HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 sij 2025, 01:29.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3287 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 132  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bošnjačko proljeće
PostPostano: 09 ožu 2014, 00:37 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Danas u Mostaru po slobodnoj procjeni 12-15 prosvjednika.

slika

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2014, 09:13 

Sve svoje moguće "prosvjede" su sprdili na politizaciju i da zajebu druga 2 naroda. Ali uskoro mora doći još gori, po njih same jer se igraju sa karmom.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2014, 00:02 

Fifin trofej za par dana u Sarajevu vidjelo više ljudi nego što je bilo prosvjednika mjesec dana u svim gradovima zajedno.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2014, 12:56 

Oksuzima i raji je odavno "vrat slomljen" i sigurno da su ostali bez volje da bilo šta promijene, već odavno, očito je kako se od ovoga pokušalo napraviti pritisak na EU i Hrvate u BiH glede promjene Ustava i reformi koje slijede.

Ovi pleHnumaši kao da su sad izašli sa kursa za omladince kolhoza, za nevjerovat u kojim su oni filmovima ufurani.

Inače, seferovi teroristički idiot-patriJoti su na redu za hapsanu.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2014, 13:06 

Kakvi crni protesti, u RS ih narod pročitao na samom početku. Evo naprimjer zanimljivog materijala na ovoj stranici https://www.facebook.com/pages/%D0%9D%D ... 9417215997 u mom gradiću ih pročitali likovi i ladno osakatili a oni više neće ni prošetati ulicom grada za života od stida.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2014, 13:32 

problem je što se ovi teroristi i piromani kriju iza mora obespravljenih radnika, opljačkanih poduzeća i budžeta..., da bi ostvarili svoj unitaristički plan.

kada Fahro, Zlaja ili Bakir izjave da neće pristati na vraćanje ravnopravnosti Hrvatima, bilo da to znači federalizaciju, novi izborni zakon,...onda znaju da odgađaju svoje suđenje za pljačku koju sprovode desetljećima, tako da su im ovi prosvjedi došli kao poručeni, naručeni, režirani. :D

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2014, 18:14 

I danas krenuli u dubinu zapadnog Mostara da provociraju sukob sa policijiom.

slika

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2014, 22:13 

Stolni grad...

Vrh

PostPostano: 11 ožu 2014, 13:29 

Završava bošnjačko, a dolazi kalendarsko proljeće. Još 10ak dana. Tresla se brda, rodio se miš.

A Hrvatska ništa.

Vrh

PostPostano: 11 ožu 2014, 14:58 

samo da se sex vrati u institucije, jer ovako više ne može... :blink

Vrh

Naslov: Re: Bosansko proljeće?
PostPostano: 11 ožu 2014, 19:55 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Da Emtice zasto da razmisljas o gladnim Bosnjama u Tuzli kad mozes o sitim Hrvatima iz Capljine.

Nismo mi još gladni u Tuzli ali mi najviše izrazujemo nezadovoljstva saći ćemo se mi nekako. Cijela Tuzla jednu kravu muzla pa se hvali da se širom hrani. Samo može biti na gore pa je bitno trgnut se na vrijeme.

Vrh

PostPostano: 11 ožu 2014, 20:34 

Zeznula ih Ukrajina. Jadna ta Velika Bosnjanija. Prvo im Kosovo uzelo fokus a sad kad su ga mislili vratit - Ukrajina.

Vrh

PostPostano: 11 ožu 2014, 20:42 

Vama što i dalje protestvujete bilo bi pametnije da udarite žešće nego što ste prvih dana ili da istog časa prestanete i povučete se pošto taktika "tiha voda breg roni" očigledno ne pali kod onih koji o vašoj sudbini (a i o sudbini svih nas) odlučuju pošto ovako sa tihim protestima samo džaba ometate gradske komunalne službe, kao i ulične prodavce i kradete im hljeb te vam stoga ne ostaje ništa drugo nego da ili da udarite političare "po pičci" ili da se povučete u mišju rupu jer sada kada ste digli glas nema nazad ili ima, na vama je da odlučite.

Vrh

PostPostano: 11 ožu 2014, 21:07 

Dugo im trebalo da se za vratove uhvate. Mala bara puno muslimanskih krokodila.

Citat:
Širanović: Zbog prijetnji mojoj porodici i meni primoran sam napustiti BiH

Mirnes Ajanović, advokat Aldina Širanovića obavijestio je javnost da mu je njegov branjenik dostavio izjavu kojom ga obavještava da napušta BiH.

- U notarski ovjerenoj izjavi sadržane su činjenice i okolnosti zbog kojih je Aldin Širanović, uslijed pretnje likvidacijom njega,njegove supruge i maloljetnog djeteta prinuđen privremeno napustiti BiH – saopćio je advokat Ajanović.

U svojoj izjavi koju je dostavio svom advokatu, Aldin Širanović navodi da je o prijetnjama koje dobija obavjestio MUP TK, Tužilaštvo TK, Federalnu upravu policije, te ambasade stranih zemalja u BiH.. Navodi da mu prijetnje stižu od strane lica koja su izgubila političke položaje nakon demonstracija , ali i od lica „koja žele zloupotrijebiti i upotrijebiti demonstracije građana u lične interese na način da iskoriste aktuelno stanje u cilju namjere uspostavljanja vlasti političko-mafijaško-tajkunskoj grupi“.

Širanović, kako izjavljuje, iz bezbjednosnih razloga , ne navodi u kojoj će državi boraviti, ali obavještava advokata da će biti dostupan za sva pitanja i eventualne pravne radnje koje protiv njega budu poduzimane.

Vrh

PostPostano: 11 ožu 2014, 21:18 

Koliko njih živi u istočnom Mostaru ? Više potpisa bih ja prikupio.

Citat:
Mostarci sutra skupštini HNK predaju peticiju s prikupljenih 3320 potpisa

Plenum građanki i građana Mostara priopćio je kako će sutra u 12 sati Skupštini HNK predati peticiju podrške zahtjevima građana.

Mostarci sutra skupštini HNK predaju peticiju s prikupljenih 3320 potpisa Foto: Klix.ba "Pozivamo sve građanke i građane da sutra u 12 sati dođu ispred Skupštine HNK i podrže izaslanstvo Plenuma građanki i građana Grada Mostara, prilikom uručivanja 3320 važećih potpisa podrške našim zajedničkim zahtjevima", navode iz Plenuma.te ističu kako se nastavlja "socijalna borba građana Mostara".

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2014, 11:04 

Zeznula ih Ukrajina. Jadna ta Velika Bosnjanija. Prvo im Kosovo uzelo fokus a sad kad su ga mislili vratit - Ukrajina.

Da, ko Macaulay Culkin tako i Bošnje :smijeh. Helpđenosajderi se trude al više ni 3D filmovi nisu tehnologija trebaju smislit suzu u 4D verziji. Ili da malezijski avion sleti u Sarajevo i da putnici (živi i zdravi) daju podršku građanskoj BiH, zajednici ravnopravnih ljudi i jedinom presjedniku Željku. :bihzastava

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2014, 11:23 

Upozorenja: 1
Ostrožac je napisao/la:

Da, ko Macaulay Culkin tako i Bošnje :smijeh. Helpđenosajderi se trude al više ni 3D filmovi nisu tehnologija trebaju smislit suzu u 4D verziji. Ili da malezijski avion sleti u Sarajevo i da putnici (živi i zdravi) daju podršku građanskoj BiH, zajednici ravnopravnih ljudi i jedinom presjedniku Željku. :bihzastava

hrvatska/hrvatska-srbija-tu-be-za-genocid-t11473.html

Evo Helpdjenosajdera 1 i 2. :sega

Ako iko pati da se javnost fokusira na problem nekog naroda onda ste to bogami VI :D

A dokaz u prilog toj tvrdnji je milion otvorenih tema širom virtualnih bespuća.
hrvatska/politika-hrvatske-prema-bih-povodom-bosnja-kog-prolje-a-t11389.html

I to od onih pozitivnih kao što je osvještenje tkz Pereca u HR, ( u linku iznad )do onih gdje na kriz razapinjete javne ličnosti diljem svijeta od Jasmile do Bona :D

politika/izvjestiteljica-organizacije-vije-a-europe-u-bih-vrije-ala-vjerske-osje-aje-katolika-t11480.html

Ovu temu smatram vrhuncem a skoro otvorena je.

Da ne lijepim sve :D

Postajete ozbiljna konkurencija susjedima Srbima!

Na kraju nagradno pitanje za milion KM?

"Znaš koja je razlika između Budimirove Federacije i Čovićevog hrvatskog entiteta?", pričat će klinci, ni ne primijetivši kako im se iza leđa stvorio Dragan Čović, prijeteći im se unoseći u lice: "Hajd' da čujem, baš me zanima."

:zubati

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2014, 11:36 

Eto djevojko nouhartfilings malo se razveselih vidjevši Junuzov pronicljiv mejl. To ti je ko vicevi o Muji i Hasi.

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2014, 11:41 

Ostrožac je napisao/la:
Eto djevojko nouhartfilings malo se razveselih vidjevši Junuzov pronicljiv mejl. To ti je ko vicevi o Muji i Hasi.

Rado bi se ja veselila. No u mom slučaju bi to bila pirova pobjeda, odnosno veselje :D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2014, 11:49 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Ostrožac je napisao/la:

Rado bi se ja veselila. No u mom slučaju bi to bila pirova pobjeda, odnosno veselje :D

Šta misliš o onom predvodniku protesta u Tuzli što je zbrisao iz BiH zbog prijetnji? Na klixu ga optužuju da si sredio kako pobjeć odavde i dobit vizu kao politički. Ili?

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2014, 11:57 

Ostrožac je napisao/la:
SarajkaDjevojka je napisao/la:

Šta misliš o onom predvodniku protesta u Tuzli što je zbrisao iz BiH zbog prijetnji? Na klixu ga optužuju da si sredio kako pobjeć odavde i dobit vizu kao politički. Ili?

Pa sigurno. Lik je fakultetski obrazovan a i supruga. Sigurno mu se nisu nikad izjašnjavali djedovi Hrvatima a ni otac. Nije mogao kasirati drugačije azil a HR putovnicu pogotovo. :D

Medjutim, ni u EU to nije baš lako. No vidjećemo. Mozda ima čvrste dokaze o političkom progonu i prijetnjama. Šahovski odradjeno sve, nadam se da je mislio na detalje.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2014, 12:04 

znači nema prijetnji? al fotke iz Sarajeva, đip macani izlaze van rastjeruju ljude itd?

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2014, 12:05 

Ostrožac je napisao/la:
znači nema prijetnji? al fotke iz Sarajeva, đip macani izlaze van rastjeruju ljude itd?

Ma tko zna ima li. Zatalasao je zabokrečinu.
Uglavnom, Nadam se da je mislio na detalje :neznam

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2014, 00:55 

Sarajko čime se ti baviš pa ovoliko visiš na ovom forumu? Tvoj i BBC-jev svaki drugi post.

Ali vratimo se temi. Danas je gdin Mušica opet vodio prosvjede, standardno. Otkako su Abraševićevci preuzeli prosvjede 100-totno u svoje ruke, sve je nekako preraslo u umjetnički izražaj alternativaca. Pitanje je dana kad će se napušiti i prestati zviždati u Šantićevoj i na Španjolskom.

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2014, 07:32 

Citat:
Dnevnik s ruba

Nasmijani dobri Bošnjaci

Piše: Faruk Šehić

U moru transparenata koji su tekli sarajevskim ulicama posljednjih mjesec dana sjetio sam se jednog koji pogađa ravno u sridu:

„Kad ste zadnji put na ulici vidjeli nekog nasmijanog a da nije lud?“ Nekad sam ovu nenasmijanost pripisivao klimatskim faktorima sarajevske kotlinske depresije, posljedicama ratnih trauma, ili sam je detektirao kao posljedicu očajnih ljudskih života. Ne treba biti posebno pametan kao Henry Thoreau koji kaže da većina ljudi živi životom tihog očajanja.

Onda se kod nas to očajanje dobrano razgorjelo pa su ljudi postali hodajuće buktinje, čemu je dokaz nekoliko vatrenih sati na sarajevskim ulicama prije mjesec dana. Međutim, čini se kako ipak ima i nasmijanih, ali se oni ne nalaze među demonstrantima.

Oni se obično nalaze u šoping centrima. Pa je na ovdašnjem najčitanijem portalu objavljena vijest da je drastično pao promet u fensi tržnom centru na mjestu nekadašnje robne kuće Sarajka. Isto i da su radnje u ulici Sarači prazne, te kako prodavači razgovaraju sami sa sobom, jer su mušterije pobjegle pred strašnim demonstrantima.

Zato treba da propadnu demonstracije, jer nešto bogatiji i nasmijaniji građani Sarajeva treba da u miru troše novac u modernim tržnim centrima. Zato jer je dobar dio građana Sarajeva korumpiran na različite načine pa ih ne zanima neka tamo bijeda što svaki dan izlazi na Titovu ulicu i blokira saobraćaj. Nedostatak bilo kakvog oblika socijalne svijesti kod građana Sarajeva nije ništa novo.

To je samo posljedica novog ekonomskog sistema tranzicione pustinje i prašume u kojoj je mjerilo svih vrijednosti novac i samo novac. Zgrtanje para je postalo opsesija našeg dobrog Bošnjaka.

Zato on radi u državnim firmama tamo gdje je plata velika i nikad ne kasni. Zato je njemu lako dići kredit za stan, praviti porodicu, kupovati nekretnine. Dobri Bošnjak ne izlazi na demonstracije jer i zašto bi od tolike dobrote u kojoj uživa. Skoro sam čuo izraz “zeleni kmeri”, to je ta nova sorta ljudi koja brani svoju stranku koja mu je dala sve u životu. A Bošnjak svakako voli zelenu boju, ona mu je srcu najdraža, pogotovo ona jaka bajramska zelena, kad zamirišu avlije, kad se sevdah razlije.

Generalno i pojedinačno naš dobri Bošnjak uživa nakon rata, jer se snašao i jer je slijedio vođu koji je imao minimalne zahtjeve spram opstanka njegovog naroda. Zato je dosta ljudi koji su mogli postati dobri Bošnjaci otišlo pod zemlju, jer neko je morao platiti cijenu današnjeg rađanja generacija dobrih Bošnjaka u medu i mlijeku i kefiru i pilećoj salami. Potpuno mi je perverzna sklonost mama i tata mladih dobrih Bošnjaka spram ove najgore moguće prehrambene splačine.

Jer dobri Bošnjaci svih starosnih dobi ne konzumiraju svinjsko meso, zato piletina masovno stradava u Sarajevu, a ona je zadnje smeće među mesom koje danas možete kupiti u BiH. Pošto svi znaju da među dobrim Bošnjacima postoje dva ultimativna straha: strah od propuha i strah od krmetine. Sad je najbitnije da je sve košer i da je krmetina protjerana iz centra grada, a ponegdje i alkohol kao treći neprijatelj dobrih Bošnjaka.

Zato su poginule generacije ljudi u BiH da bi mali dobri Bošnjaci bili zanavijek oslobođeni straha od zle krmetine koja ih je nekad vrebala iz frižidera supermarketa. Sada je mali dobri Bošnjak siguran kada jede nabildanu piletinu punu antibiotika i hormona. Ima još bitnih razloga zbog kojih su ljudi ginuli u ratu kao na fabričkoj traci. Ali glavni razlog jeste samo postojanje dobrog Bošnjaka, koji nikad u svojoj dugoj povijesti nije bolje opravdavao svoj epitet nego danas kad ga nerviraju demonstracije.

Zato se svako malo ukaže neki nacionalistički spasitelj da upozori kako su Plenumi najveći neprijatelji dobro-bošnjačkog naroda.

Ono nešto najpozitivnije što se desilo nakon rata u Bosni i Hercegovini proglašava se neprijateljem dobrih Bošnjaka. A protiv dobrih Bošnjaka nije se lako boriti, kada su na strateškim mjestima dobro-bošnjački ljudi. Koliko se oni danas bore protiv socijalnog bunta gladnih ljudi, protiv plenumâ i direktne demokratije, da su se tako borili u ratu vjerovatno bi BiH izvršila agresiju na susjedne zemlje. Ali nisu se borili jer su mahom plakali po dijasporama, i varali naivne dobre Bošnjake na humanitarnim akcijama. Ili su se krili po sarajevskim sefovima.

Trebalo je proliti toliko suza dobrih Bošnjaka širom svijeta da bi se one lijepo naplatile i da bi se od tih para moglo živjeti kada neko od nas, ipak, nekim čudom, preživi rat u BiH. Zato postoje mi i oni – dobri Bošnjaci. Nekad je u BiH toliko gadno živjeti da tu gadnost osjećam kada hodam gradom i nikad neću prežaliti što sam rat proveo 44 mjeseca u rovu. Neću prežaliti vlastitu glupost da bi neko na mojoj grbači danas mogao biti dobri Bošnjak. Postojimo samo mi i oni. I između nas ne postoje dodirne tačke osim što i jedni i drugi slučajno spadamo u ljudska bića.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3287 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 132  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, ChatGPT, Naša Kvačica, Teuton i 73 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: