|
|
Stranica: 1026/1361.
|
[ 34004 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 svi 2022, 13:08 |
|
|
sev je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Pa mogu se složiti, bili su dobri odnosi, nije se praktično primjećivao neki tenzioni odnos između naroda. Možda da ste imali drugačiji pristup, no kako je i sam đeneral sratko izjavio, etničko čišćenje je planirano. Nažalost, gajile su se te ideje skriveno, a mi naivni čekali kao ovce pred klanje.
Da li može biti neke nove zajednice? Taj neki ekonomski oblik svakako. Mislim i sad na neki način BiH, Srbija, CG, Albanija imaju neku vrstu saradnje od povlaštenog prelaska građana, povlastica kod mobilne telefonije i tako tih stvari.
Pa vi i taj ekonomski oblik odbijate. U svemu vidite stvaranje velike Srbije. Open Balkan je velika Srbija, a Albanija i Makedonija članice. Zamisli Srbi i Šiptari skontali da moraju da ekonomski sarađuju ako hoće da se izdignu iz blata. Autoput Beograd-Sarajevo već 5 godina stoji na mrtvoj tački jer vaši političari ne znaju šta će. Umesto makar te osnovne stvari da se reše, 2022. godina putuje se pola dana od Beograda do Sarajeva. Čak i Dodik tuc-muc sagradi Gradiška-Banja Luka- Doboj. Bez puteva i železnica nema privrede. I o čemu onda da pričamo? Takve stvari samo pojačavaju separatizam. Vidi, kad te jednom guja ujede, moraš poslije da budeš oprezan. I nije to samo do nas, i CG tu sumnjičavo gleda na taj projekat. I nije ti pošteno svaliti samo na naše političare, tj. bošnjački dio, jednako su tu krivi i srpski, bar što se tiče ovih pitanja. Kako misliš da se riješi to, a ovamo sve ostalo stoji? Jel pratiš da se eskivira već duže vrijeme donošenje većine odluka i da se donose samo neophodne? Dodik tuc-muc sagradi taj dio autoputa kao što Bakir sagardi dio do Zenice i Dragan u Međugorju. Svi imaju po dio, a ništa nije povezano. Dakle svi su krivi, jer svako vuče na svoju stranu. Tačno, nema puteva, nema privrede, ljudi sele, separatizam, nacionalizam, bijeda isplivaju na površinu. Politički sistem u BiH treba reset i to na sve tr strane. Političke prilike govore da to nije moguće, bar ne u nekoliko narednih godina.
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 svi 2022, 13:09 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Jebo te, britanska i beha zastava...ja bih napustio ovu sjednicu  Maligni britanski utjecaj Btw za ovog britanskog ambasadora je nedavno rekao da je smrad  I kakvu onda atmosferu očekivati među diskutantima  Možda je peder  sigurno se nabacivo Miletu, ovaj mu rekao boli ga glava. Aha, tu sam te čekao...i potegnu lola aspirin iz džepa 
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 svi 2022, 13:10 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mi hoćemo. Uništavaćemo BiH iznutra.  Malo ti je komično porediti jebenu BiH i Španiju. Zamisli Španiju koja godinama kmeči za jednim hopsajdom jer joj je to sve što ima? Nezamislivo. Komično je i porediti entitet kojem je garancija mirovni sporazum sa Katalonijom koja je miljama daleko. Znam, vi ste Srbi, ne mogu oni s vama. Oni nikad ne bi pristali jesti slamu i korjenje.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 svi 2022, 13:11 |
|
|
Mariooo je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la:  Neko nam se nešto zabrinuo  Jebo te, britanska i beha zastava...ja bih napustio ovu sjednicu  Zar Mile nije pod britanskim sankcijama? Kakve su hin to sankcije?  Sjećate se kako ste slavili sankcije. Zašto, zapitate li se? 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 svi 2022, 13:12 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Daj ba uozbilji se. Samo vi pišete teritorija grada negdje u šumi kilometrima daleko od prve zgrade. Ko da će sutra biti Njujork Siti.
Znaš li da je Lazarevac dio Beograda? A između šuma ko Potoćari.  Ne znam da li će biti ko Njujork al znam da će biti veće od Bliskoistočnog Sarajeva.  Jahorina nikad nije bila dio ni Sarajeva ni Istočnog Sarajeva. Možeš ti zaokružiti do Doboja i staviti tablu Istočno Sarajevo, ne znači i da jeste. Samo se blamirate.
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 svi 2022, 13:12 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Jebo te, britanska i beha zastava...ja bih napustio ovu sjednicu  Zar Mile nije pod britanskim sankcijama? Kakve su hin to sankcije?  Jeste, ovo je dio tih sankcija. Mora da sjedi i sluša Britance šta mu pripovjedaju. Ko na uslovnoj kazni.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 svi 2022, 13:14 |
|
|
Mariooo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Znaš li da je Lazarevac dio Beograda? A između šuma ko Potoćari.  Ne znam da li će biti ko Njujork al znam da će biti veće od Bliskoistočnog Sarajeva.  Jahorina nikad nije bila dio ni Sarajeva ni Istočnog Sarajeva. Možeš ti zaokružiti do Doboja i staviti tablu Istočno Sarajevo, ne znači i da jeste. Samo se blamirate. Nije nikad bila al sad jeste. Sad Srbi vladaju Istočnim Sarajevom a ne Muslimani. Novo vrijeme Mi se pitamo oko pola Sarajeva. A vi se ne pitate oko pola Beograda ni Zagreba. 
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 svi 2022, 13:17 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Jahorina nikad nije bila dio ni Sarajeva ni Istočnog Sarajeva. Možeš ti zaokružiti do Doboja i staviti tablu Istočno Sarajevo, ne znači i da jeste. Samo se blamirate.
Nije nikad bila al sad jeste. Sad Srbi vladaju Istočnim Sarajevom a ne Muslimani. Novo vrijeme Mi se pitamo oko pola Sarajeva. A vi se ne pitate oko pola Beograda ni Zagreba.  Kako se pitate kad ste to sve predali pri potpisu DMS? Table u nekakvim šumama nisu Sarajevo. Ponavljam, samo se blamirate.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 svi 2022, 13:24 |
|
|
Mariooo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Nije nikad bila al sad jeste. Sad Srbi vladaju Istočnim Sarajevom a ne Muslimani. Novo vrijeme Mi se pitamo oko pola Sarajeva. A vi se ne pitate oko pola Beograda ni Zagreba.  Kako se pitate kad ste to sve predali pri potpisu DMS? Table u nekakvim šumama nisu Sarajevo. Ponavljam, samo se blamirate. Vrace i Dobrinja nisu Sarajevo? Eto vama Ćetnika iznad glava. Udaljenost od Parlamenta BiH do RS je ista kao udaljenost od Skupštine Srbije do Trga Republike. Šta ste vi ono dobili u Dejtonu?  Sarajevo? 
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 svi 2022, 13:28 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Kako se pitate kad ste to sve predali pri potpisu DMS? Table u nekakvim šumama nisu Sarajevo. Ponavljam, samo se blamirate.
Vrace i Dobrinja nisu Sarajevo? Eto vama Ćetnika iznad glava. Vraca i Dobrinja jesu. Kakve to veze ima sa Jahorinom? Ma ćetnici nisu problem kad nemaju čime da naškode. Guslaj koliko hoćeš, šta me to briga.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 svi 2022, 13:30 |
|
|
Mariooo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Vrace i Dobrinja nisu Sarajevo? Eto vama Ćetnika iznad glava.
Vraca i Dobrinja jesu. Kakve to veze ima sa Jahorinom? Ma ćetnici nisu problem kad nemaju čime da naškode. Guslaj koliko hoćeš, šta me to briga. Meni da su Muslimani i Republika Muslimanska u Srpskim Toplicama (ex. Šeher) ne bi mi bilo svejedno... Al vi ste Merhametli. Mirno spavajte. 
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 svi 2022, 13:31 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Vraca i Dobrinja jesu. Kakve to veze ima sa Jahorinom?
Ma ćetnici nisu problem kad nemaju čime da naškode. Guslaj koliko hoćeš, šta me to briga.
Meni da su Muslimani i Republika Muslimanska u Srpskim Toplicama (ex. Šeher) ne bi mi bilo svejedno... Al vi ste Merhametli. Mirno spavajte.  Galamite non stop o nekakvoj islamskoj deklaraciji, o mudžehidinima, pa eto ako vam nije svejedno...šta činite?
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 svi 2022, 13:31 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Schmidte donesi salate, klat ćemo Srbe i Hrvate. Schmidt: Salata je u Njemačkoj poskupila.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 svi 2022, 13:32 |
|
|
Mariooo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Meni da su Muslimani i Republika Muslimanska u Srpskim Toplicama (ex. Šeher) ne bi mi bilo svejedno... Al vi ste Merhametli. Mirno spavajte.  Galamite non stop o nekakvoj islamskoj deklaraciji, o mudžehidinima, pa eto ako vam nije svejedno...šta činite? Učinili smo 1992-95. Sad smo rahat. 
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 svi 2022, 13:33 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Galamite non stop o nekakvoj islamskoj deklaraciji, o mudžehidinima, pa eto ako vam nije svejedno...šta činite?
Učinili smo 1992-95. Sad smo rahat.  Kako rahat? A galamite vraćaj nadležnosti, ne može vako, hoćemo van....?
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 svi 2022, 13:34 |
|
|
BBC je napisao/la: Schmidte donesi salate, klat ćemo Srbe i Hrvate. Schmidt: Salata je u Njemačkoj poskupila. Ko je pričao o klanju? Volio bi da bude nekakvog klanja? Putuj, Evropo!
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 svi 2022, 13:35 |
|
|
Mariooo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Učinili smo 1992-95. Sad smo rahat.  Kako rahat? A galamite vraćaj nadležnosti, ne može vako, hoćemo van....? jah jah Aj ti malo na klix pa trolaj. Pitao si i dobio odgovor. Skačeš sa teme na temu ko Talibani po minskom polju.
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 svi 2022, 13:37 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Kako rahat? A galamite vraćaj nadležnosti, ne može vako, hoćemo van....?
jah jah Aj ti malo na klix pa trolaj. Pitao si i dobio odgovor. Skačeš sa teme na temu ko Talibani po minskom polju. Šta trolam? Ako ti je mrsko odgovarati ili ne znaš, zaobiđi. Piše se o RS, dakle na temu je.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 svi 2022, 13:38 |
|
|
Kultura dijaloga na ovoj temi je na vrlo zavidnom nivou.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 svi 2022, 13:49 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Lebowski je napisao/la: Kultura dijaloga na ovoj temi je na vrlo zavidnom nivou. Ko da želim voditi dijalog sa Indijcima o problemima u Koreji. Ne živite u RS prodali ste svoje i odselili. I šta bi sad htjeli ? Da vas doživljavamo kao partnere za razgovor.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 svi 2022, 13:54 |
|
|
Ako Srbija nastavi ovom stopom rasta za 100 godina biti će najbogatiji narod na svijetu. Isto tako ovim tempom "nestajanja" istom matematikom i logikom neće postojati.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 svi 2022, 14:03 |
|
|
To je sve vasa kultura koju Bosnjaci nazalost prihvataju jer su narodi dosta slicni mentalitetom..a kakvi ce biti ako su svi Srbi jel. Doduse, to je svjetski trend vec duze vrijeme.
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 svi 2022, 14:07 |
|
|
Ova Britanka opasno naguzila Milorada. Kaže tražila mu i oružje OS BiH za Ukrajinu, Mile joj reko: - Odjebi! Bravo, predsjedniče, ne daj naše vojne resurse mrskim Ukrajincima da ratuju sa braćom Rusima!
|
|
Vrh |
|
 |
Lutorčina
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 svi 2022, 14:16 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Misli na stanogradnju. Privatne firme koje orave i prodaju stanove, misli da je to ulaganje Naravno da je ulaganje. Nebitno ko ulaže bitno je da se ulaže. Citat: “Na Jahorini se, poslije `Beograda na vodi`, najviše ulaže u ovom regionu. Blizu milijardu KM su vrijedne investicije na ovoj planini, što govori da Srpsku inevstitorima ne mogu da zgade tipovi poput Šmita koji žele da nam uvedu sankcije”, dodao je Dodik. Istočno Sarajevo je budućnost. Bliskoistočno Sarajevo je prošlost, grad zločinac bez budućnosti.  mirusvijetu je napisao/la: https://www.klix.ba/vijesti/bih/drasko-stanivukovic-ugostio-christiana-schmidta-pa-prosetali-banjom-lukom/220526057  Čemu se opet nadaš? Pa to je vaš Draško, sjećaš se?  Pitam te fino šta se ulaže a ti ne znaš nabrojati ? Stanogradnja je u ekspanziji jer Srbi prodaju kuće,stanove,zemlju na području kantona Sarajevo a prave na području Istočnog Sarajeva.. Od izgradnja na Jahorini imaju koristi samo tajkuni,lokalna raja drljači tu po 12h.
|
|
Vrh |
|
 |
JAS
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 svi 2022, 15:20 |
|
|
Ma nije Šabanoti PTSP-ovac ,samo denvno napiše 50 postova o Republici Srpskoj m, a ti postovi su uni mržnje , pakosti i jeda . A na svaki drugi post mu se "slučajno" provuče da želi nestanak Srbije i srpskkog naroda u celini NJemu su Srbi i Republika Srpska krivi za sve njegove neuspehe u životu . Ma muygurlend je ludnica na otorenom . I Srbi su doživeli traume , ali se dostojanstverno ponašaju u boli .
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 19 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|