HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 sij 2025, 00:13.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 89165 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330 ... 3567  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji
PostPostano: 22 kol 2013, 17:41 

vidiš četo, Bošnje nisu SAME POBJEGLE, nego su protjerivani, zatvarani u logore, ubijani, žene silovane...dakle, drastična razlika

slika

Vrh

PostPostano: 22 kol 2013, 17:44 

Bošnjo demografski mag je napisao/la:
vidiš četo, Bošnje nisu SAME POBJEGLE, nego su protjerivani, zatvarani u logore, ubijani, žene silovane...dakle, drastična razlika

Jesu gospodine talibanac, kad su vidili da od džamahirije nema ništa, pokupili su prnje i otišli tamo gdje su za džamahiriju stvoreni uslovi. Ali kao što rekoh, nije frka ni da se vrate mada nije frka ni da ostanu u džamahiriji, ha ja.

Vrh

PostPostano: 22 kol 2013, 22:47 

Balinče džehenem je za takve poput tebe raj.

Bošnje su same napustile Podrinje i da su bile pametne to bi uradile u svim opštinama a ne u samo pojedinim. Ne bi ga ni napustile da su patriote iz Tuzle stigle u pomoć,al nisu htjeli ginuti radi seljaka iz Bratunca i Srebrenice.... koji su pravili pokolje i s najviših tačaka birali mete za svoje snajpere... A da, napravili ste etničko čišćenje i to će popis pokazati.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 16:07 

ajmo ovako četnički smradovi, posrbljena vlahčad, SAMOZVANA bosanska srpčad
koliko je na donjoj karti koja prikazuje stanje negdje s početka rata,moglo TEORETSKI ostati srbadije, da nije POBJEGLA, a koliko STVARNO, na oslobođenoj teritoriji od JNA i domaćih četnika
a koliko je ostalo Bošnjaka na okupiranom dijelu BiH

slika

slika

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 16:09 

Bosnjo, na stranu ove svadjeimam pitanje:
Jel sad obradjujes Travnik ili Dobretice?

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 16:14 

da,bit će gotovi za dan-dva, Travnik je ipak velik, ima cca 46.000 birača

slika

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 16:22 

Zahvaljujem na informaciji.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 16:34 

nema na čemu, kad postavim ti onda saberi cijeli kanton
iako ću i ja to naknadno isto uradit

slika

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 16:40 

Upozorenja: -1
storaB je napisao/la:

Bošnje su same napustile Podrinje i da su bile pametne to bi uradile u svim opštinama a ne u samo pojedinim. Ne bi ga ni napustile da su patriote iz Tuzle stigle u pomoć,al nisu htjeli ginuti radi seljaka iz Bratunca i Srebrenice.... koji su pravili pokolje i s najviših tačaka birali mete za svoje snajpere... A da, napravili ste etničko čišćenje i to će popis pokazati.

Joj lika, naporan si s tom pričom. Misliš da će neko povjerovati u to što pišeš? Je li ti razumiješ da je svako činio zločine, etnički čistio, ali da ima ogromna razlika između onog što su Srbi uradili, nasram onog što su Hrvati i Bošnjaci. Očistili ste dio Posavine (većinske hrvatske) od Hrvata i Bošnjaka, očistili ste kompletno Podrinje, a u kojem su Bošnjaci u svakom većem gradu (osim Bijeljine) bili većine. Negdje apsolutna, negdje relativna. Očistili ste Prijedor i okolna mjesta gdje su Bošnjaci bili većina. Na čast moderaciji što tolerira tvoju mitomaniju i laži.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 16:52 

Donji Vakuf
etničko starosna struktura opštine i grada link
vangradska naselja link
etnička karta link

da vidimo malo jednu drugu analizu
pošto je ovo skoro 100% bošnjačko stanovništvo u opštini, može biti pravi reprezentativni uzorak da bi se sagledale neke druge stvari,na primjer koliko to kod Bošnjaka može biti stopa natalieta
ako je u ovoj opštini od 2003-2011 rođeno 1.407 djece link a za period koji nam fali (1993.-2002., što je nekih 10 godina) pretpostavimo da se rađalo 50% djece više, dolazimo do toga da tih generacija ima 2110, odnosno
UKUPNO populacije ISPOD 18 godina 3500 (1407+2110)
odnosno UKUPNO stanovika 15.000 (11.368 birača + 3.500 maloljetnih)
ako se gore pogleda link sa brojem rođene djece u opštini 2003-2011 vidi se da je to prosječno godišnje 150 rođene djece u opštini
te tako dolazimo do KLJUČNOG PODATAKA o stopi nataliteta od 10 promila (o čemu je stalno trubimi ta stopa je i nanivou BH)
tako u vodu padaju sve gluposti o nekom i dalje velikom natalitetu Bošnjaka

slika

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 18:18 

nema na čemu, kad postavim ti onda saberi cijeli kanton
iako ću i ja to naknadno isto uradit

Nije problem. Ti si to doduse vec bio napravio na forum.hru(ovo dosad napravljeno).

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 18:34 

nisam do sada sabirao ni TAMO,ni nikako

slika

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 18:52 

Ma mislim da si u jednom postu dao linkove na sve dosad obradjene podatke (od NTa do Kreseva). Nisam mislio da si ih unificirao u jedan dokument.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 19:10 

evo ti šta je sve obrađeno, tj.sve opštine, pa kreni polako sabirat
http://www.bosnaonline.org/forum.php/vi ... .php?f=119

slika

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 19:28 

Čisto sumnjam da ću uspjeti jer nisam uopće za kompjutorom narednih mjesec dana. No link je tu pa se uvijek može naknadno odraditi.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 19:38 

Andrea Stramaccioni je napisao/la:
storaB je napisao/la:

Joj lika, naporan si s tom pričom. Misliš da će neko povjerovati u to što pišeš? Je li ti razumiješ da je svako činio zločine, etnički čistio, ali da ima ogromna razlika između onog što su Srbi uradili, nasram onog što su Hrvati i Bošnjaci. Očistili ste dio Posavine (većinske hrvatske) od Hrvata i Bošnjaka, očistili ste kompletno Podrinje, a u kojem su Bošnjaci u svakom većem gradu (osim Bijeljine) bili većine. Negdje apsolutna, negdje relativna. Očistili ste Prijedor i okolna mjesta gdje su Bošnjaci bili većina. Na čast moderaciji što tolerira tvoju mitomaniju i laži.

Sve nabrojano je nekih 25% RS-a... A vi ste ETNIČKI OČISTILI OD SRBA, CIJELU FEDERACIJU!

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 20:32 

Čemu zamaranje s tim, gospodine B?
Neko ih je naučio mantri da je 580 000 Srba iz FbiH "samo otišlo", da su tamo neki obijači trafika Caco, Ćelo i Juka slučajno ubili ponekog Srbina i to je sve što možete čuti od njih. Zato i ova njegova priča nema prođe kod nas niti će ko od nas suzu pustiti zbog nje, osim ponekog bolida iz Srbije koji je i inače plaćen da plače na te priče, dok ih sudbina Srba interesuje kao lanjski snijeg, jer su i za to plaćeni.

A sad se vratimo tematici, da vidimo ko je gdje izumro a ko je koga gdje poklopio :D

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 22:24 

Valjda i mi možemo nešto sami primjetiti. E kad primjetiš da je 90% Srba iz tvog okruženja prije početka ikakvih sukoba napustilo tvoj grad naravno da ćeš reći da su sami otišli. Naravno da bi možda i bili protjerani da su ostali i rušili mir i bezbjednost.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 22:42 

storaB je napisao/la:
Andrea Stramaccioni je napisao/la:

Sve nabrojano je nekih 25% RS-a... A vi ste ETNIČKI OČISTILI OD SRBA, CIJELU FEDERACIJU!

Valjda su i Hrvati dio te Federacije...

Vrh

PostPostano: 24 kol 2013, 10:41 

Agathonikos je napisao/la:
Čemu zamaranje s tim, gospodine B?
Neko ih je naučio mantri da je 580 000 Srba iz FbiH "samo otišlo", da su tamo neki obijači trafika Caco, Ćelo i Juka slučajno ubili ponekog Srbina i to je sve što možete čuti od njih. Zato i ova njegova priča nema prođe kod nas niti će ko od nas suzu pustiti zbog nje, osim ponekog bolida iz Srbije koji je i inače plaćen da plače na te priče, dok ih sudbina Srba interesuje kao lanjski snijeg, jer su i za to plaćeni.

A sad se vratimo tematici, da vidimo ko je gdje izumro a ko je koga gdje poklopio :D

blnetovino, kao prvo opet klasično srpski LAŽEŠ, nije 58o.ooo.nego 480.000 link
kao drugo, glupane to je teritorija DANAŠNJE federacije
prema tome, ODGOVORI NA POSTAVLJENO PITANJE
koliko je na donjoj karti koja prikazuje stanje negdje s početka rata, na oslobođenoj teritoriji od JNA i domaćih četnika moglo TEORETSKI ostati srbadije, da nije POBJEGLA, a koliko IH JE STVARNO ostalo
i s druge strane koliko je ostalo Bošnjaka na okupiranom dijelu BiH

slika

slika

Vrh

PostPostano: 24 kol 2013, 11:55 

@gospodin Bošnjo

Jebo ti glupan mater.
Što se cifre tiče ,da, umjesto 480 000 greškom sam ukucao 580 000 ali onda sam se sjetio onih Jugovića i mješanaca koje ste vi sebi pripisali pa sam ih malo odvadio i dodao nama i ostavio cifru takva kakva je, da tebe malo zajebavam. Jesi li sad zadovoljan, volusino?

Vrh

PostPostano: 24 kol 2013, 11:56 

Moram priznati da mi je pomalo smiješno ovako sa strane gledati kako Bošnjak nemože prihvatiti činjenicu da je njegov narod činio isto ono o čemu još dan danas kukaju da je njima bilo učinjeno.

Uvijek je lakše kukati za vlastitim žrtvama i izbjeglicama, lako je kukati za Podrinjem, ili Prijedorom, ali kada se treba suočiti sa činjenicom da se vi to isto napravili Srbima u dobrom dijelu USK, te Sarajevu, onda kreće svađa, pljuvanje i negiranje, odnosno neprihvaćanje stanja stvari.

Ali naravno, čim se narušava slika o malim, jadnim muslimanima koje su zli Srbi i Hrvati htjeli uništiti, naravno da odmah treba krenuti u džihad (selam alejkum, allahu ekber, metak u čelo zarobljenom nevjerniku, ili igranje nogometa sa ljudskim glavama, ima snimaka na youtoube-u kako su se "jadni mali muslimani" obračunavali sa nevjernicima).
Nije bitno što su ti isti "jadni mali muslimani" etnički počistili Sarajevo, srednju Bosnu i USK, bitno je samo što su njima zli Srbi napravili u Podrinju, i oni podli Hrvati neznam gdje, valjda u Stolcu (mada da napomenem, glupi pošteni Hrvati ih zapravo nigdje nisu etnički čistili, i u tom Stolcu dan danas ima trećina muslimana).

A takve pizdarije o ugnjetavanim muslimanima koji nikome ništa nisu nažao napravili možete samo neznalicama prodavati, pred onima koji barataju materijom, te znaju činjenice i posljedice vaših radnji tokom rata, pred njima se možete samo pokriti ušima i začepiti gubicu.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2013, 12:04 

Lebowski je napisao/la:
Valjda i mi možemo nešto sami primjetiti.

A kako ne primjetiste one ulične bande sa nekakvim puškama u rukama, onda one nekakve kao vojske koje bi malo pripucale okolo, valjda da bi nekom nešto poručile ili one grafite o Srbima na vrbama, pa one ubijene pse po dvorištima, pa one što bi sa turskim zastavama hodali uokolo i jebali ćetnićke matere itd.
Ili ste bili mali pa se ne sjećate toga ili pak dovoljno veliki ali vas je bolio kardan za tim stvarima jer se nije radilo o vašoj glavi, gospodine Lebowski?

Vrh

PostPostano: 24 kol 2013, 12:12 

Lebowski je napisao/la:
Naravno da bi možda i bili protjerani da su ostali i rušili mir i bezbjednost.

Da, oni bi u toj afganistanskoj oazi mira i demokratije, sigurno pravili probleme i bili bi počišćeni, što nogom u guzicu, što metkom.
Slično je bilo i kod nas, Bošnje možda nisu sve same otišle odmah ali čim je prvi metak opaljen, sami su otišli. Mi smo ih molili da ostanu ali ljudi su tako odlučili i mi smo njihovu volju ispoštovali. Doduše, neki su i ostali s namjerom da narušavaju mir i bezbjednost, ali takvi su protjerani a bome, neki su i zaglavili.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2013, 12:39 

Čika Božo je napisao/la:
Moram priznati da mi je pomalo smiješno ovako sa strane gledati kako Bošnjak nemože prihvatiti činjenicu da je njegov narod činio isto ono o čemu još dan danas kukaju da je njima bilo učinjeno.

Uvijek je lakše kukati za vlastitim žrtvama i izbjeglicama, lako je kukati za Podrinjem, ili Prijedorom, ali kada se treba suočiti sa činjenicom da se vi to isto napravili Srbima u dobrom dijelu USK, te Sarajevu, onda kreće svađa, pljuvanje i negiranje, odnosno neprihvaćanje stanja stvari.

Ali naravno, čim se narušava slika o malim, jadnim muslimanima koje su zli Srbi i Hrvati htjeli uništiti, naravno da odmah treba krenuti u džihad (selam alejkum, allahu ekber, metak u čelo zarobljenom nevjerniku, ili igranje nogometa sa ljudskim glavama, ima snimaka na youtoube-u kako su se "jadni mali muslimani" obračunavali sa nevjernicima).
Nije bitno što su ti isti "jadni mali muslimani" etnički počistili Sarajevo, srednju Bosnu i USK, bitno je samo što su njima zli Srbi napravili u Podrinju, i oni podli Hrvati neznam gdje, valjda u Stolcu (mada da napomenem, glupi pošteni Hrvati ih zapravo nigdje nisu etnički čistili, i u tom Stolcu dan danas ima trećina muslimana).

A takve pizdarije o ugnjetavanim muslimanima koji nikome ništa nisu nažao napravili možete samo neznalicama prodavati, pred onima koji barataju materijom, te znaju činjenice i posljedice vaših radnji tokom rata, pred njima se možete samo pokriti ušima i začepiti gubicu.

Ne kukaju oni za Podrinjem, koliko im je zapravo u dubini duše žao što braća Tuzlaci nisu uradili u Zvorniku,Milićima i Vlasenici ono što je Naser u Bratuncu i Srebrenici do 95e... To je njihova najveća žal... Obećala braća pomoć već 92e,oni zauzeli najveće tačke na Podrinju i prc Milojko.. Braća otkazala pomoć,a njih pokojni Slobodan desetine hiljada deportovao preko graničnog mosta i prebacio u zemlje Zapada.... Malo koji će to danas priznati,ali da je stigla pomoć iz Tuzle bio bi masakr u ZV gori nego u Kravici i ostalim selima tog dijela.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 89165 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330 ... 3567  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Dr. Van Nostrand, dzamijas, Eminencija, Naša Kvačica i 41 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: