|
|
Stranica: 11/52.
|
[ 1288 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske Postano: 04 sij 2022, 01:24 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Naravno da jesmo. Rat sa islamom nikad ne prestaje. I veliš u svakom Bošnjaku čuči jedan Nanić? Zato ti još uvijek čučiš u ratnoj uniformi kraj peći od pola bureta za naftu. Završio je rat davno, presvuci se slobodno. To što pričaš je protivno islamu. Pazi drugi put. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1275 of 2558 - 49.84%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
dzamijas
|
Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske Postano: 04 sij 2022, 01:46 |
|
Pridružen/a: 23 lis 2021, 22:13 Postovi: 2216 Lokacija: Na granici svjetova - begova i kmetova
|
Naša Kvačica je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: I veliš u svakom Bošnjaku čuči jedan Nanić? Zato ti još uvijek čučiš u ratnoj uniformi kraj peći od pola bureta za naftu. Završio je rat davno, presvuci se slobodno. To što pričaš je protivno islamu. Pazi drugi put.  Kojem principu islama?
_________________ "Bosnom se ne može upravljati bez Bošnjaka!"
|
|
Vrh |
|
 |
3AJE6
|
Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske Postano: 04 sij 2022, 02:05 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: E oćeš kurac!  Nestalo mu struje.  Kažu da je rupa u njegovoj lobanji poslužila kao ideja za tunel "Hranjen".
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske Postano: 04 sij 2022, 12:54 |
|
|
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
Shaban995
|
Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske Postano: 04 sij 2022, 13:07 |
|
|
O osnivaču RS: Citat: “Živi u mračnoj prostoriji, slabog osvjetljenja, bez dozvole da dobije stolnu lampu. Bez ikakvog objašnjenja kao i za niz drugih stvari na koje samo on, po zatvorskim pravilima, nema pravo. Činjenica je da Britanija nije spremna za prijem ljudi iz drugih zemalja i kultura, posebno ljudi koji su obrazovani i imaju svoje profesionalne, kulturne, vjerske i duge potrebe”, naglasila je. Šta hoće, zaduži i sapun i crnci se smjenjuju dok ga vrte ko na ringišpilu.
|
|
Vrh |
|
 |
Tankosic
|
Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske Postano: 04 sij 2022, 13:09 |
|
|
Boli ga kurac on je svoje odradio, a ti si i dalje pacenik 
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
 |
elit star
|
Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske Postano: 04 sij 2022, 13:11 |
|
|
9. Januar se bliži. 
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
Vrh |
|
 |
Shaban995
|
Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske Postano: 04 sij 2022, 13:12 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Boli ga kurac on je svoje odradio, a ti si i dalje pacenik  Paćenik sam što je ratni zločinac tamo gdje treba biti?
|
|
Vrh |
|
 |
zbl
|
Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske Postano: 04 sij 2022, 13:57 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: Tankosic je napisao/la: Boli ga kurac on je svoje odradio, a ti si i dalje pacenik  Paćenik sam što je ratni zločinac tamo gdje treba biti? Ne postoji nikakav osnivač RS. Nije to fudbalski klub. RS je nastala zahvaljujući onima koji su 4 godine krvarili gaće po raznim vukojebinama.
|
|
Vrh |
|
 |
Shaban995
|
Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske Postano: 04 sij 2022, 14:06 |
|
|
zbl je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Paćenik sam što je ratni zločinac tamo gdje treba biti?
Ne postoji nikakav osnivač RS. Nije to fudbalski klub. RS je nastala zahvaljujući onima koji su 4 godine krvarili gaće po raznim vukojebinama. Pa najviše se pridaje ovima koji danas leže po zatvorima da su oni udarili temelje RS. Ti koji su su borili, dakle bili obični borci su danas na marginama društva RS. Nastala kao šta? Kao neka prirodna, historijska cjelina ili pak kao rezultat sile, zločina, na krvi nevinih. Srbi kao i Hrvati u BiH imaju puno pravo tražiti prava za svoju zajednicu. Ono što je bilo 90-tih nije način. Bošnjačka politika nije idealna, daleko od toga. Kao i kod vas, oni najgori isplivaju i vode politiku. Jasno je to, jer politika u BiH nije ono što bi trebala biti, nego unosan biznis. Al sve to nije odgovor i izgovor eto vi ste takvi, pa imamo pravo da puškom i nožem uzmemo što mislimo da je naše. Mi smo takvi, vi onakvi, Hrvati takvi kakvi jesu. Ovdje nema rješenja ovako kako sad stoje stvari. Nema ga zato što političarima koji vode pregovore i dogovore nije u interesu da se dogovore. Njima je u interesu da bude ovako. Samo u tim uslovima oni opstaju. Ja znam da se Bakir ne bori ni za kakvu BiH niti da se bori za mene kao bh građanina. Ne znam koliko ste vi svjesni da se Mile ne bori za RS koja je nastala zahvaljujući onima koji su 4 godine gaće krvarili po raznim vukojebinama. I ne, ne otvarao vam ja oči. Imate valjda toliko da saberete 2 i 2. No, žmiriti na činjenice i isticati samo ono što ti odgovara...poslije bude ququ i pomagaj.
|
|
Vrh |
|
 |
zbl
|
Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske Postano: 04 sij 2022, 14:14 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: zbl je napisao/la: Ne postoji nikakav osnivač RS. Nije to fudbalski klub.
RS je nastala zahvaljujući onima koji su 4 godine krvarili gaće po raznim vukojebinama.
Pa najviše se pridaje ovima koji danas leže po zatvorima da su oni udarili temelje RS. Ti koji su su borili, dakle bili obični borci su danas na marginama društva RS. Nastala kao šta? Kao neka prirodna, historijska cjelina ili pak kao rezultat sile, zločina, na krvi nevinih. Srbi kao i Hrvati u BiH imaju puno pravo tražiti prava za svoju zajednicu. Ono što je bilo 90-tih nije način. Bošnjačka politika nije idealna, daleko od toga. Kao i kod vas, oni najgori isplivaju i vode politiku. Jasno je to, jer politika u BiH nije ono što bi trebala biti, nego unosan biznis. Al sve to nije odgovor i izgovor eto vi ste takvi, pa imamo pravo da puškom i nožem uzmemo što mislimo da je naše. Mi smo takvi, vi onakvi, Hrvati takvi kakvi jesu. Ovdje nema rješenja ovako kako sad stoje stvari. Nema ga zato što političarima koji vode pregovore i dogovore nije u interesu da se dogovore. Njima je u interesu da bude ovako. Samo u tim uslovima oni opstaju. Ja znam da se Bakir ne bori ni za kakvu BiH niti da se bori za mene kao bh građanina. Ne znam koliko ste vi svjesni da se Mile ne bori za RS koja je nastala zahvaljujući onima koji su 4 godine gaće krvarili po raznim vukojebinama. I ne, ne otvarao vam ja oči. Imate valjda toliko da saberete 2 i 2. No, žmiriti na činjenice i isticati samo ono što ti odgovara...poslije bude ququ i pomagaj. Sve što si napisao nema nikakve veze s onim što sam ja napisao. Ko gdje leži je irelevantno sa aspekta ustavne pozicije RS. RS je legalizovana u Dejtonu i to je to. I sta je tačno prirodna, istorijska cjelina? Da li si ti svjestan da su se granice redovno crtale krvlju, progonima pa i istrebljivanjem? Primjera je na stotine.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske Postano: 04 sij 2022, 14:14 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: zbl je napisao/la: Ne postoji nikakav osnivač RS. Nije to fudbalski klub.
RS je nastala zahvaljujući onima koji su 4 godine krvarili gaće po raznim vukojebinama.
Pa najviše se pridaje ovima koji danas leže po zatvorima da su oni udarili temelje RS. Ti koji su su borili, dakle bili obični borci su danas na marginama društva RS. Nastala kao šta? Kao neka prirodna, historijska cjelina ili pak kao rezultat sile, zločina, na krvi nevinih. Srbi kao i Hrvati u BiH imaju puno pravo tražiti prava za svoju zajednicu. Ono što je bilo 90-tih nije način.Bošnjačka politika nije idealna, daleko od toga. Kao i kod vas, oni najgori isplivaju i vode politiku. Jasno je to, jer politika u BiH nije ono što bi trebala biti, nego unosan biznis. Al sve to nije odgovor i izgovor eto vi ste takvi, pa imamo pravo da puškom i nožem uzmemo što mislimo da je naše. Mi smo takvi, vi onakvi, Hrvati takvi kakvi jesu. Ovdje nema rješenja ovako kako sad stoje stvari. Nema ga zato što političarima koji vode pregovore i dogovore nije u interesu da se dogovore. Kako nije? Evo RS puni već 30 godina. Shaban995 je napisao/la: Njima je u interesu da bude ovako. Samo u tim uslovima oni opstaju. Ja znam da se Bakir ne bori ni za kakvu BiH niti da se bori za mene kao bh građanina. Ne znam koliko ste vi svjesni da se Mile ne bori za RS koja je nastala zahvaljujući onima koji su 4 godine gaće krvarili po raznim vukojebinama. I ne, ne otvarao vam ja oči. Imate valjda toliko da saberete 2 i 2. No, žmiriti na činjenice i isticati samo ono što ti odgovara...poslije bude ququ i pomagaj. Vrlo malo, čak ni malo. Mi mislimo da je Mile vrhunski vođa srpskog naroda. Zato ga biramo. A vi sa druge strane Bakira birate jer je jedan od najvećih islamskih vjernika i Alijin sin. Polika je vama sporena, Bjelosvjetski liberlani fašisti se bave politikom umjesto vas.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
Srpsčanin
|
Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske Postano: 04 sij 2022, 14:20 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7366 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Shaban995 je napisao/la: Tankosic je napisao/la: Boli ga kurac on je svoje odradio, a ti si i dalje pacenik  Paćenik sam što je ratni zločinac tamo gdje treba biti? Možda je po mišljenju nekih ratni zločinac ali ne postoji ni jedna odluka predsjednika Srpske doktora profesora Radovana Karadžića koja bi podrazumijevala zločin kao način izvršenja iste.To ne znači da neki neodgovorni elementi i na srpskoj strani nisu činili zločine i protiv Muslimana i protiv drugih.Bilo je to vrijeme stvaranja institucija i sve je to obavljano sa ledine a simultano sa ratom to jeste odbranom od velikomuslimanske agresije. Tačno je dakle da su stradali i Muslimani ali stradanje Muslimana posljedica je velikomuslimanske politike Alije Izetbegovića i svih onih koji su ga podržavali.Nije samo riječ o SDA nego i o SDP kao drugoj muslimanskoj stranci.Ciljevi velikomuslimanske politike nisu mogli biti ostvareni bez rata a rat je podrazumijeva se donosio i stradanja pa i zločine.Sve je to bilo dobro poznato velikomuslimanskim upravljačima a da li je bilo poznato i običnim Muslimanima ? Vjerovatno jeste većini.
_________________ Bošnjaci su dejtonska kategorija
|
|
Vrh |
|
 |
Shaban995
|
Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske Postano: 04 sij 2022, 14:24 |
|
|
zbl je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Pa najviše se pridaje ovima koji danas leže po zatvorima da su oni udarili temelje RS. Ti koji su su borili, dakle bili obični borci su danas na marginama društva RS. Nastala kao šta? Kao neka prirodna, historijska cjelina ili pak kao rezultat sile, zločina, na krvi nevinih. Srbi kao i Hrvati u BiH imaju puno pravo tražiti prava za svoju zajednicu. Ono što je bilo 90-tih nije način. Bošnjačka politika nije idealna, daleko od toga. Kao i kod vas, oni najgori isplivaju i vode politiku. Jasno je to, jer politika u BiH nije ono što bi trebala biti, nego unosan biznis. Al sve to nije odgovor i izgovor eto vi ste takvi, pa imamo pravo da puškom i nožem uzmemo što mislimo da je naše. Mi smo takvi, vi onakvi, Hrvati takvi kakvi jesu. Ovdje nema rješenja ovako kako sad stoje stvari. Nema ga zato što političarima koji vode pregovore i dogovore nije u interesu da se dogovore. Njima je u interesu da bude ovako. Samo u tim uslovima oni opstaju. Ja znam da se Bakir ne bori ni za kakvu BiH niti da se bori za mene kao bh građanina. Ne znam koliko ste vi svjesni da se Mile ne bori za RS koja je nastala zahvaljujući onima koji su 4 godine gaće krvarili po raznim vukojebinama. I ne, ne otvarao vam ja oči. Imate valjda toliko da saberete 2 i 2. No, žmiriti na činjenice i isticati samo ono što ti odgovara...poslije bude ququ i pomagaj.
Sve što si napisao nema nikakve veze s onim što sam ja napisao. Ko gdje leži je irelevantno sa aspekta ustavne pozicije RS. RS je legalizovana u Dejtonu i to je to. I sta je tačno prirodna, istorijska cjelina? Da li si ti svjestan da su se granice redovno crtale krvlju, progonima pa i istrebljivanjem? Primjera je na stotine. Tačno, RS kao entitet u okviru BiH je zagarantovana DMS. Pa eto granice današnje BiH nisu, čak su bile i na štetu teritorija BiH prije formiranja Jugoslavije. No, ako pogledaš prirodno je omeđeno s jedne strane Dinara, onda Una, Sava, Drina. Prirodna cjelina. Prokletstvo jeste što je to bogata zemlja prirodno, ali je paradoks što smo dobri domaćini i hoćemo ugostiti, ali nismo međusobno dobri i onda sve to upropaštavamo. Ako su se nekad granice crtale krvlju, ne misliš li da su ta vremena prošla. Vidiš i na koji način velike sile, da kažemo, međusobno ratuju. Sve je to diplomatija. Ok, kusuraju se na budalašima kakvi smo mi bili u ex yu 90-tih. Ili u Siriji, Iraku, Libiji, na dalekom istoku i tako to. Al ne vode direktne ratove. Isto tako, nekad je bilo robovlasništvo u klasičnom smislu te riječi. Danas te zarobi grantovima, kreditima, naoružanjem, investicijama. I poslije dođe sve to na naplatu. Tu dolazimo do nas, do toga šta će biti sa BiH, odnosno sa RS. Biće kako veliki odluče. Tu se ne pitamo ni ti ni ja niti Mile, Bakir, pa čak ni srbijanski ili hrvatski političari i vođe. Možeš biti kusur u međusobnoj razmirici između recimo Rusije i SAD. Sve zavisi ko kome bude ustupak davao.
|
|
Vrh |
|
 |
Srpsčanin
|
Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske Postano: 04 sij 2022, 14:24 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7366 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
[quote="Shaban995"][quote="zbl"][quote="Shaban995"] Bošnjačka politika nije idealna, daleko od toga. Kao i kod vas, oni najgori isplivaju i vode politiku./quote] Nije tačno.Ovi što vas vode su najpametniji medju vama.Vi ste u prosjeku kao onaj Sulejman koji je htio da otvori vrata aviona.Znači ima i blesavijih od Sulejmana a ima i malo manje blesavijih od Sulejmana.
_________________ Bošnjaci su dejtonska kategorija
|
|
Vrh |
|
 |
Shaban995
|
Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske Postano: 04 sij 2022, 14:31 |
|
|
Srpsčanin je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Paćenik sam što je ratni zločinac tamo gdje treba biti?
Možda je po mišljenju nekih ratni zločinac ali ne postoji ni jedna odluka predsjednika Srpske doktora profesora Radovana Karadžića koja bi podrazumijevala zločin kao način izvršenja iste.To ne znači da neki neodgovorni elementi i na srpskoj strani nisu činili zločine i protiv Muslimana i protiv drugih.Bilo je to vrijeme stvaranja institucija i sve je to obavljano sa ledine a simultano sa ratom to jeste odbranom od velikomuslimanske agresije. Tačno je dakle da su stradali i Muslimani ali stradanje Muslimana posljedica je velikomuslimanske politike Alije Izetbegovića i svih onih koji su ga podržavali.Nije samo riječ o SDA nego i o SDP kao drugoj muslimanskoj stranci.Ciljevi velikomuslimanske politike nisu mogli biti ostvareni bez rata a rat je podrazumijeva se donosio i stradanja pa i zločine.Sve je to bilo dobro poznato velikomuslimanskim upravljačima a da li je bilo poznato i običnim Muslimanima ? Vjerovatno jeste većini. Je li po mišljenju nekih Hitler ratni zločinac, a dok ima onih kojima je nekakav heroj i dan danas? Itekako. Ne mijenja suštinu da je to bio jedan bolestan um, slažeš li se?! Kako ne, usrani đeneral je sam zagalamio: Citat: - Prema tome mi ne možemo očistiti niti možemo imati rešeto da prosijemo samo da ostanu Srbi ili propadnu Srbi a ostali da odu. Pa to je, to neće, ja ne znam kako će gospodin Krajišnik i gospodin Karadžić objasniti svijetu. To je lјudi genocid. Mi moramo da pozovemo svakog čoveka koji je čelom polјubio ove prostore i teritoriju države koju hoćemo da napravimo Dakle, namjera je itekako postojala, odluke su postojale i za ovo ima transkript kao dokaz. Nisu u pitanju neodgovorni elementi, punu kontrolu su imali njih dvojica i sistematski se išlo na ono što je ovim citatom potvrđeno. Ironično je da pišeš o velikomuslimanskoj agresiji, obzirom da ste VI bili ti koji su opkolili Sarajevo, Goražde, Srebrenicu...dakle vi ste bili na brdima i gađali artiljerijom dok smo se mi organizovali da se BRANIMO. Alijina politika je samo poslužila kao dobar izgovor za srpsku agresiju. Na kraju krajeva, taj isti Alija je davao prijedloge i Tuđmanu i Miloševiću, a na kraju krajeva i dabiću za raznorazne podjele BiH. Odbijeno je sve jer se uvijek htjelo više. Kakvo velikomuslimanstvo u borbi za goli život?! Ko počinje rat bez oružja, bez ljudstva? Puno rupa u priči, no ko da je to bitno. Bitno da vrtite poturenu matricu.
|
|
Vrh |
|
 |
Shaban995
|
Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske Postano: 04 sij 2022, 14:34 |
|
|
Srpsčanin je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: zbl je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Bošnjačka politika nije idealna, daleko od toga. Kao i kod vas, oni najgori isplivaju i vode politiku./quote] Nije tačno.Ovi što vas vode su najpametniji medju vama.Vi ste u prosjeku kao onaj Sulejman koji je htio da otvori vrata aviona.Znači ima i blesavijih od Sulejmana a ima i malo manje blesavijih od Sulejmana. E jebi ga sad, kako onda objašnjavaš vaš izbor bivšeg švercera Ronhila koji kad se obraća imaš osjećaj da pričaš sa nekim kamiondžijom, koji nema osnovne kulture koju bi trebao da ima jedan političar i diplomata?! I sad mi smo glupi, a vi pametni što birate čobana za vođu. Meni je Bakir kao izbor Bošnjaka sramota. To nije moj izbor. Ili onaj Šefik fikus. Ja se ne libim to reći. SDA je zlo za Bošnjake kao narod. Ta govna treba ugasiti.
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske Postano: 04 sij 2022, 14:34 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8197 Lokacija: Republic of Srpska
|
Sve što želim reći - ponosna, vječna, slavna - Republika Srpska.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
 |
zbl
|
Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske Postano: 04 sij 2022, 15:33 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: zbl je napisao/la: Sve što si napisao nema nikakve veze s onim što sam ja napisao. Ko gdje leži je irelevantno sa aspekta ustavne pozicije RS. RS je legalizovana u Dejtonu i to je to.
I sta je tačno prirodna, istorijska cjelina? Da li si ti svjestan da su se granice redovno crtale krvlju, progonima pa i istrebljivanjem? Primjera je na stotine.
Tačno, RS kao entitet u okviru BiH je zagarantovana DMS. Pa eto granice današnje BiH nisu, čak su bile i na štetu teritorija BiH prije formiranja Jugoslavije. No, ako pogledaš prirodno je omeđeno s jedne strane Dinara, onda Una, Sava, Drina. Prirodna cjelina. Prokletstvo jeste što je to bogata zemlja prirodno, ali je paradoks što smo dobri domaćini i hoćemo ugostiti, ali nismo međusobno dobri i onda sve to upropaštavamo. Ako su se nekad granice crtale krvlju, ne misliš li da su ta vremena prošla. Vidiš i na koji način velike sile, da kažemo, međusobno ratuju. Sve je to diplomatija. Ok, kusuraju se na budalašima kakvi smo mi bili u ex yu 90-tih. Ili u Siriji, Iraku, Libiji, na dalekom istoku i tako to. Al ne vode direktne ratove. Isto tako, nekad je bilo robovlasništvo u klasičnom smislu te riječi. Danas te zarobi grantovima, kreditima, naoružanjem, investicijama. I poslije dođe sve to na naplatu. Tu dolazimo do nas, do toga šta će biti sa BiH, odnosno sa RS. Biće kako veliki odluče. Tu se ne pitamo ni ti ni ja niti Mile, Bakir, pa čak ni srbijanski ili hrvatski političari i vođe. Možeš biti kusur u međusobnoj razmirici između recimo Rusije i SAD. Sve zavisi ko kome bude ustupak davao. Ne postoje nikakve prirodne granice. Zašto onda Neretva ne bi bila granica pa da IH pripadne Crnoj Gori? Ili su neke rijeke prirodne granice a neke druge nisu? Kakva prirodna granica postoji između ZH i srednje Dalmacije? Nažalost granice se i sada crtaju krvlju sem ako jedna od strana nije puno jača kao u slučaju Krima.
|
|
Vrh |
|
 |
elit star
|
Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske Postano: 04 sij 2022, 15:37 |
|
|
Teraj to smeće.Šta pričaš sa njima.
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
Vrh |
|
 |
daxt
|
Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske Postano: 04 sij 2022, 15:53 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: Srpsčanin je napisao/la: E jebi ga sad, kako onda objašnjavaš vaš izbor bivšeg švercera Ronhila koji kad se obraća imaš osjećaj da pričaš sa nekim kamiondžijom, koji nema osnovne kulture koju bi trebao da ima jedan političar i diplomata?! I sad mi smo glupi, a vi pametni što birate čobana za vođu. Meni je Bakir kao izbor Bošnjaka sramota. To nije moj izbor. Ili onaj Šefik fikus. Ja se ne libim to reći. SDA je zlo za Bošnjake kao narod. Ta govna treba ugasiti. Vi bosnjaci ste pokazali da niste drzavotvorni.Sada pravite republiku bosnjacku po uzoru na Srpsku.Ti bi mogao da budes fin muslimanski Srbin, interesuje te srpstvo, verovatno pijes i volis svinjetinu. Srpska ima jos mnogo izazova na svom putu, treba politicare drzati na oku da se ne foliraju previse.
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
Vrh |
|
 |
Shaban995
|
Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske Postano: 04 sij 2022, 15:57 |
|
|
zbl je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Tačno, RS kao entitet u okviru BiH je zagarantovana DMS. Pa eto granice današnje BiH nisu, čak su bile i na štetu teritorija BiH prije formiranja Jugoslavije. No, ako pogledaš prirodno je omeđeno s jedne strane Dinara, onda Una, Sava, Drina. Prirodna cjelina. Prokletstvo jeste što je to bogata zemlja prirodno, ali je paradoks što smo dobri domaćini i hoćemo ugostiti, ali nismo međusobno dobri i onda sve to upropaštavamo.
Ako su se nekad granice crtale krvlju, ne misliš li da su ta vremena prošla. Vidiš i na koji način velike sile, da kažemo, međusobno ratuju. Sve je to diplomatija. Ok, kusuraju se na budalašima kakvi smo mi bili u ex yu 90-tih. Ili u Siriji, Iraku, Libiji, na dalekom istoku i tako to. Al ne vode direktne ratove. Isto tako, nekad je bilo robovlasništvo u klasičnom smislu te riječi. Danas te zarobi grantovima, kreditima, naoružanjem, investicijama. I poslije dođe sve to na naplatu.
Tu dolazimo do nas, do toga šta će biti sa BiH, odnosno sa RS. Biće kako veliki odluče. Tu se ne pitamo ni ti ni ja niti Mile, Bakir, pa čak ni srbijanski ili hrvatski političari i vođe. Možeš biti kusur u međusobnoj razmirici između recimo Rusije i SAD. Sve zavisi ko kome bude ustupak davao.
Ne postoje nikakve prirodne granice. Zašto onda Neretva ne bi bila granica pa da IH pripadne Crnoj Gori? Ili su neke rijeke prirodne granice a neke druge nisu? Kakva prirodna granica postoji između ZH i srednje Dalmacije? Nažalost granice se i sada crtaju krvlju sem ako jedna od strana nije puno jača kao u slučaju Krima. Ponavljam opet, i na ustrb nekih teritorija koje su bile pod BiH, formirana je sa granicama koje su prirodne, a to je od Une do Drine, od Save do mora ili do Dinare preciznije. Pa ne znam, eto nije granica. Al ove kao entitetske granice nikakvog smisla nema i jasno je da su na silu nastale. Pa zapadna Hercegovina je prirodno odvojena upravo planinom od Dalmacije. Mislim kad već govorimo o prirodnim granicama. Osim prirodnih imamo i neko historijsko nasljeđe koje traje nekih hiljadu godina.
|
|
Vrh |
|
 |
daxt
|
Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske Postano: 04 sij 2022, 16:01 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: zbl je napisao/la: Ne postoje nikakve prirodne granice. Zašto onda Neretva ne bi bila granica pa da IH pripadne Crnoj Gori? Ili su neke rijeke prirodne granice a neke druge nisu? Kakva prirodna granica postoji između ZH i srednje Dalmacije?
Nažalost granice se i sada crtaju krvlju sem ako jedna od strana nije puno jača kao u slučaju Krima.
Ponavljam opet, i na ustrb nekih teritorija koje su bile pod BiH, formirana je sa granicama koje su prirodne, a to je od Une do Drine, od Save do mora ili do Dinare preciznije. Pa ne znam, eto nije granica. Al ove kao entitetske granice nikakvog smisla nema i jasno je da su na silu nastale. Pa zapadna Hercegovina je prirodno odvojena upravo planinom od Dalmacije. Mislim kad već govorimo o prirodnim granicama. Osim prirodnih imamo i neko historijsko nasljeđe koje traje nekih hiljadu godina. Da imas historijsko nasledje pre islama, zvao bi se tvrtko, otac stefan, majka katarina npr.Ovako imas samo veze sa pustinjskim pedofilom i varalicom.
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
Vrh |
|
 |
Shaban995
|
Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske Postano: 04 sij 2022, 16:03 |
|
|
daxt je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: E jebi ga sad, kako onda objašnjavaš vaš izbor bivšeg švercera Ronhila koji kad se obraća imaš osjećaj da pričaš sa nekim kamiondžijom, koji nema osnovne kulture koju bi trebao da ima jedan političar i diplomata?! I sad mi smo glupi, a vi pametni što birate čobana za vođu. Meni je Bakir kao izbor Bošnjaka sramota. To nije moj izbor. Ili onaj Šefik fikus. Ja se ne libim to reći. SDA je zlo za Bošnjake kao narod. Ta govna treba ugasiti. Vi bosnjaci ste pokazali da niste drzavotvorni.Sada pravite republiku bosnjacku po uzoru na Srpsku.Ti bi mogao da budes fin muslimanski Srbin, interesuje te srpstvo, verovatno pijes i volis svinjetinu. Srpska ima jos mnogo izazova na svom putu, treba politicare drzati na oku da se ne foliraju previse. Dok ste vi Srbi pokazali da jeste?? Pa preuzeli ste na sebe ulogu da održite Jugoslaviju (dobro, čitamo: veliku Srbiju kao nasljednicu Jugoslavije), pa vam se redom osipale prvo Slovenija, onda Hrvatska, Makedonija vam i nije zanimljiva, da ima izlaz na more bila bi kao što je Crna Gora, ali se i ona izvukla iz tih kandži, e u BiH ste eto dokazivali tu svoju silu i državotvornost, pa vidimo kako je završilo. I da, i sa Kosovom ste dokazali koliko ste državotvorni. Pijem, ne jedem svinjetinu. Ne volim jeftino meso. Teletina, jagnjetina, neka fina riba. U Topliku mi se sviđa jer je uvijek svježe. Znaš šta je najveća tuga? Što sa ovakvim političarima kod nas vi niste u stanju da ostvarite te neke ciljeve. A niste jer su jednako nesposobni i oni koji vas vode, odnosno oni se vode samo svojim interesima bez obzira na štetu koju čine. Ja bih mogao da budem fin komšija i sugrađanin svakom u BiH nevezano koje je nacije ili vjere. I to i jesam. Sa mnom nema problem niko ko je normalan i ko ne jede govna bespotrebno. A nekakvi nacionalisti, te ne volim ni u bošnjačkom narodu. Sve je to go lopov koji samo gleda kako da se obogati preko narodne grbače.
|
|
Vrh |
|
 |
zbl
|
Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske Postano: 04 sij 2022, 16:06 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: zbl je napisao/la: Ne postoje nikakve prirodne granice. Zašto onda Neretva ne bi bila granica pa da IH pripadne Crnoj Gori? Ili su neke rijeke prirodne granice a neke druge nisu? Kakva prirodna granica postoji između ZH i srednje Dalmacije?
Nažalost granice se i sada crtaju krvlju sem ako jedna od strana nije puno jača kao u slučaju Krima.
Ponavljam opet, i na ustrb nekih teritorija koje su bile pod BiH, formirana je sa granicama koje su prirodne, a to je od Une do Drine, od Save do mora ili do Dinare preciznije. Pa ne znam, eto nije granica. Al ove kao entitetske granice nikakvog smisla nema i jasno je da su na silu nastale. Pa zapadna Hercegovina je prirodno odvojena upravo planinom od Dalmacije. Mislim kad već govorimo o prirodnim granicama. Osim prirodnih imamo i neko historijsko nasljeđe koje traje nekih hiljadu godina. Pusti hiljade godina. To nije relevantno. Znači Neretva nije prirodna granica, a Una, Sava i Drina jesu. Dosljedno, nema šta. Nego, kako misliš da su sadašnje granice formirane naustrb nekih teritorija koje su bile pod BiH? Koje teritorije su u pitanju?
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|