HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 ruj 2025, 12:15.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 33949 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 523, 524, 525, 526, 527, 528, 529 ... 1358  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj
PostPostano: 07 lip 2018, 08:19 

Vladimir RUS je napisao/la:
Da, samo ko ce da nas vrati u originalni Dejton? SzP ili ova jos uvijek aktuelna (Dodikova) vlast koja je prenijela najvise nadleznosti sa RS na nivo BiH? :neznam

Dodik je zavio srbe u RS u crno i nanio tesko popravljivu stetu svojom politikom od 1997-8 do 2006
Sada mi se cini da SZP vodi istu takvu politiku koju je Dodik odbacio jer je kako je sam vise puta prizano bio mlad,glup i naivan
Srbi u RS su pritisnuti izmedju korumpiranih politicara oportunista i neprijteljski razpolozenih susjeda koji rade na unistenju RS a bez jake drzave RS Srbi nece opstati na ovim prostorima
Svaka probosanska politika i jacanje BIH vodi u nestanak Srba ,zato treba insistirati na izvornom Dejtonu ako zapad i muslimani nece da se vrate u okvire dogvorenog ustava iz Dejtona RS treba da napusti BIH.

Vrh

PostPostano: 07 lip 2018, 08:22 

nosferatu je napisao/la:
Da, samo ko ce da nas vrati u originalni Dejton? SzP ili ova jos uvijek aktuelna (Dodikova) vlast koja je prenijela najvise nadleznosti sa RS na nivo BiH? :neznam

Dodik je zavio srbe u RS u crno i nanio tesko poravljivu stetu svojom politikom od 1997-8 do 2006
Sada mi se cini da SZP vodi istu takvu politiku koju je Dodik odbacio jer je kako je sam vise puta prizano bio mlad,glup i naivan
Srbi u RS su pritisnuti izmedju korumpiranih politicara oportunista i neprijteljski razpolozenih susjeda koji rade na unistenju RS a bez jake drzave RS Srbi nece opstati na ovim prostorima
Svaka probosanska politika i jacanje BIH vodi u nestanak Srba ,zato treba insistirati na izvornom Dejtonu ako zapad i muslimani nece da se vrate u okvire dopovorenog ustava iz dejtona RS treba da napusti BIH.

Prvi uslov za to o čemu pišeš jeste eliminacija sadašnje "opozicije" kao iole ozbiljnog faktora a to je moguće ostvariti na izborima u oktobru.Sve dok imamo petu kolonu u našoj republici ne možemo mnogo da postignemo.

Vrh

PostPostano: 07 lip 2018, 08:31 

seherzada_begovica je napisao/la:
novovrijeme je napisao/la:

Bogteneubio jel i kontra nas drzis kao avatar srpski BNTV?
Ja ne znam da li na svijetu postoji i jedan narod koji bi pored pomoci HV, mudzehedina iz cijelog svijeta i NATO pakta zavrsio "izgenocidisan" u 24%...

Svidja mi se bijeljinska TV. I cijeli taj kraj, Brcko, Bijeljina, tu se naselilo dosta nasih sarajskih srbeka, pa ima nekakve kulture.

Banjaluka, seljaci iz potkozraja, lijevca, i glamoca. Zamisli da od toliko Srbeka, uspjeli su izabrati da ih predstavlja ni manje nivise nego - mesarski tehnicar iz Lijevca... :rigam Ali da, idealan reprezent srpstva - djaba mercedes i odijelo, kad je mentalni sklop seljacki, kmetski, kila dzigercetine i dvije kile snicle, haj narode, ojha... :smajl007

Naravno da ti se svidja, genetika je cudo.
Znas ti onu nasu: "Oj Turkinjo gdje su ti dimije".
Bice od tebe dobra Srpkinja. :palacgore1

Zapjevajmo jednu tuznu al vrh pjesmu uz tvoj i moj BNTV.

(ima i veselijih, pretrazi malo po YT BNTV, toplo ti preporucujem bend Zare i Goci (duduse posvadjali su se pa je upao Lazo) ima i o vama lijepih pjesama)

Vrh

PostPostano: 07 lip 2018, 12:18 

Srpsčanin je napisao/la:
nosferatu je napisao/la:

Dodik je zavio srbe u RS u crno i nanio tesko poravljivu stetu svojom politikom od 1997-8 do 2006
Svaka probosanska politika i jacanje BIH vodi u nestanak Srba ,zato treba insistirati na izvornom Dejtonu ako zapad i muslimani nece da se vrate u okvire dopovorenog ustava iz dejtona RS treba da napusti BIH.

Prvi uslov za to o čemu pišeš jeste eliminacija sadašnje "opozicije" kao iole ozbiljnog faktora a to je moguće ostvariti na izborima u oktobru.Sve dok imamo petu kolonu u našoj republici ne možemo mnogo da postignemo.

Sve dok imamo na vlasti Dodika koji po drugi put unistava Republiku Srpsku, ista ne moze ici napred. Potrebne su nam promjene da bi se sprijecila daljnja erozija i propadamje Republike Srpske i utre put za razvoj i napredak drustva i sistema.

Vrh

PostPostano: 07 lip 2018, 16:20 

A kad ju je prvi put uništavao?

Vrh

PostPostano: 07 lip 2018, 19:26 

Брчак je napisao/la:
A kad ju je prvi put uništavao?

Krajem 90-ih.

Vrh

PostPostano: 07 lip 2018, 21:27 

Kako? Ako je ko uništavao tu republiku 90-ih to su tvoji puleni, dolazak Plavšićevih i Dodika koji su 1998. stabilizovali situaciju, podijeljena republika bila, izolovana itd. A SDS palio na Palama da se ide protiv njih, građanski rat izazivali. Ali SDS pamet je uvijek bila na tom nivou jbg. Dok je SDS krao narodne pare tokom rata to ti je ok bilo jbg. Za stranku sve. Bot klasičan.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2018, 00:07 

Tebi je ocigledno pomuceno sjecanje kada je u pitanju taj period cim cak govoris da je tada sve bilo bolje. Jeste bilo bolje nego u ratu, to je nesumnjivo, ali u miru to je bio pocetak kraja postojanja RS. Cim je dosao na vlast na tenkovima SFOR-a, Dodik je u to doba mnoge nadleznosti koje su pripadale RS, prenio na nivo BiH, od kojih jedna je teritorijalna (Brcko). Dodik nije samo na taj nacin unistio RS, vec i na ekonomski. Evo jedan primjer, Cajavec koji je nekada zaposljavao 10000 ljudi u Banja Luci, nestao je 1999. u privatizaciji koja je tog giganta i nekadasnje BiH, kao i Jugoslavije, pretvorila u salon za priredbe i tako je od televizora, prostor tog nekadasnjeg giganta pretvoren u prostor za svadbe, rodjendane i druge proslave. U privatizaciji zapocetoj od strane tadasnjeg miljenika Zapada Dodika ni mnoge druge fabrike nisu medju zivima. Jos kada na to dodamo i Rafineriju nafte koja je vec odavno potonula, kao i Telekom Srpske koji je na tom putu, ostaje nsm samo da se uzdamo u neko cudo da nece otici u stecaj i da se nadamo da je ovo samo ruzan san, kao Dodikova vladavina sto jeste. Kad smo i kod podjele. Dodik je 1999. podijelio RS na dva dijela tako sto je Brcko dao u nadleznost BiH, a sto je jedina opstina u BiH koja je vlasnistvo BiH, cak ni Sarajevo to nije, samo Brcko. E moj Dodo, ti nas prod'o.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2018, 01:24 

Mir sa tobom Vladimire, prestani da radis protiv svog naroda, svoje drzave i svoje vjere, ne budi bijednik i placenik, takvi znas gdje vec zavrse, tvoja sreca da vecini mozes biti anoniman (meni naravno ne, znas na sta mislim) ...

Udahni duboko i razmisli sta radis i dali ti se isplati, bog sve vidi, a narod pamti ...

jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !

Vrh

PostPostano: 08 lip 2018, 02:30 

Mir i sa tobom Samire. Prestani da budes Bosnjak koji se uvlaci Srbima i Hrvatima u buljito i prestani da podrzavas Dodikov rezim koji radi protiv RS, protiv ostanka i opstanka srpskog naroda u RS, kao i protiv samog naroda. Ne budi poltron i sluga nakaradnog rezima, takve istorija ne pamti po dobrom, ako uopste i pamti takve slucajeve.

Sa latentnim prijetnjama ne mozes nista postici kod mene. Ja sam odavno ovuglao na to. Kad vidim da neko prekardasi ja ga prijavim moderaciji. Ako i to ne bude djelovalo, prijavicu i forum ako bude bilo potrebe za to. Evo upravo se jedan takav slucaj desio na jednoj temi. Prijavio sam istog i ocekujem potez moderacije. Ukoliko do sutra ne preduzmu nista, slijedi prijava i foruma nadleznim organima gonjenja, dakle ne samo BBC-ja.

Tacno je da bog sve vidi i bog sve zna. Zato i pada podrska Dodiku kod naroda. .

Vrh

PostPostano: 08 lip 2018, 03:20 

Cuj Samir, da si rekao Havdo, Edhem ili Alija pa i okej, kada bi i znao ko mi je djed, rekao bi izvini čika LakePlacid sto sam bio bezobrazan i sto sam vas uvrijedio misleci da ste poturica, ovako mozes budalesati do besvjesti ...

Tvoj je problem sto ne znas ko sve kucka na ovom forumu i previse si se opustio u pojedinim i kljucnim momentima, i to bi te jednog dana moglo kostati u svakom smislu, mnogo toga si iznio sto nije tacno, mnogo si ljudi prozvao, mnogo si lagao, petljao, insinuirao (rusenje ugleda i casti po zakonu), pozivao na javne nerede, na krivicna djela, dzabaleraske poput sirenja govora mrznje i sl. da i ne spominjem to je ono najmanje, dva puta si pozivao i na likvidaciju predsjednika Republike Srpske, ako mislis da sam se registrovao na ovaj forum slucajno, varas se, pogledaj samo na kojim temama sam aktivan, udjem dnevno na forum samo da vidim dali jos pišes, kada ne budes, znat cu zasto je to tako ...

I evo da ti otkrijem ekskluzivu, MUP Republike Srpske te uzeo na obradu po prijavi, i ovaj portal i vlasnik foruma ce biti kontaktirani ako vec nisu da dostave tvoje komplet podatke (poznati su, samo sto treba sluzbeno), i vjerovatno ces snositi zakonske sankcije po krivicnom zakonu Brcko Distrikta, naravno sve je fino zadokumentovano, presao si sve moguce granice i normalno da ce pojedinci i institucije reagovati, ipak nije ovo divlji zapad ko god sta mislio ...

jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !

Vrh

PostPostano: 08 lip 2018, 13:17 

I ja imam u svojoj familiji Hrvata, Bosnjaka, Nijemca i Crnogorca pa opet ne glumim ono sto nisam, a sto bi i tebi preporucio. Da se okrenes svome narodu i prestsnes da litas od Jugoslovena preko Bosanaca do Srba. Nemoj da se stidis svoga naroda. :neznam

Sam si rekao da si poturica. Ja to nisam rekao. Ocigledno je da si Bosnjak koji se stidi svoje nacije cim drugim Srbima pricas o Srpstvu po principu veceg Katolika od Pape. :D

Tvoj je problem i to ocigledno veliki sto jos od samog pocetka pisanja na ovom forumu lazes, mrsis, petljas, podmeces, uvrces, izvrces, prevrces, spinujes, dodajes i pakujes kroz svoje optuzbe proizvoljne tvrdnje i optuzbe sa ciljem sirenja dezinformacija i dezavuisanja citalacke publike koja na prvi pregled moze da povjeruje u ove tvoje nebuloze.

Drago mi je cuti da zbog.mene tj. mog pisanja nemas mira, sto govori da sam na pravom putu i da tek sada ne smijem odustati i posustati, ako sam uopste i prije posustajao u prezentaciji koliko je Dodikov rezim stetan i kriminalan po Republiku Srpsku i njen narod koji zbog te i takve politike, bjezi i iste glavom bez obzira cineci je vecom ljusturom i od same FBiH za sta je kriv Milorad Dodik i njegov nakaradni rezim, osim ako mislis da je moja pokojna baba neki faktor. :D

Slobodno me prijavi, cak te i ohrabrujem za to, stojim ti na usluzi da, da argumentovano sve demantujem i jos pritom kasnije tuzim tebe za lazne optuzbe i dobijem. S obzirom na to koliko si laznih optuzbi iznio na moj racun u kratkom vremenskom periodu svog boravka na ovom forumu, bice mi jos lakse da dokazem svoje tvrdnje.

Mnogo petljas i mutis da svako ko te nimalo ne zna, vec bi odavno podnio krivicnu prijavu protiv tebe za cyber bullying zbog toga sto jos od samog starta se tako ponasas: nemas argumenata, spustas raspravu na nivo licnih uvrijeda i kroz stalking mi prijetis sto meni govori da umam posla sa osobom koja je vec dosegla nivo za jednu ozbiljnu krivicnu prijavu, ako nastavis tim putem, a ne putem ozbiljnih argumenata koje se ticu teme.

Ocigledno ne znas pojam rijeci forum, da je to mjesto razmjenjivanja argumenata, a ne licnih uvrijeda i raznih drugih podmetanja koje nemaju vezesa temom rasprave.

Mirno spavaj Avdo. :D

Vrh

PostPostano: 08 lip 2018, 16:22 

Tebi je ocigledno pomuceno sjecanje kada je u pitanju taj period cim cak govoris da je tada sve bilo bolje. Jeste bilo bolje nego u ratu, to je nesumnjivo, ali u miru to je bio pocetak kraja postojanja RS. Cim je dosao na vlast na tenkovima SFOR-a, Dodik je u to doba mnoge nadleznosti koje su pripadale RS, prenio na nivo BiH, od kojih jedna je teritorijalna (Brcko). Dodik nije samo na taj nacin unistio RS, vec i na ekonomski. Evo jedan primjer, Cajavec koji je nekada zaposljavao 10000 ljudi u Banja Luci, nestao je 1999. u privatizaciji koja je tog giganta i nekadasnje BiH, kao i Jugoslavije, pretvorila u salon za priredbe i tako je od televizora, prostor tog nekadasnjeg giganta pretvoren u prostor za svadbe, rodjendane i druge proslave. U privatizaciji zapocetoj od strane tadasnjeg miljenika Zapada Dodika ni mnoge druge fabrike nisu medju zivima. Jos kada na to dodamo i Rafineriju nafte koja je vec odavno potonula, kao i Telekom Srpske koji je na tom putu, ostaje nsm samo da se uzdamo u neko cudo da nece otici u stecaj i da se nadamo da je ovo samo ruzan san, kao Dodikova vladavina sto jeste. Kad smo i kod podjele. Dodik je 1999. podijelio RS na dva dijela tako sto je Brcko dao u nadleznost BiH, a sto je jedina opstina u BiH koja je vlasnistvo BiH, cak ni Sarajevo to nije, samo Brcko. E moj Dodo, ti nas prod'o.

Ja tebe pitam za kraj 90-ih, ti mi spominješ rafineriju i Telekom Srpske. Što se tiče privatizacije, s time se moralo početi, počelo se i u Srbiji tada, a pljačkaških privatizacija je definitivno bilo, ali nije ni tu sve crno i bijelo. Svjesno generalizuješ tu. Ja stojim pri tome da je pobjeda koalicije 'Sloga' 1998. nad ovim iz SDS-a bila dobra stvar za Republiku Srpsku.

Brčko je bilo kompromisno rješenje i složićeš se uspješno , koje je iako zasebno kao Distrikt, u isto vrijeme pod zajedničkim vlasništvom Republike Srpske i Federacije, i u slučaju nekih razdvajanja ono što je bilo do 1999. dio RS-a, dakle grad i koridor prema Lončarima se vraća u vlasništvo Srpske.

Prvi te podržavam da kritikuješ Dodika ali ne da ga napadaš za sve moguće loše što se desilo i da kao u slučaju smrti Davida prenosiš svaku glupost koju napiše neki tamo bloger.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2018, 18:14 

Брчак je napisao/la:

Ja tebe pitam za kraj 90-ih, ti mi spominješ rafineriju i Telekom Srpske. Što se tiče privatizacije, s time se moralo početi, počelo se i u Srbiji tada, a pljačkaških privatizacija je definitivno bilo, ali nije ni tu sve crno i bijelo. Svjesno generalizuješ tu. Ja stojim pri tome da je pobjeda koalicije 'Sloga' 1998. nad ovim iz SDS-a bila dobra stvar za Republiku Srpsku.

Brčko je bilo kompromisno rješenje i složićeš se uspješno , koje je iako zasebno kao Distrikt, u isto vrijeme pod zajedničkim vlasništvom Republike Srpske i Federacije, i u slučaju nekih razdvajanja ono što je bilo do 1999. dio RS-a, dakle grad i koridor prema Lončarima se vraća u vlasništvo Srpske.

Prvi te podržavam da kritikuješ Dodika ali ne da ga napadaš za sve moguće loše što se desilo i da kao u slučaju smrti Davida prenosiš svaku glupost koju napiše neki tamo bloger.

Ja ne mislim (samo) na privatizaciju Telekoma Srpske i (dvije) Rafinerije, vec i na preduzeca poput Cajaveca koji je nekad zaposljavao 10000 radnika da bi nakon privatizacije koju je pokrenuo Dodik, 1999 ta firma je prestala sa radom. Danas u jednom od objekata tog nekada mocnog industrijskog kompleksa nalazi se salon za svsdbe i druge svecane priredbe. Od televizora do praseceg pecenja. Eto koliko je taj dio istorije bio bolji. Koliko i sad kada opet Dodikov rezim preko rezimske televizije spominjeraststandarda, a kad se osvrnes oko sebe malo-malo pa neko ode u Njemacku. Gdje je bio taj razvoj. Cajavec nije jedini primjer privrednog groblja. Tu je i Fruktona i druge firme. Ja se sjecam 2004 u besplatnom casopisu ili sta vec, kojeg je izdavala Banjalucka berza (da, Banjalucka berza je imala svoj casopis ili tako nesto). U tom casopisu Fruktona i jos neke firne koje su tada privatizovane, a koje su kasnije u doba opet Dodika propale, bile su za vrijeme SDS-a uspjesne, da bi za vrijeme opet Dodika propale. Dodik je samo nastavio svoju praksu unistavanja RS, ovaj put bez podrske Amerike. To je ujedno i jedina razlika u odnosu na prvi period Dodikove vladavine. Toliko o pozitivnom djelovanju Dodika u prvom mandatu. Kad god je Dodik vladao Srpskom uvijek je neka pljacka bila posrijedi. Prvo privatizacijska, a zatim sada i preko kredita. Ja ne kazem da su ovi drugi nesto bolji, ali Dodika i to samog tesko ce iko nadmasiti u kriminalu. On je bio i ostao simbol kaubojstva u politici. Niko ne kaze da privatizacije nije trebalo biti samo nacin na koji je ista sprovedena je blago receno kriminalan, kao i ova vlast koja i sama za sebe voli da kaze da je vlada u kontinuitetu, a sad znam i u kontinuitetu cega. Dodik nastavlja zadatak koji je svojevremeno zapoceo, a to je unistenje Republike Srpske s tim da ovaj put preko zaduzenja i uz bacanje prasine narodu u oci.

I o kompromisu i o uspjesnosti da se govoriti. O konpromisu kojeg nije ni bilo vec je Dodik mimo znanja naroda utopio Brcko u Distrikt u vlasnistvu BiH. Isto ono Brcko za kojeg je Slobodan Milosevic slavodobitno u Dejtonu 1995 rekao da je dobio Brcko ("imamo Brcko"), a kojeg je Dodik krajem 90-ih, dok je bio Klintonov igrac, predao tako reci bez ijednog ispaljenog metka. Uprkos ostrom reagovanju stanovnistva Dodik je predao Brcko. Ako se sjecas padale su kamenice kad je Dodik predao Brcko. Sad nista nije bolje, osim fasada zgrada, ali to se niti jede niti se pije i govori samo da su u ovih 20-ak godina lokalne gradjevinske firme imale pune ruke posla. Koridor ka Loncarima je i u doba Brckog u vlasnistvu RS bio u RS, sad vise nije. Sad sve do Loncara je Distrikt koji je u vlasnistvu BiH, a sto je jedina teritorija koja je vlasnistvo BiH, ne entiteta.

Taj kondominijum tj. zajednicko vlasnistvo, egzistira samo u Dodikovim rijecima. :neznam

Sto se tice uspjesnosti projekta Distrikt Brcko, u Brckom je ista stopa nezaposlenosti. kao na nivou BiH. Toliko o "uspjesnosti". U pocetku je i bilo tako jedno nekoliko godina, dok sad vec deceniju na sceni je ono sto je i u RS i BiH, a to je propadanje. Brcko je danas grad-slucaj. Jos jedino zgrade svjedoce da se bilo dobro pocelo, ali lose zavrsilo. Osim toga pogledaj iz koje opstine u BiH ss narod najvise seli u inostranstvo i vidjeces da je Brcko na samom vrhu po tome, ako ne cak i prvo.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2018, 18:18 

Ako ne znas sta je ispravno gledas sta kazu dokazani srpski neprijatelji
1997 muslimani i zapadnjaci su podrzavali slogu a kudili onaj stari tvrdolinijaski prvi SDS
Dodik je bio svjez vjetric na Balkanu,miljenik zapada i njihova marioneta
Nasilino preuzmanje vlasti uz pomoc nato tenkova ,zauzmenjem tv releja i dolazak kolacije sloga na vlast je pocetak politickog,ekonomskog,demografskog sloma RS i oznacio je ponovnu reintegraciju BIH,muslimani ni u najludjim snovima nisu mogli zamisliti 1997 da ce imati ovo sto danas imaju

Sto se tice privatizacije
Prvi SDS je usvojo jedan jako kvalitetan pravedan zakon o privatizaciji ali ga je marionetska vlada ukinula cim su dosli na vlast 1998 po direktivama MMF donesen je novi zakon kojem je cilj bio potpuno unistavanje ekonomije

Ne znam koji su Dodikovi motivi , zasto je okrenuo curak i otkazao poslusnost,sam je izjavio da je bio mlad i naivan i da je zbog toga bio stetocina i radio protiv interesa svog naroda..
Danas su svi osvjedoceni neprijatelji protiv njega to znaci da ispravno radi a na drugoj strani imas ove iz SZP koje muslimani i zapadnjaci podrzavaju kao nekad Dodika
Dakle za mene nema dvojbe ko je danas stetocina i ko radi na stetu naroda

Vrh

PostPostano: 08 lip 2018, 18:38 

To da je Dodik bio mlad i naivan, to je prica za malu djecu s obzirom na to da taj nije nikad nio mlad, a i ovo drugo je pod znakom pitanja. Dodik sada ima 59 godina, skoro jos malo pa 60. Prije 20 godina je imao 39 godina. Kod nas je covjek dijete sve do 60-e. :zubati

Taj je itekako bio svjestan sta je radio i sta sada radi. Sama cinjenica da je jedan dobar zakon o privatizaciji zamijenio stetnim govori i o njegovim namjerama. Sada opet, uz podrsku MMF-a, ovaj put preko kredita, unistava RS.

To da je sada SzP kao nekad Sloga je samo fraza sa ciljem izjednacenja Dodikovog unistenja RS: i prvog i drugog sa SzP-ovim na nivou BiH koji niti nesto odmaze, niti pomaze RS.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2018, 09:44 

To da je Dodik bio mlad i naivan, to je prica za malu djecu s obzirom na to da taj nije nikad nio mlad, a i ovo drugo je pod znakom pitanja. Dodik sada ima 59 godina, skoro jos malo pa 60. Prije 20 godina je imao 39 godina. Kod nas je covjek dijete sve do 60-e. :zubati

Taj je itekako bio svjestan sta je radio i sta sada radi. Sama cinjenica da je jedan dobar zakon o privatizaciji zamijenio stetnim govori i o njegovim namjerama. Sada opet, uz podrsku MMF-a, ovaj put preko kredita, unistava RS.

To da je sada SzP kao nekad Sloga je samo fraza sa ciljem izjednacenja Dodikovog unistenja RS: i prvog i drugog sa SzP-ovim na nivou BiH koji niti nesto odmaze, niti pomaze RS.

Mektic,Krsmanovic i Bosic me podsjecaju na onog starog Dodika iz 1998
Sa Dodikom znamo na cemu smo ako ovi uzmu vlast i dok njima dodje iz guzice u glavu kao Dodiku odose Srbi i RS u nepovrat

Vrh

PostPostano: 09 lip 2018, 09:44 

Ako je i bilo nekih sumnji,nedoumica da li jesu ili nisu izdajnici,time što su kao opozicija tj.manjina koristeći se naklonošću američke ambasade,u zajedničkim institucijama uzurpirali mjesta koja pripadaju predstavnicima Republike Srpske, stranke odnosno vodeći likovi iz tzv.szp su počinili izdaju i zločin prema svojoj republici.Nema dalje od toga.To su izdajnici i peta kolona.Bakirove sluge i počasni gosti na kongresu njegove partije na kome se usvajen dokument kojim se predviđa ukidanje Republike Srpske.Tome su oni aplaudirali.Yebo im pas mater.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2018, 10:08 

Srpsčanin je napisao/la:
Ako je i bilo nekih sumnji,nedoumica da li jesu ili nisu izdajnici,time što su kao opozicija tj.manjina koristeći se naklonošću američke ambasade,u zajedničkim institucijama uzurpirali mjesta koja pripadaju predstavnicima Republike Srpske, stranke odnosno vodeći likovi iz tzv.szp su počinili izdaju i zločin prema svojoj republici.Nema dalje od toga.To su izdajnici i peta kolona.Bakirove sluge i počasni gosti na kongresu njegove partije na kome se usvajen dokument kojim se predviđa ukidanje Republike Srpske.Tome su oni aplaudirali.Yebo im pas mater.

Srbi i RS trebaaju zakon djelovanju predstavnika RS u zajednickim organima drzavne zajednice BIH kojim bi se zaustavila daljna erozija RS i jacanje BIH.U zakonu jasno propisati da predstavnici RS u zajednickim organima za sve odluke i djelovanje moraju da traze saglasnost narodne skupstine RS
I sam Dejtonski ustav je tako propisao parlamentarna skupstina predstavnicki dom gde dolaze predstavnici entiteta i dom naroda.Na dejtonskim pregovorima je bilo dosta sporenja oko nacina izbora predstavnika entiteta u predstavnicki dom.Milosevic je trazio skupstina RS i skupstina muslimansko hrvatske federacije biraju predstavnike enitieta medjutim Alija je insistirao da to bude na direktnim izborima.Milosevic je na kraju popustio i to je bila velika greska,muslimani nastoje od predstavnickog doma entiteta i doma naroda da naprave nekakv drzavni parlament BIH koji odlucuje o svemu i svacem
Predstavnici entiteta i naroda u parlamentarnoj skupstini po ustavu mogu da se dogovaraju i odlucuju samo u okviru 10 zajednickih nadleznosti koje su definisane ustavom odnosno Anekosm 4 Dejtonskog mirovnog ugovora

Vrh

PostPostano: 09 lip 2018, 10:41 

nosferatu je napisao/la:

Mektic,Krsmanovic i Bosic me podsjecaju na onog starog Dodika iz 1998
Sa Dodikom znamo na cemu smo ako ovi uzmu vlast i dok njima dodje iz guzice u glavu kao Dodiku odose Srbi i RS u nepovrat

Sa kameleonom kakav je Dodik, cak ni njegovi simpatizeri ne znaju na cemu su. Taj se covjek spreman da rusi RS (sta je vec uradio) samo da bi dosao na vlast i optuzivati opoziciji u RS za sve i svasta samo da bi sto duze opstali na vlast. To je ta Dodikova promjena. Od covjeka koji ne preza od nicega samo da bi dosao na vlast do covjeka koji koristi sve nacine samo da bi opstao na vlasti. Taj je odavno zaboravio na narod, ako js uopste ikada o istok i mislio.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2018, 10:48 

Evo malo o MMF,bilderberzima,trileterali,ekonomskim ubicama zapada kojima je cilj potpuno unistenje i istrebljenje naroda,potpuno isti scenario i u RS

http://www.youtube.com/watch?time_conti ... 9FzZWHWyp4

Vrh

PostPostano: 09 lip 2018, 10:55 

Srpsčanin je napisao/la:

Dodikov zlocinacki rezim je po ko zna koji put pokazao svu svoju licemjernost kada je za lobiste uzeo Amerikance koji uz to su lobirali i za Siptare na Kosovu sto samo dodatno govori o tome koliko je Dodikova vlast, osim sto je kriminalna, i izdajnicka je po ko zna koji put.

Reklo bi se, nakon dolaska na vlast na tenkovima SFOR-a krajem 90-ih, prodaje Brckog i raznih drugih oblika unistavanja RS organizovanih od strane i tada kriminalnog Dodikovog rezima, isti ce poceti raditi u interesu naroda u RS, no isti je u zadnjih 4 godine jos gori, grdji i destruktivniji, prije svega prema RS koju je dove na ivicu propasti.

S time je Dodikova vlast pokazala sa osim sto je destruktivna prema narodu u RS, takodje je i licemjerna posto optuzuju SzP za ono sto SNSD radi jos od svoga formiranja.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2018, 11:49 

nosferatu je napisao/la:
Srpsčanin je napisao/la:

Srbi i RS trebaaju zakon djelovanju predstavnika RS u zajednickim organima drzavne zajednice BIH kojim bi se zaustavila daljna erozija RS i jacanje BIH.U zakonu jasno propisati da predstavnici RS u zajednickim organima za sve odluke i djelovanje moraju da traze saglasnost narodne skupstine RS
I sam Dejtonski ustav je tako propisao parlamentarna skupstina predstavnicki dom gde dolaze predstavnici entiteta i dom naroda.Na dejtonskim pregovorima je bilo dosta sporenja oko nacina izbora predstavnika entiteta u predstavnicki dom.Milosevic je trazio skupstina RS i skupstina muslimansko hrvatske federacije biraju predstavnike enitieta medjutim Alija je insistirao da to bude na direktnim izborima.Milosevic je na kraju popustio i to je bila velika greska,muslimani nastoje od predstavnickog doma entiteta i doma naroda da naprave nekakv drzavni parlament BIH koji odlucuje o svemu i svacem
Predstavnici entiteta i naroda u parlamentarnoj skupstini po ustavu mogu da se dogovaraju i odlucuju samo u okviru 10 zajednickih nadleznosti koje su definisane ustavom odnosno Anekosm 4 Dejtonskog mirovnog ugovora

Način izbora predstavničkog doma propisan je izbornim zakonom koji je nametnut od Visokog predstavnika.Dejtonom nije propisano kako će predstavnički dom biti izabran neposrednim izborima ili posrednim izborom od strane entitetskih parlamenta.Rješenje koje je nametnuo visoki predstavnik jeste nepovoljno po RS ali ni takvo ne bi predstavljalo opasnost da nema kvislinga.Kad imaš kvilslinge kamuflirane u borce za pravdu,borbe za istinu,borce za borbu protiv krimalala,za narodna prava i sl kakav je slučaj u Republici Srpskoj koja je izložena agresiji specijalnim ratom onda nikakav zakon tu ne pomaže.Prvo što bi se dogodilo jeste da bi usvajanje takvog zakona i agresorska strana i domaći izdajnici Borenović,Govedarica,Čavić i iskoristili za optužbe o kršenju Dejtona,separatizmu i sl i odbili bi da ga primjenjuju. Oni su zapravo odmetnici,pobunjenici protiv Republike Srpske i tako ih treba posmatrati i tretirati.Moraju izdajnici da budu nemilosrdni suzbijeni,zatučeni,da od njih ništa ne ostane a kad to bude ostvareno stvaraju se pretpostvke za jačanje pozicije RS.Ne možemo da vodimo borbu na dva fronta istovremeno i protiv agresora i protiv opozicije koja nije opozicija u Srpskoj nego opozicija Srpskoj.Prvo njih zatući...

Vrh

PostPostano: 09 lip 2018, 12:14 

Zlocinacki i anti-narodni rezim na celu sa kriminalcem, tiraninom, destruktorom i diktatorom Milo(k)radom Dodikom unistavao je i unistava Repuliku Srpsku. Ako mu narod da sansu da ga unisti i treci put, necemo se moci, mada vec odavno ne mozemo, da se vadimo na Bakira i Bosnjake, mrski ili "mrski" Zapad, globalnu krizu, opoziciju, vremenske nepogode i tako sve do vanzemsljaca i dalje. Samo je nebo granica u ljudskoj gluposti Dodikovog rezima kojem su svi krivi, samo oni ne. Sta nam to govori o rezimu Milorada Dodika koji je uz to kreditima unistava Srpsku zaduzujuci tako i praunucice. Takva vlast zasluzuje da bude smijenjena na izborima koji slijede posto nisu nista novo ponudili RS, cak su i oduzeli ovoj zemlji (RS) i ovom narodu (srpskom narodu u RS i drugim koji sa njim zive) buducnost koja je pod ovim rezimom pod znakom pitanja.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2018, 14:41 

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... kISNfTKEC0
Ovako će biti i u oktobru samo što će i pobjeda biti još mnogo ubjedljivija a i izbori su republički pa će Dodik mnogo više da likuje,biće mnogo bratalniji nego inače.Kvislinzi neće imati hraborsti ni da se oglase :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 33949 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 523, 524, 525, 526, 527, 528, 529 ... 1358  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: dunno, mrnjav i 40 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: