|
|
Stranica: 57/1361.
|
[ 34005 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 02 pro 2012, 01:01 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Gospodine Karmelo, kakvo mišljenje o gospodinu Miloradu je preovlađujuće u Srbiji? Ne interesuju me mišljenja poklonika raznih debila poput Kandićeve i sličnih gmazova već mišljenja stranački profilisanih Srba, simpatizera SNS, DS, DSS itd. Imam neki filing da nije baš omiljen u tvrdom radikalskom jezgru jer je premekan za njihov ukus, ili griješim? Ogromna većina građana Srbije ima osećaje divljenja i obožavanja prema uvaženom gospodinu Predsedniku susedne prijateljske Republike. 
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 02 pro 2012, 01:05 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ogromna većina građana Srbije ima osećaje divljenja i obožavanja prema uvaženom gospodinu Predsedniku susedne prijateljske Republike.  Tako treba 
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 02 pro 2012, 01:06 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Ili recimo, Obraz, Naši, 1389, Dveri i slične organizacije i njihovi poklonici. Možete li mi približno reći kakvo je mišljenje o njemu u tim krugovima? Zavisi kako koji, ali blago preovlađuje škola mišljenja da je on ipak "američki plaćenik". Barem što sam ja pročitao na internetu, ne znam puno takvih likova. Inače ovi ljuti desničari koje znam su pesimistični u vezi RS, nisu informisani, a mene mrzi da im objašnjavam. Tvrdoglavo.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 02 pro 2012, 01:16 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Zavisi kako koji, ali blago preovlađuje škola mišljenja da je on ipak "američki plaćenik". Barem što sam ja pročitao na internetu, ne znam puno takvih likova. Inače ovi ljuti desničari koje znam su pesimistični u vezi RS, nisu informisani, a mene mrzi da im objašnjavam. Tvrdoglavo. Da, poklapa se sa nekim mojim zapažanjima jer sam prethodnih godina dosta čitao srpske forume gdje sam kod tamošnjih radikala uglavnom sretao takva mišljenja. Doduše, dominirala je ona najtvrđa linija, majka Rusija i ujedinjenje s njom, pa im je vjerovatno otud, s obzirom da on nije na tom fonu, djelovao kao nedobar Srbin mada su ga povremeno i znali pohvaliti, ali škrto i u par riječi.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 02 pro 2012, 01:25 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Zavisi kako koji, ali blago preovlađuje škola mišljenja da je on ipak "američki plaćenik". Barem što sam ja pročitao na internetu, ne znam puno takvih likova. Inače ovi ljuti desničari koje znam su pesimistični u vezi RS, nisu informisani, a mene mrzi da im objašnjavam. Tvrdoglavo. Da, poklapa se sa nekim mojim zapažanjima jer sam prethodnih godina dosta čitao srpske forume gdje sam kod tamošnjih radikala uglavnom sretao takva mišljenja. Doduše, dominirala je ona najtvrđa linija, majka Rusija i ujedinjenje s njom, pa im je vjerovatno otud, s obzirom da on nije na tom fonu, djelovao kao nedobar Srbin mada su ga povremeno i znali pohvaliti, ali škrto i u par riječi. Nema veze, i DS-ovi i SNS-ovi i DSS-ovi i SPS-ovi glasači se slažu da je gospodin Milorad Dodik jedan stvarno sjajan predsednik Republike. A to je sasvim pristojan broj građana Srbije. 
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 02 pro 2012, 01:28 |
|
|
Ludi Dodik bi imao šanse da dobije izbore u Srbiji. Uporedi ga sa Tadićem i Nikolićem...
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 02 pro 2012, 01:33 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Ludi Dodik bi imao šanse da dobije izbore u Srbiji. Uporedi ga sa Tadićem i Nikolićem... Ja bi glasao za njega.  I iz uverenja, i iz razloga da bi to poboljšalo informativni TV program, to jest učinilo ga daleko zabavnijim.  Mada ni naš predsednik nije za bacanje što se toga tiče.
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 02 pro 2012, 01:33 |
|
|
Takozvani srpski nacionalistički forumi, a posebno onaj radikalski FSN su leglo psihijatrijskih slučajeva... njihovu tvrdoću van interneta imamo priliku da gledamo... nigdje ih nema.
UBR, RTRS je jedan od dosadnijih medija u svjetskim razmjerama...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 02 pro 2012, 01:34 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Nema veze, i DS-ovi i SNS-ovi i DSS-ovi i SPS-ovi glasači slažu da je gospodin Milorad Dodik jedan stvarno sjajan predsednik Republike. A to je sasvim pristojan broj građana Srbije.  Apsolutno, gospodine Karmelo Mada mislim da i među ovim poklonicima tvrdokornih struja preovlađuje to mišljenje ali ne žele da ga javno iznesu jer je i gospodin Milorad poprilično radikalan, a oni svoj radikalizam žele predstaviti kao najsrpskiji 
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 02 pro 2012, 01:40 |
|
|
Metemma je napisao/la: Takozvani srpski nacionalistički forumi, a posebno onaj radikalski FSN su leglo psihijatrijskih slučajeva... njihovu tvrdoću van interneta imamo priliku da gledamo... nigdje ih nema.
UBR, RTRS je jedan od dosadnijih medija u svjetskim razmjerama... Ne mislim RTRS, nego na direktne i poučne izjave i misli gospodina Dodika. Čovek uvek kaže onako kako jeste, a mnoge stvari na našim prostorima su jako smešne, pa u tom smislu.
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 02 pro 2012, 01:52 |
|
|
Shvatio sam, samo ukazujem na drugu stranu medalje :)
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 02 pro 2012, 01:53 |
|
|
@Met, Srbi
Koji bi bio pogled SRS-a i Šešelja na Dodika? A zanima me i za Koštunicu? Jel to ova priča koju zbori gdin Agat da je on američki plaćenik il ipak nešto drugo?
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 02 pro 2012, 01:54 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Ludi Dodik bi imao šanse da dobije izbore u Srbiji. Uporedi ga sa Tadićem i Nikolićem... Te kvalifikacije ipak prepustite stanovnicima Trougla jer to je njihova omiljena poštapalica izazvana njegovom nevjerovatnom sposobnošću karanja njihovih mozgova kao i njihovom nemoći da mu pariraju pa otud i taj i slični pridjevi.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 02 pro 2012, 09:05 |
|
|
Ne znam da ko Dodika naziva ludim ili za neke slične uvrede. Pragmatično kažemo četnik i vozdra!
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 02 pro 2012, 09:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43701 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Nije Dodik nikakav četnik, on je bivši Markovićev "reformist" koji ni u ratu nije bio član SDS-a ili npr. SRS-a.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 02 pro 2012, 09:36 |
|
|
Šta ti mi znamo, nama su svi Srbi četnici.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 02 pro 2012, 11:13 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Šta ti mi znamo, nama su svi Srbi četnici. I treba da budu, gospodine Lebowski 
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 02 pro 2012, 13:03 |
|
|
Bošnjaci s kokardama na glavama Priča o Džemalu Zahiroviću Špajzeru, osuđenom ratnom zločincu za mučenje bošnjačkih logoraša u srpskom logoru Batković kod Bijeljine, danas prosjaka kojeg su u sarajevskom tramvaju prepoznale njegove žrtve, aktuelizirala je temu sudjelovanje Bošnjaka u Vojsci Republike Srpske od 1992-1995. godine, piše Dnevni avaz.
Zajedno sa Špajzerom nad bošnjačkim logorašima u Batkoviću iživljavali su se još Fikret Smajlovć Piklić iz Brezovog Polja kod Brčkog i bivši policajac Esad Bekrić Beretka. Piklića je 18. veljače 2005. godine Kantonalni sud u Tuzli osudio na četiri godine i 10 mjeseci zatvora za mučenja, nečovječna postupanja i nanošenje velikih patnji civilnim zarobljenicima u Batkoviću.
Ismet Đuherić bio je prvi komandant jedinice VRS “Meša Selimović”, u čijem su sastavu bili uglavnom Bošnjaci s područja Bosanskog Broda i Dervente. Danas Đuherić sa suprugom Hanumicom živi u Sijekovcu kod Bosanskog Broda, a kao član Socijalističke partije RS Petra Dokića izabran je za predsjednika Skupštine općine Bosanski Brod.
Nusret Dizdarević iz Dervente naslijedio je Đuherića na mjestu komandanta jedinice “Meša Selimović”. Danas je član Dodikove stranke, smatra da je u Srebrenici počinjen genocid i ponosno ističe da mu je djed bio ugledni hodža, a sebe ne smatra izdajnikom.
Major Pašaga Halilović bio je komandant 3. semberske brigade VRS, sastavljene od nekoliko stotina Bošnjaka iz Bijeljine i Janje. Zamjenik mu je bio Mujica Jahić, a jedinica je uglavnom ratovala u Posavini. Pašaga je danas predsjednik Upravnog odbora bijeljinskog preduzeća “Duvan”.
Ekspert za proizvodnju eksplozivnih naprava Zijad Žigić Žiga iz Dobrinje kod Tuzle, zajedno s ratnim zločincima Francom Kosom, Draženom Erdemovićem i Markom Boškićem, iz 2. korpusa Armije RBiH 1993. je preko Majevice prebjegao u Bijeljinu, gdje će od 1994. činiti okosnicu tek formiranog 10. diverzantskog odreda Glavnog štaba VRS.
Od generala Mladića je za diverzantske zasluge osobno dobio pištolj s posvetom. Trenutno živi u Bijeljini i koristi dokumente i na ime Živko Mičić. Hapšen je pa pušten zbog sumnje da je 11. kolovoza 2006. podmetnuo eksploziv na mezar rahmetli Alije Izetbegovića, da je napravio eksplozivnu napravu od koje su 9. jula 1998. poginuli Vladimir Neretljak i Stojan Maksimović pri pokušaju atentata na Ljubišu Savića Mauzera u Bijeljini, te da je napravio napravu od koje je 30. siječnja 2008. ubijen Vlatko Mačar i još dvije osobe na Palama.
Braća Izet i Himzo Golić spadaju među najcjenjenija imena Rogatičke brigade VRS. Izet Golić, prijeratni rukovoditelj “Centrotransove” ispostave u Rogatici, i danas na glavi nosi šajkaču s kokardom. Tokom opsade Sarajeva, iz sela Petrovići podno Trebevića, nekoliko mjeseci je iz minobacača 120 mm gađao građane Sarajeva. Komandant Rogatičke brigade VRS, pukovnik Rajko Kušić, osim braće Golić, često spominje svoja ratna druženja i savjete koje je dobivao od generala Asima Hodžića.
- U rat se moralo ići ukoliko si želio ostati u Banjoj Luci – tvrdi Munir Krnjić, rodom iz Novog Šehera, koji se školovao u Banjoj Luci i tu i ostao kao pripadnik 1. krajiškog korpusa VRS.
I Senad Lolić je cijeli rat bio Mladićev vojnik.
- Rođeni sam Banjalučanin. Odrastao sam u jednom tipičnom muslimanskom dijelu grada, ali nikada se nisam osjećao nekim velikim muslimanom. Oženjen sam Srpkinjom, dijete nam je “mješanac” – kaže Lolić.
Hajrudina Mušanovića u Skender-Vakufu većina smatra srpskim junakom. Sud BiH je prvostepenom presudom 9. novembra 2012. osudio Jaska Gazdića, bivšeg pripadnika VRS iz Foče, na 17 godina zatvora zbog silovanja fočanskih Bošnjakinja. Pripadnik Interventne čete Semizovačkog bataljona VRS Safet Sejdić iz Semizovca bio je svjedok Haškog tužilaštva u procesu protiv Vojislava Šešelja.
Automehaničar iz Ilijaša Mujo Džafić sa sinom Kekom bio je pripadnik jedinice “Vasketovi četnici”, kojom je komandovao četnički vojvoda Vasilije Vidović Vaske iz Podlugova. Na spisku poginulih pripadnika Ilijaške brigade VRS nalazi se i ime Ahme Žigića. Zajedno sa srpskim vojnicima i ruskim dobrovoljcima na pravoslavnom groblju Donji Miljevići u Istočnom Sarajevu ukopan je Ragib Halilović, pripadnik 1. sarajevske brigade VRS.
I u Prijedoru je jedan broj Bošnjaka bio u redovima VRS. Faran Dženanović se prekrstio i sad nosi ime Dragan Miletić. Faranovog oca Vejsila, iako je bio odan srpskim vlastima, zajedno s nekoliko članova porodice ubile su srpske formacije, nekoliko dana nakon zločina nad Bošnjacima u Čarakovu i Zecovima u maju 1992. Faran je, unatoč tome, ostao Dragan. U logoru Keraterm Ismet Žerić je sa svojom braćom 1992. maltretirao bošnjačke logoraše. Osuđen je na sedam godina zatvora zbog ratnog zločina nad svojim sunarodnjacima.
U muslimanskom mezarju u Bosanskom Šamcu dominira spomenik na kojem piše: “Džemal Avdić (1957-1994.), srpski vojnik. Spomenik podiže zahvalna otadžbina”. Bosanski Šamac je, inače, bio grad gdje se značajan broj Bošnjaka stavio u funkciju projekta velike Srbije.
Preživjeli šamački logoraši s velikom dozom prezira spominju imena Džemala Jasenice Andre, Avde Đuherića Coca, Fadila Topčagića Vojvode, Mersada i Ajdina Mešića, Nizama Ramusovića Tota, Nasera i Jusufa Sejdića, Jasmina Kapetanovića, Ferida Jusufovića, Pašage Tihića, Jasmina Vejsilovića, Sabrije Kabaklića, Smaila Tirića Buce… (Dnevni avaz) http://www.avaz.ba/vijesti/teme/bosnjac ... na-glavama
|
|
Vrh |
|
 |
Kovach
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 02 pro 2012, 13:15 |
|
Pridružen/a: 10 lis 2012, 10:36 Postovi: 608 Lokacija: Bošnjački institut
|
Džemal Zahirović je rom-cigančina a ne Bošnjak. Neki dan je zamalo fasovao batine kada ga je u tramvajskom pohodu prošenja u Sarajevu prepoznao bivši logoraš.
Za ove ostale ne znam, lako je moguće da i medu njima ima Roma.
To su u svakom slučaju givna marginalci, ili polutani, ili oženjeni srpkinjama ili bivše oficirčine u JNA.
_________________ ˝Ovdje leži div, hb.org-in stid i sram, što bijaše kriv, jer bijaše Bošnjak"
|
|
Vrh |
|
 |
Kovach
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 02 pro 2012, 13:17 |
|
Pridružen/a: 10 lis 2012, 10:36 Postovi: 608 Lokacija: Bošnjački institut
|
Hvala aga što si obznanio šljam iz našeg naroda.
_________________ ˝Ovdje leži div, hb.org-in stid i sram, što bijaše kriv, jer bijaše Bošnjak"
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 02 pro 2012, 13:22 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Preživjeli šamački logoraši s velikom dozom prezira spominju imena Džemala Jasenice Andre, Avde Đuherića Coca, Fadila Topčagića Vojvode, Mersada i Ajdina Mešića, Nizama Ramusovića Tota, Nasera i Jusufa Sejdića, Jasmina Kapetanovića, Ferida Jusufovića, Pašage Tihića, Jasmina Vejsilovića, Sabrije Kabaklića, Smaila Tirića Buce…
Jedan od komentara na Avazov tekst: I Sulejman Tihic je iz Samca.vidim na spisku i neke njegove prezimenjake.Nebi me cudilo da je i on radio i radi za njih
 Gospodin Aleksandar Saša Tihomirović. Tri prsta kao znak raspoznavanja 
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 02 pro 2012, 13:28 |
|
|
Срби, стари мултиетничари...
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 02 pro 2012, 13:30 |
|
|
Срби, стари мултиетничари...
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 02 pro 2012, 14:58 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Ludi Dodik bi imao šanse da dobije izbore u Srbiji. Uporedi ga sa Tadićem i Nikolićem... Te kvalifikacije ipak prepustite stanovnicima Trougla jer to je njihova omiljena poštapalica izazvana njegovom nevjerovatnom sposobnošću karanja njihovih mozgova kao i njihovom nemoći da mu pariraju pa otud i taj i slični pridjevi. G.Aga, nema potrebe braniti uvaženog predsednika od mene. Kovach je napisao/la: Džemal Zahirović je rom-cigančina a ne Bošnjak. Neki dan je zamalo fasovao batine kada ga je u tramvajskom pohodu prošenja u Sarajevu prepoznao bivši logoraš.
Za ove ostale ne znam, lako je moguće da i medu njima ima Roma.
To su u svakom slučaju givna marginalci, ili polutani, ili oženjeni srpkinjama ili bivše oficirčine u JNA. Fašizam! Metemma je napisao/la: Срби, стари мултиетничари... Greju srce primeri saradnje međ' narodima u demokratskoj Vojsci Republike Srpske.
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 02 pro 2012, 15:36 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Metemma je napisao/la: Срби, стари мултиетничари... Greju srce primeri saradnje međ' narodima u demokratskoj Vojsci Republike Srpske. Ovo je neminovan nastavak ove diskusije, nije moglo drugačije... Kud narodna vojska prođe srećna će se, srećna će se zemlja zvatAjd u borbu i vi stari gde se vaši, gde su vaši sinovi Da se borba prije svrši da nestanu, da nestanu fašistiRepubliku mi hoćemo za nju smo se, za nju smo se boriliRepubliko majko našami smo tvoji, mi smo tvoji sinovi!
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|