HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 16 srp 2026, 11:21.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 403 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Daidže
PostPostano: 28 lip 2026, 14:32 

Ovi uvlakači, beskičmenjaci i antihrvatski elementi bi kugu i koleru preživjeli. Nadam se kako će se u Sarajevo naseliti masa pravih muslimana pa da ovi krenu opet negdje u brda bježati i u špiljama držati svoje govore i mise.
Citat:
Župnik crkve na Dobrinji: “Srce mi je puno radosti kada vidim naše nogometaše, molili smo se za njih”

Citat:
Posljednjih dana jedna priča iz sarajevskog naselja Dobrinja izaziva osmijehe i budi emocije među navijačima nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Dok su Zmajevi tresli mrežu Katara, zvona crkve Svetog Franje Asiškog oglašavala su svaki njihov pogodak, pretvarajući sportsku radost u simbol zajedništva koji je dirnuo hiljade ljudi.

Naime, tokom utakmice reprezentacija Bosne i Hercegovine – Katar, župnik ove crkve svaki gol Zmajeva proslavio je zvonjavom crkvenih zvona.

Fra Danijel je u razgovoru rekao da je župnik crkve svetog Franje Asiškog na Dobrinji sedam godina.

“Bogu sam zahvalan na svemu, a posebno sam zahvalan na onome što je vezano za nogomet. Srce mi je bilo puno radosti kada sam vidio nogometaše u nacionalnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine koji su sve tri konfesije, uključujući pravoslavnu, muslimansku i katoličku”, kazao je Fra Rajić.

A, osim što je na taj način podijelio radost s navijačima širom Bosne i Hercegovine i dijaspore, ova župa godinama je poznata po humanitarnom radu i javnoj kuhinji koja pomaže stanovnicima Dobrinje i svima koji im se obrate za pomoć.

U nastavku je otkrio da su katolici iz reprezentacije BiH dolazili na misu u crkvu na Dobrinji kada god su bili na pripremama u kampu na Butmiru.

“Inače je naša župa vezana za sportske aktivnosti sa djecom i mladima jer imamo sportski teren i sportsko-rekreativni centar posvećen svetom Carlu Acutisu i tu imamo redovit turnir u malom nogometu, odbojci, basketu i stonom tenisu”, izjavio je Rajić.

U razgovoru je otkrio da je upoznao mnoge reprezentativce BiH prije nego što su otišli na Svjetsko prvenstvo.

“Ja sam ih sve upoznao i rekao sam im da smo sve vrijeme molili za njih, da uspiju jer sam vidio da su njihova postignuća pozitivna za cijelu državu i za sve njene narode jer mi smo Bosanci i Hercegovci takvi da nama malo treba da budemo radosni i to je ujedinilo sve ljude što je stvorilo pozitivan efekat u gradu Sarajevu i cijeloj našoj domovini”, otvoreno je izjavio Fra Danijel.

U nastavku je rekao da mu se lično zahvalio Zmaj i golman bh. selekcije Nikola Vasilj i rekao da mu gest Fra Danijela Rajića puno znači što je rezultiralo zajedničkom fotografijom.

“Sve je došlo spontano i iz srca, inače ja sam mladima organizirao jednu malu fan zonu uz grickalice i sokove da pratimo sve utakmice naše reprezentacije preko projektora i zvučnika kako bismo bodrili naše igrače. Mladi su se okupili, intonirana je himna, a meni je srce bilo puno radosti i ponosan za našu reprezentaciju i onda sam odlučio da, za svaki gol, upalim zvona naše lijepe katoličke crkve na Dobrinji”, otkrio je Fra Danijel.

U nastavku je poželio da zvona Svetog Franje donesu blagoslov i da je na taj način htio označiti radost koju smo svi osjećali tokom utakmice protiv Katara.

“Kad je bio svaki gol, ja sam spontano reagirao tako što bi svaki gol obilježio zvukom zvona i nisam mogao očekivati da će se dogoditi tako jedna velika i pozitivna reakcija svih ljudi. Svih ovih dana dobijam puno poruka zahvale i podrške i zaista sam iznenađen koliko su svi ljudi shvatili to kao jednu lijepu gestu radosti, srdačnosti i ponosa za cijelu našu domovinu Bosnu i Hercegovinu”, emotivno je poručio Fra Danijel.

U nastavku je podijelio anegdotu gdje mu je neimenovana žena prišla u dvorište crkve kako bi mu poručila da su njima oči bile pune suza tokom intoniranja himne i proslave golova što je i katolička crkva zvonila u tom trenutku.

“Mene je također dodirnula gesta da oni kao građani daju svoj doprinos kako bi kao dobre komšije i građani podržali jedni druge”, kazao je Fra Danijel Rajić.

Vrh

PostPostano: 28 lip 2026, 14:52 

K98k je napisao/la:
Nadam se kako će se u Sarajevo naseliti masa pravih muslimana pa da ovi krenu opet negdje u brda bježati i u špiljama držati svoje govore i mise.

1. Pa pravi su odavno već tu. Da nisu, ne bi daidŽe tu bili i ostali.
2. Kome će održati? Gdje su pripadnici vire Božije?

3. Čijom većom zaslugom je tako, zbog daidŽa ili pravih islamista?

Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”

Vrh

PostPostano: 28 lip 2026, 15:20 

Ako je zvonio i kad se intonirala Lijepa naša i kad je igrala Hrvatska, ako je organizirao i gledanje Hrvatske, onda ok.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 403 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica i 51 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: