HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 30 kol 2026, 11:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1983 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 80  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 28 stu 2014, 16:58 

Ne mozes ajetima ni dodati ni oduzeti.To je jednostavno tako.

Vrh

Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 28 stu 2014, 17:01 

Elif Lam Mim.*

Ova Knjiga, u koju nema nikakve sumnje, uputstvo je svima onima koji se budu Allaha bojali;

onima koji u nevidljivi svijet budu vjerovali i molitvu obavljali i udjeljivali dio od onoga što im Mi budemo davali;

i onima koji budu vjerovali u ono što se objavljuje tebi i u ono što je objavljeno prije tebe, i onima koji u onaj svijet budu čvrsto vjerovali.

Njima ce Gospodar njihov na Pravi put ukazati i oni ce ono što žele ostvariti.

Onima koji neće da vjeruju doista je svejedno - opominjao ih ti ili ne opominjao - oni neće vjerovati.

Allah je zapečatio srca njihova i uši njihove, a pred očima njihovim je koprena; njih čeka patnja golema.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2014, 17:03 

korrisnik je napisao/la:
Elif Lam Mim.*

Ova Knjiga, u koju nema nikakve sumnje, uputstvo je svima onima koji se budu Allaha bojali;

onima koji u nevidljivi svijet budu vjerovali i molitvu obavljali i udjeljivali dio od onoga što im Mi budemo davali;

i onima koji budu vjerovali u ono što se objavljuje tebi i u ono što je objavljeno prije tebe, i onima koji u onaj svijet budu čvrsto vjerovali.

Njima ce Gospodar njihov na Pravi put ukazati i oni ce ono što žele ostvariti.

Onima koji neće da vjeruju doista je svejedno - opominjao ih ti ili ne opominjao - oni neće vjerovati.

Allah je zapečatio srca njihova i uši njihove, a pred očima njihovim je koprena; njih čeka patnja golema.

Tko su MI ??

Vrh

PostPostano: 28 stu 2014, 17:04 

Bog .
isto kao što kralj sebe persira tako Bog sebe persira.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2014, 17:06 

korrisnik je napisao/la:
Bog .
isto kao što kralj sebe persira tako Bog sebe persira.

Kako da ne persira sam sebe u trecem licu mnozine,ili je to pak dokaz postojanja Presvetog Trojstva

Vrh

PostPostano: 28 stu 2014, 17:11 

Evo još primjera.
Mi smo ti uistinu
mnogo dobr adali zato se
Gospodaru svome moli i kurban kolji.
"Allaha slavi sve što je na nebesima i što je na Zemlji,On je Silni i Mudri. 2
Imaš primjera gdje se Bog zaklinje svojim stvorenjima:
Npr
Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog, bezbjednog - Mi čovjeka stvaramo u skladu najljepšem, zatim ćemo ga u najnakazniji lik vratiti, samo ne one koji budu vjerovali i dobra djela činili, njih čeka nagrada neprekidna. At-Tin

Stil arapskog jezika je takav da se čovjek o sebi može izražavati zamjenicom “mi” – radi veličanja, zatim zamjenicom prvog lica jednine “ja”, kao i zamjenicom trećeg lica “on”.
Sva tri načina upotrebljavaju se u Kur’anu, jer se Allah, dž.š., obraća Arapima njihovim jezikom. (Fetaval-ledžnetud-daime, 4/143)
“Uzvišeni Allah ponekad Sebe spominje u jednini, bilo da se radi o vidljivoj ili zamjenici koja se podrazumijeva, a ponekad to radi u obliku množine, npr.:
'Mi ćemo ti dati sigurnu pobjedu.' (Al-Fath, 1) On Sebe nikad ne spominje u obliku dvojine. Oblik množine ukazuje na uzvišenost koju On zaslužuje, a možda i na značenja Njegovih imena; dok dvojina ukazuje na ograničen broj od čega je On daleko.” (Šejhul-islam Ibn-Tejmije, El-akidetut-tedmurijje, str. 75)
Zamjenica “ja”, kao i “mi” i druge zamjenice u množini koriste se kada čovjek govori o skupini kojoj pripada, a njima se koristi i jedna ugledna osoba, kao što rade neki kraljevi kada izdaju dekret ili naredbu. Oni tada kažu: “Mi smo odlučili”, ili slično tome. Radi se samo o jednoj osobi koja time ukazuje na ugled i veličinu. Allah, dž.š., ima najveće pravo da se uzvisuje. Kada On u Svojoj Knjizi kaže Mi, to ukazuje na uzvišenost a ne na broj. Ako neki ajet ovakve vrste stvara nedoumice, tumačenje se mora tražiti u jasnim ajetima. Ako kršćanin pokuša zloupotrijebiti ajet: “Mi smo objavili Kur’an” u dokazivanju da ima više bogova, odgovorićemo mu jasnim ajetom kao što je: “Vaš Bog je jedan Bog, nema boga osim Njega, Milostivog Samilosnog”, (Al-Baqara, 163) ili: “Reci: 'On je Allah – Jedan!'” (Al-Ikhlaas, 1) ili drugim ajetima koji imaju samo jedno značenje. Tada će nestati dilema kod onog ko želi istinu. Svi oblici množine kojima Allah Sebe naziva temelje se na veličini koju On zaslužuje i na mnoštvu Njegovih imena, svojstava, vojske i meleka.
Da se razumijemo ni to Mi nije dovoljno veliko da bi opisalo Boga.
Nema te riječi koja bi mogla Uzvišenog da opiše i obuhvati njegovo Biće.Jer on je NajUzvišeniji.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2014, 17:52 

Ne izmisljaj,mi je mnozina i u arapskom jeziku,nema tu nikakve dileme ni dvoumljenja,kraljevi se izjasnavaju u prvom licu jednine i potpisuju se titulom pa imenom,jedno je parlament drugo je kralj tako da ti je ovo pojasnjenje poprilicno labavo i neuvjerljivo

Vrh

PostPostano: 28 stu 2014, 18:15 

BBC je napisao/la:
Velika akcija hapšenja IDIL-ovih terorista u Austriji, među uhapšenima i Bosanac

Austrijska policija od ranih jutarnjih sati provodi veliku akciju protiv međunarodnog terorizma. Policajci vrše pretrese kuća, dvorišta, džamija i drugih vjerskih prostorija u Beču, Grazu i Linzu, a izdato je 20 potjernica za osobama koje su povezane sa IDIL-om. Među njima je i jedan Bosanac.

Akcija koja traje od četiri sata jutros smatra se najvećom antiterorističkom racijom u Evropi. U njoj učestvuje blizu 500 policajaca, među kojima su i članovi elitne jedinice Cobra. Istraživanja, praćenja i prisluškivanja trajala su dvije godine.

Na vrhu organizatora terorističke "piramide" nalazi se radikalni islamista iz Bosne, koji je otac petero djece, piše Kleine Zeitung. Kako navodi Krone, Bosanac je živio od socijalne pomoći Austrije i smatra se glasnogovornikom evropskog ogranka IDIL-a.

On i ostali sa potjernice sumnjiče se da su radikalizirali muslimane koje su regrutovali za borbe u Siriji.

S obzirom na to da je riječ, kako policija tvrdi, o radikalnim teroristima i da su mogući osvetnički napadi, sigurnosne službe su podigle stepen sigurnosti na najviši nivo.

Držimo se teme.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2014, 18:17 

Dobar je taj, ali ovi iz Gornje Maoce vise vole onaj da djeca koja nisu dobila menstruaciju a muz ih natjerao na seks, moraju cekati 3 mjeseca na razvod.
U civilizaciji se seks sa djecom zove pedofilija.
Mogao bi se javno odreci ovog djela kurana da te smatramo civilizovanim.
P.S. Nekim cudom nestadose neki prethodni postovi...Magic.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2014, 18:29 

Ovaj Bošnjak je imam (hodža). Eto gdje se one dvije cure vrbovale da odu u Siriju.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2014, 18:38 

Mirsad, Bošnjak sa Sandžaka.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2014, 18:38 

Jos jedan Srbijanac.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2014, 23:54 

Od 13 terorista 3 Bošnjaka, lijepo, lijepo. :kava

Nikad ne razočaraju, uhićenje terorističkih skupina je poput otvaranja Kinder Jaja u kojem uvijek znaš da će bit bar jedan bosanski Musliman, jedino je iznenađenje koliki točan broj.

Citat:
Prema važećim austrijskim zakonima, zbog članstva u terorističkim organizacijama uhapšenima prijeti kazna od jedne do 10 godina zatvora.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2014, 01:15 

@korrisnik nemam ja namjeru nista sakatit (koji glup izraz),imas svoja uvjerenja pridrzavaj ih se,tvoja slobodna stvar,nemam te namjeru poucavat nicemu,raspravljao sam sa puno starijim i skolovanijim od tebe i rasprava nije vodila nikamo,samo meni nemoj prodavat jeftina objasnjenja,drzi se svoga i uzivaj (koliko ti ta uvjerenja dopustaju)

Vrh

PostPostano: 29 stu 2014, 12:10 

Robbie MO je napisao/la:
Od 13 terorista 3 Bošnjaka, lijepo, lijepo. :kava

Nikad ne razočaraju, uhićenje terorističkih skupina je poput otvaranja Kinder Jaja u kojem uvijek znaš da će bit bar jedan bosanski Musliman, jedino je iznenađenje koliki točan broj.

Citat:
Prema važećim austrijskim zakonima, zbog članstva u terorističkim organizacijama uhapšenima prijeti kazna od jedne do 10 godina zatvora.

Čudio sam se zašto Austrijanci ovoliko dugo spavaju, kad tamo najveća akcija ikad.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2014, 12:46 

Citat:
Uhićen Mirsad Omerović, poznat kao Ebu Tejma, glavni čovjek ISIL-a u Austriji
Objavljeno 28.11. - 16:12

slika

Mirsad Omerović, porijeklom iz Srbije, uhićen je u opsežnoj akciji austrijske policije, pod sumnjom da je financirao terorizam, objavio je list ”Krone”.

Kako piše list lisice su mu stavljene u 22. okrugu.

Po prvim informacijama on se u četvrtak naveče oprostio od svojih roditelja kako bi se preselio u Siriju.

Kako prenose austrijski mediji, Omerović, otac petoro djece, uhićen je pred odlazak u Siriju.

Saznaje se i da je napadom Kobri u zgradi kojoj je živio njegova žena doživjela šok. Ona je primljena u Hitnu pomoć nakon toga.

Mirsad Omerović, poznat kao Ebu Tejma, svojevremeno je bio član vehabijske zajednice u Gornjoj Maoči.

U Maoču je, kako pišu Nezavisne novine, došao iz Tutina, ali je uglavnom boravio u Beču.

Njegovo ime se dovodi i u vezu s odlaskom Samre Kesinović i Sabine Selimović u Siriju. Naime, obitelji djevojčica su za njihov odlazak optužile upravo Ebu Tejmu, u čiju su džamiju djevojčice odlazile neposredno prije odlaska u Siriju.

Ono što se za sada pouzdano zna jeste da su Sabina i Samra put od uzornih gimnazijalki, kćerki i sestri do “džihad-ratnica” prolazile u džematu Altun-Alem u Beču.

Mirsad Omerović je dovođen u blisku vezu s Bilalom Bosnićem i Nusretom Imamovićem.

Ebu Tejma bio čest gost u Altun-Alem džematu, gdje glavnu riječ vodi izvjesni šejh Adem, koji mu je, prema neslužbenim informacijama, ustvari brat, objavili su sarajevski mediji.

Altun-Alem džemat više puta se pojavljuje u austrijskim medijima u kontekstu optužbi da služi za provođenje aktivne politike radikalizacije islamskog stanovništva Beča te organizovanja odlaska u džihad u Siriju.

Koliko je Ebu Tejma prijetnja nacionalnoj sigurnosti Austrijanaca, pitanje je koje su više puta od prošle godine ministarstvu unutarnjih poslova Austrije postavljali i zastupnici u parlamentu, o čemu postoji prepiska i na internet-stranici parlamenta.

Inače, od ranih jutarnjih sati u Beču, Gracu i Lincu traje opsežna policijska akcija protiv osoba za koje se sumnja da su džihadisti.
Državni tužitelj Austrije je priopćio da su uhićenja izvršena u Beču i Grazu, a među uhićenima je i državljanina BiH pod pseudonimom Visit D., koji važi za glavnog čovjeka ISIL-a za regurtuaciju mladih muslimana u Europi./hms/

Vrh

PostPostano: 29 stu 2014, 13:19 

Tipično za suncokrete na klixu ni riječi o tome, tamo su uhićene nazvali bosancima.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2014, 17:07 

ManInBlack je napisao/la:
Tipično za suncokrete na klixu ni riječi o tome, tamo su uhićene nazvali bosancima.

Tacnije 2 bosanca i 1 srbijanac.

Citat:
Akcija protiv terorizma u Austriji: Glavni osumnjičeni Mirsad Omerović iz Srbije

Vrh

PostPostano: 29 stu 2014, 17:51 

ManInBlack je napisao/la:

Onda se čude zašto Srbi ne žele da ih zovu "Bosanci".

Vrh

PostPostano: 29 stu 2014, 20:31 

Erdogan: Zapad glumi prijatelja muslimana, a želi nam smrt

Sta se dogadja sa gos. Erdogan?
Jeli ovo reakcija na dogadjanja u austriji Ili?
Nemogu da vjerujem da jedan drzavnik moze da izjavi ovako nesto.

"Jedini uslovi da prevladamo krizu islamskog svijeta su jedinstvo, solidarnost i ujedinjenje. Vjerujte mi, možemo da riješimo svaki problem sve dok smo ujedinjeni", rekao je predsjednik Turske, dodajući da ne treba računati na pomoć od Zapada.

Recep Tayyip Erdogan
Muslimanske zemlje su sposobne da same riješe svoje probleme, a iako izgleda da nam nudi pomoć, Zapad zapravo izvlači korist iz konflikata na Bliskom istoku, izjavio je danas turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

"Otvoreno ću to reći, stranci vole naftu, zlato, dijamante i jeftinu radnu snagu islamskog svijeta. Oni vole konflikte, borbe i svađe na Bliskom istoku. Vjerujte mi, oni nas ne vole", rekao je Erdogan, a prenio sajt RT.

"Oni izgledaju kao prijatelji, ali nam žele smrt i vole da vide kako naša djeca umiru", istakao je turski predsjednik danas tokom govora u Istanbulu.

Erdogan je pozvao islamske zemlje da se ujedine kako bi riješile "najveću humanitarnu i političku krizu u svojoj istoriji".

"Jedini uslovi da prevladamo krizu islamskog svijeta su jedinstvo, solidarnost i ujedinjenje. Vjerujte mi, možemo da riješimo svaki problem sve dok smo ujedinjeni", rekao je predsjednik Turske, dodajući da ne treba računati na pomoć od Zapada.

Odnosi između Turske i SAD su u poslednje vrijeme zategnuti po pitanju američke intervencije protiv džihadista iz Islamske grupe. Washington insistira da Ankara uzme aktivnije učešće u toj borbi, što turske vlasti ne žele, dok istovremeno od američkih vlasti traže podršku u svrgavanju sirijskog predsjednika Bašara Asada.

(24sata.info)

- See more at: http://www.24sata.info/vijesti/svijet/2 ... OM04O.dpuf

Vrh

PostPostano: 29 stu 2014, 20:35 

"Malo" je u konfuziji i konfliktu. Glavni pomagač nasrtanja na alawi i shia muslimane. On izgleda hoće sunni muslimansko jedinstvo a drugima genocid i istrebljenje.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2014, 20:45 

josi je napisao/la:

"Otvoreno ću to reći, stranci vole naftu, zlato, dijamante i jeftinu radnu snagu islamskog svijeta. Oni vole konflikte, borbe i svađe na Bliskom istoku. Vjerujte mi, oni nas ne vole", rekao je Erdogan, a prenio sajt RT.

Jah,a koji su quraz osmanlije dolazile ovamo,na zapad, u neka povijesna doba?Iz ljubavi prema ovdašnjim narodima...?E,sad se malo okrenuli testisi na čelo.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2014, 21:54 

Čovjek misli zbog stanja na Palestini, Jevreji plaćaju muslimanima da sele.
Drugi odmah misle na nekakve pohode i slične budalaštine.
Zapad glumi pomoćnika muslimanima i to je providno samo od sebe, Islam raste i tako se Islamofobija povećava a propaganda o muslimanima je sve veća i veća.
Džihadisti muslimani teroristi, svaki musliman mora da nosa taj na sebi biljeg da je terorista, a i neka ne smeta treba drugima dokazati suprotno.
Miješanja USE svrgnavanje Sadama Husejn pa onda ostalih stvari na Bliskom istoku u kojem su muslimani izvršili pokolje jedni nad drugima.
Zna se dobro ko stoji iza toga, ali neka ostane teorija zavjere.
Muslimani kao pripadnici vjere su takvi da ih je lahko zavaditi a i lahko ih je i pomijeriti, samo treba napasti neko ili ugroziti muslimane ko nije musliman.
Znači ako bi bilo kakvih napada na muslimane na Zapadu zbog terorista i onih koji ubijaju nevine ljude, došlo bi do zatvaranja muslimana u same sebe.
Ima jedna priča da je jedan čovjek uspjeo da zavadi muslimane zbog ajetu u Kur'anu gdje se navodi da su neki ljudi preživjeli i prespavali u pećini sa psom i prespavali određeno vrijeme.
Ne da mi se objašnjavati taj ajet detaljno, i zašto pas, ali sura se zove "Pećina".
E sad je neko bacio kosku među muslimane, sa pitanjem kakav je to pas bio i jedni su govorili žuti bijeli crni i pobili se.
Ako bi došlo do prosekucije muslimana od nemuslimana odmah bi se muslimani ujedinili
Dalje u Islamskim izvorima se zna da će se muslimani rapsasti na sekte kao i drugi vjernic Abrahamovih religija.
Ali uvijek će nakon određenog vremena se ujediniti (ne ratom nekakvim džihadim) po pitanjima vjere će se ujediniti i imaju različite sekte koj se ne slažu dobro zbog nekih finesa.

A za pitanje šta će muslimani masovno po Zapadu pa ko ih je otjerao tamo čija vojska dolazi tamo.
Nafta nafta pa i ovi nazovimo džihadisti su nečiji plan.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2014, 00:52 

To je Erdoan izjavio par sati nakon što je otpratio papu iz Turske.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2014, 01:09 

Ma odnosi Erdogana sa papom mi liče kao na odnose Alije Izetbegovića sa papopm.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1983 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 80  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: nemabosne, Tomba17 i 48 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: