HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 kol 2025, 06:51.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1983 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 80  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 24 tra 2014, 13:29 

BBC je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Doduše,u pravu si...imam i ja loših dana,pogotovo kad je jugovina,pa jedno kratko-napuši mi se,da ne kažem čega! :evotigana

Pogotovo kad vidim takve katolike poput tebe,serete i pljujete o islamu na sve strane,a u društvu sa njima šutite kao zadnje pičke.

Sadi gljive i šuti.
Nije mi u interesu da Bošnjaci napuštaju islam. Što luđi to lakše sa njima.

Od čega li si ti odvalio BBC, obzirom da je evidentno kako Islam nije imao utjecaja na taj proces?

:D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 24 tra 2014, 13:30 

Koji proces ?

Vrh

PostPostano: 24 tra 2014, 13:33 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Ostrožac je napisao/la:
Pa cijela Evropa sumnja (s pravom) u prave razloge rušenja blizanaca i tko stoji iza toga. Zbog toga se leti iz škole? Čudno mi je to. Al da odbačena pubertetlija može biti spremno na sve je istina.

Bilo je tu provokacija medjusobnih na FB. Ima slika sa burkom i neki natpisi od njene strane.
Na tabli je valjda isto pisala neke stvari.
Njeni tvrde jedno a škola i učenici drugo.
Na kraju je Direktor zaključimo da je najbolje je isključiti jer unosi nemir i propagira pogrešne vrijednosti.
Pisala je čak i poziv u sveti rat.
Kad se obukla u tu burku.
Mislim da je njena majka učinila grešku i trebala je pomoć potraziti.
Curica evidentno nije bila budala. U takve škole se ne upisuju ograničeni.

provocirala je ona austrijance svojom teroristickom spikom , jer su joj u tim džamijama isprali već bili mozak, što je tražila to je i dobila , drugi roditelji u Austriji pamet u glavu , njeni su zakazali

Vrh

PostPostano: 24 tra 2014, 13:36 

Oglasilo se BiH ministarstvo. Kažu da cure nisu BiH državljanke niti je otac jedne od njih dolazio ili razgovarao s njima. Uh ako su istinite slutnje Sarajke o otmici, kontradiktornosti u izjavama oca i ambasade te da neko ovdje laže izgleda da smo na tragu bosanskog leta MH370. Potraga će biti proširena u promjeru od 3500 km. Misterija zagarantirana.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2014, 13:37 

BBC je napisao/la:

Sadi gljive i šuti.
Nije mi u interesu da Bošnjaci napuštaju islam. Što luđi to lakše sa njima.

Od čega li si ti odvalio BBC, obzirom da je evidentno kako Islam nije imao utjecaja na taj proces?

Čuj sad nije mu u intresu da Bošnjaci napuštaju Islam, a u interesu ti da se koristiš hadisima i kritikuješ ih da nisu pravi muslimani. A u isto vrijeme pljuješ po poslaniku.
Nema ti logike onda uzimati hadise da bi "uputio muslimane na pravi put" a pljuvati po poslaniku.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2014, 13:41 

Kada bi bosanski Muslimani manje prakticirali pravi saudijski smjer Islama fronta kod Allepa bi bila jako nagrižena zato ljudi ne pričajte gluposti.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2014, 13:43 

korrisnik je napisao/la:

Čuj sad nije mu u intresu da Bošnjaci napuštaju Islam, a u interesu ti da se koristiš hadisima i kritikuješ ih da nisu pravi muslimani. A u isto vrijeme pljuješ po poslaniku.
Nema ti logike onda uzimati hadise da bi "uputio muslimane na pravi put" a pljuvati po poslaniku.

To je usmjereno za Hrvate, ne za vas. Da znaju ššto mogu očekivati od vas kad na primjer pregovaraju o Sejdi-Finci.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2014, 13:45 

Očekujem dobrovoljce za izbavljenje djevojčica i vraćanje na pravi put. Babo je jamačno otišao u Siriju po njih? Bit će prije da su roditelji sve znali, nisu sprječavali.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2014, 13:45 

bumbar92 je napisao/la:

baš me zanima koliko će sada u alquaidinom šerijtskom okruženju razvijati svoje samostalno razmišljanje i kreativnost,...tako da se ova opcija "svaka ptica svome jatu leti", čini kao lijep kompromis i dobra odluka za mlade muslimanke.

Vjerujem da će su uskoro raznjeti sa cekerom punim eksploziva kada krenu u šoping u Siriji.

Kreativno, nema se šta dodati...

Što zna dijete od 16 godina?
Ako su joj pruzili utočiste i rekli tri lijepe riječi dok je okolina vršila pritisak na nju a poluobrazovana majka prikrivala stvarnost i problem normalno je da se priklonila onim koji joj povladjuju i ne osudjuju je.
Nema to veze sa Islamom. Da je naišao sposoban diler, makro ona bi otišla u drugu krajnost - droge i prostitucije.
Jednostavno djeca u tim godinama pate od samopotvrdjivanja.
Kad ih okolina izolira to je kraj svijeta.
Da je mogla promisliti sigurno ne bi odvalila komadić leda i pokrenula cijelu lavinu dogadjaja.
Jebote pa sudbinu te curice ne zasluzuje niko.
Ne znam kako uopće se osoba od 16 godina i njeni nezreli postupci mogu negativno komentirati.
To je bolesno..

Lično me boli ako se neka Rajka Radodajka spiči iz BiH nezadovoljna zagondzijama pa trazi bradonje. No ovo su griješna djeca i pod kakvim god okolnostima da su otišle sazalijevam ih.

jeli,...što u ovoj svojoj tiradi ne spomenu roditelje, amiđe, amiđinice, daiđe i daiđinice, ... i ostale članove bečke islamske zajednice,... oni su ih odgajali i huškali, a vjerovatno i u ovome "izletu" podržali, tako da... :kava

čuj, samo da nije droga,...a bogemi jeste droga,... i to kakva, ali kažem sto ljudi, sto sudbi.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2014, 13:48 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Očekujem dobrovoljce za izbavljenje djevojčica i vraćanje na pravi put. Babo je jamačno otišao u Siriju po njih? Bit će prije da su roditelji sve znali, nisu sprječavali.

Boli muslimane kita za ove "alahove borce". Samo im frka kad ovako strani mediji pišu o tome. Da ih zanima borba protiv toga prihvatili bi Radončićev prijedlog, ne odbijali da glasuju za to.
Guraju pod tepih, zato će njimma biti gore poslije.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2014, 13:56 

bumbar92 je napisao/la:

Što zna dijete od 16 godina?
Ako su joj pruzili utočiste i rekli tri lijepe riječi dok je okolina vršila pritisak na nju a poluobrazovana majka prikrivala stvarnost i problem normalno je da se priklonila onim koji joj povladjuju i ne osudjuju je.
Nema to veze sa Islamom. Da je naišao sposoban diler, makro ona bi otišla u drugu krajnost - droge i prostitucije.
Jednostavno djeca u tim godinama pate od samopotvrdjivanja.
Kad ih okolina izolira to je kraj svijeta.
Da je mogla promisliti sigurno ne bi odvalila komadić leda i pokrenula cijelu lavinu dogadjaja.
Jebote pa sudbinu te curice ne zasluzuje niko.
Ne znam kako uopće se osoba od 16 godina i njeni nezreli postupci mogu negativno komentirati.
To je bolesno..

Lično me boli ako se neka Rajka Radodajka spiči iz BiH nezadovoljna zagondzijama pa trazi bradonje. No ovo su griješna djeca i pod kakvim god okolnostima da su otišle sazalijevam ih.

jeli,...što u ovoj svojoj tiradi ne spomenu roditelje, amiđe, amiđinice, daiđe i daiđinice, ... i ostale članove bečke islamske zajednice,... oni su ih odgajali i huškali, a vjerovatno i u ovome "izletu" podržali, tako da... :kava

čuj, samo da nije droga,...a bogemi jeste droga,... i to kakva, ali kažem sto ljudi, sto sudbi.

Da je babo, amidza i dajdza nahuškao rekao bi " Amin" ne bi se sigurno zaputio u Tursku i to pred Sirjsku granicu. Ostavio sve i porodicu.
Amin je rekla i sestra onog iz Bihaća kad poginuo.
I nisam rekla " samo da nije droga"
Nego sam rekla da bi bile u stanju izolirane od okoline i osudjene otići u bilo kakvu vrstu propasti od ekstremnog islama, preko droge pa do prostitucije.
I dalje naravno mislim da je bolesno seiriti nad nezrelim postupcima šesnestogodišnjih curica.
No svakom prema savjesti i zaslugama slijedi.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 24 tra 2014, 14:00 

Ostrožac je napisao/la:
Oglasilo se BiH ministarstvo. Kažu da cure nisu BiH državljanke niti je otac jedne od njih dolazio ili razgovarao s njima. Uh ako su istinite slutnje Sarajke o otmici, kontradiktornosti u izjavama oca i ambasade te da neko ovdje laže izgleda da smo na tragu bosanskog leta MH370. Potraga će biti proširena u promjeru od 3500 km. Misterija zagarantirana.

Ambasada BiH u AT je institucija u koju ja ni pod cijenu smrti ne bi ( kao u filmovima ) utrčala i potrazila zaštitu ..
Oni nemaju evidenciju o dnevnim aktivnostima koje provode a ne što više ..
Zali boze para koji se za njih izdvajaju.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 24 tra 2014, 14:04 

Junuz Djipalo je napisao/la:

Jedna ima 16 godina punih a druga puni uskoro.
Po zakonu drzave Austrije nisu se duzne školovati dalje.

Zašto bi dizali tenzije roditelji ako su znali?

Nema zakonskih zapreka niti krivnje a pogotovo osude jer su drzavljanke Austrije?

Jednostavno su mogli odjaviti ih o navesti da su u BiH.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 24 tra 2014, 15:50 

Baš mi Ti Vlado trebaš odrzati predavanje kakav je tko i tko je pogodan manipulaciji.
Bi li ti svoju petnestogodišnju kćer poslao bradatim spodobama na ravnu goru?

Izlozila sam jednostavnim riječima zašto ne vjerujem u pristanak roditelja a sad sumnjam i u dobrovoljni odlazak.

Da je čovjek osobno pristao sigurno ne bi pompu dizao i trazio djecu. I jedna i druga porodica.
Novine su preplavljene apelima pa i Turska izdanja za pomoć ...

Ja znam kad ja pišem bosanski da se susrećem s problemom gdje smjestiti glagol u rečenici. A one FB poruke na ASK nije pisalo petnestogodišnje dijete rodjeno ovdje.
Ja nikad ne komuniciram osim sa roditeljima na nas.
Sa rodjakom pričam ili njemački ili iskrivljenu verziju gdje ubacujemo po neku našu riječ.
A one su deset godina mladje.
Pa Ti vidi.

Nisam ni napisao da roditelji stoje iza slanja svoje djece u Siriju. Dovoljno je da su djevojčice poslije završetka nastave, kao i tokom ljetnjeg i zimskog raspusta išle u džamiju kod nekog radikalnog hodže i eto ti budućih radikalnih islamista. Tako se počinje, prvo ti radikalni hodža napuni priču raznim sranjima, a kasnije i sam praviš sranja po svijetu. To ja zovem zombizmom, pošto je očigledno je da su djevojke svojom voljom i sa ispranim mozgom otišle u Siriju. Naravno uz logistiku radikalnih hodža koji su ih uputili ka Siriji.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2014, 16:08 

Nema tu baš ništa neočekivano i šokantno. Unazad 30 godina Bošnjaci idu u ovom smjeru i ovo je prirodna pojava. Cerić je ovima tepao "novi muslimani", sad više nema muda.
Njima je šokantno kako austrijski mediji o tome pričaju. Pas im mater da ih nekako preglasati kao u mračnom vilajetu i ukinuti im austrijski TV kanal.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2014, 18:33 

ozbiljno razmisljam da pocnem skupljati BBC-ijeve aforizme i sastavim hit knjigu. :D

Vrh

PostPostano: 24 tra 2014, 20:22 

Kako ćete ovako imati 100% Bosnu ? Prodajete se jeftino kao oni kad su Turci u Bosnu prvi put naletili.

Citat:
Ambasada BiH u Beču: Nestale djevojčice nisu bh. državljanke

Iz Ambasade Bosne i Hercegovine u Beču potvrdili su da su upoznati sa slučajem nestanka dvije djevojčice rođene u Austriji, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Sabine Selimović (15) i Samre Kešinović (16), saopštivši kako slučaj nije u njihovoj nadležnosti, jer djevojčice nisu državljanke BiH.

“Izvršili smo sve provjere i utvrdili da gospodin Sabit Selimović, otac jedne od nestalih djevojčica, nije dolazio u Ambasadu BiH u Beču, provjerili smo sve e-mailove i obavili razgovor sa svim zaposlenima u Ambasadi, nakon čega je utvrđeno da niko od zaposlenih nije razgovarao niti usmeno niti telefonskim putem sa gospodinom Selimovićem”, kazala je Elvira Zvizdić, šef Konzularnog odjeljenja Ambasade BiH u Beču.

Iz Ambasade navode kako nisu nadležni u ovom slučaju s obzirom na to da nestale djevojčice ne posjeduju pasoš BiH.

“Ambasada je utvrdila da se imena nestalih djevojčica ne nalaze u CIPS-ovoj bazi podataka, niti imaju važeći pasoš BiH. Iz tog proizlazi da djevojčice nisu državljanke BiH, te je za pretpostaviti da imaju austrijsko državljanstvo i pasoš s kojim su otputovale. Ambasada BiH u Beču je dužna pružiti konzularnu zaštitu samo državljanima BiH”, navode iz bh. amabsade u Beču.

Na kraju se navodi kako Ambasada BiH u Beču ne raspolaže nikakvim dodatnim informacijama o djevojčicama koje su nestale 10. aprila od kada im se gubi svaki trag.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2014, 20:28 

BBC je napisao/la:
Kako ćete ovako imati 100% Bosnu ? Prodajete se jeftino kao oni kad su Turci u Bosnu prvi put naletili.

Citat:
Ambasada BiH u Beču: Nestale djevojčice nisu bh. državljanke

Iz Ambasade Bosne i Hercegovine u Beču potvrdili su da su upoznati sa slučajem nestanka dvije djevojčice rođene u Austriji, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Sabine Selimović (15) i Samre Kešinović (16), saopštivši kako slučaj nije u njihovoj nadležnosti, jer djevojčice nisu državljanke BiH.

“Izvršili smo sve provjere i utvrdili da gospodin Sabit Selimović, otac jedne od nestalih djevojčica, nije dolazio u Ambasadu BiH u Beču, provjerili smo sve e-mailove i obavili razgovor sa svim zaposlenima u Ambasadi, nakon čega je utvrđeno da niko od zaposlenih nije razgovarao niti usmeno niti telefonskim putem sa gospodinom Selimovićem”, kazala je Elvira Zvizdić, šef Konzularnog odjeljenja Ambasade BiH u Beču.

Iz Ambasade navode kako nisu nadležni u ovom slučaju s obzirom na to da nestale djevojčice ne posjeduju pasoš BiH.

“Ambasada je utvrdila da se imena nestalih djevojčica ne nalaze u CIPS-ovoj bazi podataka, niti imaju važeći pasoš BiH. Iz tog proizlazi da djevojčice nisu državljanke BiH, te je za pretpostaviti da imaju austrijsko državljanstvo i pasoš s kojim su otputovale. Ambasada BiH u Beču je dužna pružiti konzularnu zaštitu samo državljanima BiH”, navode iz bh. amabsade u Beču.

Na kraju se navodi kako Ambasada BiH u Beču ne raspolaže nikakvim dodatnim informacijama o djevojčicama koje su nestale 10. aprila od kada im se gubi svaki trag.

Ti kažem Srpkinje Hrvatice Islamske vjere ti meni ne vjeruješ. Šalu na stranu ali šta ovi petljaju.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2014, 21:36 

korrisnik je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Ti kažem Srpkinje Hrvatice Islamske vjere ti meni ne vjeruješ. Šalu na stranu ali šta ovi petljaju.

Vidis da su jedva docekali da ne moraju prstom mrdnut. Nasa posla.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2014, 21:46 

BBC je napisao/la:
Nema tu baš ništa neočekivano i šokantno. Unazad 30 godina Bošnjaci idu u ovom smjeru i ovo je prirodna pojava. Cerić je ovima tepao "novi muslimani", sad više nema muda.
Njima je šokantno kako austrijski mediji o tome pričaju. Pas im mater da ih nekako preglasati kao u mračnom vilajetu i ukinuti im austrijski TV kanal.

Bla bla bla bla bla bla....

Vrh

PostPostano: 24 tra 2014, 23:05 

Irma kad ćeš u Siriju da se udaš i malo smiriš.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2014, 23:23 

Meni neki dan govorio. BBC kako da mi znamo da ti nisi povezan sa ovima koji spremaju druge da idu u Siriju.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2014, 23:33 

korrisnik je napisao/la:
Meni neki dan govorio. BBC kako da mi znamo da ti nisi povezan sa ovima koji spremaju druge da idu u Siriju.

vidiš, vidiš...

:sega

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

I know who I am 'cause I know who You are.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2014, 01:31 

Mogu da shvatim da su njih dvije zavedene, ali da su na svoju ruku otisle ne vjerujem. To je sve organizovano. One su upracene i organizovano su tamo odvedene. Odakle njima pare za avion do Turske? Moguce i da su se dopisivale sa tim ratnicima, mozda su se glupace i zaljubile, ali otic tako za Siriju.
Dalje roditelji su trebali znati sta im rade djeca, i to maloljetna, skim imaju kontakt. Pa fejsbuk je opasan, ovde se nedavno curica ubila jer je dozivljavala mobing preko fejsa.
Ja da sam im mama pa meni nebi promakle neke cudne stvari, koja ja u kuci ne podrzavam. Mora se dijete drzat na oku posebno zensko, posebno u stranoj zemlji. Kako bi ih ja dozvala pameti, Nebi im svi talibani svijeta pomogli.
Bez obzira na gluposti ovih curica, meni ovo zvuci kao trgovina ljudima, klasicna. Lak plijen, njih dvije.
Nadam se samo da ce policija istrazit kucne kompjutere, mada su one sigurno sve komunikacije obavlljale telefonom. Povezati sve kontakte, mora se uci u trag preko kojih veza je sve to krenulo, nisu one mogle na svoju ruku otic, jer kao prvo trebaju pare koje maloljetnice nisu imale sigurno.
Najgore od svega je sto su one vec upropastene, i pitanje je da li je interrpolu zaista vazno da se one nadju. Da toliko nnjih dvije zastrane ne mogu da prihvatim.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2014, 02:22 

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1983 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 80  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: