HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 lis 2025, 15:32.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 34004 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 526, 527, 528, 529, 530, 531, 532 ... 1361  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj
PostPostano: 02 srp 2018, 10:27 

slika

Narodna skupština Republike Srpske

Klub poslanika SNSD

Radovan Višković
Marko Vidaković
Igor Žunić
Vesna Jungić
Siniša Maksimović
Danijela Mrđa
Bojan Vidić
Zorica Kuzmanović-Vasilić
Dušica Šolaja
Snježana Kelečević
Vanja Bajić
Dalibor Pavić
Čedo Vuković
Nataša Radulović
Željka Stojičić
Nenad Kuzmić
Dragoljub Davidović
Radovan Vuković
Drago Kalabić
Ilija Tamindžija
Milica Lovrić
Goran Jerinić
Srđan Milović
Vlado Gligorić
Gordana Tešanović
Jasna Lukić
Svetozar Jovanović
Obren Marković
Veljko Marić
http://www.narodnaskupstinars.net/?q=ci ... 1%82%D0%B0

Klub poslanika SDS-SRS

Vukota Govedarica
Stevo Joksimović
Snježana Božić
Branko Butulija
Nade Planinčević
Sonja Karadžić-Jovičević
Nikola Gavrić
Davor Šešić
Milanko Mihaljica
Nedeljko Glamočak
Miladin Stanić
Novak Motika
Dragomir Vasić
Slađana Nikolić
Siniša Ilić
Želimir Nešković
Dušan Berić
Igor Ostojić
http://www.narodnaskupstinars.net/?q=ci ... 1%80%D1%81

Klub poslanika PDP

Branislav Borenović
Milan Švraka
Adam Šukalo
Cvjetin Vilotić
Perica Bundalo
Dragan Galić
Miroslav Brčkalo
http://www.narodnaskupstinars.net/?q=ci ... 1%81%D0%B0

Klub poslanika DNS

Spomenka Stevanović
Nedeljko Čubrilović
Milan Dakić
Slavko Glogorić
Neda Petrić
http://www.narodnaskupstinars.net/?q=ci ... 0%B5%D0%B7

Klub poslanika koalicije Domovina

Admir Čavka
Senad Bratić
Nedim Čivić
Ivana Lovrić
Mihnet Okić
http://www.narodnaskupstinars.net/?q=ci ... 0%BD%D0%B0

Klub poslanika Socijalističke partije

Slobodan Protić
Dragan Ristić
Dobrila Drinić-Malić
Zdenka Gojković
Nedeljko Milaković
http://www.narodnaskupstinars.net/?q=ci ... 1%98%D0%B5

Klub poslanika Narodnog demokratskog pokreta

Krsto Jandrić
Zorka Andrić
Dragan Čavić
Zdravko Krsmanović
http://www.narodnaskupstinars.net/?q=ci ... 0%B5%D1%82

Slobodni Demokratski srpski klub

Darko Banjac
Duško Ivić
Slavko Dunjić
Nenad Stevandić
http://www.narodnaskupstinars.net/?q=ci ... 1%83%D0%B1

Samostalni poslanici

Goran Đorđić
Zlatko Maksimović
Vojin Mitrović
Ilija Stevančević
Simuna Žakula
Zoran Pologoš
http://www.narodnaskupstinars.net/?q=ci ... 0%B8%D0%BA

Vrh

PostPostano: 02 srp 2018, 13:47 

Jel vam to Mile daje ludara da jedete

Vrh

PostPostano: 04 srp 2018, 07:24 

"fizički prijetio" =))

Citat:
Tokom rasprave o izvještaju Anketnog odbora u slučaju stradanja Davida Dragičevića, ministar MUP-a RS-a Dragan Lukač je od rukovodstva NSRS-a zatražio da smire Adama Šukala koji je upućivao komentare iz poslaničke klupe. Nakon toga uslijedila je Lukačeva rečenica:

"Smirite ga. To je pristojnost narodnog poslanika koji ne dozvoljava ovdje nikome da priča. Nemojte da ga ja smirujem, neće biti dobro", poručio je Lukač.

Ministar MUP-a RS-a nije stao na tome već je Šukalu uputio riječi: "Kad god, momčino. Hoćemo li odmah? Hajmo."

https://www.klix.ba/vijesti/bih/lukac-fizicki-prijetio-sukalu-hocemo-li-hajmo-nikad-nisam-odbio-izazov/180703128

Us*** se p*** :smijeh

jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !

Vrh

PostPostano: 04 srp 2018, 11:36 

Burna rasprava u Skupštini RS-a uoči glasanja u slučaju "David Dragičević"

https://www.klix.ba/vijesti/bih/burna-r ... /180704031

Vide i Bošnje da od obojene revolucije nema ništa. 8 komentara za pola sata. Da misle da ima, bilo bi ih već 300.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2018, 15:04 

Kume, što obrisa ono?

Vrh

PostPostano: 04 srp 2018, 15:35 

manite se muniranja i vrijeđanja

Vrh

PostPostano: 04 srp 2018, 15:36 

Neka se i one mane pa bumo i mi prestali. Kako ono ide, na ljubav uzvrati ljubavlju.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2018, 15:39 

može, ali bez vrijeđanja naravno, Laki je pretjerao jbga

Vrh

PostPostano: 04 srp 2018, 16:03 

S obzirom na lovu koju njih par izmuzoše u ovih 20ak godina, amortizovaće one te uvrede. Bitno je da ih lova ne vrijeđa. A i one vole to. Što me više napadaju, više ću visiti na TV, više će mi i love kanuti . One anonimne za koje niko nije čuo ko jebe. Što kaže brkata, "ne znam ja ništa šta se desilo u Ahmićima ... Jedino Srebrenica, Srebrenica i Srebrenica, ništa drugo". Pa jebem mu majku, kako bi i znala kad živi ko lord.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2018, 07:26 

Događaj od prošle nedelje: dodela nagrada najboljim svršenim srednjoškolcima iz Srbije i Srpske na Belom dvoru.
http://www.royalfamily.org/crown-prince ... of-srpska/

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo sa ministrima obrazovanja Srbije i Srpske:
slika

Slike sa događaja koji svedoči o jedinstvu između Timoka i Une, o pripremi nove elite koja će da bude verna Kruni i Otačestvu:
slika
slika
slika
slika

Živeo NJKV Aleksandar II. Živela Srbija. Živela Srpska. Živelo jedinstvo Srpskih Zemalja. :)

(Ne zamerite zbog euforije, ali meni, kao monarhisti, srce zaigra zbog ovakvih prizora. :D )

Vrh

PostPostano: 06 srp 2018, 08:38 

aleksije radicevic je napisao/la:
Događaj od prošle nedelje: dodela nagrada najboljim svršenim srednjoškolcima iz Srbije i Srpske na Belom dvoru.
http://www.royalfamily.org/crown-prince ... of-srpska/

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo sa ministrima obrazovanja Srbije i Srpske:
slika

Slike sa događaja koji svedoči o jedinstvu između Timoka i Une, o pripremi nove elite koja će da bude verna Kruni i Otačestvu:

Živeo NJKV Aleksandar II. Živela Srbija. Živela Srpska. Živelo jedinstvo Srpskih Zemalja. :)

(Ne zamerite zbog euforije, ali meni, kao monarhisti, srce zaigra zbog ovakvih prizora. :D )

Ta budala je čestitao građanima hapšenje Ratka Mladića.On je kraljevsko visočanstvo koliko sam i ja kraljevsko visočanstvo.Engleska bitanga i parazit.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2018, 22:58 

Srpsčanin je napisao/la:
Ta budala je čestitao građanima hapšenje Ratka Mladića.On je kraljevsko visočanstvo koliko sam i ja kraljevsko visočanstvo.Engleska bitanga i parazit.

Pa nemoj tako brate Srpsčanine. Dinastija je svedočanstvo naše državnosti i državotvornosti. Šta je NJKV rekao za Mladića, ne znam. Ali Mladić je uhapšen pod vlašću Borisa Tadića. Ja i Borisa smatram patriotom, koji u tom trenutku nije mogao drugačije. A NJKV je morao da radi stabilnosti podrži vodeće političare. Mladićeva sudbina je bila već određena od strane svetskih moćnika i niko u Srbiji tu nije mogao ništa da učini, s obzirom koliko su nas pritegli. Zbog toga ne treba kriviti ni NJKV ni Tadićevu vladu. Setimo se sudbine Karađorđa Petrovića, pretka NJKV. No, narod je svestan da knjaz Miloš tada nije mogo drugačije, da je ta glava ugrađena u temelj države, i zbog toga niko neće Miloša Velikog nazvati izdajnikom. Da je patriotizam NJKV imalo sporan, pa ne bi Kusturica i drugi ljudi, nesumnjivo patriote, bili članovi Krunskog Saveta.

Nisi u pravu da NJKV nije kraljevsko visočanstvo. Ne samo zbog toga što je to Kraljevska Porodica, nego što On praktično obavlja funkciju monarha i predstavlja naš narod i zemlju. Susreće se sa ambasadorima, svetskim državnicima. Centralna je ličnost za sve naše nacionalne elite, od Crkve i Akademije, do vojske i politike. Učestvuje u ceremonijama i narodnim okupljanjima, a Njeno Veličanstvo se bavi humanitarnim radom. Ništa veću, ako ne manju, ulogu nemaju ni monarsi u parlamentarnim evropskim monarhijama.
Imao sam priliku da razgovaram sa članom Krunskog Saveta, Čedom Antićem. On kaže da će restauracija Kraljevine biti posledica dogovora elita. Sadašnje naše elite su se definitivno priklonile Dvoru, da je već sada jasno da su ostaci republikanstva čist višak. Pa je za očekivati da to bude i formalno razrešeno.
Slika iz Kruševca, na ovogodišnji Vidovdan:
slika
http://www.royalfamily.org/royal-couple ... -krusevac/
Centralno mesto u povorci pripada NKV i Patrijarhu, a ne državnom službeniku Gašiću, što govori kome u našem društvu pripada naviše počasti.
Vojska prati NJKV i Patrijarha:
slika
Generali i NJKV:
slika
Levičarski političari za Kralja:
slika

Da ne dužim dalje, naš narod je mentalitetski za Kralja, pa da ne bi bilo kao do sada da predsednike, koji su bili svakakvi, poštovao kao kraljeve, treba mu dati pravog kralja. ;)

Vrh

PostPostano: 07 srp 2018, 08:33 

Srpsčanin je napisao/la:

Pa nemoj tako brate Srpsčanine. Dinastija je svedočanstvo naše državnosti i državotvornosti. Šta je NJKV rekao za Mladića, ne znam. Ali Mladić je uhapšen pod vlašću Borisa Tadića. Ja i Borisa smatram patriotom, koji u tom trenutku nije mogao drugačije. A NJKV je morao da radi stabilnosti podrži vodeće političare. Mladićeva sudbina je bila već određena od strane svetskih moćnika i niko u Srbiji tu nije mogao ništa da učini, s obzirom koliko su nas pritegli. Zbog toga ne treba kriviti ni NJKV ni Tadićevu vladu. Setimo se sudbine Karađorđa Petrovića, pretka NJKV. No, narod je svestan da knjaz Miloš tada nije mogo drugačije, da je ta glava ugrađena u temelj države, i zbog toga niko neće Miloša Velikog nazvati izdajnikom. Da je patriotizam NJKV imalo sporan, pa ne bi Kusturica i drugi ljudi, nesumnjivo patriote, bili članovi Krunskog Saveta.

Nisi u pravu da NJKV nije kraljevsko visočanstvo. Ne samo zbog toga što je to Kraljevska Porodica, nego što On praktično obavlja funkciju monarha i predstavlja naš narod i zemlju. Susreće se sa ambasadorima, svetskim državnicima. Centralna je ličnost za sve naše nacionalne elite, od Crkve i Akademije, do vojske i politike. Učestvuje u ceremonijama i narodnim okupljanjima, a Njeno Veličanstvo se bavi humanitarnim radom. Ništa veću, ako ne manju, ulogu nemaju ni monarsi u parlamentarnim evropskim monarhijama.
Imao sam priliku da razgovaram sa članom Krunskog Saveta, Čedom Antićem. On kaže da će restauracija Kraljevine biti posledica dogovora elita. Sadašnje naše elite su se definitivno priklonile Dvoru, da je već sada jasno da su ostaci republikanstva čist višak. Pa je za očekivati da to bude i formalno razrešeno.
Slika iz Kruševca, na ovogodišnji Vidovdan:
slika
http://www.royalfamily.org/royal-couple ... -krusevac/
Centralno mesto u povorci pripada NKV i Patrijarhu, a ne državnom službeniku Gašiću, što govori kome u našem društvu pripada naviše počasti.
Vojska prati NJKV i Patrijarha:
slika
Generali i NJKV:
slika
Levičarski političari za Kralja:
slika

Da ne dužim dalje, naš narod je mentalitetski za Kralja, pa da ne bi bilo kao do sada da predsednike, koji su bili svakakvi, poštovao kao kraljeve, treba mu dati pravog kralja. ;)

Nije pitanje da li je ili nije trebalo isporuciti Mladica.Samo kreten moze tako nesto cestitati gradjanima.Da je privatno cestitao Tadicu ili ministru policije,to bi bilo nesto drugo.Uopste,taj samoproklamovani prestolonasljednik jeste jedno nistavilo koga Srbija sto prije treba da skine sa grbace.Monarhije mozda imaju nekog malog smisla u zemljama gde postoji aristokratija,U Srbiji je nema pa tu glupu ideju o uspostavljanju monarhije treba sto prije zaboraviti.
Cedomir Antic u javnosti Srbije dosta dobro zastupa interese Srpske mada bi moglo i bolje.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2018, 14:33 

Iako je i meni monarhija draga, šta ćemo sa njegovim sinovima, od kojih je jedan homoseksualac, a obojica ne znaju da beknu reč srpskog. Nisu dostojni te časti, bez obzira na poreklo.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2018, 14:49 

Ma kakav kralj..kome je on kralj?Kakav je on kralj?Šta radi taj kralj?To da nam bude kralj?Jel ta budala konačno naučila sve padeže i savljadala srpski jezik?!?Njegova loza je unakazila srpski narod i prokockala šansu za stvaranje prirodne Srbije!!Gde su mu sinovi?Gde su prinčevi!Šta rade!?Tu gamad izšutirati nogom u guzicu iz Srbije!Degenerici.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2018, 19:22 

Braćo, žao mi je što imate takve stavove.
Kako nas uči naša sveta Crkva? Ko otkaže poslušnost Bogu, neće biti slobodan kako je zamislio, nego će robovati nečemu drugom. Na prvom mestu demonu obesti i gordosti koji ga je obuzeo. A s tim idu i druge napasti. Priroda naše egsistencije je takva, da je prava sloboda, paradoksalno, u pokornosti i poslušnosti Bogu.

A narod sa našom kulturom i tradicijom, ako nije pokoran Kralju, pokoran je raznim sumanutom idejama i ideologijama suprotnim našoj kulturi i tradiciji. A te ideje i idologije nas pogađaju od odlaska kralja Petra 1941. I baš ono za šta mislimo da je otklonjeno, time što se odričemo Kralja, napadne nas u mnogo gorem obliku. Nećemo kralja jer je to parazitska funkcija? Ok, onda imamo predsednike koje nelegalno grade sebi i svojim sinovima, koji sa svojim batama opljačkaše sve živo, i one koji se plaše zakona o poreklu imovine kao đavo krsta. Ne govori dovoljno dobro srpski? Čudno da narod koji je voleo jednog Tita ima takvu primedbu. Eto, danas imamo predsednike koji odlično govore srpski, ali ga na vulgaran način, i bez manira, i bez takta upotrebljavaju. Mislim da nema potrebe navoditi verbalne ispade Nikolića, Dodika ili Vučića, ima ih toliko mnogo... Čak se desilo i to, da kada negodujemo zbog gluposti žute štampe o navodnim prinčevima homoseksualcima, dobijemo Brnabu za premijera.

Zato bih ja predložio da se manemo trivijalnosti i koještarija. Monarhija je ozbiljna stvar za naše društvo. Crkva je se nikada nije odrekla, a i druge važne institucije su joj se priklonile, i važni pojedinci od ugleda u čiju izvrsnost, ispravnost, patriotizam ne treba sumnjati priklonili su se Dvoru. A ako je tako, šta nama treba da izbacujemo parole dostojne Krcuna i Đilasa iz vremena kad su bili studenti. :D

(Kačamak, imaš u avataru chat nick (četnik), a zbog ovih reči bi te 1941. streljali na Ravnoj gori, dok bi u današnje vreme prošao samo sa batinama. :D ;) )

Vrh

PostPostano: 07 srp 2018, 20:18 

Ako su ista komunisti dobro uradili Srbima, to je da su nas zauvijek rijesili kraljeva. Kakav crni kralj i monarhija, samo nam to treba.
Cuj sveta crkva? Ja mislim da nas ovaj zajebava :D

Vrh

PostPostano: 08 srp 2018, 08:15 

Kako nas uči naša sveta Crkva? Ko otkaže poslušnost Bogu, neće biti slobodan kako je zamislio, nego će robovati nečemu drugom. Na prvom mestu demonu obesti i gordosti koji ga je obuzeo. A s tim idu i druge napasti. Priroda naše egsistencije je takva, da je prava sloboda, paradoksalno, u pokornosti i poslušnosti Bogu.

Rodnoverac, Perun će te spičiti munjom po glavi zbog ovog. :zubati

Ne može da bude kralj neko koga većina stanovnika Srbije ne voli i ismeva. A naslednici su tek zlato. Neka ga ovako, vraćena mu je imovina, naziva ga se "Vaše prinčevsko visočanstvo", ali nije kralj i ne učestvuje u državnim poslovima čak ni kao simbol (ja ne bi da nam on bude simbol, a njegovi izopačeni sinovi pogotovo). Dosta je ovo, živi u Belom dvoru, dobija apanažu od države i poštujemo ga kao Karađorđevog potomka, ali ne može da bude kralj, previše je nepopularan.

Vrh

PostPostano: 08 srp 2018, 11:03 

Citat:
Ubio oca, brata i svakog ko mu se našao na putu: Tamna strana Karađorđa Petrovića!

Vođa Prvog srpskog ustanka je bio surov čovek. Sa današnjeg stanovišta, moglo bi se reći da je bio i psihički poremećen. Ubijao je bez suda i suđenja, u afektu i besu

vođa Prvog srpskog ustanka i jedan od najvećih junaka u srpskoj istoriji, pored brojnih vrlina, imao je i mane. Neke od njih su državu, ali i ljude u njegovom neposrednom okruženju koštale mnogo. Srbiju – bitaka i junaka. Ljude – glava. Ipak, o tome se nerado govori.

Prva žrtva Karađorđeve preke naravi i teškog karaktera bio je njegov otac Petar. Njega je vožd ubio u Sremu, gde je porodica u to vreme živela pobegavši od Turaka.– Srbi izbegavaju da pišu i nerado pričaju o tome, jer se to ne uklapa u kasniji mit koji je nastao o Karađorđu. Postojali su čak istoričari koji su tvrdili da je reč bila o očuhu, a ne o ocu, kao da bi to opravdalo sam čin – kaže za Dnevno.rs Dobrica Jovičić, istoričar iz Smedereva. On objašnjava da je skoro sigurno bila reč o Karađorđevom ocu jer događaj pominju neki izvori iz tog vremena.

Petar je navodno hteo da se vrati u Srbiju, a Karađorđe je to smatrao povredom časti i velikom sramotom. Priča kaže da je na odlasku pucao ocu u leđa, a da je ovoga dotukao neko iz Karađorđeve pratnje. Postoji i verzija po kojoj Karađorđe nije lično učestvovao u ubistvu, već ga je samo naredio. Po povratku u Srbiju, 1796. godine, vožd se ispovedio i zamolio za oproštaj, koji je od crkve dobio. Kako bilo, ako ovde i postoje istorijske nedoumice, stvar oko jednog drugog "porodičnog" ubistva sasvim je jasna – Karađorđe je 1806. godine ubio brata Marinka.

Usred Prvog srpskog ustanka do Karađorđa je stigla vest o tome da njegov brat napada devojke po Topoli. Vožda je uhvatio nekontrolisan napad besa. Otišao je kući, pretukao brata i lično ga obesio. Potom je sestrama danima branio da Marinka skinu i dostojno sahrane. Od Karađorđeve preke naravi stradao je velki broj srpskih vojskovođa onog vremena.

"Vođa Prvog srpskog ustanka je bio surov čovek. Sa današnjeg stanovišta, moglo bi se reći da je bio i psihički poremećen. Ubijao je bez suda i suđenja, u afektu i besu. Sigurno je 90 odsto ljudi koji su ubijeni ovako ili za koje je on naredio da budu ubijeni zapravo smaknuto bez valjanog razloga, zato što su se u tom trenutku zamerili voždu", objašnjava istoričar Jovičić

Karađorđe je tako na skupštini knezova i vojvoda ubio svog prvog političkog protivnika - kneza Teodosija Marićevića, koji mu je protivrečio. Vođa Srba je to protumačio kao pokušaj otimanja vlasti. Savremenici pišu da je vožd često zapadao u čudno raspoloženje i ćutnju koja bi trajala danima. Kada bi konačno progovorio, urlao bi u jarosti i batinama rešavao sporove.

"Ubijao je ljude u trenutku, uglavnom uz opasku 'po duša te'. Time bi označavao da ta smrti ide 'njemu na dušu' ", kaže Jovičić.

Tešku Karađorđevu ruku osetile su vojvode pop Luka Lazarević i Mladen Milovanović koga je Karađorđe brutalno pretukao i potom pucao u njega dok je ovaj ležao na zemlji.

Tragedija kod Čukur česme: Ubistvo koje je podiglo Beograd na noge i promenilo srpsku istoriju!

"Srbi ne pričaju o ovome jer bi to bacilo senku na sve što je Karađorđe uradio kao vojskovođa i ustanik. Ja o tome ne predajem đacima u školi, a toga nema ni u udžbenicima. Bilo šta negativno o njemu naružilo bi mit koji se vekovima stvarao", zaključuje Dobrica Jovičić.

Treba dodati i nekoliko epizoda iz života srskog vožda koje beleži srpska beletristika. Boško Petrović, naime, u svom remek-delu, romanu "Pevač", takođe piše kako je Karađorđe bio preke naravi, ilustrujući to epizodom u kojoj vođa Prvog srpskog ustanka odseca penis jednom srpskom dečaku. Istorija će ga zapamtiti kao velikog vojskovođu i borca za slobodu Srba, ali je činjenica da je Karađorđe imao svoju i te kako mračnu stranu.

Junak čiji je glas uništila rakija

Karađorđe Petrović je bio gorostas visok preko dva metra. Međutim, glas nije odgovarao ovoj impozantnoj pojavi. Savremenici su zapisali da je imao visok, tanušan i neobično piskav glas.

"Možda je Karađorđe nekada i imao jak glas, ali je on propao od rakije koju je stalno pio. Vuk Karadžić je zapisao koliko su Rusi bili oduševljeni Karađorđevom pojavom i razočarani njegovim glasom koji mu uopšte nije priličio", priča istoričar Dobrica Jovičić. On kaže da je moguće da u ovome verovatno leži i deo objašnjenja voždovog prekog karaktera i činjenice zašto je stalno vikao

Karadjordjevici... opancari i uzgajivaci svinja... kraljevi! =))

Cijeli vam se svijet smije! =))

Vrh

PostPostano: 08 srp 2018, 11:06 

LakePlacid je napisao/la:
"fizički prijetio" =))

Citat:
Tokom rasprave o izvještaju Anketnog odbora u slučaju stradanja Davida Dragičevića, ministar MUP-a RS-a Dragan Lukač je od rukovodstva NSRS-a zatražio da smire Adama Šukala koji je upućivao komentare iz poslaničke klupe. Nakon toga uslijedila je Lukačeva rečenica:

"Smirite ga. To je pristojnost narodnog poslanika koji ne dozvoljava ovdje nikome da priča. Nemojte da ga ja smirujem, neće biti dobro", poručio je Lukač.

Ministar MUP-a RS-a nije stao na tome već je Šukalu uputio riječi: "Kad god, momčino. Hoćemo li odmah? Hajmo."

https://www.klix.ba/vijesti/bih/lukac-fizicki-prijetio-sukalu-hocemo-li-hajmo-nikad-nisam-odbio-izazov/180703128

Us*** se p*** :smijeh

Srblje se pali na kabadahije... Jos jedno 10 god i izmedju sebe ce se poceti klati... Klasika medj tim naopakim stvorovima. :neznam

Vrh

PostPostano: 08 srp 2018, 12:48 

seherzada_begovica je napisao/la:
Citat:
Ubio oca, brata i svakog ko mu se našao na putu: Tamna strana Karađorđa Petrovića!

Vođa Prvog srpskog ustanka je bio surov čovek. Sa današnjeg stanovišta, moglo bi se reći da je bio i psihički poremećen. Ubijao je bez suda i suđenja, u afektu i besu

vođa Prvog srpskog ustanka i jedan od najvećih junaka u srpskoj istoriji, pored brojnih vrlina, imao je i mane. Neke od njih su državu, ali i ljude u njegovom neposrednom okruženju koštale mnogo. Srbiju – bitaka i junaka. Ljude – glava. Ipak, o tome se nerado govori.

Prva žrtva Karađorđeve preke naravi i teškog karaktera bio je njegov otac Petar. Njega je vožd ubio u Sremu, gde je porodica u to vreme živela pobegavši od Turaka.– Srbi izbegavaju da pišu i nerado pričaju o tome, jer se to ne uklapa u kasniji mit koji je nastao o Karađorđu. Postojali su čak istoričari koji su tvrdili da je reč bila o očuhu, a ne o ocu, kao da bi to opravdalo sam čin – kaže za Dnevno.rs Dobrica Jovičić, istoričar iz Smedereva. On objašnjava da je skoro sigurno bila reč o Karađorđevom ocu jer događaj pominju neki izvori iz tog vremena.

Petar je navodno hteo da se vrati u Srbiju, a Karađorđe je to smatrao povredom časti i velikom sramotom. Priča kaže da je na odlasku pucao ocu u leđa, a da je ovoga dotukao neko iz Karađorđeve pratnje. Postoji i verzija po kojoj Karađorđe nije lično učestvovao u ubistvu, već ga je samo naredio. Po povratku u Srbiju, 1796. godine, vožd se ispovedio i zamolio za oproštaj, koji je od crkve dobio. Kako bilo, ako ovde i postoje istorijske nedoumice, stvar oko jednog drugog "porodičnog" ubistva sasvim je jasna – Karađorđe je 1806. godine ubio brata Marinka.

Usred Prvog srpskog ustanka do Karađorđa je stigla vest o tome da njegov brat napada devojke po Topoli. Vožda je uhvatio nekontrolisan napad besa. Otišao je kući, pretukao brata i lično ga obesio. Potom je sestrama danima branio da Marinka skinu i dostojno sahrane. Od Karađorđeve preke naravi stradao je velki broj srpskih vojskovođa onog vremena.

"Vođa Prvog srpskog ustanka je bio surov čovek. Sa današnjeg stanovišta, moglo bi se reći da je bio i psihički poremećen. Ubijao je bez suda i suđenja, u afektu i besu. Sigurno je 90 odsto ljudi koji su ubijeni ovako ili za koje je on naredio da budu ubijeni zapravo smaknuto bez valjanog razloga, zato što su se u tom trenutku zamerili voždu", objašnjava istoričar Jovičić

Karađorđe je tako na skupštini knezova i vojvoda ubio svog prvog političkog protivnika - kneza Teodosija Marićevića, koji mu je protivrečio. Vođa Srba je to protumačio kao pokušaj otimanja vlasti. Savremenici pišu da je vožd često zapadao u čudno raspoloženje i ćutnju koja bi trajala danima. Kada bi konačno progovorio, urlao bi u jarosti i batinama rešavao sporove.

"Ubijao je ljude u trenutku, uglavnom uz opasku 'po duša te'. Time bi označavao da ta smrti ide 'njemu na dušu' ", kaže Jovičić.

Tešku Karađorđevu ruku osetile su vojvode pop Luka Lazarević i Mladen Milovanović koga je Karađorđe brutalno pretukao i potom pucao u njega dok je ovaj ležao na zemlji.

Tragedija kod Čukur česme: Ubistvo koje je podiglo Beograd na noge i promenilo srpsku istoriju!

"Srbi ne pričaju o ovome jer bi to bacilo senku na sve što je Karađorđe uradio kao vojskovođa i ustanik. Ja o tome ne predajem đacima u školi, a toga nema ni u udžbenicima. Bilo šta negativno o njemu naružilo bi mit koji se vekovima stvarao", zaključuje Dobrica Jovičić.

Treba dodati i nekoliko epizoda iz života srskog vožda koje beleži srpska beletristika. Boško Petrović, naime, u svom remek-delu, romanu "Pevač", takođe piše kako je Karađorđe bio preke naravi, ilustrujući to epizodom u kojoj vođa Prvog srpskog ustanka odseca penis jednom srpskom dečaku. Istorija će ga zapamtiti kao velikog vojskovođu i borca za slobodu Srba, ali je činjenica da je Karađorđe imao svoju i te kako mračnu stranu.

Junak čiji je glas uništila rakija

Karađorđe Petrović je bio gorostas visok preko dva metra. Međutim, glas nije odgovarao ovoj impozantnoj pojavi. Savremenici su zapisali da je imao visok, tanušan i neobično piskav glas.

"Možda je Karađorđe nekada i imao jak glas, ali je on propao od rakije koju je stalno pio. Vuk Karadžić je zapisao koliko su Rusi bili oduševljeni Karađorđevom pojavom i razočarani njegovim glasom koji mu uopšte nije priličio", priča istoričar Dobrica Jovičić. On kaže da je moguće da u ovome verovatno leži i deo objašnjenja voždovog prekog karaktera i činjenice zašto je stalno vikao

Karadjordjevici... opancari i uzgajivaci svinja... kraljevi! =))

Cijeli vam se svijet smije! =))

slika
Cijeli svijet osim britanske kraljice :zubati

Vrh

PostPostano: 08 srp 2018, 13:07 

Srpsčanin je napisao/la:
NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE Dodik i Željka ubedljivo vode u Srpskoj
AUTOR: Nikola Žunić DATUM I VREME: 28.05.2018. 14:49
0 Komentara
Kada bi se u ovom trenutku održali izbori, najveću podršku u Republici Srpskoj ima ubedljivo SNSD i to 39,7 odsto, dok bi kandidati ove stranke pobedili i u izbornoj trci za predsednika Republike Srpske i srpskog člana Predsedništva BiH.

Željka Cvijanović i Milorad Dodik
Željka Cvijanović i Milorad Dodik, Foto: Profimedia
Istraživanje je rađeno po izbornim jedinicama od 300 do 400 ispitanika po izbornoj jedinici, osim u Izbornoj jedinici 3 (Banjaluka, Petrovac, Čelinac, Istočni Drvar, Ribnik, Mrkonjić Grad, Јezero, Kneževo, Kotor Varoš, Šipovo i Kupres) i Izbornoj jedinici 6 (Bijeljina, Šamac, Donji Žabar, Pelagićevo, Lopare, Ugljevik, te Brčko Distrikt) koje je rađeno na većem uzorku od 800 ljudi.

Ispitivani su potencijalni birači starosti od 19 do 69 godina, muškog i ženskog pola (51-49 odsto), telefonskim pozivima, u periodu od 1. aprila do 1. maja ove godine.

Na izbore neće izaći sigurno 30 odsto, a još 15 odsto birača je neodlučno da li će se pojaviti na biralištima.

Među biračima je i značajan broj neopredjeljenih i to na nivou Republike Srpske oko osam odsto. Po izbornim jedinica procenat neopredjeljenih kreće se od pet do čak 15 odsto.

Što se tiče kandidata za direktne funkcije kandidat SNSD-a i aktuelni predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u ovom trenutku ima značajnu prednost nad kandidatom Saveza za promjene i članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem. Od opredeljenih birača Dodik ima podršku 59 odsto njih, a Ivanić je trenutno na 39 odsto.

Iako SNSD još nije izašao sa imenom kandidata za predsednika Republike Srpske u istraživanju za predsednika Srpske ispitanici su kao kandidata SNSD-a prepoznali premijerku Željku Cvijanović koja bi dobila 57 odsto glasova, dok bi kandidat Saveza za promene predsednik SDS-a Vukota Govedarica dobio 43 odsto glasova.

Istrazivanje UNDP-a kaze ono sto je ocigledno u posljednjih 3 i kusur mjeseci, a to je da je Dodikov kriminalni rezim toliko opao da je pao na drugo mjesto. Ono sto je nekad bio adut SNSD-a (Dodik), sad je ubedljivo velika omca oko vrata. Sad je jedina svijetla tacka SNSD-a sam SNSD sto je signal da moze doci do zamjena uloga nakon izbora.

http://www.rtvbn.com/3912732/kandidati-szp-ispred-snsdovih

Vrh

PostPostano: 08 srp 2018, 13:43 

Srpsčanin je napisao/la:
Brčko: Dugogodišnji član SDS-a napustio stranku
Dugogodišnji član Srpske demokratske stranke i bivši nosilac brojnih funkcija Simo Kojić saopštio je danas da je napustio SDS zbog "diskreditacije i omalovažavanja onih koji u posljednjih četrnaest godina rukovode strankom".
Simo Kojić (Foto: brcanskiforum.com) -
Simo Kojić (Foto: brcanskiforum.com)
Kojić je u saopštenju istakao da je posljednjih 14 godina ulaskom pojedinih ljudi u SDS "koji su namirisali plijen i šansu za lako ostvarivanje svojih ličnih interesa, stranka vremenom počela da gubi svoj identitet, ugled, rejting i kredibilitet".

"Svi moji pokušaji, kao i pokušaji još nekih članova stranke da ukažemo na loše poteze i loš način rada, tumačeni su kao opoziciono djelovanje i djelovanje protiv stranke", naveo je Kojić.

Kojić je istakao da od pojedinih članova dugo trpi diskreditaciju i omalovažavanje, te da zbog lošeg rada stranke i trenutnog sastava rukovodstva nema namjeru više učestvovati u aktivnostima stranke i time davati pojedinim političarima legitimitet, zbog čega napušta SDS.

Kojić je bio član SDS-a od 1990. godine, a tokom svoje političke karijere bio je odbornik u prvoj višestranačkoj Skupštini Brčkog 1990. godine, predsjednik OO SDS Brčko od 1995. godine do 1997. godine, bio je i poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, te delegat u Vijeću naroda Republike Srpske.

Iz SDS-a nedavno je isključen Miodrag Bukvić, te poslanik u Skupštini Brčko distrikta i bivši predsjednik OO SDS-a Uroš Vojnović.

Bosic u svom rodnom Brckom cisti stranku od tajkuna i uvodi mlade snage bez putera na glavi i sa snaznim autorskim pecatom. Nedavno je u stranku dosao doktor Mladen, zvijezda brcanske politicke scene, 30 godisnji doktor Branislav Markovic koji je doktor u brcanskoj bolnici. Nova zvijezda brcanske politicke scene
i mlada nada boljeg Brckog i bolje Srpske. SDS je prvi u Brckom i to u konkurenciji ne samo srpskih stranaka vec u konkurenciji svih konstitutivnih etnickih partija, kao i multietnickih partija i nacionalnih manjina. U gradu koji je istinski bastion multietnicnosti u kojoj pored konstitutivnih naroda ima i pravoslavnih Roma, muslimanskih Roma, albanskih Roma, Albanaca, Ukrajinaca, Evangelista itd, SDS kao srpska stranka je najjaca uopste u Brckom. Brcanski Srbi znaju zasto i vjerni su toj glavnoj srpskoj stranci. SDS je u Brckom dobrim dijelom jak i zbog toga sto je Mladen Bosic Brcak. On i Mico Micic su u vrhu stranke jos od Radovana Karadzica, kao i jos nekoliko danasnjih najistaknutijih clanova stranke tako da SDS se rijesava samo onih koji su balast za stranku da bi se preduprijedilo ono sto se desava u SNSD, a to je propast u najavi. SDS ojacava ionako sve jacu stranku. To je ujedno rezultat i toga sto Bosic cisti stranku od starih kadrova i ubacuje nove igrace. Ovi sto su izasli ili izbaceni iz stranke, mislili su da su oni SDS, Bosic je i njima vidio Dodika i smjenio ih. U suprotnosti je sa politikom SDS-a da se pojedinci poistovjecuju sa strankom jer je SDS stranka srpskog naroda, za razliku od SNSD-a koji je stranka jednog covjeka koji je svojevremeno dosao u NSRS sa 2-3 poslanika.

Vrh

PostPostano: 08 srp 2018, 13:47 

Kačamak je napisao/la:
nosferatu je napisao/la:
Dodik se vratio na politiku prve SDS koju je uz pomoc zapada srusio

Dodik: Kao član Predsjedništva BiH uopće se neću kretati po FBiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-k ... /180608026

I Momcilo Krajisnik kao prvi srpski clan predsjednistva dejtonske BIH nije hteo da ide u Sarajevo ,trazio je da se izgradi nova zgrada predsjednistva na samoj granici koja ce imati dva ulaza jedan iz RS drugi iz federacije i vjerovatno bi to bilo tako da nije doslo do takozvanih demokratskih promjena.
Treba taj projekat zgrade sa dva ulaza nastaviti i insistirati na njemu.

Treba Srpska da bude dovedena do prosjackog stapa do praunucica zbog finansijskih bahanalija Dodikovog nakaradnog rezima koja gradi puteve i druge infrastrukturne objekte po visestruko velikoj cijeni.

Vrh

PostPostano: 08 srp 2018, 13:48 

LakePlacid je napisao/la:
Neće moći ...

Citat:
"Pletu mrežu oko Dodika"

Predstojeće Opšte izbore u BiH, osim raznih međunarodnih organizacija, nadgledaće i četrdesetak britanskih obaveštajaca kako bi se spriječilo mješanje Rusije u izborni proces. Ovo tvrdi ugledni britanski časopis "Tajms" pozivajući se na saopštenje Ministarstva odbrane Velike Britanije koje je unapred objavilo izvode iz obraćanja britanskog ministra Gevin Vilijamson na sastanku čelnika NATO u Briselu

"Tajms" navodi da je on na tom skupu potvrdio važnu ulogu Velike Britanije u evropskoj bezbjednosti.
"Ovo razmještanje pokazuje našu predanost da obezbijedimo da izbori u Bosni i Hercegovini budu slobodni i pošteni i da se održe bez ometanja zloćudnih spoljnih uticaja. Naše oružane snage imaju vodeću ulogu u zaštiti stabilnosti, prosperiteta i načina života za milione ljudi na Zapadnom Balkanu i diljem Evrope - rekao je britanski ministar prije drugog dana sastanka u sjedištu NATO.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva odbrane, te trupe će doprinijeti "specijalističkom nadzoru i obavještajnoj radnoj grupi" koju čine saveznici EU i NATO i pokriće period uoči izbora, navelo je ovo ministarstvo. Predviđeno je da na Zapadnom Balkanu ostanu šest mjeseci, kao dio misije od 600 članova EUFOR pod nazivom "Operacija Altea" kojom komanduje NATO.

Ambasada Velike Britanije u BiH odmah je demantovala pisanje "Tajmsa", ali samo u deijlu zbog čega njeni "obavještajci" stižu u Bosnu.

Za profesora Predraga Ćeranića, dekana Fakulteta bezbednosnih nauka u Banjaluci, pisanje "Tajmsa" uopšte ne iznenađuje.
"Prije četiri mjeseca sam u tekstu "Briti ne mirišu ni velike ni male Ruse" objelodanio upravo ovakav scenario. Zato mi je bilo sasvim jasno da će se predstojeći izbori na svaki način iskoristiti za obračun sa Srbima. Za Britance, koji žele da povrate svoj uticaj na Balkanu, Srbi su, nepokoran narod kojima suštinski ne vjeruju. Zato je osnovna platforma Velike Britanije za prostor Zapadnog Balkana da Srbi ni po koju cijenu ne smiju biti ni ekonomski, vojni ili politički faktor. Zbog toga se na svaki način i opstruiše politika Aleksandra Vučića prema Kosovu, ali i predsjednik Srpske Milorad Dodik koji je ključna figura za Srbe preko Drine - ističe za "Vesti" Ćeranić.

On objašnjava da je još sredinom februara ove godine bilo sasvim jasno da će Britanija pokušati da se na svaki način umiješa u izborni proces u BiH.

"Tada je u posjetu Srbiji stigao šef britanske tajne službe Aleks Јanger, pa je logično pitanje bilo zbog čega se sastao sa predsjednikom Srbije, kada je uobičajena praksa da se susreće sa svojim kolegama iz Službe. Sasvim je jasno da je želio lično da prenese ne samo poruku da Britanija ne odobrava veći upliv ruskog uticaja i na Srbiju i na Republiku Srpsku, a zatim i kako bi obavjestio Vučića da će na osnovu odluke britanske vlade oko 600 pripadnika elitne specijalne jedinice SAS biti stacionirano na aerodromu kod Tuzle, a faktički sa zaduženjem da u slučaju etničkih napetosti budu raspoređeni duž granice između BiH i Srbije - ističe profesor Ćeranić.

Kapija Istoka i Zapada
Profesor Predrag Ćeranić ističe da veće uplitanje Velike Britanije, posebno njenih tajnih službi, u dešavanja na Balkanu treba posmatrati kroz prizmu narastajućeg uticaja koji u ovom dijelu Evrope imaju Turska, Kina i Rusija.
"Prostor Balkana je tradicionalno kapija između Istoka i Zapada, pa otuda tako treba i posmatrati aktuelne događaja. U Turskoj počinje izgradnja Јužnog toka, a istovremeno Kina, kroz revitalizaciju novog Puta svile, takođe osnažuje prisustvo na Balkanu. Da bi se zaustavilo njihovo jačanje, stvaranje haosa je uvijek dobar izbor. Uostalom, Velika Britanija svoje vjekovno kolonijalno carstvo uspješno održava upravo zahvaljujući tajnim aktivnostima, dobrim analizama prilika i procjenama", ističe Ćeranić.

Demanti ambasade
U demantiju Ambasade Velike Britanije u BiH navodi se da priključenje britanskih trupa misiji EU i NATO u Bosni nije usmjereno protiv Rusije, već je reakcija na zahtev operativnog komandanta EUFOR.
"Ujedinjeno Kraljevstvo odgovorilo je na zahtev operativnog komandanta EUFOR za upućivanje dodatnih 40 vojnika kako bi se unaprijedili kapaciteti EUFOR za pregled situacije i pružila podrška komandantu u njegovoj misiji osiguranja sigurnog okruženja u Bosni i Hercegovini", piše u saopštenju ambasade.

http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=300976

Iskljuci RTRS, ukljuci mozak.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34004 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 526, 527, 528, 529, 530, 531, 532 ... 1361  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: hoblatopla, Naša Kvačica, Tomba17 i 45 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: