|
|
Stranica: 50/51.
|
[ 1271 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 30 sij 2012, 17:40 |
|
|
Grude_78 je napisao/la: Ti si iznad ovoga, prijatelju. Rang onih koji objavljuju sliku mrtvog vrapca u RS-u da bi dokazali kako u njoj danas života nejma ili ako ima on je genocidisan, ili onih što se vesele kad se slupaju dva auta na Žovnici na putu za Široki.
Zamalo ne napisah isto ali znajući da gospodin Markan nije jedan od tih, odustao sam. Inače, post me je podsjetio na forumaše sa SarajevoX, sa teme o dešavanju u Srbiji, gdje ekipa entuzijasta visi na internetu, simultano prati 10 portala i ako neko pregazi mačku na putu između Beograda i Novog Sada, eto ti njih da na pomenutoj temi hraknu po Srbiji i Srbima. Ali kao što rekoh, gospodin Markan je milionima kilometara udaljen od toga, pa ne napisah to
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 30 sij 2012, 17:40 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9994 Lokacija: Banja Luka
|
dudu je napisao/la: kakve su ovo gluparije, posebice s rječju vazda. za himnu se vjeruje da ju je uglazbio Josip Runjanin, iako nema točnog podatka, a stihovi su uzeti iz pjesme Antnuna Mihanovća Horvatska domovina, prve dvije i zadnje dvije strofe. Aha... ' vjeruje se '... Sto odma , ne kažes ??
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 30 sij 2012, 17:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59951 Lokacija: DAZP HQ
|
Svarog je napisao/la: dudu je napisao/la: kakve su ovo gluparije, posebice s rječju vazda. za himnu se vjeruje da ju je uglazbio Josip Runjanin, iako nema točnog podatka, a stihovi su uzeti iz pjesme Antnuna Mihanovća Horvatska domovina, prve dvije i zadnje dvije strofe. Aha... ' vjeruje se '... Sto odma , ne kažes ?? nije postala himnom na način da je netko sjeo, pa su mu rekli de napiši himnu, nego je s vremenom postala svečana pjesma koja se izvodila prije bitnih događaja. Citat: Popijevka “Lijepa naša domovino” nastala je krajem 1840-ih. Ne zna se točna godina njezina nastanka, ali se obično navodi 1848. Nije posve sigurno ni tko je skladatelj, ali se u drugoj polovici 19. stoljeća uvriježilo mišljenje da je to Josip Runjanin (1821. – 1878.), po nacionalnosti Srbin.
Runjanin nije imao formalno glazbeno obrazovanje, a 1848. je bio kadet u graničarskoj pješačkoj pukovniji br. 10 u Glini. Zato se smatra da je popijevka skladana u Glini.
Runjanin je uglazbio samo dvije kitice Mihanovićeve pjesme, pa je popijevka zapravo dvodijelna pjesma sa 16 taktova (sheme a – a1 – b – a1). Citat: Ne zna se kako je izgledao izvorni napjev. Prvi poznati zapis potječe od Vatroslava Lichteneggera, pjevačkog pedagoga, iz 1861. godine. Slušao je kako pjevaju njegovi učenici (učiteljski pripravnici) i zabilježio note, "ukajdiv melodiju onako kako su mu pripravnici pjevali" (Franjo Ksaver Kuhač).
Lichtenegger je priredio skladbu za muški četveropjev. Godine 1862. njegova je verzija objavljena u Sbirci različitih četveropjevah mužkoga zbora (svezak II, broj 9) Narodnoga zemaljskoga glazbenog zavoda u Zagrebu.
U godinama koje su uslijedile, popijevka se pojavljivala u raznim zbirkama pod naslovom Hrvatska Domovina, a pod imenom Liepa naša nalazimo je prvi put 1864. godine u zbirci "raznih četveropjev(h) što ih izdade Glasbeno društvo duh(ovne) mlad(eži) Zag(rebačke)". Ta dva naslova su se izmjenjivala do 1890-ih godina, kada se kao naslov uvriježio prvi stih, Lijepa naša domovino.
Bilo je i drugih glazbenih varijanata nakon Lichteneggera. Popijevka se uređivala za različite zborove i pritom mijenjala, a današnja varijanta potječe od Franje Dugana starijeg (1919.).
I danas postoje mnoge glazbene verzije ove pjesme: za muške, ženske, dječje i mješovite zborove, tamburaške i puhačke sastave, orgulje, klavir, te simfonijski orkestar.
Službeni notni zapis himne je konačno utvrđen 1990. godine u članku 17. Zakona o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske. Citat: Tijekom 19. stoljeća "Lijepa naša" se pjevala u svečanim nacionalnim prilikama kao i razne druge popjevke. Bila je samo jedna od mnogih narodnih himna, koje je zapisao Antun Mihanović 1846. godine (Bože živi, Još Horvatzka ni propala, Mi smo, braćo ilirskog itd.). Godine 1891., prigodom izložbe Hrvatsko-slavonskoga gospodarskog društva u Zagrebu, prvi put je navedena kao hrvatska himna i pjevala se pod naslovom Lijepa naša.
Savez hrvatskih pjevačkih društava obratio se Hrvatskom saboru 1907. godine “glede uzakonjenja, odnosno službenog proglašenja pjesme Lijepa naša domovino hrvatskom himnom”. Iako sabor nije reagirao, Lijepa naša je postala neslužbena hrvatska himna, a u svečanim prilikama se izvodila odmah iza Carevke. Kad je Hrvatska 29. listopada 1918. stekla (kratkotrajnu) neovisnost, Sabor je pjevao Lijepu našu.
Također se neslužbeno pjevala između dva rata. Za vrijeme 2. svjetskog rata pjevali su je i ustaše i partizani. Poslije rata nije ugušena, nego se u svečanim prilikama svirala odmah nakon jugoslavenske himne. Prvi put u povijesti je službeno proglašena državnom himnom u prvom ustavnom amandmanu (točka 4.) dana 29. veljače 1972. godine. U točki je pisalo da je "Himna Socijalističke Republike Hrvatske (...) Lijepa naša domovino", što je uneseno u Ustav SR Hrvatske 1974. godine. Ustav Republike Hrvatske iz 1990. godine navodi da Lijepa naša domovino ima status i funkciju hrvatske državne himne, a Zakon o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te zastavi i lenti Predsjednika Republike Hrvatske navodi njezin službeni tekst i notni zapis, koji su time postali obvezatni. btw, Bože pravde je skladao Slovenac, ne vidim da se itko u Srbiji uzbuđuje oko toga.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Grude_78
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 30 sij 2012, 17:44 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Zaboravio sam kako se zove taj literarni izraz,da prodrmaš čitatelja iz učmalosti Pleska? Citat: Ljudi se rokaju na sve strane,gladnih na sve strane,droga i nemoral na sve strane...a mi palamudimo o rukometu. Točno. I svugdje. I stalno. I svakome obrnuto proporcionalno puca neka stvar. A o tome pričati na ovoj temi izgleda baš poput onog mog gore opisanog načina. ps. Ćukoljubac moj...Za vikend su ubili dva psa u Rajvosa i bacili u kontejner. Ali čak ni to ne može da se svede pod zajednički nazivnik bolesnih debila nego ovako : " Pas je u subotu ustrijeljen na Dobrinji 1, u dijelu koji pripada RS-u, a u noći sa nedjelje na ponedjeljak ustrijeljen je pas u istom naselju, samo na dijelu koji pripada Federaciji BiH - rekao je za Sarajevo-x.com potpredsjednik Udruženja Av, mau Aldin Pašić."Tako da...šta očekivati od rukometa. Jebo ti nas.
|
|
Vrh |
|
|
kumek
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 30 sij 2012, 17:44 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Grude_78 je napisao/la: Ti si iznad ovoga, prijatelju. Rang onih koji objavljuju sliku mrtvog vrapca u RS-u da bi dokazali kako u njoj danas života nejma ili ako ima on je genocidisan, ili onih što se vesele kad se slupaju dva auta na Žovnici na putu za Široki.
Zamalo ne napisah isto ali znajući da gospodin Markan nije jedan od tih, odustao sam. Inače, post me je podsjetio na forumaše sa SarajevoX, sa teme o dešavanju u Srbiji, gdje ekipa entuzijasta visi na internetu, simultano prati 10 portala i ako neko pregazi mačku na putu između Beograda i Novog Sada, eto ti njih da na pomenutoj temi hraknu po Srbiji i Srbima. Ali kao što rekoh, gospodin Markan je milionima kilometara udaljen od toga, pa ne napisah to Kao i ti na primjer?
|
|
Vrh |
|
|
Robert Te Diro
|
|
|
Svarog je napisao/la: dudu je napisao/la: kakve su ovo gluparije, posebice s rječju vazda. za himnu se vjeruje da ju je uglazbio Josip Runjanin, iako nema točnog podatka, a stihovi su uzeti iz pjesme Antnuna Mihanovća Horvatska domovina, prve dvije i zadnje dvije strofe. Aha... ' vjeruje se '... Sto odma , ne kažes ?? Pa ne postoji točan podatak da je baš ova verzija Runjaninova. Himna "Lijepa naša domovino", u stvari skraćena verzija Mihanovićeve pjesme "Horvatska domovina" pjevala se na tri različite melodije. Za ovu posljednju, danas službenu, smatra se da je Runjaninova, ali ne postoje izričiti dokazi za takvo što. Svejedno, u mainstreamu se navodi Runjanin kao autor glazbe. Da smo toliko osjetljivi po pitanju pravoslavlja i Srba kako često insinuirate lako bi ga zaobišli, ali ipak nismo...
_________________ U vražju mater!
|
|
Vrh |
|
|
kumek
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 30 sij 2012, 17:46 |
|
|
Robert Te Diro je napisao/la: Svarog je napisao/la: Aha... ' vjeruje se '... Sto odma , ne kažes ?? Pa ne postoji točan podatak da je baš ova verzija Runjaninova. Himna "Lijepa naša domovino", u stvari skraćena verzija Mihanovićeve pjesme "Horvatska domovina" pjevala se na tri različite melodije. Za ovu posljednju, danas službenu, smatra se da je Runjaninova, ali ne postoje izričiti dokazi za takvo što. Svejedno, u mainstreamu se navodi Runjanin kao autor glazbe. Da smo toliko osjetljivi po pitanju pravoslavlja i Srba kako često insinuirate lako bi ga zaobišli, ali ipak nismo... mislim da nije prijatelju potrebno objasnjavat neukim ljudima koji odgovore traze na srpskim portalima i wikipediji
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 30 sij 2012, 17:50 |
|
|
kumek je napisao/la: Kao i ti na primjer? Ajdeee Tu sam od 2009. i skoro isključivo linkujem samo s jedne adrese: http://www.24sata.info/A zašto baš sa ove, neam pojma Eto, klonu neuspjeli
|
|
Vrh |
|
|
kumek
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 30 sij 2012, 18:16 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: kumek je napisao/la: Kao i ti na primjer? Ajdeee Tu sam od 2009. i skoro isključivo linkujem samo s jedne adrese: http://www.24sata.info/A zašto baš sa ove, neam pojma Eto, klonu neuspjeli uglavnom,vidim da jos nisi skuzio da ovo nije neki cetnicki forum ili ti je na vasim forumima dosadno jer imate jednake cetnicke stavove pa se nemas skim svadjati :P ma da?od 2009. si poceo da koristis internet? ti pocinjes racunati vrijeme od te godine??uuu pa i nisi se jos naucio normalnom komuniciranju ili je to kao sto rekoh vas srpski nekulturni mentalitet?
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 30 sij 2012, 18:18 |
|
|
Važi gospodine Kumek, eto neka bude kako vi kažete A sad se vratimo športu i nešportskim odnošajima
|
|
Vrh |
|
|
bonislav
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 30 sij 2012, 18:21 |
|
|
Svarog je napisao/la: http://www.nspm.rs/hronika/slavko-goluza-ziveo-sam-za-to-da-se-u-beogradu-svira-lijepa-nasa.html...a ja, u svojoj naivnosti mislio, doso covjek da igraju rukomet.. Salim se... naravno da sam to znao i bez Goluzine izjave... ...nego zapade mi za oko jedan zanimljiv komentar... Pele Goluža, očigledno ne zna da je muziku za "Lijepu našu"napisao Srbin Josif Runjanin, poreklom iz sela Runjani kod Loznice. Ovaj naš kompozitor je napisao i muziku za pesmu -Rado Srbin ide u vojnike-.
A u himni se koristi i poznata hrvatska reč "vazda". Još jedan dokaz četničkog idiotizma. Rado ide Srbin u vojnike je pjsema koja se koristila kod Srba u armiji Austrougarske tijekom WW1. Uostalom napisana je u čast Srba koji služe u vojsci Habsburške Monarhije a ne Srbije. Uvijek su četnici bili idioti.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 30 sij 2012, 18:21 |
|
|
kumek je napisao/la: pa iskreno i dalje vas smatramo (vecina) da ste manje kulturni, tj. manje civiliziraniji kao sta nas hrvate smatraju slovenci manje zapadnijim to je to tako..ugl. mi smo uvijek na strani dorboga a vi na strani zlocestih :P sami se dijelite od drugih kad bjezite rusima salu na stranu,primjer jedan, Seselj koji je ikona ako ne i bozanstvo u Srbiji, kako se samo izrazava u Haagu da ne govorim jos da ima svoju vlastitu stranku koja uredno bere mandate u skupstini vasoj,e pa nadji mi jednog takvog ''politicara'' u Hrvata Nije to sala, za tebe i takve slicne to je aksiom, sebe ste ubedili da ste kulturniji i civilizovaniji, i na osnovu toga pletete sve kvazinacisticke teorije o kulturnoj dominaciji koje ni mnogo naprednijim narodima u odnosu na ove balkanske palanke nisu svojstvene. U cemu se ogleda ta kultura...u ubedjenosti pripadnosti kulturi zapadne evrope, koju niti ste stvarali, niti ste je bili deo. Prateci stavove i plebsa i elite, uocavam izuzetne slicnosti, iste reakcije na slicne pojave, bilo da se radi o Hrvatskoj, BiH, ili Srbiji... sve je to u 5 deka, i svako kome je dovoljno dignut *** da to sve zaobidje i prica o svom narodu u superlativima je tragicno zalutala osoba. Kultura se izmedju ostalog pokazuje i u sirini stavova, a i na ovoj temi buja sovinizam, stavovi koji isijavaju teskobu misli. Koristiti jednu perifernu stvar kao sto je rukometno prvenstvo da bi se podcrtala neka naprednost je pravi pokazatelj koliko te naprednosti nedostaje.
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
kumek
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 30 sij 2012, 18:26 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Važi gospodine Kumek, eto neka bude kako vi kažete A sad se vratimo športu i nešportskim odnošajima o tome sam vec rekao svoje,uopce ne zamjeram vasim navijacima jer znam da bi se indenticno desilo i kod nas ;) samo zamjeram vasim profesionalnim igracima
|
|
Vrh |
|
|
bonislav
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 30 sij 2012, 18:31 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Nije to sala, za tebe i takve slicne to je aksiom, sebe ste ubedili da ste kulturniji i civilizovaniji, i na osnovu toga pletete sve kvazinacisticke teorije o kulturnoj dominaciji koje ni mnogo naprednijim narodima u odnosu na ove balkanske palanke nisu svojstvene.
U cemu se ogleda ta kultura...u ubedjenosti pripadnosti kulturi zapadne evrope, koju niti ste stvarali, niti ste je bili deo.
Prateci stavove i plebsa i elite, uocavam izuzetne slicnosti, iste reakcije na slicne pojave, bilo da se radi o Hrvatskoj, BiH, ili Srbiji... sve je to u 5 deka, i svako kome je dovoljno dignut *** da to sve zaobidje i prica o svom narodu u superlativima je tragicno zalutala osoba.
Kultura se izmedju ostalog pokazuje i u sirini stavova, a i na ovoj temi buja sovinizam, stavovi koji isijavaju teskobu misli. Koristiti jednu perifernu stvar kao sto je rukometno prvenstvo da bi se podcrtala neka naprednost je pravi pokazatelj koliko te naprednosti nedostaje.
A ne majn Džonson. Evo recimo ja kao hrvatski nacionalist smatram da su Slovenci vrijedniji i bolji narod od Hrvata. A također smatram da su ti isti Janezi šovinisti. Kao i sjeverne i komšije Austrijanci. Hrvati jesu bili dio zapadne civilizacije i da, sudjelovali su u njenom stvaranju, kao što su Srbi nezanemarivi dio istočno-slavensko-pravoslavne civilizacije. Hrvati za razliku od tebe ortodoksnog šovinista nikada nisu Srbima negirali da su dio toga kruga. Čak ni Ante Pavelić ni Maks Luburić nisu negirali da preko Drine postoji Srbija i narod Srba. Oni sa time nisu imali problema. S druge strane već 150+ godina traje negiranje Hrvata. Bošković je Srbin jer me ćale koautor memoranduma SANU tako vaspitao - reče vodeći srpski demokrata Tadić. Patološki nedostatak samokritike.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 30 sij 2012, 18:34 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9994 Lokacija: Banja Luka
|
bonislav je napisao/la: Svarog je napisao/la: http://www.nspm.rs/hronika/slavko-goluza-ziveo-sam-za-to-da-se-u-beogradu-svira-lijepa-nasa.html...a ja, u svojoj naivnosti mislio, doso covjek da igraju rukomet.. Salim se... naravno da sam to znao i bez Goluzine izjave... ...nego zapade mi za oko jedan zanimljiv komentar... Pele Goluža, očigledno ne zna da je muziku za "Lijepu našu"napisao Srbin Josif Runjanin, poreklom iz sela Runjani kod Loznice. Ovaj naš kompozitor je napisao i muziku za pesmu -Rado Srbin ide u vojnike-.
A u himni se koristi i poznata hrvatska reč "vazda". Još jedan dokaz četničkog idiotizma. Rado ide Srbin u vojnike je pjsema koja se koristila kod Srba u armiji Austrougarske tijekom WW1. Uostalom napisana je u čast Srba koji služe u vojsci Habsburške Monarhije a ne Srbije. Uvijek su četnici bili idioti. Koliko sam, ja upoznat , Srbi su iz Austrougarke , inace gubitnicke vojske, tesko da su pjevali tu pjesmu jer su masovno dezertirali . Uostalom, to jedna od ljepsih srpskih patriotskih pjesama tog vremena. Kompozitor pjesme hrvatske himne i kao i pjesme ' Rado Srbin ide u vojnike ' ,Josif Runjanin , umro je davno prije WW1, 1878. ...
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 30 sij 2012, 18:38 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
bonislav je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Nije to sala, za tebe i takve slicne to je aksiom, sebe ste ubedili da ste kulturniji i civilizovaniji, i na osnovu toga pletete sve kvazinacisticke teorije o kulturnoj dominaciji koje ni mnogo naprednijim narodima u odnosu na ove balkanske palanke nisu svojstvene.
U cemu se ogleda ta kultura...u ubedjenosti pripadnosti kulturi zapadne evrope, koju niti ste stvarali, niti ste je bili deo.
Prateci stavove i plebsa i elite, uocavam izuzetne slicnosti, iste reakcije na slicne pojave, bilo da se radi o Hrvatskoj, BiH, ili Srbiji... sve je to u 5 deka, i svako kome je dovoljno dignut *** da to sve zaobidje i prica o svom narodu u superlativima je tragicno zalutala osoba.
Kultura se izmedju ostalog pokazuje i u sirini stavova, a i na ovoj temi buja sovinizam, stavovi koji isijavaju teskobu misli. Koristiti jednu perifernu stvar kao sto je rukometno prvenstvo da bi se podcrtala neka naprednost je pravi pokazatelj koliko te naprednosti nedostaje.
A ne majn Džonson. Evo recimo ja kao hrvatski nacionalist smatram da su Slovenci vrijedniji i bolji narod od Hrvata. A također smatram da su ti isti Janezi šovinisti. Kao i sjeverne i komšije Austrijanci. Hrvati jesu bili dio zapadne civilizacije i da, sudjelovali su u njenom stvaranju, kao što su Srbi nezanemarivi dio istočno-slavensko-pravoslavne civilizacije. Hrvati za razliku od tebe ortodoksnog šovinista nikada nisu Srbima negirali da su dio toga kruga. Čak ni Ante Pavelić ni Maks Luburić nisu negirali da preko Drine postoji Srbija i narod Srba. Oni sa time nisu imali problema. S druge strane već 150+ godina traje negiranje Hrvata. Bošković je Srbin jer me ćale koautor memoranduma SANU tako vaspitao - reče vodeći srpski demokrata Tadić. Patološki nedostatak samokritike. Koju si sada glupost rekaoooo. Preko drine? A od cega se sastojalo 50% stanovnistva BiH, u tadasnje vrijeme?
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
kumek
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 30 sij 2012, 18:40 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: kumek je napisao/la: pa iskreno i dalje vas smatramo (vecina) da ste manje kulturni, tj. manje civiliziraniji kao sta nas hrvate smatraju slovenci manje zapadnijim to je to tako..ugl. mi smo uvijek na strani dorboga a vi na strani zlocestih :P sami se dijelite od drugih kad bjezite rusima salu na stranu,primjer jedan, Seselj koji je ikona ako ne i bozanstvo u Srbiji, kako se samo izrazava u Haagu da ne govorim jos da ima svoju vlastitu stranku koja uredno bere mandate u skupstini vasoj,e pa nadji mi jednog takvog ''politicara'' u Hrvata Nije to sala, za tebe i takve slicne to je aksiom, sebe ste ubedili da ste kulturniji i civilizovaniji, i na osnovu toga pletete sve kvazinacisticke teorije o kulturnoj dominaciji koje ni mnogo naprednijim narodima u odnosu na ove balkanske palanke nisu svojstvene. U cemu se ogleda ta kultura...u ubedjenosti pripadnosti kulturi zapadne evrope, koju niti ste stvarali, niti ste je bili deo. Prateci stavove i plebsa i elite, uocavam izuzetne slicnosti, iste reakcije na slicne pojave, bilo da se radi o Hrvatskoj, BiH, ili Srbiji... sve je to u 5 deka, i svako kome je dovoljno dignut *** da to sve zaobidje i prica o svom narodu u superlativima je tragicno zalutala osoba. Kultura se izmedju ostalog pokazuje i u sirini stavova, a i na ovoj temi buja sovinizam, stavovi koji isijavaju teskobu misli. Koristiti jednu perifernu stvar kao sto je rukometno prvenstvo da bi se podcrtala neka naprednost je pravi pokazatelj koliko te naprednosti nedostaje. Jako lijepo sve sroceno s puno teksta ali nikakvog smisla i punih gluposti,na zalost uvijek jedna te ista prica. Molim te objasni sta mislis sa nacistickim teorijama o kulturnoj dominaciji? ako je jedan narod kulturniji i obrazovaniji od drugog tu nema nikakve nacisticke gluposti. Osobno smatram zapadni svijet tj. ''sjevernjake'' narocito njemce kao kulturan i vrlo posten narod za razliku od nas balkanaca i juznjaka. tu nema nikakve nacisticke teorije,molim lijepo! Mozda vi niste stvarali i ili bili dio europske kulture,to necu suditi jer je neznam i opcenito smatram bedastim komentirat neciju povijest na osnovu nekih foruma kao sta si ti! mi dobro znamo svoju povijest i koliko smo sudjelovali u europskoj,da ne govorim koje branio europski svijet od Turaka! Ovo ostalo mi je suvisno komentirat jer ne pratim vas ''plebese'' i elitu,ali dakako da je sportsko navijanje nekakav odraz drustva,pa gledaj dance,njemce,francuzice kako fino navijaju pa onda gledaj nase pa opet njihove itd...uocit ces razliku!
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 30 sij 2012, 18:43 |
|
|
bonislav je napisao/la: A ne majn Džonson. Evo recimo ja kao hrvatski nacionalist smatram da su Slovenci vrijedniji i bolji narod od Hrvata. A također smatram da su ti isti Janezi šovinisti. Kao i sjeverne i komšije Austrijanci.
Hrvati jesu bili dio zapadne civilizacije i da, sudjelovali su u njenom stvaranju, kao što su Srbi nezanemarivi dio istočno-slavensko-pravoslavne civilizacije. Hrvati za razliku od tebe ortodoksnog šovinista nikada nisu Srbima negirali da su dio toga kruga.
Čak ni Ante Pavelić ni Maks Luburić nisu negirali da preko Drine postoji Srbija i narod Srba. Oni sa time nisu imali problema. S druge strane već 150+ godina traje negiranje Hrvata. Bošković je Srbin jer me ćale koautor memoranduma SANU tako vaspitao - reče vodeći srpski demokrata Tadić.
Patološki nedostatak samokritike. Vec u prvoj recenici pravis kardinalnu gresku... Vredniji i bolji narod ne postoji, jer da bi dokazao to morao bi rascivijas svakog od miliona pojedinacnih ljudi, i da im na kantar stavis koliko su vredni i bolji... a kad bi zasao u tu dubinu shvatio bi da je dokazivost toga jedna besmislica potekla od nakaradnih nacistickih teorija o boljim i gorim narodima koje zaobilaze prostu cinjenicu da je svaki covek unikat, da u svakoj visemilionskoj zajednici imas podjednak procenat degenerika i genija, i da to sto si se rodio negde ni na koji nacin ne odredjuje koje ces imati karakteristike po ovim pitanjima. Na tom pitanju pada u ponor svaka teorija o superiornosti nacija, jer je u osnovi netacna i destruktivna, ne postoji parametar koji bi se merio, i transponovao na svakog smrtnika. Ako u pojedinacnom slucaju zumiramo ljude istog porekla, koji govore isti jezik i zive u sredini medjusobno povezani i isprepletani, dobijamo jos veci nered. Postavka hrvatskih sovinjara da su Janezi i Austrijanci ispred, a Bosna i Srbija iza je surovo plitka po svojoj naravi i sadrzaju.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 30 sij 2012, 18:45 |
|
|
kumek je napisao/la: Jako lijepo sve sroceno s puno teksta ali nikakvog smisla i punih gluposti,na zalost uvijek jedna te ista prica. Molim te objasni sta mislis sa nacistickim teorijama o kulturnoj dominaciji? ako je jedan narod kulturniji i obrazovaniji od drugog tu nema nikakve nacisticke gluposti. Osobno smatram zapadni svijet tj. ''sjevernjake'' narocito njemce kao kulturan i vrlo posten narod za razliku od nas balkanaca i juznjaka. tu nema nikakve nacisticke teorije,molim lijepo!
Mozda vi niste stvarali i ili bili dio europske kulture,to necu suditi jer je neznam i opcenito smatram bedastim komentirat neciju povijest na osnovu nekih foruma kao sta si ti! mi dobro znamo svoju povijest i koliko smo sudjelovali u europskoj,da ne govorim koje branio europski svijet od Turaka!
Ovo ostalo mi je suvisno komentirat jer ne pratim vas ''plebese'' i elitu,ali dakako da je sportsko navijanje nekakav odraz drustva,pa gledaj dance,njemce,francuzice kako fino navijaju pa onda gledaj nase pa opet njihove itd...uocit ces razliku! Bedno i ograniceno, ne zasluzujes ozbiljniji komentar
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 30 sij 2012, 18:49 |
|
|
Ova tema o "rukometu" se otegla ko gladna godina, i što duže traje to je veći broj maloumnih komentara. Predlažem zatvaranje.
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 30 sij 2012, 18:53 |
|
|
totem je napisao/la: Koju si sada glupost rekaoooo. Preko drine? A od cega se sastojalo 50% stanovnistva BiH, u tadasnje vrijeme? Tebi objašnjavat neke stvari... nema baš smisla. Nego, što mislite, kako bi prošli da je Lino ostao izbornik? Mislim da bi bili prvaci, a Srbe bi poderali ko siroče napolitanku.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
kumek
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 30 sij 2012, 18:53 |
|
|
teranova je napisao/la: Ova tema o "rukometu" se otegla ko gladna godina, i što duže traje to je veći broj maloumnih komentara. Predlažem zatvaranje. gdje vi narocito dominirate
|
|
Vrh |
|
|
kumek
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 30 sij 2012, 18:55 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: kumek je napisao/la: Jako lijepo sve sroceno s puno teksta ali nikakvog smisla i punih gluposti,na zalost uvijek jedna te ista prica. Molim te objasni sta mislis sa nacistickim teorijama o kulturnoj dominaciji? ako je jedan narod kulturniji i obrazovaniji od drugog tu nema nikakve nacisticke gluposti. Osobno smatram zapadni svijet tj. ''sjevernjake'' narocito njemce kao kulturan i vrlo posten narod za razliku od nas balkanaca i juznjaka. tu nema nikakve nacisticke teorije,molim lijepo!
Mozda vi niste stvarali i ili bili dio europske kulture,to necu suditi jer je neznam i opcenito smatram bedastim komentirat neciju povijest na osnovu nekih foruma kao sta si ti! mi dobro znamo svoju povijest i koliko smo sudjelovali u europskoj,da ne govorim koje branio europski svijet od Turaka!
Ovo ostalo mi je suvisno komentirat jer ne pratim vas ''plebese'' i elitu,ali dakako da je sportsko navijanje nekakav odraz drustva,pa gledaj dance,njemce,francuzice kako fino navijaju pa onda gledaj nase pa opet njihove itd...uocit ces razliku! Bedno i ograniceno, ne zasluzujes ozbiljniji komentar jer jednostavno neznas da sastavit ozbiljan komentar,tipicni odgovor kod manjka argumenata i ne znanja. zivio rodjo!
|
|
Vrh |
|
|
snowflake
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 30 sij 2012, 18:58 |
|
|
Klubovi nastupaju bez problema zato jer su se ljudi navikli i jer nisu simboli države kao što je slučaj s nacionalnim reprezentacijama. A Srbija se jest osramotila. Ovo je upravo zbog državne simbolike bio dobar lakmus-papir. Da se to nije dogodilo, rekla bih suprotno.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 30 sij 2012, 19:01 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Divlja svinja5 je napisao/la: totem je napisao/la: Koju si sada glupost rekaoooo. Preko drine? A od cega se sastojalo 50% stanovnistva BiH, u tadasnje vrijeme? Tebi objašnjavat neke stvari... nema baš smisla. Nego, što mislite, kako bi prošli da je Lino ostao izbornik? Mislim da bi bili prvaci, a Srbe bi poderali ko siroče napolitanku. Ne da mu gazda metalurga da bude niciji selektor. I Makedonci su ga trazili, pa nije postao selektor. Po meni, najbolji strucnjak danasnjice. Ubjedljivo.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|