|
|
Stranica: 119/132.
|
[ 3287 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 03 ožu 2014, 17:03 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 03 ožu 2014, 17:08 |
|
|
BBC je napisao/la: Ovo su neki sa manjkom inteligencije, promjena Ustava je moguća jedino konsenzusom tri naroda. Ovo je potpuno suprotno t.j. promjena preglasavanjem i to u višenacionalnoj državi.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 03 ožu 2014, 17:12 |
|
|
Neka se pale. Lakše ih manevrirati.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 04 ožu 2014, 20:46 |
|
|
Ima li đegod gospodina Harisa za čije zdravlje nisam čuo barem godinu dana. Šta on kaže na sve ovo, hoće li biti šćagod
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 04 ožu 2014, 21:13 |
|
|
Dok su oči svijeta okrenute prema Ukrajini Zlaja i Bakir to koriste da prebijaju male Brote i Bošnje. Jadni muslimani, kakav im grah pao. Citat: Protesti u Sarajevu: Džemila Mujan tvrdi da ju je tuklo pet policajki
Na današnjim protestima u Sarajevu veliku pažnju demonstranata i medija privukla je Džemila Mujan koja je kroz plač govorila kako je navodno pretučena u sarajevskoj Prvoj policijskoj stanici gdje su je priveli u nedjelju poslijepodne.
Mujan je potom okupljenima pokazala modrice na tijelu za koje tvrdi da su joj nanijele sarajevske policajke.
Četrdesetpetogodišnja Džemila Mujan se obratila demonstrantima i održala govor pred demonstrantima ogorčenim i bijesnim zbog policijskog nasilja.
"Priveli su me u nedjelju oko pet sati kazavši kako sam napala policajca kišobranom, a nisam. Uvukli su me u auto i odvezli u stanicu. Tamo su me šest i po sati saslušavali i tukli. Pet policajki me je udaralo! Tri puta je intervenirala Hitna pomoć, ali nisam htjela da mi daju injekciju. Rekla sam im: 'Što me više boli, moja snaga je veća'. Izgubila sam živce zbog svih ovih pojedinaca koji sjede u foteljama i rade šta hoće. A sad me još policija, koja bi trebala da me štiti, tuče", rekla je Mujan okupljenima.
Mujan je kazala da trpi velike bolove. Okupljene žene su plakale, a pojedini muškarci su uzvikivali kako treba otići pred policijsku stanicu i tamo protestirati zbog onoga što su uradili Džemili.
Kazala je da su je optužili i da je plaćenik.
"Godinama sam spašavala djevojke i žene sa ulica širom Evrope, pomagala im da ne odu krivim putem. Kažu da sam se prodala i da zato protestujem. A ja im kažem da donesu te pare za koje sam se prodala pa da podijelim narodu. Uvijek sam pomagala ljudima i sada me ovo snašlo u mojoj zemlji", rekla je Mujan.
Tragom navoda Džemile Mujan novinari Klix.ba su kontaktirali Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, te Klinički cwentar Univerziteta u Sarajevu i Hitnu pomoć Sarajevu.
Iz MUP-a KS nam je saopćeno kako su 02. marta 2014.godine u 16:50 sati policijski službenici I PU uhapsili M. Dž., rođena 1969.godine u Konjicu, nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 359. KZ F BiH (Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. Mujan je potom predata u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo odakle je puštena nakon 24 sata.
Iz KCUS-a i J.U. Hitna pomoć Sarajevo nam je potvrđeno da Mujan nije primljena u ovim ustanovama, a Hitna pomoć Sarajevo nije intervenirala ni na terenu zbog pacijentice pod ovim imenom i prezimenom.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 04 ožu 2014, 23:59 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Citat: Mujan je kazala da trpi velike bolove. Okupljene žene su plakale, a pojedini muškarci su uzvikivali kako treba otići pred policijsku stanicu i tamo protestirati zbog onoga što su uradili Džemili. Dobro, pa zašto su plakale? Što ovu boli? E to mi najgadljivije kod tih muslimanki, to fol kreveljenje.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 06 ožu 2014, 00:24 |
|
|
Muslimani u Mostaru i dalje zakuhavaju da izazovu sukobe. Treba im dati to što traže ? Što vi mislite.
|
|
Vrh |
|
|
Fela Kuti
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 06 ožu 2014, 06:55 |
|
|
Ne… nama sukob ne odgovara niti bi ikad trebali prihvatiti ideju nasilnih metoda u borbi za svoja prava. Prirodan proces podjele BiH na tri djela ulazi u završnicu i samo strpljivo i pametno ovo treba odigrati. Sukobi su previše nepredvidljivi za sve strane.
Problem je što su naši Federalni partneri shvatili da rahat-patnja kakvu su nam htjeli nametnuti kao realnost se kao bumerag vraća upravo njima i sad postaju malo nervozni… ali, sve će to doći na svoje.
|
|
Vrh |
|
|
aladin
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 06 ožu 2014, 12:31 |
|
|
Hajde opustimo se,sinoc na utakmici kolo
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 06 ožu 2014, 15:16 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15067 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
aladin je napisao/la: Hajde opustimo se,sinoc na utakmici kolo Prvo harmonika na tenisu sad ovo. Sade samo čekam komentare šteta nema na youtobue da se komentariše ali sigurno će biti "NIJE krv voda" garant za ovo kolo.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 06 ožu 2014, 15:21 |
|
|
Seljoberi. Ovako treba:
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 06 ožu 2014, 17:21 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8173 Lokacija: Republic of Srpska
|
pa sad ako ćemo realno kič i jedno i drugo. Ustvari ništa me i ne može iznenaditi od ljudi koji navijaju za apsurd državu i apsurd klub.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 06 ožu 2014, 17:23 |
|
|
Po čemu je to @stora dragi Zvezda apsurd klub, a Zvezda br.2 (Partizan) nije?
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 06 ožu 2014, 17:30 |
|
|
storaB je napisao/la: pa sad ako ćemo realno kič i jedno i drugo. Ustvari ništa me i ne može iznenaditi od ljudi koji navijaju za apsurd državu i apsurd klub. A šta ti nudiš baš me zanima?! , možda svi sa šubarama u crnim uniformama da pevaju balade o knez Lazaru i Ljotiću?? Ili možda pre utakmice da zakopamo sudiju a onda ekipa iz Zvornika na čelu sa tobom ga brzo iskopa , pa zapali , a onda ponovo zakopa na drugom stadionu?! Ili si ti možda četnik-rocker , ili rapper-srpski rodoljub. Tako da pored ovih zvezdinih i bošnječkog kolca i tebe , biraći ove zvezdine pičkice , jer ti samo prekopavačka pizda sa bradom i lopatom.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 06 ožu 2014, 17:32 |
|
|
Džo prvi dio šale ti je ok, a onda si preterao. Iako poštujem tvoj nivo samokritičnosti kad je Srpstvo u pitanju, al fakat preteruješ ponekad. Kakvo zakapanje, kakvo paljenje, kakve to ima veze sad?!
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 06 ožu 2014, 17:41 |
|
|
Ibar je napisao/la: Po čemu je to @stora dragi Zvezda apsurd klub, a Zvezda br.2 (Partizan) nije? gosn Ibre, vidi se da slabo pratite srpsku košarku, što je ogroman minus, na samom početku. Ne radi se o Crvenoj Zvezdi, već o Crvenoj Zvezdi Telekom, nekadašnjem FMPu koji se prokurvao i promjenio ime. ;)
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 06 ožu 2014, 17:43 |
|
|
joe enter je napisao/la: storaB je napisao/la: pa sad ako ćemo realno kič i jedno i drugo. Ustvari ništa me i ne može iznenaditi od ljudi koji navijaju za apsurd državu i apsurd klub. A šta ti nudiš baš me zanima?! , možda svi sa šubarama u crnim uniformama da pevaju balade o knez Lazaru i Ljotiću?? Ili možda pre utakmice da zakopamo sudiju a onda ekipa iz Zvornika na čelu sa tobom ga brzo iskopa , pa zapali , a onda ponovo zakopa na drugom stadionu?! Ili si ti možda četnik-rocker , ili rapper-srpski rodoljub. Tako da pored ovih zvezdinih i bošnječkog kolca i tebe , biraći ove zvezdine pičkice , jer ti samo prekopavačka pizda sa bradom i lopatom. Stidite se djecu šaljete u smrt zbog bjednih sektaških knjiga koje prodajete po Temerinu, sramno s vaše strane. Silujete bogate babe iz Futoga. Fuj.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 06 ožu 2014, 17:56 |
|
|
Ibar je napisao/la: Džo prvi dio šale ti je ok, a onda si preterao. Iako poštujem tvoj nivo samokritičnosti kad je Srpstvo u pitanju, al fakat preteruješ ponekad. Kakvo zakapanje, kakvo paljenje, kakve to ima veze sad?! Znam ja da on to nije direktno radio , nemoj da si bukvalista. Poenta je da nema nikakvo moralno pravo ikoga kritikovati ako nikad svoje grehe nije kritikovao tj.grehe svoga naroda. I to ne samo da nije kritikovao već se ruga žrtvama i sere lažući po drugima. Tako da nije preterivanje , jer čovek dolazi iz grada gde je urađen neverovatan zločin a ovde prosipa hejtove i šatro traži neku pravdu za svoj narod koji eto to zaslužuje bez imalo upitnosti. Jel sa kontaš , ili možda treba da ti ponovim?? Jbg jako sam razočaran što sam sunarodnik ovakvih likova jer su oni rak-rana već decenijama mome narodu.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 07 ožu 2014, 00:07 |
|
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 07 ožu 2014, 13:56 |
|
|
Hoće im zapjevati "Evo zore evo dana, evo Muje i Hasana" ? Tako je i pred onaj rat huškao pa poslije glumio mirotvorca.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 07 ožu 2014, 18:53 |
|
|
storaB je napisao/la: Ibar je napisao/la: Po čemu je to @stora dragi Zvezda apsurd klub, a Zvezda br.2 (Partizan) nije? gosn Ibre, vidi se da slabo pratite srpsku košarku, što je ogroman minus, na samom početku. Ne radi se o Crvenoj Zvezdi, već o Crvenoj Zvezdi Telekom, nekadašnjem FMPu koji se prokurvao i promjenio ime. ;) Pratim malo ABA ligu, znam da su Zvezda i Partizan jaki, nisam upratio to sa novim imenom. Jer većina navijača bila protiv? Ja mislio ti standardno napao Zvezdu, općenito, pošto si hardcore partizanovac Nismo se razumjeli joe enter je napisao/la: Ibar je napisao/la: Džo prvi dio šale ti je ok, a onda si preterao. Iako poštujem tvoj nivo samokritičnosti kad je Srpstvo u pitanju, al fakat preteruješ ponekad. Kakvo zakapanje, kakvo paljenje, kakve to ima veze sad?! Znam ja da on to nije direktno radio , nemoj da si bukvalista. Poenta je da nema nikakvo moralno pravo ikoga kritikovati ako nikad svoje grehe nije kritikovao tj.grehe svoga naroda. I to ne samo da nije kritikovao već se ruga žrtvama i sere lažući po drugima. Tako da nije preterivanje , jer čovek dolazi iz grada gde je urađen neverovatan zločin a ovde prosipa hejtove i šatro traži neku pravdu za svoj narod koji eto to zaslužuje bez imalo upitnosti. Jel sa kontaš , ili možda treba da ti ponovim?? Jbg jako sam razočaran što sam sunarodnik ovakvih likova jer su oni rak-rana već decenijama mome narodu. Jel ti kontaš da si pretjerao i da svaku raspravu o bilo čemu, pokušavaš povući na svoj mlin, odnosno na temu koja ti paše? Daj više napravi neku temu i nazovi je ˝SRPSKA KATARZA˝ pa tamo olakšaj dušu I nisam mutav, razumijem vrlo dobro na što si ciljao. @stora ima pravo na svoja politička stajališta. Sviđala se ona tebi ili ne. A što se tiče negiranja zločina/slavljenja zločinaca to je jedna druga priča, zato radje otvori novu temu pa ćemo prebacit raspravu. Ovo nema smisla
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 07 ožu 2014, 22:35 |
|
|
Ibar je napisao/la: Pratim malo ABA ligu, znam da su Zvezda i Partizan jaki, nisam upratio to sa novim imenom. Jer većina navijača bila protiv? Ja mislio ti standardno napao Zvezdu, općenito, pošto si hardcore partizanovac Nismo se razumjeli Do prije tri godine imao si 3 košarkaška kluba: KK Crvena Zvezda, KK FMP, KK Radnički Beograd. Prije tri godine status KK Crvena ZVezda je zbog dugova zaleđen. Šta se dešava u cijelu priču ulazi kriminalac Čović i tako klubu kojim je do tada rukovodio FMPu daje ime KK Crvena Zvezda Beograd Diva, kasnije Telekom ulazi u priču i klub nosi ime KK Crvena Zvezda Telekom. I ove tri godine zapravo FMP igra sa imenom Crvena Zvezda Telekom, dok je pravi KKCZ zaleđen i za dvije godine bi trebao biti odleđen, zato je apsurd. Naravno većina Cigana (navijača Zvezde) je toga svjesna, međutim isto tako gutaju knedle i govore o jednoj Zvezdi, što je samo jedan u nizu apsurda ;)
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 08 ožu 2014, 23:24 |
|
|
Ne znam što se događa. Jedini koji izvješćuju o nekim tzv. demonstracijama je Dnevni avaz. Meni se čini da su demonstracije, prosvjedi, protesti, bunt itd. utihnuli. Kako reče Milorad Dodik o Bošnjačkom "proljeću": "Sve što procvjeta u zimu ubije mraz" (ovo će generacije pamtit i učit, kao što pravnici uče latinske izreke, tako će i politolozi pamtit ove riječi). ..."Quod florebit in hieme, mortiferum gelu", google prevoditelj...
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 09 ožu 2014, 00:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76887 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 09 ožu 2014, 00:36 |
|
|
Moglo bi biti paljenja i u Potočarima za koji dan. Protesti su najavljeni, smeta im zastava Republike Srpske na memorijalnom centru. Policija Srpske će spriječiti moguće rušenje i sklanjanje zastave, nadam se da će sve proći u miru, mnogim policajcima je pun ku.ac babetina i profiterki koje navodno su organizatorke (što je u konačnom smislu naravno SDA).
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|