|
|
Stranica: 7/14.
|
[ 332 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 13:51 |
|
|
Ajde majke ti ovo je već infatilno..kad izvališ da su pokolji nad Srbima bili pred pokolja nad muslimanima pa te se po ko zna koji put demantira onda ideš u druge pričice i bajanja..čuj Crna legija osnovana samo radi obračuna sa Srbima, je..i nije ni zamišljena kao crna Legija..njezino službeno ime je željeznička bojna..osnovarna radi zaštita pruga a ne nekog obračuna sa Srbima..oni i nose to ime ..željezničke bojne...
Ona je dobile ime Crna legija zbog odore..a odore su bile crne jer su pravljene od željezničkog sukna..drugog nisu imali..
A iz nužde je poslana u istočnu Bosnu da spriječi tamošnje pokolje nad muslimanima..a ne što je zbog tog organizirana..
al ti to sve obrneš..sve izobličiš..uzmeš istinu pa je izvratiš ko vreću
ti o povijesti ne znaš ništa..znaš malo spske mitomanije, malo youtube malo guglanja i malo od onog što sam ti ja prepričo a ti izvrno..
biži bolan..
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 13:54 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Ajde majke ti ovo je već infatilno..kad izvališ da su pokolji nad Srbima bili pred pokolja nad muslimanima pa te se po ko zna koji put demantira onda ideš u druge pričice i bajanja..čuj Crna legija osnovana samo radi obračuna sa Srbima, je..i nije ni zamišljena kao crna Legija..njezino službeno ime je željeznička bojna..osnovarna radi zaštita pruga a ne nekog obračuna sa Srbima..oni i nose to ime ..željezničke bojne...
Ona je dobile ime Crna legija zbog odore..a odore su bile crne jer su pravljene od željezničkog sukna..drugog nisu imali..
A iz nužde je poslana u istočnu Bosnu da spriječi tamošnje pokolje nad muslimanima..a ne što je zbog tog organizirana..
ti o povijesti ne znaš ništa..znaš malo spske mitomanije, malo youtube malo guglanja i malo od onog što sam ti ja prepričo a ti izvrno..
biži bolan.. Nisam to znao,gdje ima još tih podataka?
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 13:54 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: Čovječe tebe treba svaki put demantirati..koji je ovo već put
Nevjerovatno je da ne možeš zapamtiti ili ne želiš zapamtiti
dođe čovjeku da te ignorira ko trola..
glavni četnički zločini u istočnoj bosni su na prijelazu 41-42 godina..a ako ih je bilo i poslije tim gore..onda je tragedija još veća..
Dokumenti koji govore o tim zlocinima daju vise no praznu sliku. O ovim zlocinima u Foci je Vladimir Dedijer zapisao krajem januara 1942. u svom Dnevniku:"muslimani racunaju da ih je preko tri hiljade pobijeno. Srbi racunaju svoje gubitke na 400. Foca puna sirotinje. Muslimanke prose po ulici. Magacini prazni..." U svom ratnom dnevniku o pokolju u istocnoj Bosni, D. Karic je zapisao 26. 1. 1942. "Na drumu od Foce do Gorazda na razdaljini od tridesetak kilometara naisli smo na sedam zaklanih muslimana sve starci. Zaklali su ih cetnici prilikom povlacenja. Na sneznoj belini iz daljine uocavamo les u lokvi krvi. Iz straha niko ih nije pokopao , a vidi se da su ih opljackali". Isti autor je zapisao 20. 1. 1942. : " Drina stalno pronosi leseve . Kazu da je to sa Cureva, Borca i Bukovice iznad Foce gde je sve poklano. Muslimani su nam osobito zahvalni. Kazu da nismo naisli i da je cetnicka vlast trajala jos mesec dana svi bi bili poklani. Njihove price o tome su potresne. Cetnici su izvodili ljude uvece na most i tu ih klali.. Jauci i vika su dovodili do ludila ljude iz okolnih kuca i plasili su se da mozda sledece noci i na njih dodje red. Mnogo gore je bilo po selima : u Curevu-donjem delu Sutjeske-postojalo je dvanaest zaseoka, sada, posle ovih ustasko-cetnickih klanja kazu da nije ostala nijedna kuca citava. Sve je opljackano i spaljeno. Ko nije mogao da pobegne u gradove ubijen je". Po ratnim nepotpunim podacima, [i]cetnici su do januara 1942. u focanskom srezu ubili osam srba, jednog hrvata i 2.123 muslimana, a medju njima je bilo 280 dece do deset godina starosti.[/i]
A to je samo Foča..gdje Goražde..gdje Višegrad..
Hocemo i nazad da se vratimo... kad je osnovana Crna Legija... u septembru 1941, zaduzena pre svega za obracun sa Srbima(cetnicima i partizanima) u Istocnoj Bosni, sa ubedljivom vecinom Muslimana u sastavu... Dvadesetak muslimana bili su viši časnici Hrvatskih oružanih snaga, među njima i trojica krilnici (Salih Alikadić, Junuz Ajanović i Muhamedbeg Hromić). Tu su još bili: zapovjednik Bećir Lokmić (Crna legija, da nije rano poginuo, bio bi vjerojatno glavni zapovjednik hrvatske vojske. Uz Francetića najsposobniji, najdarovitiji i najjunačkiji bojovnik hrvatske ustaške dobrovoljačke vojnice), zatim zapovjednik Ibrahim Pjanić, zapovjednik Mehmed Riđanović, zapovjednik Muhamed Hadžiefendić, pukovnik-muftija Akif Handžić (Poglavnikova vojnica, omiljena osoba iz Poglavnikovog osobnog kruga). Znaci Muslimani Istocne Bosne oblace crne uniforme pre bilo kakvih zlocina cetnika... od jeseni 1941 krecu u akcije protiv Srba na tom podrucju... ostavljajuci pustos iza sebe, citava srpska sela su desetkovana... inicirano time, dolazi onda da sukoba Srba i Muslimana u gornjem Podrinju... u januaru 1942 pocinje opsezna akcija Trio u organizaciji ustasa, Nemaca i Italijana protiv cetnika i partizana, sa ciljem izlaska na Drinu... sto je zavrsilo u martu 1942 pokoljem na Drini o kome govori klip gore...u to ime je i spevano - Evo Zore, evo dana, evo Jure i Bobana...i danas se peva na tribinama... Tu se nije zaustavilo, divljanje Francetica po Bosni je trajalo do jeseni, kad su ga videvsi sta radi Nemci uhapsili... Ja nigde nisam rekao da cetnici nisu pravili zlocine, Dangubic i ekipa su imali krvave ruke... ali ne ovako kako ti predstavljas, da su se Srbi prvi okomili na neduzne Muslimane... zato i iznosim hronologiju, koja seze do jeseni 1941. kad u znatnoj meri Muslimani stupaju u Crnu Legiju sa iskljucivim ciljem da se obracunaju sa Srbima Podrinja... Ajde majke ti ovo je već infatilno..kad izvališ da su pokolji nad Srbima bili pred pokolja nad muslimanima pa te se po ko zna koji put demantira onda ideš u druge pričice i bajanja..čuj Crna legija osnovana samo radi obračuna sa Srbima, je..i nije ni zamišljena kao crna Legija..njezino službeno ime je željeznička bojna..osnovarna radi zaštita pruga a ne nekog obračuna sa Srbima..oni i nose to ime ..željezničke bojne... Ona je dobile ime Crna legija zbog odore..a odore su bile crne jer su pravljene od željezničkog sukna..drugog nisu imali.. A iz nužde je poslana u istočnu Bosnu da spriječi tamošnje pokolje nad muslimanima..a ne što je zbog tog organizirana.. al ti to sve obrneš..sve izobličiš..uzmeš istinu pa je izvratiš ko vreću ti o povijesti ne znaš ništa..znaš malo spske mitomanije, malo youtube malo guglanja i malo od onog što sam ti ja prepričo a ti izvrno.. biži bolan..rasprava s tobom je ko sipanje vodo u rešeto.. P.s nek netko obriše gornji post...ja ne vidim tu opciju..
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 13:59 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Ajde majke ti ovo je već infatilno..kad izvališ da su pokolji nad Srbima bili pred pokolja nad muslimanima pa te se po ko zna koji put demantira onda ideš u druge pričice i bajanja..čuj Crna legija osnovana samo radi obračuna sa Srbima, je..i nije ni zamišljena kao crna Legija..njezino službeno ime je željeznička bojna..osnovarna radi zaštita pruga a ne nekog obračuna sa Srbima..oni i nose to ime ..željezničke bojne...
biži bolan.. Ovo i prilici tome kad neko ostane bez argumenata... Prvo si poceo da kukas nad bozijom pravdom, onda na iznete zlocine nad Srbima jedino sto kazes je kontradiktorno, preuvelicavanje brojki... pa su onda prvi Srbi zapoceli... pa posto je Legija divljala pre cetnickih zlocina, onda su to zeleznicke jedinice... inace od 1941. su Muslimani bili braca sa Srbima, a onda zli cetnici ih poklase... pa to nema ni u ustaskim almanasima... Met je u pravu, nema smisla vise ni raspravljati...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
Ostrožac
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 14:03 |
|
|
Ma začarani krug ko Izraelci i Arapi. Zato ima "nečeg" pozitivnog u razdvajanju jer to sprječava da sljedeće generacije dožive zlu sudbinu predaka. A ovu sliku možda netko nije još vidio radi se o precima onih koji su u zadnjem ratu nahjebali. A sigurno je i među njima dosta njih nahjebalo i tako u krug. 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 14:04 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Uvijek mi fascinantno kako ovi Dodrinaši vode muslimansko-srpsku brigu a na temama o problemima Varta Hrvata ih nigdje nema. Eto da ne bude da nešto umišljam, statistika ne laže. Koliko žuči i bijesa se prospe na za Varta Hrvate irelevantnim temama. Boleština teška.
Evo jedan prijateljski savjet. Malo prokomentirajte ostale teme o problemima Varta Hrvata čisto protokola radi, znamo da vas ne zanimaju ali ipak.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 14:04 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: Ajde majke ti ovo je već infatilno..kad izvališ da su pokolji nad Srbima bili pred pokolja nad muslimanima pa te se po ko zna koji put demantira onda ideš u druge pričice i bajanja..čuj Crna legija osnovana samo radi obračuna sa Srbima, je..i nije ni zamišljena kao crna Legija..njezino službeno ime je željeznička bojna..osnovarna radi zaštita pruga a ne nekog obračuna sa Srbima..oni i nose to ime ..željezničke bojne...
biži bolan.. Ovo i prilici tome kad neko ostane bez argumenata... Prvo si poceo da kukas nad bozijom pravdom, onda na iznete zlocine nad Srbima jedino sto kazes je kontradiktorno, preuvelicavanje brojki... pa su onda prvi Srbi zapoceli... pa posto je Legija divljala pre cetnickih zlocina, onda su to zeleznicke jedinice... inace od 1941. su Muslimani bili braca sa Srbima, a onda zli cetnici ih poklase... pa to nema ni u ustaskim almanasima... Met je u pravu, nema smisla vise ni raspravljati... ogledni primjer izvlačenja nakon usrane motke..optuži druge za ono što ti radiš.. gdje je Crna legija divljala pre četničkih zločina..što lažeš..lijepo ti je tamo dokazano..prvo si zločine četnika pomaknuo na ljeto 42-ge iako su se dogodili na prijelazu 41-42-ge..dakle svjesno i pokvareno lažeš da opavadaš četnička klanja..a kad si ti uhvaćen u laži i to po ko zna koji put..ideš sa priglupom pričicom da ako i nisu bili zločini ranije..da je Crna legija osnovana sa zadatkom ubijanja Srba..pa onda jelte svejedno kad su bili zločini. To je takvo laganje, manipuliranje i izmišljanje da se normalnom čovjeku riga od te manipulacije i laganje vidljivog s Marsa Ti si obični ignorant, ne znaš kronologiju, ne znaš povijest, ne znaš ništa..izvrćeš stvari i obični si trol bio i ostao..koliko kod te netko nazivoa da sei neka forumaška krema.. tebi i priliči društvo takvih poput priglupog neandrtalca s Romanije
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 14:05 |
|
|
BBC je napisao/la: Uvijek mi fascinantno kako ovi Dodrinaši vode muslimansko-srpsku brigu a na temama o problemima Varta Hrvata ih nigdje nema. Eto da ne bude da nešto umišljam, statistika ne laže. Koliko žuči i bijesa se prospe na za Varta Hrvate irelevantnim temama. Boleština teška.
Evo jedan prijateljski savjet. Malo prokomentirajte ostale teme o problemima Varta Hrvata čisto protokola radi, znamo da vas ne zanimaju ali ipak. Puši kurac
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 14:07 |
|
|
Šaraj malo Inkvi. Nije ti ovo tvoj portal sa 95% HR tema i jadnih 5% o Varta Hrvatima. Statistika ne laže, sve crno na bijelo.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 14:07 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: Ajde majke ti ovo je već infatilno..kad izvališ da su pokolji nad Srbima bili pred pokolja nad muslimanima pa te se po ko zna koji put demantira onda ideš u druge pričice i bajanja..čuj Crna legija osnovana samo radi obračuna sa Srbima, je..i nije ni zamišljena kao crna Legija..njezino službeno ime je željeznička bojna..osnovarna radi zaštita pruga a ne nekog obračuna sa Srbima..oni i nose to ime ..željezničke bojne...
biži bolan.. Nisam to znao,gdje ima još tih podataka? Hebo vas patak, umjesto da pričate o budućnosti vi odošte u drugi svjestski rat.. Crna legija je jedina ustaška postrojba koja je imala crne uniforme (uzete sa željezničkog lagera u Sarajevu). Ostatak ustaške vojske je nosio žute uniforme. evo jedne sačuvane  
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
Crni Božo
|
|
|
A da mi zaronimo još dublje u povijest, pa zaključimo da su prvi zločin u podrinjskim krajevima, i općenito čitavom području današnje BiH činili Turci Osmanlije, čiji su potomci upravo današnji Bošnjaci...
|
|
Vrh |
|
 |
Ostrožac
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 14:08 |
|
|
Sori kriva usporedba ipak Židovi muče Arape iznova i iznova a pritom primaju ubode komaraca od Arapa. Al to je ipak stvar organizacije.
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 14:09 |
|
|
BBC je napisao/la: Šaraj malo Inkvi. Nije ti ovo tvoj portal sa 95% HR tema i jadnih 5% o Varta Hrvatima. Statistika ne laže, sve crno na bijelo. psihoteroristu odjebi malo u skokovima a moš i trečeći, puzeći kako hoćeš..valjda si išo u vojsku..
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 14:10 |
|
|
Statistika je takva, što ti ja mogu. Stavi portal na private pa se neće vidjeti.
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 14:12 |
|
|
Crni Božo je napisao/la: A da mi zaronimo još dublje u povijest, pa zaključimo da su prvi zločin u podrinjskim krajevima, i općenito čitavom području današnje BiH činili Turci Osmanlije, čiji su potomci upravo današnji Bošnjaci... Ili srpske akindžije kao turske predhodnice..pa s eoni kasnije kao svetili. No da se vratimo na zadnji rat.. tamo su muslimani jebeno stradali..no Alija umjesto da okrene vojsku ka Drini, on je usmejrio na Srednju Bosnu i Mostar.. u stilu one... poklaše nas ćetnici majku im ustašku. Srbi su tamo radili sotonska zla..jer spaljivati žive ljude, klati ljude ko stoku, silovati..ništa je doli sotonizam a Alija je radio što..trgovao s mukom tih ljudi i želio osvojit hrvatske krajeve.. i jedno i drugo je zlo..i što su četnici radili i što je muslimanski vojni i politički vrh radio..
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 14:12 |
|
|
Ostrožac je napisao/la: Ma začarani krug ko Izraelci i Arapi. Zato ima "nečeg" pozitivnog u razdvajanju jer to sprječava da sljedeće generacije dožive zlu sudbinu predaka. A ovu sliku možda netko nije još vidio radi se o precima onih koji su u zadnjem ratu nahjebali. A sigurno je i među njima dosta njih nahjebalo i tako u krug.  To zlo traje mnogo dugo...i niko nije nevin... Kad odemo u proslost, svacega ima... jos su prvo srpski ustanak 1804-1813 gusile pashe iz Zvornika... tad je bilo jos sukoba izmedju Srba i Muslimana u Srbiji... pa ustanak u Hercegovini, pa Balkanski ratovi, pa ww1 gde je na Drini bila klanica, a mnogi Muslimani odlikovani od AU... pa ww2, pa zadnji ratovi 90-ih... ciklicno prolivanje krvi uz jezive zlocine... Ko je tu poceo, kad je poceo... vise nije ni vazno... vazno je da prestane... a ovom temom se samo raspaljuje... Gotovo je sa time, iako ce u mnogim usijanim glavama jos ziveti avet osvete, i nekakve bozije pravde...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 14:13 |
|
|
BBC je napisao/la: Statistika je takva, što ti ja mogu. Stavi portal na private pa se neće vidjeti. Šta te boli kurac za moj portal..
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 14:14 |
|
|
Crni Božo je napisao/la: A da mi zaronimo još dublje u povijest, pa zaključimo da su prvi zločin u podrinjskim krajevima, i općenito čitavom području današnje BiH činili Turci Osmanlije, čiji su potomci upravo današnji Bošnjaci... A možda još par desetljeća dublje i onda dođemo do spoznaje da su udarne snage osmanlija činili janjičari ili ti islamizirani srbi.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 14:14 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: BBC je napisao/la: Statistika je takva, što ti ja mogu. Stavi portal na private pa se neće vidjeti. Šta te boli kurac za moj portal.. Kao što me boli kad se Budimir sa 2000 glasova uvaljuje kao "hrvatski političar".  Sve se prati i nema više pardona i tolerancije.
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 14:16 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Inkvizitor je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Ovo i prilici tome kad neko ostane bez argumenata...
Prvo si poceo da kukas nad bozijom pravdom, onda na iznete zlocine nad Srbima jedino sto kazes je kontradiktorno, preuvelicavanje brojki... pa su onda prvi Srbi zapoceli... pa posto je Legija divljala pre cetnickih zlocina, onda su to zeleznicke jedinice... inace od 1941. su Muslimani bili braca sa Srbima, a onda zli cetnici ih poklase... pa to nema ni u ustaskim almanasima...
Met je u pravu, nema smisla vise ni raspravljati... ogledni primjer izvlačenja nakon usrane motke..optuži druge za ono što ti radiš.. gdje je Crna legija divljala pre četničkih zločina..što lažeš..lijepo ti je tamo dokazano..prvo si zločinečetnika pomaknuo na ljeto 42-ge iako sus e dogodili na prijelazu 41-42-ge..dakle svjesno i pokvareno lažeš da opavadaš četnička klanja..a kad si ti uhvaćen u laži i to po ko zna koji put..ideš sa priglupom pričicom da ako i nisu bili zločini ranije..da je Crna legija osnovana sa zadatkom ubijanja Srba..pa onda jelte svejedno kad su bili zločini. To je takvo laganje, manipuliranje i izmišljanje da s ečovjeku riga od te manipulacije i laganje vidljivog s Marsa Ti si obični iggnorant, ne znaš kronologiju, ne znaš povijest, ne znaš ništa..izvrćeš stvari i obični si trol bio i ostao..koliko kod te netko nazivoa da sei neka forumaška krema.. tebi i priliči društvo takvih poput priglupog neandrtalca s Romanije Zapravo, postojala su dva velika vala četničkih zločina u istočnoj Bosni. Prvi je bio 41/42, a drugi od kolovoza do listopada 1942. i to se često miješa. http://www.hic.hr/books/jugoistocna-europa/dizdar.htmB/ Drugo razdoblje (kolovoz-listopad 1942.) Citat: U ovome razdoblju opet ce najveci cetnicki zlocini genocida biti izvrseni u istocnoj Bosni i Hercegovini, ali i u drugim krajevima. Cetnici su zauzeli Focu, 19. VIII. 1942., u kojoj se nalazilo oko 8.000 Muslimana, sto mjestana sto okolnih izbjeglica. Oko 5.000 njih je uspjelo pobjeci prema Sarajevu, manje grupice su se posakrivale, dok su svi ostali uhvaceni i pobijeni. Jedan od prezivjelih izjavljuje: “... Cim su Focu zauzeli cetnici, pohvatali su i poubijali sve muskarce muslimane kao i jedan veliki broj zena i djece, dok su skoro sve djevojke i mlade zene silovali. Ostalo je zivo svega 11 skrivenih muskaraca. Trgovine i kuce do kraja opljackane, a neke od njih zapaljene”. Isti navodi “oko dvije tisuce nevinih zrtava”. Cetnicki zapovjednik P. Bacovic 5. IX. 1942. izvjestava D. Mihailovica da je u Foci poginulo “... 1.200 ustasa u uniformi i oko 1.000 kompromitovanih muslimana, dok smo mi imali cetiri mrtva i pet ranjenih... Imali smo ogromni plen. Nas je cilj bio da osiguramo vezu sa Srbijom i to smo postigli”.21
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 14:16 |
|
|
znači dupli pokolj..pa to je još crnje onda..još gore..
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 14:17 |
|
|
BBC je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la:
Šta te boli kurac za moj portal..
Kao što me boli kad se Budimir sa 2000 glasova uvaljuje kao "hrvatski političar".  Sve se prati i nema više pardona i tolerancije. dobro je krpelju..odi na neku drugu ovcu i nemoj me tolerirat..
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 14:19 |
|
|
AJD sad o budućnosti, vidim li još jedan post na ovoj temi koji se bavi ww2 slijedi automatski BAN
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 14:19 |
|
|
Ovo je forum Herceg-Bosna. Mislim da si ti zalutala ovca. Inače nisi odgovorio autoru teme. Misliš li da će tamo novog rata biti ili ne. Trolaš kao mega troler.
|
|
Vrh |
|
 |
Crni Božo
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 14:20 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Crni Božo je napisao/la: A da mi zaronimo još dublje u povijest, pa zaključimo da su prvi zločin u podrinjskim krajevima, i općenito čitavom području današnje BiH činili Turci Osmanlije, čiji su potomci upravo današnji Bošnjaci... A možda još par desetljeća dublje i onda dođemo do spoznaje da su udarne snage osmanlija činili janjičari ili ti islamizirani srbi. Upravo to, jednako kao što su Turci Osmanlije činili zločine na današnjem području BiH, tako su to radili i po područjima Srbije, te šireg područja Balkana (od Mađarske do Bospora i Dardanela). A tko su im današnji potomci, Bošnjaci iz BiH i Sandžaka za BiH i Srbiju. Tako da, ako nekoga treba mrziti za sve događaje koji su se dogodili u posljednjih 600+ godina, mislim da je krivac prilično jasan.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|