|
|
Stranica: 751/1361.
|
[ 34005 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
storarare
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 03 srp 2021, 08:25 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8641 Lokacija: Tu negde
|
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 03 srp 2021, 23:20 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7423 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
teranova je napisao/la: BBC je napisao/la: Sad će to Ramize. Kad ti kosa naraste.
Ramiz Salkić u posjeti Trebinju pozvao na ukidanje Republike Srpske
On je nekakav potpredsednik, tamo u RS. Kako je to moguće? Moguce jer je takozvana medjunarodna zajednica nametnula instituciju potpredsjednika od kojih je jedan obavezno Musliman.Tako moze da govori jer je to njegovo pravo.Sloboda govora ga na to ovlascuje. Nije on nikakav problem iako je megafon muslimanske politicke elite iz Federacije BiH.Mnogo veci problem od Salkica i muslimanskih predstavnika u Srpskoj jesu opozione stranke koje okupljaju uglavnom etnicke Srbe i za koje glasaju etnicki Srbi kao sto je Srpska Demokratska Stranka ciji glavni odbor podrzava hajduciju visokih predstavnika sto mozes na cujes na kraju ovog video zapisa. https://youtu.be/Dj76qmojq8I
_________________ Bošnjaci su dejtonska kategorija
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 03 srp 2021, 23:21 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ramiz lažovčina. Citat: Medžlis IZ Trebinje odgovorio Salkiću: Mi se bavimo vjerom, a ne političkim igrama
Medžlis Islamske zajednice u Trebinju opovrgnuo je navode potpredsjednika RS-a Ramiza Salkića da je bio u službenoj posjeti ovoj instituciji te su se osvrnuli između ostalog i na poruke o ukidanju RS-a.
Kako se navodi u saopćenju koje potpisuju Medžlis Islamske zajednice Trebinje i član Sabora Islamske zajednice u BiH ispred Istočne Hercegovine, potpredsjednik RS-a nije boravo u službenoj posjeti Medžlisu već je tu boravio u usputnoj desetominutnoj posjeti. "Potpredsjednik entiteta RS Ramiz Salkić, nije bio u službenoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Trebinje, kao što se to navodi na njegovoj zvaničnoj Facebook stranici i kako su to prenijeli pojedini portali. Istina je da je obavio džumu-namaz u Osman-pašinoj džamiji i da je kratko bio u prostorijama medžlisa, ali to je bila samo usputna desetominutna posjeta na kojoj uopšte nije bilo govora o politici niti političkim temama, a također nije bilo ni službenog sastanka sa rukovodstvom Medžlisa Islamske zajednice Trebinje, ali niti sa Trebinjcima kao što se to kaže u pojedinim objavama na određenim portalima", rekao je predsjednik Izvršnog odbora IZ Trebine Miralem Hadžimahović.
Javnosti se obratio i glavni imam Medžlisa Sadik ef. Fazlagić.
"Kao glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Trebinje, ne mogu komentirati političke izjave niti to želim, ali želim istaći da se Islamska zajednica prvenstveno bavi pitanjima vjere i brige o Bošnjacima Trebinja, što je njen primarni cilj, i ne želi se upuštati ni u kakve, niti bilo čije političke igre. Ne ulazeći u izjave Salkića, koje je nekad i negdje možda i izrekao, zbog trebinjskih Bošnjaka i Bošnjaka cijele Istočne Hercegovine, želimo naglasiti da one nisu konstruirane u Trebinju, a pogotove ne u Medžlisu Islamske zajednice Trebinje. Također, posjeta Salkića Trebinju nije bila ni službeno najavljena i smatramo da je Medžlisu IZ Trebinje na ovaj način nanesena određena šteta, koja nikako nije dobro došla u ovome trenutku", navodi se.
Također, ističe kako se međuljudski odnosi u Trebinju godinama mukotrpno grade.
"Trebinje je grad bogate kulture i tradicije i dobrih međuljudskih odnosa koji se godinama unazad mukotrpno i konstantno grade, i zbog toga Islamska zajednica neće dopustiti da se na ovakav način iskoristava njen legitimitet na ovim prostorima", rekao je glavni imam Sadik ef. Fazlagić.
Na kraju, obratio se i član Sabora Islamske zajednice u BiH ispred Istočne Hercegovine Sadet ef. Bilalić, koji se također osvrnuo na izjave Salkića odnosno reakciju društva na njegove navode.
"Ne mogu komentarisati izjave političara pa tako i izjavu gospodina Salkića, potpredsjednika Republike Srpske, to nije u domenu vjerskog službenika, ali mogu reakcije u društvu koje su izazvane tom izjavom. Svakako se to refleksira na malobrojnu povratničku zajednicu u Istočnoj Hercegovini. Mi na prostoru Balkana imamo i mirna i nemirna vremena, i dirljive i inspirativne primjere razumijevanja među narodima, vjerama, pojedincima, ali i te zlokobne periode nasilja", kaže Bilalić.
Također, navodi kako nasilje prije svega dolazi iz retoričkih izjava, a da mir kao sveobuhvatan proces znači i uklanjanje govra mržnje koji je prisutan u javnom diskursu.
"Još uvijek su nam u sjećanju prve godine povratka u Istočnu Hercegovinu. Kamen temeljac za Osman-pašinu džamiju, miniranje džamije u Ključu, požar džamije u Kuli Fazlagić i mnogi drugi incidenti. Međutim, od tada do danas je učinjeno mnogo na izgradnji mira. To je primjetno na svakom koraku. Religijske zajednice i njeni vjerski lideri su tu odigrale veliku ulogu, gdje su se mimo javnosti, susretali i razgovarali izvan ovih direktnih svakodnevnih političkih interesa. Paroh u Konjicu i ja u Gacku dijelimo istu sudbinu. Mržnja koja se stvara među nacijama su barijere koje treba razbijati. To su konstrukti koje su političke prirode", navodi se u izjavi.
Na kraju, navodi se kako je realna politika za bošnjačke povratnike razgovor o rješavanju problema koji mogu olakšati život, a da je sve ostalo populizam.
"Rijetki su političari kao što je ministar Edin Ramić, koji prilikom posjete povratničkim mjestima, traži od povratnika da mu nominiraju probleme sa kojima se susreću, jer oni najbolje znaju šta bi njima moglo olakšati život, te ih onda gradonačelnicima i načelnicima delegira da ih zajednički rješavaju. To je realna i potrebna politika bošnjačkim povratnicima, ostalo je samo populizam", zaključuje se u odgovoru Medžlisa IZ Trebinje Ramizu Salkiću.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2021, 11:23 |
|
|
Kaže Dodik da dolazak Šmita novi germanski napad na Srbe, ne znam koji po redu Sve mislim da se on zapravo sprda sa svojim krezubim biračkim tijelom, jer je to valjda spika koju oni najbolje razumiju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2021, 11:58 |
|
|
|
Mislim da je to vaš muslimanski historijski trenutak.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2021, 12:03 |
|
|
BBC je napisao/la: Mislim da je to vaš muslimanski historijski trenutak. Nije ali je interesantno kako ni u 21. vijeku ne možete napraviti otklon od mitomanije. Čuj Germani 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2021, 12:06 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: BBC je napisao/la: Mislim da je to vaš muslimanski historijski trenutak. Nije ali je interesantno kako ni u 21. vijeku ne možete napraviti otklon od mitomanije. Čuj Germani  Čuj alah 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2021, 12:07 |
|
|
|
O čemu Mujaga trkelja ? Nisam danas raspoložen za njihove takije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2021, 12:11 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: BBC je napisao/la: Mislim da je to vaš muslimanski historijski trenutak. Nije ali je interesantno kako ni u 21. vijeku ne možete napraviti otklon od mitomanije. Čuj Germani  pa oni su vam napravili ime koje danas koristite od 1993 godine, malo vise postovanja.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2021, 12:27 |
|
|
|
Vi u 21. vijeku o Turcima i Germanima, smije vam se civilizirani svijet.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2021, 12:34 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Vi u 21. vijeku o Turcima i Germanima, smije vam se civilizirani svijet. A vidi vas u 21. vijeku šta radite? .jpg) Smije vam se i civilizirani i necivilizirani svijet.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2021, 12:45 |
|
|
|
Vala ako je zbog Nemaca, Romeja proglasena Vizantijom, Srpsko-Ruski mars "Slovenskim" a o cudima o kojima nas je upozoravao Sava Tekelija da ne pricamo, ne zasluzuju nista drugaciji tretman, prema tome oni su Svabe ili Nemci ili Njemci, a za njihove Germanluke me zabole opanak.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2021, 12:54 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la: Vi u 21. vijeku o Turcima i Germanima, smije vam se civilizirani svijet. A vidi vas u 21. vijeku šta radite? .jpg) Smije vam se necivilizirani svijet. Znam  To je smiješno samo vama. Zato je krajnje vrijeme da se kanite mantri o nekakvim Turcima, Germanima i ne znam čime više. 21. vijek je, get over it.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2021, 12:56 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: A vidi vas u 21. vijeku šta radite? .jpg) Smije vam se necivilizirani svijet. Znam  To je smiješno samo vama. Zato je krajnje vrijeme da se kanite mantri o nekakvim Turcima, Germanima i ne znam čime više. 21. vijek je, get over it. A neeee. Naravno da se nećemo maniti. Srbin ne zaboravlja. Manite se vi nas. Odjebite sa svojih 24% od nas da vas ne gledamo takve a ni vi nas ovakve.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 05 srp 2021, 10:36 |
|
|
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-c ... /210704045Evo o ovome ja govorim, srbovanje i junačenje je više za njegovu krezavu publiku a onda idu ovakve snishodljive čestitke, samo što ne kaže ''pljiz, skinite me više sa one crne liste''. Doduše, ovo je ništa u poređenju sa Trumpom, tad nema šta nije pokušao 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 05 srp 2021, 10:44 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-cestitao-bidenu-dan-nezavisnosti-sad-a-svi-vasi-podvizi-zasluzuju-iskrene-cestitke/210704045 Evo o ovome ja govorim, srbovanje i junačenje je više za njegovu krezavu publiku a onda idu ovakve snishodljive čestitke, samo što ne kaže ''pljiz, skinite me više sa one crne liste''. Doduše, ovo je ništa u poređenju sa Trumpom, tad nema šta nije pokušao  Mi smo kulturan narod. Kod vas Muslimana nema toga. Vi ili mrzite ili ližete guzicu. A mi sa svima možemo fino dok nas ne diraju. Bajden, kao Predsjednik nekadašnje velesile, gleda svoja posla i to je ok.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 05 srp 2021, 10:45 |
|
|
Znaci tebi greje srce sto Dodik na ovako nebitne stvari gleda da ispegla svoju politiku? A sta ces da radis, ako mu to uspe 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
3AJE6
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 05 srp 2021, 14:12 |
|
|
A šta bi trebao, da zabije Bajdena u tri PM, da bi 6aliluk bio zadovaljan ? 6aliluk je potpuno potkapacitiran za razumijevanje realnosti u kojoj živimo
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 05 srp 2021, 14:25 |
|
|
|
Baliya misli da ako gazda Hamer mrzi Rusa da i on mora mrziti Rusa. Biti veći Amer od Amera.
Baliya ne konta kako to Srbi mogu biti dobri sa Rusima a opet kulturno Amerima čestitati Dan republike. Kako se Rusi ne naljute? Hmmmm Previše razmišljanja za mozak napunjen Kuranom. Zato Baliya slijepo prati svakog okupatora, što je sigurno sigurno je. Misli Baliya da se tako stiče poštovanje...
Odjebaće ih Ameri ko što su ih odjebali Turci. A Baliyi opet ništa neće biti jasno. Tražiće novog gazdu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 05 srp 2021, 17:25 |
|
|
|
Ali Erdogan voli Ruse. Pa Mujo udara galvom u zid jer ne zna...ne razumije....ne želi više živjeti....život je za njega kompliciran.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 05 srp 2021, 17:51 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la: https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-cestitao-bidenu-dan-nezavisnosti-sad-a-svi-vasi-podvizi-zasluzuju-iskrene-cestitke/210704045 Evo o ovome ja govorim, srbovanje i junačenje je više za njegovu krezavu publiku a onda idu ovakve snishodljive čestitke, samo što ne kaže ''pljiz, skinite me više sa one crne liste''. Doduše, ovo je ništa u poređenju sa Trumpom, tad nema šta nije pokušao  Mi smo kulturan narod. Kod vas Muslimana nema toga. Vi ili mrzite ili ližete guzicu. A mi sa svima možemo fino dok nas ne diraju. Bajden, kao Predsjednik nekadašnje velesile, gleda svoja posla i to je ok. Priznaj da si malo zaplako i opsovo Miloradu majku. Nije sramota. Biden onako pricao 93 a ovaj mu se sad ulizuje. Niske grane, niske, gdjeje taj srpski inat, ponos? 
_________________ Right-wing lives don't matter
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 05 srp 2021, 17:52 |
|
|
|
Jeste to i danas imali neku "historijsku" pobjedu ? Prestao sam ih brojiti pa da upitam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 05 srp 2021, 18:01 |
|
|
Karabaja je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Mi smo kulturan narod. Kod vas Muslimana nema toga. Vi ili mrzite ili ližete guzicu. A mi sa svima možemo fino dok nas ne diraju. Bajden, kao Predsjednik nekadašnje velesile, gleda svoja posla i to je ok.
Priznaj da si malo zaplako i opsovo Miloradu majku. Nije sramota. Biden onako pricao 93 a ovaj mu se sad ulizuje. Niske grane, niske, gdjeje taj srpski inat, ponos?  Ma niđe veze Muki. Pogubio si se. Idi malo u džamiju da se sabereš.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 05 srp 2021, 18:02 |
|
|
 Pronađi seljaka koji ne poštuje epidemiološke mjere.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 05 srp 2021, 18:28 |
|
|
|
Morate birati riječi radi vaše manjine u RS. Njima život činite težim i moraju seliti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|