|
|
Stranica: 3665/3845.
|
[ 96113 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
kiler
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 16 lip 2025, 19:27 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 8006 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Inkvizitor je napisao/la: Hrvati ne znaju/ neće/ ne mogu kolonizirat. Srbi i Muslimani znaju i hoće. Još dok su Muslimani imali natalitet za takvo nešto i da ga Srbi imaju.
Hrvati su razmaženi. Hrvate je najbolje opisao onaj tko im je prvi dao naziv "°Hrvateki". Zato ja jedino kao vojnike priznajem Ustaše i Domobrane. Oni i jesu bili glavni trn u oku Srbima, a u novije vrijeme i Muslimanima jer znaju da sa Ustašama nema pregovora i nema odmaka...ne mogu ih prevariti. Dok s druge strane Hrvati su naivni i zato ih Srbi i Muslimani mogu vući za nos godinama, čast izuzecima.
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
Vrh |
|
 |
Planina
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 16 lip 2025, 19:34 |
|
|
Plaće za obične poslove tipa djelatnik u trgovačkom centru su 1000 maraka u Srednjoj Bosni, Vitezu. Imam prijatelja koji tamo radi. Ide ća na jesen za HR. Ko mu može zamjerit? Samo defektan lik bi potpisao takav život, robuj pon - sub cili Misec za 500 eura? O čemu pričamo? Svi smo mi materijalisti, to nam je u dna. Ovde uglavnom piše ekipa odvojena od realnosti, situirani likovi iz Zagreba, Mostara itd. Koji se smiju i 1000 eura plaći, to potroše za jedan vikend. I gle čuda neće naši da rade za 500 eura misec dana u Vitezu. Šok.
|
|
Vrh |
|
 |
Planina
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 16 lip 2025, 19:38 |
|
|
Zapadna Hercegovina se dobro drži radi hrpe firmi sa OK plaćama i blizine Dalmacije i mora. Moš mislit kakva bi bila demografija da su upola Bosne i da je plaća 450 eura.
Podstrana Solin i Kaštela su Duvno i Livno u egzilu.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 16 lip 2025, 19:41 |
|
|
Planina je napisao/la: Plaće za obične poslove tipa djelatnik u trgovačkom centru su 1000 maraka u Srednjoj Bosni, Vitezu. Imam prijatelja koji tamo radi. Ide ća na jesen za HR. Ko mu može zamjerit? Samo defektan lik bi potpisao takav život, robuj pon - sub cili Misec za 500 eura? O čemu pričamo? Svi smo mi materijalisti, to nam je u dna. Ovde uglavnom piše ekipa odvojena od realnosti, situirani likovi iz Zagreba, Mostara itd. Koji se smiju i 1000 eura plaći, to potroše za jedan vikend. I gle čuda neće naši da rade za 500 eura misec dana u Vitezu. Šok. U pravu si, ali defetizam nije rješenje.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1353 of 2558 - 52.89%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 16 lip 2025, 19:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85053 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Noname01 je napisao/la: Vlašić12 je napisao/la: Sječam se davno kad sam bio u posjeti rodbini u Okučanima je jedno vrijeme stalo grafit:,"Vratite nam naše Srbe evo vam vaši Bosanci" a tako svagdje u RH imaju mišljenje o nama. Nema se tu šta više misliti kad smo mi pola Hrvatske, tj mi, naši preci i naši potomci koji će ostati. Da nema Hrvata iz BiH ne bi u RH bilo više od 2 milijuna ljudi. Bez Hrvata BiH doseljenih stoljećima unazad, Hrvatska bi imala stanovnika kao Slovenija. I teško bi mogla biti rival Srbiji, pa čak i zadržati cijeli teritorij.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Roko987
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 16 lip 2025, 20:29 |
|
Pridružen/a: 25 stu 2024, 14:26 Postovi: 930 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Planina je napisao/la: Plaće za obične poslove tipa djelatnik u trgovačkom centru su 1000 maraka u Srednjoj Bosni, Vitezu. Imam prijatelja koji tamo radi. Ide ća na jesen za HR. Ko mu može zamjerit? Samo defektan lik bi potpisao takav život, robuj pon - sub cili Misec za 500 eura? O čemu pričamo? Svi smo mi materijalisti, to nam je u dna. Ovde uglavnom piše ekipa odvojena od realnosti, situirani likovi iz Zagreba, Mostara itd. Koji se smiju i 1000 eura plaći, to potroše za jedan vikend. I gle čuda neće naši da rade za 500 eura misec dana u Vitezu. Šok. I ja sam se šokirao kad sam čuo. Lik u Travniku radi za 1100KM. Gazda Hrvat. Kako može biti tolika razlika na relaciji Bosna-Hercegovina. U Širokom se radi za 1700-1800KM. 60% razlika.
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
Vrh |
|
 |
Roko987
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 16 lip 2025, 20:30 |
|
|
Ni tu ne treba uzeti sve zdravo za gotovo, njemu se nema šta zamjeriti. Ali se ima šta zamjeriti ljudima koji ostave dobro plaćene poslove i radi trenda odu vani. Doduše, taj trend je gotovo skroz stao.
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 16 lip 2025, 20:32 |
|
|
Ma to je ponižavanje. Polovica 25-e i 500 eura plaća.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 16 lip 2025, 20:43 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43830 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Roko987 je napisao/la: Planina je napisao/la: Plaće za obične poslove tipa djelatnik u trgovačkom centru su 1000 maraka u Srednjoj Bosni, Vitezu. Imam prijatelja koji tamo radi. Ide ća na jesen za HR. Ko mu može zamjerit? Samo defektan lik bi potpisao takav život, robuj pon - sub cili Misec za 500 eura? O čemu pričamo? Svi smo mi materijalisti, to nam je u dna. Ovde uglavnom piše ekipa odvojena od realnosti, situirani likovi iz Zagreba, Mostara itd. Koji se smiju i 1000 eura plaći, to potroše za jedan vikend. I gle čuda neće naši da rade za 500 eura misec dana u Vitezu. Šok. I ja sam se šokirao kad sam čuo. Lik u Travniku radi za 1100KM. Gazda Hrvat. Kako može biti tolika razlika na relaciji Bosna-Hercegovina. U Širokom se radi za 1700-1800KM. 60% razlika. Zato što u Širokom nema muslimana da snizuju cijenu rada. Da u Vitezu nema muslimana morao bi i gore gazda Hrvat dati toliko.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 16 lip 2025, 22:48 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Bobovac je napisao/la:
Precijenili te "vi" motivaciju izbjeglica da živi u takvim getima.
To je još i odlično s obzirom da su neki trebali završiti u Drvaru, Grahovu. To je katastrofa i kasnije dobar dio prebačen u one zaostala mjesta naseljena Srbima U Hrvatskoj. Pa jedan dio Hrvata iz Banja Luke, Brčkog je naseljen tamo ispod Siska (Banovina). Pa to je tragedija koliko se tamo malo uložilo i pomoglo naše. I netko očekuje da neće kad su otvorene granice otići odande? Bila je glupost naseljavat naše ljude po tim bivšim martićevim vukojebinama, jer Hrvatska je bila konsolidirana, tu Srbi više nikad ne bi imali neki značaj, čak i kad bi se svi vratili. Trebalo je imat strategiju, pa naše ljude zadržat na prostoru jezgra Herceg- Bosne, od Drvara do Stoca, a tu prije svega mislim na posao i ekonomsku sigurnost, jer od same kuće se ne živi. Naši su se koliko toliko održavali u Drvaru dok je radio Finvest, vjerojatno bi mnogi i ostali da su imali neku sigurnost i perspektivu, jer ma što god netko mislio o Drvaru, to je bio jedan od najljepših gradića bivše Jugoslavije te veličine, nažalost, danas stagnira, zapeo je u vremenu i prostoru od prije 30 godina, tako da od tog grada više nitko nema koristi, ni mi ni Srbi, izuzev što HBŽ ima neku korist od šume. Šteta što se nije uspjelo bar 50 000 ljudi zadržat u te 3 pogranične županije uz Hrvatsku.
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 16 lip 2025, 23:59 |
|
|
kiler je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: Hrvati ne znaju/ neće/ ne mogu kolonizirat. Srbi i Muslimani znaju i hoće. Još dok su Muslimani imali natalitet za takvo nešto i da ga Srbi imaju.
Hrvati su razmaženi. Hrvate je najbolje opisao onaj tko im je prvi dao naziv "°Hrvateki". Zato ja jedino kao vojnike priznajem Ustaše i Domobrane. Oni i jesu bili glavni trn u oku Srbima, a u novije vrijeme i Muslimanima jer znaju da sa Ustašama nema pregovora i nema odmaka...ne mogu ih prevariti. Dok s druge strane Hrvati su naivni i zato ih Srbi i Muslimani mogu vući za nos godinama, čast izuzecima. Koje gluposti vi ekipa drobite, majko mila.
_________________ Poštujmo različitosti, uvažavajmo posebnosti, slavimo kulturne i etničke raznolikosti BiH! To Europa voli čuti, u modi je "diversity".
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 17 lip 2025, 10:58 |
|
|
Jesu li stigli rezultati? Kako stojimo?
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
Vrh |
|
 |
saskia
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 17 lip 2025, 11:27 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2567 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Mora se reći i da je život u Hercegovini nešto skuplji nego u SBK. Ali to nije ni blizu kao razlika u plaćama.
@inkvizitor 93. da nekome kažeš idemo na Drežnicu poslao bi te u kurac. Momci koji su to mogli odraditi je trebalo plaititi gazde. Teška tema.
A pola tih Hrvata iz Hrvatske mrzi Hrvate iz BiH. Nevjerojatno mi je to i nakon toliko godina, da vlada tolika zavist, posebno prema Hrvatima Hercegovine. U Zagrebu 91. je polovica stanovništva, možda i više bila spremna prihvatiti novu Jugoslaviju. To su sve komunistički gojenci. Pravi hrvatski narod je jako tih na primjer.
Bilo kako bilo, Zapadna Hercegovina je primjer i model kako trebaju funkcionirati po mogućnosti svi hrvatski krajevi, posebno u BiH, a najviše Livno i Tomislav koji imaju i još bolje predispozicije za to od zapadnohercegovačkih općina. Livno bi trebalo biti minimalno na razini Širokog demografski. Koju to prednost ima jedan Posušanin ili Širokobrižanin da uspije u poslu od jednog Livnjaka ili Duvnjaka. Ja je iskreno ne vidim, dapače.
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
 |
Roko987
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 17 lip 2025, 12:14 |
|
|
Kava u Posušju 2.50KM, u Uskoplju 1.50KM. Ali kad na OLX naručuješ isto je, tako i pretplate, struja…
|
|
Vrh |
|
 |
dreamteam
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 17 lip 2025, 12:21 |
|
|
Jbt zar ima još iđe da je kava marku i po. Ne znam kako se to uopće isplati, cijene su se većinom povećavale jer je nabavna cijena rasla.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
Vrh |
|
 |
shteva
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 17 lip 2025, 14:46 |
|
|
Vlašić12 je napisao/la: Noname01 je napisao/la: To je još i odlično s obzirom da su neki trebali završiti u Drvaru, Grahovu. To je katastrofa i kasnije dobar dio prebačen u one zaostala mjesta naseljena Srbima U Hrvatskoj. Pa jedan dio Hrvata iz Banja Luke, Brčkog je naseljen tamo ispod Siska (Banovina). Pa to je tragedija koliko se tamo malo uložilo i pomoglo naše. I netko očekuje da neće kad su otvorene granice otići odande?
Sječam se davno kad sam bio u posjeti rodbini u Okučanima je jedno vrijeme stalo grafit:,"Vratite nam naše Srbe evo vam vaši Bosanci" a tako svagdje u RH imaju mišljenje o nama. Neznam ni jednog koji danas tako govori a da nije zesci jugokomunist.
|
|
Vrh |
|
 |
shteva
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 17 lip 2025, 14:57 |
|
|
saskia je napisao/la: A pola tih Hrvata iz Hrvatske mrzi Hrvate iz BiH. Nevjerojatno mi je to i nakon toliko godina, da vlada tolika zavist, posebno prema Hrvatima Hercegovine. U Zagrebu 91. je polovica stanovništva, možda i više bila spremna prihvatiti novu Jugoslaviju. To su sve komunistički gojenci. Pravi hrvatski narod je jako tih na primjer. . Kao sto sam napisao gore, mrze ih jugokomunisti, koji su sad vec znacajna manjina u HR. I to mrze "bosance" i "hercegovce" koji im politicki ne mirisu. Mile Kekin i Tomislav Tomasevic su bosanci npr.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 17 lip 2025, 15:30 |
|
|
shteva je napisao/la: Vlašić12 je napisao/la: Sječam se davno kad sam bio u posjeti rodbini u Okučanima je jedno vrijeme stalo grafit:,"Vratite nam naše Srbe evo vam vaši Bosanci" a tako svagdje u RH imaju mišljenje o nama. Neznam ni jednog koji danas tako govori a da nije zesci jugokomunist. Ma nije baš tako. U Slavoniji je to dosta dugo trajalo. Masu puta bi se "krivilo" Bosance za nešto. Ali dobro , svatko ima pravo na svoje mišljenje i stav. Problem je nepoznavanja povijesti i određenih stvari i uvijek je lakše svoj neuspjeh ili neostvarenost svaliti na drugog. Ima tu i tipičnog hrvatskog jala. Kako su ovi s "vrećicama" u rukama toliko tog postigli itd. Ali puno se sada sve to izmiješalo pa se naiđe tu i tamo na poneki komentar i 30 godina nakon.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 17 lip 2025, 15:54 |
|
|
shteva je napisao/la: saskia je napisao/la: A pola tih Hrvata iz Hrvatske mrzi Hrvate iz BiH. Nevjerojatno mi je to i nakon toliko godina, da vlada tolika zavist, posebno prema Hrvatima Hercegovine. U Zagrebu 91. je polovica stanovništva, možda i više bila spremna prihvatiti novu Jugoslaviju. To su sve komunistički gojenci. Pravi hrvatski narod je jako tih na primjer. . Kao sto sam napisao gore, mrze ih jugokomunisti, koji su sad vec znacajna manjina u HR. I to mrze "bosance" i "hercegovce" koji im politicki ne mirisu. Mile Kekin i Tomislav Tomasevic su bosanci npr. Kekin je Srbin iz Tuzle. Tomašević je homić, a to je bolesnoća koja je "malo" jača od svake nacije, ili državljanstva.
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 17 lip 2025, 16:30 |
|
|
Unistavate temu zescim idiotarijama. Ako zelite raspravljati o antagonizmu izmedju sela, opcina, gradova i regija onda si otvorite temu samo za to. Iako mi uopce nije jasno zasto se palite na te infantilne teme.
_________________ Poštujmo različitosti, uvažavajmo posebnosti, slavimo kulturne i etničke raznolikosti BiH! To Europa voli čuti, u modi je "diversity".
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 17 lip 2025, 16:35 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3435 Lokacija: Dridska Župa
|
zet je napisao/la: Unistavate temu zescim idiotarijama. Ako zelite raspravljati o antagonizmu izmedju sela, opcina, gradova i regija onda si otvorite temu samo za to. Iako mi uopce nije jasno zasto se palite na te infantilne teme. Ljudi su plemenska bića i vole se dilit i karat. Iako na stranu sve to mislim da je netrepeljivost prema Hrvatima iz BiH manja nego ikad danas, družim se većinom s mladim liberalnijim ljudima i nitko od njih ne sere po hercegovcima kako je prije znalo bit. 
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 17 lip 2025, 16:41 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: zet je napisao/la: Unistavate temu zescim idiotarijama. Ako zelite raspravljati o antagonizmu izmedju sela, opcina, gradova i regija onda si otvorite temu samo za to. Iako mi uopce nije jasno zasto se palite na te infantilne teme. Ljudi su plemenska bića i vole se dilit i karat. Iako na stranu sve to mislim da je netrepeljivost prema Hrvatima iz BiH manja nego ikad danas, družim se većinom s mladim liberalnijim ljudima i nitko od njih ne sere po hercegovcima kako je prije znalo bit.  Nikad manje Hercegovaca po medijima, Zdravku teče već osma godima međugorskog progonstva, Bandić je pokojni, većina ovih novih se naučila držati low profile.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 17 lip 2025, 16:44 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3435 Lokacija: Dridska Župa
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Ljudi su plemenska bića i vole se dilit i karat. Iako na stranu sve to mislim da je netrepeljivost prema Hrvatima iz BiH manja nego ikad danas, družim se većinom s mladim liberalnijim ljudima i nitko od njih ne sere po hercegovcima kako je prije znalo bit.  Nikad manje Hercegovaca po medijima, Zdravku teče već osma godima međugorskog progonstva, Bandić je pokojni, većina ovih novih se naučila držati low profile. A i došli su Nepalci/Filipinci šta dodatno miče Hercegovce iz fokusa kao omražene skupine.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
Vrh |
|
 |
shteva
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 17 lip 2025, 17:34 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Ljudi su plemenska bića i vole se dilit i karat. Iako na stranu sve to mislim da je netrepeljivost prema Hrvatima iz BiH manja nego ikad danas, družim se većinom s mladim liberalnijim ljudima i nitko od njih ne sere po hercegovcima kako je prije znalo bit.  Nikad manje Hercegovaca po medijima, Zdravku teče već osma godima međugorskog progonstva, Bandić je pokojni, većina ovih novih se naučila držati low profile. Mamic vam je zesca antireklama. Bandic je bas dobar primjer , dok je bio u partiji, bio je omiljen medju ljevicarima. Postoa je los hercegovac tek kad je izaso iz partije.
|
|
Vrh |
|
 |
dreamteam
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 17 lip 2025, 17:44 |
|
|
Po čemu je Mamić antireklama? Čovjek iz Bjelovara, rodom iz Duvna. Hercegovac jedino po fizionomiji.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 68 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|