|
|
Stranica: 6/10.
|
[ 243 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: BiH postaje Pridružena članica EU, bez prava glasa u EU, ali uz otvoreno tržište i sloobodu kret Postano: 25 ruj 2023, 08:45 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Kreativan je napisao/la: Ovo. On hoće svoju Zenicu u EU. Boli ga što su neka mjesta u Hrvatskoj u EU, a ne njegova Zenica. Kaže Zenica izgleda kao Zagreb. Socijalistička spavaonica, sa straćarama od jednog kata koje tvore kao nekakav centar i ne zaboravimo središnji trg Alije Izetbegovića pun popucanog asfalta. Načekat ćeš se ti na BiH u bilo kakvoj EU, taman onoj u zadnjoj brzini, a da ne kažemo Schegnen. Ovo ti je isto i u velikom dijelu Zagreba, stare AU zgrade bliže centru i komunistički neboderi malo dalje od njega, spavaonice. Kažem ti da je slično.  Da, Zenica izgleda europski a ne azijski. Ne vidim razloga zašto ne bi bila u EU. Vidjet ćemo uskoro kako to ide. Na žalost džamijaša. Uskoro se spaja i s Hrvatskom s AC, još malo. Nema razloga za postojanje Zenice ni Tuzle. Ta dva grada su komunistička izmišljotina nastali dekretom. Nestankom komunizma i centralno-planske privrede očekujem polako i nestanak Zenice i Tuzle.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1468 of 2558 - 57.39%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: BiH postaje Pridružena članica EU, bez prava glasa u EU, ali uz otvoreno tržište i sloobodu kret Postano: 25 ruj 2023, 08:49 |
|
|
daramo je napisao/la: Valjda bi prije svega interes Hrvata i Hrvatske trebao biti ulazak BiH u EU. Hrvatski interes je puna ravnopravnost Hrvata u BiH. To je broj jedan, sve ostalo je nevažno. Dok se ne potpiše izborni zakon, hrvatski interes je da muslimani imaju sve mane ulaska u EU, a što manje prednosti članstva u EU. Trenutno stanje je blizu idealnog iako može bolje  . Muslimani sve lakše mogu ići raditi u Njemačku, a nemaju pristup EU fondovima. Očekujem kako će Njemačka, Austrija, Slovenija i Hrvatska dodatno olabaviti uvjete dolaska.
1468 of 2558 - 57.39%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: BiH postaje Pridružena članica EU, bez prava glasa u EU, ali uz otvoreno tržište i sloobodu kret Postano: 25 ruj 2023, 08:55 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
Naša Kvačica je napisao/la: Nema razloga za postojanje Zenice ni Tuzle. Ta dva grada su komunistička izmišljotina nastali dekretom. Nestankom komunizma i centralno-planske privrede očekujem polako i nestanak Zenice i Tuzle. To je nebitno, bitno je da se džamijaši užasavaju pomisli o Zenici u EU. Zašto im ne nasipati vruće ulje po njima kad imamo priliku. To je kao da izvučeš vampira na sunce.  Ni ono što su mislili da 100 % imaju nemaju. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: BiH postaje Pridružena članica EU, bez prava glasa u EU, ali uz otvoreno tržište i sloobodu kret Postano: 25 ruj 2023, 09:06 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nema razloga za postojanje Zenice ni Tuzle. Ta dva grada su komunistička izmišljotina nastali dekretom. Nestankom komunizma i centralno-planske privrede očekujem polako i nestanak Zenice i Tuzle. To je nebitno, bitno je da se džamijaši užasavaju pomisli o Zenici u EU. Zašto im ne nasipati vruće ulje po njima kad imamo priliku. To je kao da izvučeš vampira na sunce.  Ni ono što su mislili da 100 % imaju nemaju.  Je, to im ruši takiju kao kulu od karata. Ljudi očajnički žele biti izolirana Palestina, ali ne ide im nikako. 
1468 of 2558 - 57.39%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: BiH postaje Pridružena članica EU, bez prava glasa u EU, ali uz otvoreno tržište i sloobodu kret Postano: 25 ruj 2023, 09:07 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nema razloga za postojanje Zenice ni Tuzle. Ta dva grada su komunistička izmišljotina nastali dekretom. Nestankom komunizma i centralno-planske privrede očekujem polako i nestanak Zenice i Tuzle. To je nebitno, bitno je da se džamijaši užasavaju pomisli o Zenici u EU. Zašto im ne nasipati vruće ulje po njima kad imamo priliku. To je kao da izvučeš vampira na sunce.  Ni ono što su mislili da 100 % imaju nemaju.  Bi li ti njima ostavio bar nekakve rezervate da u njima mogu prakticirati svoj folklor, nešto kao Živinice, Kalesija, Kladanj, Breza, Ilidža?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: BiH postaje Pridružena članica EU, bez prava glasa u EU, ali uz otvoreno tržište i sloobodu kret Postano: 25 ruj 2023, 09:11 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: To je nebitno, bitno je da se džamijaši užasavaju pomisli o Zenici u EU. Zašto im ne nasipati vruće ulje po njima kad imamo priliku. To je kao da izvučeš vampira na sunce.  Ni ono što su mislili da 100 % imaju nemaju.  Je, to im ruši takiju kao kulu od karata. Ljudi očajnički žele biti izolirana Palestina, ali ne ide im nikako.  Evo mogu pogledati kako će to izgledati, mi iz EU smo ovi u maskirnim, ako vam je predugo možete odmah na 1:12  Ja sam ovaj što zatvara oči na 1:40. Žao mi je ali jbga. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Darwin
|
Naslov: Re: BiH postaje Pridružena članica EU, bez prava glasa u EU, ali uz otvoreno tržište i sloobodu kret Postano: 25 ruj 2023, 09:13 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ovo ti je isto i u velikom dijelu Zagreba, stare AU zgrade bliže centru i komunistički neboderi malo dalje od njega, spavaonice. Kažem ti da je slično.  Da, Zenica izgleda europski a ne azijski. Ne vidim razloga zašto ne bi bila u EU. Vidjet ćemo uskoro kako to ide. Na žalost džamijaša. Uskoro se spaja i s Hrvatskom s AC, još malo. Nema razloga za postojanje Zenice ni Tuzle. Ta dva grada su komunistička izmišljotina nastali dekretom. Nestankom komunizma i centralno-planske privrede očekujem polako i nestanak Zenice i Tuzle. Onda ladno izjavi da muslimani mrze katolike. Ono sado-mazo princip, mi vas zigu, a vi ćete nas da volite i poštujete.  Što nas ne volite? Mora da je Islam. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Darwin
|
Naslov: Re: BiH postaje Pridružena članica EU, bez prava glasa u EU, ali uz otvoreno tržište i sloobodu kret Postano: 25 ruj 2023, 09:17 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: daramo je napisao/la: Valjda bi prije svega interes Hrvata i Hrvatske trebao biti ulazak BiH u EU. Hrvatski interes je puna ravnopravnost Hrvata u BiH. To je broj jedan, sve ostalo je nevažno. Dok se ne potpiše izborni zakon, hrvatski interes je da muslimani imaju sve mane ulaska u EU, a što manje prednosti članstva u EU. Trenutno stanje je blizu idealnog iako može bolje  . Muslimani sve lakše mogu ići raditi u Njemačku, a nemaju pristup EU fondovima. Očekujem kako će Njemačka, Austrija, Slovenija i Hrvatska dodatno olabaviti uvjete dolaska. U novohrvatskom jeziku ravnopravnost na teritoriju BiH znači potpunu dominaciju bez i najmanjeg ustupka. Ako nije dominacija bez osnove u političkoj realnosti, onda je to neravnopravnost. I onda viče biraju Željka i SDF. I povrh toga još ublehare i ne štite interes bijelih europskih ljudi u BiH, već samo svoj osobni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: BiH postaje Pridružena članica EU, bez prava glasa u EU, ali uz otvoreno tržište i sloobodu kret Postano: 25 ruj 2023, 09:43 |
|
|
|
Tzv. "ustupka" nema oko Sunitske nacionalne drzave na zemljopisnom prostoru gdje su i Hrvati.
Okani se nacionalne drzave pa ce biti ustupaka. Zajednickih. Sve do tada ti si nam nerazgovorljiv, bolje receno neurazumljiv, jasnije receno malouman.
Ako zelis nacionalnu drzavu gdje nema Hrvata zelim ti SUPER I SRETNO. I ne, daleko sam od jedinog....dakako i dapace.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: BiH postaje Pridružena članica EU, bez prava glasa u EU, ali uz otvoreno tržište i sloobodu kret Postano: 25 ruj 2023, 10:38 |
|
|
Darwin je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nema razloga za postojanje Zenice ni Tuzle. Ta dva grada su komunistička izmišljotina nastali dekretom. Nestankom komunizma i centralno-planske privrede očekujem polako i nestanak Zenice i Tuzle.
Onda ladno izjavi da muslimani mrze katolike. Ono sado-mazo princip, mi vas zigu, a vi ćete nas da volite i poštujete.  Što nas ne volite? Mora da je Islam.  Možda vas Trojka spasi, tko zna. Šanse su male, ali postoje. 
1468 of 2558 - 57.39%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: BiH postaje Pridružena članica EU, bez prava glasa u EU, ali uz otvoreno tržište i sloobodu kret Postano: 25 ruj 2023, 10:40 |
|
|
Darwin je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Hrvatski interes je puna ravnopravnost Hrvata u BiH. To je broj jedan, sve ostalo je nevažno. Dok se ne potpiše izborni zakon, hrvatski interes je da muslimani imaju sve mane ulaska u EU, a što manje prednosti članstva u EU. Trenutno stanje je blizu idealnog iako može bolje  . Muslimani sve lakše mogu ići raditi u Njemačku, a nemaju pristup EU fondovima. Očekujem kako će Njemačka, Austrija, Slovenija i Hrvatska dodatno olabaviti uvjete dolaska. U novohrvatskom jeziku ravnopravnost na teritoriju BiH znači potpunu dominaciju bez i najmanjeg ustupka. Ako nije dominacija bez osnove u političkoj realnosti, onda je to neravnopravnost. I onda viče biraju Željka i SDF. I povrh toga još ublehare i ne štite interes bijelih europskih ljudi u BiH, već samo svoj osobni. Ne znam što pokušavaš reći. Bakir je rekao da ćemo nastaviti razgovore 2026. Strpi se još 3 godine pa ćemo pričati sa talibanima da vidimo što žele. 
1468 of 2558 - 57.39%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: BiH postaje Pridružena članica EU, bez prava glasa u EU, ali uz otvoreno tržište i sloobodu kret Postano: 25 ruj 2023, 10:51 |
|
|
Ti si Kvačice skužio koji on k. hoće? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: BiH postaje Pridružena članica EU, bez prava glasa u EU, ali uz otvoreno tržište i sloobodu kret Postano: 25 ruj 2023, 10:59 |
|
|
|
Inače, sve ide prema tome da će Dodo bit lokomotiva ulaska u EU. Ne vidim drugi razlog zašto ga još drže. Samo u tom slučaju može Schmidta učiniti nebitnim. Nama je svejedno tko nam BiH vuče u EU, meni je to čak i bolja varijanta. Nemaju razloga biti protiv. Nitko im RS ne dovodi u pitanje, eventualno naziv i neke sitne ovlasti bi trebalo prebacit a državnu razinu i to je to.
Ulaskom u EU bi postali relativna većina u BiH, a možda bi počeli i Srbi iz Srbije doseljavat, bar oni koji mogu dobit državljanstvo. Uglavnom, demografska i politička agresivnost Bošnjaka bi gotovo nestala.
Puno bolje nego kockat se, a posebno bolje nego igrat na Ruse.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kreativan
|
Naslov: Re: BiH postaje Pridružena članica EU, bez prava glasa u EU, ali uz otvoreno tržište i sloobodu kret Postano: 25 ruj 2023, 11:01 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Kreativan je napisao/la: Ovo. On hoće svoju Zenicu u EU. Boli ga što su neka mjesta u Hrvatskoj u EU, a ne njegova Zenica. Kaže Zenica izgleda kao Zagreb. Socijalistička spavaonica, sa straćarama od jednog kata koje tvore kao nekakav centar i ne zaboravimo središnji trg Alije Izetbegovića pun popucanog asfalta. Načekat ćeš se ti na BiH u bilo kakvoj EU, taman onoj u zadnjoj brzini, a da ne kažemo Schegnen. Ovo ti je isto i u velikom dijelu Zagreba, stare AU zgrade bliže centru i komunistički neboderi malo dalje od njega, spavaonice. Kažem ti da je slično.  Da, Zenica izgleda europski a ne azijski. Ne vidim razloga zašto ne bi bila u EU. Vidjet ćemo uskoro kako to ide. Na žalost džamijaša. Uskoro se spaja i s Hrvatskom s AC, još malo. Zenica izgleda tužno, ni europski, ni azijski, samo tužno. Zagreb je europski grad, ima pošteni centar, zelenu potkovu, netko je razmišljao dok ga je gradio, gornji grad, donji grad, socijalistička arhitektura počinje van prvog prstena. Grad grad. Zenica je socijalistička spavaonica bez svrhe. Derutna kasaba.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kreativan
|
Naslov: Re: BiH postaje Pridružena članica EU, bez prava glasa u EU, ali uz otvoreno tržište i sloobodu kret Postano: 25 ruj 2023, 11:02 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: daramo je napisao/la: Valjda bi prije svega interes Hrvata i Hrvatske trebao biti ulazak BiH u EU. Hrvatski interes je puna ravnopravnost Hrvata u BiH. To je broj jedan, sve ostalo je nevažno. Dok se ne potpiše izborni zakon, hrvatski interes je da muslimani imaju sve mane ulaska u EU, a što manje prednosti članstva u EU. Trenutno stanje je blizu idealnog iako može bolje  . Muslimani sve lakše mogu ići raditi u Njemačku, a nemaju pristup EU fondovima. Očekujem kako će Njemačka, Austrija, Slovenija i Hrvatska dodatno olabaviti uvjete dolaska. Junuze, pročitaj ovo svako malo dok ne slegne.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: BiH postaje Pridružena članica EU, bez prava glasa u EU, ali uz otvoreno tržište i sloobodu kret Postano: 25 ruj 2023, 11:03 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ti si Kvačice skužio koji on k. hoće?  Hoće da mu damo putovnicu. 
1468 of 2558 - 57.39%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: BiH postaje Pridružena članica EU, bez prava glasa u EU, ali uz otvoreno tržište i sloobodu kret Postano: 25 ruj 2023, 11:06 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45156 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Nije mi jasno šta se onda buni kad mu nudimo EU putovnicu.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: BiH postaje Pridružena članica EU, bez prava glasa u EU, ali uz otvoreno tržište i sloobodu kret Postano: 25 ruj 2023, 11:09 |
|
|
Kreativan je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Hrvatski interes je puna ravnopravnost Hrvata u BiH. To je broj jedan, sve ostalo je nevažno. Dok se ne potpiše izborni zakon, hrvatski interes je da muslimani imaju sve mane ulaska u EU, a što manje prednosti članstva u EU. Trenutno stanje je blizu idealnog iako može bolje  . Muslimani sve lakše mogu ići raditi u Njemačku, a nemaju pristup EU fondovima. Očekujem kako će Njemačka, Austrija, Slovenija i Hrvatska dodatno olabaviti uvjete dolaska. Junuze, pročitaj ovo svako malo dok ne slegne. Nama ravnopravnost jamči Hrvatska i NATO iza leđa, neki papirić tu će dobro doći ali ne mijenja bitno na stvari. Jedino što će se MZ sigurno htjeti riješiti je Ž. Komšić. Konj je koštao EU 300 milja € za Pelješki bespotrebno, sad će se vjerojatno gradit AC kroz Neum. Bit će to brzo ali to nema veze s pristupanjem EU, ne smije nitko kočit, pa ni mi. Probao je Bakir.  A Ze, nije baš najljepša ali eto, dala je Hr Tarika, Sandru Bagarić, Edina Karamazova, mene... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Darwin
|
Naslov: Re: BiH postaje Pridružena članica EU, bez prava glasa u EU, ali uz otvoreno tržište i sloobodu kret Postano: 25 ruj 2023, 12:11 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ti si Kvačice skužio koji on k. hoće?  Hoće da mu damo putovnicu.  Putovnicu na sreću ne dodjeljuješ ti. Kad HDZ BiH postane ozbiljna demokršćanska stranka koja zastupa interese svih bijelih Europljana zapadno-kršćanske orijentacije u BiH, ja ću biti najveći borac za konstitutivnost i prava Hrvata na svijetu. Ovako mi je sjaši Kurta, da uzjaši Murta. Ne brani me Komšić, ne brani me Čović, nego obojica se bore za svoj osobni interes i interes klika koje zastupaju. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: BiH postaje Pridružena članica EU, bez prava glasa u EU, ali uz otvoreno tržište i sloobodu kret Postano: 25 ruj 2023, 12:29 |
|
|
|
A ti si univerzalist...
Koji drobator.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kreativan
|
Naslov: Re: BiH postaje Pridružena članica EU, bez prava glasa u EU, ali uz otvoreno tržište i sloobodu kret Postano: 25 ruj 2023, 12:35 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Kreativan je napisao/la: Junuze, pročitaj ovo svako malo dok ne slegne.
Nama ravnopravnost jamči Hrvatska i NATO iza leđa, neki papirić tu će dobro doći ali ne mijenja bitno na stvari. Jedino što će se MZ sigurno htjeti riješiti je Ž. Komšić. Konj je koštao EU 300 milja € za Pelješki bespotrebno, sad će se vjerojatno gradit AC kroz Neum. Bit će to brzo ali to nema veze s pristupanjem EU, ne smije nitko kočit, pa ni mi. Probao je Bakir.  A Ze, nije baš najljepša ali eto, dala je Hr Tarika, Sandru Bagarić, Edina Karamazova, mene...  Da je Pelješki bespotreban, ne bi se gradio. Proć će još puno godina dok BiH uđe u bilo kakvu asocijaciju s EU, a kamoli u Schegnen
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: BiH postaje Pridružena članica EU, bez prava glasa u EU, ali uz otvoreno tržište i sloobodu kret Postano: 25 ruj 2023, 12:37 |
|
|
Darwin je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Hoće da mu damo putovnicu.  Putovnicu na sreću ne dodjeljuješ ti. Kad HDZ BiH postane ozbiljna demokršćanska stranka koja zastupa interese svih bijelih Europljana zapadno-kršćanske orijentacije u BiH, ja ću biti najveći borac za konstitutivnost i prava Hrvata na svijetu. Ovako mi je sjaši Kurta, da uzjaši Murta. Ne brani me Komšić, ne brani me Čović, nego obojica se bore za svoj osobni interes i interes klika koje zastupaju.  To smo već raspravljali. Nema putovnice dok se ne odrekneš sotone i svih djela njegovih.
1468 of 2558 - 57.39%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: BiH postaje Pridružena članica EU, bez prava glasa u EU, ali uz otvoreno tržište i sloobodu kret Postano: 25 ruj 2023, 12:41 |
|
|
Kreativan je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Nama ravnopravnost jamči Hrvatska i NATO iza leđa, neki papirić tu će dobro doći ali ne mijenja bitno na stvari. Jedino što će se MZ sigurno htjeti riješiti je Ž. Komšić. Konj je koštao EU 300 milja € za Pelješki bespotrebno, sad će se vjerojatno gradit AC kroz Neum. Bit će to brzo ali to nema veze s pristupanjem EU, ne smije nitko kočit, pa ni mi. Probao je Bakir.  A Ze, nije baš najljepša ali eto, dala je Hr Tarika, Sandru Bagarić, Edina Karamazova, mene...  Da je Pelješki bespotreban, ne bi se gradio. Proć će još puno godina dok BiH uđe u bilo kakvu asocijaciju s EU, a kamoli u Schegnen Dozvolili smo Ž. Komšića, pravili se da nas nije briga što se događa u susjedstvu, čak je Zagreb lagano puhao u leđa džamijašima pa su dobili šaku u nos ali naučila se lekcija. Napravi se AC sa petljom u Neumu, samo onaj tko siđe s petlje prolazi preglede i riješen problem. To se moglo davno dogovorit, i bi da je HercegBosna opsatala, ovako se Mujo umislio da je čimbenik neki. Hrvatska je samo malo pokazala zube i već se Mujistan raspao kao kula od karata. Inicijativa za AC kroz Neum će vrlo vjerojatno doći s bh. strane. Ništa nitko ne gubi a dobivaju simpatije zapada i Zagreba za kooperativnost i partnerstvo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: BiH postaje Pridružena članica EU, bez prava glasa u EU, ali uz otvoreno tržište i sloobodu kret Postano: 25 ruj 2023, 15:35 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 7573 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Čekaj, ti zabrinut za EU građane i bh. političare pa ne bi da BiH prime. Na putu u EU je sigurna transformacija vlade i povećanje integracije BiH. Kao i svođenje Bošnjaka na trećinu. To su sve preduvjeti. Tako da sigurno neće ući ovakva nego prilagođena. Put u EU je cilj a ne sama EU. Na tom putu se događa transformacija iz kriznog područja u mirno i dosadno područje. Dok god se ne može poslat smokve iz Ljubuškog busom za Zagreb kao što je bilo normalno 90-ih, Hrvati u BiH nemaju benefite EU. Istina, zabrinut sam i za EU. Ako bi ulazak BiH bila jedna od kockica raspada EU onda nisam za to. Reaolno, kao građaninu Hrvatske i EU, i BiH paralelno, radije bi da se raspade BiH pa u komadićima ulazi u EU nego da se raspade EU. Zamisli, šaljemo euro-parlamentarku, mladu bijelu ženu, umotanu kao ministrica obrazovanja u Sarajevskom kantonu A to gledaju talijani, poljaci, mađari i sl.? Jedino od ovog sveg što se predlaže da bi možda trebalo dopustiti lakši izvoz u EU ali također i olakšati kretanje svih BiH građana prema EU. To bi već smanjilo broj BiH bošnjaka, i dovelo u neku ravan kao poslijeratno stanje. Jer hrvati su, i bez Hrvatske u EU, sa RH putovnicom lakše putovali na zapad i dobijali radne vize i sl. Što bi pomoglo bi, recimo, nekakav centralizirani sustav za EU radne dozvole da, bošnjaci i srbi iz BiH koji prođu sigurnosne provjere kroz taj sustav dobiju pravo da idu u EU i rade u bilo kojoj zemlji kao i da su EU građani, na period koji može biti određen ili neodređen. Ono tapkanje u redovima ispred ambasade Njemačke i Austrije je naporno i mnogi odustanu, a i realno, tisuće zahtjeva tamo pristižu pa naravno da je period obrade jako dug. Mislim da bi se to moglo sve pojednostaviti, bez da se politički sustav EU zagađuje. Za EU Parlament se također bira direktno, prema regijama, i to je idealna pozicija da se hrvatski glasovi razvodne i da svi kandidati iz BiH budu bošnjaci i možda 1 ili 2 srbina. Tako da nemamo baš od tog koristi u ovakvom uređenju. Treba im samo olakšat put da odlaze oni koji hoće i to je to!
_________________ ESLJP: Konvencija ne jamči jednaku težinu svakog glasa na izborima - Aplikacija je pokušaj promjene ustavne strukture - Nije individualno pravo (toč. 10. i 15. Odluke ESLJP, aplikacija br. 34891/21)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: BiH postaje Pridružena članica EU, bez prava glasa u EU, ali uz otvoreno tržište i sloobodu kret Postano: 25 ruj 2023, 15:47 |
|
|
potocnj je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Čekaj, ti zabrinut za EU građane i bh. političare pa ne bi da BiH prime. Na putu u EU je sigurna transformacija vlade i povećanje integracije BiH. Kao i svođenje Bošnjaka na trećinu. To su sve preduvjeti. Tako da sigurno neće ući ovakva nego prilagođena. Put u EU je cilj a ne sama EU. Na tom putu se događa transformacija iz kriznog područja u mirno i dosadno područje. Dok god se ne može poslat smokve iz Ljubuškog busom za Zagreb kao što je bilo normalno 90-ih, Hrvati u BiH nemaju benefite EU. Istina, zabrinut sam i za EU. Ako bi ulazak BiH bila jedna od kockica raspada EU onda nisam za to. Reaolno, kao građaninu Hrvatske i EU, i BiH paralelno, radije bi da se raspade BiH pa u komadićima ulazi u EU nego da se raspade EU. Zamisli, šaljemo euro-parlamentarku, mladu bijelu ženu, umotanu kao ministrica obrazovanja u Sarajevskom kantonu A to gledaju talijani, poljaci, mađari i sl.? Jedino od ovog sveg što se predlaže da bi možda trebalo dopustiti lakši izvoz u EU ali također i olakšati kretanje svih BiH građana prema EU. To bi već smanjilo broj BiH bošnjaka, i dovelo u neku ravan kao poslijeratno stanje. Jer hrvati su, i bez Hrvatske u EU, sa RH putovnicom lakše putovali na zapad i dobijali radne vize i sl. Što bi pomoglo bi, recimo, nekakav centralizirani sustav za EU radne dozvole da, bošnjaci i srbi iz BiH koji prođu sigurnosne provjere kroz taj sustav dobiju pravo da idu u EU i rade u bilo kojoj zemlji kao i da su EU građani, na period koji može biti određen ili neodređen. Ono tapkanje u redovima ispred ambasade Njemačke i Austrije je naporno i mnogi odustanu, a i realno, tisuće zahtjeva tamo pristižu pa naravno da je period obrade jako dug. Mislim da bi se to moglo sve pojednostaviti, bez da se politički sustav EU zagađuje. Za EU Parlament se također bira direktno, prema regijama, i to je idealna pozicija da se hrvatski glasovi razvodne i da svi kandidati iz BiH budu bošnjaci i možda 1 ili 2 srbina. Tako da nemamo baš od tog koristi u ovakvom uređenju. Treba im samo olakšat put da odlaze oni koji hoće i to je to! Ovo si dobro primjetio.Dovoljno je što će s muslimanskim imenima ići ispred sva 3 naroda,sad još treba i umotana neka da ide,a bude sigurno.Treba držati u ovoj poziciji i čekati da ove zemlje olakšaju dobivanje viza,priznavanje diploma,vozačkih i spajanja obitelji.To je dosta bolje nego i gurati u EU I davati im ovlasti,novac i pravo glasa.Ovakvi su najbolji kad ih se ništa ne pita i opet puno laju,a zamislite koliko bi tek kad bi mogli više u EU.Vidimo samo primjer Komsica.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|