|
|
Stranica: 27/35.
|
[ 862 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre Postano: 25 srp 2017, 10:55 |
|
|
Alfons Kauders je napisao/la: Ne razumijem argument.
Normalno da ne razumete ali zato se u bocu razumete u korist od arapskog prisustva i ulaganja u mojoj državi. Pa otud i one priče o stopama rasta, BDP i ostalim, kako bi ih gospodin BBC nazvao, takijama. A razumete li se u štetu od arapskog prisustva u mojoj državi ili bar primećujete li kod Srba i Hrvata neželju da s njima dele ovu državu a po tzv. teorijama zavere, izgleda da će je deliti ili bar neko misli i planira da će je morati deliti ?
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre Postano: 25 srp 2017, 10:57 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38880 Lokacija: Gl. grad regije
|
Alfons Kauders je napisao/la: Ne razumijem argument.
Dakle, bili smo ok 1992, a sad ne valjamo? A 1992 nas probali istrijebiti, eto koliko smo vam valjali.
Sve sto gledate danas posljedica je toga. Hrvati nisu nikad istrebljivali Bošnje, dapače, pokušali kroatizirati. HVO na jugu i sjeveru BiH je bio pun muslimana. Kod nas u srednjoj Bosni HOS bio pun. Ali onda su došli Arapi, ideje o islamskoj državi u kojoj doduše ima mjesta za vlahe ali dok šute i puše. Kordić je prvi borac protiv ISIL-a u Europi. Jednostavno su se u jednom trenutku svi okrenuli protiv Hrvata kao da smo Srbi. To i jest odlika muslimana. Ne razlikuju vlahe. Bili oni dobri ili loši. Sve poslije što se događalo su posljedice a završilo je opet HV intervencijom što i dalje ne pomaže da smo bolji od Srba jer vlah je vlah. Ali eto, želje vam se ostvaruju. Zlatnim kašikama će se u Bosni jest kako je Alija i obećao. Arapi će jest a vi ćete gledat. :)
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Alfons Kauders
|
Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre Postano: 25 srp 2017, 10:57 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Alfons Kauders je napisao/la: Na to je mozda trebalo misliti prije no sto se djedovina prodala Arapu kako bi se kupio dvosoban stan u Beogradu ili Zagrebu? Ne nego si ti trebao mislit, pa i ovdje braniš Arape a napadaš vlahe. To je zelena politika od 92. Eto vam ih. Nisam u Bosni ali više ne moram glavu razbijat jesu li muslići dobri ili loši. Zaboli me. Ne branim Arape vec ih koristim za propagandne svrhe kao i obicno. U tom imamo 25 godina iskustva i tradicije. Vidim, jos uvijek pali. 
|
|
Vrh |
|
 |
Alfons Kauders
|
Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre Postano: 25 srp 2017, 11:00 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Alfons Kauders je napisao/la: Ne razumijem argument.
Normalno da ne razumete ali zato se u bocu razumete u korist od arapskog prisustva i ulaganja u mojoj državi. Pa otud i one priče o stopama rasta, BDP i ostalim, kako bi ih gospodin BBC nazvao, takijama. A razumete li se u štetu od arapskog prisustva u mojoj državi ili bar primećujete li kod Srba i Hrvata neželju da s njima dele ovu državu a po tzv. teorijama zavere, izgleda da će je deliti ili bar neko misli i planira da će je morati deliti ? Pazi jednu stvar, ja o Arapima imam izrazito lose misljenje i ocekivao bi od mene da prvi urlam kada ih vidim u gradu. Onda sam vidio koliko pizdite radi njih i skonto da se to moze iskoristiti. 
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre Postano: 25 srp 2017, 11:04 |
|
|
Alfons Kauders je napisao/la: Pazi jednu stvar, ja o Arapima imam izrazito lose misljenje i ocekivao bi od mene da prvi urlam kada ih vidim u gradu. Onda sam vidio koliko pizdite radi njih i skonto da se to moze iskoristiti.  A iskorištavate je tako što se Srbima a bome i Hrvatima na svaki pomen Arapa gadi i sama pomisao da dele istu državu ne samo sa Arapima već i sa vama. Neprijatelji moje države i našeg zajedništva vam mogu samo čestitati na tome i poželeti svaki uspeh na tom polju.
|
|
Vrh |
|
 |
Alfons Kauders
|
Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre Postano: 25 srp 2017, 11:05 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Alfons Kauders je napisao/la: Ne razumijem argument.
Dakle, bili smo ok 1992, a sad ne valjamo? A 1992 nas probali istrijebiti, eto koliko smo vam valjali.
Sve sto gledate danas posljedica je toga. Hrvati nisu nikad istrebljivali Bošnje, dapače, pokušali kroatizirati. HVO na jugu i sjeveru BiH je bio pun muslimana. Kod nas u srednjoj Bosni HOS bio pun. Ali onda su došli Arapi, ideje o islamskoj državi u kojoj doduše ima mjesta za vlahe ali dok šute i puše. Kordić je prvi borac protiv ISIL-a u Europi. Jednostavno su se u jednom trenutku svi okrenuli protiv Hrvata kao da smo Srbi. To i jest odlika muslimana. Ne razlikuju vlahe. Bili oni dobri ili loši. Sve poslije što se događalo su posljedice a završilo je opet HV intervencijom što i dalje ne pomaže da smo bolji od Srba jer vlah je vlah. Ali eto, želje vam se ostvaruju. Zlatnim kašikama će se u Bosni jest kako je Alija i obećao. Arapi će jest a vi ćete gledat. :) Sta je bilo prvo? Kokos ili jaje? Jel prvo nestao HOS, ili su prvo dosli Arapi? Jel HOS rasformiran od strane Bosnjaka i Sarajeva, ili Hrvata i Mostara (tj Zagreba)? Malo se pravimo zaboravni? Glede Kordica, smatram da je izrazito koristan i nadam se da ce mu se davati sto vise medijskog prostora i paznje. Steta sto ranije nije izasao. Mozda i da se kandiduje na izborima?
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre Postano: 25 srp 2017, 11:11 |
|
|
Ili da ga angažirate protiv Arapa. Nepotkupljiv je.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Alfons Kauders
|
Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre Postano: 25 srp 2017, 11:13 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ili da ga angažirate protiv Arapa. Nepotkupljiv je. Korisniji nam je kao orudje. Kamo srece da ga HDZ stavi na neku listu...
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre Postano: 25 srp 2017, 11:18 |
|
|
Još nisi shvatio blistavi umu da ti 400 k obrazovanih dobrostojećih i raspršenih građana EU ne predstavlja prijetnju kao par milijuna kozojeba. Genije.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre Postano: 25 srp 2017, 11:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62814 Lokacija: DAZP HQ
|
Alfons Kauders je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Jest eto vladavina muslića svih vrsta im se ne sviđa, mora da su Rusi.  Rusi popiše vodu i pokradoše komunalna Poduzeća po KS. Šta kaže Babin mali: Rusi su krivi. I Sebija isto tvrdi. Ne petljaj me u te sarajevske probleme. Znas da se u Tuzli na Sarajevo gleda kao na dijete s posebnim potrebama, da i ne govorim kako vidimo Mostar, jer cu fasovat ban. Na Sarajevo i Mostar bi sutra mogao istresti milijardu eura, a vec preksutra bi se grebali za cenera. Rupe bez dna, sreca pa imaju Banja Luku da im "popravlja prosjek", da se ne vidi koliki su invalidi. A sto se tice Rusa... Gledajuci kvadratne kilometre, HDZ je Rusima poklonio pedeset puta vise Hrvatske nego sarajlijice Bosne Arapima. Dakle, Rusi valjaju, Bosnjo ne valja. I sta se sad bunite? Eto vam Rusi, oni su inace poznati po suzivotu i borbi za hrvatska prava. Prodaja hrvatske zemlje u Hrvatskoj naravno nije problem domoljuba koji rone krokodilske suze nad par hektara vukojebina oko Sarajeva. Meni predbacuješ teorije zavjere o Arapima, a ovdje spominješ nepostojeću vezu HDZa i Rusa i nekakvu zemlju, valjda samo tebi znanu. Hrvati i Rusi imaju samo veze kad treba naoružati Hrvate.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Alfons Kauders
|
Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre Postano: 25 srp 2017, 11:23 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Još nisi shvatio blistavi umu da ti 400 k obrazovanih dobrostojećih i raspršenih građana EU ne predstavlja prijetnju kao par milijuna kozojeba. Genije. Mali problem u toj prici je sto tih 400k obrazovanih gradjana EU ima naviku glasati protiv interesa EU, te sto u BiH nema par milijuna kozojeba. Osim ako tim epitetom nisi poceo kititi pripadnike jednog konstitutivnog naroda? Dobra prica za forum i kafanu, ali EU nema naviku formirati svoju politiku na osnovu balkanskih teorija zavjera.
|
|
Vrh |
|
 |
Alfons Kauders
|
Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre Postano: 25 srp 2017, 11:24 |
|
|
dudu je napisao/la: Alfons Kauders je napisao/la: Ne petljaj me u te sarajevske probleme. Znas da se u Tuzli na Sarajevo gleda kao na dijete s posebnim potrebama, da i ne govorim kako vidimo Mostar, jer cu fasovat ban.
Na Sarajevo i Mostar bi sutra mogao istresti milijardu eura, a vec preksutra bi se grebali za cenera. Rupe bez dna, sreca pa imaju Banja Luku da im "popravlja prosjek", da se ne vidi koliki su invalidi.
A sto se tice Rusa... Gledajuci kvadratne kilometre, HDZ je Rusima poklonio pedeset puta vise Hrvatske nego sarajlijice Bosne Arapima. Dakle, Rusi valjaju, Bosnjo ne valja. I sta se sad bunite? Eto vam Rusi, oni su inace poznati po suzivotu i borbi za hrvatska prava.
Prodaja hrvatske zemlje u Hrvatskoj naravno nije problem domoljuba koji rone krokodilske suze nad par hektara vukojebina oko Sarajeva. Meni predbacuješ teorije zavjere o Arapima, a ovdje spominješ nepostojeću vezu HDZa i Rusa i nekakvu zemlju, valjda samo tebi znanu. Hrvati i Rusi imaju samo veze kad treba naoružati Hrvate. Ne spominjem je ja, vec EU.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre Postano: 25 srp 2017, 11:29 |
|
|
Daj nam ta spominjanja EU o Rusima. Meni je to stvarno nešto nepoznato a vidim unnitaristi mantraju li mantraju.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre Postano: 25 srp 2017, 11:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62814 Lokacija: DAZP HQ
|
Alfons Kauders je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Još nisi shvatio blistavi umu da ti 400 k obrazovanih dobrostojećih i raspršenih građana EU ne predstavlja prijetnju kao par milijuna kozojeba. Genije. Mali problem u toj prici je sto tih 400k obrazovanih gradjana EU ima naviku glasati protiv interesa EU, te sto u BiH nema par milijuna kozojeba. Osim ako tim epitetom nisi poceo kititi pripadnike jednog konstitutivnog naroda? Dobra prica za forum i kafanu, ali EU nema naviku formirati svoju politiku na osnovu balkanskih teorija zavjera. Zašto toliko spominjanje EU, da neće oni rješavati probleme izbornog zakona? EU je zasad drugorazredna sila u BIH, bilo to dobro ili loše, kako tko gleda. Ako je Ustavni Sud BIH katalizator međunarodne zajednice, a je, zapitao bih se na vašem mjestu kuda plovi ovaj brod zvani FBIH.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre Postano: 25 srp 2017, 11:33 |
|
|
Otkud mu da su i dalje miljenici MZ. Mijenja se i to, nažalost po neke od nas prekasno ali dosta je i bilo. Što su postigli s guranjem Bošnji? Ništa. Puno više bi da su HB proširili na Federaciju i priljepili uz RH.
|
|
Vrh |
|
 |
Alfons Kauders
|
Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre Postano: 25 srp 2017, 11:36 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Daj nam ta spominjanja EU o Rusima. Meni je to stvarno nešto nepoznato a vidim unnitaristi mantraju li mantraju. Za to se obrati njima. Ili Zagrebu.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre Postano: 25 srp 2017, 11:37 |
|
|
Zamišljam situaciju u kojoj Srbi iz Republike Srpske brane jedinstvenu i nedeljivu BiH a recimo, Kozacima i to onim najtradicionalnijim sa po 10 dece koja se od malih nogu uče ratničkim veštinama, šakom i kapom daju najdivniji delovi Banjaluke i njene okoline s tendencijom da se njihove potpuno autonomne paradržave ili kozačke seči, a to ova arapska "apartmanska naselja" jesu, prošire širom Republike Srpske. Zamišljam i tu silnu muljažu oko fiktivnih vlasnika tih kozačkih naselja zatvorenog tipa a u suštini se radi o projektu ruske države da ruski uticaj u BiH zacementiraju kao što i Arapi to rade u BiH. I onda uslede srpska objašnjenje da su sve to teorije zavere, da su ti Kozaci došli da ulažu novac i da je tu situacija potpuno čista, uz istovremeno insistiranje na celovitosti i nedeljivosti BiH.
|
|
Vrh |
|
 |
Alfons Kauders
|
Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre Postano: 25 srp 2017, 11:38 |
|
|
dudu je napisao/la: Alfons Kauders je napisao/la: Mali problem u toj prici je sto tih 400k obrazovanih gradjana EU ima naviku glasati protiv interesa EU, te sto u BiH nema par milijuna kozojeba.
Osim ako tim epitetom nisi poceo kititi pripadnike jednog konstitutivnog naroda?
Dobra prica za forum i kafanu, ali EU nema naviku formirati svoju politiku na osnovu balkanskih teorija zavjera.
Zašto toliko spominjanje EU, da neće oni rješavati probleme izbornog zakona? EU je zasad drugorazredna sila u BIH, bilo to dobro ili loše, kako tko gleda. Ako je Ustavni Sud BIH katalizator međunarodne zajednice, a je, zapitao bih se na vašem mjestu kuda plovi ovaj brod zvani FBIH. Pa gdje sam rekao da ce oni nesto rjesavati? Nece. U tome i lezi problem HDZ-a. Vidis, nije Sarajevo igralo na intervenciju EU, vec Zagreb. Problem nije nastao zato sto je EU htjela natjerati Zagreb napravi nesto mimo svojih interesa, vec obratno.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre Postano: 25 srp 2017, 11:39 |
|
|
Alfons Kauders je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Daj nam ta spominjanja EU o Rusima. Meni je to stvarno nešto nepoznato a vidim unnitaristi mantraju li mantraju. Za to se obrati njima. Ili Zagrebu. Ajd onda alahati prestani spominjat Ruse.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre Postano: 25 srp 2017, 11:41 |
|
|
Inače Arapi su ovdje tema, stvarni a ne izmišljena imaginarna tumačenja EU i preuveličavanje uloge Rusa.
|
|
Vrh |
|
 |
Alfons Kauders
|
Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre Postano: 25 srp 2017, 11:43 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Otkud mu da su i dalje miljenici MZ. Mijenja se i to, nažalost po neke od nas prekasno ali dosta je i bilo. Što su postigli s guranjem Bošnji? Ništa. Puno više bi da su HB proširili na Federaciju i priljepili uz RH. Opet si pomijesao uloge. Nismo mi ti koji smo podnosili "kredibilne aplikacije" i pricali o "nositeljima" vrijednosti. Nismo ni lobirali za amandmane u izvjestajima EP, ni pokusavali dezinformisati EU i odredjene vlade. Nismo ni pravili propagandno obavjestajne predstave u susjednim drzavama. Ne dragi, to je radio HDZ. Sad cemo da vidimo sta ce raditi bez guranja.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre Postano: 25 srp 2017, 11:45 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Inače Arapi su ovdje tema, stvarni a ne izmišljena imaginarna tumačenja EU i preuveličavanje uloge Rusa. Bošnjački politički i verski vrh a verovatno i dobar deo naroda bi voleli da Arapi nisu tema ni na ovoj temi ni bilo gde, već da njihovu pojavu i buduća naseljavanja tumačimo kao najnormalniju pojavu o kojoj ne vredi potrošiti ni reči.
|
|
Vrh |
|
 |
Alfons Kauders
|
Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre Postano: 25 srp 2017, 11:46 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Inače Arapi su ovdje tema, stvarni a ne izmišljena imaginarna tumačenja EU i preuveličavanje uloge Rusa. Nisam ja kriv sto su pojedinci u Agramu ocijenili da ce nova administracija promijeniti kurs na Balkanu. Imali su pravo, samo su ga promijenili u kontra smjeru. Evo necu vise off, hajmo o Arapima.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre Postano: 25 srp 2017, 11:47 |
|
|
Vi ste toliko živjeli u laži da sad kad se stvari normaliziraju vam to izgleda kao neka belosvetska urota. Vjeruj, nije HDZ toliko moćan. Stvari se samo vraćaju u normalu.
|
|
Vrh |
|
 |
Alfons Kauders
|
Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre Postano: 25 srp 2017, 11:47 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Vi ste toliko živjeli u laži da sad kad se stvari normaliziraju vam to izgleda kao neka belosvetska urota. Vjeruj, nije HDZ toliko moćan. Stvari se samo vraćaju u normalu. Tema su Arapi.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|