HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 srp 2026, 20:06.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 481 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva
PostPostano: 29 ruj 2012, 01:18 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
1.Ostavio je Mišo sa Zvezdare pa ljubomorno deset godina poslije sotonizira Srbe

Miša.

Jopa je napisao/la:
Imam ja pitanje?

Zašto uvijek ljudi obožavaju strane osobe koje nešto kao snime, produciraju ili se pojave...

Evo npr Anđa - ona snimila film, podigla slegnutu prašinu i otišla za Ameriku, ona je Bošnjacima idol, prikazala je istinu.
Nevažno sada za Bošnjake nego i za Hrvate i Srbe. Zašto patite toliko ako vam netko iz vana (često vrlo nebitan) propagira ili napada vaše nešto...

Prvo, šta ima ko da nam napada nešto naše, nek se posveti svojim crncima.

Drugo, ako se iko opekao o ignorisanje propagande, Srbi su. Nije Anđa baš ni nebitan lik u svijetu, nažalost.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 01:30 

Anđa meni nikada nije bila fina, nego me je uvijek podsjecala na one zenske koje vole biti centar paznje...

Da prikazani su i Hrvati, ali me to nikada nije diralo. Znam svoje prijatelje oni se napnu zbog toga. Koga briga sto je neki lik snimio film o nama i prikazao nas zlocincima.

Mozda Anđa predstavlja nesto u svijetu filma, a za mene je ona i dalje obicna glumica kako u javnom tako i u privatnom zivotu. Ne bih joj volio biti u kozi...

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 01:33 

Pa ako odeš Obami na večeru i povedeš našu Zanu ( koja je glavna uloga u filmu ) ne bih se baš složila da je " obična" glumica.

Plus njeno zalaganje u humanitarnim organizacijama ima odjeka u svijetu, a i medijski je prilično eksponirana.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 01:38 

Jel pogleda iko jos to govance od filma... ne verujem...

Toliko najave, ocekivali su medijsku bombu... a ono osim Bosnjakistana i nekog zalutalog u bioskop niko to nije ni pogledao, niti se iko toga danas seca...

Jednostavno receno kurton - za jednu upotrebu, i zavrsi na deponiji.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 01:38 

Ja mogu zivjeti i bez Obame i bez Anđe...

Njezino zalaganje u humanitarnim organizacijama je ravno 0. Dođe poslika se i ode, dobije pare od sponzora gurne jadnim ljudima nekoliko eura. To novine objave i njoj se podigne publicitet. Ode u Afriku i kupi dijete i onda ga odvuče u Ameriku.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 01:43 

Jopa je napisao/la:

Njezino zalaganje u humanitarnim organizacijama je ravno 0. Dođe poslika se i ode, dobije pare od sponzora gurne jadnim ljudima nekoliko eura. To novine objave i njoj se podigne publicitet. Ode u Afriku i kupi dijete i onda ga odvuče u Ameriku.

Sam njen dolazak skreće pozornost, na probleme.Ne bi kalkulirala o učinku, nećemo se složiti.Što se filmova pak tiče biće ih još.Možda ne od Andje, no tek su počela sudjenja Karadžiću i Mladiću.

Ako se obnove optužnice protiv Srbije, prilično će korisno biti podgrijavanje priče.Valjda stoka ne otegne papke, prije kraja i finala.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 01:44 

Jopa je napisao/la:
Imam ja pitanje?

Zašto uvijek ljudi obožavaju strane osobe koje nešto kao snime, produciraju ili se pojave...

E fino pitanje. Ovo mi je uvek išlo na k...

Uopšte, izgleda da ovde ljudi mnogo pate od toga šta će neki stranac, bez obzira koliko prosečan bio, o njima da misli.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 01:51 

Jopa je napisao/la:

Sam njen dolazak skreće pozornost, na probleme.Ne bi kalkulirala o učinku, nećemo se složiti.Što se filmova pak tiče biće ih još.Možda ne od Andje, no tek su počela sudjenja Karadžiću i Mladiću.

Ako se obnove optužnice protiv Srbije, prilično će korisno biti podgrijavanje priče.Valjda stoka ne otegne papke, prije kraja i finala.

Sve Melčet do Melčeta... a da pokušate ponovo proboj iz Srebrenice ka Kladnju?

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 01:51 

Jopa je napisao/la:

To mi nije jasno, kako ona može skrenuti pozornost na probleme. Problemi su bili prije nje i sada imamo probleme. Njezin učinak je 0, publicitet publicitet publicitet...
Napravila je film, jednako kao i Svetlana Broz o Nedži. Podigle su obe žene prašinu u krhkome društvu i pobjegle. Jedna je ostavila Bošnjake u BiH a druga u Ljubuškom. Budimo realni, koliko su Bošnjaci dobili njezinim filmom.

Svatko ima pravo na pravednu obrani bio to i Karadžić i Mladić. I nitko nije kriv dok ga se ne osudi.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 01:55 

Metemma je napisao/la:

Moram da pogledam opet tu seriju. :zubati

Nego ja sam bio ubeđen da ti ne mogu suditi dva puta za istu stvar...

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 01:57 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Jopa je napisao/la:
Imam ja pitanje?

E fino pitanje. Ovo mi je uvek išlo na k...

Uopšte, izgleda da ovde ljudi mnogo pate od toga šta će neki stranac, bez obzira koliko prosečan bio, o njima da misli.

Ma svi oni rade iz interesa. Bio to politički, novčani, sektaški itd..

Zamisli da sam ja sada poznata osoba i idem snimati film u neki zabačeni dio Afrike. I onda kažem da je jedna strana gubitnička a druga pobjednička i tako snimimo film. Naravno ja se vratim kući i nastavljam sa svojom karijerom i snimam dalje. A ova se plemena počmu klati radi moga filma. Problem u tom zabačenom kraju ne mogu riješiti ja, nego oni moraju sjesti i riješiti to.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 02:04 

Jopa je napisao/la:
Ma svi oni rade iz interesa. Bio to politički, novčani, sektaški itd..

Zamisli da sam ja sada poznata osoba i idem snimati film u neki zabačeni dio Afrike. I onda kažem da je jedna strana gubitnička a druga pobjednička i tako snimimo film. Naravno ja se vratim kući i nastavljam sa svojom karijerom i snimam dalje. A ova se plemena počmu klati radi moga filma. Problem u tom zabačenom kraju ne mogu riješiti ja, nego oni moraju sjesti i riješiti to.

Kapiram ja zašto to ovi rade... Sigurno nije iz dobrote duše, mada vidim da se neki opasno pale na tu priču.

Ono što ne kapiram, gde je nestalo samopoštovanje i da li ga je uopšte i bilo. Logično da ti je prijatno kada te hvale i neugodno kada je suprotno, ali ne mora baš za prvi slučaj da se veselo valja po zemlji i maše repom, a za drugi besno laje dok pena curi na sve strane.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 02:06 

Metemma je napisao/la:

Suština moje primjedbe je: nismo uspjeli 16 puta, ajde da pokušamo 17.

Citat:
Nego ja sam bio ubeđen da ti ne mogu suditi dva puta za istu stvar...

Samo da kažem ne bis in idem dok nije Zadar uletio, nedavno je položio Rimsko pa se ne može živjet od njegove latinštine. A na prvoj godini pravnog ti profesor kaže da latinski u pravu služi da začepiš usta onima koji se prave pametni :zubati

Genijalna ideja Bošnjakistanaca je da su se pojavila neka nova dokumenta, čini mi se iz arhiva Srbije, koja nisu bila dostupna prilikom suđenja, a postoje varijante da se na osnovu nekih novih dokaza ili činjenica suđenje ponovo otvori. E sad, ne miješaj krivično pravo sa međunarodnim javnim ;)

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 02:09 

Metemma je napisao/la:

Suština moje primjedbe je: nismo uspjeli 16 puta, ajde da pokušamo 17.[/quote]

Kapiram šta pišeš, nego prosto kažem... serija je dobra, a odavno je nisam gledao.

Metemma je napisao/la:
Samo da kažem ne bis in idem dok nije Zadar uletio, nedavno je položio Rimsko pa se ne može živjet od njegove latinštine.

:sega

Vojvodo, ovo nešto na tvoj račun...

Metemma je napisao/la:
Genijalna ideja Bošnjakistanaca je da su se pojavila neka nova dokumenta, čini mi se iz arhiva Srbije, koja nisu bila dostupna prilikom suđenja, a postoje varijante da se na osnovu nekih novih dokaza ili činjenica suđenje ponovo otvori. E sad, ne miješaj krivično pravo sa međunarodnim javnim ;)

Kako je krenulo, pre će tužitelj nestati sa međunarodne scene nego što će odbrana morati da brine o novom suđenju.

Na stranu što me jako zanima kako će odluku o pokretanju tužbe provesti kroz organe BiH. :sega

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 02:10 

Ono što ne kapiram, gde je nestalo samopoštovanje i da li ga je uopšte i bilo. Logično da ti je prijatno kada te hvale i neugodno kada je suprotno, ali ne mora baš za prvi slučaj da se veselo valja po zemlji i maše repom, a za drugi besno laje dok pena curi na sve strane.

Пропагандни рат се мора водити, не пропуштати да реагујеш.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 02:11 

Ne možeš im ni braniti da snimaju filmove, umjetnička sloboda. I pri tome imaju pravo iznijeti i svoje emocije i gledište, kao što to čine i pisci i drugi umjetnici. Tako treba i gledati te filmove, to nisu dokumentarci da bi težili objektivnosti i apsolutnoj istini, ali moraju zadovoljiti određenu razinu realnosti i profesionalnosti.

Ovo s plemenima koja ratuju zbog filma ne mogu prihvatiti kao argument jer je u tom slučaju uzrok sukoba nešto sasvim drugo, a film je eventualno povod. Inače bi se našlo nešto drugo.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 02:11 

Na stranu što me jako zanima kako će odluku o pokretanju tužbe provesti kroz organe BiH. :sega

Pogledaj samo šta su sve prošli put izvodili... i kako se danas ponašaju... našli bi oni neki način...

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 02:13 

Metemma je napisao/la:
Пропагандни рат се мора водити, не пропуштати да реагујеш.

Апсолутно, али нисам причао само о овом случају, него уопштено.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 02:13 

Divlja svinja5 je napisao/la:
Ne možeš im ni braniti da snimaju filmove, umjetnička sloboda. I pri tome imaju pravo iznijeti i svoje emocije i gledište, kao što to čine i pisci i drugi umjetnici. Tako treba i gledati te filmove, to nisu dokumentarci da bi težili objektivnosti i apsolutnoj istini, ali moraju zadovoljiti određenu razinu realnosti i profesionalnosti.

Tvoja je sloboda da popljuješ film ako je propagandno smeće koje nema veze s istinom.

To što propagandno smeće nije dokumentarac ga ne opravdava.

Tvoja je ne samo sloboda već i dužnost da ako ta sranja nastave da kruže dižeš što veću prašinu.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 02:18 

Apsolutno je tvoja sloboda da daš negativnu kritiku umjetničkog djela. Kao što je sloboda nazvati npr. Gorski vijenac "propagandnim smećem" koje širi netrpeljivost prema islamu i muslimanima.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 02:24 

Divlja svinja5 je napisao/la:
Apsolutno je tvoja sloboda da daš negativnu kritiku umjetničkog djela.

Prvo, status umjetničko djela prvo treba doseći.
Drugo, u svijetu u kom su mediji i imidž ovako važni, moraš tu kritiku da razglasiš na sve strane.

Citat:
Kao što je sloboda nazvati npr. Gorski vijenac "propagandnim smećem" koje širi netrpeljivost prema islamu i muslimanima.

Naravno. Samo nije tačno i samim tim nije ni lepo.

Radi se najviše o opisima borbe za slobodu dijela jednog potlačenog naroda.

Удри за крст, за образ јуначки,
ко гођ паше свијетло оружје,
ко гођ чује срце у прсима!
Хулитеље имена Христова
да крстимо водом али крвљу!
Тријебимо губу из торине!
Нек пропоје пјесна од ужаса,
олтар прави на камен крвави!

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 02:28 

Ili ovo:

"Da li ovo svetkovanje nije
na komu si sabra Crnogorce
da čistimo zemlju od nekrsti?
Ujedno su ovce i kurjaci,
združio se Turčin s Crnogorcem,
odža riče na ravnom Cetinju!

Nego udri dokle mahat možeš,
a ne žali ništa na svijetu!
Sve je pošlo đavoljijem tragom,
zaudara zemlja Muhamedom.

Kako smrde ove poturice!
Opažaš li ti štogod, Rogane?
Knez Rogan mu odgovara:
Kad blizu njih sjedim u skupštinu,
ja nos držim svagda u rukama;
da ne držim, ja bih se izbljuva.
Pa sam s toga na kraj i uteka,
e blizu njih ne bih osvanuo.
Evo vidiš kako smo daleko,
i opeta ona teška vonja
od nekrsti ovde zaudara."

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 08:26 

Bosnjaci - ostanite tamo.. I svi drugi koji osporavaju bh povijest i krscastvo mogu lagano za njima..
Najjaca je ona slika gdje su povezane turska zastava i tvrtkova
ujme oca i sina

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 12:02 

Popis 1991. Jugoslavija na izdisaju, najliberalniji popis svih vremena...mogao si se izjasniti kao Eskim, Marsovac. Na koncu svega, Eskima i Marsovaca je na tom popisu bilo više od Bošnjaka. To je za mene odraz slobodne volje i iskonskog identiteta.

Muslimani: 1.898.963

Muslimani-Bošnjaci: 1.496
Bošnjaci: 1.285
Bošnjaci-Muslimani: 876
Muslimani-Bosanci: 500
Bosanci-Muslimani: 325
Bošnjaci-Jugosloveni: 96

slika

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 12:22 

Po meni su Bošnjaci izmišljeni narod ali svatko ima pravo se da naziva kako želi i hoće.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 481 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica, ReadOnly555, Robbie MO i 111 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: