HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 sij 2025, 19:44.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 89132 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 03 lip 2022, 17:26 

dzamijas je napisao/la:
sev je napisao/la:

Andrić je bio vrsni poznavalac istorije Bosne. Bilo je, ne negiram. A bilo je i nabijanja na kolac, odvođenja u janjičare, nasilnog islamiziranja i koječega.

Nabijanje na kolac, odvođenje u janjičare i slične grozote su činili Turci, tako kaže Andrić. Kakve veze višegradski Bošnjaci imaju s tim? Zar oni nisu vaša braća druge vjere, mislim, ako su samo islamizirani Srbi? Zašto ste ih ubijali, palili...?

Čitaj još, nisi dovoljno pročitao.

Vrh

Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 03 lip 2022, 17:27 

dzamijas je napisao/la:
novovrijeme je napisao/la:

:smijeh

Omer, Fehim, Ferid, Ramiz, Redžep, Fatima, Hajra, Hanka, Paša i Sabaheta imena su desetoro braće i sestara iz Višegrada, pet sinova i pet kćeri Hasana Tufekčića, Bošnjaka rođenog 1905. godine u Višegradu. Tokom 1942. godine, četnici su u samo jednom danu na višegraskoj ćupriji krvnički ubili svo desetoro Hasanove djece, zajedno s majkom i Hasanovom suprugom Hankom. Najstariji među njegovom djecom Omer, kada je ubijen imao je 20 godina.

Hasan Tufekčić, partizan u Drugom svjetskom ratu, skrhan tragedijom koja ga je zadesila dok je bio na frontu, po završetku rata ponovo zasniva porodicu. Oženio je Hašu, rođenu 1917. godine u Višegradu, koja mu rađa devetoro djece. Imena im je davao po djeci koju je izgubio u Drugom svjetskom ratu.

Hasan je umro 1984. godine, a njegova djeca, izuzev sina Ferida koji je umro kao šestomjesečna beba, dočekala su 1992. godinu i početak agresije na BiH. Nažalost, sudbina se ponovila. Supruga Haša, sin Ramiz, kćerke Hajra i Sabaheta, ubijeni su 1992. godine i bačeni u Drinu. Za tijelima kćerke Sabahete i njene jednomjesečne bebe još se traga. Kako bi se mogla proglasiti nestalom, bebi je naknadno dato ime Irma. Hasanu Tufekčiću su za nešto manje od 50 godina ubili 13 djece.

https://www.aa.com.tr/ba/balkan/hasanu- ... ce/1421325

Hasanu da su rekli da je Bošnjak oba zuba bi polomio dok bi naučio izgovoriti šta je.
Ne zasmijavaj raju Holidejinšnjaku.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2022, 17:28 

dzamijas je napisao/la:
Omer, Fehim, Ferid, Ramiz, Redžep, Fatima, Hajra, Hanka, Paša i Sabaheta imena su desetoro braće i sestara iz Višegrada, pet sinova i pet kćeri Hasana Tufekčića, Bošnjaka rođenog 1905. godine u Višegradu. Tokom 1942. godine, četnici su u samo jednom danu na višegraskoj ćupriji krvnički ubili svo desetoro Hasanove djece, zajedno s majkom i Hasanovom suprugom Hankom. Najstariji među njegovom djecom Omer, kada je ubijen imao je 20 godina.

Hasan Tufekčić, partizan u Drugom svjetskom ratu, skrhan tragedijom koja ga je zadesila dok je bio na frontu, po završetku rata ponovo zasniva porodicu. Oženio je Hašu, rođenu 1917. godine u Višegradu, koja mu rađa devetoro djece. Imena im je davao po djeci koju je izgubio u Drugom svjetskom ratu.

Hasan je umro 1984. godine, a njegova djeca, izuzev sina Ferida koji je umro kao šestomjesečna beba, dočekala su 1992. godinu i početak agresije na BiH. Nažalost, sudbina se ponovila. Supruga Haša, sin Ramiz, kćerke Hajra i Sabaheta, ubijeni su 1992. godine i bačeni u Drinu. Za tijelima kćerke Sabahete i njene jednomjesečne bebe još se traga. Kako bi se mogla proglasiti nestalom, bebi je naknadno dato ime Irma. Hasanu Tufekčiću su za nešto manje od 50 godina ubili 13 djece.

https://www.aa.com.tr/ba/balkan/hasanu- ... ce/1421325

Hasanu da su rekli da je Bošnjak oba zuba bi polomio dok bi naučio izgovoriti šta je.

A ako je Hasan Bosanac, Musliman ili Turčin, onda je uredu da mu se ubije 13 djece?

Vrh

PostPostano: 03 lip 2022, 17:29 

dzamijas je napisao/la:

A ako je Hasan Bosanac, Musliman ili Turčin, onda je uredu da mu se ubije 13 djece?

Nemam pojma ne znam čovjeka.
Možda laže. :neznam

Vrh

PostPostano: 03 lip 2022, 17:37 

dzamijas je napisao/la:

Nije u redu, naravno. Ali takođe nije u redu da se kao uklesano u kamenu spominju tvrdnje koje se podupiru samo jednim linkom ka sajtu vrlo neobičnog dizajna i bez daljih referenci. Zamolio bih za ozbiljne izvore koji potvrđuju teze koje si izneo. Pošto zameraš Andriću koji je svoje romane bazirao nakon čitanja nebrojeno istorijskih izvora (i naravno dodao malo i svoje mašte), red bi bio da ti preduzmeš nešto više naučni pristup. Nadam se da nisam genocidaš kao Puhalo jer dovodim tražim potvrdu izrečenog?

Vrh

PostPostano: 03 lip 2022, 17:56 

Dvije njemačke obitelji s djecom doselile u duvanjski kraj:

https://pogled.ba/bih/dvije-njemacke-ob ... q9bcW_-L7M

U Omladinskoj školi HNK Tomislav ovih dana počeo je trenirati i dječak Jamal. Prije tri tjedna zajedno s obitelji, mamom Sarom, sestrom i dva brata doselio je u buškoblatski kraj. S njima je došla i prijateljica Rebeca sa svojih 4-ero djece, piše Tomislavcity.

S ovim zanimljivim društvom dogovorili smo popodnevnu kavu i susret u HNK Tomislav. Za to je najzaslužniji Zagorac Vlado.

Vlado nam govori da je Sarin muž Štefan (rođ. u Njemačkoj) njegov prijatelj i zemljak kojeg poznaje 25 godina još iz vremena dok su služili redovnu vojsku. Štefan je zbog posla u Njemačkoj, a Vladi je povjerio brigu za ovu veliku obitelj i pronalazak njihovoga novog doma. A kako je Vladin prijatelj Hercegovac prodavao nekretninu „u planini“ – o kojoj je Sara maštala – eto njih k nama!

– Mi smo iznimni prijatelji, a iskreno da vam velim i ja više volim ovaj „posao“ nego voziti kamion s kojim sam obišao gotovo cijeli svijet. I meni odgovara mirniji život, kaže Vlado.

Ne žele živjeti u Europskoj uniji

Vedra i nasmijana Sara upoznaje nas o razlozima dolaska u duvanjski kraj trudeći se u njemačko-engleski dodati što više hrvatskih riječi.

– Dugo sam razmišljala o ovome. Nije bilo lako donijeti tako važnu odluku, a korona je bila „točka na „i“. Meni osobno, a i nekim mojim prijateljima poput Rebece jednostavno se ne sviđa njemački sustav. Previše je materijalizma – sve se gleda kroz novac, a mi želimo sebi i svojoj djeci omogućiti normalan život – da žive u prirodi i s prirodom i tako ih odgajati.

S druge strane, ne želimo neke obveze koje sustav nameće, ne bismo htjeli cijepiti djecu, cijepiti ih protiv korone ili primjerice nositi maske. Za neke stvari nas sustav ne prisiljava, ali okruženje je takvo da nas se diskriminira, ako mislimo ili postupimo drugačije. Iz toga razloga u zadnje dvije godine djecu nismo slali u školu, dodaje Sara.

Najesen bi osmero djece pristiglih iz Njemačke ipak moglo krenuti u prisojačku školu. Do tada, uz učenje jezika na svome ranču, čuvaju mlađu djecu i koze, uređuju kuću i okoliš te pripremaju jela. Mlađi se raduju i ribarenju na Buškom jezeru koje im je Vlado obećao. On pak zbog brojnih obveza, među kojima je i svakodnevno dovoženje Jamala na trening, to obećanje još nije ispunio.

Kazuju da ih je okolina prihvatila što najbolje potvrđuje ekipa na treninzima. Svi se žele družiti s Jamalom pa s novim prijateljem poslije treninga rado idu po sladoled ili sok.

Zahvalni su za gostoprimstvo i dobrodošlicu.

Sugovornice upoznajemo da iz ovoga kraja ljudi dosta sele u Njemačku i druge europske zemlje jer vjeruju da se tamo bolje živi, a one najavljuju da bi na ljeto u našu općinu moglo stići još nekoliko obitelji iz Njemačke s djecom.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2022, 18:03 

sev je napisao/la:
Kako se drži Bileća i jel moguće da je Višegrad stvarno tako mrtav, planiram da konačno odem ove godine i nekako me iznenađuje to, mislio sam da ih bar lokalni turizam vadi.

Većina turista tamo očigledno svrati na par sati u toku dana, tj. u prolazu i to je to. Imaju oko 30k noćenja godišnje. Poređenja radi, banja Vrdnik, selo od 3.000 stanovnika na Fruškoj Gori ima 144k noćenja godišnje.

Ne mogu ni Vrnjačka Banja i Sokobanja u Srbiji da žive samo od turizma, a imaju 850k, odnosno 760k noćenja godišnje. Da je tako jednostavno sva turistička mesta bi cvetala.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2022, 18:15 

Lucho je napisao/la:
sev je napisao/la:
Kako se drži Bileća i jel moguće da je Višegrad stvarno tako mrtav, planiram da konačno odem ove godine i nekako me iznenađuje to, mislio sam da ih bar lokalni turizam vadi.

Većina turista tamo očigledno svrati na par sati u toku dana, tj. u prolazu i to je to. Imaju oko 30k noćenja godišnje. Poređenja radi, banja Vrdnik, selo od 3.000 stanovnika na Fruškoj Gori ima 144k noćenja godišnje.

Ne mogu ni Vrnjačka Banja i Sokobanja u Srbiji da žive samo od turizma, a imaju 850k, odnosno 760k noćenja godišnje. Da je tako jednostavno sva turistička mesta bi cvetala.

Kapiram, i znam da nije jednostavno, ali nekako je Višegrad u mojoj glavi popularno turističko mesto i računam na veliki broj dolazaka. I da će svako hteti makar da popije kafu ili pojede nešto, kupi neki suvenir, itd. Trideset hiljada je baš malo, to može i mora da se popravi. Trideset hiljada godišnje znači da manje od 10 ljudi prenoći svakog dana u proseku.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2022, 18:18 

Usora 95 je napisao/la:
Dvije njemačke obitelji s djecom doselile u duvanjski kraj:

https://pogled.ba/bih/dvije-njemacke-ob ... q9bcW_-L7M

U Omladinskoj školi HNK Tomislav ovih dana počeo je trenirati i dječak Jamal. Prije tri tjedna zajedno s obitelji, mamom Sarom, sestrom i dva brata doselio je u buškoblatski kraj. S njima je došla i prijateljica Rebeca sa svojih 4-ero djece, piše Tomislavcity.

Ne žele živjeti u Europskoj uniji

Vedra i nasmijana Sara upoznaje nas o razlozima dolaska u duvanjski kraj trudeći se u njemačko-engleski dodati što više hrvatskih riječi.

– Dugo sam razmišljala o ovome. Nije bilo lako donijeti tako važnu odluku, a korona je bila „točka na „i“. Meni osobno, a i nekim mojim prijateljima poput Rebece jednostavno se ne sviđa njemački sustav. Previše je materijalizma – sve se gleda kroz novac, a mi želimo sebi i svojoj djeci omogućiti normalan život – da žive u prirodi i s prirodom i tako ih odgajati.

S druge strane, ne želimo neke obveze koje sustav nameće, ne bismo htjeli cijepiti djecu, cijepiti ih protiv korone ili primjerice nositi maske. Za neke stvari nas sustav ne prisiljava, ali okruženje je takvo da nas se diskriminira, ako mislimo ili postupimo drugačije. Iz toga razloga u zadnje dvije godine djecu nismo slali u školu, dodaje Sara.

Najesen bi osmero djece pristiglih iz Njemačke ipak moglo krenuti u prisojačku školu. Do tada, uz učenje jezika na svome ranču, čuvaju mlađu djecu i koze, uređuju kuću i okoliš te pripremaju jela. Mlađi se raduju i ribarenju na Buškom jezeru koje im je Vlado obećao. On pak zbog brojnih obveza, među kojima je i svakodnevno dovoženje Jamala na trening, to obećanje još nije ispunio.

Kazuju da ih je okolina prihvatila što najbolje potvrđuje ekipa na treninzima. Svi se žele družiti s Jamalom pa s novim prijateljem poslije treninga rado idu po sladoled ili sok.

Jamal i Sara?

Doselili se nekakvi Muslimani iz Njemacke?!

Vrh

PostPostano: 03 lip 2022, 18:22 

Velebit je napisao/la:
Jamal i Sara?

Dobro nam došao, Džemo. :D

Vrh

PostPostano: 03 lip 2022, 18:27 

Prisoje je inače najmanje poznato mjesto kao turističko a odlično je. Blizu more, Blidinje, Tušnica, Buško...

Vrh

PostPostano: 03 lip 2022, 18:30 

Citat:

Da skratimo nagađanja i proseravanja o životu u prirodi. Kad oseti Sara funkcionalnost nove domovine i pravo stanje u njoj, sama će cepati vakcinom decu u dupe, iglom prečnika 5cm.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2022, 18:33 

Nesto se crne ti Nemci sto su se doselili.
slika
https://www.dnevnik.ba/vijesti/dvije-nj ... aj-2634938

Vrh

PostPostano: 03 lip 2022, 18:47 

Ulaze nam sazad.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2022, 18:58 

Modriča je napisao/la:
Ulaze nam sazad.

Africki Muslimani brale moj. Gradzanska energija dolazi. Ti neironicno viruju u zajednistvo i jednakost isl.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2022, 19:18 

Nijemac oženjen muslimankom s djecom muslimanima. Druga obitelj su Nijemci. Katastrofa u najavi. Jedino pozitivno je što kažu da bježe iz EU od materijalizma i žele živit u prirodi. Zapravo, da nisu izmješani s crkinjom muslimankom bi bila odlična vijest.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2022, 19:22 

Rika sv Vida je napisao/la:
Nijemac oženjen muslimankom s djecom muslimanima. Druga obitelj su Nijemci. Katastrofa u najavi. Jedino pozitivno je što kažu da bježe iz EU od materijalizma i žele živit u prirodi. Zapravo, da nisu izmješani s crkinjom muslimankom bi bila odlična vijest.

Ajde bre, pa neće svi Ercegovci potamneti sad zbog jedne crnkinje, došli ljudi, pobegli od ludila, dajte izlobirajte makar švapske antivaksere na svoju stranu.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2022, 19:33 

Modriča je napisao/la:
Ulaze nam sazad.

E al se ismija =)) :laugh

Vrh

PostPostano: 03 lip 2022, 19:49 

Novi Folksdojčeri, otkrili HBŽ za kolonizaciju.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 03 lip 2022, 19:50 

dzamijas je napisao/la:
Velebit je napisao/la:
Jamal i Sara?

Dobro nam došao, Džemo. :D

Kakav Džemo, već bili na nedjeljnoj misi...

Vrh

PostPostano: 03 lip 2022, 19:51 

dzamijas je napisao/la:
Nabijanje na kolac, odvođenje u janjičare i slične grozote su činili Turci, tako kaže Andrić. Kakve veze višegradski Bošnjaci imaju s tim? Zar oni nisu vaša braća druge vjere, mislim, ako su samo islamizirani Srbi? Zašto ste ih ubijali, palili...?

Sto nas sekiras s time? Odi u Travnik pa objasnjavaj gradskoj vlasti tamo i priupitaj ih zasto ne zele Nobelovcu dati ulicu u rodnom gradu :zivili

Nevezano za to, jel nisu trebali 1. lipnja doc podaci za proslu godinu?

Vrh

PostPostano: 03 lip 2022, 19:52 

NSOS je napisao/la:
Nesto se crne ti Nemci sto su se doselili.
slika
https://www.dnevnik.ba/vijesti/dvije-nj ... aj-2634938

Ćuko nije oduševljen.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2022, 20:03 

Vazda ste nezadovoljni. :D

Meni super izgledaju. I budite dobri prema njima. Neka ih se još doseli.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2022, 20:09 

Duvno nisu Duvnjaci uspjeli kolonizirati, sve će to biti Hrvati kroz generaciju

Vrh

PostPostano: 03 lip 2022, 20:13 

Neće ako su muslimani

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 89132 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 2681, 2682, 2683, 2684, 2685, 2686, 2687 ... 3566  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Naša Kvačica, pomocnik kuhara, Urbanist i 100 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: