|
|
Stranica: 3805/3817.
|
[ 95404 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Li Zongren
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 04 ruj 2025, 18:38 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 2778 Lokacija: Dridska Župa
|
dreamteam je napisao/la: Pa Livno i Rama su se evakuirali, a i gospodarski su lošiji. Pa kažem da nije jedini razlog bog i gospa.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 04 ruj 2025, 18:39 |
|
|
LeTdoS je napisao/la: Kristijan je napisao/la: Nema tu neke velike tajne.
U usporedbi s drugima, svit se tamo puno više moli Bogu i samim time manje sluša i pod manjim je utjecajem negative i zastrašivanja.
Položaj plus rat ih nije taknuo plus mentalitet. A rekao bih i rano usvajanje znanja i kapitala na zapadu.
|
|
Vrh |
|
 |
POPOVO_POLJE
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 04 ruj 2025, 18:41 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: LeTdoS je napisao/la: Položaj plus rat ih nije taknuo plus mentalitet.
A rekao bih i rano usvajanje znanja i kapitala na zapadu. Zar nije pola Livna bilo po Njemačkoj 70-ih?
_________________ Inzko izrazio duboku zabrinutost
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 04 ruj 2025, 18:43 |
|
|
POPOVO_POLJE je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
A rekao bih i rano usvajanje znanja i kapitala na zapadu.
Zar nije pola Livna bilo po Njemačkoj 70-ih? Je, ali Livno nije bilo netaknutno ratom i u odličnoj poziciji da to iskoristi.
|
|
Vrh |
|
 |
POPOVO_POLJE
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 04 ruj 2025, 18:49 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: POPOVO_POLJE je napisao/la: Zar nije pola Livna bilo po Njemačkoj 70-ih?
Je, ali Livno nije bilo netaknutno ratom i u odličnoj poziciji da to iskoristi. Livno ima sreću da je sjedište kantona. Tko zna kakva bi situacija bila da nije.
_________________ Inzko izrazio duboku zabrinutost
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 04 ruj 2025, 18:49 |
|
|
POPOVO_POLJE je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Je, ali Livno nije bilo netaknutno ratom i u odličnoj poziciji da to iskoristi.
Livno ima sreću da je sjedište kantona. Tko zna kakva bi situacija bila da nije. Kao TG
|
|
Vrh |
|
 |
Diablo
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 04 ruj 2025, 20:16 |
|
|
Čak 94 djece iz dijaspore se upisalo u ZHŽ , dok je lani ta brojka bila oko 70 ako se ne varam. https://www.vrisak.info/hercegovina/evo ... nozemstva/Brutalno 
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 04 ruj 2025, 20:26 |
|
|
Diablo je napisao/la: Čak 94 djece iz dijaspore se upisalo u ZHŽ , dok je lani ta brojka bila oko 70 ako se ne varam. https://www.vrisak.info/hercegovina/evo ... nozemstva/Brutalno  Ispisano 24/25 - 7 Upisano 25/26 +94 +87 Ima li netko podatak koliko se ispisalo 23/24-e
|
|
Vrh |
|
 |
ZvonimirM
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 04 ruj 2025, 20:27 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 04 ruj 2025, 20:29 |
|
|
ZvonimirM je napisao/la: Diablo je napisao/la: Čak 94 djece iz dijaspore se upisalo u ZHŽ , dok je lani ta brojka bila oko 70 ako se ne varam. https://www.vrisak.info/hercegovina/evo ... nozemstva/Brutalno  Udio učenika povratnika u ZHŽ: 2024./25.: 9,20% 2025./26.: 11,62% To nisu samo prvasici nego sve generacije.
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 04 ruj 2025, 20:36 |
|
|
dudu je napisao/la: Štogod radimo treba nastaviti u ZHŽu i ne dirati nego proučavati što je to i kako primjeniti na sve Hrvate. To se zna, ovdje se o tome govorilo ,treba ekonomski ojačati i zadržati kršćanski mentalitet. ZHž je ekonomski stasao uz pomoć države, prije svega HR. Sto je dobar pokazatelj da HR politika može strateški utjecati na ključnim mjestima. HR ima ozbiljnog premijera koji nastoji ojačati Hrvate , treba ići s projektima prema HR. ZHŽ ekonomija je nastala na,mekoj granici, trgovini, zastupništvima i distribucijskm centrima, o tome je podatke iznosio ludi Bora. A to HR politika može i bolje organizirati . Da ne spominjem demografiju i infrastrukturu. HR treba napraviti brzu cestu prema Kamnesku ne samo kao stratešku pomoć HBZ, nego i za svoje dobro, da dobije radnu snagu koja fali Dalmaciji i još vise koja ne stanuje u Dalmaciji, ogromna korist za HR . Kako HR sve vise postaje ozbiljna drzava , nema razloga sumnjati u takve scenarije uskoro.
|
|
Vrh |
|
 |
LeTdoS
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 04 ruj 2025, 20:45 |
|
Pridružen/a: 23 lip 2025, 18:42 Postovi: 671 Lokacija: cvit mediterana
|
Cuj… ozbiljnog premijera. Nebi se nikako slozia. Vidit cemo oce njegovo zabijanje glave u guzicu zapadu dovest išta dobroga na globalnoj razini. A na lokalnoj smo svjetski vrh po korumpiranim ministrima  . Plus ima neke katastrofalne odluke na toj lokalno-regionalnoj razini političke scene. Za cestu do kamenskog se slažem, to bi trebao biti projekt visokog značaja.
|
|
Vrh |
|
 |
Flamel
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 04 ruj 2025, 20:49 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2216 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
LeTdoS je napisao/la: Cuj… ozbiljnog premijera. Nebi se nikako slozia. Vidit cemo oce njegovo zabijanje glave u guzicu zapadu dovest išta dobroga na globalnoj razini. A na lokalnoj smo svjetski vrh po korumpiranim ministrima  . Plus ima neke katastrofalne odluke na toj lokalno-regionalnoj razini političke scene. Za cestu do kamenskog se slažem, to bi trebao biti projekt visokog značaja. Hrvatska će biti ozbiljna država tek kad bude više onih koji će imati 4500 eura plaću (trenutna plaća saborskih zastupnika) u privatnom sektoru od onih koji za isti iznos rade za državu.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
 |
LeTdoS
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 04 ruj 2025, 22:14 |
|
Pridružen/a: 23 lip 2025, 18:42 Postovi: 671 Lokacija: cvit mediterana
|
Po Jacku u PŽ ima 124 prvašića.
Orašje 49 Odzak 58 Domaljevac 17
Danas u prilogu za RTV rečeno je da županija ima oko 140 prvašića. Točan info znat ćemo u ponedjeljak vjv
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 05 ruj 2025, 03:11 |
|
|
Jebote ovaj Noname01 je najdepresivnija osoba na kugli.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 05 ruj 2025, 06:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62617 Lokacija: DAZP HQ
|
zaba1111 je napisao/la: dudu je napisao/la: Štogod radimo treba nastaviti u ZHŽu i ne dirati nego proučavati što je to i kako primjeniti na sve Hrvate. To se zna, ovdje se o tome govorilo ,treba ekonomski ojačati i zadržati kršćanski mentalitet. ZHž je ekonomski stasao uz pomoć države, prije svega HR. Sto je dobar pokazatelj da HR politika može strateški utjecati na ključnim mjestima. HR ima ozbiljnog premijera koji nastoji ojačati Hrvate , treba ići s projektima prema HR. ZHŽ ekonomija je nastala na,mekoj granici, trgovini, zastupništvima i distribucijskm centrima, o tome je podatke iznosio ludi Bora. A to HR politika može i bolje organizirati . Da ne spominjem demografiju i infrastrukturu. HR treba napraviti brzu cestu prema Kamnesku ne samo kao stratešku pomoć HBZ, nego i za svoje dobro, da dobije radnu snagu koja fali Dalmaciji i još vise koja ne stanuje u Dalmaciji, ogromna korist za HR . Kako HR sve vise postaje ozbiljna drzava , nema razloga sumnjati u takve scenarije uskoro. Baš manjak tih javnih sredstava je možda dio tajne. ZHŽ nema neke bajne novce, općine sve redom imaju manji proračun od Tomislavgrada, čak i Široki Brijeg.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 05 ruj 2025, 07:04 |
|
|
Piše ti u citiranom tekstu, ekonomija i radna mjesta. ZHŽ ekonomija je nastala uz pomoć države HR.
|
|
Vrh |
|
 |
Diablo
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 05 ruj 2025, 07:28 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Piše ti u citiranom tekstu, ekonomija i radna mjesta. ZHŽ ekonomija je nastala uz pomoć države HR. To je samo jedan od faktora... Također je i privatizacija bolje odrađena (Feal npr) a ima nesto i do mentaliteta jer se naši ipak vraćaju iz dijaspore i ulažu u rodni kraj dok vaši bas i nisu. Danas doslovno ne ovisimo o Hr vise od nekih 5% , osim uvoza al tu i Hr ima visestruku korist...
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 05 ruj 2025, 07:54 |
|
|
Mentalitet je glavni.
Kad izjaviš netko drugi mi je kriv za moje stanje, to je izraz nemoći, sam si sebi zavezao ruke.
ZHŽ ljudi preuzimaju odgovornost, Livnjacima je uvijek netko kriv.
Moj Mostar je negdje između, ima svašta, i sposobnih ljudi i danguba. Ja se samo nadam većem priljevu škutora i potpunom preuzimanju ZHŽ mentaliteta u HNŽ. To je jedino što nam može pomoći.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1316 of 2558 - 51.45%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 05 ruj 2025, 08:11 |
|
|
Dobro mogu se pričati fantazije. Ali ja sam mislio da je pitanje bilo kako prekopirati ZHŽ uspjeh. Ekonomski uspjeh je vezan za ekonomske zakonitosti i datosti . Negdje postoje jedni uvjeti, negdje drugi. Drzava može dijelom mijenjati uvjete, o tome smo već nekoliko puta govorili. Ulaganja nigdje ne dolaze zbog mentaliteta, ako kao iznimka i dođu teško opstaju. Na čemu je nastala i danas počiva zhž ekonomija sam napisao gore. O tome treba razmišljati ako dođe do podjele države. Neke datosti nikakav mentalitet ne može promijeniti .
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 05 ruj 2025, 08:24 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Dobro mogu se pričati fantazije. Ali ja sam mislio da je pitanje bilo kako prekopirati ZHŽ uspjeh. Ekonomski uspjeh je vezan za ekonomske zakonitosti i datosti . Negdje postoje jedni uvjeti, negdje drugi. Drzava može dijelom mijenjati uvjete, o tome smo već nekoliko puta govorili. Ulaganja nigdje ne dolaze zbog mentaliteta, ako kao iznimka i dođu teško opstaju. Na čemu je nastala i danas počiva zhž ekonomija sam napisao gore. O tome treba razmišljati ako dođe do podjele države. Neke datosti nikakav mentalitet ne može promijeniti . Ok Zaba, razgovarali smo već o ovome nekoliko puta. Siguran sam kako ni ja ni ti više nemamo volje ponavljati se. Dogovoreno, sjebani ste, netko vas prevario za milijune, nema nikakve nade, štaš drugo srkni kavu jah. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1316 of 2558 - 51.45%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 05 ruj 2025, 08:34 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38326 Lokacija: Gl. grad regije
|
Flamel je napisao/la: LeTdoS je napisao/la: Cuj… ozbiljnog premijera. Nebi se nikako slozia. Vidit cemo oce njegovo zabijanje glave u guzicu zapadu dovest išta dobroga na globalnoj razini. A na lokalnoj smo svjetski vrh po korumpiranim ministrima  . Plus ima neke katastrofalne odluke na toj lokalno-regionalnoj razini političke scene. Za cestu do kamenskog se slažem, to bi trebao biti projekt visokog značaja. Hrvatska će biti ozbiljna država tek kad bude više onih koji će imati 4500 eura plaću (trenutna plaća saborskih zastupnika) u privatnom sektoru od onih koji za isti iznos rade za državu. Ti očito ne znaš kakve su plaće u privatnom sektoru. Keramičari, vodoinstalateri imaju toliko, da ne pričam srednji menadžment po korporacijama...  U državnoj upravi su rijetko gdje baš dobre plaće. HNB i poslovi vezani za zrakoplovstvo i to je to, e da i saborski zastupnici ali oni su na 4 g. Uglavnom, kome je do love, nema što u javnom sektoru radit. Korporacije su puno bolje ili vlastita poduzeća.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 05 ruj 2025, 08:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24649 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Naša Kvačica je napisao/la: Mentalitet je glavni.
Kad izjaviš netko drugi mi je kriv za moje stanje, to je izraz nemoći, sam si sebi zavezao ruke.
ZHŽ ljudi preuzimaju odgovornost, Livnjacima je uvijek netko kriv.
Moj Mostar je negdje između, ima svašta, i sposobnih ljudi i danguba. Ja se samo nadam većem priljevu škutora i potpunom preuzimanju ZHŽ mentaliteta u HNŽ. To je jedino što nam može pomoći. Prvo Mostar prebaciti na ikavicu.  To bi vec bilo nesto.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
Flamel
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 05 ruj 2025, 08:44 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2216 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ti očito ne znaš kakve su plaće u privatnom sektoru. Keramičari, vodoinstalateri imaju toliko, da ne pričam srednji menadžment po korporacijama...  U državnoj upravi su rijetko gdje baš dobre plaće. HNB i poslovi vezani za zrakoplovstvo i to je to, e da i saborski zastupnici ali oni su na 4 g. Uglavnom, kome je do love, nema što u javnom sektoru radit. Korporacije su puno bolje ili vlastita poduzeća. Je ako imaš vlastiti obrt. A koliko uopće ima velikih tvrtki/korporacija po Hrvatskoj? Šačica. I sve je to zgurano u ZG i max 1-2 velika grada.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 05 ruj 2025, 08:49 |
|
|
Reko mogu se pričati fantazije, a kako vidimo moze se i nesuvislo lupetat. A s druge strane može raspravljati ozbiljno, razmatrati stanje, sagledavati probleme i traži rješenja .
Lupetanja me prisiljavaju da se opravdavam iako za time nema nikakve potrebe, ali staš koda to konta . O ZHŽ i ŠB kao uzoru sam ja prvi pisao na ovom forumu. Na pitanje kako, i sada dajem odgovore, nikad HBŽ neće biti ZHŽ jer za to nema uvjeta. Ali može sto može. Fantazije i lupetanja ne da neće pomoći, nego mogu ozbiljno štetiti,. Valja biti svjestan da mogu odmoći, zato spominjem da na ZHŽ ekonomiju treba misliti u razmatranjima o podjeli države, ali dobro ovi sto fantaziraju to svakako ne mogu procesuirati.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|