|
|
Stranica: 6/19.
|
[ 455 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
BBC
|
Naslov: Re: Američki Foreign Affairs: Podjela BiH je jedino normalno rješenje Postano: 23 pro 2016, 17:20 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Postala ta njihova "ljevica" veliki simpatizeri Erdogana i Turske. Suljagić samo o tome Twitta. Mislim da ima veze sa tim kako Turci Kurde tretiraju pa im pjena na usta krene na pomisao da bi i oni mogli tako raditi Srbima i Hrvatima.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Američki Foreign Affairs: Podjela BiH je jedino normalno rješenje Postano: 23 pro 2016, 17:42 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 48130 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
N1 tražila objašnjenja a lik ih još više poklopio AUTOR TEKSTA KOJI JE IZAZVAO BURNE REAKCIJE U CIJELOJ REGIJI OSTAJE PRI SVOME 'Bosna bi ostala bazirana na Sarajevo, a možda bi dobili i Srebrenicu' Citat: Timothy Less, bivši diplomat i britanski konzul u Banja Luci, za ugledni časopis Foreign Affairs pisao je o 'Velikoj Srbiji, Albaniji i Hrvatskoj kao rješenju za trajni mir'.
Po njegovoj kontroverznoj teoriji, podjela je neophodna za očuvanje mira na Balkanu, a najviše bi ispaštala Bosna i Hercegovina, koja bi bila podijeljena između Velike Srbije i Velike Hrvatske, piše N1.
Što se tiče Republike Srpske, Less više vjeruje u stvaranje svojevrsne unije sa Srbijom, gdje bi Republika Srpska bila pokrajina, nego u nezavisnost ovog entiteta.
Ne vjerujem da je Republika Srpska u stanju biti nazavisna država. Niti mislim da većina Srba žudi za nezavisnom državom, kao krajnjim političkim ciljem. Ono što oni žele jeste veća autonomija od ostatka Bosne i Hercegovina, te samoopredjeljenje kada je riječ o njihovim unutarnjim stvarima, to je politička realnost i znači svojevrsno razbijanje Bosne i Hercegovine. U praksi, Republika Srpska nije u stanju opstati kao entitet, već bi trebalo postati autonomna u okviru svojevrsne unije sa Srbijom. Pretpostavljam da bi srednjoročni cilj Republike Srpske mogao biti da postane autonomna pokrajina u okviru proširene Srbije. No, o tome trebaju odlučiti ljudi na terenu, a ne ja.
Hrvatsko pitanje Less bi riješio uspostavom trećeg entiteta, koji bi imao pretenziju pripajanja Hrvatskoj.
- U ovom trenutki to nije veliko političko pitanje, ali je moguće. Neke će se stvari morati dogoditi. Vidim da se javljaju tvrdi nacionalistički sentimenti, s idejom apsorpcije hrvatske manjine time što će se proširiti hrvatska država.
- Nakon tog procesa, ostala bi Bosna kao nezavisna država koja bi bila bazirana na prostor Sarajeva i ostale dijelove, minus Republika Srpska i hrvatski dijelovi, odnosno trećeg entiteta. Moguće je i da bi se Srebrenica i dijelovi RS s bošnjačkom većinom mogli pridružiti bosanskoj državi. Srbi i Bošnjaci bi trebali o tome raspravljati - kazao je u intervjuu za N1.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novi
|
Naslov: Re: Američki Foreign Affairs: Podjela BiH je jedino normalno rješenje Postano: 23 pro 2016, 18:14 |
|
|
Ni prekrajanje granica ni unutrašnje nacionalne podjele nisu rješenje za BiH  Hrvatski član Predsjedništva BiH, Dragan Čović, komentarisao je za današnji Avaz, takozvanu analizu, bivšeg šefa Konzulata Velike Britanije, Timoti Lesa, u kojoj se zagovara prekrajanje granica na račun Bosne i Hercegovine, te stvaranje Velike Srbije i Velike Hrvatske. "Bilo kakvo dijeljenje ne bi donijele ništa dobro na ovim prostorima", smatra Čović Kaže da je za BiH u granicama koje postoje i koje su dio našeg međunarodnog priznanja. "To bi bio samo nastavak jednog kontinuiteta napetnosti kroz povijest na ovim prostorima, Ne znam iz čega je taj diplomata istakao takve zahtjeve, ali sam duboko uvjeren da to nije put za BiH. Jedini put za našu zemlju jeste da uredimo unutarnje odnose u BiH, da na osjetljiv način u punini osiguramo jednu ustavnu i institucionalnu ravnopravnost, hrvatskog, bošnjačkog i srpskog naroda. To ne znači čak ni unutarnje nacionalne podjele, već da tražimo rješenje da se svaki od tih naroda može osjećati jednakopravnim. Ne vidim kako bi se na bilo koji način išlo u cjepanje i podjele, i to bi bio jedan užasan period, koji ništa nikome ne bi dobro donio", kazao je Čović za Avaz. http://vijesti.ba/clanak/340531/ni-prek ... nje-za-bih
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Američki Foreign Affairs: Podjela BiH je jedino normalno rješenje Postano: 23 pro 2016, 18:14 |
|
|
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Američki Foreign Affairs: Podjela BiH je jedino normalno rješenje Postano: 23 pro 2016, 18:15 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Lukavi Latin. Nismo mogli boljeg izabrati. Tako se takija muslimani, učite.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
otkrit ću ti tajnu
|
Naslov: Re: Američki Foreign Affairs: Podjela BiH je jedino normalno rješenje Postano: 24 pro 2016, 12:00 |
|
|
Na članak je reagirao i Emir-volim-mlatit-ženu-Suljagić, najistaknutiji predstavnik građanske-ljevičarske pro-bosanske opcije koja ne gleda tko je koje vjere i nacije. Ukratko: sada zagovara povratak na "historijski sporazum" iz 1992. kojim su očevi bili dogovorili podjelu SR BiH na srpski i muslimanski dio. Cijeli intervju OVDJE. Još jedan dokaz da su protektoratu dani odbrojani.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Američki Foreign Affairs: Podjela BiH je jedino normalno rješenje Postano: 24 pro 2016, 12:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 64456 Lokacija: DAZP HQ
|
Citat: SULJAGIĆ :Niti vidim neku Veliku Srbiju, niti vidim da smo mi nešto mnogo dobili od Zapada. Naš put u EU će biti moguć samo ukoliko se samo-palestiniziramo. Mislim da i mi i Srbija trebamo početi da vodimo računa o sebi i da pokušamo konačno, nakon što krvarimo četvrt vijeka nastaviti razgovor koji je prekinuti početkom devedesetih. Sve drugo smo probali, od pokolja do medijskih ratova, i danas nismo ni sjenka onih zemalja i onih naroda koji smo bili 1990. godine. Jedini jasan dobitnik raspada Jugoslavije je Hrvatska koja pod zastavom članstva u EU i NATO pokušava ostvariti regionalnu hegemoniju. BiH i Srbija su završile u civilizacijskom karantinu i ne vidim da jedni ili drugi postati članice EU i sačuvati donji prag kolektivnog dostojanstva. Stoga mislim da je vrijeme da prestanemo voditi tuđe ratove i pokušamo biti pametni i izbjeći turbulencije koje izvjesno dolaze. Ne moramo plaćati krvlju svaku moguću globalnu promjenu. definicija dominacije: ono kad Emir Suljagić, po vlastitom priznanju stoljetna žrtva svakog srpskog genocida u istočnoj Bosni u zadnjih sto godina, traži savez Bošnjaka i Srbije u obrani od Hrvatske. i tek će da traži i tek će da bidne. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novi
|
Naslov: Re: Američki Foreign Affairs: Podjela BiH je jedino normalno rješenje Postano: 24 pro 2016, 12:14 |
|
|
|
To vam je dogovor Erdogan-Putin, Bošnjacima ide BiH, a Srbiji Sandžak.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Američki Foreign Affairs: Podjela BiH je jedino normalno rješenje Postano: 24 pro 2016, 12:18 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7719 Lokacija: Сарај Чадор
|
|
Nema od otcjepljenja ni od trećeg ništa niti će biti. Srbohrvati su euforični nakon izbora Trampa u kojeg polažu velike i nerealne nade, ali taj delirij će brzo splasnuti.
Sjetimo se samo pisanija kada je izabrana kolinda. Treći samo što nije bio vaspostavljen, a na kraju ih izda o çokolinda.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Američki Foreign Affairs: Podjela BiH je jedino normalno rješenje Postano: 24 pro 2016, 12:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 64456 Lokacija: DAZP HQ
|
 nažalost sve hrvatske Kiowe je nemoguće uloviti s jednom slikom, ali ovo je tipična vježba HV-a u kojoj se simulira pratnja hrvatskog predsjednika na pregovore s muslimanskom stranom, negdje u bunkeriranom Sarajevu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Američki Foreign Affairs: Podjela BiH je jedino normalno rješenje Postano: 24 pro 2016, 12:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 25440 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Novi je napisao/la: To vam je dogovor Erdogan-Putin, Bošnjacima ide BiH, a Srbiji Sandžak. Dakle, Srbi bi dali ono što već imaju, za ono što imaju. Muslimani bi dali ono što nemaju, za ono što nemaju.  Jebemti... 
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Američki Foreign Affairs: Podjela BiH je jedino normalno rješenje Postano: 24 pro 2016, 14:06 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39464 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Tako je i prekodunavac Karamelo sinoć davao Neum i Brčko Bošnjama. Očiti zajednički turski geni.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Američki Foreign Affairs: Podjela BiH je jedino normalno rješenje Postano: 24 pro 2016, 14:34 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Tako je i prekodunavac Karamelo sinoć davao Neum i Brčko Bošnjama. Očiti zajednički turski geni. Kakav Neum. Jebe mi se za Neum, to se dogovarajte međusobno. I naravno da ćemo im dati korišćenje pruge i luke u Brčkom, ako se međusobno dogovorimo da priznaju odvajanje RS.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Američki Foreign Affairs: Podjela BiH je jedino normalno rješenje Postano: 24 pro 2016, 15:41 |
|
|
|
Protiv podjele BiH u prvom bi redu bila Hrvatska. Ako mislite da Čović takija s ovom izjavom - nije. To on vaistinu misli. Izdrkavanje pojedinih Hrvata na analizu iz Foreign Affairsa govori o šizofreniji istih... Pravi juropejci koji potajno drkaju na karte podijeljene BiH. No, to govori i o dvoličnosti hrvatske politike, one elita - "jevropske" i pičkomaterinske i one narodne - u suštini "slavoserbske", "balkanske", "nazadnjačke".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Američki Foreign Affairs: Podjela BiH je jedino normalno rješenje Postano: 24 pro 2016, 15:44 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Blitz
|
Naslov: Re: Američki Foreign Affairs: Podjela BiH je jedino normalno rješenje Postano: 24 pro 2016, 15:50 |
|
|
|
Mi smo dali KiM, neka svaka republika da nešto, ne može neko da daje dva puta, a neko ni jednom.
_________________ Република Српска & Herceg Bosna against Mordor.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Američki Foreign Affairs: Podjela BiH je jedino normalno rješenje Postano: 24 pro 2016, 16:01 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Za šta si ti? Za podjelu, naravno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
otkrit ću ti tajnu
|
Naslov: Re: Američki Foreign Affairs: Podjela BiH je jedino normalno rješenje Postano: 24 pro 2016, 16:21 |
|
|
|
Protiv podjele između Erhazije i Srbije. Za razdruživanje BiH.
Za Herceg-Bosnu bi bilo pogubno imati s RH zajedničko išta više od vojske i diplomacije (konfederacija). Pripajanje Erhaziji bilo bi srljanje u maglu - put u protjerivanje preostalih Hrvata u BiH sredstvima "vlastite" majčice države. Koliko su ta sredstva učinkovita na Slavoniji, na Herceg-Bosni bi bila duplo učinkovitija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Maduna
|
Naslov: Re: Američki Foreign Affairs: Podjela BiH je jedino normalno rješenje Postano: 27 pro 2016, 22:33 |
|
|
|
Podjela BiH - najbolje rješenje BiH je država nametnuta od MZ i funkcionira kao protektorat. Narodi koji žive u BiH se ne vole i ne žele živjeti zajedno. Sva konfrontiranja vode slabljenju jednog, drugog i trećeg naroda. Bošnjaci žele unitarnu državu,a zato nemaju potencijala,dok Srbi i Hrvati žele pripojenje nacionalnim državama.Trebamo se već jednom dogovoriti u interesu svih nas.Jedino normalno rješenje je podjela BiH.To konačno shvaća i MZ.BiH je nemoguća država jer je zemlja mržnje i straha,kako je prije stotinu godina kazao Ivo Andrić.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Američki Foreign Affairs: Podjela BiH je jedino normalno rješenje Postano: 27 pro 2016, 22:48 |
|
|
otkrit ću ti tajnu je napisao/la: Protiv podjele između Erhazije i Srbije. Za razdruživanje BiH.
Za Herceg-Bosnu bi bilo pogubno imati s RH zajedničko išta više od vojske i diplomacije (konfederacija). Pripajanje Erhaziji bilo bi srljanje u maglu - put u protjerivanje preostalih Hrvata u BiH sredstvima "vlastite" majčice države. Koliko su ta sredstva učinkovita na Slavoniji, na Herceg-Bosni bi bila duplo učinkovitija. To sam ja davnoooo pisao pa me neki домољуб poplaveo pre nekoliko godina.Konfederacija batice sapravom otcepljenja.Ako smo braća kese nam nisu sestre.Ljubav za ljubav,sir za pare. I sad mi žao tog naloga. Šta fali da imamo Srpsku i Srbiju? Ili HRHB i Hr? Najbolje da neki Pernar ili Čeda prašak tresu jajima po našem životnom prostoru.
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Američki Foreign Affairs: Podjela BiH je jedino normalno rješenje Postano: 28 pro 2016, 01:30 |
|
|
dudu je napisao/la: Citat: SULJAGIĆ :Niti vidim neku Veliku Srbiju, niti vidim da smo mi nešto mnogo dobili od Zapada. Naš put u EU će biti moguć samo ukoliko se samo-palestiniziramo. Mislim da i mi i Srbija trebamo početi da vodimo računa o sebi i da pokušamo konačno, nakon što krvarimo četvrt vijeka nastaviti razgovor koji je prekinuti početkom devedesetih. Sve drugo smo probali, od pokolja do medijskih ratova, i danas nismo ni sjenka onih zemalja i onih naroda koji smo bili 1990. godine. Jedini jasan dobitnik raspada Jugoslavije je Hrvatska koja pod zastavom članstva u EU i NATO pokušava ostvariti regionalnu hegemoniju. BiH i Srbija su završile u civilizacijskom karantinu i ne vidim da jedni ili drugi postati članice EU i sačuvati donji prag kolektivnog dostojanstva. Stoga mislim da je vrijeme da prestanemo voditi tuđe ratove i pokušamo biti pametni i izbjeći turbulencije koje izvjesno dolaze. Ne moramo plaćati krvlju svaku moguću globalnu promjenu. definicija dominacije: ono kad Emir Suljagić, po vlastitom priznanju stoljetna žrtva svakog srpskog genocida u istočnoj Bosni u zadnjih sto godina, traži savez Bošnjaka i Srbije u obrani od Hrvatske. i tek će da traži i tek će da bidne.  Emir Suljagic choking on BCC and public humiliation wearing hijab
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kolubara
|
Naslov: Re: Američki Foreign Affairs: Podjela BiH je jedino normalno rješenje Postano: 28 pro 2016, 08:14 |
|
|
|
to je jedino resenje. jugoslavija nije opstala a sada bi mujo teo da neka zjednica istih naroda opstane jer mu dupe u pitanju.
konacno da srbi jednom iadju prvi iz takve zajednice poduceni iskustvom.
isilovci ne trebaju nikome
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Američki Foreign Affairs: Podjela BiH je jedino normalno rješenje Postano: 28 pro 2016, 08:27 |
|
|
|
O očuvanju BiH su trebali da misle kad se raspadala SFRJ.Ko im jebe mater.Sve sad da daju ništa im ne vredi.
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Baron
|
Naslov: Re: Američki Foreign Affairs: Podjela BiH je jedino normalno rješenje Postano: 28 pro 2016, 09:45 |
|
Pridružen/a: 19 kol 2016, 03:44 Postovi: 1440 Lokacija: Velika župa Vrhbosna
|
Citat: O očuvanju BiH su trebali da misle kad se raspadala SFRJ.Ko im jebe mater.Sve sad da daju ništa im ne vredi. Da - Bošnjaci su trebali da 1991 naprave vojnu intervenciju u Sloveniji i Hrvatskoj, i pošamaraju ih, a nakon toga da uspostave vojnu okupaciju Makedonije i Kosova da spasu voljenu SFRJ. Kad Bog hoće nekog da kazni prvo mu pamet uzme.
_________________ Ljubi sestre Hrvatice ! Poštuj braću Hrvate !
Brat je mio, koje vjere bio, kada bratski čini i postupa ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Američki Foreign Affairs: Podjela BiH je jedino normalno rješenje Postano: 28 pro 2016, 10:03 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39464 Lokacija: Gl. grad regije
|
Baron je napisao/la: Citat: O očuvanju BiH su trebali da misle kad se raspadala SFRJ.Ko im jebe mater.Sve sad da daju ništa im ne vredi. Da - Bošnjaci su trebali da 1991 naprave vojnu intervenciju u Sloveniji i Hrvatskoj, i pošamaraju ih, a nakon toga da uspostave vojnu okupaciju Makedonije i Kosova da spasu voljenu SFRJ. Kad Bog hoće nekog da kazni prvo mu pamet uzme. Pa, koliko ja znam, a znam, više je Bošnjaka bilo na JNA strani nego protiv. Većini JNA kadra koji je ratovao u amblemima ABiH protiv Hrvata ratovao je protiv Hrvata i u RH. Ako su RH, Mađarska, Rumunjska, Bugarska i Grčka u EU; zar onda nisu već u nekoj vrsti unije: BiH, Crna Gora, Srbija, Albanija, Makedonija i Kosovo?
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|