Lebowski je napisao/la:
storaB je napisao/la:
Leb vaš imperativ kao i ovih protesta je rušenje Dejtona, kantona i entiteta. Ispušili ste ga.Msm na bošnjačku političku elitu takoreći. Ko bude planirao u RS prosipati lažnu multikulti soci demagogiju može dobiti po nosu.
A Srbi Srpske će praviti proteste. Ali u ime Srpske i srpskog naroda, nikako šovinista koji su u Sarajevu juče spominjali Četnike.
Mislim da do tebe dolaze pogrešne informacije, ne vjeruj svemu što vidiš i čuješ.
Bilo je stvarno puno parola tipa "Ukinimo Kantone i uštedimo" "Bosna normalna država" "jedna država i jedan predsjednik" i slične. A takve parole su atak na ustavnopravne osnove BiH i zato teško da će se Hrvati solidarizirati s tim prosvjedima.
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8182 Lokacija: Republic of Srpska
Lebowski je napisao/la:
storaB je napisao/la:
Leb vaš imperativ kao i ovih protesta je rušenje Dejtona, kantona i entiteta. Ispušili ste ga.Msm na bošnjačku političku elitu takoreći. Ko bude planirao u RS prosipati lažnu multikulti soci demagogiju može dobiti po nosu.
A Srbi Srpske će praviti proteste. Ali u ime Srpske i srpskog naroda, nikako šovinista koji su u Sarajevu juče spominjali Četnike.
Mislim da do tebe dolaze pogrešne informacije, ne vjeruj svemu što vidiš i čuješ.
Dovoljno sam mator da bi vjerovao. Politikom se predugo bavim. Sasvim je jasno da je po ko zna koji put soci priča bila paravan. Narod je to skontao. Inače i u Srpskoj se ne živi ništa bolje. Ali narod nije ovca. Neće protestovat u ime ustava iz 92e za koji nikad nije ni glasao.
Dovoljno sam mator da bi vjerovao. Politikom se predugo bavim. Sasvim je jasno da je po ko zna koji put soci priča bila paravan. Narod je to skontao. Inače i u Srpskoj se ne živi ništa bolje. Ali narod nije ovca. Neće protestovat u ime ustava iz 92e za koji nikad nije ni glasao.
Sarajevo 450 000 ljudi. Istočno Sarajevo 45 000. Čime misliš masu zaustaviti kad krene?
Pridružen/a: 13 sij 2013, 16:27 Postovi: 1660 Lokacija: Srbija Beograd
Lebowski je napisao/la:
Ono što me negativno iznenadilo kao gradžanina ove zemlje je odsustvo bilo kakve empatije kod većine Srba i Hrvata za ova pozitivna dešavanja, buđenje običnog naroda, možemo reći i buđenje demokratije na ovim prostorima. Niste morali radi vas ali ste morali radi vaše djece; ostavljate revoluciju, može biti krvavu, njima u amanet.
Zašto se to svelo samo na dominantni narod u Bosni i Hercegovini? Pa da se ovo dešavalo tj. da je počelo u Banjoj Luci, da je spaljena npr. ona lijepa visoka zgrada siguran sam da bi mi iskazali određeno divljenje prema srpskom narodu i želji za slobodom kod istog, iskazali bi podršku spontanim okupljanjem i transparentima, pozdravili sve to sa nadom u bolju budućnost ove naše domovine.
Vi za nas još uvek ne možete biti običan narod, već islamisti, muslimani, ekstremisti itd. Kada ćete shvatiti da ne gladuju svi, nego gladuju sva tri naroda, to je ogromna razlika. Ne gladuju Bosanci i Hercegovci, nego vi, Hrvati i Srbi. Kada to shvatite, kao i da BiH ne postoji, onda možemo pričati o nekom običnom narodu.
Izadjite jednom na ulice sa transparentima podrške RS i HB, pa da kažemo evo pravog bošnjačkog naroda.
Ovi protesti su dokaz, da Srbi moraju početi da čiste svoje puške, da ih vade iz sena, podruma i gde ih već drže i da čuvaju svoje granice od nasrtaja islamskih hordi. Da ne bi doživeli ono što je juče doživeo Mostar.
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
Moze se ukinuti i F. i kantoni. To su hrvatski politicari vec predlagali. Bosnjaci su bili protiv. Mi smo za normalnu drzavu. Neka ministarstva nece imat ingerencije nad RS neko vrijeme ali sabur.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
Ono što me negativno iznenadilo kao gradžanina ove zemlje je odsustvo bilo kakve empatije kod većine Srba i Hrvata za ova pozitivna dešavanja, buđenje običnog naroda, možemo reći i buđenje demokratije na ovim prostorima. Niste morali radi vas ali ste morali radi vaše djece; ostavljate revoluciju, može biti krvavu, njima u amanet.
Zašto se to svelo samo na dominantni narod u Bosni i Hercegovini? Pa da se ovo dešavalo tj. da je počelo u Banjoj Luci, da je spaljena npr. ona lijepa visoka zgrada siguran sam da bi mi iskazali određeno divljenje prema srpskom narodu i želji za slobodom kod istog, iskazali bi podršku spontanim okupljanjem i transparentima, pozdravili sve to sa nadom u bolju budućnost ove naše domovine.
Vi za nas još uvek ne možete biti običan narod, već islamisti, muslimani, ekstremisti itd. Kada ćete shvatiti da ne gladuju svi, nego gladuju sva tri naroda, to je ogromna razlika. Ne gladuju Bosanci i Hercegovci, nego vi, Hrvati i Srbi. Kada to shvatite, kao i da BiH ne postoji, onda možemo pričati o nekom običnom narodu.
Izadjite jednom na ulice sa transparentima podrške RS i HB, pa da kažemo evo pravog bošnjačkog naroda.
Ovi protesti su dokaz, da Srbi moraju početi da čiste svoje puške, da ih vade iz sena, podruma i gde ih već drže i da čuvaju svoje granice od nasrtaja islamskih hordi. Da ne bi doživeli ono što je juče doživeo Mostar.
Poželio sam čitati tvoje besmislene postove. Jesmo li narod ili nismo, hajde dogovori se sa sobom..vidiš da sam spomenuo tri naroda.
Moze se ukinuti i F. i kantoni. To su hrvatski politicari vec predlagali. Bosnjaci su bili protiv. Mi smo za normalnu drzavu. Neka ministarstva nece imat ingerencije nad RS neko vrijeme ali sabur.
Tako je!
Je li bolje u Federaciji bez kantona ali sa sretnim Bošnjacima ili Federaciji sa kantonima i koji ne funkcionišu ali i Bošnjacima koji neće da rade i samo demonstriraju i pale sve redom što opet i Hrvati moraju plaćati. Eto!
Ne sekiraj se ti za Mostar. Da sam na tvom mjestu brinuo bih se o Istočnom Sarajevu, Prijedoru ili Rogatici recimo!
Tko je u Federaciji BiH odgovoran za stanje javnog reda i mira? Razlučiti zakonite prosvjede od nasilnih zločina HNS: Federalne institucije pošteđene, ukazuje li to na ciljeve pozadinskih sponzora prosvjeda? HDZ 1990 predlaže sazivanje sjednica zbog stanja u BiH SDA: Prosvjedi s političkom pozadinom organizirani isključivo tamo gdje su Bošnjaci većina SPP: Neopozive ostavke odgovornih početak su rješenja problema
Naslovi sa ovoga portala...po ovome se nece nista promjeniti jos stoljece. Ocit je bezobrazluk,licjemjerstvo,... Ocito da politicari ne razumiju proteste, iduci bi se trebali odrzati pred njihovim kucama...sa trajanjem NEOGRANICENO. Po mogucnosti da im se imovina zapljeni....i onako su je stekli na cudan nacuin. Prima placu cetiri godine 5-6 tisuca maraka, a ima u vlasnistvu imovinu vrijednu milione!?
Protesti su neuspjeli...jedino sto je stradalo - imovina!
Koliko vidim,ti bi prvi trčao da braniš RS,ako kojim slučajem patrijote krenu da je ruše?
Oprosti, tema su muslimanske paljevine. Zašto imaš potrebu trpati RS tu. Mora postojati neki razlog. Ako je zbog pičoka iz kavane ne moraš, prodale su takve svoje kuće u RS odavno.
Pridružen/a: 13 sij 2013, 16:27 Postovi: 1660 Lokacija: Srbija Beograd
Lebowski je napisao/la:
Whiteone je napisao/la:
Poželio sam čitati tvoje besmislene postove. Jesmo li narod ili nismo, hajde dogovori se sa sobom..vidiš da sam spomenuo tri naroda.
Termin običan narod si ti prvi napisao i pod njim podrazumevamo narod koji nije opterećen nacionalizmom i tudjim dvoristem. Medjutim, taj običan narod nije izašao da protestvuje.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.