|
|
Stranica: 33/119.
|
[ 2955 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
PCM
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 30 kol 2017, 21:21 |
|
|
|
Veliki plus: Pisanje po Bakiru Izetbegovicu, SDA i 100% Bosni
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Baron
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 30 kol 2017, 21:54 |
|
Pridružen/a: 19 kol 2016, 03:44 Postovi: 1440 Lokacija: Velika župa Vrhbosna
|
|
Da je blagovremeno priznat udio BiH u luci Ploče, ne bi mi sada o ovome raspravljali (ne eksteritorijalnost, već vlasnički udio i neograničeno pravo pristupa). Ovako se nepotrebno stvaraju napetosti i ping-pong situacija.
Svi se sad našli pravit budale da je ovo izoliran problem, a problem su generalno neriješeni odnosi od vlasničkih do graničnih, čega je Pelješki most tek jedan srednje veliki problem u seriji problema svih veličina, boja i dezena.
_________________ Ljubi sestre Hrvatice ! Poštuj braću Hrvate !
Brat je mio, koje vjere bio, kada bratski čini i postupa ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 30 kol 2017, 22:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 63038 Lokacija: DAZP HQ
|
Detalji jučerašnje eksplozije u Neumu: "Prijete nam da neće stati dok se ne dokopaju muslimanske imovine"Eksplozija koja je jučer odjeknula na balkonu kuće u Neumu koja je u vlasništvu Sarajke Elme Džafić samo je kulminacija dvogodišnjeg maltretiranja kroz koje prolazi Elma i njena porodica zbog imovine koju imaju u jedinom bh. gradu na moru. Ustvrdila je ovo za Faktor vlasnica kuće, kazavši nam kako je ovo "otvoren napad na nju i njenu porodicu kojoj lokalne kabadahije prijete i onemogućavaju normalan život već godinama". Kako nam je ispričala Džafić, na njen balkon jučer je bačen najvjerovatnije topovski udar] i to sa balkona stana koji se nalazi između njene i kuće njenog oca. Sve je, tvrdi ona, izveo Branimir Barišić, koji je, kako kaže naša sagovornica, prethodno pijan pjevao i slušao pjesme Marka Perkovića Tompsona, te otvoreno prijetio Elmi i njenom bratu kazavši im da će ih sve pobiti. - Ranije je prijetio da će baciti bombu na moje četverogodišnje dijete. Vrijeđao nas je, psovao, prijetio nam i na kraju bacio tu eksplozivnu napravu. To je ugrožavanje sigurnosti i zbog toga se ide u zatvor. Uprkos svemu pušten je već jutros na slobodu i bit će samo prekršajno kažnjen. Koliko se plaši pokazuje činjenica da je odmah nakon izlaska iz policije došao do moje kuće sa Draženom Međugorcem, inače njegovim zetom, i ponovo nam prijetio – kazala nam je Džafić. Džafić ističe kako šikaniranje koje trpi traje već godinama i to, kako kaže, samo zbog činjenice da je ona muslimanka koja ima imovinu u Neumu.- Prije dvije godine iste ove osobe su mog oca brutalno pretukle bez ikakvog razloga. Tada je on proveo pet dana u bolnici, a obojica su osuđena za taj napad i to na uvjetne kazne od pet i dva mjeseca zatvora. Zbog ovakvih stvari se ide u zatvor, ali ne i kod nas -ogorčena je Džafić. Prema njenim riječima, Barišić se želi dokopati imovine njene porodice. - Otvoreno su nam prijetili da nam nikad neće dozvoliti da tu živimo i normalno boravimo, odnosno da će to dozvoliti samo ako im prepišemo pola kuće, kako moje, tako i one mog oca – ističe Džafić. Ona kaže da inače živi u Sarajevu, te da ljetuje u Neumu. Međutim, kako kaže, njena ljetovanja se redovno pretovre u pakao. Kad god dođe u svoju ili očevu kuću stvari su pokradene i oštećene. - Zanimljivo je da nikad nema dokaza o provalnicima, a svi znaju da su upravo oni provalili i napravili haos u našim kućama. Ono što je najzanimljivije jeste da kada pozovem policiju, kažu nam "Šta da vam radimo više, poubijajte se pa da se i to završi" – kaže Elma. Iz MUP-a HNK danas nije bilo moguće dobiti više informacija u odnosu na šturu vijest koja je objavljena na njihovoj stranici, a u kojoj stoji da je jedna osoba uhapšena nakon što je policiji prijavljeno da je na balkon bacila nepoznatu eksplozivnu napravu. Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK nije odgovarao na naše pozive. S druge strane, Džafić nam je kazala kako joj je i sam načelnik PU Neum Davor Barić, kazao kako joj ne može garantovati sigurnost, te ju je uputio da se obrati policiji u Mostaru. Upravo Barić je i nas uputio na mostarsku policiju kazavši nam kako su osobe uposlene u Odjelu za odnose sa javnošću MUP-a HNK zadužena za davanje informacija. https://faktor.ba/vijest/detalji-jucera ... ine-262875moj savjet joj je da proda imovinu. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 30 kol 2017, 23:18 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85925 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
S obzirom da još uvijek traju provokacije koje dolaze s prostora sjeverno od Jablanice, najjužnije bošnjačke općine, logicno je da je ona u vrlo lošim odnosima s mještanima Neuma, grada koji po popisu ipak ima 97.6% Hrvata.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 30 kol 2017, 23:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85925 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Inače, ja sumnjam da nju tek tako maltretiraju iz čista mira.
Vjerojatno je i sama provocirala u stilu komentara na Klix, koristila provokativne fraze kao sto su "bosansko more" Itd.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 30 kol 2017, 23:37 |
|
|
|
Elma laze, Neumljani su tolerantni, korektni i odlicni domacini koji uzimaju lovu svima bez obzira na vjeru, boju koze, naciju i seksualno opredjeljenje. U tom hrvatskom gradicu na hercegovackoj rivijeri sigurni su svi koji zele ostaviti svoj novac Hrvatima.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 31 kol 2017, 00:20 |
|
|
dudu je napisao/la: - osjećaj Neumljana da ih se Hrvatska odriče ovo se ne bi smjelo događati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 31 kol 2017, 10:52 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6919 Lokacija: Izvan sebe
|
master_mind_ je napisao/la: dudu je napisao/la: - osjećaj Neumljana da ih se Hrvatska odriče ovo se ne bi smjelo događati. To je samo privremeno, dok se napravi most, kasnije po starom.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 31 kol 2017, 11:08 |
|
|
|
Pisao sam mogućem subjektivnom dojmu, a ne o činjenici kao takvoj.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 31 kol 2017, 11:09 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 31 kol 2017, 11:36 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27692 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Old Fridolin je napisao/la: master_mind_ je napisao/la: ovo se ne bi smjelo događati. To je samo privremeno, dok se napravi most, kasnije po starom. Vjerojatno će to izgledati kao i sa ličkom magistralom, većina će nastaviti ići po starom. Preko mosta će ići većinom teretna vozila i autobusi. Ali ima jedan moment o kojemu se ne priča mnogo. Ljudima iz doline Neretve, pa i šire, biti će sada lakše i brže doći na plažu na Pelješac nego u Neum ili Gradac što je dakako odlično.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 31 kol 2017, 11:41 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Baron
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 31 kol 2017, 12:04 |
|
|
Citat: Detalji jučerašnje eksplozije u Neumu: "Prijete nam da neće stati dok se ne dokopaju muslimanske imovine" Slučaj za pravnu državu i policiju. Citat: ANDREJ PLENKOVIĆ: Poručujem našim prijateljima u BiH da projekt Pelješki most ide dalje!
Hrvatska je u konfliktu sa Slovenijom oko Jadrana, članicom EU i NATO, a da ne bude sa BiH. Ne znam ni što su čekali dosad, i kako most već nije napravljen. Nikad hrvatska politika nije uvažavala BiH, a pogotovo nije Bošnjake, ma nije nikoga nikad od susjeda, a nekamoli nas... Nemamo mi što tu da tražimo ... to je fakat tako ... BiH ne može fizički spriječit ništa, i dalje ... nema dalje. Bez obzira na sve, nisam zato da se svaki ovakav slučaj koristi za pogoršavanje bošnjačko-hrvatskih odnosa. Ali ... Bošnjaci koji su zato da se donose jednostrane odluke mimo BH Hrvata su dobili krunski argument.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pinco
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 31 kol 2017, 12:46 |
|
|
Baron je napisao/la: Citat: Nikad hrvatska politika nije uvažavala BiH, a pogotovo nije Bošnjake, ma nije nikoga nikad od susjeda, a nekamoli nas... Nemamo mi što tu da tražimo ... to je fakat tako ...
BiH ne može fizički spriječit ništa, i dalje ... nema dalje.
Bez obzira na sve, nisam zato da se svaki ovakav slučaj koristi za pogoršavanje bošnjačko-hrvatskih odnosa. Ali ... Bošnjaci koji su zato da se donose jednostrane odluke mimo BH Hrvata su dobili krunski argument.
Baš, kako tužno.... Hrvatska poveziva svoj teritorij priko svoga mora, i ostavila visinu mosta 55m, sa kojon ste se usaglasili. Iako tu neće proć ništa više od 20tak metara, baš smo gamad.... Jesi ti ikad vidija veći brod kako izgleda, JESI SVJESTAN ŠTA PROLAZI ISPOD 55m, postoji li brod koji je uša u Jadran a da nemože tu proć... I taj most zaobilazi gradić Neum u kojeme su apsolutna većina Hrvati, gradić koji živi od turizma, i taj cili malostonski zaljev koji praktički je ekološka oaza. I sad bi Bošnaci koji imaju veze sa moren ka koza sa prascon određivali Hrvatskoj štaće radit na svome teritoriju, posebno onaj Izetbegović koji je projeklon iz Srbije i veze nema ni sa Neumon ni sa moren ni sa obalon ni sa ljudima koju su tu nekad živili i danas živu. Valjda morate svatit da je bilo dosta turskoga zuluma, područje Neuma nikad neće bit Bošnjački izlaz na more, nit će to Bošnjaci ikad kontrolirat. Prozirno je to, ka kroz neku tobože brigu oko prava BiH, moš mislit, kako se Srbi i Hrvati ne sekiraju oko toga.... Srbi znaju da u Neumu nemaju šta tražit a kamoli neku luku, niti ih briga, a Hrvati ne pomišljaju na neku luku tamo. Kamo sriće da in triba i jednima i drugima usluga luke na jadranu, da ima potribe za neku poslovnu suradnju, mogu birat na obostranu korist.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 31 kol 2017, 13:02 |
|
|
dudu je napisao/la: Detalji jučerašnje eksplozije u Neumu: "Prijete nam da neće stati dok se ne dokopaju muslimanske imovine"
Eksplozija koja je jučer odjeknula na balkonu kuće u Neumu koja je u vlasništvu Sarajke Elme Džafić samo je kulminacija dvogodišnjeg maltretiranja kroz koje prolazi Elma i njena porodica zbog imovine koju imaju u jedinom bh. gradu na moru.
Ustvrdila je ovo za Faktor vlasnica kuće, kazavši nam kako je ovo "otvoren napad na nju i njenu porodicu kojoj lokalne kabadahije prijete i onemogućavaju normalan život već godinama".
Citat: Amel1Curic prije 7 minuta 0 Ljudi ne nasjedajte i ne širite mržnju. Ja sam musliman u Neumu - komšija Elme Džafić i znam istinu. Elma nije napadnuta što je muslimanka, u pitanju je nešto sasvim drugo. Red bi bio da novinari Faktora pošteno istraže što se tu događa i jeli ovo šta ću napisat istina.
Amel1Curic prije 6 minuta Ovako, Elma Džafić i Branimir Barišić bili su oko 5 godina u vezi! Barišić, zvani Chicago, je ostavio svoju ženu i djecu te započeo novi život sa Elmom Džafić preselivši se u njezinu kuću. U našem komšiluku živio je tada njemački penzioner Hasib Kišić u svojoj kući. Hasibovu kuću je otela Elma Džafić na način da je starog Hasiba opila, zavela
Amel1Curic prije 6 minuta @Amel1Curic te mu ugovor o kupoprodaji podmetnula. Hasib je ugovor potpiso i kasnije poludio. Nalazio se u staračkom domu u Neumu. Gdje je sad ne znam. Hasibova rodbina je pokrenula protiv Elme Džafić tužbu zbog nezakonitog prisvajanja tuđe imovine.
Amel1Curic prije 8 minuta 0 @Amel1Curic Svjedok Elme Džafić bio je njezin tadašnji ljubavnik Branimir Barišić - Chicago. Kada je pukla veza između Elme i Barišića, Barišić je u policiji promijenio iskaz oko tužbe za otetu kuću i tu nastaju problemi za Elmu Džafić.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Baron
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 31 kol 2017, 14:08 |
|
|
Citat: Baš, kako tužno.... Hrvatska poveziva svoj teritorij priko svoga mora, i ostavila visinu mosta 55m, sa kojon ste se usaglasili. Iako tu neće proć ništa više od 20tak metara, baš smo gamad.... Jesi ti ikad vidija veći brod kako izgleda, JESI SVJESTAN ŠTA PROLAZI ISPOD 55m, postoji li brod koji je uša u Jadran a da nemože tu proć... I taj most zaobilazi gradić Neum u kojeme su apsolutna većina Hrvati, gradić koji živi od turizma, i taj cili malostonski zaljev koji praktički je ekološka oaza. I sad bi Bošnaci koji imaju veze sa moren ka koza sa prascon određivali Hrvatskoj štaće radit na svome teritoriju, posebno onaj Izetbegović koji je projeklon iz Srbije i veze nema ni sa Neumon ni sa moren ni sa obalon ni sa ljudima koju su tu nekad živili i danas živu. Valjda morate svatit da je bilo dosta turskoga zuluma, područje Neuma nikad neće bit Bošnjački izlaz na more, nit će to Bošnjaci ikad kontrolirat. Prozirno je to, ka kroz neku tobože brigu oko prava BiH, moš mislit, kako se Srbi i Hrvati ne sekiraju oko toga.... Srbi znaju da u Neumu nemaju šta tražit a kamoli neku luku, niti ih briga, a Hrvati ne pomišljaju na neku luku tamo. Kamo sriće da in triba i jednima i drugima usluga luke na jadranu, da ima potribe za neku poslovnu suradnju, mogu birat na obostranu korist.
Kad se sila provodi, razgovori su suvišni i za silu argumenata nema mjesta, jer argument sile odlučuje. Ja mislim da su predstavnici Bošnjaka u vlasti BiH jasno rekli da se ne slažu sa mostom, a bez njih nema pozitivnog stava BiH. Dakle da to raščistimo, BiH nije dala dozvolu za gradnju mosta RH, i čak i kad bi srpski i hrvatski predstavnici dali dozvolu, to ne bi bila dozvola BiH, jer se odluke donose konsenzusom i predstavnici sva 3 naroda trebaju dati blagoslov. Dalje ja sam demokrata i civiliziran čovjek, a ne hodža ili pop ili svećenik pa da se bavim religijskom argumentacijom koja veze sa životom nema. Vjera ne daje nikom za pravo da provodi silu i bezakonje, i neke šuplje povijesne argumentacije. Za mene su svi ljudi jednaki, svi imaju pravo, to je sad civilizacijski standard. Bez obzira na sve ne mislim da treba sada oko svakog pitanja skakati za vratove i praviti međunacionalne sukobe za svaku stvar. To bi nas odvelo unedogled i ne bi nikome pomoglo da se problemi prevaziđu. Nije ljudski i fair da se hrvatska politika odnosi prema Bošnjacima paternalistički i da ti meni držiš predavanja što su mogućnosti i budućnost te politike ili naroda. Vas nitko ne pita za dozvolu da postoji i razvija se. Kao što ni vi nikog ne pitate za to, i ne treba da pitate, kao ni mi. Kao što postoji hrvatska država koju ja poštujem i volim, tako i postoji bosansko-hercegovačka država koju ja također poštujem i volim.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 31 kol 2017, 14:11 |
|
|
novem je napisao/la: dudu je napisao/la: Detalji jučerašnje eksplozije u Neumu: "Prijete nam da neće stati dok se ne dokopaju muslimanske imovine"
Eksplozija koja je jučer odjeknula na balkonu kuće u Neumu koja je u vlasništvu Sarajke Elme Džafić samo je kulminacija dvogodišnjeg maltretiranja kroz koje prolazi Elma i njena porodica zbog imovine koju imaju u jedinom bh. gradu na moru.
Ustvrdila je ovo za Faktor vlasnica kuće, kazavši nam kako je ovo "otvoren napad na nju i njenu porodicu kojoj lokalne kabadahije prijete i onemogućavaju normalan život već godinama".
Citat: Amel1Curic prije 7 minuta 0 Ljudi ne nasjedajte i ne širite mržnju. Ja sam musliman u Neumu - komšija Elme Džafić i znam istinu. Elma nije napadnuta što je muslimanka, u pitanju je nešto sasvim drugo. Red bi bio da novinari Faktora pošteno istraže što se tu događa i jeli ovo šta ću napisat istina.
Amel1Curic prije 6 minuta Ovako, Elma Džafić i Branimir Barišić bili su oko 5 godina u vezi! Barišić, zvani Chicago, je ostavio svoju ženu i djecu te započeo novi život sa Elmom Džafić preselivši se u njezinu kuću. U našem komšiluku živio je tada njemački penzioner Hasib Kišić u svojoj kući. Hasibovu kuću je otela Elma Džafić na način da je starog Hasiba opila, zavela
Amel1Curic prije 6 minuta @Amel1Curic te mu ugovor o kupoprodaji podmetnula. Hasib je ugovor potpiso i kasnije poludio. Nalazio se u staračkom domu u Neumu. Gdje je sad ne znam. Hasibova rodbina je pokrenula protiv Elme Džafić tužbu zbog nezakonitog prisvajanja tuđe imovine.
Amel1Curic prije 8 minuta 0 @Amel1Curic Svjedok Elme Džafić bio je njezin tadašnji ljubavnik Branimir Barišić - Chicago. Kada je pukla veza između Elme i Barišića, Barišić je u policiji promijenio iskaz oko tužbe za otetu kuću i tu nastaju problemi za Elmu Džafić.
U Neumu nema starackog doma.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pinco
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 31 kol 2017, 14:37 |
|
|
Baron je napisao/la: Kad se sila provodi, razgovori su suvišni i za silu argumenata nema mjesta, jer argument sile odlučuje. Ja mislim da su predstavnici Bošnjaka u vlasti BiH jasno rekli da se ne slažu sa mostom, a bez njih nema pozitivnog stava BiH.
Dakle da to raščistimo, BiH nije dala dozvolu za gradnju mosta RH, i čak i kad bi srpski i hrvatski predstavnici dali dozvolu, to ne bi bila dozvola BiH, jer se odluke donose konsenzusom i predstavnici sva 3 naroda trebaju dati blagoslov.
Ka prvo, Hrvatska ima pravo povezat svoj teritorij priko svoga teritorijalnoga mora, netriba tražit nikakvu dozvolu BiH za to, jel to nije teritorij BiH nego Hrvatske. Hrvatska mora ostavit BiH nesmetan prolaz, to nije nije stvar politike nego struke, nema se šta mišat BiH unutranje hrvatske stvari. Hrvatska je tražila 45m, BiH 55m visine i Hrvatska je pristala na tih 55m, stvar rješena, pa neće se cili projekt minjat kako kome iz BiH prdne. Šta imaju tu tri naroda davat dozvole, BiH ima stručne instiutucije koje su pristale na 55m visine. Inaće se može tražit i 800m, vjerovatno bi Bošnjaci iz pakosti tolko i tražili da se pita politika, i da BiH ima pravo na to, ali stvari tako ne idu.... Pitanje je samo struke i ništa više. Most neide ni jednin dilon, nit poveziva teritorij BiH nego Hrvatske da vas se mora pitat za dozvolu, dobili ste tih 55m i to je to. Sve drugo je ćin izraziroga neprijateljstva i odbojnosti Bošnjaka prema RH, teritorijalne pretenzije na teritorij BiH di živu Hrvati u većini, drugćije se to nemože objasnit.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 31 kol 2017, 14:40 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27692 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Bojim se da ipak ima. :)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Velocidad
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 31 kol 2017, 14:45 |
|
|
|
tom logikom su onda i rumunjska, rusija, ukrajina, burgarska i gruzija mogli zaustaviti gradnju mostova na bosforu, ali nisu jer im je dovoljan prolaz od 64m, ne vidim zasto bi onda peljeski od 55m smetao u bilo kojem slucaju
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 31 kol 2017, 14:59 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15079 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
|
Ovo neće na dobo izaći što Bošnjake ignorišu ne što se tiče Hrvatkse, nego Srba i Hrvata u BIH. Sad samo očekujte gdje ćete biti zakinuti. I sve što budu Bošnjaci radili će moći opravdati, jer su se Srbi i Hrvati urotili protiv njih.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Baron
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 31 kol 2017, 15:03 |
|
|
Citat: Ka prvo, Hrvatska ima pravo povezat svoj teritorij priko svoga teritorijalnoga mora, netriba tražit nikakvu dozvolu BiH za to, jel to nije teritorij BiH nego Hrvatske. Da li je to teritorijalno more Hrvatske razilaze se mišljenja i stručnjaka, i prije suda nećemo saznat da li je. Pošto Hrvatska, to znamo na slovenačkom primjeru baš i ne poštuje sudske odluke, neće nam ni to pomoć ... Citat: Hrvatska mora ostavit BiH nesmetan prolaz, to nije nije stvar politike nego struke, nema se šta mišat BiH unutranje hrvatske stvari.
Pošto je to hrvatski teritorij, ne znam ni što bi ostavljala slobodan prolaz. Ja predlažem izgradnju brane i hidrocentrale na valove. Citat: Hrvatska je tražila 45m, BiH 55m visine i Hrvatska je pristala na tih 55m, stvar rješena, pa neće se cili projekt minjat kako kome iz BiH prdne. Šta imaju tu tri naroda davat dozvole, BiH ima stručne instiutucije koje su pristale na 55m visine. Inaće se može tražit i 800m, vjerovatno bi Bošnjaci iz pakosti tolko i tražili da se pita politika, i da BiH ima pravo na to, ali stvari tako ne idu.... Pitanje je samo struke i ništa više. Ja nisam pravio uređenje BiH. Ako je legalno bez pristanka BiH, nek se pravi onda, ne znam što su ovoliko čekali. Citat: Most neide ni jednin dilon, nit poveziva teritorij BiH nego Hrvatske da vas se mora pitat za dozvolu, dobili ste tih 55m i to je to. Sve drugo je ćin izraziroga neprijateljstva i odbojnosti Bošnjaka prema RH, teritorijalne pretenzije na teritorij BiH di živu Hrvati u većini, drugćije se to nemože objasnit.
Kad bi mjerili tko je kroz povijest i koliko neprijateljstva pokazao prema kome, Bošnjaci bi jasno izvukli mnogo deblji kraj i teritorijalno i žrtvama. Nadam se da ti je drago i da mi viruješ na rič da sad ne argumentiram. Nije Pelješac cila Hrvatska i svi Hrvati most, pa da ukupni odnosi ovise od toga. Nema neprijateljstva Bošnjaka prema Hrvatima, niti treba zbog svakog problema ići u sukobe. Ali ... ima legitimnog prava da svatko zastupa svoje interese.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 31 kol 2017, 15:48 |
|
|
|
Ne znam ko Muslimanima daje za pravo da zastupaju interese državne zajednice BiH??
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 31 kol 2017, 15:49 |
|
|
|
Meni to stvarno nije jasno.
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 31 kol 2017, 15:50 |
|
|
mostu su već odobrena sredstva od EU fondova. svatko tko je ikad imao ikakvog posla s EU fondovima zna kolika je muka pripremiti svu dokumentaciju koju traže. između ostalog i dokaz da ne postoji išta sporno u projektu i da susjedna država nema prigovor. i sad kad je sve gotovo, evo Bakira i SDA da miniraju. Vozi! Gazi! Tutta forza!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|