Naslov: Re: "Sportovi" koji ne iziskuju fizičku snagu
Postano: 10 sij 2022, 11:22
Sah je nesto najbolje i najpametnije cime se mozete baviti.
Ja sam kao klinac bio veliki talenat. Stari, skroman igrac srednjih kvaliteta, me uveo u sve to kad mi je bilo mozda nekih 4-5 godina.
Ali - jebiga - nemiran kakav sam bio nisam kad tad vise mogao dugo sjediti na istom mjestu vec stalno mrd mrd..nije mi se vise dalo pa prestao tamo negdje s 14 ili 15 godina.
Njemu je to jos uvijek lijek za sve. Evo i sad, u Bosni su ali on svrlja negdje po Hrvatskoj po nekim turnirima. Ima zanimaciju, DALEKO je od demencije iako je presisao sedamdesetu, a i ne bavi se glupostima.
Tako da, ako imate zivaca i strpljenja, nista vam bolje od saha nema.
_________________ fakofbolan nema krsta bez tri prsta
Postano: 10 sij 2022, 11:22
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 79068 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
Lov bi se čak mogao provići kao sport, bar ideš okolo, teren može biti brdovit i težak, podrazumijeva nekad i planinarenje, saginješ se, oni streljaši s olimpijade se ni ne miču, praktički iz stolice.
U engleskim zemljama ima i bird watching.
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
Postano: 10 sij 2022, 12:57
Robbie MO je napisao/la:
Šumaher se smatra sportašom.
Nije.
Znaš kakvu fizičku spremu moraju da imaju vozači formule 1? Znaš kakve G sile moraju da trpe? Smršaju nekoliko kila za vreme jedne trke. Ti likovi mogu jedino da se porede sa pilotima lovaca.
Postano: 10 sij 2022, 12:58
turbotakija je napisao/la:
Sah je nesto najbolje i najpametnije cime se mozete baviti.
Ja sam kao klinac bio veliki talenat. Stari, skroman igrac srednjih kvaliteta, me uveo u sve to kad mi je bilo mozda nekih 4-5 godina.
Ali - jebiga - nemiran kakav sam bio nisam kad tad vise mogao dugo sjediti na istom mjestu vec stalno mrd mrd..nije mi se vise dalo pa prestao tamo negdje s 14 ili 15 godina.
Njemu je to jos uvijek lijek za sve. Evo i sad, u Bosni su ali on svrlja negdje po Hrvatskoj po nekim turnirima. Ima zanimaciju, DALEKO je od demencije iako je presisao sedamdesetu, a i ne bavi se glupostima.
Tako da, ako imate zivaca i strpljenja, nista vam bolje od saha nema.
Postano: 10 sij 2022, 12:59
Stoni tenis! Praktičan, umjeren i zabavan. Sto se može se namjestiti u dvorištu, garaži, podrumu... Kao klinci smo znali skinuti vrata od špajza, postaviti na kuhinjski sto, razapeti mrežicu i igrati, sve dok komšija sav crven u licu ne pozvoni i spomene nam svu familiju! Inače je ping-pong poznat kao sport gdje su svi mišići aktivni, ojačava tijelo i um i popravlja raspoloženje!
Postano: 14 sij 2022, 13:39
Robbie MO je napisao/la:
Lov bi se čak mogao provići kao sport, bar ideš okolo, teren može biti brdovit i težak, podrazumijeva nekad i planinarenje, saginješ se, oni streljaši s olimpijade se ni ne miču, praktički iz stolice.
U engleskim zemljama ima i bird watching.
Sport valjda predviđa i natjecanje, pobjedničko postolje , dodjelu nagrada. Lov ne može biti sport jer zadaća lova je održivo gospodarenje divljači, a ne natjecanje. Jedino ako se organizira pucanje u umjetnu metu, ali to je onda isto kao i streljaštvo.
Ribolov može biti sport, čak se i kategorija ribolova koja nije profesionalna zove sportski ribolov. Imaju natjecanja sa utvrđenim pravilima. Ako je naprimjer podvodni ribolov onda je zadovoljen i kriterij teškog fizičkog napora.
Pikado i bilijar nisu sport dok se igraju u zadimljenim kafićima za pivo, ali ako ih staviš u dvoranu i organizira se natjecanje onda možda i jesu. Pikado se prenosi ovih dana upravo na sportskoj televiziji.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.