HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 sij 2025, 01:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3287 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 132  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bošnjačko proljeće
PostPostano: 03 ožu 2014, 17:03 

Ova njihova dijaspora ih lijepo gura u rat.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/bh-dijas ... /140303102

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2014, 17:08 

BBC je napisao/la:
Ova njihova dijaspora ih lijepo gura u rat.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/bh-dijas ... /140303102

Ovo su neki sa manjkom inteligencije,
promjena Ustava je moguća jedino konsenzusom tri naroda.

Ovo je potpuno suprotno t.j. promjena preglasavanjem i to u višenacionalnoj državi.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2014, 17:12 

Neka se pale. Lakše ih manevrirati.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2014, 20:46 

Ima li đegod gospodina Harisa za čije zdravlje nisam čuo barem godinu dana. Šta on kaže na sve ovo, hoće li biti šćagod :D

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2014, 21:13 

Dok su oči svijeta okrenute prema Ukrajini Zlaja i Bakir to koriste da prebijaju male Brote i Bošnje. Jadni muslimani, kakav im grah pao.

Citat:
Protesti u Sarajevu: Džemila Mujan tvrdi da ju je tuklo pet policajki

Na današnjim protestima u Sarajevu veliku pažnju demonstranata i medija privukla je Džemila Mujan koja je kroz plač govorila kako je navodno pretučena u sarajevskoj Prvoj policijskoj stanici gdje su je priveli u nedjelju poslijepodne.

Mujan je potom okupljenima pokazala modrice na tijelu za koje tvrdi da su joj nanijele sarajevske policajke.

Četrdesetpetogodišnja Džemila Mujan se obratila demonstrantima i održala govor pred demonstrantima ogorčenim i bijesnim zbog policijskog nasilja.

"Priveli su me u nedjelju oko pet sati kazavši kako sam napala policajca kišobranom, a nisam. Uvukli su me u auto i odvezli u stanicu. Tamo su me šest i po sati saslušavali i tukli. Pet policajki me je udaralo! Tri puta je intervenirala Hitna pomoć, ali nisam htjela da mi daju injekciju. Rekla sam im: 'Što me više boli, moja snaga je veća'. Izgubila sam živce zbog svih ovih pojedinaca koji sjede u foteljama i rade šta hoće. A sad me još policija, koja bi trebala da me štiti, tuče", rekla je Mujan okupljenima.

Mujan je kazala da trpi velike bolove. Okupljene žene su plakale, a pojedini muškarci su uzvikivali kako treba otići pred policijsku stanicu i tamo protestirati zbog onoga što su uradili Džemili.

Kazala je da su je optužili i da je plaćenik.

"Godinama sam spašavala djevojke i žene sa ulica širom Evrope, pomagala im da ne odu krivim putem. Kažu da sam se prodala i da zato protestujem. A ja im kažem da donesu te pare za koje sam se prodala pa da podijelim narodu. Uvijek sam pomagala ljudima i sada me ovo snašlo u mojoj zemlji", rekla je Mujan.

Tragom navoda Džemile Mujan novinari Klix.ba su kontaktirali Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, te Klinički cwentar Univerziteta u Sarajevu i Hitnu pomoć Sarajevu.

Iz MUP-a KS nam je saopćeno kako su 02. marta 2014.godine u 16:50 sati policijski službenici I PU uhapsili M. Dž., rođena 1969.godine u Konjicu, nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 359. KZ F BiH (Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. Mujan je potom predata u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo odakle je puštena nakon 24 sata.

Iz KCUS-a i J.U. Hitna pomoć Sarajevo nam je potvrđeno da Mujan nije primljena u ovim ustanovama, a Hitna pomoć Sarajevo nije intervenirala ni na terenu zbog pacijentice pod ovim imenom i prezimenom.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2014, 23:59 

Citat:
Mujan je kazala da trpi velike bolove. Okupljene žene su plakale, a pojedini muškarci su uzvikivali kako treba otići pred policijsku stanicu i tamo protestirati zbog onoga što su uradili Džemili.

Dobro, pa zašto su plakale? Što ovu boli? E to mi najgadljivije kod tih muslimanki, to fol kreveljenje.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2014, 00:24 

Muslimani u Mostaru i dalje zakuhavaju da izazovu sukobe. Treba im dati to što traže ? Što vi mislite.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2014, 06:55 

Ne… nama sukob ne odgovara niti bi ikad trebali prihvatiti ideju nasilnih metoda u borbi za svoja prava. Prirodan proces podjele BiH na tri djela ulazi u završnicu i samo strpljivo i pametno ovo treba odigrati. Sukobi su previše nepredvidljivi za sve strane.

Problem je što su naši Federalni partneri shvatili da rahat-patnja kakvu su nam htjeli nametnuti kao realnost se kao bumerag vraća upravo njima i sad postaju malo nervozni… ali, sve će to doći na svoje.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2014, 12:31 

Hajde opustimo se,sinoc na utakmici kolo :bihzastava

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2014, 15:16 

aladin je napisao/la:
Hajde opustimo se,sinoc na utakmici kolo :bihzastava

Prvo harmonika na tenisu sad ovo. :online2long
Sade samo čekam komentare šteta nema na youtobue da se komentariše ali sigurno će biti "NIJE krv voda" garant za ovo kolo.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2014, 15:21 

Seljoberi. Ovako treba:

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2014, 17:21 

pa sad ako ćemo realno kič i jedno i drugo. Ustvari ništa me i ne može iznenaditi od ljudi koji navijaju za apsurd državu i apsurd klub.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2014, 17:23 

Po čemu je to @stora dragi Zvezda apsurd klub, a Zvezda br.2 (Partizan) nije?

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2014, 17:30 

storaB je napisao/la:
pa sad ako ćemo realno kič i jedno i drugo. Ustvari ništa me i ne može iznenaditi od ljudi koji navijaju za apsurd državu i apsurd klub.

A šta ti nudiš baš me zanima?! , možda svi sa šubarama u crnim uniformama da pevaju balade o knez Lazaru i Ljotiću??
Ili možda pre utakmice da zakopamo sudiju a onda ekipa iz Zvornika na čelu sa tobom ga brzo iskopa , pa zapali , a onda ponovo zakopa na drugom stadionu?!

Ili si ti možda četnik-rocker , ili rapper-srpski rodoljub.

Tako da pored ovih zvezdinih i bošnječkog kolca i tebe , biraći ove zvezdine pičkice , jer ti samo prekopavačka pizda sa bradom i lopatom.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2014, 17:32 

Džo prvi dio šale ti je ok, a onda si preterao.

Iako poštujem tvoj nivo samokritičnosti kad je Srpstvo u pitanju, al fakat preteruješ ponekad. :kava

Kakvo zakapanje, kakvo paljenje, kakve to ima veze sad?!

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2014, 17:41 

Ibar je napisao/la:

gosn Ibre, vidi se da slabo pratite srpsku košarku, što je ogroman minus, na samom početku. Ne radi se o Crvenoj Zvezdi, već o Crvenoj Zvezdi Telekom, nekadašnjem FMPu koji se prokurvao i promjenio ime. ;)

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2014, 17:43 

joe enter je napisao/la:
storaB je napisao/la:

A šta ti nudiš baš me zanima?! , možda svi sa šubarama u crnim uniformama da pevaju balade o knez Lazaru i Ljotiću??
Ili možda pre utakmice da zakopamo sudiju a onda ekipa iz Zvornika na čelu sa tobom ga brzo iskopa , pa zapali , a onda ponovo zakopa na drugom stadionu?!

Ili si ti možda četnik-rocker , ili rapper-srpski rodoljub.

Tako da pored ovih zvezdinih i bošnječkog kolca i tebe , biraći ove zvezdine pičkice , jer ti samo prekopavačka pizda sa bradom i lopatom.

Stidite se djecu šaljete u smrt zbog bjednih sektaških knjiga koje prodajete po Temerinu, sramno s vaše strane. Silujete bogate babe iz Futoga. Fuj.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2014, 17:56 

Ibar je napisao/la:

Iako poštujem tvoj nivo samokritičnosti kad je Srpstvo u pitanju, al fakat preteruješ ponekad. :kava

Znam ja da on to nije direktno radio , nemoj da si bukvalista.

Poenta je da nema nikakvo moralno pravo ikoga kritikovati ako nikad svoje grehe nije kritikovao tj.grehe svoga naroda.
I to ne samo da nije kritikovao već se ruga žrtvama i sere lažući po drugima.

Tako da nije preterivanje , jer čovek dolazi iz grada gde je urađen neverovatan zločin a ovde prosipa hejtove i šatro traži neku pravdu za svoj narod koji eto to zaslužuje bez imalo upitnosti.

Jel sa kontaš , ili možda treba da ti ponovim??
Jbg jako sam razočaran što sam sunarodnik ovakvih likova jer su oni rak-rana već decenijama mome narodu.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2014, 00:07 

Nije normalan, fakat.

Gradonačelnik i premijer poručili: Mesiću, odgodi posjet Mostaru!

http://www.vecernji.hr/hrvatska/gradona ... aru-925300

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2014, 13:56 

Hoće im zapjevati "Evo zore evo dana, evo Muje i Hasana" ? Tako je i pred onaj rat huškao pa poslije glumio mirotvorca.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2014, 18:53 

storaB je napisao/la:
Ibar je napisao/la:

gosn Ibre, vidi se da slabo pratite srpsku košarku, što je ogroman minus, na samom početku. Ne radi se o Crvenoj Zvezdi, već o Crvenoj Zvezdi Telekom, nekadašnjem FMPu koji se prokurvao i promjenio ime. ;)

Pratim malo ABA ligu, znam da su Zvezda i Partizan jaki, nisam upratio to sa novim imenom. :kava

Jer većina navijača bila protiv?

Ja mislio ti standardno napao Zvezdu, općenito, pošto si hardcore partizanovac :D

Nismo se razumjeli :D

joe enter je napisao/la:
Ibar je napisao/la:

Znam ja da on to nije direktno radio , nemoj da si bukvalista.

Poenta je da nema nikakvo moralno pravo ikoga kritikovati ako nikad svoje grehe nije kritikovao tj.grehe svoga naroda.
I to ne samo da nije kritikovao već se ruga žrtvama i sere lažući po drugima.

Tako da nije preterivanje , jer čovek dolazi iz grada gde je urađen neverovatan zločin a ovde prosipa hejtove i šatro traži neku pravdu za svoj narod koji eto to zaslužuje bez imalo upitnosti.

Jel sa kontaš , ili možda treba da ti ponovim??
Jbg jako sam razočaran što sam sunarodnik ovakvih likova jer su oni rak-rana već decenijama mome narodu.

Jel ti kontaš da si pretjerao i da svaku raspravu o bilo čemu, pokušavaš povući na svoj mlin, odnosno na temu koja ti paše?

Daj više napravi neku temu i nazovi je ˝SRPSKA KATARZA˝ pa tamo olakšaj dušu :D

I nisam mutav, razumijem vrlo dobro na što si ciljao. :kava

@stora ima pravo na svoja politička stajališta. Sviđala se ona tebi ili ne. A što se tiče negiranja zločina/slavljenja zločinaca to je jedna druga priča, zato radje otvori novu temu pa ćemo prebacit raspravu. Ovo nema smisla :kava

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2014, 22:35 

Ibar je napisao/la:

Pratim malo ABA ligu, znam da su Zvezda i Partizan jaki, nisam upratio to sa novim imenom. :kava

Jer većina navijača bila protiv?

Ja mislio ti standardno napao Zvezdu, općenito, pošto si hardcore partizanovac :D

Nismo se razumjeli :D

Do prije tri godine imao si 3 košarkaška kluba: KK Crvena Zvezda, KK FMP, KK Radnički Beograd. Prije tri godine status KK Crvena ZVezda je zbog dugova zaleđen. Šta se dešava u cijelu priču ulazi kriminalac Čović i tako klubu kojim je do tada rukovodio FMPu daje ime KK Crvena Zvezda Beograd Diva, kasnije Telekom ulazi u priču i klub nosi ime KK Crvena Zvezda Telekom. I ove tri godine zapravo FMP igra sa imenom Crvena Zvezda Telekom, dok je pravi KKCZ zaleđen i za dvije godine bi trebao biti odleđen, zato je apsurd.

Naravno većina Cigana (navijača Zvezde) je toga svjesna, međutim isto tako gutaju knedle i govore o jednoj Zvezdi, što je samo jedan u nizu apsurda ;)

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2014, 23:24 

Ne znam što se događa. Jedini koji izvješćuju o nekim tzv. demonstracijama je Dnevni avaz. Meni se čini da su demonstracije, prosvjedi, protesti, bunt itd. utihnuli.

Kako reče Milorad Dodik o Bošnjačkom "proljeću": "Sve što procvjeta u zimu ubije mraz" (ovo će generacije pamtit i učit, kao što pravnici uče latinske izreke, tako će i politolozi pamtit ove riječi).

..."Quod florebit in hieme, mortiferum gelu", google prevoditelj... :D

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2014, 00:34 

Sedam prijava za terorizam zbog paljenja Predsjedništva BiH

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... nistva-bih

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2014, 00:36 

Moglo bi biti paljenja i u Potočarima za koji dan. Protesti su najavljeni, smeta im zastava Republike Srpske na memorijalnom centru. Policija Srpske će spriječiti moguće rušenje i sklanjanje zastave, nadam se da će sve proći u miru, mnogim policajcima je pun ku.ac babetina i profiterki koje navodno su organizatorke (što je u konačnom smislu naravno SDA).

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3287 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 132  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, ChatGPT, Naša Kvačica, Teuton i 73 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: