|
|
Stranica: 303/3834.
|
[ 95840 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zadar1993
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 kol 2013, 19:03 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
S obzirom na trenutna kretanja u Kiseljaku gdje Hrvati broje ogromne pluseve a Bosnjaci minuse mozemo biti potpuno zadovoljni.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 kol 2013, 19:09 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38537 Lokacija: Gl. grad regije
|
Pa ne samo to, evo npr. ČikaBože bi otpisale Busovaču, Vitez ili Jajce, a u Jajcu i Vitezu smo prije rata bili manjina u gradovima. Ova analiza pokazuje da, osim što nas je više, smo i mlađi. Bar u gradovima.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 kol 2013, 19:45 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 kol 2013, 19:48 |
|
|
Vrbosna HR je napisao/la: bošnjo sine dragi, ima da ti nađemo poso u FZS-u  ps. jel moreš uradit ove analize i kartu za općinu srebrenica? sinčino ne pratiš sve postove Srebrenica bila prva postaljena, nije moj uradak, ali je to to linkzec je napisao/la: Kiseljak nije zanimljiv. Novi Travnik me zanima  ,NT mi je baš  . sljedeći je Novi Travnik
_________________ pregled izgradnje auto-puteva u BH
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 kol 2013, 19:54 |
|
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: ako se ne pokaže kad popis bude, da je dosta Hrvata bilo FIKTIVNO !! To mogu biti u Kiseljaku jedino Bosnjaci s obzirom na trenutne demografske tokove, k tome crkva vrlo detaljno vodi podatke o tome tko je krsten tko dolazi iz inozemstva i tko od krstenih zivi u inozemstvu. Bosnjaci bi po ovome trebali imati fertilnu bazu koja bi mogla producirati i razmjerno veci pozitivan prirodni prirast nego sto ga Hrvati imaju, no Bosnjaci su u minusu. Dakle potpuno je nepotrebno dalje raspravljati o Kiseljaku. Puno bi bolje bilo vidjeti sad stanje za Novi Travnik.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 kol 2013, 19:59 |
|
|
nisam mislio samo na Kiseljak, nego za sve opštine SBK, klasičan primjer Busovača, gdje je posebno neslaganje između "izborne baze" i rezultata izbora, što ukazuje da nešto "smrdi", pa Jajce, Vitez.....
imaju dvije opcije: 1. da su ljudi otišli još za rata i poslije vani, a tu su samo došli da izvade LK, i tako praktički tu i nisu 2. po vas gora, da su bili stalni stanovnici, ali da su ODSELILI, nisu se odjavili te se i dalje tako bezveze vode
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 kol 2013, 20:03 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Neka nama gospodin Bošnjo samo nastavi svoje veliko djelo.  Za sada Busovača (općina) ugodno iznenađenje. 
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 kol 2013, 20:08 |
|
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: nisam mislio samo na Kiseljak, nego za sve opštine SBK, klasičan primjer Busovača, gdje je posebno neslaganje između "izborne baze" i rezultata izbora, što ukazuje da nešto "smrdi", pa Jajce, Vitez.....
imaju dvije opcije: 1. da su ljudi otišli još za rata i poslije vani, a tu su samo došli da izvade LK, i tako praktički tu i nisu 2. po vas gora, da su bili stalni stanovnici, ali da su ODSELILI, nisu se odjavili te se i dalje tako bezveze vode Mislim da ćemo po popisu primijetiti da je popis birača koji se bazira na izdanim CIPSima poprilično napuhan. Za SBK ćemo po mom sudu vidjeti da emigracija pogađa najviše Bošnjake i Hrvate pasivnih područja poput Travnika, dijela Jajca Busovače, Fojnice, Donjeg Vakufa i u manjoj mjeri Bugojna.
|
|
Vrh |
|
 |
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 kol 2013, 20:13 |
|
|
sve ćemo vidjeti, kad izađu rezultati popisa, slijedi UPOREĐIVANJE sa brojem birača po opštinama, i gdje su najveća neslaganja, ondosno gdje je bilo najviše fiktivaša lično mislim da će to biti upravo kod većinskih hrvatskih opština i to baš u SBK
|
|
Vrh |
|
 |
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 kol 2013, 20:15 |
|
|
SDB je napisao/la: Neka nama gospodin Bošnjo samo nastavi svoje veliko djelo.  Za sada Busovača (općina) ugodno iznenađenje.  ajd pročitaj moj gornji post vezan upravo za Busovaču
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 kol 2013, 20:16 |
|
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: sve ćemo vidjeti, kad izađu rezultati popisa, slijedi UPOREĐIVANJE sa brojem birača po opštinama, i gdje su najveća neslaganja, ondosno gdje je bilo najviše fiktivaša lično mislim da će to biti upravo kod većinskih hrvatskih opština i to baš u SBK Moje je očekivanje da će najveće neslaganje biti u USK(svim općinama osim eventualno Velike Kladuše, a masivno u Sanskom Mostu), u općinama Posavine koje su ostale u RSu (poglavito Derventa i Bosanski Brod, u potonjoj su hrvatske stranke recimo osvojile relativnu većinu u vijeću 1997.g. na izborima) te u općinama Podrinja.
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 kol 2013, 20:16 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: SDB je napisao/la: Neka nama gospodin Bošnjo samo nastavi svoje veliko djelo.  Za sada Busovača (općina) ugodno iznenađenje.  ajd pročitaj moj gornji post vezan upravo za Busovaču A možda je vaša izlaznost nešto veća. O interpretacijama možemo do sutra, bitni su konkretni podaci.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 kol 2013, 20:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84361 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
U Sanskom Mostu pola birača ne živi tamo.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 kol 2013, 23:16 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38537 Lokacija: Gl. grad regije
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: nisam mislio samo na Kiseljak, nego za sve opštine SBK, klasičan primjer Busovača, gdje je posebno neslaganje između "izborne baze" i rezultata izbora, što ukazuje da nešto "smrdi", pa Jajce, Vitez.....
imaju dvije opcije: 1. da su ljudi otišli još za rata i poslije vani, a tu su samo došli da izvade LK, i tako praktički tu i nisu 2. po vas gora, da su bili stalni stanovnici, ali da su ODSELILI, nisu se odjavili te se i dalje tako bezveze vode Da nešto smrdi, ja sam stalno u Busovači, pisao sam da je Busovača i danas hrvatska i da je puna omladine hrvatske, i ti si to potvrdio, hvala. S druge strane Bošnjaci imaju neku maasu birača u Lugovima i Katićima, koji veze nemaju s Busovačom, ne znam uopće zašto su završili u busovačkoj općini, za Katiće sam mislio da pripadaju Kaknju a za Lugove sam tek nedavno čuo. Gdje su im ti silni glasači ne znam. Uglavnom, ti silni Bošnjaci u Busovači se ne vide, što smrdi na izborni inženjering. U svakom slučaju, osobno iskustvo + tvoji podaci daju određenu sliku, bar dok ne dođu bolji.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 05 kol 2013, 00:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62691 Lokacija: DAZP HQ
|
zamolio bih malo Hrvate Središnje Bosne da uspore s poklapanjem po ovim vrućinama, opasno je za srce!
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 05 kol 2013, 00:25 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8201 Lokacija: Republic of Srpska
|
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 05 kol 2013, 00:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84361 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Tek sad vidim da će Glamoč biti druga najveća općina s hrvatskom većinom, iza Mostara.  Naš lijepi Glamoč je skoro ko kanton Sarajevo.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 05 kol 2013, 00:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62691 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: Tek sad vidim da će Glamoč biti druga najveća općina s hrvatskom većinom, iza Mostara.  Naš lijepi Glamoč je skoro ko kanton Sarajevo. moč, oč, Glamoč. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Čika Božo
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 05 kol 2013, 10:49 |
|
|
I opet fantaziranje o općinama koje nismo bili u stanju pohrvatiti i gledanje na njih kao da su sigurno naše (a u tom Glamoču ima i muslimana koliko i Hrvata, a Srba duplo više, da niti ne počinjem o strukturi Grahova i Drvara).
Jednako kao i gledanje općina srednje Bosne, izoliranih od našega kompaktnog teritorija gdje je omjer Hrvati/muslimani 50/50, 60/40 ili čak 40/60 kao sigurno našeg (iako bi odvajanje i povezivanje toga teritorija, pogotovo sa takvom etničkom strukturom, u hrvatsku autonomnu zajednicu, potom entitet, i na kraju konačno pripajanje hrvatskoj državi bilo iznimno težak, skoro pa nemoguć zadatak).
Sa jedne strane je to OK, jer se daje podrška našem narodu u tim područjima gdje su "na udaru protivnika" da se tako izrazim, no sa druge strane sa stavom "dobro je" na mjestima gdje situacija i stanje stvari nikako nije dobro se može dobiti i kontraproduktivan efekt (ne kod ljudi koji su tamo, nego od političara i ljudi izvana, koji tako misle da je tamo "sve krasno i bajno", a situacija nije baš takva, ili se možda varam...).
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 05 kol 2013, 14:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ako još jednom vidim termin "pohrvaćivanje" odnosno "pohrvatiti" (što znači nasilno sprečavanje povratka, koloniziranje ljudi i sl.), ideš na odmor.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
shodan
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 05 kol 2013, 14:50 |
|
|
Bosnjo jesi napravijo analizu za Glamoc?
PS. Cestitam na rad
|
|
Vrh |
|
 |
GRMEC 22
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 05 kol 2013, 15:04 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ako još jednom vidim termin "pohrvaćivanje" odnosno "pohrvatiti" (što znači nasilno sprečavanje povratka, koloniziranje ljudi i sl.), ideš na odmor. Koji termin smijemo koristiti? Božo mi se čini kao glas razuma na ovom forumu. CAR JE GO! Ili ćemo mahati pokislim zastavama.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 05 kol 2013, 15:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
GRMEC 22 je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Ako još jednom vidim termin "pohrvaćivanje" odnosno "pohrvatiti" (što znači nasilno sprečavanje povratka, koloniziranje ljudi i sl.), ideš na odmor. Koji termin smijemo koristiti? Božo mi se čini kao glas razuma na ovom forumu. CAR JE GO! Ili ćemo mahati pokislim zastavama. Ne smeta mi ni rezoniranje niti megalomanija (dobro, ovo potonje smeta), ali žaljenje što se nije bolje "pohrvaćivalo" je u biti žaljenje za nekom ideologijom tipa "krv i zemlja", gdje se povratnici (Muslimani ili Srbi) ubijaju, teroriziraju, tjeraju, a Hrvate se ko nekakve pijune planski razmješta tamo gdje neki veliki vođa (Božo ili neki demografo-kartaš) odluči da moraju ići (odnosno sprečavanje njihovog povratka u općine iz kojih su protjerani).
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
shodan
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 05 kol 2013, 15:26 |
|
|
Ministry razumim sta kazes; ali isto razumim Bozu, malo frustrated sa danasnjem stanjem.
|
|
Vrh |
|
 |
GRMEC 22
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 05 kol 2013, 15:28 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: GRMEC 22 je napisao/la:
Koji termin smijemo koristiti?
Božo mi se čini kao glas razuma na ovom forumu.
CAR JE GO!
Ili ćemo mahati pokislim zastavama.
Ne smeta mi ni rezoniranje niti megalomanija (dobro, ovo potonje smeta), ali žaljenje što se nije bolje "pohrvaćivalo" je u biti žaljenje za nekom ideologijom tipa "krv i zemlja", gdje se povratnici (Muslimani ili Srbi) ubijaju, teroriziraju, tjeraju, a Hrvate se ko nekakve pijune planski razmješta tamo gdje neki veliki vođa (Božo ili neki demografo-kartaš) odluči da moraju ići (odnosno sprečavanje njihovog povratka u općine iz kojih su protjerani). Nije to tako pojednostavljeno, t.z. "pohrvaćivanje" može biti i pomoć ljudima u biranju manjeg zla. Šta ćemo sa "odhrvaćivanjem" A šta da u RH nisu "pohrvaćeni":Knin, Benkovac, Gračac,Korenica, Petrinja, Glina... Prvom prilikom balvan revolucija
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|