HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 16 tra 2026, 07:41.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 325 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku
PostPostano: 13 ruj 2010, 12:28 

G-recht je napisao/la:

Dobro, i to ima smisla.

Dogovori Tudjmana i Milosevica su fakt, pogledaj "Latinicu" na tu temu.

dogovor je samo fakt budalama poput tebe, koje zive u nekom alternativnom svemiru.

Vrh

Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku
PostPostano: 13 ruj 2010, 12:34 

horus je napisao/la:
G-recht je napisao/la:

Dobro, i to ima smisla.

dogovor je samo fakt budalama poput tebe, koje zive u nekom alternativnom svemiru.

De ba barem malo kreativnosti pri vrijedjanju sagovornika, pa nesh valjda dobiti opomenu a da nikoga nisi ni nasmijao? :-(

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 12:40 

zlatni_ljiljan je napisao/la:
Da rezimiramo:

Armija BIH legitimna oruzana sila jedne medjunarodno priznate drzave
VRS paravojna formacija,agresor
HVO malo prvo,malo vise drugo

ja vala ..i da se to zapamti za vjeke vjekova ! nije zar teško naučit tri rečenice ?

:bih

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 12:48 

G-recht je napisao/la:

Prakticno da, ali teoretski ne, legitimitet je imala samo armija, ostalo su bile paravojne formacije koje su naknadno legalizovane u Daytonu. Hrvati su izglasali nezavisnost BiH, zaboravio?

O čemu pričaš čovječe? Od 1992 do 1995 oružane snage BiH su se sastojale od 2 komponente, ABiH i HVO. To je zvanična politika koja formalno nije od strane Sarajeva poništavana ni u vrijeme najžešćih sukoba hrvata i muslimana, mada je bilo nekih naznaka da se ide u tom pravcu tamo gdje su hrvati bili u izrazitoj manjini.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 12:53 

G-recht je napisao/la:
Kiza je napisao/la:

Hvala na dopunama. :palacgore1

Divjakov sin je teško ranjen, a ne prebijen. Moj lapsus. Ali mislim da je preživeo to ranjavanje...

Što se tiče mesta rođenja, tu stvarno nema nikakvog spora - on je rođen u Beogradu, i živeo je u onom kraju Voždovca oko crkve kao i Panić. Do 1992. godine se izjašnjavao kao Srbin, a tačno je da je od te godine naprasno postao Bosnac. Nužda zakon menja. :zubati

Lazes. On se i dan danas izjasnjava ko Srbin. A to sto je tebi, i tvojim istomisljenicima, Srbin=Karadzicev Srbin, to je vec druga prica. Srbi su prvo (ne svi, naravno), onako historijski gledano, prilikom konstituiranja srpske nacije pod uticajem SPC-a shutnuli sve vani sto se nije krstilo s tri prsta, onda su se predomislili pa pokusali, onako ideoloski, te iste ljude naknadno da posrbe (izmisljajuci teorije o "Srbima ne-pravoslavne veroispovesti"), pa sad "izbacuju iz Srpstva" svi koji nisu s kokardom na glavi zarili i palili sirom Hrvatske, BiH i Kosova. Opet, kad se prebrojavaju zrtve, onda je i Srbin iz Sarajeva srpska zrtva koji je pogodjen od cetnickog snajpera u rovu ARBiH. Nevidjeno licemjerstvo, zapitaj se.

Ako se ovako nastavi ostace Srbi jos samo oni koji nose majice Ratka Mladica.

Nemam vremena da raspravljam sa dangubama i neznalicama. :zubati

Eto, pogledaj onaj video što sam postavio na prethodnoj strani... ali ne, ti to ne smeš ni da pogledaš, a kamo li da prokomentarišeš... :zubati

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 12:55 

atan je napisao/la:
Da rezimiramo:

ja vala ..i da se to zapamti za vjeke vjekova ! nije zar teško naučit tri rečenice ?

Zar nije teško skontati da se na hrvatskom forumu hrvatski narod i njegove oružane formacije ne mogu proglašavati agresorskim? A zlikovačke horde tzv ABiH koje su taj isti narod ubijale i protjerivale da budu proglašavane legitimnim?!
Imaš svoje muslimanske sa-x i ine forume i proturaj tamo tu svoju velikomuslimansku ideologiju.
Čudim se da moderacija tolerira ovakve očite provokacije.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 12:56 

Kiza je napisao/la:
G-recht je napisao/la:

Lazes. On se i dan danas izjasnjava ko Srbin. A to sto je tebi, i tvojim istomisljenicima, Srbin=Karadzicev Srbin, to je vec druga prica. Srbi su prvo (ne svi, naravno), onako historijski gledano, prilikom konstituiranja srpske nacije pod uticajem SPC-a shutnuli sve vani sto se nije krstilo s tri prsta, onda su se predomislili pa pokusali, onako ideoloski, te iste ljude naknadno da posrbe (izmisljajuci teorije o "Srbima ne-pravoslavne veroispovesti"), pa sad "izbacuju iz Srpstva" svi koji nisu s kokardom na glavi zarili i palili sirom Hrvatske, BiH i Kosova. Opet, kad se prebrojavaju zrtve, onda je i Srbin iz Sarajeva srpska zrtva koji je pogodjen od cetnickog snajpera u rovu ARBiH. Nevidjeno licemjerstvo, zapitaj se.

Ako se ovako nastavi ostace Srbi jos samo oni koji nose majice Ratka Mladica.

Eto, pogledaj onaj video što sam postavio na prethodnoj strani... ali ne, ti to ne smeš ni da pogledaš, a kamo li da prokomentarišeš... :zubati

95. godina, vec sam detaljno objasnio - vrati se nazad, ili ti je latinica tolko mrska da ti misli automatski odlutaju u pravcu velike male srbije dok citas ovo odvratno pismo (ko seselj u Haag-u kad ga natjerase da govori "odvratnim engleskim jezikom") :D

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 12:59 

G-recht je napisao/la:
Kiza je napisao/la:

95. godina, vec sam detaljno objasnio - vrati se nazad, ili ti je latinica tolko mrska da ti misli odlutaju u pravcu velike male srbije dok citas ovo odvratno pismo (ko seselj u Haag-u kad ga natjerase da govori "odvratnim engleskim jezikom") :D

Ti opravdavaš ono tekbiranje, koje počelo još 1993. godine? Lepo budi iskren. Samo toliko.

A ne te prežvakane multi-kulti priče u koje ti više niko ne veruje.

:kava

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 13:00 

Uh ... al je Turad tuj postala neurozna! Skroz!

Da vidimo temu, "Srbija zauzvrat morebit dobiva Šumsku" ... hm ... da .... nego što ćete vi Turci-Bošnjaci ako RS doista ode Srbiji po blagoslovu međunarodne zajednice?

Hoćete li i onda ić' prid Sarajevskom katedralom tekbirit?

Krmad jedna nalokana bezobrazna!

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 13:00 

atan je napisao/la:
Da rezimiramo:

U vezi HVO-a nije točna tvrdnja, tako da onaj tko ovo pamti, pamtit će krivo. Činjenica jest puno bliža ovome, da nije bilo HVO-a, ne bi bilo Sarajeva, već Capajeba. Omalovažavnje HVO-a, jest pljuvanje na Bosnu i Hercegovinu.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 13:05 

G-recht je napisao/la:

Dobro, i to ima smisla.

Ne'š ti moralne vertikale ... "Latinica"??

Koliko pokolja Turaka-Bošnjaka nad Hrvatima 1993. je ta "Latinica" obradila??

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 13:08 

Bobovac je napisao/la:
atan je napisao/la:

Zar nije teško skontati da se na hrvatskom forumu hrvatski narod i njegove oružane formacije ne mogu proglašavati agresorskim? A zlikovačke horde tzv ABiH koje su taj isti narod ubijale i protjerivale da budu proglašavane legitimnim?!
Imaš svoje muslimanske sa-x i ine forume i proturaj tamo tu svoju velikomuslimansku ideologiju.
Čudim se da moderacija tolerira ovakve očite provokacije.

ARBiH je bila, ako cemo tako, "najlegitimnija" vojska u toj drzavi, a i najmanje zlocina, najveca vojska, najmanje zlocina. Koliko god da bosanstvo ARBiH u pojedinim segmentima izgledalo licemjerno ( a i jeste kad se bez obzira na Srbe i Hrvate pocelo pozdravljati sa "selam alejkum", koliko god da je otpor vlastitoj radikalizaciji u datim okolnostima bio tezak trebalo se istrajati na multikulturnom karakteru bosansko-hercegovackog otpora velikosrpskoj agresiji - nes valjda i agresiju da porices?) ono je ipak imalo i pozitivnih efekata, kao sto je to npr. cinjenica da je katedrala u Sarajevu ostala citava i nakon sto je srusen Stari Most, a bilo je i onih koji su je tada htjeli minirati.

Ja da sam se pitao, ARBiH bi bila jedna totalno sekularizovana vojska (koji ce kurac hodze i popovi u vojsci) u kojoj nema tekbiranja..sehida i slicnih pizdarija. Inace, Bosnjaci, ako zele ikada da koncept multietnicke, gradjanske drzave (ono, po principu evropskih drzava) zazivi medju Hrvatima, pa mozda i jednog dana medju Srbima, moraju definitivno da se odreknu poistovjecivanja Bosne sa islamom i izrazito islamskih tradicijama (i ja da sam Hrvat, Srbin, Jevrej, ili jedan od "ostalih", nebi nasjeo na multietnicke fore u vrijeme kad se pokrecu inicijative za zabranu djeda mraza).

Ali mora covjek biti iskren i priznati da nije lako ostati "multietnican" dok oni, koje bi rado da vidis integrisane u zajednicku drzavu, te etnicko-heterogene principe potkopavaju gdje god da mogu, tako da vlastiti princip multietnicnosti na kraju ispadne kao greska, slabost kojom se upravo protivnici te multietnicnosti koriste i u svojim avlijama sprovode homogenizam dok u tudjim pozivaju na "demokratska prava". To ti je ono kao kad se islamisti pozivaju na ljudska prava.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 13:10 

Hadeka je napisao/la:
G-recht je napisao/la:

Dobro, i to ima smisla.

Nisam znao da "Latinica", kao emisija hrvatske televizije, ima protivnika medju Hrvatima. Takvima kao ti da Vatikan napravi dokumentarac koji kritikuje bivseg generala partizanske vojske, pokojnog predsjednika FK partizan (ili tako nesto, ne sjecam se bas), vi bi rekli: NE VALJA BRE!

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 13:13 

Kiza je napisao/la:
G-recht je napisao/la:

95. godina, vec sam detaljno objasnio - vrati se nazad, ili ti je latinica tolko mrska da ti misli odlutaju u pravcu velike male srbije dok citas ovo odvratno pismo (ko seselj u Haag-u kad ga natjerase da govori "odvratnim engleskim jezikom") :D

Ti opravdavaš ono tekbiranje, koje počelo još 1993. godine? Lepo budi iskren. Samo toliko.

A ne te prežvakane multi-kulti priče u koje ti više niko ne veruje.

:kava

Gdje ja opravdavam tekbiranje, bilo kad, a ne samo 93. godine? Covjece, opet, CITAJ ono sto pisem!

Opet kazem, vecina ljudi u Bosni razmislja na taj nacin na koji razmisljas i ti, poznato mi je, ja ne, da razmisljam ne bih katolkinji dijete napravio.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 13:14 

G-recht je napisao/la:
Hadeka je napisao/la:

Nisam znao da "Latinica", kao emisija hrvatske televizije, ima protivnika medju Hrvatima. Takvima kao ti da Vatikan napravi dokumentarac koji kritikuje bivseg generala partizanske vojske, pokojnog predsjednika FK partizan (ili tako nesto, ne sjecam se bas), vi bi rekli: NE VALJA BRE!

Nisi znao .. pa gdi ti živiš?? U ŠveCkoj?

Dakle, što ćete ako Šumska ode po migu međunarodne zajednice??
Tekbirit??

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 13:15 

Hm, i janjičari su bili multikulti, i to je dokaz za što?

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 13:19 

Hadeka je napisao/la:
G-recht je napisao/la:

ARBiH je bila, ako cemo tako, "najlegitimnija" vojska u toj drzavi, a i najmanje zlocina, najveca vojska, najmanje zlocina. Koliko god da bosanstvo ARBiH u pojedinim segmentima izgledalo licemjerno ( a i jeste kad se bez obzira na Srbe i Hrvate pocelo pozdravljati sa "selam alejkum", koliko god da je otpor vlastitoj radikalizaciji u datim okolnostima bio tezak trebalo se istrajati na multikulturnom karakteru bosansko-hercegovackog otpora velikosrpskoj agresiji - nes valjda i agresiju da porices?) ono je ipak imalo i pozitivnih efekata, kao sto je to npr. cinjenica da je katedrala u Sarajevu ostala citava i nakon sto je srusen Stari Most, a bilo je i onih koji su je tada htjeli minirati.

Ja da sam se pitao, ARBiH bi bila jedna totalno sekularizovana vojska (koji ce kurac hodze i popovi u vojsci) u kojoj nema tekbiranja..sehida i slicnih pizdarija. Inace, Bosnjaci, ako zele ikada da koncept multietnicke, gradjanske drzave (ono, po principu evropskih drzava) zazivi medju Hrvatima, pa mozda i jednog dana medju Srbima, moraju definitivno da se odreknu poistovjecivanja Bosne sa islamom i izrazito islamskih tradicijama (i ja da sam Hrvat, Srbin, Jevrej, ili jedan od "ostalih", nebi nasjeo na multietnicke fore u vrijeme kad se pokrecu inicijative za zabranu djeda mraza).

Ali mora covjek biti iskren i priznati da nije lako ostati "multietnican" dok oni, koje bi rado da vidis integrisane u zajednicku drzavu, te etnicko-heterogene principe potkopavaju gdje god da mogu, tako da vlastiti princip multietnicnosti na kraju ispadne kao greska, slabost kojom se upravo protivnici te multietnicnosti koriste i u svojim avlijama sprovode homogenizam dok u tudjim pozivaju na "demokratska prava". To ti je ono kao kad se islamisti pozivaju na ljudska prava.

Jebateled .. svaku temu zatrolaš.

:offtopic

Tok diskusije se neda uvijek kontrolisati - ja nisam prvi skreno s teme, u biti, sve je ovo tema na neki nacin jer se sve tice razmisljanja ljudi u toj BiH. Sve sto se u vezi, ionako utopicnog, trgovanja Srbije s komadom bosansko-hercegovacke zemlje da reci, receno je u tri recenica: Da ili Ne i zasto Da ili Ne, nakon toga krece diskusija ciji tokovi mogu zavrsiti i u "stoljecu sedmom". Sasvim normalna stvar, ne samo za Balkance - tako je i na njemackim forumima npr..

Inace primjetim odredjenu dozu agresivnosti prema meni (od tvoje strane) iako sam se na osnovu tvoje starosne dobi uvijek prema tebi odnosio korektno i uljudno.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 13:20 

Hadeka je napisao/la:

Tekbirit??

Odigraće jednu misiju "Call of Duty: Modern Warfare 2" i malo smiriti živce u iščekivanja istog scenarija i sa HRHB :D

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 13:25 

Hadeka je napisao/la:
G-recht je napisao/la:

Nisi znao .. pa gdi ti živiš?? U ŠveCkoj?

Tekbirit??

U Austriji. HRT na srpskim forumima nazivaju "ustaskom televizijom". Pa ako ni vam ne valja onda ...

Citat:
Tekbirit??

Nemam ja s tekbiranjem nista, znas ti to. Sumska mislim da ce tesko otici bilo kud. Poznajem dobro razmisljanja ljudi, pa i oficijelne politike koja vlada u Evropskoj Uniji (vec dvije godine radim upravo na jednom projektu EU tako da znam sta se "potice" a sta ne), mislim da legitimizacija genocidne tvorevine u vidu drzavnosti nece nikada dobiti "mig" od Medjunarodne Zajednice. Ameri to ionako nece podrzati. Ne samo zbog toga sto se to koci s njihovim temeljnim nacelima (ne mozes 11. juli proglasiti danom genocida u Srebrenici a onda pocinioce nagraditi onim za sta su se borili: nezavisnost i destrukcija BiH) nego sto to u medjuvremenu bez novih sukoba vise nije ni sprovodljivo: Bosnjaci su sada u mnogo boljem polozaju nego 92. godine (Srbi u mnogo losijem) a koridor je vec presjecen tako da bi u najmanju ruku u Brckom doslo do nemira koji bi se prosirili na ostatak drzave (znamo valjda u medjuvremenu kako gradjanski ratovi pocinju, ja sam na TV gledao kako se u Visegradu ratuje dok kod nas 26 km dalje jos ni metak nije ispaljen bio)..to stranci nece dozvoliti, previse je tu kapitala u medjuvremenu ulozeno - 92. smo jos bili u socijalizmu pa i nije bilo steta sto cemo porusiti ono sto je izmedju 45. i 92. izgradjeno. ;-)

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 13:34 

G-recht je napisao/la:
Nemam ja s tekbiranjem nista, znas ti to. Sumska mislim da ce tesko otici bilo kud. Poznajem dobro razmisljanja ljudi, pa i oficijelne politike koja vlada u Evropskoj Uniji (vec dvije godine radim upravo na jednom projektu EU tako da znam sta se "potice" a sta ne), mislim da legitimizacija genocidne tvorevine u vidu drzavnosti nece nikada dobiti "mig" od Medjunarodne Zajednice. Ameri to ionako nece podrzati. Ne samo zbog toga sto se to koci s njihovim temeljnim nacelima (ne mozes 11. juli proglasiti danom genocida u Srebrenici a onda pocinioce nagraditi onim za sta su se borili: nezavisnost i destrukcija BiH) nego sto to u medjuvremenu bez novih sukoba vise nije ni sprovodljivo: Bosnjaci su sada u mnogo boljem polozaju nego 92. godine (Srbi u mnogo losijem) a koridor je vec presjecen tako da bi u najmanju ruku u Brckom doslo do nemira koji bi se prosirili na ostatak drzave (znamo valjda u medjuvremenu kako gradjanski ratovi pocinju, ja sam na TV gledao kako se u Visegradu ratuje dok kod nas 26 km dalje jos ni metak nije ispaljen bio)..to stranci nece dozvoliti, previse je tu kapitala u medjuvremenu ulozeno - 92. smo jos bili u socijalizmu pa i nije bilo steta sto cemo porusiti ono sto je izmedju 45. i 92. izgradjeno. ;-)

Zapravo su austrijski i američki Bošnjaci u najboljem položaju... :D

Koja glupost, ko je u BiH u dobrom položaju, i za što?

Muslimani su 92. imali Hrvate kao saveznike, 5 milijuna Hrvata i dakako oni u BiH, a na moju žalost su puno toga napravili da to ne bude tako od 92. naovamo.

Inače G, meni si simpa ali malo, malo pa ti izlete mantrice tipa Srbi=Turci, "Mi smo sad u boljem položaju" i sl.

Rečenice kojima se hrane bošnjački ultranacionalisti, ako zastupaš neku avangardnu BiH nalik na Austriju i sl. ne idu ti u prilog glupe mantre koje u biti doista i nemaju baš neku snagu nit se temelje na nekim zdravim temeljima.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 13:43 

Ono što mene najviše zabrinjava je činjenica da će G-recht u roku od mjesec-dva dogurati do top postera na forumu! Ubitačan tempo. Ovi se ubiše od tipkanja, a naši mutavi, ajde eto vam zdrave konkurencije :zubati

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 13:44 

G. Recht, nakon totalnog poraza priče o multietničnosti koju propagirate, stvarno ne vidim otkud vam snaga za daljnje samoicrpljivanje? Srbi su tu vašu priču u startu razjebali i vama jedino preostaje da je pokušate plasirati Hrvatima.

Ali kako? Možda ovom parolom na sarajevskoj katedrali za koju sam pročitao da tu stoji pune 4 godine :kava

slika

Mislim, sami sebe j*bete u zakmo :D

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 13:45 

Ministry of Sound je napisao/la:
Ono što mene najviše zabrinjava je činjenica da će G-recht u roku od mjesec-dva dogurati do top postera na forumu! Ubitačan tempo.

Dobar je Memo,samo meni nije jasno kako stigne zaraditi za panju kod Svabe a istovremeno elaborirati o kiselim paprikama i zimnici ,pletenju carapica i globalnom zatopljenju :neznam

Lem Jelid Ve Lem Juled
Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 13:46 

Ja bih dodao ispod grafita:

Ako ne nastane Bošnjakistan!!! :D

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 13:49 

Ministry of Sound je napisao/la:
Ono što mene najviše zabrinjava je činjenica da će G-recht u roku od mjesec-dva dogurati do top postera na forumu! Ubitačan tempo.

Dobar je Memo,samo meni nije jasno kako stigne zaraditi za panju kod Svabe a istovremeno elaborirati o kiselim paprikama i zimnici ,pletenju carapica i globalnom zatopljenju :neznam

Kao da je cijeli život šutio ko zaliven, a onda nešto pokrenulo lavinu :zubati

Zapravo, dobro se slažemo sa krajišnicima i ovim iz istočne Bosne, nije loša baza za početak zbližavanja.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 325 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Machak, sejdo.komsoglu, Tomba17 i 37 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: