Na šest stadiona okupilo se 21.700 ljubitelja fudbala. Najgledaniji je bio derbi na stadionu Asim Ferhatović Hase. Okršaj Sarajeva i Zrinjskog posmatralo je 7.000 gledaoca. Najslabija posjeta je zabilježena u Ugljeviku gdje je utakmicu Zvijezda 09 - Tuzla City pratilo 500 gledaoca.
Dakle, Premijer liga je proteklog vikenda bila gledanija nego hrvatski HNL i srbijanska Linglong Super liga. Na stadionima u Hrvatskoj bilo je prisutno 19.989, a u Srbiji 15.100 zaljubljenika "najvažnije sporedne stvari na svijetu".
Nako reda radi, da se zna. Mogla bi posjećenost ove godine biti "udarna".
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 41132 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Zrinjski i Velež meč Pod Bijelim brijegom počinju od 20.00 sati, a sudit će ga Haris Kaljanac iz Sarajeva.
Ovako nam stalno delegiraju suce iz Sarajeva, kao da nema drugih sudaca. Protiv ovoga se bunio i Baka, Zrinjski se bori za naslov sa Sarajevom, sude nam suci iz Sarajeva.
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 41132 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Široki opet prosuo bodove u zadnjim sekundama. Oba gola primili u produžecima poluvremena. Gadno su pogriješili što su pustili Bilobrka, nisu se mogli dogovoriti oko ugovora.
Sloboda - Široki 2:2
Ovo su trebali uzeti sva tri boda, Sloboda je glavni konkurent za ispadanje.
Kakve su ovo čaršijske igre, ako igrači odbijaju izaći na teren to se odmah prekida susred i za zelenim stolom registrira 3:0 na Mladost. Tako bi bilo da je u pitanju hrvatski ili srpski klub.
Diablo je napisao/la:
Vidjet ćemo po danasnjem broju gostujucih navijaca jel iseljavanje uzelo kakvog maha na azijskoj strani...
Nema slobodnog dolaska, samo organizirano autobusima, dobili su 5% kapaciteta, oko 400 armijaša dolazi. Uz to danas su im skokovi sa starog mosta pa će se tim zabaviti.
Vidjet ćemo po danasnjem broju gostujucih navijaca jel iseljavanje uzelo kakvog maha na azijskoj strani...
Nema slobodnog dolaska, samo organizirano autobusima, dobili su 5% kapaciteta, oko 400 armijaša dolazi. Uz to danas su im skokovi sa starog mosta pa će se tim zabaviti.
Diablo hoćeš dolaziti u Mostar na tekmu?
200 im je plafon, realnija brojka je 150 po nekoj mojoj procjeni. Iskreno neću dolazit, sinoc sam dobro fasovo u dalekoj još me glava pere. Nisam za neke povišene tonove...
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
Kod nas nema uopste te navijacke solidarnosti i ultras mentaliteta, jednim i drugima drago kada treci dobiju batina od policije, sjetim se prije par godina kako su se Sarajevski specijalci iživljavali na poluvremenu utakmice nad navijacima Zrinjskog, a sjever Grbavice "navijao", tako i ovdje, jedni drugima se naslađuju ...
A ovo juce je bilo klasicna policijska represija, navijaci Želje pjevali protiv saveza i isti prozivali, delegat u jednom trenutku prijetio i prekidom utakmice zbog toga, i malo poslije specijalci ulaze na tribinu i udaraju sve redom, smiješno da ne može smiješnije, poceli braniti navijacima da pjevaju protiv saveza, jbg ne smije se
_________________ Govorio je tad' moj debeli stric nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh za svu vasu zajebanciju jednom cete platiti ceh ...
Pa nismo se smijali navijačima nego priopćenju FK Željezničar.
Sjajne brojke o posjećenosti i u drugom kolu Premijer lige BiH.
Vidjeli smo 11 pogodaka u šest mečeva, ali ono što svakako vrijedi istaći jeste sjajna posjeta.
Čak 9.500 gledatelja pratilo je meč na Bilinom Polju, dok je u Mostaru prisutno bilo 8.000. Borac je pred 4.500 gledatelja savladao Zvijezdu 09, a 4.000 ispratilo je sjajan meč Slobode i Širokog Brijega na Tušnju. Željezničar je do prve gostujuće pobjede došao u Doboju kod Kaknja pred 1.500 gledatelja, a najmanje navijača u ovom kolu bilo je u Bijeljini gdje je Radnik savladao Tuzlu City sa sigurnih 3:0. Meč na Gradskom stadionu u Bijeljini privukao je tek 500 gledatelja.
Ukupno 28.000 gledatelja, skoro 5000 po utakmici, odlična posjećenost.
Pridružen/a: 15 srp 2010, 16:04 Postovi: 1878 Lokacija: Stara Hercegovina
daramo je napisao/la:
Diablo hoćeš dolaziti u Mostar na tekmu?
Mislim da je s obzirom na kapacitete stadiona šteta ograničavati broj gostiju pri derbijima na 5%. Lično bih, ukoliko je tehnički izvodljivo, podigao nivo na 15-20% gostujućih.
_________________ Čovjek je neprijatelj onoga što ne poznaje. (Ali ibn Ebu Talib)
Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)
Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26 Postovi: 7566 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
kiler je napisao/la:
sad za vikend bi mogla i ova cifra iz prvog kola biti srušena:igraju se gradski derbi u Mostaru i derbi starih rivala Ćelik-Sarajevo...
Prošlo kolo Premijer lige BiH najposjećenije u posljednjih pet godina
Nakon što je u prvom kolu Premijer lige BiH na tribinama šest stadiona širom Bosne i Hercegovine prisustvovalo 21.700 gledatelja, u drugom je brojka bila još veća. Točnije, ukupni broj navijača je bio najveći u posljednjih pet godina.
Na tribinama u Mostaru, Zenici, Banjoj Luci, Tuzli, Doboju kod Kaknja i Bijeljini bilo je ukupno 28.000 gledatelja, piše Klix.ba...
I ta posjeta dok svi ne budu imali brojače ulaznica je samo procjena. Na Zrinjski - Velež je bilo (po meni) oko 5 000 gledatelja a ne 8 000. Ako su tako brojali i ostale stadione može se 10-15 000 oduzet od tih 28 000.
Kako sam došao do 5 000 za derbi?, pa Zapad dole stane 4 000 ako je pun, a jedan dio manji nije bio, s gostujućih 400 veležovaca ajmo zaokružiti da je na Zapadu bilo 4 000 ljudi, i Stajanje 1000 to je 5 000!!!
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24376 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
neretvanin je napisao/la:
I ta posjeta dok svi ne budu imali brojače ulaznica je samo procjena. Na Zrinjski - Velež je bilo (po meni) oko 5 000 gledatelja a ne 8 000. Ako su tako brojali i ostale stadione može se 10-15 000 oduzet od tih 28 000.
Kako sam došao do 5 000 za derbi?, pa Zapad dole stane 4 000 ako je pun, a jedan dio manji nije bio, s gostujućih 400 veležovaca ajmo zaokružiti da je na Zapadu bilo 4 000 ljudi, i Stajanje 1000 to je 5 000!!!
Tko je gledao prijenos, bila je informacija o točnom broju gledatelja. Vidim da je već Dara stavio 7.583 gledatelja i podatak je izašao na semaforu tijekom utakmice..
Dobro vjerovatno neretvanin nije znao da su postavljeni brojači. Brojači postoje i u Mostaru i Zenici, dvije najposjećenije utakmice u drugom kolu. Samo mi nije jasno kako nisu mislili na sezonske ulaznice da čitaju, morao zaobilaziti brojač.
Pridružen/a: 15 srp 2010, 16:04 Postovi: 1878 Lokacija: Stara Hercegovina
daramo je napisao/la:
Dobro vjerovatno neretvanin nije znao da su postavljeni brojači. Brojači postoje i u Mostaru i Zenici, dvije najposjećenije utakmice u drugom kolu. Samo mi nije jasno kako nisu mislili na sezonske ulaznice da čitaju, morao zaobilaziti brojač.
Možda misle na sezonske karte koji nisu bili prisutni?
_________________ Čovjek je neprijatelj onoga što ne poznaje. (Ali ibn Ebu Talib)
Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.