HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 pro 2025, 09:22.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 3313 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 133  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bošnjačko proljeće?
PostPostano: 08 vel 2014, 17:15 

Cirkus, Budimir ima bolju zaštitu nego Komšić.

Citat:
Lukač je pojasnio kako FUP ima nadležnost isključivo nad federalnim objektima, koje su oni, kako je kazao, i štitili tokom jučerašnjeg dana. Osvrčući se na akciju pripadnika FUP-a, koji su nešto iza 18 sati počeli s akcijom rastjerivanja demonstranata i huligana ispred zgrade Predsjedništva BiH, Lukač je istakao da je to urađeno kada da su huligani "zaprijetili federalnom dijelu zgrade", odnosno dijelu zgrade u kojoj se nalaze uredi predsjednika i dopredsjednika FBiH.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 17:16 

Bobovac je napisao/la:
Btw, danas je bio zakazan i prosvjed u Čapljini pred opčinim na trgu kralja Tomislava.
Prolazio sam pored, padala je kiša pa nije bilo više od par desetaka prosvjednika. Svi redom su bili muslimani, bar koje ja znam, uglavnom starije dobi. Neka muslimanska babetina se ogrnula u vatra zastavu i dere se na sav glas - OVO JE BOSNA!!! OVO JE BOSNA!!!

Kreteni. Treba ostati hladan, oni se nadaju pokrenuti lavinu kod Hrvata.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 17:17 

BBC je napisao/la:
Navodno je Mostar pun policije iz zapadno-hercegovačkih općina. Kako su jučer onako fulali.

Kako mi javljaju ljudi iz Mostara, Ultraši su počeli da se okupljaju. A isto je počelo i na drugoj obali.

Mislim da će ipak danas policija biti odlučnija, a i kiša pada.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 17:20 

Ova tvrdi da Arhiv BiH nije izgorio.

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... -arhiv-bih

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 17:22 

Popališe AU zgrade, simbol ljudi koji su donijeli progres, a džamije simbol ljudi koji su nam donijeli zaostalost i u koje su im sprđene pokradene pare niko i ne pomišlja ružno pogledat.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 17:26 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Popališe AU zgrade, simbol ljudi koji su donijeli progres, a džamije simbol ljudi koji su nam donijeli zaostalost i u koje su im sprđene pokradene pare niko i ne pomišlja ružno pogledat.

Sad mogu koristiti đamiju kao zgradu općine i ne treba trošiti novce iz budžeta za poravak zgrade općine.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 17:26 

BBC je napisao/la:
Ova tvrdi da Arhiv BiH nije izgorio.

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... -arhiv-bih

Ovo je bitno:

Citat:
Demonstranti se ograđuju od nasilja, etničkih uvreda i ako takvo što vidite u medijima, to su uradile snage vladajućih.

Izgleda da jezgra prosvjednika i jesu doista ljudi koje bi svako normalan podržao. Tako su izgledali ljudi onaj prvi dan ali kasnije kao da su se pojavile grupe sa točnim planom napada.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 17:29 

Nadolaze. Pravo lice se pokazuje, JMBG prosvjedi.

Citat:
U Maglaju Bošnjaci zatražili ukidanje kantona u Federaciji BiH

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 17:30 

Citat:
Oko 50 Bošnjaka okupilo se na protestima u Prijedoru

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 17:32 

Mirni ne nasilni i unaprijed najavljeni prosvijedi nemaju svrhu t.j. to je
način na koji vlast kontrolira bilo koji otklon od slova zakona.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 17:34 

i_jopet je napisao/la:
Mirni ne nasilni i unaprijed najavljeni prosvijedi nemaju svrhu t.j. to je
način na koji vlast kontrolira bilo koji otklon od slova zakona.

Kako nemaju ? Sindikati u Europi zaustave čitavu državu. Jedan dan dosta i vlada ih moli.
Prosvjednici bez sindikata mogu zablokirati ceste i paralizirati čitavu državu. Ne kužim kako tako razmišljate.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 17:36 

Radnici u Tuzli dali proglas i listu. Imaju sasvim normalne zahtijeve, bez pretjeranog nacionalnog politiziranja. Ali bojim se da su oni sad igrači drugog reda.

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... e-zahtjeve

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 17:41 

Ovi zahtjevi imaju romanticarsko utopisticki prizvuk, nejasno su definirani, kao da su ih pisala djeca u osnovnoj skoli na temu sta zele za Bozic

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 17:43 

Može im se, sad oni postavljaju uvjete. :laugh

Kao u samousluzi, ovu zgradu hoću zapaliti, ovu neću...

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 17:49 

Ovo jeste i treba biti meta:

Citat:
Komplicirano ustrojstvo države, stvoreno od strane međunarodne zajednice, pogoduje vladavinu stranaka s neodgovornim i korumpiranim političarima, koji nemaju interesa za reforme potrebne za EU perspektivu.

Može se puno to pojednostavit, mi tome uostalom godinama težimo. :D

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 17:54 

Baš se razmišljam kad bi u Daytonu došlo do dogovora da je struktura onih koji odlučuju bila kao u BiH danas. Ma doveli vođu Srba, Hrvata i Muslimana i njih trojica dogovarali uz sufliranje sa strane.

MZ je za ovo u biti kriva, pa bi red bio i da ispravi grešku na neki način Ja navijam za raspad. Vitez i Busovača u EU već sutra. Konačno bih skijao svake sezone u EU. :zubati

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 17:56 

Izgleda da je ovo završilo do ponedjeljka a šta će biti dalje vidjećemo. Šta reći? Zadovoljan sam rezultatima iako je nanesena mala materijalna šteta na nekim objektima al ko ih jebe ako je to cijena.
Pale su neke ostavke, iznešeni su konkretni zahtjevi protestanata, političari su se ipak malo zabrinuli, neki su se i prepali pa pobjegli, Lagumdžija je zaplakao...mnogo toga za jedan dan.

Ono što me negativno iznenadilo kao gradžanina ove zemlje je odsustvo bilo kakve empatije kod većine Srba i Hrvata za ova pozitivna dešavanja, buđenje običnog naroda, možemo reći i buđenje demokratije na ovim prostorima. Niste morali radi vas ali ste morali radi vaše djece; ostavljate revoluciju, može biti krvavu, njima u amanet.

Zašto se to svelo samo na dominantni narod u Bosni i Hercegovini? Pa da se ovo dešavalo tj. da je počelo u Banjoj Luci, da je spaljena npr. ona lijepa visoka zgrada siguran sam da bi mi iskazali određeno divljenje prema srpskom narodu i želji za slobodom kod istog, iskazali bi podršku spontanim okupljanjem i transparentima, pozdravili sve to sa nadom u bolju budućnost ove naše domovine. :neznam

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 17:59 

Citat:
IMA I PRIVEDENIH: Mostarci danas opet pokušali protestirati, policija ih rastjerala

Danas je izvanredno zasjedala Vlada HNK. Sjednica je održana u hotelu ”Ero” u Mostaru, jer je Vlada HNK zapaljena. Premijer Denis Lasić je prihvatio ostavku ministra unutrašnjih poslova Marija Šulente, koju još mora prihvatiti i Skupština HNK. Dragan Brkić je imenovan za vršitelja dužnosti policijskog komesara

Policija u Mostaru rastjerala je nekoliko desetina demonstranata koji su se danas okupili na Španjolskom trgu u Mostaru kako bi nastavili jučer započete proteste, javlja dopisnik Anadolu Agency (AA).

Dopisnik AA navodi da policija ne dozvoljava okupljanja u centru grada na Neretvi nakon jučerašnjih i sinoćnjih dramatičnih događaja u kojima su zapaljene brojne institucije. Pojačano je kretanje policijskih snaga na ulicama Mostara.

Šef odjela kriminalističke policije i glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog (MUP HNK) Srećko Bošnjak potvrdio je za AA da je policija intervenirala na Španjolskom trgu i da su neke osobe privedene, pojašnjavajući da u skladu sa zakonom svako okupljanje građana mora biti adekvatno najavljeno.

Dodao je kako događaji od jučer i sinoć daju osnova da policija poduzme odgovarajuće mjere u cilju uspostavljanja reda i mira, a potvrdio je i pojačano prisutnost policije na ulicama iz istih razloga.

U Mostaru su jučer zapaljene zgrade Vlade i Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), Gradske uprave i Gradske vijećnice u Mostaru, zgrade Središnjice Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BIH) i prostorije Kantonalnog odbora (KO) Stranke demokratske akcije (SDA) u Mostaru, te svlačionice NK ”Redarstvenik”, potvrđeno je AA u MUP-u HNK.

http://poskok.info/wp/?p=79752

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 17:59 

Nema smisla. Sljedeće izbore ćete kao kao ludi zaokružiti SDA. Ili nekog "Silajdžića II".

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 18:02 

Lebowski je napisao/la:
Izgleda da je ovo završilo do ponedjeljka a šta će biti dalje vidjećemo. Šta reći? Zadovoljan sam rezultatima iako je nanesena mala materijalna šteta na nekim objektima al ko ih jebe ako je to cijena.
Pale su neke ostavke, iznešeni su konkretni zahtjevi protestanata, političari su se ipak malo zabrinuli, neki su se i prepali pa pobjegli, Lagumdžija je zaplakao...mnogo toga za jedan dan.

Ono što me negativno iznenadilo kao gradžanina ove zemlje je odsustvo bilo kakve empatije kod većine Srba i Hrvata za ova pozitivna dešavanja, buđenje običnog naroda, možemo reći i buđenje demokratije na ovim prostorima. Niste morali radi vas ali ste morali radivaše djece; ostavljate revoluciju, može biti krvav, njima u amanet.

Zašto se to svelo samo na dominantni narod u Bosni i Hercegovini? Pa da se ovo dešavalo tj. da je počelo u Banjoj Luci, da je spaljena npr. ona lijepa visoka zgrada siguran sam da bi mi iskazali određeno divljenje prema srpskom narodu i želji za slobodom kod istog, iskazali bi podršku spontanim okupljanjem i transparentima, pozdravili sve to sa nadom u bolju budućnost ove naše domovine. :neznam

Mislim da su se tokom ovih prosvijeda javljale i politikantske poruke kao što
je ukidanje kantona, jedan narod jedna nacija i sl.
Da je bilo samo za radnička prava ja vjerujem da bi vas podržali i Hrvati i Srbi.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 18:03 

Ovi političari misle da još uvijek nešto drže pod kontrolom. Nema kontrole. Za par dana neće postojati ništa u Sarajevu i šire. Od institucija ni kamen na kamenu neće ostati

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 18:03 

http://www.depo.ba/front/mostarci-pokusali-protestvovati-policija-ih-rastjerala

Ajmo ipak reći da je ono jučer bilo sportskim žargonom rečeno 'na buku'.

Nadam se da odsad redarstvene snage će imati pod kontrolom pobješnjelu islamofašističku rulju!!

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 18:07 

Kum Bečo je napisao/la:
Ovi političari misle da još uvijek nešto drže pod kontrolom. Nema kontrole. Za par dana neće postojati ništa u Sarajevu i šire. Od institucija ni kamen na kamenu neće ostati

Znači anarhija.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 18:12 

vipera ammodytes je napisao/la:
http://www.depo.ba/front/mostarci-pokusali-protestvovati-policija-ih-rastjerala

Ajmo ipak reći da je ono jučer bilo sportskim žargonom rečeno 'na buku'.

Nadam se da odsad redarstvene snage će imati pod kontrolom pobješnjelu islamofašističku rulju!!

Pričaš mjesecima o Čovićevoj novoj vili a nisi se ni potrudio otići i kamenovati je, mogao si onako hinjski, prerušen u islamistu i izvukao bi se i bio malo sretniji. Al stvarno kakvi islamisti i fašisti, gdje si njih vidio?

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 18:13 

i_jopet je napisao/la:
Mislim da su se tokom ovih prosvijeda javljale i politikantske poruke kao što
je ukidanje kantona, jedan narod jedna nacija i sl.
Da je bilo samo za radnička prava ja vjerujem da bi vas podržali i Hrvati i Srbi.

Ma nebi ni tada , budimo iskreni puca pljuca svima za probleme onog drugog. Prosvjedi u Tuzli jednostavno nisu ono s čime bi se prosječni stanovnik Banja Luke ili Širokog mogli poistovjetiti , možda narode muči isti problemi ali politički su jednako daleko kao i prije.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3313 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 133  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: alh84001, iprodano, Patriota, Perun_Velež i 44 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: