|
|
Stranica: 207/3831.
|
[ 95753 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Metemma
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 08 sij 2013, 01:54 |
|
|
Ti govoriš o propagandi, mislio sam da govoriš o radu na povećanju nataliteta... i ovde ne pitam za individualni rad, da se ne nađe neko pametan.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 08 sij 2013, 01:58 |
|
|
dudu je napisao/la: koliko je vas vjerovalo u natalitetnu dominaciju muslimana prije 6 godina, a koliko danas? tko je od vas prije 5 godina znao da zapadna Hercegovina ima veći natalitet od bilo kojih Bošnjaka u zemlji? dok se nisu pojavili podaci o školama koje sam prvi našao nitko živ to nije znao, uključujući i mene, a danas Al-Jazeera radi tv prilog o Posušju kao najnatalitetnijoj općini u državi, a mi se zafrkavamo jel najviše rađaju Širokobriježani, Čitlučani, Posušaci, Ramci, Vitežani ili Žepčaci, svi odreda rađaju debelo iznad državnog i muslimanskog prosjeka. ali to nije palo s marsa, nego je plod sustavnog rada od 2006. godine. Svaka čast Dudu 
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 08 sij 2013, 01:59 |
|
|
Znači kada kažete da će se bošnjaci iznenaditi kada vide rezultate popisa vi ustvari želite reći da će se oni pozitivno iznenaditi? Got it 
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 08 sij 2013, 01:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62667 Lokacija: DAZP HQ
|
ma što ti je, pa Njemačka nema rješenje za to, a ne da ga mi već provodimo. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 08 sij 2013, 02:00 |
|
|
Pa koja je onda tajna da ste fenomen cijele istočne Evrope 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 08 sij 2013, 02:01 |
|
|
Metemma je napisao/la: Ti govoriš o propagandi, mislio sam da govoriš o radu na povećanju nataliteta... i ovde ne pitam za individualni rad, da se ne nađe neko pametan. Ne priča o propagandi, već o širenju informacija. Po Jacku je Neum danas polumuslimanski. Ove informacije o natalitetu (koji nema veze s njima) samo idu u smjeru toga da se optimističnije razmišlja o hrvatskom obujmu i granicama. Pazi, prebrojavanje (TM by dudu & DAZP) je bilo samo odgovor na bošnjačko "poklapanje", odnosno prijetnje istim.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 08 sij 2013, 02:02 |
|
|
Nebula je napisao/la: Znači kada kažete da će se bošnjaci iznenaditi kada vide rezultate popisa vi ustvari želite reći da će se oni pozitivno iznenaditi? Got it  Bit ćemo živi pa i vidjeti. S obzirom da te Dudu uvjerio da BiH ima 3 i nešto mil. stanovnika, ćeš se sad vratiti na 36 milijardi ? 
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 08 sij 2013, 02:03 |
|
|
Nebula je napisao/la: Znači kada kažete da će se bošnjaci iznenaditi kada vide rezultate popisa vi ustvari želite reći da će se oni pozitivno iznenaditi? Got it  bošnjačkoj javnosti ne gine negativno iznenađenje jer prevladava mišljenje da je patriota oko 2 milijuna, a realnost je ipak značajno drukčija. isto je moguće i kod Srba jer preuveličavaju brojke.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 08 sij 2013, 02:03 |
|
|
Ovaj forum je gotovo pa mrtav. Zna se desiti da satima ne bude ni jedan upis. Jadna je to propaganda ali uvijek će biti Sizifa. 
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
|
|
Ceha je napisao/la: Metemma je napisao/la: Ti govoriš o propagandi, mislio sam da govoriš o radu na povećanju nataliteta... i ovde ne pitam za individualni rad, da se ne nađe neko pametan. Ne priča o propagandi, već o širenju informacija. Po Jacku je Neum danas polumuslimanski. Ove informacije o natalitetu (koji nema veze s njima) samo idu u smjeru toga da se optimističnije razmišlja o hrvatskom obujmu i granicama. Pazi, prebrojavanje (TM by dudu & DAZP) je bilo samo odgovor na bošnjačko "poklapanje", odnosno prijetnje istim. Dobro bre Latini, nemojte me farbat bar kad par postova unazad piše  Ceha je napisao/la: dudu je napisao/la: to ni ne skrivam, sam koncept DAZP-a je propagandno djelovanje. propaganda sama po sebi nije loša stvar, dapače, sljedeći veliki projekt je fb djelovanje jer su forumi u dobroj mjeri odrađeni. Naravno da je propaganda najbitnija.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 08 sij 2013, 02:07 |
|
|
O kakvoj dominaciji govorimo ako je svakim danom procenat Bošnjaka i ostalih u odnosu na druge veći? Ili šta je dominacija u općinama poput Posušja i sličnih koje sve kada se zbroje su kao 2,3,4 predstavnika Bošnjaka na onim listama o broju rođenih, broja prvačića.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 08 sij 2013, 02:08 |
|
|
Metemma je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ne priča o propagandi, već o širenju informacija. Po Jacku je Neum danas polumuslimanski. Ove informacije o natalitetu (koji nema veze s njima) samo idu u smjeru toga da se optimističnije razmišlja o hrvatskom obujmu i granicama. Pazi, prebrojavanje (TM by dudu & DAZP) je bilo samo odgovor na bošnjačko "poklapanje", odnosno prijetnje istim. Dobro bre Latini, nemojte me farbat bar kad par postova unazad piše  Ceha je napisao/la: Naravno da je propaganda najbitnija. Dudu je krivu riječ upotrijebio. Širenje informacija je puno bolja. Da je napisao informacijsko, ljudi bi ga za HELP desk zamijenili 
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 08 sij 2013, 02:09 |
|
|
Nevjerovatni ste 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 08 sij 2013, 02:10 |
|
|
Lebowski je napisao/la: O kakvoj dominaciji govorimo ako je svakim danom procenat Bošnjaka i ostalih u odnosu na druge veći? Ili šta je dominacija u općinama poput Posušja i sličnih koje sve kada se zbroje su kao 2,3,4 predstavnika Bošnjaka na onim listama o broju rođenih, broja prvačića. Sam postotak Bošnjaka je u odnosu na druge svakim danom sve manji. Vjerojatno će postotak Bošnjaka 2013 biti manji nego muslimana 1991. O samom broju (preko 1/4 manji) da i ne pričam. Ljudi iz Posušja gravitiraju Mostaru, a imaju rodbine i po ostatku BiH. Svaki Hrvat više, treći bliže 
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 08 sij 2013, 02:10 |
|
|
Metemma je napisao/la: Pa koja je onda tajna da ste fenomen cijele istočne Evrope  nije baš fenomen, recimo Srbi na Kosovu su u tom rangu, Crna Gora, da ne pričam sad o nekim većim državama poput Ukrajine i Rusije koje imaju procvat nataliteta. kod nas je recept jasan, što manje SDP-a, liberalizma, feminim shita, a što više crkve i tradicije, veći je broj djece. kad bi Hrvatska bila kao Posušaci ili Čitlučani imala bi veći broj rođenih od Srbije.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 08 sij 2013, 02:11 |
|
|
Metemma je napisao/la: Nevjerovatni ste  Čekaj dok dođu multimedijske prezentacije nakon popisa. Kako je krenulo muslićima ni Sarajevo ne ostaje 
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 08 sij 2013, 02:12 |
|
|
A koji su kanali širenja pravih vrijednosti, mediji?
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 08 sij 2013, 02:14 |
|
|
dudu je napisao/la: Metemma je napisao/la: Pa koja je onda tajna da ste fenomen cijele istočne Evrope  nije baš fenomen, recimo Srbi na Kosovu su u tom rangu, Crna Gora, da ne pričam sad o nekim većim državama poput Ukrajine i Rusije koje imaju procvat nataliteta. kod nas je recept jasan, što manje SDP-a, liberalizma, feminim shita, a što više crkve i tradicije, veći je broj djece. kad bi Hrvatska bila kao Posušaci ili Čitlučani imala bi veći broj rođenih od Srbije. S druge strane, ako pustiš debile na vlast imaš pozitivnu propagandu sljedećih 20 godina  Pogledaj Susjedića i SDP. Pa ljudi su uspjeli napraviti što HDZu nije dugo vremena polazilo za rukom. Ujedinili su korpus, čak nam i osigurali savez sa Srbima. Sva sreća da nam nisu više saveznici. Gori su od Talijana 
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 08 sij 2013, 02:16 |
|
|
Ceha je napisao/la: Lebowski je napisao/la: O kakvoj dominaciji govorimo ako je svakim danom procenat Bošnjaka i ostalih u odnosu na druge veći? Ili šta je dominacija u općinama poput Posušja i sličnih koje sve kada se zbroje su kao 2,3,4 predstavnika Bošnjaka na onim listama o broju rođenih, broja prvačića. Sam postotak Bošnjaka je u odnosu na druge svakim danom sve manji. Vjerojatno će postotak Bošnjaka 2013 biti manji nego muslimana 1991. O samom broju (preko 1/4 manji) da i ne pričam. Ljudi iz Posušja gravitiraju Mostaru, a imaju rodbine i po ostatku BiH. Svaki Hrvat više, treći bliže  Jebemu miša, ako je vjerovati dudi Bošnjaka je preko 50%, njegove riječi, par puta ponovio na ovom forumu, na ovoj temi. A Muslimana bilo 42% čini mi se.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 08 sij 2013, 02:16 |
|
|
Metemma je napisao/la: A koji su kanali širenja pravih vrijednosti, mediji? Pustiš malo nebuline nebuloze, malo Susjedića, SDPa, pa navališ s obranom tradicije, crkvom i pozitivnim vrijednostima i  Glavni trik je zapravo u jako glupom protivniku.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 08 sij 2013, 02:17 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Ceha je napisao/la: Sam postotak Bošnjaka je u odnosu na druge svakim danom sve manji. Vjerojatno će postotak Bošnjaka 2013 biti manji nego muslimana 1991. O samom broju (preko 1/4 manji) da i ne pričam. Ljudi iz Posušja gravitiraju Mostaru, a imaju rodbine i po ostatku BiH. Svaki Hrvat više, treći bliže  Jebemu miša, ako je vjerovati dudi Bošnjaka je preko 50%, njegove riječi, par puta ponovio na ovom forumu, na ovoj temi. A Muslimana bilo 42% čini mi se. Bošnjaka 50+, Muslimana 42, kaj onda su ovih 8- bosanci? Koliko islamskih apača 
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 08 sij 2013, 02:20 |
|
|
Metemma je napisao/la: A koji su kanali širenja pravih vrijednosti, mediji? Hrvatima u BIH to ni ne treba, oni su prirodno vezani uz crkvu i čim je neki belaj još se više privežu jer je to sigurno utočište. nekom smeta taj za njih pretjerani klerikalizam, imam prijatelja u ZGu Mostarca koji otvoreno prezire tu atmosferu, ali ja uviđam daleko više pozitivnih plodova, nego negativnosti.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 08 sij 2013, 11:14 |
|
|
dudu je napisao/la: otkad sam počeo pisat o tome na forumu.hr, negdje pred Božić 2006. godine. tad je ludi Jack dominirao, a onda su se pojavili prvi s naše strane i za kratko vrijeme ga poslali u ropotarnicu povijesti.  Hehe, baš sam sad malo googlao za tim postovima da se podsjetim slavnih vremena. Ono što mi je zanimljivo kad sad čitam, je da smo čak i mi sami bili vrlo oprezni u najavama. Kao da ni sami nismo 100% vjerovali. Ostvarilo se više nego što smo se nadali. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1328 of 2558 - 51.92%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 08 sij 2013, 11:17 |
|
|
Metemma je napisao/la: Ti govoriš o propagandi, mislio sam da govoriš o radu na povećanju nataliteta... i ovde ne pitam za individualni rad, da se ne nađe neko pametan. Individualni rad je najvažniji. Neće roda donijet dite ako postaš po forumu. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1328 of 2558 - 51.92%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 08 sij 2013, 13:59 |
|
|
Demografski napad Srba ???? Citat: U hercegovačko selo udalo se šest djevojaka iz Rusije U malo hercegovačko selo koje broji jedva petnaestak kuća udalo se šest Ruskinja. U Ljubinjsko naselje Štit, koje broji 15 kuća, udalo se šest Ruskinja. Na ovom broju se sve ne završava jer sedma živi u Ljubinju, a poljednja Ljubinjska nevjeste je prije petnestak dana uplovila u bračnu luku
"Ovo je selo drukčije je malo. Došla sam iz Moskve koja je veliki grad u Ljubinje, koje je malo mjesto. Bilo je malo neobično, mislila sam da je malo veći grad. A sad sam navikla, i bolje mi je sad tu nego u Moskvi, počinje svoju priču jedna od šest ljubinjskih nevjesta iz Rusije Olga Nikiforova.
U malo mjesto od nekih 4.000 stanovnika stigla je prije pet godina. Nije se lako bilo navići, ali godine učine svoje. Oljga nije prva stigla u ovu istočnohercegovački varošicu. Prije 22 godine došla je Galjina Bokić, također iz Moskve. Predaje ruski jezik u ljubinjskoj srednjoj školi, a ipak, iako je prošlo 22 godine, nije zaboravila svoju rodnu Moskvu.
"Teško pitanje, ne mogu na to pitanje odgovoriti. Ja u srcu nosim oboje. Radi djece nosim i ovo, a nisam svoje odbacila. Vidite, kad dugo ne budeš tamo, nekako se ohladiš. Kad dođeš, obnove se ta osjećanja i bude teže ", priča ona.
Galjinom je prije više od dvije decenije upoznao Veljko Bokić koji je radio u Rusiji. Kaže rodila se ljubav, brak, a onda povratak u Ljubinje.
"Mi smo se zabavljali prije, kako sam ja radio tamo. I tako, svidili smo se jedno drugome, i onda nije bilo više nikakvih prepreka.
Galjinom se primila se na ovaj hercegovački krš, pa su stizale i druge Ruskinje, piše Slobodnaevropa.org. Nedavno je još jedan Ljubinjac u Moskvi oženio Ruskinju. Svekrva, Ljuba Radić, još uvijek nije vidjela mladu, samo preko interneta.
"Sin se oženio. Godina i po da je otišao, oženio se. Vjenčali su se tamo. Vidjeli smo se preko interneta, a nisu još dolazili ", kaže ona.
Način života, malo mjesto - većini Ruskinja iz Moskve bili su najveći problem da se naviknu. Kuhinja nije pričinjavala poteškoće, pogotovu kad želite udovoljite mužu. Nikiforova kaže:
"Ruska hrana .... Navikli smo na zdravu hranu. Što voli moj muž, to mi je sve najljepše. Što moj muž traži, to kuhamo - i grah i pečenje i sve. Sve što zatraži, ja mogu skuhati. Mogu i pitu ispeći. "
Kako se doznaje, uskoro će još jedna Ruskinja put Ljubinja. Dosadašnje Ruskinje sve žive u ljubinjskom naselju Štit, u ulici koja se zove Crnogorska. Složne su, ako se Ljubinjci ne bi ljutili, da je prezovu u Rusku - razlozi za to sigurno postoje. http://hercegovina.info/vijesti/hercego ... #news_view
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|