HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 svi 2025, 19:48.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1983 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 80  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 13 sij 2014, 02:53 

Šta ti ne ideš sa čarapama i sandalama u more?

A mislio sam da si se asimilirao...

Vrh

Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 13 sij 2014, 12:12 

http://www.vecernji.ba/sprema-se-velika ... oci-914653

Pretpostavljam da će im akcija iznenađenja sigurno uspjeti. Možda ovo i ima logike, ko bježi iz sela kriv je za nešto. :laugh

Vrh

PostPostano: 13 sij 2014, 13:06 

Opasan Fahro, nema šta, neki novi vjetar kod bošnjačkih političara, ima i petlju, doduše malo ih lomi kad su na zemlji, ali to je i pametno...

Vrh

PostPostano: 13 sij 2014, 13:06 

puntar2.0 je napisao/la:
Jeb'la te bavarska nosnja. :zubati

Verpiss dich, Saupreiß!!!! :zubati

On topik, ja, kada bi me neko pitao, bih što više odugovlačio sa donošenjem tog zakona o kažnjavanju ovih što vrbuju vehabije za Siriju. Šteta sada da ne odu, a prava zabava u Siriji tek počela. :bih

Citat:
KRVAVO: Sukob dve islamističke grupe odneo 700 života

slika

Oslobađanje sirijskog grada od ekstremnih islamista, sa kojima su pobunjenici nekada sarađivali, koštalo je obe strane

DAMASK - Jezive posledice.
Slobodna sirijska vojska (FSA) zaratila je sa nekadašnjim saradnicima, pokretom za Islamsku državu Iraka i Levanta (ISIS), kojom upravlja Al Kaida. Njih su uspeli da proteraju iz sirijskog grada Alepo, koji su ovi preuzeli. Ogranak dobro poznate terorističke organizacije se nije lako predao i sa sobom je odneo mnogo žrtava. Smatra se da je život izgubilo najmanje 700 ljudi.

FSA, koja je protiv vlasti Bašara el Asada i koja je nekada bila ujedinjena sa ISIS, čiji pripadnici nastoje da uvedu šerijatski zakon u Irak i područje koje obuhvata Siriju, Libiju, Palestinu, Jordan, Kipar i Izrael, okrenula je leđa toj organizaciji. Naime, oni su ih optužili za maltretiranje drugih pobunjenika, aktivista i civila na pojedinim područjima Sirije. U pokušaju da ih proteraju iz Alepa u Siriji, koji kontrolišu pobunjenici, život je izgubio veliki broj civila, među kojima ima i žena i dece.

- Od 3. do 11. januara u sukobima je stradalo 697 ljudi, među njima 351 pobunjenik, 246 pripadnika Islamske države Iraka i Levanta i 100 civila - navela je Sirijska opservatorija za ljudska prava. Ta organizacija, koja radi iz Londona, takođe se protivi režimu sirijskog predsednika Bašara el Asada, a informacije dobija od aktivista u Siriji.

Na osnovu izjava očevidaca, članovi ISIS bili su brutalni. Kako objašnjava Milad Šehab, mnogi su, kao i on, više od 13 dana držani u zatočeništvu. Al Kaida je ubijala sve koji nisu eksplicitno negirali da pripadaju Kurdima - etničkoj grupi iz istočne Azije.
Inače, Sirijska opservatorija za ljudska prava je takođe saopštila da je više od 20 ljudi poginulo kada su snage sirijskog predsednika Bašara el Asada granatirale centralni grad Homs.

Prepirka: Alah je s nama, svinje jedne!

U jeku borbe zabeležen je snimak razgovora između zaraćenih strana, u kojem su jedni druge optuživali da su jeretici i nevernici, dok su obe grupe tvrdile da imaju boga na svojoj strani.

- Stvore jedan, ne znaš ti ni Alaha, ni njegovog proroka, već samo zemljom seješ korupciju! Kazna za one koji zarate sa Alahom i njegovim glasnicima, moraju da budu ubijeni, razapeti ili da im se odseku šake i stopala, suprotnih strana tela, ili da se proteraju. Takva će biti njihova bruka u ovom svetu i njihovo mučenje u zagrobnom životu - rekli su predstavnici Al Kaidine grupe ISIS. Pobunjenici iz Slobodne vojske Sirije (FSA) upitali su protivnike zbog čega su uopšte u Siriji kada treba da se zajedno bore protiv Izraela.

- Mi se borimo za Alaha, a vi za idolopoklonstvo. Svinjo jedna, kurvo... Vi pratite Sotonu! Dabogda te Alah prokleo! - rekli su članovi FSA, dok su ih iz Al Kaide optuživali da opšte sa ženama, a da su silovali i ubijali čak i muškarce i decu.

:tank :punk

Vrh

PostPostano: 13 sij 2014, 13:10 

Nije mi jasno ovo za Kurde, nemaju dovoljno neprijatelja?

Kakvo je to zlo, samo da znamo ko nam je posijao džamije po Bosni...

Vrh

PostPostano: 13 sij 2014, 13:25 

Metemma je napisao/la:

Ja sam odavno prestao sa pokušajima da racionalno shvatim te ludake.

Moguće da SA i nema baš totalnu kontrolu nad njima, jer ne verujem da im je Bandar naredio da otvore front i protiv Kurda. A moguće je i da su Kurdi prvi počeli. Ovo sada lupetam napamet, jer ne pratim detaljno situaciju u Siriji da bih mogao išta da tvrdim, štaviše, najviše se informišem o tome na ovom forumu.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2014, 14:46 

Ako sad Fahro pošalje na Gornju Maoču umjerene islamiste da porokaju Radikalne hoće li Bandar početi slati pomoć i vahabijama u Maoči. Ljudi moji ovo postaje sve napetije. kako će se Vesna Pusić postaviti u toj situaciji i koju stranu će priznati. Pa neće valjda s Plesa krenuti oružje nakon Amana i za Tuzlu?

Vrh

PostPostano: 13 sij 2014, 15:08 

Metemma je napisao/la:
Opasan Fahro, nema šta, neki novi vjetar kod bošnjačkih političara, ima i petlju, doduše malo ih lomi kad su na zemlji, ali to je i pametno...

Apsolutno sve što je dosad najavio je ostalo samo na riječima. Pa nek izvoli nešto konkretno uraditi.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2014, 15:11 

Carmello Šešelj je napisao/la:

U jeku borbe zabeležen je snimak razgovora između zaraćenih strana, u kojem su jedni druge optuživali da su jeretici i nevernici, dok su obe grupe tvrdile da imaju boga na svojoj strani.

:laugh

Vrh

PostPostano: 13 sij 2014, 15:12 

Metemma je napisao/la:

Ja sam odavno prestao sa pokušajima da racionalno shvatim te ludake.

Moguće da SA i nema baš totalnu kontrolu nad njima, jer ne verujem da im je Bandar naredio da otvore front i protiv Kurda. A moguće je i da su Kurdi prvi počeli. Ovo sada lupetam napamet, jer ne pratim detaljno situaciju u Siriji da bih mogao išta da tvrdim, štaviše, najviše se informišem o tome na ovom forumu.

Ne znam ima li veze sa tim da su nedavno ušli na kurdski teritorij pa ih ovi naprašili i dali im do znanja da ne prilaze.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2014, 00:12 

Evo vam na tu temu o Kurdima jedan fin dokumentarac mnogo toga objasni !
A posebnu paznju poklonite curama u vojsci... to je steta da te ljepotice nose puske !

http://www.vice.com/vice-news/rojava-syrias-unknown-war

Vrh

PostPostano: 14 sij 2014, 10:53 

Već danima nema odlazaka u dženet iz Sirije i Levanta. Navodno prema pisanju portala IslamBosna u Maoču su došli umirovljeni vjetnamski inženjeri koji pomažu u užurbanoj gradnji podzemnih tunela i pripremi za odsutnu bitku s umjerenim islamistima Sandžačkog medijskog mogula i velikog šejtana Fahre.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2014, 19:41 

BBC je napisao/la:

:laugh

Samo su zaboravili jednu stvar, a to je da bog ne čuva budale. :zubati

Vrh

PostPostano: 14 sij 2014, 21:23 

Ostrožac je napisao/la:
Već danima nema odlazaka u dženet iz Sirije i Levanta. Navodno prema pisanju portala IslamBosna u Maoču su došli umirovljeni vjetnamski inženjeri koji pomažu u užurbanoj gradnji podzemnih tunela i pripremi za odsutnu bitku s umjerenim islamistima Sandžačkog medijskog mogula i velikog šejtana Fahre.

Pao FB? Pokret ovih naših domaćih se valjda zove Fejsbollah. :D

Vrh

PostPostano: 18 sij 2014, 20:38 

Još dva BH patriota dali život za Islamsku Državu Iraka i Levanta.

Vrh

PostPostano: 20 sij 2014, 00:18 

Čestitamo Emrahu i njegovoj sestri.

Prije 2 dana

http://www.znamo.ba/izjave-oca-i-imama- ... -u-siriji/

Citat:
Emrah Pilipović iz Male Kladuše je 11. građanin BiH koji je poginuo u ratu u Siriji. Njegova sestra Emina obrušila se na novinare i pojedine imame iz Velike Kladuše optuživši ih da su njenog brata progonili iz džamija.

Moj braco je imao nijjet da ode i otišao je! Svoj cilj je postigao! Moj mali mudžahid je šehid. Da mu dragi Allah podari Džennet. Brate moj, volim te! A vi, kjafiri, sad gledajte! Zvali su ga vehabija, ismijavali su ga pred džamijom… i sad ga ti isti žale, napisala je Emina. Ona je dalje navela „da je svi puste na miru i da čvrsto stoji iza svojih riječi”.

Vrh

PostPostano: 20 sij 2014, 00:52 

Leonardo Da Vinci je napisao/la:
Čestitamo Emrahu i njegovoj sestri.

Prije 2 dana

http://www.znamo.ba/izjave-oca-i-imama- ... -u-siriji/

Citat:
Emrah Pilipović iz Male Kladuše je 11. građanin BiH koji je poginuo u ratu u Siriji. Njegova sestra Emina obrušila se na novinare i pojedine imame iz Velike Kladuše optuživši ih da su njenog brata progonili iz džamija.

Moj braco je imao nijjet da ode i otišao je! Svoj cilj je postigao! Moj mali mudžahid je šehid. Da mu dragi Allah podari Džennet. Brate moj, volim te! A vi, kjafiri, sad gledajte! Zvali su ga vehabija, ismijavali su ga pred džamijom… i sad ga ti isti žale, napisala je Emina. Ona je dalje navela „da je svi puste na miru i da čvrsto stoji iza svojih riječi”.

Koji ti mentalni sklop moraš imati da nakon pogibije brata izjaviš ovako nešto. Totalno neprirodno ponašanje u bolu i tuzi.
Jednostavno nije svojstveno ljudima a osobito zenama.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 20 sij 2014, 01:04 

:smajl043 A šta ćemo sa vehabijama. Srbi su imali četnike a imaju ih i sad. Hrvati isto tako ustaše. A sad Bošnjaci dobili vehabije ko zna da li je to dobro ili loše ipak kad se opet pogleda neka njih kad ima i tuđih takvih, što bi mi bili izuzetak i više ili manje multi kulti od drugih.

Vrh

PostPostano: 20 sij 2014, 01:09 

korrisnik je napisao/la:
:smajl043 A šta ćemo sa vehabijama. Srbi su imali četnike a imaju ih i sad. Hrvati isto tako ustaše. A sad Bošnjaci dobili vehabije ko zna da li je to dobro ili loše ipak kad se opet pogleda neka njih kad ima i tuđih takvih, što bi mi bili izuzetak i više ili manje multi kulti od drugih.

Ajmo Please gdje je neki Cetnik ili Usatasa u zadnji 10 godina zaratio ili ubio nekoga?
Zivis u proslom stoljecu i totalno si poremecenj ! Na jednoj temi glumis multikulti a ovde branis vehabije koje ne samo da bi pobile sve ne-muslimansko nego i one muslimane koji im nisu dovoljno muslimani.

Vrh

PostPostano: 20 sij 2014, 01:14 

VUKsaJUGA je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

Ajmo Please gdje je neki Cetnik ili Usatasa u zadnji 10 godina zaratio ili ubio nekoga?
Zivis u proslom stoljecu i totalno si poremecenj ! Na jednoj temi glumis multikulti a ovde branis vehabije koje ne samo da bi pobile sve ne-muslimansko nego i one muslimane koji im nisu dovoljno muslimani.

Nije u zadnjih 10 godina to je istina . Ne branim nikog bolje i bez četnika ustaša i vehabija ali kad već ima nek su svi na broju barem.Što se tiče njih lično ne petljam se pretjerano u njihovo.Imaju svoje mesdžide odvojene od naših sahranjuju se na svoje načine. Et samo što je Mevlid napao američku ambasadu dobio 15 godina robije a sad se kobiva pokajao. Obrijo bradu i došo namjesto kažu da ispiraju mozak razim stvarima. Ali neko dobija 5 godina zbog ubojstva a ovaj što je malo oštetio fasade na ambasadi 15 godine. I kažem sa svima realno ne glumiti multi kulti neka sranja nego što na umu to na drumu. PA ako se postavi da paše nekome onda paše ako ne paše dogovoriti čemo se valjda nekako. JEsam rekao da pobiju sve nemuslimansko samo je glupo svaki minut da policija dolazi "brezveze" u Maoču samo zato što ima predrasuda o vehabijama. Većinom žive svojim životom i ako ih niko ne dira neće ni oni nikog dirati.

Vrh

PostPostano: 20 sij 2014, 01:23 

Bošnjaci koji su preselili na ahiret kao šehidi u Siriji:

1. Muaz Šabić
2. Derviš Halilović
3. Emedin Velić
4. Bilal Berbić
5. Senad Kobaš
6. Vernes Vehabović
7. Mirza Ganić
8. Mevludin Cicvara
9. Hamza Ališić
10. Amir Kargić
11. Emrah Pilipović
12. Ebu Ismail

Vrh

PostPostano: 20 sij 2014, 01:28 

Glazbenik je napisao/la:

1. Muaz Šabić
2. Derviš Halilović
3. Emedin Velić
4. Bilal Berbić
5. Senad Kobaš
6. Vernes Vehabović
7. Mirza Ganić
8. Mevludin Cicvara
9. Hamza Ališić
10. Amir Kargić
11. Emrah Pilipović

Vrh

PostPostano: 20 sij 2014, 01:29 

Eto ja iskreno ne znam ko pije a ko plaća u Siriji. Tako da i kad bih imao prliku ne bi išao tamo u "džihad".
Navodna Suniti i Šiti zaratili a ko će ga znati ko je to sve isprovocirao da oni zarate.

Vrh

PostPostano: 20 sij 2014, 01:29 

Eto ja iskreno ne znam ko pije a ko plaća u Siriji. Tako da i kad bih imao prliku ne bi išao tamo u "džihad".
Navodna Suniti i Šiti zaratili a ko će ga znati ko je to sve isprovocirao da oni zarate.

Vrh

PostPostano: 20 sij 2014, 01:38 

Glazbenik je napisao/la:

1. Muaz Šabić - Zenica
2. Derviš Halilović - Zenica
3. Emedin Velić - Sarajevo
4. Bilal Berbić - Kakanj
5. Senad Kobaš - Travnik
6. Vernes Vehabović - Zenica
7. Mirza Ganić - Novi Pazar
8. Mevludin Cicvara - Vitez
9. Hamza Ališić - Teslić
10. Amir Kargić - Travnik
11. Emrah Pilipović - Velika Kladuša
12. Ebu Ismail - Teslić
13. Eldar Kundaković - Novi Pazar
14. Adis Salihović - Rožaje
15. Ismar Mešinović - Teslić
16. Atif el-Bosni - ?
17. Ešref Telalović - Zenica

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1983 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 80  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Tomba17, Vukota i 539 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: