HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 pro 2024, 17:32.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 263 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Nogomet: sve i svašta
PostPostano: 19 tra 2021, 10:35 

Citat:
Za danas, odmah nakon što je Florentino Perez poslije ponoći objavio da kreće Superliga, u švicarskom Montreuxu zakazala je sastanak Izvršnog odbora.

Na njemu će uputiti ultimatum osnivačima Superlige. Ako ne odustanu od natjecanja koje ruši Ligu prvaka, 12 osnivača Superlige bit će izbačeno iz njihovih nacionalnih prvenstava, premda ti klubovi inzistiraju na tome da igraju domaće lige.

Uefa 12-orici ovako radikalnom kaznom prijeti jer ima podršku Fife, Premiershipa, La Lige i Serie A. Sve ove institucije su protiv Superlige.

od tih 12 klubova, 3 su iz Londona, po 2 iz Milana, Manchestera i Madrida.

onda nek osnuju nove klubove, Madrid Rockets, London Towers, Barcelona 99ers, Milan Inter...

Vrh

PostPostano: 22 tra 2021, 08:55 

]

Vrh

PostPostano: 23 tra 2021, 22:54 

Šta mislite kako bi funkcionisalo da se uvedu čelendži za VAR, tipa imaš pravo 3 x tražiti var po utakmici. Kao u američkom nogometu ili tenisu. Na taj način smanjiti provjeru vara za svaku sitnicu, ali i osigurati da niko ne bude debelo zakinut. Ovo trenutno je živo mrcvarenje.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2021, 23:02 

Riquelme je napisao/la:
Šta mislite kako bi funkcionisalo da se uvedu čelendži za VAR, tipa imaš pravo 3 x tražiti var po utakmici. Kao u američkom nogometu ili tenisu. Na taj način smanjiti provjeru vara za svaku sitnicu, ali i osigurati da niko ne bude debelo zakinut. Ovo trenutno je živo mrcvarenje.

Meni nije jasno kako je Kolina onako savršeno sudio? Seća li se iko neke njegove greške? :confused1

Posle njega - potop... lopta po metar u mreži nije gol, Kristijano pada sam od sebe i dobija penale, Mitrovića dvojica rvački obaraju i nije faul,... kako ovako loše posle Koline? Doduše, on i jeste izgledao kao vanzemaljac... :neznam

slika

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 06:51 

VAR je najveća prevara, baš sam s frendom imo raspravu prije uvođenja, on je bio za, ja suzdržan i dogodilo se točno ono na što sam sumnjo, koristi se selektivno, gotovo isključivo kad ide u korist VELIKIH ili BOGATIH ekipa.

Mislim o čem pričamo talijani iz VAR-a su na ukrali naslov svjetskog prvaka!

Vrh

PostPostano: 25 tra 2021, 00:01 

Real opet samo X odigrao... Atleti ima meč loptu! :aleale

Vrh

PostPostano: 25 tra 2021, 00:17 

Nakon Lukice i Rakete i Šime bi mogo do naslova.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2021, 09:18 

..barca čini mi se jedina diže ...

Vrh

PostPostano: 25 tra 2021, 23:17 

laganini je napisao/la:
..barca čini mi se jedina diže ...

Biće gusto, evo Atleti puče od Bilbaa...

Vlahovićeva "Panenka" protiv Juventusa je obeležila fudbalski dan! :klanjam

Uz golčinu Grizmana... :smajl043

Vrh

PostPostano: 25 tra 2021, 23:21 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ostat ce Frankfurt bez Lige prvaka. BVB nize samo pobjede. Zadnja 4 kola 12 bodova.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2021, 23:36 

lider30 je napisao/la:
Ostat ce Frankfurt bez Lige prvaka. BVB nize samo pobjede. Zadnja 4 kola 12 bodova.

Nadam se da neće.

Dortmund je neverovatan Choker od ekipe, još od Klopa uvek kad sam se ponadao da će da urade nešto oni se popišmane... :ucelo tako i sada mislim da će ih Lajpcig rastaviti na komade sledeće kolo pa posle neki X i tako Ajntraht ide u LŠ!

A jesi video da i Juveu visi LŠ?

Srpski igrači su sve mudatiji :wub , najpre ona LOBINA protiv Iraca, sad i ova PANENKA protiv Juventusa:

Ne pamtim naše takve...

Vrh

PostPostano: 25 tra 2021, 23:41 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
ikmandvaradtist je napisao/la:

Ne pamtim naše takve...

Treba hrabrosti za izvesti ovakav penal.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2021, 23:59 

lider30 je napisao/la:
Treba hrabrosti za izvesti ovakav penal.

To ti pričam. I da je protiv nekog Beneventa pa bi bilo kurčenje, a ne protiv Juventusa!

Kad sam video Mitrovića da kreće u Lob pomislio sa "Dal' si normalan, budalo, šta zamišljaš da si - Messi? Ti si običan centarfor sidraš, glavata mrcina, znaš ti koja ti tehnika treba za to? Izblamiraćeš se, smejaće nam se svi!" Kad je ušla u mrežu ostao sam u šoku. :smajl043

I ovo dan da sam gledao uživo u'vatio bi se za glavu misleći da je poludeo lik...

Omudatili naši igrači opasno! :smajl014

Vrh

PostPostano: 26 tra 2021, 15:09 

ja sam Sapir...
samo sam...sad Sapira... :neznam

Nogometni sudac će promijeniti spol i postati prvi transrodni arbitar u Izraelu

Izraelski sudija Sagi Berman (27) prošle sezone je nakon 10 godina profesionalne karijere postao arbitar u prvoj izraelskoj ligi, a uskoro će postati prvi transrodni sudija u ovoj državi.

Naime, Berman će promijeniti spol u sljedećih nekoliko mjeseci, a izraelski nogometni savez je za sutra najavio konferenciju za medije na kojoj će sudija reći nešto više o svojim planovima.

Sagi će se nakon promjene spola zvati Sapir, već je krenuo s hormonskim terapijama, a u svemu ga je podržao tamošnji Savez.

"Sutra u 12 sati održat ćemo konferenciju za novinare s nogometnim sudijom Sagijem Bermanom, koji je hrabro odlučio promijeniti svoj spol u ženski. Odabrao je ime Sapir i treba ga oslovljavati u ženskom rodu", stoji u saopštenju Saveza.
Berman se na promjenu spola odlučio još prije nekoliko mjeseci, a osim Saveza i kolega odmah su ga podržali i izraelski klubovi.

"Svaka čast na hrabrosti i otvorenosti", poručili su mu iz Maccabi Netanyje.
Inače, Berman je jedan od najboljih izraelskih sudija te će i dalje nastaviti sa svojim poslom.

kljix.ba

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2021, 15:56 

Izgleda da je Bajern kupio Nagelsmana. Sa njim u paketu dolazi i Upamenkano. Ono, kupiš trenera i najboljeg igrača odbrane najvećeg rivala (najbližeg pratioca na tabeli Bajern Lige). :001_rolleyes

"Bajern jedini pošten, ono ostalo Mafija", "Bajern posluje Fer, drugi su gadovi", "Bajern radi čisto, drugi muljaju", itd... :zubati

Vrh

PostPostano: 26 tra 2021, 18:18 

Izgleda da je Bajern kupio Nagelsmana. Sa njim u paketu dolazi i Upamenkano. Ono, kupiš trenera i najboljeg igrača odbrane najvećeg rivala (najbližeg pratioca na tabeli Bajern Lige). :001_rolleyes

"Bajern jedini pošten, ono ostalo Mafija", "Bajern posluje Fer, drugi su gadovi", "Bajern radi čisto, drugi muljaju", itd... :zubati

Pa upravo se ostatak Bundeslige blesavom politikom i neambicioznošću nudi Bayernu na pladnju.Tko ne bi to iskoristio?
Nitko im ne brani da ponude tolike plaće kao Bayern...j... ih 50+1.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 26 tra 2021, 18:28 

..i meni je iritantno zasto u Njemačkoj sve vrti oko Bayerna to mi je iritantno..nije da u bogatoj Njemačkoj neko drugi ne moze parirat..

Vrh

PostPostano: 26 tra 2021, 19:12 

Flamel je napisao/la:
Pa upravo se ostatak Bundeslige blesavom politikom i neambicioznošću nudi Bayernu na pladnju.Tko ne bi to iskoristio?
Nitko im ne brani da ponude tolike plaće kao Bayern...j... ih 50+1.

Postoje samo 3 moguća objašnjenja:

1. da je cela Liga udruženje institucija za osobe ometene u razvoju jer samo Bože me prosti RETARDIRANI ljudi ne bi videli ovakve mahinacije (u šta izgleda ti veruješ)

2. Bajern je DRŽAVNI PROJEKAT u kome se uzgajaju reprezentativci kako bi se uigravali za Prvi tim države

3. "teoretičari zavere" su u pravu i Logo kluba ("baklave") je Simbol izvesnih tajnih društava koje vedre i oblaće svetom.

Sve i da si ti u pravu i da su SVI (a mnogo je 3-4 budale da su pa inekako ali CELA LIGA osim Bajerna) slaboumnici - zar nema nadzorni organ Lige? Telo koje kontroliše stanje Lige? Predsednik Lige? Uprava Lige? Iko ko prati i reaguje u slučaju čudnih dešavanja?

Da je Nemačka kakvom je opisuju, neko bi reagovao i izbalansirao stvari... pa i u jebenoj Srbiji je BRUKA šro Zvezda ovoliko dominira, a ne tamo...

Sve je jasno: Klop je dig'o BVB previše, uzeo Salataru a za malo i "Klempavog" i doneta je odluka da se BVB UNIŠTI. Očerupao ju je Bajern k'o pile... a i ostatak Lige...

Eno Šalke ispao, eeeeej... kao nema tu veze što mu je Gasprom sponzor, to je slučajno sve?

Vrh

PostPostano: 26 tra 2021, 20:15 

Postoje samo 3 moguća objašnjenja:

1. da je cela Liga udruženje institucija za osobe ometene u razvoju jer samo Bože me prosti RETARDIRANI ljudi ne bi videli ovakve mahinacije (u šta izgleda ti veruješ)

2. Bajern je DRŽAVNI PROJEKAT u kome se uzgajaju reprezentativci kako bi se uigravali za Prvi tim države

3. "teoretičari zavere" su u pravu i Logo kluba ("baklave") je Simbol izvesnih tajnih društava koje vedre i oblaće svetom.

Sve i da si ti u pravu i da su SVI (a mnogo je 3-4 budale da su pa inekako ali CELA LIGA osim Bajerna) slaboumnici - zar nema nadzorni organ Lige? Telo koje kontroliše stanje Lige? Predsednik Lige? Uprava Lige? Iko ko prati i reaguje u slučaju čudnih dešavanja?

Da je Nemačka kakvom je opisuju, neko bi reagovao i izbalansirao stvari... pa i u jebenoj Srbiji je BRUKA šro Zvezda ovoliko dominira, a ne tamo...

Sve je jasno: Klop je dig'o BVB previše, uzeo Salataru a za malo i "Klempavog" i doneta je odluka da se BVB UNIŠTI. Očerupao ju je Bajern k'o pile... a i ostatak Lige...

Eno Šalke ispao, eeeeej... kao nema tu veze što mu je Gasprom sponzor, to je slučajno sve?

Ruku na srce,malo sam pojednostavio čitavu stvar,ali sumnjam da je sve to makinacija nekih mračnih sila.Tu je u igri i populizam čelnika koji se ne žele zamjeriti navijačima otvaranjem vrata "tajkunizaciji" klubova,no DFL (udruženje u kojem su okupljeni klubovi 1. i 2. Bundeslige,to ti je nešto najbliže nadzornom organu) je stavio u proljeće 2018. pravilo 50 plus 1 na glasanje i većina klubova je glasala za njegovo zadržavanje (Bayern nije imao ništa protiv ukidanja).

Status quo odgovara i nekim "klasičarima" (ovdje mislim na stare etablirane prvoligaše poput Eintrachta,Gladbacha ili Werdera koji imaju bogatu povijest i tradiciju),koji se boje da u slučaju upliva krupnog kapitala bogataši ne bi odabrali njih,nego neke no-name anonimce (kao što se to desilo s Leipzigom i Hoffenheimom),u koje bi upumpali novce i tako prešišali "staru aristokraciju".

Također je tu i još jedan bitan razlog:tradicionalna njemačka pedantnost oko financija,znaš da oni nisu skloni prekomjernom trošenju,zaduživanju i muljanju oko financijskih tokova (Real i Barca su totalni antipodi što se tiče toga).
Borussija je 90-ih i ranih 2000-ih takvom politikom sebe dovela do ruba bankrota i od tada strogo paze na to.

Može se reći da se radi o spletu okolnosti,ali i raznih (sebičnih) interesa,te mentaliteta,ali svakako ćemo se složiti da bi trebali biti pragmatičniji s obzirom na konkurenciju u Europi.

Teza da je Bayern državni projekt ne drži vodu-u tom slučaju bi nablidali bar još jedan klub koji bi im bio ravnopravan takmac,ako ne Dortmund,onda možda HSV dok je još bio u elitnom rangu,da imaju derbi Sjever-Jug.

Za ispadanje Schalkea treba fakturu ispostaviti upravi,kamo sreće da sponzorstvo Gazproma ima veze s tim :zubati ,što onda reći za 2016. i ispadanje Stuttgarta iza kojeg stoji Mercedes,doduše vratili su se u 1.ligu prošle godine.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 26 tra 2021, 20:46 

Druže, ja ne znam šta oni misle, kontaju, procenjuju, vagaju, ... "tvoje reči ne mogu da čujem od zaglušujuće buke tvojih dela!"

Mogu oni da verglaju šta 'oće, REZULTAT je jedini bitan. A on je da CELA LIGA RADI ZA BAJERN. Tačka!

I u jebenoj Srbiji uspe Partizan da ukrade Zvezdi ponekog igrača, tamo Bajernu niko. BVB dobije nekog NA ČUVANJE (jer nema mesta u prvih 11) pa ga onda preuzmu kad mu oslobode mesto. A BVBove igrače otimaju besramno pa onda kao vrhunac poniženja - kad ga iscede skroz - ga vrate njima. Strašno! :rigam

U jednom Kalću koji je na glasu kao "Juventus Liga" imaš klauzule da se igrač NE MOŽE PRODATI KONKURENTU. Ne može, kopčaš?

Da ima iko normalan i lastan tamo, rekao bi posle 2. uzastopne Salatare Bajerna: "Ovde nešto ne valja, trulo je i bolesno. Ne može ovo ovako, moramo nešto da menjamo." Ja razumem da ne može CELA Liga da bude u konkurenciji ali da nemaju bar 5 timova u borbi za Tron? Onakva Država? Nek' se ubiju, bre. Kad je neko drugi uzeo Salataru poslednji put? Eno u Španiji 4 tima u 3 boda a u Francuskoj 3, ne zna se ko će biti Šampion do poslednjeg kola, eeeej! U Bajern Ligi Titula obezbeđena odavno, sad se igra da se ispuni kvota tekmi.

I onda neko cvili o "zlu Superlige"... :001_rolleyes

Vrh

PostPostano: 26 tra 2021, 20:47 

Jao pa vi ste uvijek u nekim našim šablonima: sudija pokrao, ovaj namjestio, onaj prodao, mafijaška posla.......
Nema toga ili vrlo malo u Njemačkoj. Rad, vještina, utjecaj i naravno moć koja je godinama izgrađena kao u primjeru Bajerna. Njih sada kopiraju svi u Bundesligi, dovode po njihovom primjeru nekadašnje zahvalne igrače u rukovodstvo kluba pa misle tim potezom doći će uspijeh sam po sebi. Ali je to sve kratkog daha. Odlučujuća stvar u svemu tome je činjenica da su uvođenjem Lige Šampiona u svim evropskim ligama isplivala po 3-4 kluba koji su drugima finansijski totalno odmakli. Oni su sad bez konkurencije un nacionalnim ligama i nemože ih niko više dostići, igraju skoro svake godine LŠ i tako kasiraju najmanje 30 tak miliona pa nadalje. Na duge staze se to ne može nadoknaditi. Zadnjih 8 godina je Bajern zaredom bio prvak Njemačke, to nikad nije bilo i za dugo neće niko biti.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2021, 22:43 

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 01:13 

Fora sa Bajernom je što ne postoji koherentno objašnjenje za njivou dominaciju.

Npr. M. Siti ima Vrhunskog trenera, REVOLUCIONARA Gvardiolu, i MILIJARDU uloženo u Tim. Stoga nikom nije čudno što su UBEDLJIVO prvi. Sa Bajernom nije tako.

Za Hajnkesa su imali PREMOĆAN tim (Nojer, Roben, Riberi, Alaba, i Boateng na Vrhuncu, pa Lam, itd, itd,) i Dominacija je bila Logična... sad imaju koga? Lewu? OK, on jeste max Klasa. Ko je tu još vrlo dobar: Gnabri, Koman, Sane. Alaba - pa, nije nešto vrhunski više? Nojer - ali nije kakav je bio, zar ne? OK, i? Ko je Zule? Prosečan igrač. Boateng je prop'o. Miler je neko za koga je Junajted svojevremeno davao 100 M, danas niko ne bi ni 20. Kimih nije neki. Gorecka isto. Jebote, BVB ima JAČI tim: Haland, Rojs, Sančo, Dahud, Čan, Azar,... KAKO onda 20 bodova razlike? Znalo je biti i 30! Neverovatno... sa igračem manje ZGAZE rivale po 4-5 razlike...

Nešto tu gadno ne valja!

Da je to Nemačka kakvom je smatramo, 9 Titula zaredom bi bilo ZVONO ZA UZBUNU! Ma, u Srbiji bi, a ne tamo, jebote...

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 09:14 

Pa u Srbiji mezimica za 5 sezona maje prospe bodova , od Reala za jednu sezonu , naravno da mezimica ne prosipa bodive jer ima duha koji lebdi nad marakanom

Vrh

PostPostano: 29 tra 2021, 13:17 

Jel' ovo novi dres Ajaksa promoviše marihuanu i taj life style? :smajl043

https://www.b92.net/sport/fudbal/vesti. ... id=1849948

Doduše, šta očekivati od Holanđana... :001_rolleyes

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 263 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: