|
|
Stranica: 1091/3571.
|
[ 89262 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
pravnik95
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 srp 2019, 00:47 |
|
Pridružen/a: 18 lis 2016, 07:43 Postovi: 878 Lokacija: Zadar / Bihac
|
Diablo je napisao/la: Miroljub123 je napisao/la: Uočio sam kako nije na forumu objavljen broj prvašića po hrvatskom nastavnom planu i programu u Sarajevu, iako su podatci bili dostupni u svibnju. Katolički školski centar "sv. Josip" u Sarajevu ima dvije osnovne škole: 1. Matična škola na Banjskom Brijegu (naselje Mejtaš, općina Centar). Ovdje se nalazi i Crkva Kraljice Sv. krunice. 2. Područna škola na Stupu gdje je bio najkoncetriraniji broj Hrvata u Sarajevu 1991. godine, kao i tijekom suvremene povijesti. Poznato je Svetiše Gospe Stupske u sarajevskih Hrvata. Od školske godine 2019./2019. KŠC ima po četiri odjela prvašića, odnosno dva odjela u matičnoj i dva u područnoj školi. Objava o prijemu prvašića 2018./2019. u kojoj možete više iščitati o odjelima: http://ksc-sarajevo.com/index.php/14-vi ... prvasica-2Matična škola upisala je 56 učenika u dva odjela. Učinilo mi se kako ova "podjela" na dokumentu znači kako je samo njih 31 učenika upisano od 56 koliko ih je apliciralo No, čini se kako nije tako jer se po fotografijama vidi kako imaju velike odjele. Dokument: http://ksc-sarajevo.com/index.php/14-vi ... ski-brijegZanimljivo je kako upisanih djeca nose imena Lejla, Mak, Kerim Eniz, Azer, Adi (dvojica) i Azer s tipičnim muslimanskim prezimena. Iskreno, to me malo i veseli! Napominjem, nastava je isključio na hrvatskom nastavnom planu i programu, djeca maturu polažu isključivo na hrvatskom jeziku, kao što svi polažu jezični predmet Hrvatski jezik. Asimilacija usred Sarajeva! Poznato je kako je KŠC na glasu kao vrhunska odgojno-obrazovna ustanova u Sarajevu, ako ne i broj 1. Ne čudi to jer katoličko školstvo ima dugu tradiciju kao najbolje u BiH, što vuče svoje korijene u prošlosti. Dok su pravoslavni završavali svoje studije u bogoslovijama, što bi danas maksimalno predstavljalo prvostupnika (VSS), a muslimani u mektebama i medresama, naši fratri su završavali školovanje i doktorirali u Rimu, Beču, Bologni i Budimu, a tek dolaskom Austro-ugarske dolazi pravi procvat katoličkog školstva! No, ne ću više u povijest, nije tematski u redu. Područna škola je upisala 54 prvašića. Također, upisana je Džan (njih dvojica, nisam nikada čuo za ovakvo ime, vjerojatno je u trendu), Umma, Emin i Zara. Namjerno nisam navodio prezimena istih, iako na stranici KŠC-a možete naći sve crno na bijelo: http://ksc-sarajevo.com/index.php/14-vi ... -2019-2020Dakle, za školsku godinu 2019./2020. KŠC "Sv. Josip" ima upisano 110 prvašića. Nemora se raditi o kvaliteti obrazovanja kad se bosnjaci upisuju,mozda to rade zbog cinjenice da i dan danas postoje oni koji se smatraju Hrvatima islamske vjere u sto nisam vjerovao dok mi se nije javio jedan takav iz Sarajeva te iznio neke cinjenice i dokaze... On tvrdi da takvih ima sigurno 20 000 u Sarajevu al nemogu doci do izrazaja sto ja ipak nevjerujem, malo mi je velika brojka al da ih ima ,to sigurno... Ima tu svega... Vecinom Hrvati, vjerojatno od ovih ostalih je masu miješanih brakova i njihove djece. Vidim ima i Srba
|
|
Vrh |
|
|
alh84001
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 srp 2019, 01:14 |
|
|
Evo kartogram sa opcinama deformiranima tako da velicine odgovaraju broju stanovnika (po popisu 2013). Stope su za 2018. godinu. Zanemarite Brcko, morao samo ga tako pozeleniti, da se druge boje ispravno skaliraju.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 srp 2019, 08:31 |
|
|
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Ko drugi nego ja
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 srp 2019, 08:33 |
|
Pridružen/a: 21 svi 2013, 17:03 Postovi: 972 Lokacija: Hilafet, Sarajevo Upozorenja: -2
|
dudu je napisao/la: Iskreno, metoda mi je pala na pamet godinama unazad, čekao sam pravi trenutak za objavu. Strpljen, spašen. Ova metoda te samo djelomično vadi za onu sramotu sa pogađanjem godišta majke novorođenča svake godine. Samo djelomično. 2020 godina će da bude horor godina za Federaciju, masa raje uči Njemački za onaj B1 certifikat. Moja prognoza je da između 50000 i 70000 uglavnom mladih odlazi naredne godine. Bit će zanimljivo.
_________________ "Allah je naš cilj, Kur'an je naš zakon, Poslanik je naš lider, Džihad je naš način, a smrt na Allahovom putu naša najveća težnja."
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 srp 2019, 09:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60156 Lokacija: DAZP HQ
|
Ko drugi nego ja je napisao/la: dudu je napisao/la: Iskreno, metoda mi je pala na pamet godinama unazad, čekao sam pravi trenutak za objavu. Strpljen, spašen. Ova metoda te samo djelomično vadi za onu sramotu sa pogađanjem godišta majke novorođenča svake godine. Samo djelomično. Na što misliš? Prosječnu dob rodilje? Postoji podatak svake godine o prosječnoj dobi rodilje, nije teško predviđati pad rođenih s obzirom na pad broja žena koje su rođene u ratnim godištima, a koje će se u idućih par godina vrtiti oko prosječne dobi rodilje.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 srp 2019, 09:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76975 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ko drugi nego ja je napisao/la: dudu je napisao/la: Iskreno, metoda mi je pala na pamet godinama unazad, čekao sam pravi trenutak za objavu. Strpljen, spašen. Ova metoda te samo djelomično vadi za onu sramotu sa pogađanjem godišta majke novorođenča svake godine. Samo djelomično. 2020 godina će da bude horor godina za Federaciju, masa raje uči Njemački za onaj B1 certifikat. Moja prognoza je da između 50000 i 70000 uglavnom mladih odlazi naredne godine. Bit će zanimljivo. Prema podacima Federalnog zavoda, Njemački uči oko 60% učenika osnovnih škola u Federaciji. To je po meni vec dovoljno za B1 level. Za 50 godina će svi biti bilingualni.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 srp 2019, 09:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76975 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
alh84001 je napisao/la: Evo kartogram sa opcinama deformiranima tako da velicine odgovaraju broju stanovnika (po popisu 2013). Stope su za 2018. godinu. Zanemarite Brcko, morao samo ga tako pozeleniti, da se druge boje ispravno skaliraju. Odlična karta, jedino to Brčko treba maknuti, nemaju podaci za Brčko. Treba dodat entitetsku i kantonalne granice, inače je jako teško prepoznati neke općine. Mozes napravit i malo manje deformiranu kartu, tako da umjesto broja stanovnika koristis korijen od broja stanovnika sqrt(x), to ce umanjiti razlike. Time povrsina nece odgovarati broju stanovnika, ali ce ipak biti puno blize prikazu broja stanovnika od originalne karte.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 srp 2019, 09:10 |
|
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Na temelju medijskih natpisa još smo prije špekulirali da je TK drugi muslimanski kanton koji je pukao. Mapa potvrdjuje naše špekulacije.
U TK čak 6 opcina ima smedju nijansu, a još je preostalo nekoliko opcina za obraditi. Ovako odokativno bacajući pogled na brojke, mogu najaviti da Banovici neće biti smedji.
nije teško zaključiti da je prošle godine TK imao više iseljenih nego svi Hrvati u BIH zajedno, i to značajno više, a i USK je na nivou TK-a u totalu. slijedeći puca ZDK bez daljnjeg, a onda je na redu SBK. Odlično zapažanje. Kod TK je prosječna boja između jarko crvene i smeđe.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 srp 2019, 09:17 |
|
|
Grahovo (2500 stanovnika)
OŠ Grahovo
2016: 0 neto iseljenih ili 0.00% 2017: 2 neto iseljenih ili 2.50% 2018: 3 neto iseljenih ili 3.95%
Ovo je premala općina, ova 3 iseljena Grahovljana ne zaslužuju pet puta veću pažnju od 176 iseljenih učenika Tuzle, 103 iseljena Živinica, ili 175 iseljenih Kladuše.
Tri goleme prazne općine, a to su Kalinovik, Glamoč i Grahovo, dinara ili oboji tankim prugama, ili stavi samo kružić na mjesto gradića.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 srp 2019, 09:18 |
|
|
OŠ Kiseljak
2016: 17 neto iseljenih ili 1.16% 2017: 31 neto iseljenih ili 1.86% 2018: 40 neto iseljenih ili 2.23%
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 srp 2019, 09:19 |
|
|
OŠ Trnovo
Trnovo je mikroopćina sa 1000 stanovnika, uzeti sredinu stopa Konjica i Ilidže.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 srp 2019, 09:23 |
|
|
OŠ Drvar
2016: 8 neto iseljenih ili 2.13% 2017: 1 neto iseljenih ili 0.27% 2018: 5 neto iseljenih ili 1.44%
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 srp 2019, 09:29 |
|
|
Mislim da cemo ubrzo raditi mape nenaseljenih opstina. Sve te opstine sa jednim ili dva odjeljenja se mogu smatrati nenaseljenim.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 srp 2019, 09:32 |
|
|
OŠ Gradačac
2016: 37 neto iseljenih ili 1.07% 2017: 20 neto iseljenih ili 0.58% 2018: 48 neto iseljenih ili 1.41%
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 srp 2019, 09:39 |
|
|
OŠ Novi Grad Sarajevo
2016: 29 neto iseljenih ili 0.33% 2017: 8 neto iseljenih ili 0.09% 2018: 10 neto iseljenih ili 0.11%
Vanjske migracije ponistavaju unutarnje, cak je mala negativa.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 srp 2019, 09:40 |
|
|
OŠ Bosanski Petrovac
2016: 4 neto iseljenih ili 0.88% 2017: 1 neto iseljenih ili 0.24% 2018: 4 neto iseljenih ili 0.98%
Jedina svijetla točka u USK. Srbi najmanje odseljavaju.
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 srp 2019, 09:45 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8252 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Nebula je napisao/la: RS za vladajuću bošnjačku politiku (SDA) nikada nije bio cilj. Ali se zbog podrške zapada mora pretvarati da jeste. Sve dok glume da hoće cijelu BiH imaće podršku zapada i to je cijela priča.
A realno da su se nadali da će ikada vratiti RS: -ne bi u Daytonu pravili koridor do Goražda -ne bi mijenjali podrinje za koridor do Bihaća -ne bi se borili za Brčko distrikt radili bi na povratku Bošnaka u RS itd
RS nije cilj bošnjačke politike ali radi zapadnih prijatelja moraju glumiti da jeste. Cilj je oduvijek FBIH
Ako može detaljnije objašnjenje, pošto ti ova teza pretvara celu listu u kviz pitanje "pronađi uljeza". Pa Dayton je umalo propao jer je Alija u zadnji čas insistirao na Brčkom. Na kraju se našao kompromis da se to kasnije riješi i riješilo se kao distrikt. Da je Bošnjačka politika bila uvjerena kako će vremenom ovladati cijelom BiH ne bi tako zatezala za Brčko. Umalo Dayton nije propao zbog toga kako rekoh. Zatezali su jer znaju da je RS izgubljen a hoće izlaz na Savu.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 srp 2019, 09:47 |
|
|
Ko drugi nego ja je napisao/la: Srbi su glupi sa svojom separatističkom politikom, vidi se da nemaju mašte. Iz Dejtona izašli najbolje pozicionirani, suvereni na 49% teritorija. Danas su demografski najstabilniji narod u BiH sa snažnom tendencijom rasta u % stanovništva a oni furaju otcjepljenje.
Ovdje bih ja išao sa onom "Go Big Or Go Home" maksimom. Tako razmisljate vi muslimani "daj mi sve" i tako su i Srbi mislili nekad ali sad razmisljaju pametno daj mi moje netreba mi tude. Srbi vise nemaju nikakvog interesa da drze Sirok Brijeg, Livno ili srednju Bosnu. Sta ce im to? Tako ni Hrvate ne zanima Bjelina ili neki gradovi gdje svakako nema Hrvata. Jedino vi Muslimani bi uzeli i sto je vase i sto nije, pripojili bi sebi i gdje vas ima i gdje vas nema. To razmisljanje vas je i dovelo u tu situaciju da nemate svoju drzavu.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 srp 2019, 09:47 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: OŠ Novi Grad Sarajevo
2016: 29 neto iseljenih ili 0.33% 2017: 8 neto iseljenih ili 0.09% 2018: 10 neto iseljenih ili 0.11%
Vanjske migracije nadjacavaju unutarnje. Bez obzira što je neto razlika na nivou statističke greške za grad veličine Sarajeva, ovo je prilično loša vest za Muslimane, s obzirom na udeo mehaničkog rasta stanovništva Sarajeva u ukupnom rastu stanovništva (nadam se da je Novi Grad Sarajevo u federalnom delu, kao što pretpostavljam). Oni će izgleda stvarno da imaju naqbu što se tiče iseljavanja od nove godine.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 srp 2019, 09:50 |
|
|
U Novom Sarajevu (zapazite da Novo Sarajevo nije ista opcina kao Novi Grad Sarajevo) izgleda da u tablici imaju dvije sumnjive stvari, cak dvije vjerojatne greske ili nepotpuni podaci, nesto nije uredu ni sa 2016 ni sa 2018. Nenormalne promjene u nekim razredima (na jednom mjestu nenormalan pad, na drugom nenormalan rast). Ne znam sto napraviti s podacima ove opcine, osim da probam naci alternativni izvor podataka. Sva sreca da je rijec o prostorno minijaturnoj opcini pa karta nece izgledati nezavrsena.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 srp 2019, 09:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24068 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Robbie, radiš odličan posao.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 srp 2019, 09:55 |
|
|
Nebula je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ako može detaljnije objašnjenje, pošto ti ova teza pretvara celu listu u kviz pitanje "pronađi uljeza". Pa Dayton je umalo propao jer je Alija u zadnji čas insistirao na Brčkom. Na kraju se našao kompromis da se to kasnije riješi i riješilo se kao distrikt. Da je Bošnjačka politika bila uvjerena kako će vremenom ovladati cijelom BiH ne bi tako zatezala za Brčko. Umalo Dayton nije propao zbog toga kako rekoh. Zatezali su jer znaju da je RS izgubljen a hoće izlaz na Savu. A možda je razlog bio da RS ne bude iz jednog dela, iz potpuno suprotnih motiva, ili barem kao osigurač da RS ne može da se otcepi, kad već ne mogu da ovladaju? Meni to zvuči logičnije, nego samo želja za lukom na Savi.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 srp 2019, 09:58 |
|
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Na temelju medijskih natpisa još smo prije špekulirali da je TK drugi muslimanski kanton koji je pukao. Mapa potvrdjuje naše špekulacije.
U TK čak 6 opcina ima smedju nijansu, a još je preostalo nekoliko opcina za obraditi. Ovako odokativno bacajući pogled na brojke, mogu najaviti da Banovici neće biti smedji.
nije teško zaključiti da je prošle godine TK imao više iseljenih nego svi Hrvati u BIH zajedno, i to značajno više, a i USK je na nivou TK-a u totalu. slijedeći puca ZDK bez daljnjeg, a onda je na redu SBK. Posto postoje absulutne brojke odseljeni djece iz osnovne skole, voliobi da vidim usporedu Hrvati <> Muslimani. Znam da to bas nije moguce jer ajd sad pogodi ko se odselio iz TK ili ZDK itd. ali mislim da se to otpilike moze izbrojat.
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 srp 2019, 10:07 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8252 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
Robbie MO je napisao/la: U Novom Sarajevu (zapazite da Novo Sarajevo nije ista opcina kao Novi Grad Sarajevo) izgleda da u tablici imaju dvije sumnjive stvari, cak dvije vjerojatne greske ili nepotpuni podaci, nesto nije uredu ni sa 2016 ni sa 2018. Nenormalne promjene u nekim razredima (na jednom mjestu nenormalan pad, na drugom nenormalan rast). Ne znam sto napraviti s podacima ove opcine, osim da probam naci alternativni izvor podataka. Škole u Sarajevu ne možeš gledati kao u drugim opštinama. Sasvim je normalno da neko iz opštine Centar ili Stari grad upiše dijete u školu u Novom Sarajevu na primjer. Ili bilo koja druga kombinacija. Moj ti je savjet da opštine Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi grad gledaš kao jednu opštinu i sve ih bojiš istom bojom. Dakle saberi ih i podjeli sa 4 i onda sve istom bojom. To je jedino realno. Svaki drugi metod će ti dati pogrešnu mapu.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 srp 2019, 10:08 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: A možda je razlog bio da RS ne bude iz jednog dela, iz potpuno suprotnih motiva, ili barem kao osigurač da RS ne može da se otcepi, kad već ne mogu da ovladaju? Meni to zvuči logičnije, nego samo želja za lukom na Savi. Pa i to podrazumjeva postojanje RS-a u budućnosti. Kako god gledaš Alija i društvo nisu se nadali ukidanju RS-a
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot i 46 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|