|
|
Stranica: 907/3844.
|
[ 96081 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 ožu 2019, 01:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85014 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
s one strane dinare je napisao/la: ne znam koga se više ima privući? kao da nas ima milijun i ne može niko izvan države pa će eto u rodoč npr... Gradi se nekoliko stotina stanova godišnje. To je dana činjenica. Od toga polazimo. Kao i činjenice da se Sveuciliste seli u Rodoc, i svi državni i federalni objekti idu dolje.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Stjepan Radić
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 ožu 2019, 01:55 |
|
|
LakePlacid je napisao/la: Gledajući live kamere koje imam u sklopu digitalne, cijeli Mostar mi izgleda neizgradjeno, odnosno toliko prostora za graditi da vjerujem da se barem jos tri sadasnja Mostara mogu izgraditi na prostoru sadasnjeg ...
Takodje na prvu je vidljivo da je zapadni Mostar mnogo uredniji, moderniji i izgradjeniji, od novih objekata do renoviranje ratom devastiranih, za razliku od istocnog koji izgleda skoro kao i 1996., kao neutralnom posmatracu, šteta ... Što se toga tiče istočni i zapadni dio se nemogu uopće usporediti niti blizu. Zapadni dio ima masu super objekata izgrađenih zadnjih 20 godina, od Mepas malla koji je koštao 50 milijuna eura, do stambenoposlovnih objekata Mljekare, Oaze, uređenja parka Zrinjevac, izgradnje novih sveučilišnih zgrada za filozofski i građevinski fakultet, izgradnje novih lamela sveučilišne bolnice, novog studentskog doma, do sad zgrade elektroprivrede itd. Itd. Dok istočni dio Mostara vegetatira cijelo to vrijeme. Ali sve to diktira ponuda i potražnja. Zato su meni glupave projekcije demografske i brojevi. Ok toliko je rođenih, ali koliko je udio starije populacije jest isto bitno. Jer Mostar je izuzetno vitalan hrvatski grad. Sama ta potražnja za stanovima to jasno govori. Što se tiče dijela o neizgrađenosti mi Hrvati smo tijekom cijelog ovog perioda samostalnosti imali problema sa visokim predstavnicima koji su iskazivali silu na nama. Tako je Paddy Ashdown, veliki ljubitelj Bošnjaka (nema džaba vikendicu u Jablanici) donio statut Grada Mostara kojim je određeno da u Središnjoj gradskoj zoni nema gradnje. Sa tom samom odlukom stala je izgradnja isusovačke crkve kod hotela Ero iako ista ima sve građevinske dozvole i iako je parcela 1/1 na njima. Radi te odluke imamo problema i sa sportskom dvoranom (naravno uz novac) jer te stalno druga strana uvjetuje za ulaganje na drugo mjesto ako želiš nešto raditi. Tako da Mostar je mogao još više izrasti u jedan europski grad da ga ne sputavaju vanjski čimbenici ali mi Hrvati u svakom slučaju radimo na tome. Postoje jasni ciljevi koji se moraju ispoštovati i ispuniti. Prvi je nadogradnja Hrvatskog narodnog kazališta na bivšem zemljištu Hita koji bi u svakom obliku dominirao gradom Mostarom. 
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 ožu 2019, 02:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85014 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Od 1.1.2020. očekujem da cijena kvadratnog metra u istočnom dijelu padne za još 200KM niže.
Pri tome će biti neodrživo da stanovi u jednom dijelu grada budu duplo jeftiniji nego u drugom, a medjusobno udaljeni par stotina metara i kvaliteta gradnje slična. To će preusmjeravanje potražnje morati korigirati.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 ožu 2019, 02:07 |
|
|
Kad smo vec kod gentrifikacije, u Americi to cesto znaci selidbu bijelaca u crnacke kvartove, a predvodnici su najcesce wannabe umjetnici i LGBT populacija  Pa ako takve skupite mozete lagano krenuti sa sirenjem u istocni. Taj proces je dosta brz. Recimo kvart u kojem je odrastao Spike Lee je jos 2001. Imao 95% crnaca. Danas su ispod 50%.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 ožu 2019, 02:08 |
|
|
Najpoznatiji primjer je Harlem, u NY.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 ožu 2019, 02:11 |
|
|
volvoks je napisao/la: Kad smo vec kod gentrifikacije, u Americi to cesto znaci selidbu bijelaca u crnacke kvartove, a predvodnici su najcesce wannabe umjetnici i LGBT populacija  Pa ako takve skupite mozete lagano krenuti sa sirenjem u istocni. Taj proces je dosta brz. Recimo kvart u kojem je odrastao Spike Lee je jos 2001. Imao 95% crnaca. Danas su ispod 50%. Štefica Galić je s djecom preselila iz Ljubuškog u središnji dio istočnog Mostara.  Istocni Mostar je utočište za disidente iz zapadne Hercegovine.  Možda i mene protjeraju tamo zbog prevelikog liberalizma i pričanja protiv katoličke crkve. 
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 ožu 2019, 02:17 |
|
|
Ima primjera studenata iz Hrvatske koji žive u istočnom dijelu grada, jer je jeftinije.
|
|
Vrh |
|
 |
s one strane dinare
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 ožu 2019, 02:20 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: volvoks je napisao/la: Kad smo vec kod gentrifikacije, u Americi to cesto znaci selidbu bijelaca u crnacke kvartove, a predvodnici su najcesce wannabe umjetnici i LGBT populacija  Pa ako takve skupite mozete lagano krenuti sa sirenjem u istocni. Taj proces je dosta brz. Recimo kvart u kojem je odrastao Spike Lee je jos 2001. Imao 95% crnaca. Danas su ispod 50%. Štefica Galić je s djecom preselila iz Ljubuškog u središnji dio istočnog Mostara.  Istocni Mostar je utočište za disidente iz zapadne Hercegovine.  Možda i mene protjeraju tamo zbog prevelikog liberalizma i pričanja protiv katoličke crkve.  
|
|
Vrh |
|
 |
s one strane dinare
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 ožu 2019, 02:25 |
|
|
ali ovo baš oči kopa 
|
|
Vrh |
|
 |
pravnik95
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 ožu 2019, 02:27 |
|
Pridružen/a: 18 lis 2016, 07:43 Postovi: 878 Lokacija: Zadar / Bihac
|
Pa jbo vas Rodoc kad tako moram reci. Čemu sirenje na jug, na jugu je Rodoc, cak preko Neretve je Buna i to je naše od zadnjeg rata. Na sjeveru su Rastani i Vojno. Na jugu se treba širiti u smjeru Buna - Blagaj, na sjeveru u smjeru Potoka i Vrapcica (ako se ne varam ovako iz glave, msm da je i srpska Zeljusa tu). Na zapad nema sto realno, Cim i Ilici. Ima se jos samo preci bulevar do Neretve i izgraditi eventualno ovaj dio izmedju Rodoca i grada, uz Bulevar. Druga faza bi bila sjeverni logor i kupovanje stanova, zemlje i kuca na istoku, preko Neretve. I to je to, kraj price u 2 faze. Samo treba strateški zgrade postavljati. Pa da od 100 stanova 10 i kupe muslimani, neka, kad shvate da je 5 poslije 12 prodati ce za jos vise i uložiti drugdje, npr stan u glavnom gradu
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 ožu 2019, 02:29 |
|
|
Naravno dinara ističe se ekstremno, svi kada gledamo snimke Mostara iz zraka pogled nam automatski baca na tu ledinu.
To su sise grada Mostara.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 ožu 2019, 03:03 |
|
|
U Mostar je prosle godine doselio jedan od najboljih RH doktora, dr. Paladino, u Zagrebu su smatrali da mu je vrijeme za penziju, ali on se opirao penziji i tvrdio da i dalje savrseno radi. Rezultat je uspostava nove klinike SKB u 2018. godini: Klinika za neurokirurgiju (operacije na mozgu)http://www.skbm.ba/organizacijske-jedin ... kirurgiju/U Mostaru ce odgojiti mladje neurokirurge, slicno kao sto je dr. Sead Mulahasanović iz Berlina podigao mostarsku kardiokirurgiju i odgojio mladje generacije, sto do tada u Mostaru nije postojalo. Dakle, prije 20 godina u Mostaru se nisu radile operacije ni na srcu ni na mozgu. Danas ih se radi oko 300 godisnje, za Hercegovinu ali i puno sire, jer dolaze ljudi iz udaljenijih krajeva s obzirom na liste cekanja.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 ožu 2019, 03:12 |
|
|
NSoft je do sada dovukao oko 50 ljudi iz Hrvatske u Mostar, i to visokoobrazovanih koji stvaraju dodanu vrijednost i izvoz: Asimilacija se lijepo vidi i kroz naglasak. 
|
|
Vrh |
|
 |
Reis Sejdo
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 ožu 2019, 03:29 |
|
|
U Mostaru smo ojacali cak i kroz period kada je nama omoguceno iseljavanje, a Bosnjacima ne.
E sad zamislite sto ce biti iza 1.1.2020. kad Njemacka otvori vrata za BiH.
Vec sada vjerujem da oni koji imaju pare gledaju sto ce biti na rasprodaji, poduzetnici u Mostaru će si ko vrane vaditi oci, kad vide nešto jako jeftino.
_________________ Federacija BiH: Sveto rimsko carstvo hrvatskog naroda
|
|
Vrh |
|
 |
kiler
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 ožu 2019, 09:37 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 8000 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
dudu je napisao/la: Meni rođaci imaju kuću na ovoj humskoj padini sa slike, ali ne znam može li još u brdo, gadna je to strmina, ovako sa slike sve je pitomo. moji također,i to na oba brda,sa obje strane ceste Mostar-Čitluk... 
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 ožu 2019, 10:00 |
|
|
Nema tu velike pameti. Samo im ubacite zgradu u mahalu. Odose odmah. To ne mogu podnijeti ni u Sarajevu a kamoli Mostaru. Ne vole da im niko odozgo viri u havliju. U BL su se vratili nakon rata u solidnom broju, prije povratka su tražili đamje jer Srbi bjeze od đamija, medjutim čim su vidili da mi to ne jebemo ni 5%, čim su vidili regulacione planove i desetine zgrada koje se grade u nekad muslimanskim naseljima... Prodaja i pravac majka Svedska. Npr. 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
Diablo
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 ožu 2019, 10:46 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ima primjera studenata iz Hrvatske koji žive u istočnom dijelu grada, jer je jeftinije. E oni su dobitna kombinacija za upad na istok(pogotovo dalmatinska krv  )
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 ožu 2019, 10:57 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Nema tu velike pameti. Samo im ubacite zgradu u mahalu. Odose odmah. To ne mogu podnijeti ni u Sarajevu a kamoli Mostaru. Ne vole da im niko odozgo viri u havliju. U BL su se vratili nakon rata u solidnom broju, prije povratka su tražili đamje jer Srbi bjeze od đamija, medjutim čim su vidili da mi to ne jebemo ni 5%, čim su vidili regulacione planove i desetine zgrada koje se grade u nekad muslimanskim naseljima... Prodaja i pravac majka Svedska. Npr.  Čisto da napomenem da su ove muslimanske kuce okolo sada većinom srpske. SNSD je pobjedio u nekad 99,9% muslimanskom naselju Šeheru danas Srpske Toplice. Tu su kuce najjeftninije jer ima puno dzamija al opet ljudi kupuju. Muslimani su sebi bukvano smanjili vrijednost nekretnina sa dzamijama. 
|
|
Vrh |
|
 |
Diablo
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 ožu 2019, 11:12 |
|
|
Stjepan Radić je napisao/la: Nije ostalo 100 kvadrata ali je činjenica da se nabacuju na zapadnoj strani grada zgrade iz zraka bez ikakvog urbanističkog planiranja. Primjere sam ti naveo: Narenta, Vatikan, Majop...... Zašto onu lakrdiju napraviti kao što se radi sa SPO Majopom kada je fina zgrada moga biti odmah preko puta Neretve, nedaleko od iste lokacije. Nema kod ljudi nevidljive granice. Jedina nevidljiva granica ti je što smo mi Hrvati navikli živjeti u europskom urbanističkom ambijentu, sređenim i novim zgradama i to je to. Nemoj mi sad navoditi za primjer Dolinu Sunca. Sjeverni logor se naslanja na Centar 3 koji vrvi Hrvatima. Pa sad se i Narenta se ispunila skoro do posljednjeg mjesta. Ostala 2-3 stana. Skoro sve Hrvati. Koja ti je razlika lokacijski to mjesto i odmah preko puta. Dijeli ga samo rijeka Neretva. Opet kažem. Hrvati bi to pokupovali samo treba krenuti sa investicijama. Zar stvarno mislis da nasi bogalji to nebi izgradili da mogu tj da imaju dozvolu?? Ulaze se po 50 m eura u Zagreb (stanovi) a da nebi u Mostar?
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
Vrh |
|
 |
pravnik95
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 ožu 2019, 12:33 |
|
Pridružen/a: 18 lis 2016, 07:43 Postovi: 878 Lokacija: Zadar / Bihac
|
|
Vrh |
|
 |
Vujadin
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 ožu 2019, 12:41 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Nema tu velike pameti. Samo im ubacite zgradu u mahalu. Odose odmah. To ne mogu podnijeti ni u Sarajevu a kamoli Mostaru. Ne vole da im niko odozgo viri u havliju. U BL su se vratili nakon rata u solidnom broju, prije povratka su tražili đamje jer Srbi bjeze od đamija, medjutim čim su vidili da mi to ne jebemo ni 5%, čim su vidili regulacione planove i desetine zgrada koje se grade u nekad muslimanskim naseljima... Prodaja i pravac majka Svedska. Npr.  Čisto da napomenem da su ove muslimanske kuce okolo sada većinom srpske. SNSD je pobjedio u nekad 99,9% muslimanskom naselju Šeheru danas Srpske Toplice. Tu su kuce najjeftninije jer ima puno dzamija al opet ljudi kupuju. Muslimani su sebi bukvano smanjili vrijednost nekretnina sa dzamijama.  Gdje je još samo ostalo da su Muslimani brojniji od Srba u BL? U Novoseliji?
|
|
Vrh |
|
 |
Usora1988
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 ožu 2019, 13:03 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Usora1988 je napisao/la: Kakva je situacija sa poslovnim prostorima u starom gradu u Mostaru? Jesu tamo većinom privatne osobe vlasnici prostora ili je grad? Grad. Znaci to je zajednicko. To treba fino raspodijeliti da bude restorana, suvenirnica, kafića, zlatara itd. u vlasništvu Hrvata, Srba itd. Tako da se pokažemo kao pravi multietnički grad. Nisam iz Mo ali mislim da su većinom bošnjačke radnje u starom gradu. Nek me ispravi netko tko zna bolje. Inače, zainteresiran sam da si kupim u Mostaru stan, blizu neretve negdje. Po mogućnosti gdje ima dosta Bošnjaka. Volim bit u manjini i prkosit :). Džamija mi ne smeta :).
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 ožu 2019, 13:18 |
|
|
Usora1988 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Grad. Znaci to je zajednicko.
To treba fino raspodijeliti da bude restorana, suvenirnica, kafića, zlatara itd. u vlasništvu Hrvata, Srba itd. Tako da se pokažemo kao pravi multietnički grad. Nisam iz Mo ali mislim da su većinom bošnjačke radnje u starom gradu. Nek me ispravi netko tko zna bolje. Inače, zainteresiran sam da si kupim u Mostaru stan, blizu neretve negdje. Po mogućnosti gdje ima dosta Bošnjaka. Volim bit u manjini i prkosit :). Džamija mi ne smeta :). Ima solidnih stanova na lijevoj obali. Zanimljivost je iako je potražnja manja, cijene su se primakle onima na zapadnoj strani. Ranije je stan u istočnom dijelu bio 30-40% jeftiniji, a danas su tu negdje. Imam osjećaj da naši već kupuju nekretnine tamo i tako dižu cijene. Doduše ne žive još u velikom broju, ali moguće uzimaju poduzetnici.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1347 of 2558 - 52.66%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 ožu 2019, 13:26 |
|
|
Vujadin je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Čisto da napomenem da su ove muslimanske kuce okolo sada većinom srpske. SNSD je pobjedio u nekad 99,9% muslimanskom naselju Šeheru danas Srpske Toplice. Tu su kuce najjeftninije jer ima puno dzamija al opet ljudi kupuju. Muslimani su sebi bukvano smanjili vrijednost nekretnina sa dzamijama.  Gdje je još samo ostalo da su Muslimani brojniji od Srba u BL? U Novoseliji? Ma jok. Novoselija je ubjedljivo srpska. Doduse tamo nema zgrada al su nase izbjeglice pokupovale muslimanske kuće. Citat: SRP.TOPLICE/4-NOVOSELIJA 1
00515 SAVEZ NEZAVISNIH SOCIJALDEMOKRATA - SNSD 120 43,64 00461 DNS-DEMOKRATSKI NARODNI SAVEZ 33 12,00 00074 SOCIJALISTIČKA PARTIJA 33 12,00 02185 SDA/SBB/SBIH 24 8,73 02274 NDP-DRAGAN ČAVIĆ 17 6,18 01972 UJEDINJENA SRPSKA 16 5,82 00018 SDS-SRPSKA DEMOKRATSKA STRANKA 16 5,82 00440 PDP- PARTIJA DEMOKRATSKOG PROGRESA 8 2,91 02201 STRANKA SOCIJALNE SIGURNOSTI SRPSKIH BORACA-SNAGA NARODA 4 1,45 00049 ZAVIČAJNI SOCIJALDEMOKRATI - MILE MARČETA 1 0,36 00026 STRANKA SPAS 1 0,36 01698 DEMOKRATSKA FRONTA 1 0,36 02008 POVRATAK OTPISANIH 1 0,36 Citat: SRP.TOPLICE/5-NOVOSELIJA 2
00515 SAVEZ NEZAVISNIH SOCIJALDEMOKRATA - SNSD 83 32,30 00074 SOCIJALISTIČKA PARTIJA 49 19,07 02185 SDA/SBB/SBIH 25 9,73 01972 UJEDINJENA SRPSKA 22 8,56 00461 DNS-DEMOKRATSKI NARODNI SAVEZ 19 7,39 02274 NDP-DRAGAN ČAVIĆ 18 7,00 00018 SDS-SRPSKA DEMOKRATSKA STRANKA 14 5,45 01698 DEMOKRATSKA FRONTA 12 4,67 00440 PDP- PARTIJA DEMOKRATSKOG PROGRESA 9 3,50 02201 STRANKA SOCIJALNE SIGURNOSTI SRPSKIH BORACA-SNAGA NARODA 3 1,17 00882 A-SDA STRANKA DEMOKRATSKE AKTIVNOSTI 1 0,39 00026 STRANKA SPAS 1 0,39 02008 POVRATAK OTPISANIH 1 0,39 Nisu nigdje vise brojniji od Srba. Bukvalno vise nemaju svoje naselje.
|
|
Vrh |
|
 |
Miroljub123
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 ožu 2019, 16:16 |
|
|
Budimo realni. Mi ne ćemo nikada prijeći u Sjeverni logor. Zna se čije je što, makar bila obična pustopoljina i makar pasle ovce na njoj (u što se možete nerijetko uvjeriti). Salem Bubalo, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje grada Mostara, konstantno govori o izgradnju "grada u gradu" na Sjevernom logoru. Naravno, "bošnjačkog" grada. Bošnjacima je bolje da postoji bilo kakav plan, makar posve neizvediv i megalomanski, nego da Hrvati pređu Neretvu na tom području. Mi imamo ljudski potencijal i kada bi nam se kompromisno dala polovica Sjevernog logora, za nekoliko godina ta bi polovica bila posve izgrađena, stanovi useljeni, otvarali bi se vrtići, pila bi se kava po kafićima... Ovako, ništa. Bošnjački maksimum su izgrađene dvije-tri zgrade, i to su moje najoptimističnije procjene. Pogledajte samo Dolinu Sunca na Južnom logoru. Stanovi se i dalje prodaju, većina roletna spuštena, djeluje pusto, prazno.... Regulacijski plan "Sjeverni logor". Apsolutno nema veze sa stvarnošću.  Više o regulacijskim planovima Mostara: http://www.mostargis.ba/presenter/map.jspP. S. Interesantno je riješenje na Rudniku, odnosno oko kompleksa Oaza.
_________________ Matija Vojsalić HRVATINIĆ (1476.) - posljednji bosanski kralj! Vrati se vjeri svojih djedova!
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|