|
|
Stranica: 6/12.
|
[ 284 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
potocnj
|
Naslov: Re: “Čović: radimo na relaksaciji odnosa”: 250 komentara, srpska muzika sa splava u Srebrenici 150 k Postano: 14 srp 2026, 09:24 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 10499 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Machak je napisao/la:
Ko priča o španskoj pomoći? Govorim o tome kakav su stav zauzeli po pitanju Gaze i Irana.
Pa vidi, prolazi na Romaniji da se voze neregistrovane dvojke, ne vidim za šta je to refer.
Tom logikom osjećaju i Britanci kad dolaze u Hrvatsku jel tako? Ne pripadamo EU, a propisi EU su trenutno takvi. Propisi EU.
To kakav su faktor zauzeli španjolci ne igra ulogu tebi ni meni jer ovdje nisu prisutni niti će biti. Trump je skoro drvlje i kamenje na španjolce, kako misliš da će primiti vijesti kada im AI prevede bošnjački stav o Americi, Izraelu i podršku Iranu? Netko tko voza neregistriranu dvojku nije jednako društveno utjecajan kao netko tko voza registrirano vozilo s RH tablicama, zato jer ima kuću ili stan u Hrvatskoj uz nekretnine koje posjeduje i u BiH, pa da to uspoređuješ. Ako se hoćeš porediti s britancima da ti bude lakše, hajd slobodno, ali dobro znaš da nisi u istom rangu s njima 
_________________ OHR = mirnodobska sigurnosna zona za bošnjake
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: “Čović: radimo na relaksaciji odnosa”: 250 komentara, srpska muzika sa splava u Srebrenici 150 k Postano: 14 srp 2026, 09:28 |
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la:
Ko priča o španskoj pomoći? Govorim o tome kakav su stav zauzeli po pitanju Gaze i Irana.
Pa vidi, prolazi na Romaniji da se voze neregistrovane dvojke, ne vidim za šta je to refer.
Tom logikom osjećaju i Britanci kad dolaze u Hrvatsku jel tako? Ne pripadamo EU, a propisi EU su trenutno takvi. Propisi EU.
To kakav su faktor zauzeli španjolci ne igra ulogu tebi ni meni jer ovdje nisu prisutni niti će biti. Trump je skoro drvlje i kamenje na španjolce, kako misliš da će primiti vijesti kada im AI prevede bošnjački stav o Americi, Izraelu i podršku Iranu? Netko tko voza neregistriranu dvojku nije jednako društveno utjecajan kao netko tko voza registrirano vozilo s RH tablicama, zato jer ima kuću ili stan u Hrvatskoj uz nekretnine koje posjeduje i u BiH, pa da to uspoređuješ. Ako se hoćeš porediti s britancima da ti bude lakše, hajd slobodno, ali dobro znaš da nisi u istom rangu s njima  Nije bitno igra li nama, pričam o kičmi. Nisu popustili Trumpu, drže se svog stava. Ma ti si meni fascinantan, kakav AI? Ti baš misliš da oni ne znaju šta se dešava bilo gdje na svijetu u vremenu satelita, pokrivenosti svakog pedlja planete? Zna se pod kojim uslovima se može voziti registrovano vozilo sa stranim tablicama i koliko. Ako to neko koristi mimo zakona, znači da mu lokalna policija žmiri na jedno oko, ono naš je hajde može. U tom slučaju je u istom košu s ovom dvojkom. Ne poredim se, al ono što važi za Bosanca važi i za Britanca. Pravila su ista. A evo kad ih već pominjemo, jel ti treba sa EU pasošom viza za VB?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: “Čović: radimo na relaksaciji odnosa”: 250 komentara, srpska muzika sa splava u Srebrenici 150 k Postano: 14 srp 2026, 09:34 |
|
|
Machak je napisao/la: Nije bitno igra li nama, pričam o kičmi. Nisu popustili Trumpu, drže se svog stava.
Ma ti si meni fascinantan, kakav AI? Ti baš misliš da oni ne znaju šta se dešava bilo gdje na svijetu u vremenu satelita, pokrivenosti svakog pedlja planete?
Zna se pod kojim uslovima se može voziti registrovano vozilo sa stranim tablicama i koliko. Ako to neko koristi mimo zakona, znači da mu lokalna policija žmiri na jedno oko, ono naš je hajde može. U tom slučaju je u istom košu s ovom dvojkom.
Ne poredim se, al ono što važi za Bosanca važi i za Britanca. Pravila su ista. A evo kad ih već pominjemo, jel ti treba sa EU pasošom viza za VB?
Onaj s neregistriranom dvojkom ne može sjesti i otići u Berlin bez problema, ali očito ti iskrivljuješ svaku činjenicu samo da obezvrijediš činjenično stanje. Eto znaju sada još i bolje nego prije. Španjolska kičma je takva da ne žele uložiti u vojsku, pa čime će onda da vas čuvaju? Vi ste odlučili ići na inat Americi, a niste baš u poziciji Španjolske jer oni su svoje separatiste pohapsili a vi čekali da amerikanci posreduju u nekom dogovoru s njima. Meni ne treba viza za Veliku Britaniju. Ne da posjetim. Ako ti je BiH jedina domovina tebi treba i za UK i za Irsku viza.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: “Čović: radimo na relaksaciji odnosa”: 250 komentara, srpska muzika sa splava u Srebrenici 150 k Postano: 14 srp 2026, 09:40 |
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la: Nije bitno igra li nama, pričam o kičmi. Nisu popustili Trumpu, drže se svog stava.
Ma ti si meni fascinantan, kakav AI? Ti baš misliš da oni ne znaju šta se dešava bilo gdje na svijetu u vremenu satelita, pokrivenosti svakog pedlja planete?
Zna se pod kojim uslovima se može voziti registrovano vozilo sa stranim tablicama i koliko. Ako to neko koristi mimo zakona, znači da mu lokalna policija žmiri na jedno oko, ono naš je hajde može. U tom slučaju je u istom košu s ovom dvojkom.
Ne poredim se, al ono što važi za Bosanca važi i za Britanca. Pravila su ista. A evo kad ih već pominjemo, jel ti treba sa EU pasošom viza za VB?
Onaj s neregistriranom dvojkom ne može sjesti i otići u Berlin bez problema, ali očito ti iskrivljuješ svaku činjenicu samo da obezvrijediš činjenično stanje. Eto znaju sada još i bolje nego prije. Španjolska kičma je takva da ne žele uložiti u vojsku, pa čime će onda da vas čuvaju? Vi ste odlučili ići na inat Americi, a niste baš u poziciji Španjolske jer oni su svoje separatiste pohapsili a vi čekali da amerikanci posreduju u nekom dogovoru s njima. Meni ne treba viza za Veliku Britaniju. Ne da posjetim. Ako ti je BiH jedina domovina tebi treba i za UK i za Irsku viza. Pričam konkretno o uslovima na teritoriju BiH. Opet on, nebitno je za nas. Pričam o stavu Španije. Nije to ni njihov ni naš inat. To je stav. Osuđujemo nepravdu. Nije nužno prihvatiti sve odluke USA kao pravedne. Koliko puta su radili akcije koje nemaju veze sa pravdom. Nije da je njih nešto briga za kritike. No, Španija im je trn u oku jer odbija svako učešće. Mi? Mi ne učestvujemo. Naša kritika nema nikakav uticaj na njih. Ovo na kraju djelimično tačno: Citat: Građanima EU-a nije potrebna klasična viza za kratke turističke ili poslovne boravke do 6 mjeseci u Velikoj Britaniji, ali od travnja 2025. moraju imati UK ETA (elektroničku putnu dozvolu) prije putovanja. Za rad, studij ili boravak duži od šest mjeseci potrebna je odgovarajuća viza.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: “Čović: radimo na relaksaciji odnosa”: 250 komentara, srpska muzika sa splava u Srebrenici 150 k Postano: 14 srp 2026, 09:51 |
|
|
nemabosne je napisao/la: kaže karabaja da vas doživljavaju kao braću i najrođenije kako vi njih doživljavate 😁 Pa vjerujem da nas gleda kao na najrodenije, doduse bitan je kontekst. Kod Turaka imas tradiciju da bi novopriglaseni sultan redovito dao ugušiti svu svoju braću da osigura tron. Nadam se da je sad jasnije 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
WordlyWiseman
|
Naslov: Re: “Čović: radimo na relaksaciji odnosa”: 250 komentara, srpska muzika sa splava u Srebrenici 150 k Postano: 14 srp 2026, 10:13 |
|
|
Španjolska ima velike ekonomske interese u muslimanskim zemljama zato deklarativna podrška palestini. Machak je napisao/la: potocnj je napisao/la:
Onaj s neregistriranom dvojkom ne može sjesti i otići u Berlin bez problema, ali očito ti iskrivljuješ svaku činjenicu samo da obezvrijediš činjenično stanje.
Eto znaju sada još i bolje nego prije. Španjolska kičma je takva da ne žele uložiti u vojsku, pa čime će onda da vas čuvaju?
Vi ste odlučili ići na inat Americi, a niste baš u poziciji Španjolske jer oni su svoje separatiste pohapsili a vi čekali da amerikanci posreduju u nekom dogovoru s njima.
Meni ne treba viza za Veliku Britaniju. Ne da posjetim.
Ako ti je BiH jedina domovina tebi treba i za UK i za Irsku viza.
Pričam konkretno o uslovima na teritoriju BiH. Opet on, nebitno je za nas. Pričam o stavu Španije. Nije to ni njihov ni naš inat. To je stav. Osuđujemo nepravdu. Nije nužno prihvatiti sve odluke USA kao pravedne. Koliko puta su radili akcije koje nemaju veze sa pravdom. Nije da je njih nešto briga za kritike. No, Španija im je trn u oku jer odbija svako učešće. Mi? Mi ne učestvujemo. Naša kritika nema nikakav uticaj na njih. Ovo na kraju djelimično tačno: Citat: Građanima EU-a nije potrebna klasična viza za kratke turističke ili poslovne boravke do 6 mjeseci u Velikoj Britaniji, ali od travnja 2025. moraju imati UK ETA (elektroničku putnu dozvolu) prije putovanja. Za rad, studij ili boravak duži od šest mjeseci potrebna je odgovarajuća viza.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nemabosne
|
Naslov: Re: “Čović: radimo na relaksaciji odnosa”: 250 komentara, srpska muzika sa splava u Srebrenici 150 k Postano: 14 srp 2026, 10:25 |
|
|
Machak je napisao/la: nemabosne je napisao/la: uznemiriće vodeni svijet 😁😁
Vidim likuješ. Al ne valjaju Bošnjaci. A ti takav nakaradan valjaš. pa nisam ja organizovao motorijadu i kvadove na godišnjici strijeljanja ratnih zarobljenika
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nemabosne
|
Naslov: Re: “Čović: radimo na relaksaciji odnosa”: 250 komentara, srpska muzika sa splava u Srebrenici 150 k Postano: 14 srp 2026, 10:27 |
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la: Gdje je tu vaša zasluga :neznam To su Ameri na kraju odlučili kako i šta. Jest, navijamo za Irance, a ne osuđujemo napad na nekog. Isto kao i Španci. Ma ja, kad je kakva šteta u pitanju, onda je zgodno što vas je daleko manje. A za sve ostalo, eto mi ćemo iseliti, pa vas neće biti manje. Samo zaobilazite šta hoćete. Mi nemamo druge domovine i ovu ćemo braniti do zadnjeg. Jest, a ako radiš i živiš u BiH, to te se ništa ne tiče. Kakva priča  Eto ti neznaš gdje je naša zasluga za promjenu zakona o Južnoj interkonekciji, ali ti ni ne moraš da znaš  Koliko su vam Španjolci pomogli 90'tih toliko otprilike bi vam pomogli i sada da kakvo sranje bude. Opet bi ovisili o Americi, nešto možda i o Britaniji, i o Njemačkoj, a o njima najmanje. I naravno o Hrvatskoj za koju tvrdite da vam je agresor Stajanje uz Španjolsku a kontra Amerike nije nikakav plan. Nisam rekao da me se ne tiče, eto već sam spomenuo da moram imati račun i u Hrvatskoj zbog opće BiH nestabilnosti, ali ipak imam metoda da zaobiđem neke od posljedica blokada dok bošnjaci nemaju nikakve. Imaš mnogo ljudi koji žive u BiH i najnormalnije vozaju auta kupljena u RH na hrvatskim registarskim tablicama, isto nije baš posve unutar zakona ali prolazi. Vi ako potjerate inat najprije osjetite posljedice toga, pa i sada skupa sa srbima osjećate posljedice inaćenja kada ulazite u EU. nažalost tu smo u istom košu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: “Čović: radimo na relaksaciji odnosa”: 250 komentara, srpska muzika sa splava u Srebrenici 150 k Postano: 14 srp 2026, 10:43 |
|
|
Machak je napisao/la: Pričam konkretno o uslovima na teritoriju BiH. Opet on, nebitno je za nas. Pričam o stavu Španije. Nije to ni njihov ni naš inat. To je stav. Osuđujemo nepravdu. Nije nužno prihvatiti sve odluke USA kao pravedne. Koliko puta su radili akcije koje nemaju veze sa pravdom. Nije da je njih nešto briga za kritike. No, Španija im je trn u oku jer odbija svako učešće. Mi? Mi ne učestvujemo. Naša kritika nema nikakav uticaj na njih.Ovo na kraju djelimično tačno: Citat: Građanima EU-a nije potrebna klasična viza za kratke turističke ili poslovne boravke do 6 mjeseci u Velikoj Britaniji, ali od travnja 2025. moraju imati UK ETA (elektroničku putnu dozvolu) prije putovanja. Za rad, studij ili boravak duži od šest mjeseci potrebna je odgovarajuća viza. Vi pravdu tumačite suprotno načinu na koji ga tumači Amerika. Ne postoji neka univerzalna pravda u ovom slučaju, već različita tumačenja. Vi tu pravdu tumačite i različito od susjednih arapskih zemalja čiju naftu koristite. Istina da vaša kritika nema utjecaja na Ameriku ali američka itekako utječe na vas. Eto i meni treba nekakva putna dozvola koju začas dobijem preko interneta, ako hoću u Britaniju! Inače mi imamo onda reciprocitet s Britanijom jer i njima treba za ulazak u EU a vi nemate s EU jer vama treba, a EU državljanima za BiH ne treba. I neznam što si se uhvatio za Britaniju kao da tamo idemo svaki par dana. Puno češće bošnjaci trebaju fotku za RH granici nego što će meni zatrebati ta elektronička putna dozvola ili tebi viza za Britaniju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: “Čović: radimo na relaksaciji odnosa”: 250 komentara, srpska muzika sa splava u Srebrenici 150 k Postano: 14 srp 2026, 10:53 |
|
|
Pričam konkretno o uslovima na teritoriju BiH. Opet on, nebitno je za nas. Pričam o stavu Španije. Nije to ni njihov ni naš inat. To je stav. Osuđujemo nepravdu. Nije nužno prihvatiti sve odluke USA kao pravedne. Koliko puta su radili akcije koje nemaju veze sa pravdom. Nije da je njih nešto briga za kritike. No, Španija im je trn u oku jer odbija svako učešće. Mi? Mi ne učestvujemo. Naša kritika nema nikakav uticaj na njih.
Ovo na kraju djelimično tačno:
Vi pravdu tumačite suprotno načinu na koji ga tumači Amerika. Ne postoji neka univerzalna pravda u ovom slučaju, već različita tumačenja. Vi tu pravdu tumačite i različito od susjednih arapskih zemalja čiju naftu koristite. Istina da vaša kritika nema utjecaja na Ameriku ali američka itekako utječe na vas. Eto i meni treba nekakva putna dozvola koju začas dobijem preko interneta, ako hoću u Britaniju! Inače mi imamo onda reciprocitet s Britanijom jer i njima treba za ulazak u EU a vi nemate s EU jer vama treba, a EU državljanima za BiH ne treba. I neznam što si se uhvatio za Britaniju kao da tamo idemo svaki par dana. Puno češće bošnjaci trebaju fotku za RH granici nego što će meni zatrebati ta elektronička putna dozvola ili tebi viza za Britaniju. Dobro, na koji način se manifestuje taj američki uticaj na nas? Konkretno po pitanju te podrške, da li su nešto uradili da možemo reći e to je zbog toga?! Nebitno, bilo je u kontekstu ako si non-EU. Ti to predstavljaš kao nekakvu privilegiju Hrvatske, zapravo je EU direktiva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: “Čović: radimo na relaksaciji odnosa”: 250 komentara, srpska muzika sa splava u Srebrenici 150 k Postano: 14 srp 2026, 11:01 |
|
|
Machak je napisao/la:
Dobro, na koji način se manifestuje taj američki uticaj na nas? Konkretno po pitanju te podrške, da li su nešto uradili da možemo reći e to je zbog toga?!
Nebitno, bilo je u kontekstu ako si non-EU. Ti to predstavljaš kao nekakvu privilegiju Hrvatske, zapravo je EU direktiva.
Potjerao vam je Schmidta, kao prvo. I sada gledate u nebo. Privilegija Hrvatske i jest to što sudjeluje u kreaciji EU direktiva. Za ovo područje puno više utječe Hrvatska svojim stavovima na EU usuglašen stav nego neka Španjolska daleko odavde i nezainteresirana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: “Čović: radimo na relaksaciji odnosa”: 250 komentara, srpska muzika sa splava u Srebrenici 150 k Postano: 14 srp 2026, 11:08 |
|
|
Dobro, na koji način se manifestuje taj američki uticaj na nas? Konkretno po pitanju te podrške, da li su nešto uradili da možemo reći e to je zbog toga?!
Nebitno, bilo je u kontekstu ako si non-EU. Ti to predstavljaš kao nekakvu privilegiju Hrvatske, zapravo je EU direktiva.
Potjerao vam je Schmidta, kao prvo. I sada gledate u nebo. Privilegija Hrvatske i jest to što sudjeluje u kreaciji EU direktiva. Za ovo područje puno više utječe Hrvatska svojim stavovima na EU usuglašen stav nego neka Španjolska daleko odavde i nezainteresirana. Pa nismo mi Šmita postavili. Biće sad neki drugi VP. Hrvatska da ima toliki uticaj misliš da ne bi dosad završila to pitanje. Ili im jednostavno nije dovoljno stalo. Biraj koje ti je draže.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: “Čović: radimo na relaksaciji odnosa”: 250 komentara, srpska muzika sa splava u Srebrenici 150 k Postano: 14 srp 2026, 11:12 |
|
|
Machak je napisao/la: Pa nismo mi Šmita postavili. Biće sad neki drugi VP.
Hrvatska da ima toliki uticaj misliš da ne bi dosad završila to pitanje. Ili im jednostavno nije dovoljno stalo. Biraj koje ti je draže.
Biće dok više ne bude ! Hrvatska ima neki utjecaj, i nekako ga koristi. Inače bi vi do sada napravili u Federaciji mini gradžansku državicu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: “Čović: radimo na relaksaciji odnosa”: 250 komentara, srpska muzika sa splava u Srebrenici 150 k Postano: 14 srp 2026, 11:12 |
|
|
Machak je napisao/la: Pa nismo mi Šmita postavili. Biće sad neki drugi VP.
Hrvatska da ima toliki uticaj misliš da ne bi dosad završila to pitanje. Ili im jednostavno nije dovoljno stalo. Biraj koje ti je draže.
Biće dok više ne bude ! Hrvatska ima neki utjecaj, i nekako ga koristi. Inače bi vi do sada napravili u Federaciji mini gradžansku državicu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: “Čović: radimo na relaksaciji odnosa”: 250 komentara, srpska muzika sa splava u Srebrenici 150 k Postano: 14 srp 2026, 11:20 |
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la: Pa nismo mi Šmita postavili. Biće sad neki drugi VP.
Biće dok više ne bude ! Hrvatska ima neki utjecaj, i nekako ga koristi. Inače bi vi do sada napravili u Federaciji mini gradžansku državicu. I kad ne bude, dok je DMS-a, znaš i sam ko se pita. Svako koristi uticaj koliko su mu mogućnosti. Ne bi mi ništa napravili. Te ideje su umrle sa njenim tvorcem, a nasljednik nije kapacitet da bi to proveo. Vi da imate dovoljan uticaj, dosad bi imali bar entitet. Srbi da imaju dovoljan uticaj bili bi u konfederaciji s majčicom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: “Čović: radimo na relaksaciji odnosa”: 250 komentara, srpska muzika sa splava u Srebrenici 150 k Postano: 14 srp 2026, 11:59 |
|
|
Machak je napisao/la: I kad ne bude, dok je DMS-a, znaš i sam ko se pita. Svako koristi uticaj koliko su mu mogućnosti. Ne bi mi ništa napravili. Te ideje su umrle sa njenim tvorcem, a nasljednik nije kapacitet da bi to proveo.
Vi da imate dovoljan uticaj, dosad bi imali bar entitet. Srbi da imaju dovoljan uticaj bili bi u konfederaciji s majčicom.
Oštrili ste zube 2022. do nametanja. Nije baš da su vam ideje umrle. Sada ih održavate s Komšićem i nadom da će se vratiti međunarodni faktor ovdje i natjerati srbe i hrvate na ovo ili ono, štogod ste zamislili.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: “Čović: radimo na relaksaciji odnosa”: 250 komentara, srpska muzika sa splava u Srebrenici 150 k Postano: 14 srp 2026, 12:19 |
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la: I kad ne bude, dok je DMS-a, znaš i sam ko se pita. Svako koristi uticaj koliko su mu mogućnosti. Ne bi mi ništa napravili. Te ideje su umrle sa njenim tvorcem, a nasljednik nije kapacitet da bi to proveo.
Vi da imate dovoljan uticaj, dosad bi imali bar entitet. Srbi da imaju dovoljan uticaj bili bi u konfederaciji s majčicom.
Oštrili ste zube 2022. do nametanja. Nije baš da su vam ideje umrle. Sada ih održavate s Komšićem i nadom da će se vratiti međunarodni faktor ovdje i natjerati srbe i hrvate na ovo ili ono, štogod ste zamislili. Komšić zagovarao neki entitet? Prvi put čujem. Misliš unitarnu? Realno koliko i treći.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: “Čović: radimo na relaksaciji odnosa”: 250 komentara, srpska muzika sa splava u Srebrenici 150 k Postano: 14 srp 2026, 12:23 |
|
|
Machak je napisao/la: Komšić zagovarao neki entitet? Prvi put čujem. Misliš unitarnu? Realno koliko i treći.
Komšić je vaše sredstvo ovladavanja jednom institucijom, hajde ne pravi se glup, daleko smo preko toga što je i zašto je Komšić izabran Ti meni: "Ne bojte se unitarne neće biti!" I znam da neće, ali ne zato što ćemo mi zaspati i pustiti vama da radite što hoćete. Nekad i jesmo znali zaspati pa ste gurali u tom pravcu. Nema više. Naprotiv, sada smo posve budni i imamo partnera na slabljenju svih mogućih unutarizama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: “Čović: radimo na relaksaciji odnosa”: 250 komentara, srpska muzika sa splava u Srebrenici 150 k Postano: 14 srp 2026, 12:41 |
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la: Komšić zagovarao neki entitet? Prvi put čujem. Misliš unitarnu? Realno koliko i treći.
Komšić je vaše sredstvo ovladavanja jednom institucijom, hajde ne pravi se glup, daleko smo preko toga što je i zašto je Komšić izabran Ti meni: "Ne bojte se unitarne neće biti!" I znam da neće, ali ne zato što ćemo mi zaspati i pustiti vama da radite što hoćete. Nekad i jesmo znali zaspati pa ste gurali u tom pravcu. Nema više. Naprotiv, sada smo posve budni i imamo partnera na slabljenju svih mogućih unutarizama. Komšić je najprije svrha samom sebi. Prodaja građanske ideje gdje je čak i njegova stranka nebitna, bitan je samo on kao pojedinac. Da, to se koristi u situacijama 2:1 u predsjedništvu. No evo i to se završava, nema više Komšića. Ma dobro, vjeruj šta hoćeš, jednako kao što vi nemate snage da ostvarite svoje naume tako nemamo ni mi. To je jedina istina. Ostalo su špekulacije, prodaja prazne magle i priče za djecu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: “Čović: radimo na relaksaciji odnosa”: 250 komentara, srpska muzika sa splava u Srebrenici 150 k Postano: 14 srp 2026, 12:45 |
|
|
|
Ovdje se ljudi nekada zanesu epohalnim promjenama, novim entitetima, odvajanjima RS-a, ili ukidanjima entiteta, prijenosu vlasništva na državnoj imovini državi i takvim glupostima.
Realnost je puno sitnije promjene, malo po malo, i ovdje to komentiramo.
Primjetni su određeni tokovi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: “Čović: radimo na relaksaciji odnosa”: 250 komentara, srpska muzika sa splava u Srebrenici 150 k Postano: 14 srp 2026, 12:46 |
|
|
potocnj je napisao/la: Ovdje se ljudi nekada zanesu epohalnim promjenama, novim entitetima, odvajanjima RS-a, ili ukidanjima entiteta, prijenosu vlasništva na državnoj imovini državi i takvim glupostima.
Primjetni su određeni tokovi. Koliko je godina prošlo od ukidanja HB? Potpitanje: šta ste od tad napredovali?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: “Čović: radimo na relaksaciji odnosa”: 250 komentara, srpska muzika sa splava u Srebrenici 150 k Postano: 14 srp 2026, 12:51 |
|
|
Machak je napisao/la: potocnj je napisao/la: Ovdje se ljudi nekada zanesu epohalnim promjenama, novim entitetima, odvajanjima RS-a, ili ukidanjima entiteta, prijenosu vlasništva na državnoj imovini državi i takvim glupostima.
Primjetni su određeni tokovi. Koliko je godina prošlo od ukidanja HB? Potpitanje: šta ste od tad napredovali? Naše Županije dosta dobro funkcioniraju s izvršnom, zakonodavnom i lokalnom vlašću. Sudstvo je formalno državno, i dosta suspektno s aspekta korupcije, ali uglavnom se ne miješa u svakodnevne stvari onih koji su na vlasti. Bilo to opravdano ili ne. Napredovali bi mi i bolje da nije stalnog povuci-potegni. Svaka naša Županija bila bi bogatija da je u sastavu RH nego BiH, to svakako stoji, ali ne znači da su stagnirale. Naprotiv, za jedan najmanje brojan narod dosta dobro stojimo gospodarski, i u društvenom pogledu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: “Čović: radimo na relaksaciji odnosa”: 250 komentara, srpska muzika sa splava u Srebrenici 150 k Postano: 14 srp 2026, 13:29 |
|
|
nemabosne je napisao/la: Machak je napisao/la:
Vidim likuješ. Al ne valjaju Bošnjaci. A ti takav nakaradan valjaš.
pa nisam ja organizovao motorijadu i kvadove na godišnjici strijeljanja ratnih zarobljenika Ne mijenja činjenicu da likuješ što je lik dobio glupu kaznu za vrijeđanje žrtava genocida.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: “Čović: radimo na relaksaciji odnosa”: 250 komentara, srpska muzika sa splava u Srebrenici 150 k Postano: 14 srp 2026, 13:52 |
|
|
Koliko je godina prošlo od ukidanja HB? Potpitanje: šta ste od tad napredovali?
Naše Županije dosta dobro funkcioniraju s izvršnom, zakonodavnom i lokalnom vlašću. Sudstvo je formalno državno, i dosta suspektno s aspekta korupcije, ali uglavnom se ne miješa u svakodnevne stvari onih koji su na vlasti. Bilo to opravdano ili ne. Napredovali bi mi i bolje da nije stalnog povuci-potegni. Svaka naša Županija bila bi bogatija da je u sastavu RH nego BiH, to svakako stoji, ali ne znači da su stagnirale. Naprotiv, za jedan najmanje brojan narod dosta dobro stojimo gospodarski, i u društvenom pogledu. Dragane, jesi to ti? Dakle, odgovor u vidu floskule. Stvarni napredak - pužev korak. Dobro stojite, al nije to pitanje. Ono, da vas se pita koji vam je kurac kad već dobro stojite, pa hajde. Al ne, pitanje je vezano za političke prilike, za izbornu jedinicu, za treći, pa na kraju i za otcjepljenje. To napreduje puževim korakom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: “Čović: radimo na relaksaciji odnosa”: 250 komentara, srpska muzika sa splava u Srebrenici 150 k Postano: 14 srp 2026, 14:02 |
|
|
Machak je napisao/la: Dragane, jesi to ti? Dakle, odgovor u vidu floskule. Stvarni napredak - pužev korak.
Dobro stojite, al nije to pitanje. Ono, da vas se pita koji vam je kurac kad već dobro stojite, pa hajde. Al ne, pitanje je vezano za političke prilike, za izbornu jedinicu, za treći, pa na kraju i za otcjepljenje. To napreduje puževim korakom.
Dobro stojimo komparativno s ostalim narodima u BiH kada se uzme da smo i brojčano najmanje brojni. Još bi bolje stajale naše Županije da su unutar Hrvatske jer bi bile naprednije i bogatije. Ovo oboje može biti istinito, i ne moraš biti Dragan Čović da to uvidiš. On je ionako na višim nivoima vlasti od Županija a to bi sve odjebali kada bi se odvojili od BiH. Jedini prihvatljiv argument za hrvate u tim Županijama što se ne odvajamo i pripajamo Hrvatskoj je to što ima i dosta hrvata u miješanoj Županiji kao i enklave Žepče, Usora, tako da bi onda njih ostavili na milost i nemilost bošnjaka, pa je bolje da smo konstitutivni u ovoj Federaciji i BiH, bar zasad je tako bolje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|