HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 tra 2025, 21:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 589 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 24  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dario Kordić
PostPostano: 10 lip 2014, 18:15 

dijete piramide je napisao/la:
PRED ZAGREBAČKOM KATEDRALOM NA KAPTOLU

Stajanje u znak sjećanja na žrtve ratnog zločina u Ahmićima

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u-minutu/stajanje-u-znak-sjecanja-na-zrtve-ratnog-zlocina-u-ahmicima

:rigam

Šaka jada ih se okupila u Zagrebu.
Vrlo je pozitivno što se okupljaju iste face koje su godinama Gotovinu prozivali "zločincem". Takvi idu na živce hrvatskoj javnosti.

Vrh

PostPostano: 10 lip 2014, 19:32 

BBC je napisao/la:
dijete piramide je napisao/la:
PRED ZAGREBAČKOM KATEDRALOM NA KAPTOLU

Stajanje u znak sjećanja na žrtve ratnog zločina u Ahmićima

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u-minutu/stajanje-u-znak-sjecanja-na-zrtve-ratnog-zlocina-u-ahmicima

:rigam

Šaka jada ih se okupila u Zagrebu.
Vrlo je pozitivno što se okupljaju iste face koje su godinama Gotovinu prozivali "zločincem". Takvi idu na živce hrvatskoj javnosti.

Onda je među njima i netko iz klana Pusić

P.S

Tko je ovdje moderator, ili administrator, imam jedan avatar koji ne mogu postavit bez obzira što probao. Išao direktno preko URL-a ili pokušao iz vlastitog računala postaviti kao dokument, ne ide :wacko :whistling

Mislio sam moderatoru poslati sliku pa nek sam proba....

Unaprijed hvala

Vrh

PostPostano: 10 lip 2014, 21:21 

Kao što sam pretpostavio. Navukli na sebe bijes hrvatske javnosti i masu negativnih komentara. Muslimanima stvarno ne ide propaganda i PR, u kurcu su totalno.

Vrh

PostPostano: 10 lip 2014, 22:07 

Citat:
Pred katedralom su se okupili i oni koji brane Kordića i podsjećaju na zločin nad Hrvatima u selu Trusini koji se dogodio isti dan kad i zločin u Ahmićima.

Nitko ne spominje 1600 civilnih žrtva. Od toga 1100 civila, žene, djece staraca - ubijenih u Buhinim kućama, Križančevom selu, srednjoj Bosni - to nitko ne spominje, smatra predsjednik HDZ-ovog Odbora za branitelje Grada Zagreba Zoran Piličić. HRT

Vrh

PostPostano: 11 lip 2014, 08:56 

Sjeća li se neko kad je Tuta izišao, niko ne zna ni danas gdje je, vjerojatno mirno i tiho živi u ŠB. Po meni, trebao je i D.K. tako, tiho i u Busovaču a ne glasno i u Zg.

Ovako, sad moramo gledat ovu gamad ispred katedrale kojoj je samo cilj ponavljat isto što i zadnjih 50 godina: Vi ste Hrvati (ili "Mi smo Hrvati" ovisno kako kad paše) zločinci s urođenim nagonom za klanje, djeca su vam genocidna i to je nasljedno i mi nećemo propustiti niti jednu priliku da vam na to ukažemo. Jedino što je za vas dobro je crna zemlja, u malo boljem slučaju strani (po mogućnosti beogradski) nadzor, vlastita država ni pod razno...

Vrh

PostPostano: 11 lip 2014, 11:13 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Sjeća li se neko kad je Tuta izišao, niko ne zna ni danas gdje je, vjerojatno mirno i tiho živi u ŠB. Po meni, trebao je i D.K. tako, tiho i u Busovaču a ne glasno i u Zg.

Ovako, sad moramo gledat ovu gamad ispred katedrale kojoj je samo cilj ponavljat isto što i zadnjih 50 godina: Vi ste Hrvati (ili "Mi smo Hrvati" ovisno kako kad paše) zločinci s urođenim nagonom za klanje, djeca su vam genocidna i to je nasljedno i mi nećemo propustiti niti jednu priliku da vam na to ukažemo. Jedino što je za vas dobro je crna zemlja, u malo boljem slučaju strani (po mogućnosti beogradski) nadzor, vlastita država ni pod razno...

zašto Tutu stavljaš u istu ravninu sa Kordićem. Oni NISU isti !

I zašto bi se HR narod povlačio pred jugo-nacionalističkim "antifašistima" ?

Vrh

PostPostano: 11 lip 2014, 11:25 

hr1u00 je napisao/la:

I zašto bi se HR narod povlačio pred jugo-nacionalističkim "antifašistima" ?

Slažem se, Tuta je mutan tip bio i prije rata i za vrijeme rata, dok je Kordić žrtva; u ratu je preuzeo političku odgovornost, na temelju koje su ga osudili po nekakvoj "moralnoj" ili zapovjednoj odgovornosti, bez dokaza o umiješanosti u sami stravični zločin u Ahmićima. Osim toga, nije popustio pritiscima za nagodbom i prebacivanjem glavnine krivnje na druge, uglavnom više političke instance, jer je očito bio svjestan da bi se i njima po istom principu sudilo, što bi dodatno ugrozilo ionako međunarodno slab i poljuljan ugled hrvatske obrane od velikobošnjačke agresije u srednjoj Bosni, tj. cjelokupnu borbu hrvatskog naroda u BIH i RH protiv velikosrpske i velikobošnjačke agresije.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2014, 11:32 

Naravno da nisu isti ali naveo sam samo dva pristupa izlasku iz haškog uzništva.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2014, 12:01 

Naravno da nisu isti ali naveo sam samo dva pristupa izlasku iz haškog uzništva.

Nije jer ovo s Kordićem se mora istjerati na vidjelo.

Tuta je bitanga, o njemu ne treba trošiti bitove...

Vrh

PostPostano: 11 lip 2014, 12:37 

Kordića optužiti i osuditi značilo je presuditi i HDZ-u kao pokretu a to znači i državnom vrhu u Hrvatskoj. Pomoću ove lobotomije išlo se optužiti HR za agresiju na BiH, ali i Hrvate iz BiH za separatizam, čime se i danas želi na sporedna vrata legalizirati dvodjelna podjela BiH na muslimanskobošnjački i srpski dio, uz istovremeno iseljavanje Hrvata i pretvaranje u nacionalnu manjinu "Ostali".

Apsurd je da dio međunarodne zajednice, Haag i muslimanskobošnjačka elita optužuju Hrvatsku za navodnu agresiju i u toj istoj rečenici istovremeno i za izdaju zbog navodne naredbe o povlačenju HV-a s bojišnice u Posavini???!!!

Hrvatska, srpska, pa čak i Abdićeva antiislamistička struja unutar muslimanabošnjaka, sve te politike imaju svoje tužitelje, optužnicu, montirane procese pa i presude, jednino sarajevska muslimanskobošnjačka politika prikazuje se žrtvom i nevinašcem bezgrešno začetim od oca Allaha i majke unitarizma.

Na isti način je presuđeno i Fikretu Abdiću i to u debeloj suradnji s vlastima u HR. Naime. Nisu zločinačke tvorevine Republika Srpska, kao zaseban entitet i muslimanskobošnjački unitarizam i prisvajanje cijele BiH - kao i institucionalno nasilje nad Hrvatima u tzv. entitetu Federaciji BiH - ali su zločin hrvatski entitet HercegBosna i Abdićeva APZB (AP Zapadna Bosna).

Svi međunarodni prijedlozi mirovnog sporazuma predviđali su trodjelnu BiH ali je danas trodjelna BiH fašizam, separatizam i sl. ali dvodjelna unutarnja podjela je okey i demokratska???!!!

Dario Kordić je klasičan primjer žrtve nastale djelovanjem prljave i jednostrane politike kako muslimanabošnjaka tako i dijela međunarodnih moćnika.

Još aktualnim suđenjem tzv. "Hrvatskoj šestorci" želi se postići ono što nije uspjelo u HR, tj. dokazati udruženi zločinački pothvat. Anglosaxonska mafija ne odustaje od Hrvata praviti babaroge a domaći muslimanskobošnjački probisvjeti jedva su dočekali ulogu žrtve ne bi li kod Srba izgubljene teritorije namaknuli otimanjem hrv. teritorija.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2014, 13:20 

Gledajte čime se bave vođe sindikata.

Citat:
dvoje sindikalaca – predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek i predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić. Otkud sindikati u ovoj priči, pitali smo Stanića.

„Ovdje nisu sindikati. Ja sam ovdje kao osoba. Ja sam iz Bosanske Posavine, i zbog rata između Bošnjaka i Hrvata koji je započeo ovim pokoljem danas je preko 100.000 Posavljaka izvan svoje domovine.“

Izvor: http://www.slobodnaevropa.org/content/p ... 17162.html

Vrh

PostPostano: 11 lip 2014, 13:35 

Malo se previše mi bavimo njima.

Treba se naviknuti da u slobodnom i informacijskom društvu zadnjih godina svaka šuša može nešto slično napraviti.

Za najbanalniju stvar se može okupiti toliko ljudi.

I umjesto da ih se ignorira i nameće naša narativa mi dopuštamo da nas marginalci izbace iz ravnoteže i nametnu svoju narativu koju mi onda komentiramo.

Treba uspostaviti svoju priču i fokusirati se na to i ignorirati njihovu.

Dok se to ne napravi nema pomaka.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2014, 14:09 

Jopa je napisao/la:

Citat:
dvoje sindikalaca – predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek i predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić. Otkud sindikati u ovoj priči, pitali smo Stanića.

„Ovdje nisu sindikati. Ja sam ovdje kao osoba. Ja sam iz Bosanske Posavine, i zbog rata između Bošnjaka i Hrvata koji je započeo ovim pokoljem danas je preko 100.000 Posavljaka izvan svoje domovine.“

O,Mijate dorate,rat je počeo puno prije Amića.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2014, 14:23 

Mar-kan je napisao/la:
Jopa je napisao/la:

Ja sam davno pisao kako najviše sere druga generacija dotepenaca iz BiH. Mene neki s Trešnjevke lik ne tangira niti dira kao ovakvilikovi.

Citat:
Kada počinje vaš aktivizam?

Ja sam rodom iz Bosanske posavine, no u Slavonskom Brodu živim od 1976. Moja cijela obitelj je u proljeće 1992. protjerana i bili su kod mene, njih 15-20, dok se nisu snašli. Kod mene je do danas ostala sestra s četiri kćeri za koje se brinemo. Osim toga, kako sam ja s područja Plehanske župe koja je imala veliku zbirku umjetnina i vrijednih knjiga pa me tadašnji gvardijan fra Blažen Lipovac zamolio, kod mene u podrum smo spremili najvrednije knjige i slike. Bio je i on kod mene šest mjeseci. Uz pomoć još nekoliko prijatelja, spasili smo oko 300 vrijednih slika i preko tisuću knjiga od kojih su neke izuzetno vrijedne, pa smo radili i izložbe. Svima je bilo jasno kada se zahuktao rat u Hrvatskoj da će se samo preseliti u BiH pa smo počeli organizirati pomoć, osnivali smo domovinske klubove, Zajednicu izbjeglica, Vijeće za povratak, Hrvatsko narodno vijeće BiH… '93. smo osnovali i udrugu 'Lice mira' koja je štitila osobe drugih nacionalnosti koje su u ta turbulentna vremena velikih tenzija živjele u Slavonskom Brodu. Pokrenuli smo i novine Posavski glasnik jer je Posavina bila u medijskoj blokadi. Tako je moj završetak u sindikatu bio logičan, uvijek me privlačio građanski aktivizam.

A stranački?

Od 1996. sam se uključio u HSS BiH, a kasnije i u slavonskobrodsku organizaciju HSS-a do 2003.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2014, 14:32 

Mar-kan je napisao/la:

Ja sam davno pisao kako najviše sere druga generacija dotepenaca iz BiH. Mene neki s Trešnjevke lik ne tangira niti dira kao ovakvilikovi.

Citat:
Kada počinje vaš aktivizam?

Ja sam rodom iz Bosanske posavine, no u Slavonskom Brodu živim od 1976. Moja cijela obitelj je u proljeće 1992. protjerana i bili su kod mene, njih 15-20, dok se nisu snašli. Kod mene je do danas ostala sestra s četiri kćeri za koje se brinemo. Osim toga, kako sam ja s područja Plehanske župe koja je imala veliku zbirku umjetnina i vrijednih knjiga pa me tadašnji gvardijan fra Blažen Lipovac zamolio, kod mene u podrum smo spremili najvrednije knjige i slike. Bio je i on kod mene šest mjeseci. Uz pomoć još nekoliko prijatelja, spasili smo oko 300 vrijednih slika i preko tisuću knjiga od kojih su neke izuzetno vrijedne, pa smo radili i izložbe. Svima je bilo jasno kada se zahuktao rat u Hrvatskoj da će se samo preseliti u BiH pa smo počeli organizirati pomoć, osnivali smo domovinske klubove, Zajednicu izbjeglica, Vijeće za povratak, Hrvatsko narodno vijeće BiH… '93. smo osnovali i udrugu 'Lice mira' koja je štitila osobe drugih nacionalnosti koje su u ta turbulentna vremena velikih tenzija živjele u Slavonskom Brodu. Pokrenuli smo i novine Posavski glasnik jer je Posavina bila u medijskoj blokadi. Tako je moj završetak u sindikatu bio logičan, uvijek me privlačio građanski aktivizam.

A stranački?

Od 1996. sam se uključio u HSS BiH, a kasnije i u slavonskobrodsku organizaciju HSS-a do 2003.

To je gamad koja je se hrani na sarajevskomesićevskim jaslama. Svi posavski janjičari u Zagrebu su okupljeni oko Mesićevog pulena i tajkuna Antunovića. Daleko im kuća bila od moje a i od svakog poštenog Hrvata.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2014, 15:17 

Pessimus dux je napisao/la:
hr1u00 je napisao/la:

u ratu je preuzeo političku odgovornost, na temelju koje su ga osudili po nekakvoj "moralnoj" ili zapovjednoj odgovornosti, bez dokaza o umiješanosti u sami stravični zločin u Ahmićima.

Ma osudili su ga kao izravnog nalogodavca, ne po zapovjednoj odgovornosti.

Teza je da se 15.04.1993 u hotelu Vitez (ili u Kordićevoj kući, ne sjećam se više) održao sastanak na kojem su bili Kordić, Paško Ljubičić, Čorić i još neki (sastanak se održao nakon Blaškićevog sastanka) i da je na njemu Kordić naredio ubijanja i rušenje minareta.

"Potvrda" za to je bio Šantić (tajni svjedok AT) koji je rekao da je njemu Paško Ljubičić rekao da je to bilo rečeno na tom sastanku.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2014, 15:47 

Citat:
u ratu je preuzeo političku odgovornost, na temelju koje su ga osudili po nekakvoj "moralnoj" ili zapovjednoj odgovornosti, bez dokaza o umiješanosti u sami stravični zločin u Ahmićima. .

ja ovo nisam napisao i ne znam kojim si inženjeringom uspio ovo pretvoriti u moj post ?!?!

Vrh

PostPostano: 11 lip 2014, 15:53 

Mar-kan je napisao/la:
Jopa je napisao/la:

Nema veze, najbitnije je da je Kordić kriv za pad Bosanske Posavine i 100.000 prognanih Posavljaka. :D

Vrh

PostPostano: 11 lip 2014, 16:04 

Citat:

Ima njih jos, što je najgore svi su iz BiH.
Likovi su izvan zbivanja u BiH, samo jedu ovo što im serviraju. Nema ništa gore od lika koji nema zrno znanja ali zato ima bazen pun samopouzdanja. Takvi su loši i za sebe i za okolinu.

Glume europejce osuđujući pogrešnu politiku u BiH, zalažu se za nekakav mir iako nemaju pojma kako stvoriti taj mir. Protiv su podjele zemlje jer će to značiti podjeljeno društvo.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2014, 17:18 

limpus je napisao/la:
Ma osudili su ga kao izravnog nalogodavca, ne po zapovjednoj odgovornosti.

Teza je da se 15.04.1993 u hotelu Vitez (ili u Kordićevoj kući, ne sjećam se više) održao sastanak na kojem su bili Kordić, Paško Ljubičić, Čorić i još neki (sastanak se održao nakon Blaškićevog sastanka) i da je na njemu Kordić naredio ubijanja i rušenje minareta.

"Potvrda" za to je bio Šantić (tajni svjedok AT) koji je rekao da je njemu Paško Ljubičić rekao da je to bilo rečeno na tom sastanku.

Vidiš, nisam znao za taj detalj, već sam iz medijske prezentacije presude zaključio da se radi o interpretaciji koju sam prethodno iznio. :wink

Uglavnom, opet smiješno, nema čvrstog dokaza, sve se svodi na rekla-kazala.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2014, 17:34 

doc je napisao/la:
Malo se previše mi bavimo njima.

Malo previše. Totalno su nebitni za razmišljanja i kretanja u jednom društvu. Porediš tu šaku jada sa 100.000 kad dolazi Papa, ili preko 100.000 u Čavoglavama na fešti.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2014, 17:36 

Paz ti Mijata. Sačuvao 300 knjiga, skupljao pomoć. Dana na bunkeru nema.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2014, 23:20 

Mar-kan je napisao/la:

To je jedna vrlo bitna činjenica koja se i medijski i pravosudno ignorira godinama. Ja sam već grlo potrošio pričajući ljudima o tome, ne vrijedi; čak i u Hrvatskoj ogromna većina misli da je Muslimansko-Hrvatski sukob počeo s Ahmićima. Hej ljudi je li moguće da se nitko ne sjeća jeseni 1992. i N. Travnika!? O siječnju 1993. da i ne pričam jer tada su hrvatska sela u Središnjoj Bosni naveliko gorjela a ratni zločini Armije BiH su bili crna svakodnevnica.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2014, 10:31 

http://www.vecernji.ba/uvredljiv-koment ... ala-944354
Citat:
Uvredljiv komentar zaposlenice OHR-a - zbog Kordića žali što ‘poplava nije stigla gdje je trebala’

slika
Nedavno puštanje iz zatvora Darija Kordića, osuđenog u Haaškom sudu za ratne zločine, izazvalo je oprečne reakcije u cijeloj regiji i snažnu polarizaciju unutar Bosne i Hercegovine. Dok su jedni pozdravljali, drugi su osuđivali odluku o prijevremenom puštanju Kordića na slobodu.

Podijeljeno društvo

Na žalost, društvene mreže su ponovno iskorištene kako bi se na neprimjeren način izrazio stav o ovom događaju. Šokantan je primjer zaposlenice Ureda visokog predstavnika (OHR) Aide Tulić, koja je na svom Facebook profilu fotografiju iz N. Travnika na kojoj se vidi transparent “Dobrodošli generale Kordiću” prokomentirala riječima koje je ispisala “nije poplava stigla gdje je trebala”. Ovakva reakcija zaposlenice vodeće međunarodne organizacije u BiH koja bi po definiciji trebala biti politički i nacionalno neutralna, šokirala je mnoge pa su se i našoj redakciji obratili čitatelji upozoravajući na neprimjereno ponašanje Aide Tulić. U OHR-u nisu bili pričljivi o ovom incidentu, ali su nam potvrdili da su upoznati s njim i da su poduzeli konkretne mjere. Glasnogovornik OHR-a Eldar Subašić kaže da ovakav stav njihove zaposlenice nema veze sa stavovima institucije. - OHR izražava duboko žaljenje zbog uvredljivog komentara zaposlenice na njenom privatnom Facebook profilu. Njeni stavovi ni na koji način ne odražavaju stavove visokog predstavnika Valentina Inzka, niti OHR-a. U ovom slučaju postupili smo sukladno disciplinskim procedurama OHR-a - kazao nam je Subašić, ne ulazeći u detalje “disciplinskih mjera”.

Sankcije za sve

Nije ovo prvi put da se na društvenim mrežama pojavljuju komentari koji su izazvali reakcije u javnosti. Do sada su uglavnom sudionici “afera” bili zaposlenici domaćih institucija, ali ne i međunarodnih. Ili javne osobe poput redateljice Jasmile Žbanić koja je hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću prilikom dolaska u Mostar poručila: Marš kući”.

Najviše prašine diglo se oko poruke “za dom spremni” koju je u znak potpore nogometašu Josipu Šimuniću na svoj Facebook profil postavila glasnogovornica Ministarstva turizma i okoliša FBiH Mija Martina Barbarić. Za razliku od ovog zadnjeg slučaja, tada su sarajevski mediji i nevladin sektor promptno reagirali pa je Barbarić i suspendirana. Isto je prošao i Dalibor Ravić iz ZZO HNŽ-a koji je pokušao stati u njenu zaštitu. Sankcije su stigle i Senada Pandžića iz Ureda za informiranje Vlade FBiH koji je prije dvije godine na Facebooku ispisao uvredljivu pa čak i prijeteću poruku zastupnici SDS-a u Parlamentu Aleksandri Pandurević.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2014, 10:44 

SlimpiDimpi je napisao/la:
slika

Tužno i žalosno da neko ko radi u OHR-u bez ikakvog straha u radno vrijeme piše ovakve stvari.

Ipak sretan epilog:

Citat:
U OHR-u nisu bili pričljivi o ovom incidentu, ali su nam potvrdili da su upoznati s njim i da su poduzeli konkretne mjere. Glasnogovornik OHR-a Eldar Subašić kaže da ovakav stav njihove zaposlenice nema veze sa stavovima institucije. - OHR izražava duboko žaljenje zbog uvredljivog komentara zaposlenice na njenom privatnom Facebook profilu. Njeni stavovi ni na koji način ne odražavaju stavove visokog predstavnika Valentina Inzka, niti OHR-a. U ovom slučaju postupili smo sukladno disciplinskim procedurama OHR-a - kazao nam je Subašić, ne ulazeći u detalje “disciplinskih mjera”.

Mogu misliti koliko je Eldaru bilo teško procijediti ispriku kroz zube.

Dotična je izbrisala FB profil, kasno Marko na Kosovo stiže.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 589 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 24  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: 3AJE6, Ceha, hoblatopla, MikiNosonja, Perun_Velež, Robbie MO i 27 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: