|
|
Stranica: 2305/3849.
|
[ 96223 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
weasel
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 13:07 |
|
|
bobanovski je napisao/la: Prije 10 godina je bilo: Muslimani 19,000 Srbi 9000
Prošle je bilo Muslimani 13,000 Srbi 8,800
Ove 12 000 Muslimana i 9 000 Srba
tik tak A ti se računaš pod jednu od te dvije grupe pa ne stavljaš broj Hrvata ili? Zanima nas broj Hrvata i broj Muslimana, Srbi su druga "država".
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
Vrh |
|
 |
bobanovski
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 13:08 |
|
|
weasel je napisao/la: Hofer je napisao/la: Šta vas navodi na razmišljanje da Bošnjaci neće također selit u južnije krajeve lijepe nam domovine BiH? Ispočetka ovi malo imućniji, kasnije svi željni sunca i blizine mora?
Evo mene živo zaboli taki ko mi je komšija. Mogu radit posao od kuće. Kućarak u Trebinju, ili Mostaru, Čapljina, itd... zaista vrijedno razmišljanja... 1. Nemate novca za kupiti išta gdje žive Hrvati, puno veći životni standard 2. Nemate želje uopće seliti tamo, 99.99% vas seli za EU zemlje Dakle ništa od mujgura u kamenjaru SDA je svjesna kako su Bošnjaci bivša nacija, nego to je muslimanska internacionalna strančica pa su računali na Arape 
|
|
Vrh |
|
 |
bobanovski
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 13:10 |
|
|
Hofer je napisao/la: bobanovski je napisao/la:
Zbog veličanstvene SDA koja vas prvo drži ekonomski na dnu, uz to tu je moralno propadanje nakon čega dolazi i do demografskog.
BiH uskoro postaje kao prije vremena "turskog vakta"
Srušićemo mi SDA, relikt prošlosti. Sa njima pada i Čo. Dolazi nova generacija. Pametni ljudi. Školovani u inostranstvu, sa lovom i željom za životom blizu mora i čistog zraka ;)) Sve su vaše opcije kao SDA, Konaković je malo radikalnija opcija a SDP je prekopirana SDA. Nema "nove generacije", imate samo Bajroviće i moralno i demografsko propadanje kakvo nije zabilježeno nikada u povijesti. Većim prijetnjama rata samo više selite.
|
|
Vrh |
|
 |
bobanovski
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 13:10 |
|
|
weasel je napisao/la: bobanovski je napisao/la: Prije 10 godina je bilo: Muslimani 19,000 Srbi 9000
tik tak A ti se računaš pod jednu od te dvije grupe pa ne stavljaš broj Hrvata ili? Zanima nas broj Hrvata i broj Muslimana, Srbi su druga "država". Srbe ne zanima čitava BiH i neće okupirati hrvatski dom naroda ili Predsjedništvo.
|
|
Vrh |
|
 |
carles
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 13:11 |
|
|
weasel je napisao/la: bobanovski je napisao/la: Prije 10 godina je bilo: Muslimani 19,000 Srbi 9000
tik tak A ti se računaš pod jednu od te dvije grupe pa ne stavljaš broj Hrvata ili? Zanima nas broj Hrvata i broj Muslimana, Srbi su druga "država". On nije, ali ti jesi meni se čini.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 13:13 |
|
|
Čuj nove generacije koje su 4x malobrojnije od ovih do sad će nešto napravit. 50ih i 60ih se rađalo 50,000 Muslimana godišnje a sad se rađa 12,000 Muslimana s tendencijom daljnjeg ogromnog pada. Dijaspora su Nijemci, Šveđani, Amerikanci koji ni ne znaju najbolje muslimanski jezik. Evo oni će ko ludi dolazit iz Munchena, Stockholma i St Louisa kupovat zemlju i kuće po Hercegovini 
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
bobanovski
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 13:14 |
|
|
Demografija im je bila zadnja nada, Hrvati su im ima već 10 godina "bivši" a "rahat patnja" sve. BiH postoji zbog rahat patnje, ostala im je jedino ratna opcija iako prosječan Musliman je hrabar ovdje na netu.   "živio Bakir i bosanska armijaa Tehbirrr" U reali ide "Bosna je srpska kao što je Moskva ruska"
|
|
Vrh |
|
 |
Hofer
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 13:15 |
|
|
weasel je napisao/la: Hofer je napisao/la: Šta vas navodi na razmišljanje da Bošnjaci neće također selit u južnije krajeve lijepe nam domovine BiH? Ispočetka ovi malo imućniji, kasnije svi željni sunca i blizine mora?
Evo mene živo zaboli taki ko mi je komšija. Mogu radit posao od kuće. Kućarak u Trebinju, ili Mostaru, Čapljina, itd... zaista vrijedno razmišljanja... 1. Nemate novca za kupiti išta gdje žive Hrvati, puno veći životni standard 2. Nemate želje uopće seliti tamo, 99.99% vas seli za EU zemlje Dakle ništa od mujgura u kamenjaru Novca se naravno ima. Problem je što je nazadna SDA politika dovela do toga da masa ljudi ne žele da žive među "ujkama", i da radije plate 300KM za pišljivi stan u Sarajevu nego na sunčanim proplacima u blizini mora i Dalmacije. Al to se mijenja polako, glavna razmišljanja mojih prijatelja je trenutno dal kupit nešto na moru za 600k€ il odma preko grane za 300k€. Uz to plaćam porez svojoj domovini, i živim među svojim ljudima. Doduše većina prijatelja su vani. Ali ekonomska i socijalna stabilnost u BiH će neminovno dovest do toga da će se industrijski centri kao Zenica, Sarajevo itd početi raseljavati...
_________________ Mrzim Dinamo, srpsko ime to!
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 13:17 |
|
|
Raseljevaju se već masovno Sarajevo, Tuzla i Zenica al ne po Hercegbosni već po Njemačkoj, Švedskoj, Kanadi.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Hofer
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 13:18 |
|
|
bobanovski je napisao/la: Hofer je napisao/la: Srušićemo mi SDA, relikt prošlosti. Sa njima pada i Čo.
Dolazi nova generacija. Pametni ljudi. Školovani u inostranstvu, sa lovom i željom za životom blizu mora i čistog zraka ;)) Sve su vaše opcije kao SDA, Konaković je malo radikalnija opcija a SDP je prekopirana SDA. Nema "nove generacije", imate samo Bajroviće i moralno i demografsko propadanje kakvo nije zabilježeno nikada u povijesti. Većim prijetnjama rata samo više selite. Ja nemam problem glasati i za druge opcije 
|
|
Vrh |
|
 |
bobanovski
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 13:19 |
|
|
Hofer je napisao/la: weasel je napisao/la: 1. Nemate novca za kupiti išta gdje žive Hrvati, puno veći životni standard
2. Nemate želje uopće seliti tamo, 99.99% vas seli za EU zemlje
Dakle ništa od mujgura u kamenjaru
Novca se naravno ima. Problem je što je nazadna SDA politika dovela do toga da masa ljudi ne žele da žive među "ujkama", i da radije plate 300KM za pišljivi stan u Sarajevu nego na sunčanim proplacima u blizini mora i Dalmacije. Al to se mijenja polako, glavna razmišljanja mojih prijatelja je trenutno dal kupit nešto na moru za 600k€ il odma preko grane za 300k€. Uz to plaćam porez svojoj domovini, i živim među svojim ljudima. Doduše većina prijatelja su vani. Ali ekonomska i socijalna stabilnost u BiH će neminovno dovest do toga da će se industrijski centri kao Zenica, Sarajevo itd početi raseljavati... Ne laži, kroz Srpsku nisi prošao u životu a kad voziš kroz Hercegovinu prema Kamenskom bojiš se stati popišati zbog "ujka".
|
|
Vrh |
|
 |
Hofer
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 13:23 |
|
|
bobanovski je napisao/la: Hofer je napisao/la: Novca se naravno ima. Problem je što je nazadna SDA politika dovela do toga da masa ljudi ne žele da žive među "ujkama", i da radije plate 300KM za pišljivi stan u Sarajevu nego na sunčanim proplacima u blizini mora i Dalmacije.
Al to se mijenja polako, glavna razmišljanja mojih prijatelja je trenutno dal kupit nešto na moru za 600k€ il odma preko grane za 300k€. Uz to plaćam porez svojoj domovini, i živim među svojim ljudima. Doduše većina prijatelja su vani. Ali ekonomska i socijalna stabilnost u BiH će neminovno dovest do toga da će se industrijski centri kao Zenica, Sarajevo itd početi raseljavati... Ne laži, kroz Srpsku nisi prošao u životu a kad voziš kroz Hercegovinu prema Kamenskom bojiš se stati popišati zbog "ujka". Biće da je tako 
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 13:32 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85205 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Rika sv Vida je napisao/la: Raseljevaju se već masovno Sarajevo, Tuzla i Zenica al ne po Hercegbosni već po Njemačkoj, Švedskoj, Kanadi.  Iseljavanje je in. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 13:36 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 13:38 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: VUKsaJUGA je napisao/la: Eto Kosarkasko prvenstvo je nebitno, rukomet je nebitan. Sta je sa Nogometom??? Zrinjski ima jedno prvenstvo manje (na kraju sezone ce se izjednacit) kao svi muslimanski klubovi skupa. Znam sve bi vi to mogli osvojit da ocete ali vi samo volite sjedecu odbojku. Dobro si spomenuo KK Bosnu, bio nekad slavni europski klub ali poslje rata ga muslimani sjebali kao sto sjebaju sve cega se uhvate. Nekad bili jebeni okrsaji dok ste jos zivili na onome sta vam je ostalo iz one drzave.
A za Livno... kao za sve ostalo ovdje, pokazu ti se brojke slike a tebi je onda to laz, jer eto "tebi se cini". Moze ti se cinit sta god oces, ono navijacki. Ali ne budi glup otvori malo google pogledaj na google maps sam naselje Livno i naselje Gorazde. Imas opciju "street view", pogledaj malo zgrade i ulice. Ne kontam šta je sa nogometom...auf, a inače se lopta igra samo otkad je Zrinjski, prije se ne pika. Zrinjski je ove sezone najbolja ekipa, to moram priznati. Opet, ne stoji ti šta je sa nogometom, tačkamo se, nekad vi, nekad mi. Na kraju krajeva, Zrinjski i FK Sarajevo imaju sasvim korektne, rekao bih prijateljske odnose. Sjebaju i Bošnjaci i Srbi i Hrvati sve čega se dotaknu, prije svega politički predstavnici, ali ti mrziš Bošnjake, pa samo oni ne valjaju. Bili su jebeni i u ovoj državi. Pamtim duele u Skenderiji sa CZ, Partizanom, Cibonom...ludilo od mečeva bilo. No, politika je upropastila sve. Ok, evo da se pospem pepelom za Livno, priznajem da mi je to preletjelo, vjerujem da imaš bolji uvid, pogotovo ako si odatle. Neda mi se vise o Sportu, samo cu ti rec da mi je iskreno zao KK Bosna. Nisam iz tog kraja oko Livna ali me par puta put vodio tamo. Ove godine sam bio u prolazu za Split i opet se iznenadio koliko se gradi tamo. Ja sam ti iz regije Visokog i neznam kako mozes tvrdit da nije Kasaba. Mali nabijen gradic kojem fali puno tog Urbanog da bi bio pravi gradic. Kakanj je davno presao Visoko kao neki grad. Prodjes kroz Visoko, neznam imal i jedna zgrada na tri ili vise sprata. Sve sto imaju je ono malo novogradnje oko Susa Centra. Nebitno sad za Visoko, o cemu se ovde radi i sta ti svi oce da dokazu je vasa percepcija Hrvatski krajeva u BiH a isto tako i Srpski. Totalno grijesite stim kako in zamisljate. Vecina muslimana kad pricam snjima cak i Dalmaciju (izvan Splita i Zadra) zamislja kao neku pustolovinju sa par selendri.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 13:43 |
|
|
Hofer je napisao/la: Novca se naravno ima. Problem je što je nazadna SDA politika dovela do toga da masa ljudi ne žele da žive među "ujkama", i da radije plate 300KM za pišljivi stan u Sarajevu nego na sunčanim proplacima u blizini mora i Dalmacije.
Al to se mijenja polako, glavna razmišljanja mojih prijatelja je trenutno dal kupit nešto na moru za 600k€ il odma preko grane za 300k€. Uz to plaćam porez svojoj domovini, i živim među svojim ljudima. Doduše većina prijatelja su vani. Ali ekonomska i socijalna stabilnost u BiH će neminovno dovest do toga da će se industrijski centri kao Zenica, Sarajevo itd početi raseljavati... Vaš ratni poraz je doveo do toga da nemate što tražiti južno od Ivan Sedla. Kad se na to nadoda katastrofalna vrhuška i politika sabura, mujo jedi travu dok vlasi i latini sele, jasno je da ste gotovi u svojoj jezgri a ne da kupujete od Hrvata. ZHŽ bi bila među razvijenijim županijama Hrvatske, to je sve za vas nedokučivo.
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
Vrh |
|
 |
Shaban995
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 13:53 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Ne kontam šta je sa nogometom...auf, a inače se lopta igra samo otkad je Zrinjski, prije se ne pika. Zrinjski je ove sezone najbolja ekipa, to moram priznati. Opet, ne stoji ti šta je sa nogometom, tačkamo se, nekad vi, nekad mi. Na kraju krajeva, Zrinjski i FK Sarajevo imaju sasvim korektne, rekao bih prijateljske odnose. Sjebaju i Bošnjaci i Srbi i Hrvati sve čega se dotaknu, prije svega politički predstavnici, ali ti mrziš Bošnjake, pa samo oni ne valjaju.
Bili su jebeni i u ovoj državi. Pamtim duele u Skenderiji sa CZ, Partizanom, Cibonom...ludilo od mečeva bilo. No, politika je upropastila sve.
Ok, evo da se pospem pepelom za Livno, priznajem da mi je to preletjelo, vjerujem da imaš bolji uvid, pogotovo ako si odatle.
Neda mi se vise o Sportu, samo cu ti rec da mi je iskreno zao KK Bosna. Nisam iz tog kraja oko Livna ali me par puta put vodio tamo. Ove godine sam bio u prolazu za Split i opet se iznenadio koliko se gradi tamo. Ja sam ti iz regije Visokog i neznam kako mozes tvrdit da nije Kasaba. Mali nabijen gradic kojem fali puno tog Urbanog da bi bio pravi gradic. Kakanj je davno presao Visoko kao neki grad. Prodjes kroz Visoko, neznam imal i jedna zgrada na tri ili vise sprata. Sve sto imaju je ono malo novogradnje oko Susa Centra. Nebitno sad za Visoko, o cemu se ovde radi i sta ti svi oce da dokazu je vasa percepcija Hrvatski krajeva u BiH a isto tako i Srpski. Totalno grijesite stim kako in zamisljate. Vecina muslimana kad pricam snjima cak i Dalmaciju (izvan Splita i Zadra) zamislja kao neku pustolovinju sa par selendri. Pogrešno si me razumio. Ni u kom slučaju ne smatram da su svi srpski ili hrvatski krajevi selendre ili pustare. Naveo sam već ranije ne znam je li na ovoj temi ili nekoj drugoj, konkretno za Hercegovinu Trebinje, Široki, Čapljinu, Posušje kao svijetle tačke. Istina je i da ima rupa, gradova duhova. Ok, za Livno sam pogriješio, ispričavam se. Mislio sam više da Visoko nije neka propala sredina. Nemaju aspiracije da se šire, izgrađuju, ali ono što imaju, mudro se drže toga. Ako si Visočak (jel se tako kaže), onda znaš da vas ne prozivaju džabe za mudrost.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 14:20 |
|
|
POSLODAVCI U BIH ZATVARAJU RADNJE JER NE MOGU NAĆI RADNIKE Poskupljenja će se nastaviti Smatra da Bosna i Hercegovina ima problem hroničnog nedostatka radnika godinama. Posljedica je da se često na pojedinim lokacijama, uglavnom u manjim mjestima, mogu naći zatvorene trgovine. – Ovo što se desilo, pandemija, je zaustavila, naravno fizički, odljev radne snage. Onog momenta čim su se otvorile granice, čim se moglo slobodnije kretati ponovno imamo egzodus radnika. U nekim sektorima kao što su naprimjer građevinarstvo, saobraćaj, vi apsolutno više ne možete naći radnike. Kada je u pitanju trgovina i ugostiteljstvo mogu reći da u nekim ruralnim dijelovima, okolnim dijelovima, pograničnim mjestima, poslodavci su čak prisiljeni da zatvaraju objekte jer ne mogu naći radnike da rade u supermarketima. To je pojava sa kojom se mi, nažalost, mirimo. Ne vidim da imamo neki program ili neku strategiju borbe protiv nje. Mi deklarativno svi govorimo o borbi za radna mjesta, govorimo o budućnosti, govorimo o prosperitetu, a s druge strane, ne samo ekonomska situacija, naravno, i politička dešavanja u ovoj zemlji, bojim se da iseljava sve veći broj familija, čak i onih situiranih – upozorila je Ferhatović-Beširović. U trgovini prisutan je odljev radne snage u oblasti srednjeg menadžmenta. – To su ljudi koji su visoko obrazovani, koji su imali solidna primanja, koji su u sektoru trgovine imali dobre uvjete, ali zaista ne vide prosperitet, odnosno ne vide budućnost u BiH i napuštaju je. Mislim da je to definitivno najveći problem koji mi kao društvo imamo – naglasila je Ferhatović-Beširović. https://crna-hronika.info/poslodavci-u- ... ike/294516
|
|
Vrh |
|
 |
alh84001
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 14:27 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: Opet se nazor trpaš zvaničnom Zagrebu, a oni te vole tamo vidjeti kao krme u Teheranu.
Meske, jesi to ti? Jesi usamljen u Zagrebu? Nema vise nikoga tko bi slusao price napisane u IFIMES-u. Jedino se Bakir odazove kad ga pozoves, ali ne moze ni on stalno u Zagrebu visiti. Nije ti lako. A stvari su tako divno izgledale tamo negdje 2005.
|
|
Vrh |
|
 |
Th1950
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 15:32 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 18:22 Postovi: 5666 Lokacija: Herceg-Bosna
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Ne kontam šta je sa nogometom...auf, a inače se lopta igra samo otkad je Zrinjski, prije se ne pika. Zrinjski je ove sezone najbolja ekipa, to moram priznati. Opet, ne stoji ti šta je sa nogometom, tačkamo se, nekad vi, nekad mi. Na kraju krajeva, Zrinjski i FK Sarajevo imaju sasvim korektne, rekao bih prijateljske odnose. Sjebaju i Bošnjaci i Srbi i Hrvati sve čega se dotaknu, prije svega politički predstavnici, ali ti mrziš Bošnjake, pa samo oni ne valjaju.
Bili su jebeni i u ovoj državi. Pamtim duele u Skenderiji sa CZ, Partizanom, Cibonom...ludilo od mečeva bilo. No, politika je upropastila sve.
Ok, evo da se pospem pepelom za Livno, priznajem da mi je to preletjelo, vjerujem da imaš bolji uvid, pogotovo ako si odatle.
Neda mi se vise o Sportu, samo cu ti rec da mi je iskreno zao KK Bosna. Nisam iz tog kraja oko Livna ali me par puta put vodio tamo. Ove godine sam bio u prolazu za Split i opet se iznenadio koliko se gradi tamo. Ja sam ti iz regije Visokog i neznam kako mozes tvrdit da nije Kasaba. Mali nabijen gradic kojem fali puno tog Urbanog da bi bio pravi gradic. Kakanj je davno presao Visoko kao neki grad. Prodjes kroz Visoko, neznam imal i jedna zgrada na tri ili vise sprata. Sve sto imaju je ono malo novogradnje oko Susa Centra. Nebitno sad za Visoko, o cemu se ovde radi i sta ti svi oce da dokazu je vasa percepcija Hrvatski krajeva u BiH a isto tako i Srpski. Totalno grijesite stim kako in zamisljate. Vecina muslimana kad pricam snjima cak i Dalmaciju (izvan Splita i Zadra) zamislja kao neku pustolovinju sa par selendri. A ono Sinj GRADINA za većinu njihovih vukojebina . O Šibeniku da ne pričam ...
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
 |
Shaban995
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 15:34 |
|
|
alh84001 je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Opet se nazor trpaš zvaničnom Zagrebu, a oni te vole tamo vidjeti kao krme u Teheranu.
Meske, jesi to ti? Jesi usamljen u Zagrebu? Nema vise nikoga tko bi slusao price napisane u IFIMES-u. Jedino se Bakir odazove kad ga pozoves, ali ne moze ni on stalno u Zagrebu visiti. Nije ti lako. A stvari su tako divno izgledale tamo negdje 2005. Mesić? Haha... Jel realno da misliš da on piše na hercegovačkom forumu?
|
|
Vrh |
|
 |
Lutorčina
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 15:50 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: POSLODAVCI U BIH ZATVARAJU RADNJE JER NE MOGU NAĆI RADNIKE Poskupljenja će se nastaviti Smatra da Bosna i Hercegovina ima problem hroničnog nedostatka radnika godinama. Posljedica je da se često na pojedinim lokacijama, uglavnom u manjim mjestima, mogu naći zatvorene trgovine. – Ovo što se desilo, pandemija, je zaustavila, naravno fizički, odljev radne snage. Onog momenta čim su se otvorile granice, čim se moglo slobodnije kretati ponovno imamo egzodus radnika. U nekim sektorima kao što su naprimjer građevinarstvo, saobraćaj, vi apsolutno više ne možete naći radnike. Kada je u pitanju trgovina i ugostiteljstvo mogu reći da u nekim ruralnim dijelovima, okolnim dijelovima, pograničnim mjestima, poslodavci su čak prisiljeni da zatvaraju objekte jer ne mogu naći radnike da rade u supermarketima. To je pojava sa kojom se mi, nažalost, mirimo. Ne vidim da imamo neki program ili neku strategiju borbe protiv nje. Mi deklarativno svi govorimo o borbi za radna mjesta, govorimo o budućnosti, govorimo o prosperitetu, a s druge strane, ne samo ekonomska situacija, naravno, i politička dešavanja u ovoj zemlji, bojim se da iseljava sve veći broj familija, čak i onih situiranih – upozorila je Ferhatović-Beširović. U trgovini prisutan je odljev radne snage u oblasti srednjeg menadžmenta. – To su ljudi koji su visoko obrazovani, koji su imali solidna primanja, koji su u sektoru trgovine imali dobre uvjete, ali zaista ne vide prosperitet, odnosno ne vide budućnost u BiH i napuštaju je. Mislim da je to definitivno najveći problem koji mi kao društvo imamo – naglasila je Ferhatović-Beširović. https://crna-hronika.info/poslodavci-u- ... ike/294516Laž !! Radnika ima koliko hoćeš ali valja ih platiti. Neće više niko da radi za 600KM po 12 - 13h. Pitanje je da li će primiti tih 600KM jer mnogi daju pola plate u bonovima pola u kovertu. U menadžmentu je nešto stanje bolje tu daju 800-900KM možda i 1000KM ali i to je malo.Preko 80% poslodavaca iz BiH su govna kakvih nema. Baš mi je drago što propadaju. Pametni su oni koji neće da rade ili razgule za Njemačku. Tamo ako ništa imaju 2 dana u sedmici slobodna i 8h radno vrijeme,a ovdje dobiju 1 dan slobodan u sedmici za koji nisi za šta plus ti gazda određuje godišnji kad ćeš imati.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 17:07 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Pozdrav od Muslimana iz Bosne 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 17:19 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: BBC je napisao/la: Takvog te volim, Ne one Tito, džamija, ko nas ba zavadi, takije. Titu ne pamtim, a nisam ni bio njegov pionir. Ko mali sam s nanom išao u džamiju. Voliš izraziti nacionalizam? Da te pitam, da li imaš kakvog dodira sa Bošnjacima? Poslovnog, dakako. Ili recimo dosta Hrvata koji sarađuju...pa koliko je samo hercegovačkih firmi sa predstavništvima u Sarajevu. Misliš li da se ovakvi stavovi mogu iznositi i otvoreno ili je to samo slučaj sa mišjim rupama poput ovog foruma? Pa Dodik vam otvoreno kaže da ste konvertiti i potturice. 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
Reconquista
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 25 lis 2021, 17:58 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Omjer rođenih ZHŽ:USK
2000: 1:5 2010: 1:4 2015: 1:3 2020: 1:2 2021: 1:1,7 2025: ?  Predobar post. Gledam ga već nekoliko puta i svaki put mi je sve bolji. Na kraju izgleda da su Židovi i Hercegovci jedina dva naroda koji su potukli muslimane u demografskom ratu. 
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot i 30 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|