HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 24 vel 2026, 04:30.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 142 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 100 kilometara autocesta i cesta u Bosni, u Hercegovini tek 5 km
PostPostano: 13 srp 2013, 08:31 

po stoti put, nemam nikakve veze s poštom
bilo bi dobro da dvojica "pametnjakovića" pojasne koji im to dio posta nije razumljiv
pa ću pokušat da im nacrtam jer je očito nekima NEOPHODNO (Ekrem Jevrić-Farma) crtati !!!!

Vrh

PostPostano: 13 srp 2013, 09:54 

Bošnjo, reci samo jel viđaš kakve bagere oko Tuzle da probijaju autocestu? prema tome, to je u domeni teorije još uvijek.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2013, 10:37 

Ma nema frke. Možda Tuzla dobije par km produžetka kad Bijeljinu prikačimo na AP prema Srbiji. :zubati

Vrh

PostPostano: 13 srp 2013, 10:44 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Ma nema frke. Možda Tuzla dobije par km produžetka kad Bijeljinu prikačimo na AP prema Srbiji. :zubati

Bijeljina mi je još veća enigma, kakav bi tu autoput trebao biti? je li ima neki krak iz Srbije prema Bijeljini, možda od Šapca?

Vrh

PostPostano: 13 srp 2013, 11:04 

Ma nema još ništa ozbiljno. :zubati

Trenutno se projektuje i obezbeđene su pare za Novi Sad-Ruma, a postoji plan za Ruma-Šabac-Loznica, mada to neće biti u punom profilu. Eventualno bi tu mogli zakačiti Bijeljinu. Onda bi bili na sat vremena vožnje od Beograda i Novog Sada.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2013, 11:07 

Novi Sad-Ruma je bitna konekcija, jel se gradi koridor 11?

Vrh

PostPostano: 13 srp 2013, 11:16 

C i c k o je napisao/la:
kad-tad bit će
ova paralela Jakeš-Brčko je od velike važnosti za Tuzlu kao izlaz na 5c i treba biti prioritet i za TK, a svakako će je srbi gradit kao poveznicu istočnog i zapadnog dijela holbrukovog entiteta

Jebace te tvoji da priznajes Republiku Srpsku :bih Pazi da ti se ovo ne omakne ponovo, nema nista gore za jednog muslimana.

Tuzla se u nekoj tacki mora povezati na AP od Doboja do Modrice, ali u kojoj tacki? Lobiranje se odluciti, ali najprirodniji nacin (struka jednoznacno kaze da je tako) bi bio pored Gracanice prateci manje ili vise konfiguraciju terena (prugu). Na istok taj pravac bi povezao Kalesiju i Zvornik, a jos dalje Loznicu, Sabac, Rumu, Irig (tunel ispod Fruske Gore), Zrenjanin i Temisvar u Rumuniji.
Ovo je jedini nacin da Tuzla ne ostane rupa. Jedino sto je u ovom trenutku odrzava je gusto naseljeno podrucje oko Tuzle, a polozaj je dosta los. Gradacac ce prema zapadu biti povezan nezavisno, a Brcko u oba pravca putem "koji Srbi prave", a koji spominjes.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2013, 11:27 

dudu je napisao/la:

Gradi se. Stavljao sam slike.

slika

slika

slika

Ne rade se još uvek deonice Čačak-Požega (oko 25 km) i Obrenovac-Ub (oko 25 km), ali mislim da makar jedna treba da se započne ove godine. Valjda će i tzv K11 do Požege i Novi Sad-Ruma (ili Šabac ne znam) biti urađeni do kraja 2016.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2013, 11:30 

dudu je napisao/la:

Gradi se, ali prosto broj km koji treba savladati je preveliki, ide se iz pravca BG.
Prioritet su Grdelicka klisura, do granice s MK i Nis-Dimitrovgrad.
Jako puno gradilista je otvoreno. Jednog dana ce to biti odlicno povezano, ali ima dosta posla, pogotovo pravac od Cacka na jug. To je najveci izazov

Vrh

PostPostano: 13 srp 2013, 11:31 

Valjda će i tzv K11 do Požege i Novi Sad-Ruma (ili Šabac ne znam) biti urađeni do kraja 2016.

Nece. Ima previse posla na drugim sekcijama.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2013, 11:42 

Kakve veze imaju radovi na grdeličkoj klisuri sa pravcem prema Požegi. Nije kao da postoji samo jedna firma u zemlji.

Ako se nastave radovi ovim tempom, biće gotovo do kraja 2016. Ako budu zavlačili kao na K10, neće. Prosto i jednostavno.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2013, 11:53 

Kakve veze imaju radovi na grdeličkoj klisuri sa pravcem prema Požegi. Nije kao da postoji samo jedna firma u zemlji.

Ako se nastave radovi ovim tempom, biće gotovo do kraja 2016. Ako budu zavlačili kao na K10, neće. Prosto i jednostavno.

:zubati Kakve veze ima? Ti se salis? odakle da pocnem da objasnjavam? Postoji napor da se Srbija poveze kvvalitetnim putevima i postoje ogranicenja s druge strane. Znas li da projekti nedostaju, da ne idem dalje u finansijske konstrukcije, politiku i lobiranje, tehnicke kapacitete. Uostalom, pitaj Gugletu i naci ces na desretine refere3ci u kojima se spominje "prioritet". Bice da nemaju pojma, a ti imas.
Sta kazes "prosto" ce biti zavrseno? Da nismo virtuelni likovi, sad bih ti ponudio opkladu.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2013, 12:07 

To tvoje bi imalo smisla, da se pravci već ne radi istovremeno od strane drugih kompanije. Dakle, nit' je izvođač isti, nit' je finansiranje isto. Potpuno nevezane stvari.

Al' ajde da ne gušimo ljudima ovu temu. Ako hoćeš dalje o tome, premesti se na "Događanja u Srbiji" na eks-yu.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2013, 12:15 

Dew je napisao/la:
C i c k o je napisao/la:
kad-tad bit će
ova paralela Jakeš-Brčko je od velike važnosti za Tuzlu kao izlaz na 5c i treba biti prioritet i za TK, a svakako će je srbi gradit kao poveznicu istočnog i zapadnog dijela holbrukovog entiteta

Jebace te tvoji da priznajes Republiku Srpsku :bih Pazi da ti se ovo ne omakne ponovo, nema nista gore za jednog muslimana.

aaaa tu smo znači, boli vas bosanske pravoslavne vlahe što vam etitet nazivam holbrukovim
jebiga, on je sam priznao da je napravio grešku

slika

Vrh

PostPostano: 13 srp 2013, 12:15 

To tvoje bi imalo smisla, da se pravci već ne radi istovremeno od strane drugih kompanije. Dakle, nit' je izvođač isti, nit' je finansiranje isto. Potpuno nevezane stvari.

Al' ajde da ne gušimo ljudima ovu temu. Ako hoćeš dalje o tome, premesti se na "Događanja u Srbiji" na eks-yu.

Strasno :) Tvoja logika je razarajuca i u nekom projektu lika kao ti kao prioritet treba eliminisati. Pricas nesto o cemu blage veze nemas i to zraci iz svake recenice. Recimo, ja sam slucajno tehnicko lice i lika kao ti, koji zna da ne zna, ali ipak ne prestaje da daje misljenje, bih momentalno odstranio.
Sto se tice dogadjanja u Srbiji na ovom forumu, nekom drugom prilikom.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2013, 12:19 

C i c k o je napisao/la:
aaaa tu smo znači, boli vas bosanske pravoslavne vlahe što vam etitet nazivam holbrukovim

Pogodio si, boli jako :zubati
Nego, sta kazes, bi li se povezivao sa ZV, RU, NS.... na istoku ili vas to uopste ne zanima? Bas me zanima odgovor.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2013, 12:24 

Evo, eliminisaću se sa ove teme ako mi ti, kao tehničko lice, objasniš dve stvari.

1) Kakve veze imaju dva različita projekta? (npr ako je prioritet železnički most na Dunavu u Novom Sadu, dok se on ne završi ne smemo ni jedan drugi most u zemlji da napravimo)

2) Kako to da se već radi 50-60 km neprioritetnog puta, a da postoje deonice "prioriteta" koje mašinu i radnika još ni videle nisu?

Uostalom, iako mrzim da se pozivam na takve likove, i nadležni ministar i direktor koridora su stavili rokove za završetak K10 i Beograd-Čačak do početka, odnosno sredine 2016. Ja sam u svom postu dao godinu, odnosno pola godine više od toga.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2013, 12:24 

dudu je napisao/la:
Bošnjo, reci samo jel viđaš kakve bagere oko Tuzle da probijaju autocestu? prema tome, to je u domeni teorije još uvijek.

ja PONOVO ukazujem na pažljivo čitanje mog ranijeg posta
KAD SE ZAVRŠI radovi na 5c koji prolaze kroz FBH, šta će biti sljedeće za graditi ???

inače nisu još sposobni uraditi ni dvostruku traku od grada do petlje Šićki brod koju su davno obećali, tek prije par dana završili početnih 300 metara koje su pravili 2 godine

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=53359

slika

Vrh

PostPostano: 13 srp 2013, 12:30 

C i c k o je napisao/la:
ja PONOVO ukazujem na pažljivo čitanje mog ranijeg posta
KAD SE ZAVRŠI radovi na 5c koji prolaze kroz FBH, šta će biti sljedeće za graditi ???

To pod uslovom da se uopšte 5c završi. :kava

Vrh

PostPostano: 13 srp 2013, 12:35 

Dew je napisao/la:
C i c k o je napisao/la:

Nego, sta kazes, bi li se povezivao sa ZV, RU, NS.... na istoku ili vas to uopste ne zanima? Bas me zanima odgovor.

već rekao ali
neophodno je nekima crtati

slika

Vrh

PostPostano: 13 srp 2013, 13:05 

Evo, eliminisaću se sa ove teme ako mi ti, kao tehničko lice, objasniš dve stvari.

1) Kakve veze imaju dva različita projekta? (npr ako je prioritet železnički most na Dunavu u Novom Sadu, dok se on ne završi ne smemo ni jedan drugi most u zemlji da napravimo)

2) Kako to da se već radi 50-60 km neprioritetnog puta, a da postoje deonice "prioriteta" koje mašinu i radnika još ni videle nisu?

Uostalom, iako mrzim da se pozivam na takve likove, i nadležni ministar i direktor koridora su stavili rokove za završetak K10 i Beograd-Čačak do početka, odnosno sredine 2016. Ja sam u svom postu dao godinu, odnosno pola godine više od toga.

Ti si krebil :zubati izvini ali ne znam koji drugi opis da dam za tvoje mlacenje prazne slame. Ali evo nekih nabacanih opazanja, ako se tako mogu nazvati:
Svaka zemlja ima nekakve tehnicke kapacitete, tako i ova. Ako ih nemas treba da ih dobavis. Bolje je imati, nego nemati (valjda ti je jasno zasto). Ako u jednom trenutku imas broj km koji daleko prevazilazi cak i broj armiraca, zavarivaca, betonaca... onda to nije dobro. Da ne govorimo o sajt menadzerima.
Projektanti....za svaki projekat moras imati tehnicku dokumentaciju, ona se opet razlikuje po kvalitetu. Kao pravilo se moze uzeti da sto je vise iskusnih ljudi (sa vrse izvedenih radova) dokumentacija je kvalitetnija (projektanti) i radovi bolji (izvodjaci), a direktno se odrazava na kostanje jer greske znaju biti skupe. Cesto je potrebno potpuno novi projekat napraviti. Pravljenje projekta zna potrajati godinama.
Dati sve strancima samo glupan moze raditi. Kvaka je u tome da sto vise uradis sam, sto bolje, s domacim znanjem i materijalima.
U principu treba koristiti tehnike koje imas i koje su sto jednostsavnije i efektivnije, poznate tvojim izvodjacima, a ne da ti drugi uvaljuju svoje djubre i bunare, sto je najcesci slucaj. Takva situacija se znacajno usloznjava ako imas puno otvorenih gradilista kao sto se desava.
To je jedno od ogranicenja zasto ne otvoris tender za sve sto ti padne na pamet. Za tebe je sve ovo "prosto"

Finansijski sve to treba pokriti, posto je po apsolutnom ciframa sve ovo ipak znacajno, direktno se odrazava na nivo tzv. "duga" zemlje. To je jedno ogranicenje.
Opet, davanje kredita je uslovljeno biranjem odredjenih izvodjaca, dobavljaca....

Trebas imati ljude koji mogu tehnicki, pravno, finansijski ispratiti sve ovo, cak i kad izvodjaci nisu iz zemlje. Ovo je trenutno glavni problem u smislu ogranicenja jer npr. zbog ovoga ruski krediti stoje neiskorisceni. Ne zaboravi da se uporedo s putevima razmatra obnavljanje infrastrukture zeleznica, elektroenergetski sistem (prenosna i distributivna mreza), cak i kanal Dunav-Morava-Vardar itd. Streteske odluke se rade u hodu.

Lobiranje... sve ovo moze da padne u vodu kad se uzme u obzir lobiranje, nije da se "ne sme", zapravo uvek postoji interes da ses to vise radi jer se tada najvise maznjava. Postoje razni interesi na koje niko nije imun, od onih globalnih do lokalnih interesa. U tom smislu prioritet moze postati nesto sto zapravo nije prioritet. Evo npr. ovaj put Doboj-Gracanica-Tuzla-Kalesija-Zvornik je nesto sto je zicer i ocigledno interes svih, ali CICKO to ne vidi jer je prezauzet prebrojavanjem zivorodjenih, a postoje i interesne grupe kpjima je "logicnije" nesto drugo i da rade protiv svog interesa. Interes je samo jedan od nacina da dobijes situaciju u kojoj masine stoje, a rade se nepotrebne stvari. Nekad se desava iz neznanja, nekad dinamika isplata ili slicno... Pogledaj Sarajevsku obilaznicu npr.

Svejedno, brod ide u dobrom pravcu globalno gledajuci.
Uzmi ovo sto sam rekao "krebil" kao pokusaj prodrmavanja, a ne uvredu jer zaista nemas pojma i to se vidi iz aviona.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2013, 13:22 

:sega

Ovo je sjajno. Šta si ti sad napisao, osim gomile opštih mesta?

Apsolutno ništa. Posebno imajući u vidu da smo se za te puteve već zadužili, da je najveći broj trasa već istovremeno u izgradnji i da najveći broj projekata već postoji. Na stranu što, kao što sam već napisao, ministar i direktor koridora tvrde isto što i ja tvrdim.

Dakle, pre nego što počneš sa pametovanjem, bilo bi poželjno da to ima makar neke veze sa situacijom o kojoj govorimo.

http://www.koridor10.rs/informacije

Dakle K10 već u izgradnji, osim par manjih deonica.

"K11" već u izgradnji, osim ulaza i izlaza. Valjda treba da odluče hoće li ići sa sremske ili druge strane.

Novi Sad-Ruma. Sredstva obezbeđena, projekat se radi. Pretpostavljam da počinju sa radom sledeće godine. E sad, ako im za 27 km moto-puta treba više od 3 godine...

Vrh

PostPostano: 13 srp 2013, 13:32 

C i c k o je napisao/la:
Dew je napisao/la:

već rekao ali
neophodno je nekima crtati

slika

Cicko, znas li kakva je konfiguracija terena na pravcima prema Brckom i Zepcu, na nacin kako si nacrtao? A znas li kakva je razlika trasom pruge prema Doboju?

Vrh

PostPostano: 13 srp 2013, 13:35 

:sega

Ovo je sjajno. Šta si ti sad napisao, osim gomile opštih mesta?

Apsolutno ništa. Posebno imajući u vidu da smo se za te puteve već zadužili, da je najveći broj trasa već istovremeno u izgradnji i da najveći broj projekata već postoji. Na stranu što, kao što sam već napisao, ministar i direktor koridora tvrde isto što i ja tvrdim.

Dakle, pre nego što počneš sa pametovanjem, bilo bi poželjno da to ima makar neke veze sa situacijom o kojoj govorimo.

http://www.koridor10.rs/informacije

Dakle K10 već u izgradnji, osim par manjih deonica.

"K11" već u izgradnji, osim ulaza i izlaza. Valjda treba da odluče hoće li ići sa sremske ili druge strane.

Novi Sad-Ruma. Sredstva obezbeđena, projekat se radi. Pretpostavljam da počinju sa radom sledeće godine. E sad, ako im za 27 km moto-puta treba više od 3 godine...

Ne znam sta mi bi da se upustam u raspravu s tobom sine. Zapravo znam, ali ne odoleh. :D
Kazem ti sad jos jednom i time zavrsavam, zaista ne znas o cemu pricas. Internet ti daje potpuno lazni osecaj da znas o cemu pricas

Vrh

PostPostano: 13 srp 2013, 13:45 

Dew je napisao/la:
Ne znam sta mi bi da se upustam u raspravu s tobom sine. Zapravo znam, ali ne odoleh. :D
Kazem ti sad jos jednom i time zavrsavam, zaista ne znas o cemu pricas. Internet ti daje potpuno lazni osecaj da znas o cemu pricas

E pa deda, bez uvrede, ali lupaš.

Znači imanja otkupljena, radnici na terenu, regulišu se tokovi reka, prave mostovi, tuneli, probija trasa, ravna zemlja, rade petlje... A ti još uvek mlatiš kako nema radnika, nema para, nema projekta. Šta, misliš da rade duhovi, na dobrovoljnoj bazi, napamet bez projekta? :neznam

Ali eto, ja ne znam šta pričam, ministar ne zna šta priča, direktor Koridora ne zna šta priča, slike su lažirane, kao i satelitski snimci, ali si ti u pravi. Pa da, logično.

slika

Evo ga, nepostojeći neprioritetni put. :kava

Citat:
IZVOR: TANJUG
ČETVRTAK 4.07.2013

Putni Koridor 10 kroz Srbiju biće potpuno završen najkasnije do početka 2016. godine, a Koridor 11 od Beograda do Čačka najkasnije do polovine iste godine...

...najavio je direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović rekao je Đurović u Privrednoj komori Srbije, gde je preduzeće Koridori Srbije održalo sastanak sa svim partnerima na izgradnji koridora u Srbiji.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 142 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 24 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: