|
|
Stranica: 11/14.
|
[ 332 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 16:37 |
|
|
SDB je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: ne znam gdje trolam ako kažem da je sukob Fra i Nje nemoguće bez svjetskog rata i ti kažeš..to je zato jer su riješili međusobne odnose pa ih Ameri kao ne mogu pujdat
rješili su kurac..
uostalom briga me..neću se s tim uopće zamarat..
Ionak mislim odkad si reko, da je puč Lorković Vokić uspio sve bi bilo drugačije, ne bi bilo pogroma hrvatske vojske i kad si tamo ko baba krenio proklinjat Pavelića radi toga i pričat neke bajke o zapadnoj Jugoslaviji pod patronatom valjda Velike Britaniji ( smijem se, grohotom se smijem), da nemaš baš neke veze s geopolitikom ni poviješću općenito..
imaš neke vizije u glavi..scenarije, filmove... Kaže čovjek koji nije ni znao za drugi veliki četnički zločin u Foči, a virtualnu karijeru je upravo sagradio na nadjebavanju sa Srbima na temu ustaša, četnika i 2. svjetskog rata. Osim toga, uopće nisi shvatio što sam tamo napisao, niti da nisam govorio o uspjehu puča Lorković-Vokić, nego o onome što se dogodilo kasnije, tako da o ovome uopće nisi ozbiljan sugovornik. Što se tiče povijesti i geopolitike, sigurno imam više od tebe, i u smislu formalnog obrazovanja i kontakata s ključnim imenima hrvatske historiografije koja se bave 20. stoljećem. Kad si se već počeo nadjebavat.  Nisam ja uopće "karijeru" izgradio na tome, to je čista efemerija u mom forumaškom "opusu", prigodničarska, nit sam rekao da nije postojao kasniji četnički zločin nego da je glavni četnički pokolj nastao prije Francetićevog pohoda. To je jasno svima koji i na brzinu pročitaju post.a kamoli da sriču riječ po riječ. nema problem..ja ti uopće ne sporim ni kontakte nit išta drugo a i ne zanima me previše..samo tvrditi da je puč Lorković-Vokić imao šanse..to je negiranje Jalte i cijelog poslijeratnog svjetskog poretka čija je glavna maksima bila..poništiti države nastale voljom Reicha, obnoviti države koje je Reich uništio..kakvi su ti to kontakti koji su ti to zatajili.
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 16:40 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Što se sad ti javljaš? Nisam napisao da je glup, nego da nije shvatio moj post, što zaključujem iz njegovog odgovora. Ad hominem priču je on počeo. Uostalom, pusti se ti moje psihoanalize i odgovaranja na postoje koji ti nisu bili upućeni.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
 |
nosferatu
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 16:41 |
|
Pridružen/a: 22 ožu 2011, 01:44 Postovi: 1617 Lokacija: big shit
|
Tesko ce biti ponovo nagovorit Muju i Hasu da ratuju,mislim da ce daleko veca guzva bit na putu ka zapadnim zemljama i navala na dobijanje dozvole boravka u tim zemljama nego u redu gde se djeli oruzije.
Nekom rat nekom brat kaze stara poslovica.U proslom ratu je otislo sigurno 1,5 miliona ljudi iz BIH prema zapadnoevropskim zemljama,kao sto neko rece vecina ih je zivjela bogu iza nogu,u zaostalim selima,a danas zive od Pariza,Londona i Stoholma itd a u BIH navrate na godisnji u svojim skupocenim automobilima.Takvi su ispali mnogo pametniji nego ovi sto su ostali da ratuju.Narod je naucio lekciju.Bila bi to masovna navala prema zapadnoj evropi
_________________ Potpisi Alija neka je ko avlija!
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 16:42 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
DzoniBG je napisao/la: Ako gledas demografiju, Srba i Hrvata je 1991 bilo otprilike isto kao i na popisu 1931... a broj Muslimana je porastao 2.5 puta... oni su imali ogroman natalitet 60-ih i 70-ih godina, posle je to malo pocelo da opada, ali nemoj da sumnjas da nije bilo rata, samo bi im raslo procentualno ucesce... bilo bi ih danas mozda i za citav milion vise... tu je ozbiljan strateski gubitak za njih... Između 1945-1990 BiH je napustilo oko 600.000 Srba i 400.000 Hrvata i to je stvorilo debalans koji je Bosnu otpuhao u ratne vode, koliko natalitet toliko je Bošnjacima išlo na ruku iseljavanje Srba i Hrvata dok su oni iseljevanje pokrivali s rezervama iz Srbije , CG i Kosova i anulirali gubitke.
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 16:44 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: SDB je napisao/la: Kaže čovjek koji nije ni znao za drugi veliki četnički zločin u Foči, a virtualnu karijeru je upravo sagradio na nadjebavanju sa Srbima na temu ustaša, četnika i 2. svjetskog rata. Osim toga, uopće nisi shvatio što sam tamo napisao, niti da nisam govorio o uspjehu puča Lorković-Vokić, nego o onome što se dogodilo kasnije, tako da o ovome uopće nisi ozbiljan sugovornik. Što se tiče povijesti i geopolitike, sigurno imam više od tebe, i u smislu formalnog obrazovanja i kontakata s ključnim imenima hrvatske historiografije koja se bave 20. stoljećem. Kad si se već počeo nadjebavat.  Nisam ja uopće "karijeru" izgradio na tome, to je čista efemerija u mom forumaškom "opusu", prigodničarska, nit sam rekao da nije postojao kasniji četnički zločin nego da je glavni četnički pokolj nastao prije Francetićevog pohoda. To je jasno svima koji i na brzinu pročitaju post.a kamoli da sriču riječ po riječ. nema problem..ja ti uopće ne sporim ni kontakte nit išta drugo a i ne zanima me previše..samo tvrditi da je puč Lorković-Vokić imao šanse..to je negiranje Jalte i cijelog sposlijeratnog svjetskog poretka čija je glavna maksima bila..poništiti države nastale voljom Reicha, obnoviti države koje je Reich uništio..kakvi su ti to kontakti koji su ti to zatajili. Sve je to poznato, ali opet, ti jedno, ja drugo. Nigdje nisam napisao da je puč imao šanse. Ono što sam problematizirao je što bi bilo da se hrvatska vojska nije povukla 1945., što bi vjerojatno dovelo do ulaska zapadnih saveznika prvih u Zagreb. Priča o Vokiću i Lorkoviću je bila sporedna crtica o tome da ih je onaj idiot ubio u trenutku kad je sve već bilo gotovo za njega (Pavelića) i paradoksu nekakvog idealiziranja njegovog lika i djela na hrvatskoj desnici,.
|
|
Vrh |
|
 |
dijete piramide
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 16:46 |
|
|
SDB je napisao/la: Što se sad ti javljaš? Nisam napisao da je glup, nego da nije shvatio moj post, što zaključujem iz njegovog odgovora. Ad hominem priču je on počeo. Uostalom, pusti se ti moje psihoanalize i odgovaranja na postoje koji ti nisu bili upućeni. Moram li tebe pitat za dozvolu kad ću se i kome javljati?! Opet narcisoidna asocijalnost? Kažeš, nisi rekao da je glup, ali eto nije shvatio jer je pametan?! A da slučajno ti nisi taj koji ne shvata druge? Hajde ohladi malo s tom prepotencijom mogao bi počet plivat po vodi i bez plivanja, kao već znaš što.... Mrdaj malo rukama kad već nećeš respektom 
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 16:47 |
|
|
dijete piramide je napisao/la: SDB je napisao/la: Što se sad ti javljaš? Nisam napisao da je glup, nego da nije shvatio moj post, što zaključujem iz njegovog odgovora. Ad hominem priču je on počeo. Uostalom, pusti se ti moje psihoanalize i odgovaranja na postoje koji ti nisu bili upućeni. Moram li tebe pitat za dozvolu kad ću se i kome javljati?! Opet narcisoidna asocijalnost? Kažeš, nisi rekao da je glup, ali eto nije shvatio jer je pametan?! A da slučajno ti nisi taj koji ne shvata druge? Hajde ohladi malo s tom prepotencijom mogao bi počet plivat po vodi i bez plivanja, kao već zna što.... Mrdaj malo rukama kad već nećeš respektom  Čiji je ovo klon?
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 16:48 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Ako gledas demografiju, Srba i Hrvata je 1991 bilo otprilike isto kao i na popisu 1931... a broj Muslimana je porastao 2.5 puta... oni su imali ogroman natalitet 60-ih i 70-ih godina, posle je to malo pocelo da opada, ali nemoj da sumnjas da nije bilo rata, samo bi im raslo procentualno ucesce... bilo bi ih danas mozda i za citav milion vise... tu je ozbiljan strateski gubitak za njih... Između 1945-1990 BiH je napustilo oko 600.000 Srba i 400.000 Hrvata i to je stvorilo debalans koji je Bosnu otpuhao u ratne vode, koliko natalitet toliko je Bošnjacima išlo na ruku iseljavanje Srba i Hrvata dok su oni iseljevanje pokrivali s rezervama iz Srbije , CG i Kosova i anulirali gubitke. Slazem se... ww2 i porace je rasejalo Srbe i Hrvate, Srbi su kolonizovali Vojvodinu, ili selili za Srbiju... vecinu koju su cinili do tad je izgubljena 60-ih godina... to u kombinaciji sa ogromnim natalitetom Bosnjaka im je donelo znacajnu vecinu nad Srbima od skoro pola miliona ljudi 1991... i to bi samo raslo u njihov prilog... Rat ih je zaustavio, ovih godina polako ulaze u demografski minus... i taj trend ce se neminovno nastaviti...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
dijete piramide
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 16:52 |
|
|
SDB je napisao/la: dijete piramide je napisao/la: Moram li tebe pitat za dozvolu kad ću se i kome javljati?! Opet narcisoidna asocijalnost? Kažeš, nisi rekao da je glup, ali eto nije shvatio jer je pametan?! A da slučajno ti nisi taj koji ne shvata druge? Hajde ohladi malo s tom prepotencijom mogao bi počet plivat po vodi i bez plivanja, kao već zna što.... Mrdaj malo rukama kad već nećeš respektom  Čiji je ovo klon? Takvom pametnom intelektu kao tebi sasvim je okey i šepulacija s botoxom diskreditacije???!!! Majko Isusova kakvih sve nadri sveznalica ima. Ima li nešto što ne znaš bolje od sviju? Baš bih te to pitao?
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 16:53 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: ZlatkoZG je napisao/la: Između 1945-1990 BiH je napustilo oko 600.000 Srba i 400.000 Hrvata i to je stvorilo debalans koji je Bosnu otpuhao u ratne vode, koliko natalitet toliko je Bošnjacima išlo na ruku iseljavanje Srba i Hrvata dok su oni iseljevanje pokrivali s rezervama iz Srbije , CG i Kosova i anulirali gubitke.
Slazem se... ww2 i porace je rasejalo Srbe i Hrvate, Srbi su kolonizovali Vojvodinu, ili selili za Srbiju... vecinu koju su cinili do tad je izgubljena 60-ih godina... to u kombinaciji sa ogromnim natalitetom Bosnjaka im je donelo znacajnu vecinu nad Srbima od skoro pola miliona ljudi 1991... i to bi samo raslo u njihov prilog... Rat ih je zaustavio, ovih godina polako ulaze u demografski minus... i taj trend ce se neminovno nastaviti... Da nije bilo rata, bilo bi ih vjerojatno oko 2.5 milijuna. Osim toga, Srbi bi zbog demografskih trendova u Zvorniku i Semberiji izgubili svaku šansu za zaokruživanje kontinuiteta teritorija, tako da bi istočna Hercegovina i zapadna Bosna ostale srpske eksklave.
|
|
Vrh |
|
 |
bezimeni12
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 16:54 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: ... nego da je glavni četnički pokolj nastao prije Francetićevog pohoda...
Pocetak klanja u Podrinju nije ni Franceticev pokolj niti cetnicki pokolji, nego ustaski pokolji Srba tokom ljeta/jeseni 1941, posebno zestoko u regionu Srebrenice.Zanimljivo, pored Srba, poklali su tamo i sve Jevreje. Doticne ustase su bili uglavnom lokalni muslimani. To je pocetak klanja. Muslimani su izgubili sva prava na Podrinje i to dobro znaju, te im ne pada na pamet da ponovo ratuju, jer bi mogli izgubiti i ono sto sad imaju.
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 16:55 |
|
|
SDB je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: Nisam ja uopće "karijeru" izgradio na tome, to je čista efemerija u mom forumaškom "opusu", prigodničarska, nit sam rekao da nije postojao kasniji četnički zločin nego da je glavni četnički pokolj nastao prije Francetićevog pohoda. To je jasno svima koji i na brzinu pročitaju post.a kamoli da sriču riječ po riječ.
nema problem..ja ti uopće ne sporim ni kontakte nit išta drugo a i ne zanima me previše..samo tvrditi da je puč Lorković-Vokić imao šanse..to je negiranje Jalte i cijelog sposlijeratnog svjetskog poretka čija je glavna maksima bila..poništiti države nastale voljom Reicha, obnoviti države koje je Reich uništio..kakvi su ti to kontakti koji su ti to zatajili.
Sve je to poznato, ali opet, ti jedno, ja drugo. Nigdje nisam napisao da je puč imao šanse. Ono što sam problematizirao je što bi bilo da se hrvatska vojska nije povukla 1945., što bi vjerojatno dovelo do ulaska zapadnih saveznika prvih u Zagreb. Priča o Vokiću i Lorkoviću je bila sporedna crtica o tome da ih je onaj idiot ubio u trenutku kad je sve već bilo gotovo za njega (Pavelića) i paradoksu nekakvog idealiziranja njegovog lika i djela na hrvatskoj desnici,. Da se hrvatska vojska nije povukla prošla bi ko ona kod Odžaka..dala bi otpor mjesecima partizanima i na kraju bi izgubila a osveta bi bila strašna..Zagreb bi bio razoren a osveta nad civilima deset puta veća.. kakvi crni Britanci..stajali bi na granicama ili bilo koji saveznici..stajali bi na granici i grickali sjemnke i govorili ko i na Bleiburgu partizanima..naši su vam, tenkovi na raspolaganju. odluka da HOS ostane u zemlji, brani Zagreb i teritorij koji je još kontrolirao, doveo bi do stotina tisuća mrtvih porušenih sela i gradova. I strašnom partizanskom osvetom..pet puta strašnijom od bleiburške..
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 16:55 |
|
|
dijete piramide je napisao/la: SDB je napisao/la: Takvom pametnom intelektu kao tebi sasvim je okey i šepulacija s botoxom diskreditacije???!!! Majko Isusova kakvih sve nadri sveznalica ima. Ima li nešto što ne znaš bolje od sviju? Baš bih te to pitao? Samo staloženo, gospodine dijete. 
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 16:58 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
DzoniBG je napisao/la: Slazem se... ww2 i porace je rasejalo Srbe i Hrvate, Srbi su kolonizovali Vojvodinu, ili selili za Srbiju... vecinu koju su cinili do tad je izgubljena 60-ih godina... to u kombinaciji sa ogromnim natalitetom Bosnjaka im je donelo znacajnu vecinu nad Srbima od skoro pola miliona ljudi 1991... i to bi samo raslo u njihov prilog...
Rat ih je zaustavio, ovih godina polako ulaze u demografski minus... i taj trend ce se neminovno nastaviti... Ulaze u minus ali šteta je već počinjena tako što su dobili mali "prozor prilike" da BiH učine svojom nacionalnom državom i naravno stavili su sve na kocku , na "sve ili ništa" ali ne krivim ih. Za to su krivi komunisti koji su im to omogućili što nesvjesno a vjerovatno djelom i svjesno. Daleko od toga da ih je trebalo stornirat u razvoju ali trebala se ista takva pažnja usmjerit ka BiH Srbima i Hrvatima a ne se fokusirat na nacionalni balans u partiji dok dva konstitutivna naroda polako klize van iz "najjugoslavenskije" Republike....
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 16:59 |
|
|
SDB je napisao/la: Da nije bilo rata, bilo bi ih vjerojatno oko 2.5 milijuna. Osim toga, Srbi bi zbog demografskih trendova u Zvorniku i Semberiji izgubili svaku šansu za zaokruživanje kontinuiteta teritorija, tako da bi istočna Hercegovina i zapadna Bosna ostale srpske eksklave.
Svaka ozbiljna demografska analiza sugerise da bi upravo tako bilo... Sa te strane rat 90-ih je bio poslednja sansa da se napravi srpska drzava zapadno od Drine, i vrlo je moguce da je i ovaj argument bio u glavama ljudi koji su donosili odluke... Posle ww1 Srbi su imali drugi najjaci natalitet u Evropi... da bi krajem veka bili na zacelju... Dva svetska rata, pogotovo prvi unakazio je nas potencijal da brojnoscu ovladamo ovi prostorima... Veliki rat - nasa velika grobnica...
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 16:59 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: SDB je napisao/la: Sve je to poznato, ali opet, ti jedno, ja drugo. Nigdje nisam napisao da je puč imao šanse. Ono što sam problematizirao je što bi bilo da se hrvatska vojska nije povukla 1945., što bi vjerojatno dovelo do ulaska zapadnih saveznika prvih u Zagreb.
Priča o Vokiću i Lorkoviću je bila sporedna crtica o tome da ih je onaj idiot ubio u trenutku kad je sve već bilo gotovo za njega (Pavelića) i paradoksu nekakvog idealiziranja njegovog lika i djela na hrvatskoj desnici,.
Da se hrvatska vojska nije povukla prošla bi ko ona kod Odžaka..dala bi otpor mjesecima partizanima i na kraju bi izgubila a osveta bi bila strašna..Zagreb bi bio razoren a osveta nad civilima deset puta veća.. kakvi crni Britanci..stajali bi na granicama ili bilo koji saveznici..stajali bi na granici i grickali sjemnke i govorili ko i na Bleiburgu partizanima..naši su vam, tenkovi na raspolaganju. odluka da HOS ostane u zemlji, brani Zagreb i teritorij koji je još kontrolirao, doveo bi do stotina tisuća mrtvih porušenih sela i gradova. I strašnom partizanskom osvetom..pet puta strašnijom od bleiburške.. Tvoje mišljenje za koje ima argumenata, ali ima argumenata i za drugu stranu (iz sto razloga je promašeno uspoređivati Odžak i ovo), no nema smisla dalje nastavljati ovo natezanje.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 17:02 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Ulaze u minus ali šteta je već počinjena tako što su dobili mali "prozor prilike" da BiH učine svojom nacionalnom državom i naravno stavili su sve na kocku , na "sve ili ništa" ali ne krivim ih.
Za to su krivi komunisti koji su im to omogućili što nesvjesno a vjerovatno djelom i svjesno. Daleko od toga da ih je trebalo stornirat u razvoju ali trebala se ista takva pažnja usmjerit ka BiH Srbima i Hrvatima a ne se fokusirat na nacionalni balans u partiji dok dva konstitutivna naroda polako klize van iz "najjugoslavenskije" Republike.... Zato Titove slike idu ko alva i danas u centru Sarajeva... nije to dzabe, pored nostalgije tu je negde i svest koliko im je copavi omogucio prostora...
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 17:04 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: SDB je napisao/la: Da nije bilo rata, bilo bi ih vjerojatno oko 2.5 milijuna. Osim toga, Srbi bi zbog demografskih trendova u Zvorniku i Semberiji izgubili svaku šansu za zaokruživanje kontinuiteta teritorija, tako da bi istočna Hercegovina i zapadna Bosna ostale srpske eksklave.
Svaka ozbiljna demografska analiza sugerise da bi upravo tako bilo... Sa te strane rat 90-ih je bio poslednja sansa da se napravi srpska drzava zapadno od Drine, i vrlo je moguce da je i ovaj argument bio u glavama ljudi koji su donosili odluke... Posle ww1 Srbi su imali drugi najjaci natalitet u Evropi... da bi krajem veka bili na zacelju... Dva svetska rata, pogotovo prvi unakazio je nas potencijal da brojnoscu ovladamo ovi prostorima... Veliki rat - nasa velika grobnica... Znači vi ste svjesno krenili u rat mislim opcija je trenutno u opticaju da su drugi krivi. I to je sumnjivo o vašem velikom demografskom gubitku..pored svih tih stradanja..kolko je bilo Srba prije 1. svj rata zajedno s ovim preko Drine jel znaš podatak..koliko je bilo eto u Srbiji.. negdje sam čitao da je krajem 19 stoljeća omjer Srba i Hrvata bio 1,5-1 u korist Srba a na kraju Jugoslavije i 20 stoljeća 2,5-1 u korist Srba. pa kako jebemu nakon tolikih genocida vi tako prešišate Hrvate..i u relativnom i u apsolutnom iznosu..
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 17:06 |
|
|
SDB je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la:
Da se hrvatska vojska nije povukla prošla bi ko ona kod Odžaka..dala bi otpor mjesecima partizanima i na kraju bi izgubila a osveta bi bila strašna..Zagreb bi bio razoren a osveta nad civilima deset puta veća..
kakvi crni Britanci..stajali bi na granicama ili bilo koji saveznici..stajali bi na granici i grickali sjemnke i govorili ko i na Bleiburgu partizanima..naši su vam, tenkovi na raspolaganju.
odluka da HOS ostane u zemlji, brani Zagreb i teritorij koji je još kontrolirao, doveo bi do stotina tisuća mrtvih porušenih sela i gradova. I strašnom partizanskom osvetom..pet puta strašnijom od bleiburške..
Tvoje mišljenje za koje ima argumenata, ali ima argumenata i za drugu stranu (iz sto razloga je promašeno uspoređivati Odžak i ovo), no nema smisla dalje nastavljati ovo natezanje. nema smisla ali ja nikad nisma čuo za teoriju da bi hrvatska vojska dočekala saveznike a oni rekli..dobar dan..o to ste vi ..ustaše..e pa jesmo..dobro došli..pa bolje vas našli..šta ima.. To bi bio krvavi masakr..veliki Odžak, more krvi i zemlja ko Hirošima..
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 17:10 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 22030 Lokacija: među zvijezdama
|
Još znači tridesetak godina po svim ovim podacima iznesenim na temi ( da nije bilo rata kojeg su Srbi iscenirali zbog bošnjačke demografske dominacije ) MI bi imali nacionalnu drzavu ili nešto slično tome.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 17:10 |
|
|
Hrvati su bili najmalobrojnji a dali skoro najviše gastarabajtera u relativnom a mislim i u apsolutnom broju..tako su Hrvati npr dali više gastrabajtera nego Srbi i muslimani zajedno..a nije ih bilo ni 20% stanovništva.
To su ljudi pretežno izgubljeni za naciju..bez toga danas bi pogotovo Livno i Duvno..najveće dvije iseljeničke općine u cijeloj SFRJ imale po 50-70 000 ljudi minimum i bile beton hrvatstva u Bih..ovako su raseljene pustopoljine.
BiH je bila majka i Srbima i muslimanima..samo Hrvatima maćeha..a da ne bi Džeme Bijedića zapadna hercegovina ...bi opustjela skroz..
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 17:12 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la:
Znači vi ste svjesno krenili u rat
milsim opcija je trenutno u opticaju da su drugi krivi.
I to je sumnjivo o vašem velikom demografskom gubitku..pored svih tih stradanja..kolko je bilo Srba prije 1. svj rata zajedno s ovim preko Drine jel znaš podatak..koliko je bilo eto u Srbiji..
negdje sam čitao da je krajem 19 stoljeća omjer Srba i Hrvata bio 1,5-1 u korist Srba a na kraju Jugoslavije i 20 stoljeća 2,5-1 u korist Srba.
pa kako jebemu nakon tolikih genocida vi tako prešišate Hrvate..i u relativnom i u apsolutnom iznosu..
Rekao sam samo da oni koji su donosili odluke je moguce da su koristili i taj argument... al da je to bilo presudno, daleko od toga... Nije bilo toliko zagledanih ljudi u buducnost, cak je i Milosevic nudio savez Muslimanima i ostanak u Jugi... ali da ne otvaramo sad tu temu... Ne znam kako se Hrvatima kretao natalitet, ali znam da je u ww1 od oko 4.5 miliona ljudi izgubljeno i do citavog miliona, konzervativnije brojke kazu 750.000... to je kao da je u zadnjem ratu poginulo toliko Hrvata, zamisli koliki bi to bio udar na vasu buducnost da vas je 30 puta vise izginulo... Tad kad smo imali najmladje stanovnistvo, ogroman natalitet... citave generacije rodjene 1890-ih su izgubljene, trecina vojno sposobnim muskaraca...ma tragedija...
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 17:13 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Još znači tridesetak godina po svim ovim podacima iznesenim na temi ( da nije bilo rata kojeg su Srbi iscenirali zbog bošnjačke demografske dominacije ) MI bi imali nacionalnu drzavu ili nešto slično tome. Ne kopiraj sa susjednih tema, moraš imati svoje mišljenje. Aj lijepo sad, zašto nemate "100% Bosnu" ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 17:15 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la:
Znači vi ste svjesno krenili u rat
milsim opcija je trenutno u opticaju da su drugi krivi.
I to je sumnjivo o vašem velikom demografskom gubitku..pored svih tih stradanja..kolko je bilo Srba prije 1. svj rata zajedno s ovim preko Drine jel znaš podatak..koliko je bilo eto u Srbiji..
negdje sam čitao da je krajem 19 stoljeća omjer Srba i Hrvata bio 1,5-1 u korist Srba a na kraju Jugoslavije i 20 stoljeća 2,5-1 u korist Srba.
pa kako jebemu nakon tolikih genocida vi tako prešišate Hrvate..i u relativnom i u apsolutnom iznosu..
Rekao sam samo da oni koji su donosili odluke je moguce da su koristili i taj argument... al da je to bilo presudno, daleko od toga... Nije bilo toliko zagledanih ljudi u buducnost, cak je i Milosevic nudio savez Muslimanima i ostanak u Jugi... ali da ne otvaramo sad tu temu... Ne znam kako se Hrvatima kretao natalitet, ali znam da je u ww1 od oko 4.5 miliona ljudi izgubljeno i do citavog miliona, konzervativnije brojke kazu 750.000... to je kao da je u zadnjem ratu poginulo toliko Hrvata, zamisli koliki bi to bio udar na vasu buducnost da vas je 30 puta vise izginulo... Tad kad smo imali najmladje stanovnistvo, ogroman natalitet... citave generacije rodjene 1890-ih su izgubljene, trecina vojno sposobnim muskaraca...ma tragedija... I opet odmakli Hrvatima po broju nevjerovatno nešto..vi tolke genocide tolika stradanija pa odmaknete Hrvatima za par miliona ljudi još prisnažite razliku.. kako ??
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Bošnjačko-Srpski sukob za Podrinje - Izgledi i predviđanja. Postano: 13 svi 2014, 17:16 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: SDB je napisao/la: Tvoje mišljenje za koje ima argumenata, ali ima argumenata i za drugu stranu (iz sto razloga je promašeno uspoređivati Odžak i ovo), no nema smisla dalje nastavljati ovo natezanje.
nema smisla ali ja nikad nisma čuo za teoriju da bi hrvatska vojska dočekala saveznike a oni rekli..dobar dan..o to ste vi ..ustaše..e pa jesmo..dobro došli..pa bolje vas našli..šta ima.. To bi bio krvavi masakr..veliki Odžak, more krvi i zemlja ko Hirošima.. Nitko to nije ni rekao, ali isto tako ne vidim zašto bi stali ako bi im se pružila prilika da dođu do Zagreba i uzmu komunistima što više teritorija mogu. Uostalom, Churchill se više puta igrao s idejom iskrcavanja na istočnu obalu Jadrana u ranijim fazama rata, što pokazuje razmišljanje na ovom tragu (ugrabiti što više teritorija od komunista). Što se Bleiburga tiče, to nikad nije do kraja razjašnjeno, što bi bilo da je na poziciji MacMillana bio netko drugi, koliko je on radio na svoju ruku, itd. http://www.serendipity.li/hr/bleiburg_massacres.htmCitat: Historians have increasingly come to recognise the extent to which deviousness and duplicity ranked among Macmillan’s prevailing characteristics, along with a cynical contempt for humanity. He possessed both motive and opportunity for misleading the Americans, and the substitution of Alexander’s outdated signal FX 75902 of 15 May for Robertson’s FX 75383 of the 14th was precisely the sort of deception was the condemnation to almost certain death of some 50,000 people merely inflated the sense of power which Macmillan’s deeply-rooted sense of inferiority ceaselessly craved.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 33 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|