HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 29 srp 2026, 01:00.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1912 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 77  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj
PostPostano: 13 kol 2012, 11:30 

Jedini Junuzov rođak ovdje je Đipalo Junuz, ali više dođu kao yin i yang. A što se tiče mojih rođa, ima ih dvoje (jedan je popio trajni ban).

Vrh

PostPostano: 13 kol 2012, 11:32 

Ma dobro, "oženio tvoju rodicu" blah.....blah....nebitno.

Dajete mu prostor na vašem portalu da reklamira svoj budući privatni biznis, a to uvaljuje pretvarajući se da govori u ime Hrvata.
Takve su mu sve kolumne.

Ne znam koji kurac se igrate sa tim.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2012, 11:35 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Korektnost jest da se obuzdaš u simbolici. Meni je draže vidjeti ovo što sam vidio u Čapljini nego zastava HB u po grada. I vrijednije. Ponosniji sam na Hrvate zbog ovog nego da je cijela Čapljina preplavljena zastavama. To je neki put koji bih volio vidjeti.

http://www.hercegbosna.org/kolumne/poli ... -6150.html

Ima li šarana? :kava

Vrh

PostPostano: 13 kol 2012, 11:45 

BBC je napisao/la:

Dajete mu prostor na vašem portalu da reklamira svoj budući privatni biznis, a to uvaljuje pretvarajući se da govori u ime Hrvata.
Takve su mu sve kolumne.

Daj vise ! Lik je pozitivac.Priznaj da ti njegov pozitivan pristup IDE na nerve, a ne to sto " govori u ime Hrvata ".
Ako se iko ponasa ko hrvatski opunomocenik ti si taj.Prepisujes Posavinu, granice pravis po srednjoj BiH i sl.

Wind :aleale

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 13 kol 2012, 11:47 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Takve su mu sve kolumne.

Daj vise ! Lik je pozitivac.Priznaj da ti njegov pozitivan pristup IDE na nerve, a ne to sto " govori u ime Hrvata ".
Ako se iko ponasa ko hrvatski opunomocenik ti si taj.Prepisujes Posavinu, granice pravis po srednjoj BiH i sl.

Pazite se Junuza. Bibićko bi samo ogradio malo Hercegovine, a Junuz bi vam na bageru jurišao na džamije po Zenici i Sarajevu.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2012, 11:48 

Ti se ne petljaj. Nećeš dobiti besplatne pastrve kad on pokrene svoj biznis.

Kako ti Zeničani misle da njihove laži neće isplivati na površinu kad-tad.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2012, 11:52 

Vidim ja njemu smeta moj avarar :P

Ali nikako da prokine, kaze sta je posrijedi.Mislim da ne bi rusio, no vjerovatno bi " mirnim protestima " dao do znanja da prekinemo sa dzamijanjem :D

Gori si ti Ministre, sigurna sam.No vjesto prikriven :)

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 13 kol 2012, 11:54 

Ne moraš biti svakom loncu poklopac. Postala si dosadna i praviš kontraefekt od onog što želiš.
Odjebi....

Vrh

PostPostano: 13 kol 2012, 11:55 

BBC je napisao/la:
Ti se ne petljaj. Nećeš dobiti besplatne pastrve kad on pokrene svoj biznis.

Kako ti Zeničani misle da njihove laži neće isplivati na površinu kad-tad.

Dzaba napadas Junuza :)

Ovaj ti je Sarajlija svemu kriv.Ko zna kakve on prikrivene motive ima.Da sam na tvom mjestu na njega bi okrenula " gnjev ".
Junuz je naivan i neduzan :zubati

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 13 kol 2012, 11:55 

Ali nikako da prokine, kaze sta je posrijedi.Mislim da ne bi rusio, no vjerovatno bi " mirnim protestima " dao do znanja da prekinemo sa dzamijanjem :D

Ma gori je Junuz, to ti garantiram, kad se ovi liberali počnu osjećati ugroženim, ili moralni pravednici, nema krvožednijih zvjeri. :D

Ajde, ne trolajmo drugovima Srbima temu.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2012, 11:58 

BBC je napisao/la:
Ne moraš biti svakom loncu poklopac. Postala si dosadna i praviš kontraefekt od onog što želiš.
Odjebi....

1.zena te naljutila ?

2.ne smijes joj nista ?

3.skontao si da su one elektricne promasaj ?

4.ruzno vrijeme u gornjoj at ? :zubati

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 13 kol 2012, 11:59 

Ministry of Sound je napisao/la:

Ma gori je Junuz, to ti garantiram, kad se ovi liberali počnu osjećati ugroženim, ili moralni pravednici, nema krvožednijih zvjeri. :D

Ajde, ne trolajmo braći Srbima temu.

:kava

Vrh

PostPostano: 13 kol 2012, 12:00 

BBC je napisao/la:
Odjebi....

1.zena te naljutila ?

2.ne smijes joj nista ?

3.skontao si da su one elektricne promasaj ?

4.ruzno vrijeme u gornjoj at ? :zubati

Ma kakvi. Kombinacija ti i Junuz = čisti fašizam.
Moram se malo zabrinuti.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2012, 12:02 

Lebowski je napisao/la:

Ajde, ne trolajmo braći Srbima temu.

:kava

Meni ni Hrvati nisu braća, kamoli Srbi. Nema tu bratimljenja, niti vezanja zastava, a odnosi će biti dobri dok i jedna i druga strana za to budu imale interes.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2012, 12:57 

Treba promijeniti naslov teme u "Dešavanja u manjem bih entitetu". Da se ne uznemiravaju 100% Bosna sanjari.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2012, 13:16 

Ako imam Hrvatsku što će mi mala Hrvatska (HB). Ako sam Srbenda velika pa idem radije u Srbiju nego da ostanem u RS.

To je nas Hrvate koštalo zadnjih godina. BiH treba imat druge prednosti za Hrvata ili Srbina a ne hrvatstvo ili srpstvo, tu ne možeš pobijedit original.

Hrvati su naseljavali BiH krajem 19. st. zato što se u njoj moglo bolje živjet nego u Dalmaciji, a ne zato što je hrvatska. Želim opet vidjet slično.

:palacgore1 Pa da mi hrvati, srbi i ateisti poklopimo i napravimo normalnu evropsku zemlju :D

Vrh

PostPostano: 13 kol 2012, 13:36 

Nebula je napisao/la:
Ako imam Hrvatsku što će mi mala Hrvatska (HB). Ako sam Srbenda velika pa idem radije u Srbiju nego da ostanem u RS.

To je nas Hrvate koštalo zadnjih godina. BiH treba imat druge prednosti za Hrvata ili Srbina a ne hrvatstvo ili srpstvo, tu ne možeš pobijedit original.

Hrvati su naseljavali BiH krajem 19. st. zato što se u njoj moglo bolje živjet nego u Dalmaciji, a ne zato što je hrvatska. Želim opet vidjet slično.

:palacgore1 Pa da mi hrvati, srbi i ateisti poklopimo i napravimo normalnu evropsku zemlju :D

Zakljucak ti nije ispravan.Hrvati i Srbi ce "poklopiti", ukljucujuci i Hrvate i Srbe ateiste.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2012, 17:28 

Ajde, ne trolajmo drugovima Srbima temu.

Eh, da je malo odriješenih ruku i podrške, skičalo bi se brzo: Vratite nam škutorske fašiste... :zubati

Vrh

PostPostano: 13 kol 2012, 17:30 

U suštini, Junuz bi da ponovi ono što su ovde razne domaće i strane sile radile. Gurnemo sve pod tepih i družimo se zato što treba napuniti stomak.

Mora se priznati da je to dosad dalo sjajne rezultate...

Vrh

PostPostano: 13 kol 2012, 17:40 

Ako hoćete raspad, uzmite im osjećaj da imaju državu. Ili će bit doista multi-kulti, ili će se raspast. Primjer - Mostar.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2012, 17:42 

Junuze, niko ne od njih ne želi multi-kulti, kao ti. Ne samo da ne želi nego ne može trpjeti to.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2012, 17:42 

Sarajkadjevojka

slika :D

Vrh

PostPostano: 13 kol 2012, 21:03 

Metemma je napisao/la:
1. To je više problem FBiH, malo je teško izvesti izbalansiranost nacionalnog i građanskog tamo gdje su Srbi 95%... mi smo svi građani i Srbi ujedno, RS je nacionalna a ne višenacionalna država. To ne znači da ne treba svak da ima sva prava, samo to nije isto kao u FBiH.

2. Izbor između simbola ili ručka je nametanje lažne dileme.
Naravno da nemam namjeru da naturam, kome naturam?

3. Nekako nisi uspio da dočaraš u čemu se ista ogleda.

Pa u prvom pitanju si naveo odgovor na 3. Ta će vas stvar ukopat, stav da je RS srpska a ostale ko j. Sličan imaju i Bošnjaci u svezi BiH: BiH je "bosanska" a ostale ko j. Ni jedni ni drugi niste u pravu.

Ako si jedna RH, pa i Srbija ne dozvoljavaju takav stav, ko će dozvolit na dulji rok kvazidržavicama isto?

Razlika između te dvije situacije je što RS jeste srpska a BiH nije muslimanska. Ne zato što je to vekovna srpska zemlja u kojoj nema mjesta za bilo kog drugog, već zato što u njoj žive Srbi. I šta tu ima da se ne dozvoli, odnosno šta tu ima da nam naškodi?

"Ostale ko j" je najzdraviji mogući stav. Zanima nas naše dvorište. Zašto ja da uređujem Jablanicu ili Grude? Da određujem šta će djeca u Stocu da uče? Pa ne zanima me, i hebat ga. Zašto bi ovaj moj stav bio problematičan bilo kome?

Citat:
Korektnost jest da se obuzdaš u simbolici. Meni je draže vidjeti ovo što sam vidio u Čapljini nego zastava HB u po grada. I vrijednije. Ponosniji sam na Hrvate zbog ovog nego da je cijela Čapljina preplavljena zastavama. To je neki put koji bih volio vidjeti.

http://www.hercegbosna.org/kolumne/poli ... -6150.html

Pazi, bez uvrede, ti si jednostavno komunjara, koja ne podnosi nacionalne simbole. I opsjednut si njima. Nije tolerancija kad svi kriju svoje simbole, već kad svako ima svoje i poštuje tuđe. A ti bi da se svi mi pravimo da nismo ono što jesmo kako bi se tako bolje slagali i kako bi nas muslimani manje mrzili?

Nekidan sam bio na saboru kod manastira Sokolica na Ravnoj Romaniji. Tu je crkva gdje su navedena imena sve i jednog poginulog srpskog borca sarajevsko-romanijske regije. Tu je kapelica Sv. Petru Sarajevskom i ostalim mučenicima sarajevskim, sa imenima poginulih srpskih dobrovoljaca od 1912-18 sa područja sarajevsko-romanijske regije, kao i spisak poginulih četnika i njihovih jataka od 41. do 48.

Tu se pred crkvom vijore tri ogromne trobojke, a gdje god se okreneš vidiš po jednu.

I vidiš, tu su bili i ringišpili i djeca, igra, smijeh, pjesma... i uopšte im nisu trobojke smetale. Niti bi kakva šahovnica smetala tim pastrmkama u Čapljini.

Postavljaš lažne dileme - ako se okači šahovnica, pastrmke će uginuti. Niđe veze.

Ja hoću svoje simbole, svoj identitet, i neću nikad i nigdje da ga krijem. To je nešto što je meni važno, tebi nije. Pa ti se odreci toga, nemoj nas da ubjeđuješ.

Ja neću da se obuzdam u simbolici. Neću ići na Čaršiju i mlatiti zastavom "Sloboda ili smrt", ali na Ravnoj Romaniji hoću i crkvu i trobojku i kolo i pjesme i imena poginulih. Za koji kurac bih se ja odricao sebe? Da me neki Fikret iz Zavidovića voli? Jebe mi se.

Tvoja teorija o tome kako treba da se odreknemo sebe da bismo se voljeli je niđe veze. Prvo, kome treba takva ljubav, a drugo, kome uopšte treba ljubav od strane recimo muslimana? Mogu da ih poštujem ili da se pravim da ih poštujem koliko i oni mene, i to mi je sasvim dovoljno.

Mijenjam ljubav svih muslimana Bosne i Hercegovine za jedan Jovendan, i doplatiću ako treba.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2012, 21:04 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
U suštini, Junuz bi da ponovi ono što su ovde razne domaće i strane sile radile. Gurnemo sve pod tepih i družimo se zato što treba napuniti stomak.

Mora se priznati da je to dosad dalo sjajne rezultate...

Ali samo još jednom da probamo... nije dovoljno stotina hiljada ljudi poginulo i nije dovoljno godina normalnog razvoja izgubljeno...

Vrh

PostPostano: 13 kol 2012, 21:14 

1.za tebe je Karleusa takodje na nedostiznom intelektualnom nivou

Dosadna si.

Citat:
2.a ti si faca vjerovatno ?
3.jos jednom- nabroji svoja zivotna ostvarenja guslaru

I dalje si dosadna.

I strašno je koliko ste vi dosadni. Naiđe tako neka budalina, tipa Čede Jovanovića, Mirjane Karanović, i Bušnjaci prosto posvršavaju na njiha. I onda kad se usudiš da kažeš da je to šljam na koji se ne bi popi*ao da gore, skoče na tebe ko da si im majku uvrijedio. Kako možeš ti da ne voliš nekog koga oni vole... pa voli ti tvoje izdajnike i loše glumce. Mislim, jasno je meni da se oni vama sviđaju, ali ne vidim potrebu da smarate nas ostale da nam se svide.

Citat:
a)jesi makar moderator na onom forumu koji reklamiras ?
b)sta bi dao za klix, da budes mod ?
c)vjerovatno nemas nista drugo dodati, pa evo ti misljenje filmskih kriticara o " osrednjoj glumi Mirjane Karanovic ( obrati paznju na " osvojila sve nagrade ex yu prostora ) cime ? Tako sto je losa glumica ?

a) kom?
b) Junuzovu nevinost
c) fala

Citat:
Često je svojim izborom uloga izazivala kontroverze. Tako je 2003. postala prva srpska glumica koja se pojavila u jednom hrvatskom filmu nakon Domovinskog rata. Riječ je o filmu Svjedoci Vinka Brešana gdje tumači udovicu hrvatskog branitelja zbog čega je cijeli film bio javno prozivan. Godine 2005. podiže još više prašine odigravši glavnu ulogu u filmu Grbavica bosanske redateljice Jasmile Žbanić. 2007. prihvaća ulogu u norveškom filmu Blodsband gdje tumači majku kosovskog Albanca, te je srpski mediji ponovno optužuju za antisrpski stav. Ovakav izbor uloga nije joj narušio karijeru, nego joj je donio veliku podršku kulturne javnosti u regiji. Ostali važniji filmovi u kojima je glumila uključuju: Marjuča ili smrt (1987.) Underground (1995.), Bure Baruta (1998.), Život je čudo (2004.), Das Fräulein (2006.) i Na putu (2010.).

Dakle, šljam je jednostavno iskoristio potražnju za "srpskom" glumicom koja će glumiti u svakom propagandnom antisrpskom sranju, i od toga napravila karijeru.

Citat:
Filmski kritičari nazivaju je najboljom balkanskom glumicom svih vremena, a s obzirom na opus prepun uloga snažnih, karakternih žena, često je uspoređuju s Meryl Streep. Bila je nominirana i za Europsku filmsku nagradu.

Ovo mora da je sa nekog bošnjačkog sajta, ovoliko budalaština negdje drugdje je teško naći...

Citat:
Istaknuta je i kao borac za ljudska prava pa je tako 2008. dobila nagradu Osvajanje slobode koja se dodjeljuje ženi koja se svojim djelovanjem zalaže za afirmaciju principa ljudskih prava, pravne države, demokracije i tolerancije u društvu, te 2010. nagrade Konstantin Obradović za unaprijeđenje kulture ljudskih prava.

Nijednom je nisam čuo da spominje kršenje prava Srba na Kosovu...

Kao što rekoh, najobičnije plaćeničko smeće, osrednja glumica, petorazredna treba i moralna nula.

Jednostavno, Amerika sipa silne novce kako bi regrutovala srbijanski šljam i upregla u svoje ciljeve. Odziv je odličan.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1912 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 77  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 68 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: