HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 sij 2025, 22:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1271 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 51  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija
PostPostano: 16 lip 2011, 12:20 

U Beogradu su izvučene skupine Europskog prvenstva 2012. Hrvatski rukometaši smješteni su u skupinu D sa Slovenijom, Islandom i Norveškom, a utakmice se igraju u Vršcu.

Predsjednik EHF-a Tor Lian i glavni tajnik Michael Wiederer su uz pomoć Dragana Škrbića, bivšeg igrača jugoslavenske reprezentacije, Marka Vujina, srpskog reprezentativca, Uroša Zormana, slovenskog reprezentativca, Igora Vorija te Christoffera Ramba, norveškog reprezentativca, izvukli grupe predstojeće europske smotre u Srbiji.

Grupa A (Beograd, Pionir arena) – Srbija, Slovačka, Danska, Poljska

Grupa B (Niš, Sportski centar Čair) – Makedonija, Češka, Švedska, Njemačka

Grupa C (Novi Sad, SPC Vojvodina) – Mađarska, Rusija, Španjolska, Francuska

Grupa D (Vršac, Dvorana Milenijum) – Hrvatska, Slovenija, Island, Norveška

Hrvatska je tako uparena sa Slovencima, koji su do EP-a došli kao drugoplasirana reprezentacija kvalifikacijske Grupe 3, a kojima je do sada najbolji rezultat srebro s EP-a 2004. U Austriji su Slovenci bili 11., a na SP u Hrvatsku 2009. nisu se plasirali, kao ni u Švedsku 2011.

Island je na SP u Švedskoj bio šesti, dok je u Austriji 2010. osvojio broncu. Najveće je postignuće islandske reprezentacije srebro s Olimpijskih igara u Pekingu. Za EP u Srbiji se Island kvalificirao kao drugoplasirana ekipa Grupe 5.

Norvežani su do srpskog EP-a došli kao pobjednici kvalifikacijske Grupe 6, a do sad im je najbolje izdanje bilo na Europskom prvenstvu 2008. kad su osvojili šesto mjesto. Na SP 2011. Norveška je bila deveta, a na EP u Austriji sedma.

http://www.hrsport.net/vijesti/419296/r ... h-utakmica

Po meni, solidna skupina za nas, mogli smo proći i gore i bolje sa ždrijebom, a ipak je Europsko prvenstvo u rukometu najjače svjetsko reprezentativno natjecanje. Mislim da nam donekle ide na ruku što igramo utakmice prvog kruga u Vršcu, a drugog u Novom Sadu. U svakom slučaju, bolja opcija od Beograda ili, primjerice, Niša.

Vrh

Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija
PostPostano: 17 lip 2011, 17:53 

Neloša grupa. Problem je skupina sa kojom se križamo. Ždrijeb je nepošten i neujednačen. Njemačka u prvom bubnju. Smiješno.

Vrh

PostPostano: 18 lip 2011, 11:32 

hercegovac1981 je napisao/la:
Neloša grupa. Problem je skupina sa kojom se križamo. Ždrijeb je nepošten i neujednačen. Njemačka u prvom bubnju. Smiješno.

Totalno, nemaju rezultat od 2007., a i to je bila krađa. EHF je to praktički i sam priznao, kada nije pokušavao opravdati, unatoč prozivanjima iz nacionalnih rukometnih saveza Hrvatske, Danske...

Jebiga, Njemačka je sila u rukometu i najveće rukometno tržište.

Vrh

PostPostano: 09 srp 2011, 14:23 

HRS
slika

Pepsi
slika

:neznam :zubati

Vrh

PostPostano: 13 kol 2011, 02:08 

U HRS-u ima više kriminala nego u Federaciji BIH. To je primjer za predodžbu koje lopine i kriminalci vode taj savez.
A što se tiče ovog prvenstva, medalja bilo koje boje je uspijeh!!!

Vrh

PostPostano: 04 stu 2011, 00:26 

hrvate danas pocjepala češka ko cigo napolitanku
a iduća utakmica je protiv SRBIJE, jedva čekam, Srbi će ih razbucat ko svinja masan džak
utakmicu gledam na srpskom kanalu i čekam da čujem kako pjevaju himnu u prepunom pioniru
biće to brutalna dominacija, tu i tamo ću prevrnuti na hrt2, samo da čujem kmečanje i plač
prislavskih ********, inače na prvenstvu im se crno piše, vrijeme je da se prizemlje kao i u svim ostalim sportovima
na tiketu imam sigurno da ispadaju u 4finalu, još da dodam da je sramota što idu u baraž u nogometu
jer će ih turci brutalno poniziti kao što i zaslužuju, a bej ha će proći!znam to!

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 04 stu 2011, 00:39 

zar se ne igra u Čairu? učinilo mi se danas, nakratko sam bacio pogled.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2012, 19:22 

Bliži nam se i ovo natjecanje, a uskoro će pripremni Croatia cup u Osijeku, na kojem sudjeluju Hrvatska, Švedska, Slovačka i Iran (http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp ... STI=153910), dok naš kadar zasad izgleda ovako:

Alilović, Šego, Losert, Batinović, Štrlek, Ninčević, Horvat, Čupić, Vori, Musa, Marić, Balić, Duvnjak, Kopljar, Bičanić, Buntić, Lacković, Gojun i Vuković.

S ovog popisa će otpasti još tri igrača za konačni kadar od 16 reprezentativaca na EP u Srbiji. Od te trojice, dvojica će ići na EP, ali kao rezerve koje mogu ući u drugom krugu. Pretpostavljam da će ta dvojica biti Šego i Musa, dok će se Batinović vratiti kući. Ako ćemo o HercegBosancima, na popisu ih je ukupno 5. Dobra brojka. :zubati

Inače, po meni je poziv svakako zaslužio i Vedran Zrnić, naš najbolji igrač s prošlog velikog natjecanja (SP u Švedskoj), izabran tada u najbolju sedmorku, a nedavno i u najbolju sedmorku Bundeslige, ali realno, na tom desnom krilu je i najžešća konkurencija pred ovo natjecanje, jer su tu Čupić, zadnjih godina prvi izbor na tom mjestu, te Zagrebov Zlatko Horvat

Sulić i Špoljarić također zavrjeđuju poziv po svojoj formi, ali na njih se ne računa već duže vrijeme iz dobro poznatih razloga (čitaj: Zoran Gobac i RK Zagreb).

Hvala Bogu, nema ozljeda, a imamo takvu širinu kadra kakvu nikada nismo imali i koja bi nam praktički garantirala medalju da imamo ozbiljnijeg izbornika, no nadam se da i ovako možemo dosegnuti taj cilj i uzeti medalju u Srbiji, jer bi to imalo posebnu draž, što je medalja sjajnija. :zubati

Prvi favoriti su po meni Francuska i Danska, a iz drugog plana vrebaju domaćin Srbija, Španjolska, Poljska i mi.Nijemci i Šveđani, kao rukometne velesile, poprilično su slabog kadra za ovo natjecanje, a ostali (Mađarska, Slovenija, Rusija, Norveška, Češka, Slovačka, Makedonija, Island) su solidni, ali ništa više od toga.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2012, 20:09 

Srbija ne vreba, ako bi usli u polufinale, to bi bila senzacija...

Vrh

PostPostano: 04 sij 2012, 01:20 

DzoniBG je napisao/la:
Srbija ne vreba, ako bi usli u polufinale, to bi bila senzacija...

Pa ne bih baš rekao, domaćini ste i imate prilično kvalitetnu reprezentaciju. E sad, kako je to sve kadrovski posloženo, u to ne mogu ulaziti...

Preciznije, ja vam prognoziram borbu za polufinalne pozicije kao minimalan domet, a ulazak u polufinale kao maksimum.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2012, 01:43 

Pessimus dux je napisao/la:
Bliži nam se i ovo natjecanje, a uskoro će pripremni Croatia cup u Osijeku, na kojem sudjeluju Hrvatska, Švedska, Slovačka i Iran (http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp ... STI=153910), dok naš kadar zasad izgleda ovako:

Alilović, Šego, Losert, Batinović, Štrlek, Ninčević, Horvat, Čupić, Vori, Musa, Marić, Balić, Duvnjak, Kopljar, Bičanić, Buntić, Lacković, Gojun i Vuković.

S ovog popisa će otpasti još tri igrača za konačni kadar od 16 reprezentativaca na EP u Srbiji. Od te trojice, dvojica će ići na EP, ali kao rezerve koje mogu ući u drugom krugu. Pretpostavljam da će ta dvojica biti Šego i Musa, dok će se Batinović vratiti kući. Ako ćemo o HercegBosancima, na popisu ih je ukupno 5. Dobra brojka. :zubati

Inače, po meni je poziv svakako zaslužio i Vedran Zrnić, naš najbolji igrač s prošlog velikog natjecanja (SP u Švedskoj), izabran tada u najbolju sedmorku, a nedavno i u najbolju sedmorku Bundeslige, ali realno, na tom desnom krilu je i najžešća konkurencija pred ovo natjecanje, jer su tu Čupić, zadnjih godina prvi izbor na tom mjestu, te Zagrebov Zlatko Horvat

Sulić i Špoljarić također zavrjeđuju poziv po svojoj formi, ali na njih se ne računa već duže vrijeme iz dobro poznatih razloga (čitaj: Zoran Gobac i RK Zagreb).

Hvala Bogu, nema ozljeda, a imamo takvu širinu kadra kakvu nikada nismo imali i koja bi nam praktički garantirala medalju da imamo ozbiljnijeg izbornika, no nadam se da i ovako možemo dosegnuti taj cilj i uzeti medalju u Srbiji, jer bi to imalo posebnu draž, što je medalja sjajnija. :zubati

Prvi favoriti su po meni Francuska i Danska, a iz drugog plana vrebaju domaćin Srbija, Španjolska, Poljska i mi.Nijemci i Šveđani, kao rukometne velesile, poprilično su slabog kadra za ovo natjecanje, a ostali (Mađarska, Slovenija, Rusija, Norveška, Češka, Slovačka, Makedonija, Island) su solidni, ali ništa više od toga.

Nemam što dodati osim da vraćanje Loserta pokazuje da su sami sebi napokon priznali (Gobac) da su glavni problem zadnjih natjecanja golmani.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2012, 01:44 

..

Vrh

PostPostano: 04 sij 2012, 02:10 

mateb je napisao/la:
Nemam što dodati osim da vraćanje Loserta pokazuje da su sami sebi napokon priznali (Gobac) da su glavni problem zadnjih natjecanja golmani.

Slažem se i da su golmani problem i da su to ovim potezom priznali. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 04 sij 2012, 02:34 

mateb je napisao/la:

Slažem se i da su golmani problem i da su to ovim potezom priznali. :palacgore1

Zapravo, sad imamo sjajnu postavu za odličnih 6-0, s niti jednom (ili samo jednom) zamjenom obrana-napad, što je danas, sa brzim centrom, itekako bitno.

Vrh

PostPostano: 05 sij 2012, 15:08 

Pa ne bih baš rekao, domaćini ste i imate prilično kvalitetnu reprezentaciju. E sad, kako je to sve kadrovski posloženo, u to ne mogu ulaziti...

Preciznije, ja vam prognoziram borbu za polufinalne pozicije kao minimalan domet, a ulazak u polufinale kao maksimum.

Vojvodo, nismo imali kvalitetnu ekipu jos od 2001, od tada srpski tim je skup kvalitetnih pojedinaca i nakurcenih zvezdica...

Bili smo domacini i u basketu 2005, pritisak je veliki, a kolko poznajem ponasanje igraca u takvim situacijama, nisam optimista...

Naravno, bilo bi mi drago da gresim, pojescu svoje reci ako udjemo u SF...

Vrh

PostPostano: 05 sij 2012, 15:39 

DzoniBG je napisao/la:

Vojvodo, nismo imali kvalitetnu ekipu jos od 2001, od tada srpski tim je skup kvalitetnih pojedinaca i nakurcenih zvezdica...

Bili smo domacini i u basketu 2005, pritisak je veliki, a kolko poznajem ponasanje igraca u takvim situacijama, nisam optimista...

Naravno, bilo bi mi drago da gresim, pojescu svoje reci ako udjemo u SF...

Imam snimljenu tekmu protiv Šveda u polufinalu Francuske. Onaj Lövgrenov gol u zadnjoj sekundi...

Tad ste imali Jovanovića kao vođu i jednog od najboljih srednjih na svijetu.

Vrh

PostPostano: 05 sij 2012, 20:53 

mateb je napisao/la:

Imam snimljenu tekmu protiv Šveda u polufinalu Francuske. Onaj Lövgrenov gol u zadnjoj sekundi...

Tacno to... tragican poraz...

Nedjo je bio alfa i omega, zahvalan igrac za svaku ekipu... tu je jos bio i onaj ludak Perunicic koji je vario iz spolja kao blesav, Skrbic na crti... kako smo ono frajerski prokockali :yawn

Vrh

PostPostano: 05 sij 2012, 20:59 

DzoniBG je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Nedjo je bio alfa i omega, zahvalan igrac za svaku ekipu... tu je jos bio i onaj ludak Perunicic koji je vario iz spolja kao blesav, Skrbic na crti... kako smo ono frajerski prokockali :yawn

Bili ste spori u vanjskoj liniji, ali Švedi su maltene igrali bez ljevaka na desnom, tako da se to izniveliralo. Da ste bolje počeli...

Vrh

PostPostano: 05 sij 2012, 22:22 

DzoniBG je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Suci su vas dosta zakinuli u toj utakmici.
Inače ne volim tako misliti ni za jednu utakmicu, koja greška gore-dolje nebitno, ali u onoj su vam dosta presudnih lopti uzeli.

Vrh

PostPostano: 05 sij 2012, 22:39 

kako kladionice prognoziraju plasmane? jeli izaslo sta

Vrh

PostPostano: 05 sij 2012, 23:12 

BBC je napisao/la:

Inače ne volim tako misliti ni za jednu utakmicu, koja greška gore-dolje nebitno, ali u onoj su vam dosta presudnih lopti uzeli.

Navlacili jesu, ali ne volim da se vadim na sudije, mi smo imali pobedu u dzepu, i nema opravdanja za tu prodavnicu...

Vrh

PostPostano: 05 sij 2012, 23:13 

DzoniBG je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Navlacili jesu, ali ne volim da se vadim na sudije, mi smo imali pobedu u dzepu, i nema opravdanja za tu prodavnicu...

Pa baš u džepu... Vodili su Šveđani cijelu utakmicu.

Vrh

PostPostano: 05 sij 2012, 23:18 

mateb je napisao/la:

Nije to vazno, govorim o samom kraju, kako smo prokockali pobedu...

Tu je bila sansa, rupa se stvrorila, vi ste tek pravili sampionsku generaciju, Svedjani i Rusi nisu bili neka marka...a mi jos imali ostatak jugo skole...

Danas nam sve zavisi od spoljnih sutera, ako Marko Vujin ne proradi, u buli smo, krila nam ne dobijaju dovoljno lopti jer nemamo klasnog plejmejkera...

Vrh

PostPostano: 05 sij 2012, 23:23 

DzoniBG je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Nije to vazno, govorim o samom kraju, kako smo prokockali pobedu...

Tu je bila sansa, rupa se stvrorila, vi ste tek pravili sampionsku generaciju, Svedjani i Rusi nisu bili neka marka...a mi jos imali ostatak jugo skole...

Danas nam sve zavisi od spoljnih sutera, ako Marko Vujin ne proradi, u buli smo, krila nam ne dobijaju dovoljno lopti jer nemamo klasnog plejmejkera...

Pa kad cijelu tekmu loviš rezultat, isprazniš se pa fali snage na kraju. Ali dobro, to su sad filozofije.

Da, Švedska je bila na zalazu (uspjeli su još navući europsko 2002. doma i to je bilo to), ali i vi ste bili dosta stari, pogotovo glavni igrači.

Danas ne znam vaše igrače baš puno, tako da teško mogu nešto procijeniti. Kad se sjetim onoga od prošle godine (naše međusobne utakmice), i ne vuče mi baš na nešto, ali tko zna.

Vrh

PostPostano: 05 sij 2012, 23:39 

mateb je napisao/la:

Pa kad cijelu tekmu loviš rezultat, isprazniš se pa fali snage na kraju. Ali dobro, to su sad filozofije.

Da, Švedska je bila na zalazu (uspjeli su još navući europsko 2002. doma i to je bilo to), ali i vi ste bili dosta stari, pogotovo glavni igrači.

Danas ne znam vaše igrače baš puno, tako da teško mogu nešto procijeniti. Kad se sjetim onoga od prošle godine (naše međusobne utakmice), i ne vuče mi baš na nešto, ali tko zna.

Imali smo vas tad, 2 gola prednosti, i onda idiot iz odbrane nepotrebno napravi faul za iskljucenje 3-4 minuta pred kraj... na kraju je bio egal, ali klatili ste se celu tekmu...

Sad smo u suprotnom delu kostura, nema meca do polufinala, a ako se to slucajno desi, tekma ce biti za anale...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1271 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 51  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: