HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 ruj 2025, 11:52.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 95834 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291 ... 3834  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji
PostPostano: 18 srp 2013, 19:03 

Čika Božo je napisao/la:
Sa tužnom činjenicom koliko je manje fertilnog stanovništva ispod 50 godina starosti (izašlog na izbore), u odnosu na starce.

malo si pobrko stvari
ovo nisu cifre IZAŠLIH birača, nego SVIH POTENCIJALNIH
a sama izlaznost se kretala prosječno oko 50% od ovog potencijlanog prijavljenog broja

Vrh

PostPostano: 18 srp 2013, 19:27 

C i c k o je napisao/la:
na redu je 151 jug
evo jedan klasičan primjer gdje se vidi neusklađenost izbornih mjesta sa popisnim mjestima i katastarskim mjestima
gdje je ovo kurčevo Kruševo kao izborno mjesto, kojem popisnom ili katastarskom mjestu pripadaju
s druge strane imamo katastarsko i popisno mjesto Pijesci, pod kojom je izbornim mjestom, da li u okviru Gubavice ili Žitomislića ???

pa onda ovo Selište, Krivodol, Sretnice u okviru koje su izborne jedinice

Kruševo je područje Selišta, Krivodola, Podgorja, Čula i Sretnica. Dakle tih 5 katastarskih općina čine Kruševo i nalaze se u GP Jug

Vrh

PostPostano: 18 srp 2013, 23:14 

C i c k o je napisao/la:
Metemma je napisao/la:
Na okupiranim teritorijama je dakle broj Srba pao 6 PUTA.

na slobodnoj teritoriji koju je kontrolisala JEDINA LEGALNA bosanska vlada sa JEDINO LEGALNOM oružanom silom ARBH na području sarajevske regije koju je činilo 10 predratnih opština, maximalno je moglo ostati 30.000 srba, uglavnom miješanih brakova, poneki istinski patriota NEkaradžičevac, i najvećim djelom PETA kolona ostala sa "zadatkom" navođenja granatiranja, prikupljanja važnih podataka i izdajništvo
na ostatku sarajevske regiijeo OKUPIRANE od strane vojske pobunjenih srba, živjelo je "uslovno" (jer mnogi su pobegli i u samu srbiju i druge diijelove okupirane BH) predratnih 120.000 i to sve DO DEJTONSKOG SPORAZUMA, poslije kojeg su SAMI OTIŠLI sa onog dijela koji je pripao FBH jer kao i ranije nisu željeli da žive u "Alijinoj državi",
dakle niko ih NIJE protjerivao, ubijao, zatvarao u logore, silovao žene..kao što su na okupiranoj teritoriji PLANSKI OGRANIZOVANO u zajedničkom zločinačkom poduhvatu (kako će definisat i Hag) provodile fašističke okupacione vlasti i vojska nad nesrbima u cilju etničkog čišćenja i stvaranja etnički čiste srspke fašsitičke tvorevine kasnije nazvane od strane šupka Holbruka Republika srspka

Bla bla bla bla bla
Sarajevo 1991 - 150.000 Srba, 120.000 bez SS.
Sarajevo 2013 - 30.000, maksimum, sa sve đuturumima i mješovitim brakovima.

Tvoje negiranje zločina nad Srbima u trenucima dok se otvara još jedna masovna grobnica, očigledno sekundarna s ciljem da se isti prikriju, je u skladu sa tvojom kliničkom slikom.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2013, 23:43 

C i c k o je napisao/la:
dudu je napisao/la:
više me zanima stanje na nivou općine jer je to relevantna politička jedinica, ovi podaci za samo naselje Mostar su više trivijalne prirode.

bit će cijela opština, radim pomalo kad nađem vremena, ali ima stvari koje su nejasne, koje sam gore postavio oko Kruševa, a koje ni vi ne znate koji dole živite...sramota

a onda slijedi Stolac, USORA (koja će pokazati da tamo žive Bošnjaci a što si upravo ti laprdao i negirao kada je bila rasprava oko rođenih Bošnjaka koji se tamo vode) te Jajce, Busovača, Vitez, Žepče..... dakle sve one gdje je "tijesno" ( inače volim kad je tijesna)

Kruševo je selo koje veze nema s gradom Mostarom, a te neke specifičnosti koje pitaš ne znam ni za Zagreb, a kamoli Mostar. :zubati

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 00:00 

dudu je napisao/la:
C i c k o je napisao/la:

bit će cijela opština, radim pomalo kad nađem vremena, ali ima stvari koje su nejasne, koje sam gore postavio oko Kruševa, a koje ni vi ne znate koji dole živite...sramota

a onda slijedi Stolac, USORA (koja će pokazati da tamo žive Bošnjaci a što si upravo ti laprdao i negirao kada je bila rasprava oko rođenih Bošnjaka koji se tamo vode) te Jajce, Busovača, Vitez, Žepče..... dakle sve one gdje je "tijesno" ( inače volim kad je tijesna)

Kruševo je selo koje veze nema s gradom Mostarom, a te neke specifičnosti koje pitaš ne znam ni za Zagreb, a kamoli Mostar. :zubati

S kojim selima graniči Klinča Selo i koji potok prolazi kroz to selo? :zubati

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 00:18 

C i c k o je napisao/la:
malo si pobrko stvari
ovo nisu cifre IZAŠLIH birača, nego SVIH POTENCIJALNIH
a sama izlaznost se kretala prosječno oko 50% od ovog potencijlanog prijavljenog broja

Aha, nisam skužio po čemu se ovdje zapravo radi.
Znači ovo je "best case scenario" što se Mostara tiče za obje nacije.
A kada se dodatno korigira raseljavanje (u inozemstvo, ali i unutar BiH) na službenom popisu, tko zna koliko će ovdje na kraju ostati ljudi (no ako ćemo navijački, po meni Hrvati mogu samo bolje proći jer se Bošnjaci sele i prema Sarajevu, i u inozemstvo, dok Hrvati samo u inozemstvo, odnosno većinom RH, a unutarnje migracije BiH Hrvata su zapravo prema Mostaru).

A što se smanjenog broja fertilnog stanovništva ispod 50 godina tiče, onda je jedino objašnjenje rat koji je uzrokovao da se prorijedi stanovništvo, smanji fertilitet, te na kraju uništi gospodarstvo što prisiljava mlađe ljude na jednosmjerni put u inozemstvo u potrazi za boljim životom.
Ovo naravno nije samo nešto simptomatično za Mostar, nego i za cijelu BiH, koja bi sa 30-ak tisuća rođenih godišnje i visokom stopom iseljavanja mogla polovicu stoljeća dočekati debelo ispod 3 milijuna stanovnika, zapravo bliže brojki od 2, nego 3 milijuna.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 01:04 

C i c k o je napisao/la:

Koliko ih živi u Usori? :D

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 01:39 

C i c k o je napisao/la:
dudu je napisao/la:
više me zanima stanje na nivou općine jer je to relevantna politička jedinica, ovi podaci za samo naselje Mostar su više trivijalne prirode.

jadna bjedo, tko je ikada negiro da nema muslimana u usori? u usori zive 1-2 posto muslica. to su ti maksimalno 100 ljudi!!

i oni po tvome svake godine "bace" (neznam sad tocno iz glave) 4-8 bebica??

hahaha nigerianska stopa nataliteta :sega

sto nebacate tolko u cijeloj BiH...poklapajte cijeli balkan (ukljucujuci i kosovo :zubati )

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 02:07 

Metemma je napisao/la:
C i c k o je napisao/la:

na slobodnoj teritoriji koju je kontrolisala JEDINA LEGALNA bosanska vlada sa JEDINO LEGALNOM oružanom silom ARBH na području sarajevske regije koju je činilo 10 predratnih opština, maximalno je moglo ostati 30.000 srba, uglavnom miješanih brakova, poneki istinski patriota NEkaradžičevac, i najvećim djelom PETA kolona ostala sa "zadatkom" navođenja granatiranja, prikupljanja važnih podataka i izdajništvo
na ostatku sarajevske regiijeo OKUPIRANE od strane vojske pobunjenih srba, živjelo je "uslovno" (jer mnogi su pobegli i u samu srbiju i druge diijelove okupirane BH) predratnih 120.000 i to sve DO DEJTONSKOG SPORAZUMA, poslije kojeg su SAMI OTIŠLI sa onog dijela koji je pripao FBH jer kao i ranije nisu željeli da žive u "Alijinoj državi",
dakle niko ih NIJE protjerivao, ubijao, zatvarao u logore, silovao žene..kao što su na okupiranoj teritoriji PLANSKI OGRANIZOVANO u zajedničkom zločinačkom poduhvatu (kako će definisat i Hag) provodile fašističke okupacione vlasti i vojska nad nesrbima u cilju etničkog čišćenja i stvaranja etnički čiste srspke fašsitičke tvorevine kasnije nazvane od strane šupka Holbruka Republika srspka

Bla bla bla bla bla

Tvoje negiranje zločina nad Srbima u trenucima dok se otvara još jedna masovna grobnica, očigledno sekundarna s ciljem da se isti prikriju, je u skladu sa tvojom kliničkom slikom.

Bolje se nisi mogao predstaviti. Inače, odakle si ti ? Mislim, iz kojeg grada ako smijem znati jer očito ovaj Cicko razgovara sa nekim pravim ex Sarajlijom iz centra čaršije koji je magistrirao blisku prošlost tog grada. :wink

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 07:33 

Metemma je napisao/la:
C i c k o je napisao/la:

Bla bla bla bla bla

1. svi "eventulni" ratni zločini načinjeni u gradu Sarajevu na nekim od preostalih 30.000 srba su na nivou INCIDENTA pojedinaca, manje vojne jedinice, ili neke od kriminalističkih grupa bez kontrole, i veze nemaju sa ORGANIZOVANIM I PLANSKIM udruženim zločinačkim poduhvatom vojnih i civilnih vlasti koji se odvijao na okupiranom području fašističke kvazitvorevine
2. ti rijetki zločini na nivou incidenta se ne mogu ni zamjeriti jadnim ljudima kojima je mjesecima od grantiranja, snajperisanja bio ubijen brat, sestra, otac, kćerka....i koji je mogao čisto iz očaja i osvete potegnuti za najbližim komšijom srbinom, pogotovo ako je dotični pokazivao "elemente" petokolonaštva
3. na ostalih 120.000 srba koji su bili na okupiranom dijelu sarajevske regije ni teoretski nije mogao biti učinjen neki zločin, čak i da se htjelo, jer jednostavno su bili na okupiranom dijelu sve do dejtona, da bi onda SAMI POBJEGLI sa dijela koji je pripao FBH...kakvu kliničku sliku mora imati um koji ne može da skonta ovako proste stvari

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 07:41 

dudu je napisao/la:
C i c k o je napisao/la:

očigledno nisi ni pročito moj post, ili jednostavno ne možeš da skontaš o čemu sam pisao
koji grad Mostar, ko je to spomenuo ??
napisao sam da idem dalje sa analizom i da sam počeo sa 151 Jug, dakle niđe veze više sa gradom Mostarom koji je ZAVRŠEN i čiju sam analizu bio postavio, ali je izbrisana, te je evo ponovo link
i onda sam postavio pitanja o Kruševu i ostalo, da ne ponavljam,
a da se sve može riješiti, kad već niste sami sposobni (kao što niste bili da se snađete ni za spiskove) ću vam dokazat čim budem imao malo vremena, gdje ću napraviti ono što niko nije, upoređivanje i usklađivanjebiračkih, popisnih i katastarskih mjesta ( kad su već ovi kreteni koji se time bave to tako iskomplikovali) konkretno za opštinu Mostar te KARTU koja će to sve lijepo prikazivati

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 09:14 

Stvarno trebaš imati pamćenje ribice pa da popušiš ove multietničke težnje iz RS-a.

Dodik i ekipa često koriste spin, ali ovaj put su spin upotrijebili kao sa pretpostavkom da su svi dozivjeli kolektivnu amneziju.
Bez uvijanja i 92, a i danas većinska srpska politika u BiH propagira stroge etničko-teritorijalne podjele i politike preseljenja naroda (sjetimo se Karadžićevih tlapnji o podjelama i Mladićevih naredbi da se granatira tamo gdje nema Srba), pa tako Dodo umije pokazati da Srbi u federalnom Sarajevu nisu predmet interesa za njegovu vladu (nek idu u periferno Sarajevo), jednako kao što svaki Srbin koji je odlučio živjeti izvan RS-a predstavlja očigledno nacionalnog izdajnika prve kategorije.
U takvom pritisku nacionalističkih manipulacija imamo shizoidno i brizno lamentiranje o tome koliko je Srba ostalo u nepopularnom Sarajevu? :biceovodobro

Stvano nigdje obicnog covjeka i njegovih potreba.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 10:00 

gotovo i 151 Mostar jug link

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 13:43 

Hrvati rođeni u Beogradu

2010. 5
2011. 7
2012. 21

jel treba reći da sam u Beograd došao 2010. godine? mislim da ne treba. :kava

ovim tempom ćemo poklopiti do početka 22. stoljeća.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 13:47 

Kako određuju nacionalnost deteta?

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 13:50 

malo sam zapeo, gotov i 152 jugoistok link

ostaje još 154 sjever i kompletirana i opština Mostar

ako budete brisali moje postove na drugim temema bez razloga NEMA više podataka !!!

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 14:05 

HrasnoSinj je napisao/la:
Bolje se nisi mogao predstaviti. Inače, odakle si ti ? Mislim, iz kojeg grada ako smijem znati jer očito ovaj Cicko razgovara sa nekim pravim ex Sarajlijom iz centra čaršije koji je magistrirao blisku prošlost tog grada. :wink

Ne samo da sam ti se dobro predstavio već sam ponio i staklenu cipelicu da je probaš i da vidiš da li si prava za mene.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 14:14 

C i c k o je napisao/la:
1. svi "eventulni" ratni zločini načinjeni u gradu Sarajevu na nekim od preostalih 30.000 srba su na nivou INCIDENTA pojedinaca, manje vojne jedinice, ili neke od kriminalističkih grupa bez kontrole, i veze nemaju sa ORGANIZOVANIM I PLANSKIM udruženim zločinačkim poduhvatom vojnih i civilnih vlasti koji se odvijao na okupiranom području fašističke kvazitvorevine
2. ti rijetki zločini na nivou incidenta se ne mogu ni zamjeriti jadnim ljudima kojima je mjesecima od grantiranja, snajperisanja bio ubijen brat, sestra, otac, kćerka....i koji je mogao čisto iz očaja i osvete potegnuti za najbližim komšijom srbinom, pogotovo ako je dotični pokazivao "elemente" petokolonaštva

Jedini razlog zbog kog ti ne bi mogao da budeš ogledni primjer primitivnog muslimanskog fašiste je taj što bi te svaki sud vjerovatno proglasio neuračunljivim.

Problem vašeg društva je jer je za vas vrijeme stalo, ako ne 1992. a onda 1850. Čovjek koji 2013. godine ponavlja priču: "naših zločina nije bilo, ako ih je i bilo nisu bili organizovani kao u RS već incidenti, i to vjerovatno počinjeni od strane ljudi kojima je ubijena ćerka, nad onima koji su pokazivali "elemente" petokolonaštva" nije normalan čovjek. Jako je teško govoriti o nekome takvom, ko će ustvrditi da zločina nije bilo, a onda napisati da su ih uglavnom počinile porodice žrtava nad petokolonašima, a da to ne izgleda kao vrijeđanje.

Nevjerovatan je stepen bezobrazluka i mentalne tuposti, mržnje, pokvarenosti i bolesti koji iz te priče proizilaze.

A što je najgore, ovi "umjereni" ti sekundiraju, ne otvoreno, ali ne daj Bože da iznesu kakvo neslaganje.

Citat:
3. na ostalih 120.000 srba koji su bili na okupiranom dijelu sarajevske regije ni teoretski nije mogao biti učinjen neki zločin, čak i da se htjelo, jer jednostavno su bili na okupiranom dijelu sve do dejtona, da bi onda SAMI POBJEGLI sa dijela koji je pripao FBH...kakvu kliničku sliku mora imati um koji ne može da skonta ovako proste stvari

Potpuno je nebitno koliko desetina hiljada ljudi ste imali na raspolaganju da nam njima vršite zločine, zločini su nepobitno dokazani.

Što se tiče Srba sa slobodne teritorije, Dejton je potpisan 1995. godine. Ti ljudi su dosad mogli 20 puta da se vrate da nije stvoreno takvo okruženje u kojima su im prvo bili neposredno ugroženi životi, a drugo, u kojima im je onemogućeno da žive kao normalni građani. Pogledaj negdje procente nemuslimana zaposlenih recimo u opštinskim upravama u KS.

Po tvojoj logici, ako ubiješ 1000 ljudi, pa ostali izbjegnu da ih ne bi stigla ista sudbina, njih niko nije protjerao, otišli su sami, svojom voljom. Valjda da im monstrumi poput tebe ne bi određivali da li su pokazali dovoljno elemenata petokolonaštva da bi završili u kakvoj jami. Od strane majke svih ubijenih bošnjačkih ćerki, Mušana Topalovića, i sličnih.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 14:35 

Metemma je napisao/la:

Što se tiče Srba sa slobodne teritorije, Dejton je potpisan 1995. godine. Ti ljudi su dosad mogli 20 puta da se vrate da nije stvoreno takvo okruženje u kojima su im prvo bili neposredno ugroženi životi, a drugo, u kojima im je onemogućeno da žive kao normalni građani. Pogledaj negdje procente nemuslimana zaposlenih recimo u opštinskim upravama u KS.

Po tvojoj logici, ako ubiješ 1000 ljudi, pa ostali izbjegnu da ih ne bi stigla ista sudbina, njih niko nije protjerao, otišli su sami, svojom voljom. Valjda da im monstrumi poput tebe ne bi određivali da li su pokazali dovoljno elemenata petokolonaštva da bi završili u kakvoj jami. Od strane majke svih ubijenih bošnjačkih ćerki, Mušana Topalovića, i sličnih.

prethodne gluposti nisu vrijedne komentara, ćisto gubljenje vremena..ne mislim se sa ogrnaičenim ljudima vrtiti u krug
ali malo ti je doprlo do mozga te si napravio napredak, te priznao da je ostalih 120.000 bilo na okupiranoj teritoriji i da su POBJEGLI sa potpisivanjem dejtona sa onog dijela koji je pripao FBH, iz istih razloga srpskog extremizma zbog kojeg su i zaratovali: NEĆE SRBI DA ŽIVE TAMO GDJE NISU VEĆINA, gdje nije predsjednik opštine srbin, načelnik policije i policajci, gdje nije komandant kasarne srbin, gdje nije načelnik bolnice srbin, gdje nisu profesori, učitelji, nastavnici, direktori preduzeća...kurci-palci, onako kako su navikli u SFRJ da budu "povlašteni i privičegovani" a da ostali narodi budu hamali.....najizraženije bilo Kosovo, gdje je u opštinama sa 90% albanaca, načelnik bio srbin
e pošto toga nema više U SUVERENOJ I NEZAVISNOJ BOSNI onda su pobegli tamo na okupiranu teritoriju gdje nisu "bili ugroženi"...svakome je poznata priča o ugroženosti srba i događanjima naroda da se to ne raspreda po 100 puta

o POVRATKU našao ti fašista da pričaš, samo reći dešavanja na polaganju temelja džamije Ferhadije u Banja Luci...ništa drugo ne treba
i dan danas postoje opstrukcije na povratak Bošnjaka, a da se ne govori o poslijerantom periodu
srbi NEĆE DA SE VRAĆAJU tamo gdje nisu većinski !!!!!!!!!! to je jasno ko dan !!!
i oni koji su ostali vremenom se iseljavaju

ostalo tvoje prdenje nije vrijedno komentarisat

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 14:52 

1992: 150.000
2013: slabih 30.000

Naravno, sledeća umobolna priča je: nije Srbe niko ćero, sami su otišli jer su ludi.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 15:14 

1995. prije dejtona:
na slobodnom dijelu sarajevske regije: 30.000
u okupiranom dijelu sarajevske regije i dijelu koji je po dejtonu ostao u četnitetu 120.000

Privitak/ci:
okupirano Sarajevo.GIF
okupirano Sarajevo.GIF [ 16.62 KiB | Pogledano 3817 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 15:56 

Metemma je napisao/la:

Naravno, sledeća umobolna priča je: nije Srbe niko ćero, sami su otišli jer su ludi.

Otišli su, u čemu je problem? Ne zato što su ludi(ima i takvih) već što su mogli, što su strahovali zbog rata a neki iz drugih razloga, da ne nabrajam.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 15:59 

Lebowski je napisao/la:
Metemma je napisao/la:

Otišli su, u čemu je problem? Ne zato što su ludi(ima i takvih) već što su mogli, što su strahovali zbog rata a neki iz drugih razloga, da ne nabrajam.

Ti ne vidiš u čemu je problem kad na desetine hiljada ljudi napusti svoje domove, poslove, živote... ? Ili je to problem samo kad se radi o muslimanima iz RS?

Što se Sarajeva tiče, primjetićemo da se smanji prije svega i broj i procenat Srba i Hrvata, dok je i broj i procenat muslimana porastao. E sad, zašto li je to tako...

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 16:13 

C i c k o je napisao/la:
1995. prije dejtona:
na slobodnom dijelu sarajevske regije: 30.000
u okupiranom dijelu sarajevske regije i dijelu koji je po dejtonu ostao u četnitetu 120.000

Bošnjo loša ti je karta.
a) HVO-ABiH linije su krive, hrvatski kiseljačko-kreševski džep je bio veći.
b) komad općine Ilijaš je pripao RS, sada se nalazi u općini Sokolac

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 16:18 

Zato što je u Sarajevo došlo desetine hiljada izbjeglica iz drugih krajeva, kaoi i drugih ljudi koji su zeljni velikog grada. I vas bi bilo više da ne posmatrate na Sarajevo kao na Teheran. Uostalom, u Sarajevu mozes opet vidjeti Srbina, i na TV-u, iu novinama, postoje i ulice sa srpskim imenima. Otiđi u Banjaluku(koristi neki od programa npr) i vidjeceš da nema ni traga nečemu nesrpskom, sve promijenjeno. U medijima ne znam nijednog nesrbina, da kad čuješ za njega, pročitaš nešto o njemu ili makar vidiš ime. Nema glumca, nema muzičara, nikog. Nikog.
U RS-u su u mnogim gradovima domovi popaljeni, stanovništvo protjerano, organizovan im prevoz na slobodnu teritoriju, oni što su ostajali su ili mijenjani u razmjenama ili maltretirani, ili ubijeni. Uostalom, koliko nesrba je dočekalo kraj rata u RS.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 95834 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291 ... 3834  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: iprodano, Tomba17 i 24 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: