HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 tra 2025, 19:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1271 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 51  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija
PostPostano: 30 sij 2012, 01:26 

Robert Te Diro je napisao/la:
Ne mora biti. Može biti i činjenica ako ti objasniš da je šajkači doista mjesto na sportskom natjecanju kao i "Maršu na Drinu" na utakmici s Hrvatskom. Izvoli.

Nejasni ste mi, gospodine Roberte.
Šajkača je tek jedna od kapa a narodna nošnja koja ide s njom tek jedna od narodnih nošnji u srpskom korpusu. Ne vidim nikakvu razliku između nje i recimo, crnogorske, hercegovačke, ličke, krajiške ili bilo koje druge kape kao dijela te i te narodne nošnje. Ako vas ona podsjeća na četnike pa je to razlog za osjećaj provokacije, onda vi vjerovatno ne znate da su četnici nosili i druge kape, pa su pored šumadijskih šajkača, nošene i hercegovačke, crnogorske itd kape.

Što se Marša na Drinu tiče, to je rodoljubiva srpska pjesma i pokušavam pronaći elemente u njoj koji su antihrvatski i nikako ih ne mogu pronaći, pa bih vas zamolio da ih umjesto mene, pronađete vi pa da ih zajedno analiziramo :D

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 01:26 

BBC, cirkus ti u gaćama!

*ebeš hrvatske levičare, kad vama i desničari misle da je sve što je narodno - sramotno i seljački.

Isti ste.

slika

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 01:27 

Je, ne mogu od jala, doista. Velesila ste u rukometu i sve bih dao da smo poput vas. Preporučujem da na idućem prvenstvu koje ćete organizirati tamo 2105. donesete slobodarski top iz 19. stoljeća ili mošti cara Lazara jer ako je čemu mjesto na sportskom borilištu onda je tome.

"Marš na Drinu" je bila službena himna četničkog pokreta, a svi znamo kakav je odnos Hrvata i tog pokreta u povijesti tako da maskiranje toga u nekakvo slobodarstvo može proći samo kod srpskog gedže debelog balkanskog primitivnog obraza.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 01:30 

Agathonikos je napisao/la:
..šumadijskih šajkača, nošene i hercegovačke, crnogorske itd kape.

A nije ni izvorno šumadijska, samo je danas tamo najčešće stariji ljudi sa sela nose na dnevnoj bazi..
Potekla je naravno iz vojne granice, iz Bačke, od graničara šajkaša - ratne rečne mornarice koja se borila sa Tucima, pa se proširila tokom 19. veka po celoj Srbiji.

slika

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 01:30 

Real gone je napisao/la:
*ebeš hrvatske levičare, kad vama i desničari misle da je sve što je narodno - sramotno i seljački.

Ima tu istine. Samo bih preuredio definicije. Ne znam za desničare, preširok pojam, oni koji vode brigu o narodnom i tradiciji su pravim imenom "tradicionalisti".

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 01:31 

Ne mora biti. Može biti i činjenica ako ti objasniš da je šajkači doista mjesto na sportskom natjecanju kao i "Maršu na Drinu" na utakmici s Hrvatskom. Izvoli.

Nejasni ste mi, gospodine Roberte.
Šajkača je tek jedna od kapa a narodna nošnja koja ide s njom tek jedna od narodnih nošnji u srpskom korpusu. Ne vidim nikakvu razliku između nje i recimo, crnogorske, hercegovačke, ličke, krajiške ili bilo koje druge kape kao dijela te i te narodne nošnje. Ako vas ona podsjeća na četnike pa je to razlog za osjećaj provokacije, onda vi vjerovatno ne znate da su četnici nosili i druge kape, pa su pored šumadijskih šajkača, nošene i hercegovačke, crnogorske itd kape.

Što se Marša na Drinu tiče, to je rodoljubiva srpska pjesma i pokušavam pronaći elemente u njoj koji su antihrvatski i nikako ih ne mogu pronaći, pa bih vas zamolio da ih umjesto mene, pronađete vi pa da ih zajedno analiziramo :D

Gospodine Agathonikos,

Šajkača je vojna kapa koju su vam dali Austrijanci, a onu "đeneralsku" koju je nosio Vuković nikakav srpski seljak ne nosi dnevno po pijaci. U svijetu ju je proslavio slobodarac Ratko.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 01:34 

Je, ne mogu od jala, doista. Velesila ste u rukometu i sve bih dao da smo poput vas. Preporučujem da na idućem prvenstvu koje ćete organizirati tamo 2105. donesete slobodarski top iz 19. stoljeća ili mošti cara Lazara jer ako je čemu mjesto na sportskom borilištu onda je tome.

"Marš na Drinu" je bila službena himna četničkog pokreta, a svi znamo kakav je odnos Hrvata i tog pokreta u povijesti tako da maskiranje toga u nekakvo slobodarstvo može proći samo kod srpskog gedže debelog balkanskog primitivnog obraza.

Ne provociraj i ne zagađuj temu. Pojma nemaš a ja da te obrazujem u pola dva ujutru - nema šanse. Laku noć.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 01:35 

Je, ne mogu od jala, doista.

Znam :zubati

Citat:
Velesila ste u rukometu i sve bih dao da smo poput vas. Preporučujem da na idućem prvenstvu koje ćete organizirati tamo 2105. donesete slobodarski top iz 19. stoljeća ili mošti cara Lazara jer ako je čemu mjesto na sportskom borilištu onda je tome.

Koje sitne duše i šibicara si ti klon..poznat mi je ovaj rukopis..

Citat:
može proći samo kod srpskog gedže debelog balkanskog primitivnog obraza.

Kaži lepo kako te učio ćale nacije - otpada, niže rase i nakota..naravno i cigana i gedžovana =))
Jado uljudbena :zubati

slika

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 01:40 

Šajkača je vojna kapa koju su vam dali Austrijanci, a onu "đeneralsku" koju je nosio Vuković nikakav srpski seljak ne nosi dnevno po pijaci. U svijetu ju je proslavio slobodarac Ratko.

=))

Gospodine Roberte, vama su Austrijanci dali četku da im timarite konje, pa nikom ništa. Nosite je i na glavi ako hoćete, vaša stvar :D

Malo šale nije na odmet :D

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 01:40 

Real gone je napisao/la:

Kriva adresa.

Real gone je napisao/la:

Ponovno.

Real gone je napisao/la:
Kaži lepo kako te učio ćale nacije - otpada, niže rase i nakota..naravno i cigana i gedžovana =))

Nikakav ćale nacije mene to nije učio nego je vaše ponašanje na ovom prvenstvu pokazalo određeni nizak nivo civilizacije, a svi oni koji to brane ili opravdavaju doista moraju imati obraz kao lopatu. Žao mi je, ali ratnim kapama, četničkim pjesmama, laserima, sjekirama, kantama benzina i ostalim ljepotama nije mjesto na rukometnom natjecanju.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 01:41 

BBC je napisao/la:
Real gone je napisao/la:

Ima tu istine. Samo bih preuredio definicije. Ne znam za desničare, preširok pojam, oni koji vode brigu o narodnom i tradiciji su pravim imenom "tradicionalisti".

Ne radi se ovde samo o tome, znaš ti na šta ja mislim.
Većinu Hrvata (i tih što se deklarišu kao veliki nacionalisti, tradicionalni, konzervativni) je u sudaru sa "Evropom" sramota od narodne tradicije, to se oslikava u muzici, jeziku, nošnjama...ma skoro svemu. Većina su idolopoklonici zapadnoevropskih društava. Otud većina i ne razume Srbe ili ih pljuje, mada ko što ti reče - Bogu hvala pa nismo upućeni jedni na druge više, pa me i za to zaboli stražnjica :zubati

slika

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 01:42 

=))

Gospodine Roberte, vama su Austrijanci dali četku da im timarite konje, pa nikom ništa. Nosite je i na glavi ako hoćete, vaša stvar :D

Malo šale nije na odmet :D

Mi smo timarili austrijske konje, vi turske. Ja bih dan danas odabrao ove prve ako već moram, vi ste vidim skloni ovim drugima, gospodine Agathonikos. Što ti je genetika :zubati

Ali naše međusobne šale ne mijenjaju činjenicu da je šajkača austrijska kapa koju je car odbacio, a vi ju prihvatili :winkiss

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 01:45 

Real gone je napisao/la:

Kriva adresa.

Real gone je napisao/la:

Ponovno.

Real gone je napisao/la:

Nikakav ćale nacije mene to nije učio nego je vaše ponašanje na ovom prvenstvu pokazalo određeni nizak nivo civilizacije, a svi oni koji to brane ili opravdavaju doista moraju imati obraz kao lopatu. Žao mi je, ali ratnim kapama, četničkim pjesmama, laserima, sjekirama, kantama benzina i ostalim ljepotama nije mjesto na rukometnom natjecanju.

Ovo je baš umesno i civilizovano

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 01:47 

kao netko ko je emotivno vezan za tu temu (pisao sam referat na satu povijesti "Razlozi poraza austrougarske vojske u početnim bitkama na balkanskom ratištu") moram stati u obranu komšija i reći da je marš na Drinu čisto domoljubna srpska pjesma. :zubati

http://www.jutarnji.hr/hrvatska-vs--srbija-/1003177/

počeli smo zbrajati koji je bolji.

http://www.dnevno.hr/kolumne/zvonimir_hodak/jeste_li_culi_miroljubivi_poj_bratskog_naroda/556632.html

Hodak na Dnevnom. Malo o utakmici. Čisto mirotvorni ton da se ne zabrinete. :zubati

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 01:49 

Ma nema smisla dizati tenzije niti sad ovdje previše raspravljati, ali sport bi trebao ostati sport i mjesto lišeno ratnih kapa i pokliča, na svim stranama. Tu nema mjestu ni šajkačama ni ustaškim ili partizanskim kapama, nema mjesta ni Marševima na Drinu, ni Jurima i Bobanima, a ni Titu ljubičici bijeloj.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 01:50 

=))
Tvoj obraz se juče pokazao u pravom svetlu u tvojim napadima, kad sam rekla da treba podržati Hrvate u borbi za treće mesto. Kome ti glumiš, majke ti? :zubati
Obraz u usta uvek uzimaju "nečovijeci" (narodna dinarska mudrost :D ).

I, da završimo ovaj razgovor ugodni narodna slovinskog, za laku noć, pozdrav od Evropske rukometne asocijacije, i njenog predsednika, koji kaže da je ovo jedno od najboljih prvenstava ikad, i da smo oborili istorijski rekord posete u EP-ovima.. :D

Citat:
EHF lobt Handball-EM in Serbien

Belgrad (dpa) Die Handball-EM in Serbien war nach Einschätzung des europäischen Verbandes ein Erfolg. «Das war eine der besten Europameisterschaften bisher», sagte Tor Lian, Präsident der Europäischen Handball-Föderation (EHF) in Belgrad vor dem Finale und dem Spiel um Platz drei.

Das Turnier in den Städten Nis, Vrsac, Novi Sad und Belgrad endete zudem mit dem Rekord von mehr als 300 000 Zuschauern. «Es ist das erste Mal in der Geschichte der Europameisterschaften, dass das erreicht wurde», sagte EHF-Vizepräsident Jean Brihault.

slika

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 01:53 

A sad sa klasičnim izjavama kurtoazije. Svakom domaćinu se kaže da je bio najbolji. Kao što i većina zapadnjaka hvali naše klubove i kad su smješno loši. To se zove pristojnost. ne realnost.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 01:53 

Mi smo timarili austrijske konje, vi turske. Ja bih dan danas odabrao ove prve ako već moram, vi ste vidim skloni ovim drugima, gospodine Agathonikos. Što ti je genetika :zubati

Ali naše međusobne šale ne mijenjaju činjenicu da je šajkača austrijska kapa koju je car odbacio, a vi ju prihvatili :winkiss

:D

Vašu iskompleksiranost zapadom je teško shvatiti a ne nasmijati joj se, ali ako vam je četka pripomogla da se osjećate dijelom njega u odnosu na nas, onda vam džaba i taj zapad i ta četka :D

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 01:56 

Real gone je napisao/la:
I, da završimo ovaj razgovor ugodni narodna slovinskog, za laku noć, pozdrav od Evropske rukometne asocijacije, i njenog predsednika, koji kaže da je ovo jedno od najboljih prvenstava ikad, i da smo oborili istorijski rekord posete u EP-ovima.. :D

Citat:
EHF lobt Handball-EM in Serbien

Belgrad (dpa) Die Handball-EM in Serbien war nach Einschätzung des europäischen Verbandes ein Erfolg. «Das war eine der besten Europameisterschaften bisher», sagte Tor Lian, Präsident der Europäischen Handball-Föderation (EHF) in Belgrad vor dem Finale und dem Spiel um Platz drei.

Das Turnier in den Städten Nis, Vrsac, Novi Sad und Belgrad endete zudem mit dem Rekord von mehr als 300 000 Zuschauern. «Es ist das erste Mal in der Geschichte der Europameisterschaften, dass das erreicht wurde», sagte EHF-Vizepräsident Jean Brihault.

Po njima je i ono u Hrvatskoj bilo besprijekorno, ali vi Srbi ćete tu imati poneku zamjerku, ako se ne varam...

Priče od strane EHF-a nikog ne zanimaju niti su te kurtoazne "hvala vam na lovi" priče imalo relevantne. Nikad ni na jednom EP nije se laserima dekoncentriralo protivničkog golmana, palilo automobile suparničkim navijačima, na njih išlo sjekirama ili pjevalo o klanju, salatama, šiptarskoj braći itd. itd.

Ako jest, rado ću čuti poneki primjer kad se to negdje dogodilo.

Ali slažem se da rasprava nema smisla, za mene to nema veze sa sportom, za vas ima i to je to.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 01:58 

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 02:00 

doc je napisao/la:
A sad sa klasičnim izjavama kurtoazije. Svakom domaćinu se kaže da je bio najbolji. Kao što i većina zapadnjaka hvali naše klubove i kad su smješno loši. To se zove pristojnost. ne realnost.

Ne radi se samo o tome da su zadovoljni organizacijom, nego da su i prezadovoljni posetom, i da smo oborili rekord - preko 300.000 posetilaca je za sada evropski rekord u istoriji prvenstava u rukometu :palacgore1

slika

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 02:03 

Kako god, ' ćerat ćemo se još ' , naravno, mislim na sportske 'ćeranije' . A valjda će i Muslimanima doći iz dupeta u glavu , pa ce i oni pod zastavom 'Fildžanije' , 'Bosnjakistana' ...ili već kako se prozovu ,osvojiti svoju prvu medalju vec na nekom sledecem EP ili bar na 2016 . na olipijadi u Riu .
Ne znaju sta propustaju. :001_smile

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 02:04 

Ali slažem se da rasprava nema smisla, za mene to nema veze sa sportom, za vas ima i to je to.

Naravno da nema nikakvog smisla, jer si ti klonirani papagaj koji je došao da iskljuca svoje naučene mantre, a ne da raspravlja.
Jbg, elegantno si preskočio pitanje obraza, jer znaš da ti je to sklizak teren :)

slika

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 02:04 

Real gone je napisao/la:
doc je napisao/la:

Ne radi se samo o tome da su zadovoljni organizacijom, nego da su i prezadovoljni posetom, i da smo oborili rekord - preko 300.000 posetilaca je za sada evropski rekord u istoriji prvenstava u rukometu :palacgore1

Na posjećenosti svaka čast, nitko nije ni sumnjao da će biti posjećeno, kao što je bilo i kod nas. Ali ni jedno ni drugo nisu bili besprijekorno organizirani i to je činjenica. U Švedskoj se ničije zastave ne skidaju, nema no-go zona, a da ne pričamo o jurišanju sa sjekirama, paljenju automobila, ratnim kapama i izljevima mržnje, laserima u oči vratarima itd.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 02:07 

pomalo bit će i u Švedskoj toga. :wink

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1271 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 51  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: