|
|
Stranica: 9/10.
|
[ 246 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ringo10
|
Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo Postano: 21 kol 2011, 17:09 |
|
|
Wittgenstein je napisao/la: Pa ko bih ih mogao ubiti nego "vojnici sa šahovnicom"?! I ti Ringo, ne seri. Hvala također. I dosta mi je više kuknjave za vašim žrtvama dok naše koje su poklali vaši vojnici, niko ne zarezuje ni dva posto. Evo ja ti otvoreno kažem - vaše žrtve me se dotiču u dlaku isto toliko koliko se naše žrtve dotiču vas muslimana. E je li ovo pošteno. Koliko vama žao naših žrtava, toliko meni žao vaših. A znamo dobro koliko je to.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Wittgenstein
|
Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo Postano: 21 kol 2011, 17:26 |
|
Pridružen/a: 07 kol 2011, 18:17 Postovi: 271 Lokacija: U Bošnjackom institutu, kujem planove velikobošnjacke majorizacije...
|
Ringo10 je napisao/la: oliver je napisao/la: Po tebi znaci civili su samo zene i djeca pa ? Da li Sabahidin Zec 37 god za tebe nije civil ? Muskarac, 37 godina znaci da je za tebe vojnik ? To sto je ubijen kada je u rukama drzao dijete i zenu pokusavajuci da se spasi za tebe ne znaci nista , on je muskarac i za tebe on nije civil ? Civil od 30 i nešto godina, u jednom mjestu tako pozicioniranom, na prvoj crti, e to Muslimani možete okačiti mačku o rep. Bio sam u ratu u BiH i takvi civili, muškarci u naponu snage u sred opće frke, to je znanstvena fantastika. I ona mitološka slika, ubijen pokušavajući zaštititi malo dijete, to također možete okačiti mačku o rep. MAli je na žalost bio kolateralna žrtva jedne teške borbe u kojoj je stradalo i civila, ni prvi ni posljednji na žalost. A za naslov neka ga poglaba onaj ko je taj naslov izmislio. Dosta mi više tih muslimanskih propagandnih preseravanja. Alo, pa koje selo u srednjoj Bosni nije bilo na prvoj crti? @ Hajvanac, meni je žao svake nevine žrtve.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Wittgenstein
|
Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo Postano: 21 kol 2011, 17:32 |
|
Pridružen/a: 07 kol 2011, 18:17 Postovi: 271 Lokacija: U Bošnjackom institutu, kujem planove velikobošnjacke majorizacije...
|
Tulkas je napisao/la: Nije se nista desilo u Ahmicima, nista neregularno.. Jel ti sad dusa na mjestu Tahvile Majmune?? Hej, šta ti je tolerancija. Ti ako iko, kao prognani Banjalucanin, bi trebao imati razumjevanja prema ljudskim sudbinama tog karaktera.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
havajac
|
Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo Postano: 21 kol 2011, 17:33 |
|
|
Wittgenstein je napisao/la: Ringo10 je napisao/la:
Civil od 30 i nešto godina, u jednom mjestu tako pozicioniranom, na prvoj crti, e to Muslimani možete okačiti mačku o rep. Bio sam u ratu u BiH i takvi civili, muškarci u naponu snage u sred opće frke, to je znanstvena fantastika. I ona mitološka slika, ubijen pokušavajući zaštititi malo dijete, to također možete okačiti mačku o rep. MAli je na žalost bio kolateralna žrtva jedne teške borbe u kojoj je stradalo i civila, ni prvi ni posljednji na žalost. A za naslov neka ga poglaba onaj ko je taj naslov izmislio. Dosta mi više tih muslimanskih propagandnih preseravanja. Alo, pa koje selo u srednjoj Bosni nije bilo na prvoj crti? @ Hajvanac, meni je žao svake nevine žrtve. Svako hrvatsko selo je bilo na prvoj crti jer je se branilo od muslimanskih napada! I meni je zao svake zrtve!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ringo10
|
Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo Postano: 21 kol 2011, 17:35 |
|
|
Wittgenstein je napisao/la: Ringo10 je napisao/la:
Civil od 30 i nešto godina, u jednom mjestu tako pozicioniranom, na prvoj crti, e to Muslimani možete okačiti mačku o rep. Bio sam u ratu u BiH i takvi civili, muškarci u naponu snage u sred opće frke, to je znanstvena fantastika. I ona mitološka slika, ubijen pokušavajući zaštititi malo dijete, to također možete okačiti mačku o rep. MAli je na žalost bio kolateralna žrtva jedne teške borbe u kojoj je stradalo i civila, ni prvi ni posljednji na žalost. A za naslov neka ga poglaba onaj ko je taj naslov izmislio. Dosta mi više tih muslimanskih propagandnih preseravanja. Alo, pa koje selo u srednjoj Bosni nije bilo na prvoj crti? @ Hajvanac, meni je žao svake nevine žrtve. I meni je žao svake žrtve. Pošto sam se evo ima već preko 20 godina uvjerio koliko je bošnjačkoj javnosti, politici i medijima žao hrvatskih žrtava, i pošto mi je ta količina žaljenja jako dobro poznata, ja sav zahvalan kažem da je i meni isto toliko žao bošnjačkih žrtava. Pošteno.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ManInBlack
|
Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo Postano: 21 kol 2011, 17:36 |
|
|
Wittgenstein je napisao/la: @ Hajvanac, meni je žao svake nevine žrtve. I onda se postavlja pitanje tko su i što su nevine žrtve i tko su i što su krive (opravdane) žrtve???
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ivica
|
Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo Postano: 21 kol 2011, 17:43 |
|
|
Ovakve bi teme (ako se mogu tako nazvati) trebalo lišiti svakog komentara, osim onoih od direktnih sudionika događaja ili onih koji imaju neke detaljnije informacije.
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ringo10
|
Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo Postano: 21 kol 2011, 17:43 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Wittgenstein je napisao/la: @ Hajvanac, meni je žao svake nevine žrtve. I onda se postavlja pitanje tko su i što su nevine žrtve i tko su i što su krive (opravdane) žrtve??? Pa kakvo je to pitanje? Pa zna se dobro, nedužne žrtve su Bošnjaci a dužne su svi ostali a Hrvati posebno. Ako ne vjeruješ, pitaj efendiju Cerića, Tunju Filipovića i Bakira Izetbegovića.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
havajac
|
Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo Postano: 22 kol 2011, 20:25 |
|
|
ivica je napisao/la: Ovakve bi teme (ako se mogu tako nazvati) trebalo lišiti svakog komentara, osim onoih od direktnih sudionika događaja ili onih koji imaju neke detaljnije informacije. Neznam sto te tocno interesuje? ![slika](http://i1203.photobucket.com/albums/bb398/havajac/jokery.jpg)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Utoka
|
Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo Postano: 24 tra 2019, 12:11 |
|
|
može li netko malo konkretnije o samoj operacije....koliko je traja operacija (koliko sam uspio shvatiti 2 dana....ako je traja 2 dana jel u ta dva dana bio ijedan protuudar Armije prema Ahmićima.... ) s koliko je vojnika HVO napadao...tko je uz Jokere napadao...itd... Previše je nelogičnosti oko Ahmića....nema potrebe spominjati Ovčaru, Grabovicu, Stupni do...ako je tema Ahmići...jedino u nekom širem kontekstu.. Evo pade mi još jedno pitanje napamet : jesu li Ahmići jedino muslimansko selo koje je HVO u SB zauzeo?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo Postano: 24 tra 2019, 12:40 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6419 Lokacija: Izvan sebe
|
Utoka je napisao/la: može li netko malo konkretnije o samoj operacije....koliko je traja operacija (koliko sam uspio shvatiti 2 dana....ako je traja 2 dana jel u ta dva dana bio ijedan protuudar Armije prema Ahmićima.... ) s koliko je vojnika HVO napadao...tko je uz Jokere napadao...itd... Previše je nelogičnosti oko Ahmića....nema potrebe spominjati Ovčaru, Grabovicu, Stupni do...ako je tema Ahmići...jedino u nekom širem kontekstu.. Evo pade mi još jedno pitanje napamet : jesu li Ahmići jedino muslimansko selo koje je HVO u SB zauzeo? Ne daj boze da je jedino to bi bilo zaista zalosno.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
1986
|
Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo Postano: 25 tra 2019, 00:49 |
|
|
Utoka je napisao/la: može li netko malo konkretnije o samoj operacije....koliko je traja operacija (koliko sam uspio shvatiti 2 dana....ako je traja 2 dana jel u ta dva dana bio ijedan protuudar Armije prema Ahmićima.... ) s koliko je vojnika HVO napadao...tko je uz Jokere napadao...itd... Previše je nelogičnosti oko Ahmića....nema potrebe spominjati Ovčaru, Grabovicu, Stupni do...ako je tema Ahmići...jedino u nekom širem kontekstu.. Evo pade mi još jedno pitanje napamet : jesu li Ahmići jedino muslimansko selo koje je HVO u SB zauzeo? Ahmići su Muslimansko selo odmah pored Viteza i viteskih predgrađa i jakih hrvatskih sela Šantića i Dubravice i nalaze se na komunikaciji Vitez - Busovača i nešto iznad te komunikacije sjeverno prema Zenici. Dakle, tko god je u Ahmićima, kontrolira tu dionicu. Problem je nastao vjerovatno kad su Ahmići primili izbjeglice iz Podrinja. Jer među žrtvama ima dosta onih koji su rođeni u Foči. U dokumentarcu koji sam gledo, jedan od preživjelih Muslimana kaže kako je HVO upao u kuću i tražio oružje, a ovaj mu je zatim predao automat i bombu. Dakle, iako nisu bili uniformirani, vjerovatno je svaka kuća bila naoružana. Vjerovatno su ih onda i ovi iz Podrinja huškali na štošta jer su naravno trebali hrvatske kuće, pa su vjerovatno i zaustavljali promet prema Busovači, maltretirali putnike, možda i pucali tko zna. Uglavnom HVO je dosta izgubio prije toga i puno je ljudi stradalo, a ovi ih zajebavali pred nosom i dogodilo se to što se dogodilo.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo Postano: 25 tra 2019, 15:28 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
4 "vjerovatno" i 1 "možda". Okani se naprdivanja da nam objasniš stvari.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
1986
|
Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo Postano: 25 tra 2019, 18:20 |
|
|
BBC je napisao/la: 4 "vjerovatno" i 1 "možda". Okani se naprdivanja da nam objasniš stvari. Ispravi me molim te
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo Postano: 25 tra 2019, 18:25 |
|
|
Jebe mi se što se događalo u tom selu. Daleka povijest. Ne bih svakako nagađao ako ne znam.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
1986
|
Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo Postano: 25 tra 2019, 18:28 |
|
|
BBC je napisao/la: Jebe mi se što se događalo u tom selu. Daleka povijest. Ne bih svakako nagađao ako ne znam. Onda šuti i preskoči temu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo Postano: 25 tra 2019, 21:07 |
|
|
Vjerojatno, a i možda hoću.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Diablo
|
Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo Postano: 25 tra 2019, 21:30 |
|
|
BBC je napisao/la: Vjerojatno, a i možda hoću. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Sandalj
|
Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo Postano: 01 svi 2019, 10:33 |
|
Pridružen/a: 15 srp 2010, 17:04 Postovi: 1878 Lokacija: Stara Hercegovina
|
Može li jedna provjera sljedeće informacije:
U Ahmićim je živio i stari i ugledni hadžija Hazim Ahmić. Svojevremeno je svojim komšijama Hrvatima poklonio 2.000 kvadratnih metara zemljišta za izgradnju katoličkog groblja „TOPOLA“ u Ahmićima, a za izgradnju crkve u Donjoj Dubravici poklonio je 20.000 maraka. Hazim Ahmić je u Ahmićima izgradio prelijepu džamiju. Zločinci su starog Hazima razapeli na prozore te džamije, a zatim su džamiju zajedno s njim raznijeli eksplozivom.
_________________ Čovjek je neprijatelj onoga što ne poznaje. (Ali ibn Ebu Talib)
Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo Postano: 01 svi 2019, 10:50 |
|
|
Pojedinačni incident.
Naravno da osuđujemo sve zločine.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1099 of 2558 - 42.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
trica
|
Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo Postano: 01 svi 2019, 11:12 |
|
|
Sandalj je napisao/la: Može li jedna provjera sljedeće informacije:
U Ahmićim je živio i stari i ugledni hadžija Hazim Ahmić. Svojevremeno je svojim komšijama Hrvatima poklonio 2.000 kvadratnih metara zemljišta za izgradnju katoličkog groblja „TOPOLA“ u Ahmićima, a za izgradnju crkve u Donjoj Dubravici poklonio je 20.000 maraka. Hazim Ahmić je u Ahmićima izgradio prelijepu džamiju. Zločinci su starog Hazima razapeli na prozore te džamije, a zatim su džamiju zajedno s njim raznijeli eksplozivom. Ratna propaganda i paljevina kao one izmisljotine o hranjenju gladnih lavaova u zoo vrtu sarajevskim srbima ili izmisljotina o bjelim trakama u prijdoru ili izmisljotina o zivoj lomaci u visegradu i slicne lazi
_________________ .
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Sandalj
|
Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo Postano: 01 svi 2019, 11:45 |
|
Pridružen/a: 15 srp 2010, 17:04 Postovi: 1878 Lokacija: Stara Hercegovina
|
Naša Kvačica je napisao/la: Pojedinačni incident.
Naravno da osuđujemo sve zločine. Nisam mislio na ubitstvo nego na donacije ubijenog?
_________________ Čovjek je neprijatelj onoga što ne poznaje. (Ali ibn Ebu Talib)
Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo Postano: 01 svi 2019, 12:03 |
|
|
Sandalj je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Pojedinačni incident.
Naravno da osuđujemo sve zločine. Nisam mislio na ubitstvo nego na donacije ubijenog? Ko o ćemu multietnićari o multietnićarenju. Jebala te donacija. Kako si se toga sjetio i odakle ti motiv da to povezujes sa konkretnim ratnim dogadjajem. Uzmeš od Muslimana jabuku on ti decenijama spominje kako ti je dao jabuku. Sa jedne strane jabuka - sa druge Trusina. Mujo se sjeti jabuke i naturi ti je na nos. Fuj!
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo Postano: 01 svi 2019, 12:18 |
|
|
Gdje je završio musliman koji je htio svjedočiti u korist Blaškića ? Njegovi su mu prijetili da će ga ubiti.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo Postano: 01 svi 2019, 12:42 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12574 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Sandalj je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Pojedinačni incident.
Naravno da osuđujemo sve zločine. Nisam mislio na ubitstvo nego na donacije ubijenog? Sto mislis koliko su krvave ruke britanskog SAS u Ahmicima ?
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|