|
|
Stranica: 2303/3849.
|
[ 96222 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 11:26 |
|
|
Omjer rođenih ZHŽ:USK 2000: 1:5 2010: 1:4 2015: 1:3 2020: 1:2 2021: 1:1,7 2025: ?
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Shaban995
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 11:30 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Cuj Livno pustara, pa ovaj lik Livno nije vidio ni na razglednici. Livno ima skoro duplo vise stanovnika od Gorazda a jos za vikende puno Dalmatinaca tamo. Njemu je Gorazde svjetla tacka a Livno pustara. Vidi se da Musliman pise negdje sa drugog kraja svijeta i nije bio u Bosni 10 godina nego cita gluposti po klixu i ponavlja te prica o "gorazdu kao ekonosmkom cudu". Nego kad vec sport spominje... Znal neko kad je zadnji put neki muslimanski klub bio prvenstvo u kosarci ili u rukometu. Mislim ipak su to pored sjedece odbojke najpopularni sportovi na ovim prostorima. Jel se broje i oni koji su na baušteli po Njemačkoj i Austriji, a ovdje prijavljeni? Onda ima. Vidim i vi uzmete imaginarnu titulu u košarci kad politički projekt Igokea odustane od iste. Drugačije je ne bi ni vidjeli. Ti si zaboravio okršaje Bosne i Širokog dok su bili nešto u košarci. Sad su i jedni i drugi za kurac. Jesi mi šuknuo, evo ne mogu sebi doći.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 11:30 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38903 Lokacija: Gl. grad regije
|
Shaban995 je napisao/la: Jašta je, po Sarajevu, Zenici i Tuzli se organizuju tribine sa temama o Hercegovini. Posebno tema Hercegovina - obećana zemlja. Pa, za nas iz Bosne jest Hercegovina drugi svijet ali ima ona svojih aduta. Evo pitaj ove šeheraše kako im je protekao vikend: https://www.facebook.com/mtbba/Citat: Vožnja nasipom uz Trebižat ili vijugavim uskim putevima stare Hercegovine kraj kojih su nikle kuće kao iz holivudskih filmova posebno je otkriće i svakako da vrijedi ponovo doći.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 11:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85199 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Shaban995 je napisao/la: Bileća i Gacko su vukojebine Tebi se čini da su vukojebine jer si sarajevocentričan, jer je tebi daleko. To da li je nešto periferija u BiH se ne određuje prema udaljenosti od Sarajeva, jer u Sarajevo 75% prostora BiH ne ide ni studirati, ne koristi ni usluge sarajevske pošte, elektroprivrede ili telefonije, a kamoli nešto drugo. Znači Sarajevo nije gravitacijski centar za većinu dijelova BiH i nije relevantan za određivanje šta je periferija. Zato je univerzitet u Sarajevu ove godine upisalo 3600 studenata prvu godinu, a Zagrebačko sveučilište ima 72 000 studenata na svim godinama, a Univerzitet u Beogradu 100 000. Jedan Mostar ima više stranih studenata od Sarajeva. Bileća je 20 km od mora, 20 km od Dubrovnika i međunarodne zračne luke prometnije od sarajevske i sa brojnijim i daljim avionskim linijama, uskoro i prekooceanskim. 30 minuta autom. Blizu je i atraktivna Boka Kotorska. Gacko nije ništa gore od Kaknja, oba grada žive od termoelektrane. Vukojebina je Kalesija ili Sanski Most. Istočna Hercegovina koja je na pola sata vožnje do Dubrovnika ili Boke Kotorske nije vukojebina nego najatraktivniji dio RS i prostor mediteranske klime. Nije bez razloga u Trebinju najveća stanogradnja u BiH, za grad te veličine, pri čemu i Srbijanci kupuju stanove jer se to doživljava kao srpski grad na moru.    Postoji razlog zašto se ovakvi objekti grade po "vukojebini" općine Ravno.     .JPG)   Pokaži mi takve objekte po Viskom ili Bugojnu, koje "nije vukojebina".
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Shaban995
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 11:33 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Jašta je, po Sarajevu, Zenici i Tuzli se organizuju tribine sa temama o Hercegovini. Posebno tema Hercegovina - obećana zemlja. Pa, za nas iz Bosne jest Hercegovina drugi svijet ali ima ona svojih aduta. Evo pitaj ove šeheraše kako im je protekao vikend: https://www.facebook.com/mtbba/Biciklisti? Nemoj zezati da su na nekom brdu imali trbinu na temu Hercegovine? Meni je drago ako je Hercegovina tako napredna, spreman sam se ispričati za svoje neznanje, međutim čini mi se da se malo fabrikuju vijesti i da stanje nije baš tako sjajno kako se predstavlja. Uostalom, što bi neko išao vani raditi ako je tako sjajno u Hercegovini?
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 11:36 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38903 Lokacija: Gl. grad regije
|
Shaban995 je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Pa, za nas iz Bosne jest Hercegovina drugi svijet ali ima ona svojih aduta. Evo pitaj ove šeheraše kako im je protekao vikend: https://www.facebook.com/mtbba/Biciklisti? Nemoj zezati da su na nekom brdu imali trbinu na temu Hercegovine? Meni je drago ako je Hercegovina tako napredna, spreman sam se ispričati za svoje neznanje, međutim čini mi se da se malo fabrikuju vijesti i da stanje nije baš tako sjajno kako se predstavlja. Uostalom, što bi neko išao vani raditi ako je tako sjajno u Hercegovini? Pa, u Zagrebu i Minhenu je bolje nego u Sarajevu, tako je isto i s Hercegovinom ali za bh. prilike to je najbolje moguće mjesto za živjeti, k tome nije zagađena kao Šeher.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
carles
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 11:36 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Pa, za nas iz Bosne jest Hercegovina drugi svijet ali ima ona svojih aduta. Evo pitaj ove šeheraše kako im je protekao vikend: https://www.facebook.com/mtbba/Biciklisti? Nemoj zezati da su na nekom brdu imali trbinu na temu Hercegovine? Meni je drago ako je Hercegovina tako napredna, spreman sam se ispričati za svoje neznanje, međutim čini mi se da se malo fabrikuju vijesti i da stanje nije baš tako sjajno kako se predstavlja. Uostalom, što bi neko išao vani raditi ako je tako sjajno u Hercegovini? Mi imamo hrvatske dokumente, dakle od 2013. doslovno možemo birati gdje u Europi želimo raditi i živjeti. I sad pročitaj onu rečenicu iz Robbiejeva potpisa i zbroji dva i dva.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 11:38 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Dobro je da razmišljaju tako. Manje će ih boljeti kad se to do kraja raspadne. Svakako im je to inozemstvo i strano.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 11:43 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: VUKsaJUGA je napisao/la: Cuj Livno pustara, pa ovaj lik Livno nije vidio ni na razglednici. Livno ima skoro duplo vise stanovnika od Gorazda a jos za vikende puno Dalmatinaca tamo. Njemu je Gorazde svjetla tacka a Livno pustara. Vidi se da Musliman pise negdje sa drugog kraja svijeta i nije bio u Bosni 10 godina nego cita gluposti po klixu i ponavlja te prica o "gorazdu kao ekonosmkom cudu". Nego kad vec sport spominje... Znal neko kad je zadnji put neki muslimanski klub bio prvenstvo u kosarci ili u rukometu. Mislim ipak su to pored sjedece odbojke najpopularni sportovi na ovim prostorima. Jel se broje i oni koji su na baušteli po Njemačkoj i Austriji, a ovdje prijavljeni? Onda ima. Vidim i vi uzmete imaginarnu titulu u košarci kad politički projekt Igokea odustane od iste. Drugačije je ne bi ni vidjeli. Ti si zaboravio okršaje Bosne i Širokog dok su bili nešto u košarci. Sad su i jedni i drugi za kurac. Jesi mi šuknuo, evo ne mogu sebi doći. Eto Kosarkasko prvenstvo je nebitno, rukomet je nebitan. Sta je sa Nogometom??? Zrinjski ima jedno prvenstvo manje (na kraju sezone ce se izjednacit) kao svi muslimanski klubovi skupa. Znam sve bi vi to mogli osvojit da ocete ali vi samo volite sjedecu odbojku. Dobro si spomenuo KK Bosnu, bio nekad slavni europski klub ali poslje rata ga muslimani sjebali kao sto sjebaju sve cega se uhvate. Nekad bili jebeni okrsaji dok ste jos zivili na onome sta vam je ostalo iz one drzave. A za Livno... kao za sve ostalo ovdje, pokazu ti se brojke slike a tebi je onda to laz, jer eto "tebi se cini". Moze ti se cinit sta god oces, ono navijacki. Ali ne budi glup otvori malo google pogledaj na google maps sam naselje Livno i naselje Gorazde. Imas opciju "street view", pogledaj malo zgrade i ulice.
|
|
Vrh |
|
 |
Shaban995
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 11:54 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Bileća i Gacko su vukojebine Tebi se čini da su vukojebine jer si sarajevocentričan, jer je tebi daleko. To da li je nešto periferija u BiH se ne određuje prema udaljenosti od Sarajeva, jer u Sarajevo 75% prostora BiH ne ide ni studirati, ne koristi ni usluge sarajevske pošte, elektroprivrede ili telefonije, a kamoli nešto drugo. Znači Sarajevo nije gravitacijski centar za većinu dijelova BiH i nije relevantan za određivanje šta je periferija. Zato je univerzitet u Sarajevu ove godine upisalo 3600 studenata prvu godinu, a Zagrebačko sveučilište ima 72 000 studenata na svim godinama, a Univerzitet u Beogradu 100 000. Jedan Mostar ima više stranih studenata od Sarajeva. Bileća je 20 km od mora, 20 km od Dubrovnika i međunarodne zračne luke prometnije od sarajevske i sa brojnijim i daljim avionskim linijama, uskoro i prekooceanskim. 30 minuta autom. Blizu je i atraktivna Boka Kotorska. Gacko nije ništa gore od Kaknja, oba grada žive od termoelektrane. Vukojebina je Kalesija ili Sanski Most. Istočna Hercegovina koja je na pola sata vožnje do Dubrovnika ili Boke Kotorske nije vukojebina nego najatraktivniji dio RS i prostor mediteranske klime. Nije bez razloga u Trebinju najveća stanogradnja u BiH, za grad te veličine, pri čemu i Srbijanci kupuju stanove jer se to doživljava kao srpski grad na moru.    Postoji razlog zašto se ovakvi objekti grade po "vukojebini" općine Ravno.     .JPG)   Pokaži mi takve objekte po Viskom ili Bugojnu, koje "nije vukojebina". Visoko sigurno nije vukojebina, bar ne u okvirima u kojim pričamo. Za Bugojno ti ne bih znao, nisam tamo nikad bio. Što se tiče istočne Hercegovine, meni pomenuta dva mjesta izgledaju sablasno kad prolazim. Gdje ovo dođe? Mislim na konkretno gradske sredine Gacko i Bileću, sad što se negdje okolo grade bogataški rančevi, to je nešto drugo. Koja je korist od blizine tog aerodroma kad je to EU? Na koji način da se poveže Bileća sa EU? Da si spomenuo neko mjesto iz zapadne Hercegovine pa hajde. Boka Kotorska je već nešto drugo.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 11:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85199 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Livno sa dronom Goražde  Mahala. Trećina kuća bez fasade, cigla ili siva žbuka. Kuća na kući, bez dvorišta. 90% stari krovovi iako je grad valjda obnovljen nakon rata. Usporedi samo kuće, dvorišta, ulice, uređenost okoliša, krovove, fasade. Za Livno nitko neće pomislit da je romsko naselje, za Goražde nisam siguran.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 11:56 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Kad musliman mora objašnjavati zašto "ne mrzi" kafire. Cirkus.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Gazda
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 11:58 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3976 Lokacija: Stolni grad
|
Sarajevo je mix sunitske kasabe i latinoameričkih favela s par donatorskih i austrougarskih zgrada i najviše nargila barova po glavi, a kao bonus dobiješ koroziju na autu i hibridni zrak u plućim, pola zrak pola co2.
|
|
Vrh |
|
 |
Shaban995
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 12:00 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Jel se broje i oni koji su na baušteli po Njemačkoj i Austriji, a ovdje prijavljeni? Onda ima. Vidim i vi uzmete imaginarnu titulu u košarci kad politički projekt Igokea odustane od iste. Drugačije je ne bi ni vidjeli. Ti si zaboravio okršaje Bosne i Širokog dok su bili nešto u košarci. Sad su i jedni i drugi za kurac.
Jesi mi šuknuo, evo ne mogu sebi doći. Eto Kosarkasko prvenstvo je nebitno, rukomet je nebitan. Sta je sa Nogometom??? Zrinjski ima jedno prvenstvo manje (na kraju sezone ce se izjednacit) kao svi muslimanski klubovi skupa. Znam sve bi vi to mogli osvojit da ocete ali vi samo volite sjedecu odbojku. Dobro si spomenuo KK Bosnu, bio nekad slavni europski klub ali poslje rata ga muslimani sjebali kao sto sjebaju sve cega se uhvate. Nekad bili jebeni okrsaji dok ste jos zivili na onome sta vam je ostalo iz one drzave. A za Livno... kao za sve ostalo ovdje, pokazu ti se brojke slike a tebi je onda to laz, jer eto "tebi se cini". Moze ti se cinit sta god oces, ono navijacki. Ali ne budi glup otvori malo google pogledaj na google maps sam naselje Livno i naselje Gorazde. Imas opciju "street view", pogledaj malo zgrade i ulice. Ne kontam šta je sa nogometom...auf, a inače se lopta igra samo otkad je Zrinjski, prije se ne pika. Zrinjski je ove sezone najbolja ekipa, to moram priznati. Opet, ne stoji ti šta je sa nogometom, tačkamo se, nekad vi, nekad mi. Na kraju krajeva, Zrinjski i FK Sarajevo imaju sasvim korektne, rekao bih prijateljske odnose. Sjebaju i Bošnjaci i Srbi i Hrvati sve čega se dotaknu, prije svega politički predstavnici, ali ti mrziš Bošnjake, pa samo oni ne valjaju. Bili su jebeni i u ovoj državi. Pamtim duele u Skenderiji sa CZ, Partizanom, Cibonom...ludilo od mečeva bilo. No, politika je upropastila sve. Ok, evo da se pospem pepelom za Livno, priznajem da mi je to preletjelo, vjerujem da imaš bolji uvid, pogotovo ako si odatle.
|
|
Vrh |
|
 |
Hagresor
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 12:01 |
|
|
Naši pederalni partneri izbosne se upoznaju sa mitološkom Hercegovinom koja se rijetko ili nikako ne spominje ubosni, tute na forumu. Slatko. I ja volim pogledati slike iz susjednih zemalja
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 12:03 |
|
|
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 12:04 |
|
|
Hagresor je napisao/la: Naši pederalni partneri izbosne se upoznaju sa mitološkom Hercegovinom koja se rijetko ili nikako ne spominje ubosni, tute na forumu. Slatko. I ja volim pogledati slike iz susjednih zemalja 100 puta bolje poznaju Dalmaciju. Sarajevo, pa Dalmacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Shaban995
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 12:06 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Livno sa dronom Goražde  Mahala. Trećina kuća bez fasade, cigla ili siva žbuka. Kuća na kući, bez dvorišta. 90% stari krovovi iako je grad valjda obnovljen nakon rata. Usporedi samo kuće, dvorišta, ulice, uređenost okoliša, krovove, fasade. Za Livno nitko neće pomislit da je romsko naselje, za Goražde nisam siguran. Ejs, ni manje ni više romsko. Ne bi ti bilo zgoreg da se malo educiraš i da pogledaš pod pojmom mahala. To što se tebi ne sviđa nešto što se naziva mahala je druga stvar. I dogovori se sa sobom, jesu obnovljene ili nisu? Bez fasade, a stari krovovi? Kako to majku mu? Činjenica je da je Goražde svijetla tačka istočne Bosne, tu dolaze iz Čajniča, Rudog, Višegrada, Rogatice i Foče da se namiruju, uostalom nijedan od pomenutih gradova nema čestit supermarket, pa svi dolaze u goraždanski Bingo. Tu je još dosta manjih marketa, između ostalih i Konzum je otvorio svoj. Goražde je iza rata imalo samo jednu banku, danas ih ima desetak. Jasno je da ima kapitala, inače se ne bi otvarale te poslovnice. Ne poznaješ najbolje prilike u Goraždu kao ni ja u Livnu. Pogriješili smo obojica. Realno.
|
|
Vrh |
|
 |
Shaban995
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 12:07 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Hagresor je napisao/la: Naši pederalni partneri izbosne se upoznaju sa mitološkom Hercegovinom koja se rijetko ili nikako ne spominje ubosni, tute na forumu. Slatko. I ja volim pogledati slike iz susjednih zemalja 100 puta bolje poznaju Dalmaciju. Sarajevo, pa Dalmacija. Pa zanimljivija mi je Dalmacija za obilazak od recimo Bileće ili Duvna.
|
|
Vrh |
|
 |
Shaban995
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 12:17 |
|
|
carles je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Biciklisti? Nemoj zezati da su na nekom brdu imali trbinu na temu Hercegovine?
Meni je drago ako je Hercegovina tako napredna, spreman sam se ispričati za svoje neznanje, međutim čini mi se da se malo fabrikuju vijesti i da stanje nije baš tako sjajno kako se predstavlja. Uostalom, što bi neko išao vani raditi ako je tako sjajno u Hercegovini?
Mi imamo hrvatske dokumente, dakle od 2013. doslovno možemo birati gdje u Europi želimo raditi i živjeti. I sad pročitaj onu rečenicu iz Robbiejeva potpisa i zbroji dva i dva. Može i Unsko-sanski manje više čitav. Dobili ljudi pasoše EU. I idu vani. I vraćaju se. Isto kao i pola Hercegovine.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 12:22 |
|
|
Shaban995 je napisao/la:
Može i Unsko-sanski manje više čitav. Dobili ljudi pasoše EU. I idu vani. I vraćaju se. Isto kao i pola Hercegovine.
Ti s hrvatskim putovnicama su odavno vani i nitko živ se ne vraća. I kako možeš uspoređivat biblijski egzodus iz USK sa Hercegovinom a kamoli reć ''isto je''? Omjer rođenih ZHŽ:USK 2000: 1:5 2010: 1:4 2015: 1:3 2020: 1:2 2021: 1:1,7
|
|
Vrh |
|
 |
carles
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 12:26 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: carles je napisao/la: Mi imamo hrvatske dokumente, dakle od 2013. doslovno možemo birati gdje u Europi želimo raditi i živjeti. I sad pročitaj onu rečenicu iz Robbiejeva potpisa i zbroji dva i dva. Može i Unsko-sanski manje više čitav. Dobili ljudi pasoše EU. I idu vani. I vraćaju se. Isto kao i pola Hercegovine. Hahaha a drugi dio o povećavanju udjela u rođenima si svjesno izbjegao. Ako je egzodus kako ti kažeš, kako podižemo udjel u rođenima FBiH u navedenim općinama??? Starci počeli rađat?? Nemaju u USK-u svi putovnicu, samo neki. Kod nas svi imaju, doslovno. Ne znam nikoga da ima bosansku.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 12:26 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Shaban995 je napisao/la:
Može i Unsko-sanski manje više čitav. Dobili ljudi pasoše EU. I idu vani. I vraćaju se. Isto kao i pola Hercegovine.
Ti s hrvatskim putovnicama su odavno vani i nitko živ se ne vraća. I kako možeš uspoređivat biblijski egzodus iz USK sa Hercegovinom a kamoli reć ''isto je''? Omjer rođenih ZHŽ:USK 2000: 1:5 2010: 1:4 2015: 1:3 2020: 1:2 2021: 1:1,7 Da je "isto" omjer bi bio fiksan. A ne pao sa 5 na 1.7.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 12:28 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Da je "isto" omjer bi bio fiksan.
Pa da s tim da su ovo podaci po FZSu. Ove godine USK ima 25% manje prvašića nego rođenih pred 6 god. U stvarnosti su brojke još katastrofalnije za USK.
|
|
Vrh |
|
 |
Shaban995
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 12:28 |
|
|
carles je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Može i Unsko-sanski manje više čitav. Dobili ljudi pasoše EU. I idu vani. I vraćaju se. Isto kao i pola Hercegovine.
Hahaha a drugi dio o povećavanju udjela u rođenima si svjesno izbjegao. Ako je egzodus kako ti kažeš, kako podižemo udjel u rođenima FBiH u navedenim općinama??? Starci počeli rađat?? Nemaju u USK-u svi putovnicu, samo neki. Kod nas svi imaju, doslovno. Ne znam nikoga da ima bosansku. http://www.statistika.ba/760 k, 540 k...koliko vas danas ima?
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|