HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 24 lip 2025, 02:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 392 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Daidže
PostPostano: 04 pro 2010, 01:53 

Đipalo Junuz je napisao/la:
I da ne zaboravim,biće treći!

Cim bude i drugi :)

Vrh

PostPostano: 04 pro 2010, 05:34 

Da vam uhvatim muštuluk...pojavio se na "Domaljevcu" jedan novi daidža, zapravo Jelečina na steroidima koliko se da isčitati iz stavova, zove se dr.fra. Drago Bojić.
A na franjevačkoj teologiji u Sarajevu se pojavio još jedan novi i mladi, daidža junior, zove se Entoni Šeperić (Entoni, WTF? - iskompleksirani roditelji?)

Vrh

PostPostano: 04 pro 2010, 09:27 

KaRudar je napisao/la:
18% pa nije to mnogo .... posteno bi bilo i 20-25% a tih 18% jel to ovo na karti?

slika

Ne.
Polazna točka u pregovorima su teritoriji koje je HVO držao na kraju rata, dakle 1995., odnosno teritoriji na kojima se tada de facto prostirala Herceg-Bosna i koje su Hrvati unijeli u Federaciju.
Dogovori, izmjene općinskih granica i formiranje novih općina, gdje postoji mogućnost za to, poželjni su s obje strane.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2010, 10:37 

Previse se laprda od strane pojedinih Bosnjaka (koji nam mozda i misle dobro, tko zna) ali zaboravlja se jedna, mozda i najbitnija, cinjnica (cak i sa nase strane se nekako stavlja iza ledja)..
Kao prvo, nisam clan niti jedne stranke, mozda postanem, mozda. Dakle najbitnija cinjenica je ta da gdje su na vlasti stranke sa HR predznakom ( u ovom slucaju nije bitno koja) mi smo opstali, i ima nas hvala Bogu. Gdje nisu nas je malo i sve manje i manje.
U tom je finta i kada Bosnjaci pitaju pa zasto ne bi mi bili za SDP odgovor je jasan. Svejedno je nama SDA, SDP ili Srbi, nama je tu "lizat cizmu" , primjera koliko hocate. Manje nas je i manje u Banjaluci kod Srba u Zenici kod SDA i u Tuzli kod "multietnicara" kao i u "prijestolnici" Sarajevu.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2010, 10:43 

Tulkas je napisao/la:
Previse se laprda od strane pojedinih Bosnjaka (koji nam mozda i misle dobro, tko zna) ali zaboravlja se jedna, mozda i najbitnija, cinjnica (cak i sa nase strane se nekako stavlja iza ledja)..
Kao prvo, nisam clan niti jedne stranke, mozda postanem, mozda. Dakle najbitnija cinjenica je ta da gdje su na vlasti stranke sa HR predznakom ( u ovom slucaju nije bitno koja) mi smo opstali, i ima nas hvala Bogu. Gdje nisu nas je malo i sve manje i manje.
U tom je finta i kada Bosnjaci pitaju pa zasto ne bi mi bili za SDP odgovor je jasan. Svejedno je nama SDA, SDP ili Srbi, nama je tu "lizat cizmu" , primjera koliko hocate. Manje nas je i manje u Banjaluci kod Srba u Zenici kod SDA i u Tuzli kod "multietnicara" kao i u "prijestolnici" Sarajevu.

Vješti manipulatori tipa Slave Kukića i ostalih sve svode na "ekonomske" razloge i pri tome kao argument iznose općinu Livno. Pazi sad gadova. Po popisu 1991 je općina imala 8.000 stanovnika na radu u inozemstvu. Po novoj metodologiji se oni ne broje, i to redom koriste Muslimani, Kukić i Topić kao primjer da su Hrvati "iscurili" iz Livna koje je pod hrvatskom vlasti. Time se naravno implicira da je svejedno što se tiče Hrvata je li na vlasti SDA, SDP i HDZ. Tu su tezu i primjer koristili više puta na HTV, FTV, intervjuima i sl.

Sasvim dovoljno da se zaključi da se radi o pokvarenim manipulatorima koji su zaslužili dobit šamarčinu po labrnji.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2010, 10:57 

Na srecu ima ko da ih sjebe barem ovako teorisjki a bit ce i u praksi. Nego onaj fratarski majmun sto si ga "promoviro" fakat nije sav svoj

Vrh

PostPostano: 04 pro 2010, 10:59 

Tulkas je napisao/la:
Na srecu ima ko da ih sjebe barem ovako teorisjki a bit ce i u praksi. Nego onaj fratarski majmun sto si ga "promoviro" fakat nije sav svoj

Jel ima neki laboratorij di ih kloniraju ili ih ideološki štancaju na franjevačkoj teologiji u Sarajevu?

Vrh

PostPostano: 04 pro 2010, 11:08 

Problem je u tome sto manjina koja tako razmislja (apsolutno prokasabski) dobije medijski prostor. Ama bas svaki mazgovan koji rijec protiv Hrvata prozbori odmah je medijski popracen

Vrh

PostPostano: 04 pro 2010, 11:15 

Tulkas je napisao/la:
Problem je u tome sto manjina koja tako razmislja (apsolutno prokasabski) dobije medijski prostor. Ama bas svaki mazgovan koji rijec protiv Hrvata prozbori odmah je medijski popracen

Dok su na portalu koji je relativno minoran sve je OK. Problem je što su im sa takvom spikom otvorena vrata u Sarajevu i Zegeju.

Dobar dan, ja sam inače fratar i htio bih vam dati intervju u kojem ću reći sljedeće:

1. Usporediti NDH i HB
2. Napasti crkvene strukture i promovirati ateizam
3. Reći mnogo toga (odnosno promovirati) na račun regionalnih podjela Hrvata
4. Podržati nasljednike SKJ, koji su inače zatirali crkvu
5. Propisno hraknuti na Tuđmana
6. Iznijeti cijeli spektar ratnih i zakulisnih teorija - nema veze što nisam ratni povjesničar niti svjedok događaja, ali ću svejedno lupati ko maksim po diviziji.

Dobit ćeš intervju na FTV-u, Danima, Avazu, Oslobođenju, Jutarnjem, Novom Listu itd

Vrh

PostPostano: 04 pro 2010, 15:45 

Ministry of Sound je napisao/la:
Da vam uhvatim muštuluk...pojavio se na "Domaljevcu" jedan novi daidža, zapravo Jelečina na steroidima koliko se da isčitati iz stavova, zove se dr.fra. Drago Bojić.
A na franjevačkoj teologiji u Sarajevu se pojavio još jedan novi i mladi, daidža junior, zove se Entoni Šeperić (Entoni, WTF? - iskompleksirani roditelji?)

I ja sam upratio Bojića, negdje iz Jajca je. Tele isto kao i Jelač, eto i sad taj Šeperić. A znam ih još par koji su mlađi negdje na poslijediplomskim i na istoj su liniji s ovom dvojicom.

Franjevačka teologija u Sarajevu ih štanaca svake godine po par komada. Sreća u glavnom završe po rubrikama Svjetla riječi u okrilju notornog patrona Ivana Šarčevića.

Bauljanje po sarajevskoj političkoj čaršiji im je domet, jedinu štetu koju mogu napraviti jeste da ih iskoriste nama neprijateljske politike, a toga je bilo i bit će. No kako vrijeme prolazi i daidže se rasipaju, na kraju će preći u nekakav ngo.

Moram napomenuti da poznam dosta običnih bosansnih franjevaca/svećenika i da se većina ne slaže sa stavovima koje iznose probošnjački eksponenti. U stvari negoduju zbog istih i osuđuju ih, ali ahdnamovska klika je uhvatila korijen i poziciju.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2010, 15:49 

Ma nema to veze sa našim bosanskim franjevcima. Najgora greška koju bi mi mogli počiniti da pola tuceta idiota sa sarajevske franjevačke teologije poistovjetimo sa "bosanskim franjevcima". Bosanski franjevci, iliti ujaci su moralne gromade od ljudi, pastiri u pravom smislu te riječi, i svakako imaju svoj udio u opstanku naroda na svojim ognjištima, posebice po srednjoj Bosni.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2010, 15:52 

Tulkas je napisao/la:

Dok su na portalu koji je relativno minoran sve je OK. Problem je što su im sa takvom spikom otvorena vrata u Sarajevu i Zegeju.

Dobar dan, ja sam inače fratar i htio bih vam dati intervju u kojem ću reći sljedeće:

1. Usporediti NDH i HB
6. Iznijeti cijeli spektar ratnih i zakulisnih teorija - nema veze što nisam ratni povjesničar niti svjedok događaja, ali ću svejedno lupati ko maksim po diviziji.

Dobit ćeš intervju na FTV-u, Danima, Avazu, Oslobođenju, Jutarnjem, Novom Listu itd

Dragan Covic ili mozda UDBA-s Ivo Miro Jovic

Vrh

PostPostano: 04 pro 2010, 15:53 

Pessimus dux je napisao/la:
KaRudar je napisao/la:
18% pa nije to mnogo .... posteno bi bilo i 20-25% a tih 18% jel to ovo na karti?

slika

Ne.
Polazna točka u pregovorima su teritoriji koje je HVO držao na kraju rata, dakle 1995., odnosno teritoriji na kojima se tada de facto prostirala Herceg-Bosna i koje su Hrvati unijeli u Federaciju.
Dogovori, izmjene općinskih granica i formiranje novih općina, gdje postoji mogućnost za to, poželjni su s obje strane.

Vidis da se ne mozemo dogovoriti ni ti ni ja a boga mi ni nasi vlastodrsci
Zasto bi polazna osnova bio teritorij koji je drzao HVO
Zasto polazna osnova nebi bio popis iz 1991?
Zasto polazna osnova nebi bilo nesto trece?

Vrh

PostPostano: 04 pro 2010, 15:59 

epikur27 je napisao/la:
Bauljanje po sarajevskoj političkoj čaršiji im je domet, jedinu štetu koju mogu napraviti jeste da ih iskoriste nama neprijateljske politike, a toga je bilo i bit će. No kako vrijeme prolazi i daidže se rasipaju, na kraju će preći u nekakav ngo.

Dobro, je li iko skužio da su oni protiv svega?

Oni su poput onih hipija 70-ih, protiv ovoga, protiv onoga...

Ja nisam uspio skužit koja je njihova misao vodilja, sve su parole tipa: niko ne valja, želimo bolji svijet itd...

Na par mjesta sam naletio i na kritiku Zlaje, Tita, komunizma iz tih krugova, samo je pitanje što će ih pitat, onda će oni bit protiv toga.

Kad bi ih sad doveli tu i pitali:

Jeste li protiv daytonske BiH? Jesmo!

Jeste li protiv dominacije Bošnjaka nad Hrvatima? Jesmo!

Jeste li za ravnopravnost Hrvata? Jesmo!

I ispao bi interview prohrvatski...

Meni je to malo neozbiljna skupina, od koje se manipulacijom izvlači što se želi i daje joj se nezaslužena medijska pozornost.

I umjesto da se mi bavimo stvarnim "neprijateljima" recimo na Poskoku se u pola tekstova obračunava sa Hrvatima.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2010, 16:02 

KaRudar je napisao/la:

1. Usporediti NDH i HB

Dragan Covic ili mozda UDBA-s Ivo Miro Jovic

SDP je nasljednik SKBiH. Neki su promjenili ploču, neki još svršavaju na slike Tita.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2010, 17:13 

Inače netočno je da Hrvati "drže 25% BiH" što se zlonamjerno i netočno koristi za plašenje Bošnjaka, ono gdje zaista živimo kao većinski narod i što je obranio HVO, obuhvaća točno 18% BiH, možete zbrajati površine općina.
S DGG to je 21%, i DGG je jedino čime se može trgovat (ne i poklanjat).

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2010, 21:03 

KaRudar je napisao/la:

Pa to što je držao HVO i popis stanovništva se apsolutno podudara.
Hajde ti nama ovako ovdje pred svima reci koji je to dio BiH-a koji BiH Hrvati svojataju a da vi smatrate da je to vaše bošnjačko?
Kad sam ovo pitanje postavio na kabahadijskom forumu su mi odgovorili: Ni jedan pedalj FBiH nije hrvatski nego bosanski.
I nisam mogao da ne odbrusim im i izbaciše me sa 'kahvenisanja'.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2010, 21:10 

epikur27 je napisao/la:

Moram napomenuti da poznam dosta običnih bosansnih franjevaca/svećenika i da se većina ne slaže sa stavovima koje iznose probošnjački eksponenti. U stvari negoduju zbog istih i osuđuju ih, ali ahdnamovska klika je uhvatila korijen i poziciju.

Ne mogu se poistovjetiti legendarni fra Anđelo Zvizdović koji nije imao nikakvog izbora nego kleknuti pred turskom imperijom kojoj u tom trenutku nitko nije ništa mogao i time spasiti koliko se može spasiti kršćanskih života sa sadašnjim daidžama koji zagovaraju da mi BiH Hrvati klečimo pred šakom polugladnog jalijaškog jada.

Pogledati malo izjave vodećeg daidže (Lovrenovića):

Mnogo bi korisnije i odgovornije bilo posvetiti se ozbiljnoj i sustavnoj političkoj pripremi za postizanje mehanizama institucionalne jednakopravnosti, poput pariteta i drugih, koji bi se protezali na oba entiteta i na sve razine vlasti - od kantonalnih preko federalne do državne,

Iz ove izjave se vidi da ova jadna luda pojma nema o situaciji na terenu. Luda jadna ne zna da kad bi neki turista u Neumu ili Kupresu ili Mostaru ponovio ove njegove riječi da bio neutraliziran na licu mjestu.
I zašto sukobe i nemire priželjkuje ova luda, to nikome jasno nije.

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 00:22 

KaRudar je napisao/la:
Pessimus dux je napisao/la:
Ne.

možda vjerski sastav stanovništva prije dolaska turaka, najbolji osnov je popis, tj. stanje kakvo je danas....

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 01:41 

osa je napisao/la:
KaRudar je napisao/la:

možda vjerski sastav stanovništva prije dolaska turaka, najbolji osnov je popis, tj. stanje kakvo je danas....

pa da... zasto ne i to ... svejedno ...
hocu reci da se oko toga ne mozemo dogovoriti jer ce uvijek neko reci :" a zasto to?"

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 01:44 

vipera ammodytes je napisao/la:
KaRudar je napisao/la:

Pa to što je držao HVO i popis stanovništva se apsolutno podudara.
Hajde ti nama ovako ovdje pred svima reci koji je to dio BiH-a koji BiH Hrvati svojataju a da vi smatrate da je to vaše bošnjačko?
Kad sam ovo pitanje postavio na kabahadijskom forumu su mi odgovorili: Ni jedan pedalj FBiH nije hrvatski nego bosanski.
I nisam mogao da ne odbrusim im i izbaciše me sa 'kahvenisanja'.

Ovako ... vjerovatno ce ti zvucati otrcano ali cu ti ipak reci da je mislim da bi trebalo da je svako zrno zemlje u BiH i Bosnjacko i Hrvatsko i Srpsko...

Moram ti i ovo reci ustvari da te pitam zasto bi Bosnjaci pristali na 3 entitet... sta je tu njima korist?

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 02:27 

KaRudar je napisao/la:
[/b]

Ovako ... vjerovatno ce ti zvucati otrcano ali cu ti ipak reci da je mislim da bi trebalo da je svako zrno zemlje u BiH i Bosnjacko i Hrvatsko i Srpsko...

Moram ti i ovo reci ustvari da te pitam zasto bi Bosnjaci pristali na 3 entitet... sta je tu njima korist?

Glupost neviđena. U BiH živi oko 3.2-3,5 milijuna ljudi i sva imovina od tih ljudi je ili srpska, ili hrvatska ili bošnjačka. Sa izuzetkom imovine miješanih brakova ali je to zanemarljiva manjina.

Zašto bi Bošnjaci pristali na 3.entitet?
Pa da ne žive u kaosu od protektorata, nezaposlenosti, iseljavanja, skupoće, katastrofalne obrane od poplava, cijene benzina kao u Belgiji a plaće 10 puta manje nego u Belgiji, mogućnost etničkih konflikata sa Hrvatima itd,itd.
Ako ti treba još argumenata, samo dohaberi, iznesem ih u roku od odmah.

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 02:34 

KaRudar je napisao/la:
[/b]

Glupost neviđena. U BiH živi oko 3.2-3,5 milijuna ljudi i sva imovina od tih ljudi je ili srpska, ili hrvatska ili bošnjačka. Sa izuzetkom imovine miješanih brakova ali je to zanemarljiva manjina.

Zašto bi Bošnjaci pristali na 3.entitet?
Pa da ne žive u kaosu od protektorata, nezaposlenosti, iseljavanja, skupoće, katastrofalne obrane od poplava, cijene benzina kao u Belgiji a plaće 10 puta manje nego u Belgiji, mogućnost etničkih konflikata sa Hrvatima itd,itd.
Ako ti treba još argumenata, samo dohaberi, iznesem ih u roku od odmah.

OK ... hajde da probamo ovako
Ti bi pristao na 2 entieta onako kako sam ja nacrtao na mapi?

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 02:56 

KaRudar je napisao/la:

Ne bih pristao.
Vidim da si bošnjački dio mostarske općine stavio u bošnjački kanton pa ne vidim zašto hrvatske dijelove jajca, viteza , busovače, novog travnika, kreševa, kiseljaka i žepča ne bi stavio u hrvatski kanton?

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 02:59 

KaRudar je napisao/la:

Ne bih pristao.
Vidim da si bošnjački dio mostarske općine stavio u bošnjački kanton pa ne vidim zašto hrvatske dijelove jajca, viteza , busovače, novog travnika, kreševa, kiseljaka i žepča ne bi stavio u hrvatski kanton?

Zato sto meni ne treba 3 entitet a tebi treba :)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 392 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 55 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: