|
|
Stranica: 72/171.
|
[ 4259 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
bobanovski
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 09 svi 2021, 18:31 |
|
|
Inače i prije prošlog SP-a nije bilo to to, atmosfera je bila nikakva i euforija je krenila taman nakon demoliranja Argentine.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 09 svi 2021, 20:54 |
|
|
Ko god nije spreman da gine za taj dres, taj ne treba da igra !!!! A Herr Sosa nije spreman, zato nek ide gdje i pripada, medju ostale placenike kao Mustafi, Gündogan, Can, Musiala, Younes itd. Kad tad cemo se opet srest sa svabama a onda ide skandiranje „izdajico izdajico“.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 09 svi 2021, 23:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59912 Lokacija: DAZP HQ
|
Hoće li Sosa dobiti njemačko nogometno državljanstvo, nakon što je uzeo njemačko građansko državljanstvo? - Iznimno cijenim DFB i ne mogu vjerovati da bi išli u tu priču, a da ne znaju što rade. Dakle, ja ne mogu ponuditi odgovor, ali znam da po onome što piše u statutu FIFA-e Sosa na to nema pravo. Imao bi jedino da je njemačko državljanstvo imao kao klinac, prije nego što je počeo igrati za hrvatske mlađe uzraste. To ako je tada imao uvjete za njega, nije bitno, ključno je kad ga je doista dobio. Ako je to u ožujku ove godine, ne vidim kako bi mogao prijeći u njemačku reprezentaciju - rekao nam je Iveta, inače godinama vodeći pravnik HNS-a. Je li moguće da se pozovu na neke izuzetke, nešto što ne stoji u statutu? - Ne, sve se radi po onome kako piše u statutu - uvjeren je Iveta. https://sportske.zabranjeni.url/sn/nogomet ... u-15071783
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 10 svi 2021, 08:29 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8367 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
dudu je napisao/la: Hoće li Sosa dobiti njemačko nogometno državljanstvo, nakon što je uzeo njemačko građansko državljanstvo? - Iznimno cijenim DFB i ne mogu vjerovati da bi išli u tu priču, a da ne znaju što rade. Dakle, ja ne mogu ponuditi odgovor, ali znam da po onome što piše u statutu FIFA-e Sosa na to nema pravo. Imao bi jedino da je njemačko državljanstvo imao kao klinac, prije nego što je počeo igrati za hrvatske mlađe uzraste. To ako je tada imao uvjete za njega, nije bitno, ključno je kad ga je doista dobio. Ako je to u ožujku ove godine, ne vidim kako bi mogao prijeći u njemačku reprezentaciju - rekao nam je Iveta, inače godinama vodeći pravnik HNS-a. Je li moguće da se pozovu na neke izuzetke, nešto što ne stoji u statutu? - Ne, sve se radi po onome kako piše u statutu - uvjeren je Iveta. https://sportske.zabranjeni.url/sn/nogomet ... u-15071783ako možeš c/p. ovaj članak je na pretplatu. EDIT: ništa, to je meni sam adblocker.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 10 svi 2021, 09:27 |
|
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 10 svi 2021, 09:42 |
|
|
Citat: A request to change association may be granted only in the following circumstances:
a)the player:i)was fielded in a match in an official competition at any level (with the exception of “A” international level) in any kind of football for his current association; and
ii)at the time of being fielded for his first match in an official competition in any kind of football for his current association, he already held the nationality of the association which he wishes to represent.
9.Following the September 2020 reform, a clear distinction is made between “holding a nationality” and “being eligible to obtain a nationality”. There are two general scenarios where an individual may “hold a nationality” through the operation of a national law.
10.The first scenario is where nationality is obtained “automatically...without being required to undertake any further administrative requirements”. This is made up of two elements.
10.1The first element requires that nationality be obtained “automatically”. This will generally occur when a player is born, subject to the relevant national law, in line with the principle of jus solis (nationality is linked to the place of birth) or jus sanguinis (nationality is linked to the nationality held by one or both parents), or a combination of both.
10.2The second element requires that the automatic grant of nationality does not oblige the player to “undertake any further administrative requirements”. 10.2.1Where the relevant national law demands certain formalities connected to childbirth be completed prior to the automatic grant of nationality (e.g. registration of birth; nationality request due to being born abroad), these are not considered “further administrative requirements”.
10.2.2Where the relevant national law provides a substantial precondition to be met prior to the automatic grant of nationality (e.g. to abandon another nationality; a substantial waiting period following childbirth), this will be considered a “further administrative requirement”.
10.2.3In such cases, prior to the substantial precondition being met, the player is considered “eligible to obtain a nationality” as opposed to “holding a nationality”. For the avoidance of doubt eligibility to obtain a nationality does not make a player eligible to participate for representative teams of the MA concerned. svašta ovdje piše, osnovno je da je igrao službene utakmice za Hrvatsku prije nego je imao njemačko državljanstvo i po tome nema pravo mijenjati reprezentaciju. međutim točka 10.2.2 ostavlja neki nejasni prostor za špekulacije.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 10 svi 2021, 10:01 |
|
|
treba vidit šta se pod tom točkom smatralo do sada.
šta je to sustanntial precondition?
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 10 svi 2021, 10:13 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Srednja Europa je do Drine minus Trokut. Kako ti ne dosadi izvodit te tvoje "diverzije"? Imaš teme o Srbiji, tamo "dejstvuj". Ovo je demokratično općilište. Gde se NE diskriminira po različitosti. To je civilizacijsko dostignuće, Vama nepoznato. Ako nije na fonu, "liniji" mejnstrim glasnogovornika, onda ide ovo. Dečko je turbo kvalitetan, odhebo repku, pomirite se sa gubitkom. Idite dalje, bez pljuvanja i sotoniziranja njega i obitelj.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 10 svi 2021, 10:52 |
|
|
‘MENI TO NEMA SMISLA‘‘Sramotna odluka! Toliko je ljudi dalo život za Hrvatsku, a on izabere Njemačku! Ja sam čekao 5 godina‘‘Ovaj dečko nema puno veze s Njemačkom osim što ondje igra. Meni to nema smisla‘, kaže Šimunić.Odluku Borne Sose da prihvati ponudu Njemačke i zaigra za Elf prokomentirao je i Joe Šimunić. Izbornik U-19 hrvatske reprezentacije je u razgovoru za CroatianSports.com na svoj osebujan način objasnio zašto je za njega takav potez - razočaranje. ''To je razočaravajuća vijest. Borna je bio u sustavu hrvatskog nogometa 7, 8 godina, nastupao je za sve mlađe reprezentacije i sljedeći prirodni korak bio je njegov nastup za seniorsku momčad. Samo on zna zašto se odlučio na ovakav korak. Za mene je to veliko razočaranje'', rekao je Šimunić pa nastavio: ''Iza Sose je sjajna sezona. Po dolasku u Njemačku malo se mučio, nije se mladom igraču lako adaptirati na tako tešku ligu nakon dolaska iz HNL-a, ali sada igra vrlo, vrlo dobro. Drago mi je zbog toga, a zašto je odabrao Njemačku - to zna samo on. Bilo je samo pitanje vremena kad će dobiti poziv za A reprezentaciju, no ili je bio nesretan što poziv nije dobio ranije ili ga je netko, po mom mišljenju, jako loše savjetovao'', rekao je Joe i objasnio zašto je za njega takva odluka razočaravajuća: ''Ako si rođen i odgojen u Hrvatskoj, ako imaš hrvatsko naslijeđe, onda je po meni normalno da igraš za Hrvatsku. Ja sam rođen u Australiji, a roditelji su mi Hrvati. Mogao sam birati za koju ću od tih reprezentacija igrati. Osjećao sam se kao Hrvat i zato sam odabrao hrvatsku reprezentaciju. Na prvi nastup za reprezentaciju sam čekao više od pet godina. Isplatilo se. Koliko ja shvaćam, ovaj dečko nema puno veze s Njemačkom osim što ondje igra. Meni to nema smisla. Njemačka nije napravila ništa pogrešno, vodi se svojim interesima i to je u redu. Ali razočaravajuće je. Po meni to nije dobra odluka, ali on ju je donio i ja mu zaista želim sve najbolje'', rekao je Šimunić i zaključio komentarom o 'poslovnoj odluci'. "Poslovne odluke mogu biti dobre i loše. Po meni je ovo loša odluka. Ali što u ovom kontekstu znači poslovna odluka? Hoće li zbog nje imati više sponzora u Njemačkoj? To je za mene sramotna odluka. Ne mogu reći koliko sam razočaran, ali što se tu može napraviti? Toliko puno ljudi dalo je svoje živote za ovu zastavu i zemlju, a netko tko je prošao kroz cijeli HNS-ov sustav donese ovakvu odluku. Ne kritiziram ga, on je dobar dečko i vrlo dobar igrač, ali po meni je donio krivu odluku". https://sportske.zabranjeni.url/sn/nogomet ... a-15071881
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 10 svi 2021, 11:26 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 10 svi 2021, 12:07 |
|
|
Patnja za momkom je očita od luzera Šimunića do dudu. Vi mašite stijegom i praznom lisnicom. Momak je milijunaš sa ugovorima za sponzoriranje. I da, bila je vezana trgovina i za klub i za repku. Uzmi ili ostavi. I pametan momak UZEO. Njemu sreća, Vama tuga, jal, zavist i zloba.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 10 svi 2021, 12:20 |
|
|
K:M je napisao/la: :herceg_bosna Patnja za momkom je očita od luzera Šimunića do dudu.
Vi mašite stijegom i praznom lisnicom. Momak je milijunaš sa ugovorima za sponzoriranje.
I da, bila je vezana trgovina i za klub i za repku.
Uzmi ili ostavi. I pametan momak UZEO.
Njemu sreća, Vama tuga, jal, zavist i zloba. A tebi trajni ban da bude sve pravedno
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 10 svi 2021, 13:23 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39356 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Yutarnji brani Sosu i prelazak u Njemačku naziva samo poslovnom odlukom. Tako bi sutra pravdali i dezertiranje da treba.
Ako i reprezentativni nogomet postane poslovni u kojem bogatije zemlje mogu kupovati igrače iz manjih i siromašnihih država onda je nogomet i službeno mrtav.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Gaugamela93
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 10 svi 2021, 13:58 |
|
|
daramo je napisao/la: Yutarnji brani Sosu i prelazak u Njemačku naziva samo poslovnom odlukom. Tako bi sutra pravdali i dezertiranje da treba.
Ako i reprezentativni nogomet postane poslovni u kojem bogatije zemlje mogu kupovati igrače iz manjih i siromašnihih država onda je nogomet i službeno mrtav. A tko ono bijaše vlasnik jutarnjeg lista?
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 10 svi 2021, 14:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
dudu je napisao/la: počele su i Švabe pisati o istom. https://www.kicker.de/darf-sosa-gar-nic ... 26/artikelhttps://www.ran.de/fussball/bundesliga/ ... igt-120996za mjesec dana kreće s posipanjem pepela, za 2 godine je nazad u reprezentaciji jer se neće moći zanemrativati njegova forma, a on će sam tvrditi da je zaveden i da to nikad nije htio. Moguće je da je ovo situacija slična onima u kojima sam i sam bio. A to je kada dvije osobe ili subjekta naprave predpostavku da je ona druga osoba napravila teški/dosadni posao ulaska u ugovorne detalje i sl. Sosa pomisli da je Bierhoff sve to pregledao i angažirao eksperte. A Bierhoff kao ozbiljan Švabo pomislio da mu nitko ne bi ni prilazio s takvim idejama ukoliko sami nisu bili sigurni da je sve po pravilima (očekuje se osobna odgovornost, pogotovo prema ozbiljnim stvarima). Ako se ispostavi da je bio zajeb, Bierhoff lako može reći da je dobio pogrešne informacije, i da nema reputacijske štete jer igrač nije pozvan. U svakom slučaju, malom ne bi trebalo omogućiti povratak u hrvatsku reprezentaciju. Bit će kancerogena pojava i vjerojatno budući Kalinić ili saboter (onaj crveni karton sa svakim gledanjem izgleda sumnjivije sad kad se zna kontekst).
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 10 svi 2021, 18:28 |
|
|
Te se stvari ne prepuštaju slučaju. Ako si ozbiljan.
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 10 svi 2021, 23:54 |
|
|
Citat: Navijači gnjevni zbog Borne Sose: 'Kako je moguće da nisu znali tako nešto?!'
- To je nekako simbolično ako uzmemo u obzir kako se trenutno reprezentacija vodi. https://www.vecernji.hr/sport/navijaci- ... to-1491452 Za iskompleksirane Hrvateke je dobro da vide aljkavost Nijemaca. Novi Nijemci. Novo normalno.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 11 svi 2021, 00:17 |
|
|
Reconquista je napisao/la: Citat: Navijači gnjevni zbog Borne Sose: 'Kako je moguće da nisu znali tako nešto?!'
- To je nekako simbolično ako uzmemo u obzir kako se trenutno reprezentacija vodi. https://www.vecernji.hr/sport/navijaci- ... to-1491452 Za iskompleksirane Hrvateke je dobro da vide aljkavost Nijemaca. Novi Nijemci. Novo normalno. Šta je to "Hrvatek"? Jel to Hrvat iz Bednje?
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 11 svi 2021, 00:22 |
|
|
Sosa 90% ne može igrati za Švabe. Drago mi je zbog toga. Ja bi ga pustio nazad uz uvjet da se prvo javno ispriča. Nek se ponaša ko čovjek, a ne kao da je nekakva uvrijeđena zvijezda.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 11 svi 2021, 00:25 |
|
|
Nebi ga nazad pustio nema šanse. Neka gleda na TV reprezentativni nogomet. Kad je već kako je sam rekao - riječ o poslovnoj transakciji, neka nauči jednu jako važnu poslovnu lekciju, a to je elementarna lojalnost.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 11 svi 2021, 00:34 |
|
|
Ovo sa momkom prava sapunica. Ni švabe nisu što su bili, ni momak nema dobrog odvjetnika /agenta.
Ne treba ga vraćati, bez obzira na kvalitet.
Biznis nije dobitnica zagarantirana. Negde dobiješ, negde gubiš. Ovde supušio pohlepom.
Samo je nečovečno i necivilizirano sotonizirati ga i crtati mu metu "izdajnika i stranog plaćenika"
Može nastupati za momčad Zmajeve tko utjeha.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 11 svi 2021, 00:44 |
|
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Reconquista je napisao/la: https://www.vecernji.hr/sport/navijaci- ... to-1491452 Za iskompleksirane Hrvateke je dobro da vide aljkavost Nijemaca. Novi Nijemci. Novo normalno. Šta je to "Hrvatek"? Jel to Hrvat iz Bednje? Nemam pojma. Ove iz Bednje nitko živ ne razumije. U slučaju rata ih treba uzeti za vezu, nikakvo šifriranje nam neće trebati.
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 11 svi 2021, 00:56 |
|
|
Ja nisam za nikakvu osvetu. Ako hoće nazad sve je na njemu. Ostavio nas na cjedilu protiv Škota, na mini Euru i sada za Euro. Treba uvjeriti navijače i suigrače da je stvarno naš. Nek se za početak ispriča najuvjerljivije što zna.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 11 svi 2021, 01:18 |
|
|
Nije to nikakva osveta nego normalno ponašanje. Šta je to s vama koji tako razmišljate?
Reprezentacija je svetinja. Domovina je svetinja. Možeš promijeniti sto klubova zbog love i karijere, domovinu ne mijenjaš nikad.
On se odrekao Hrvatske i rekao da od sad igra za Njemačku.
Nema tu povratka.
To je jedino normalno. Sve ostalo je sprdačina.
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 11 svi 2021, 01:50 |
|
|
Bila bi fora da se ispriča i zaigra na Euru
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|