HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 stu 2025, 20:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 34005 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 1361  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj
PostPostano: 13 tra 2013, 17:17 

Dane je napisao/la:
dudu je napisao/la:
dabome da jesi, a na ovog ustašoida Daneta bacam čini sv. Vasilija i tri put se krstim. neveruem kakav lik.

Hoćeš reći nisu svi za 'savezništvo' Hrvata i Srba.

Ehh, ne ide vam pa to ti je. Ali neka biće bolje

ti ne umeš da razumeš. Hrvati su nam vekovni neprijatelji, ali mi ne sklapamo savezništvo sa njima, nego sa braćom pokatoličenom, hercegbosanskom. taj savez onda može da stane protivu Beč, Berlin, Vatikan, Istambul i Islamabad. ti ne umeš da to prepoznaš.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 17:22 

dudu je napisao/la:
Dane je napisao/la:

Hoćeš reći nisu svi za 'savezništvo' Hrvata i Srba.

Ehh, ne ide vam pa to ti je. Ali neka biće bolje

ti ne umeš da razumeš. Hrvati su nam vekovni neprijatelji, ali mi ne sklapamo savezništvo sa njima, nego sa braćom pokatoličenom, hercegbosanskom. taj savez onda može da stane protivu Beč, Berlin, Vatikan, Istambul i Islamabad. ti ne umeš da to prepoznaš.

:eek :smijeh :smijeh :smijeh U DodiGa te

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 17:22 

Jer Srbina nema nigde ravna, Srbin neće ničijega jarma slika

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 17:24 

dudu je napisao/la:
dabome da jesi, a na ovog ustašoida Daneta bacam čini sv. Vasilija i tri put se krstim. neveruem kakav lik.

Dane nije Ustase vec potomak Ataturka

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 17:26 

čemu da se čudiš rastko nemanjiću? svaki pokatoličeni brat zna svoj datum katoličenja, zna pretka koji se katoličio i slavu koju je slavio. i danas bi slavili, ali papa Francisko ne da, kaže mnogo opasno je da slave srpske pretke. veruemmu.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 17:31 

dudu je napisao/la:
čemu da se čudiš rastko nemanjiću? svaki pokatoličeni brat zna svoj datum katoličenja, zna pretka koji se katoličio i slavu koju je slavio. i danas bi slavili, ali papa Francisko ne da, kaže mnogo opasno je da slave srpske pretke. veruemmu.

:huh Ti kao ponosni sin Istambula mozes tako nesto reci a da ne pocrvenis
Inace simbol naseg zajednistva je Ante Pavelic,mesanac,polu Srbin polu Bunjevac,obucen :001_smile u madrasi Zifelo bratstvo i jebinstvo

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 17:32 

Citat:
neveruem

Citat:
veruemmu

=)) =)) =))
Tako je brate Pantela. :D

A Rastko je Srbin.... Isto kao što sam i ja Aboridžin...

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 17:34 

Carmello Šešelj je napisao/la:
A Rastko je Srbin.... Isto kao što sam ja Aboridžin...

Baš htjedoh reći, ima jako mnogo tako glupih i primitivnih Srba, ali on je veoma vjerojatno Srbin isto ko što je Dane Hrvat...

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 17:36 

Citat:
neveruem

Citat:
veruemmu

=)) =)) =))
Tako je brate Pantela. :D

A Rastko je Srbin.... Isto kao što sam i ja Aboridžin...

:bih ma ja sam Balija pre ,zato su mi pradedu Ujkani ubili,a zato su mi rodaci od Mudzosa u Srbijicu bjezali

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 17:38 

pozitivac je napisao/la:
A Rastko je Srbin.... Isto kao što sam ja Aboridžin...

Baš htjedoh reći, ima jako mnogo tako glupih i primitivnih Srba, ali on je veoma vjerojatno Srbin isto ko što je Dane Hrvat...

dane je Taliban,za dudu nisam siguran a sto se mene tice ma ja sam Arap

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 17:42 

Ajde ljudi oladite malo :) Nije bitno tko je tko već da ne rade jedni protiv drugih. U tome je čitava poanta jer neće stranci donijet mir niti dobar život tamo, samo domaći to mogu. I to ne jedni protiv drugih nego ako ne može više onda barem u toleranciji

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 17:43 

rastko je napisao/la:
pozitivac je napisao/la:

dane je Taliban,za dudu nisam siguran a sto se mene tice ma ja sam Arap

Pomoz' Bog, junače! slika

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 17:49 

rastko je napisao/la:
sto se mene tice ma ja sam Arap

Nisi Arapin, ti si Bošnjak. Ja sam demokrata i humanista, i ne negiram ti pravo da možeš da izmišljaš ime za svoju naciju bosanskih muslimana.

Čisto da ljudi ne misle da kenjam bezveze, evo jedan tvoj post sa druge teme.

Citat:
Iskreno malo razumem sta mi Srbi imamo sa onom Bizantinskom mutiranom kokoskom,mi imamo svoj grb,sto ga nekacimo?
Ali sto se vas tice,cuj okaciti Turski pleter kao grb i simbol ujedinjenja nacije koji niste kacili ni kad ste bili samo malo Tursko pleme u Kini (po modernim Hrvackim teorijama),neznam jel imate ikakav Hrvacki ili Hururvacki grb,nerazumem se u vasu Heraldiku ali covece bas ste malo preterali
I ko sto reko ako vec kacite Turske pletere okacite onaj pravi Hrvacki ,sa prvim bjelim poljem,sto u dusi Hrvackoj oznacava eticku cistocu

http://hercegbosna.org/forum/povijest/jeste-li-za-da-se-vrati-stari-hrvatski-grb-bez-krune-t9666.html

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 17:49 

Citat:
PRNJAVOR - Slovenačka firma "Alpos" iz Šentjura ugovorom o privatizaciji fabrike cijevi iz Prnjavora obavezala se da će investirati 11,7 miliona KM, međutim kao investiciju prikazali su mašine stare 30 godina, koje praktično ne vrijede.

"Oprema i mašine koji su dovezeni u preduzeće su stariji i tehnološki zaostaliji je od opreme koju je preduzeće posjedovalo. Dovezena je oprema starija od 30 godina iako uvozna ne bi smjela biti starija od sedam. Falsifikovali su kartice na mašinama i samo ih prefarbali. Jedna kapitalna linija za rasijecanje trake nikada nije stavljena u funkciju. Čak su svoju obavezu investiranja u preduzeću uspjeli da prikažu kao dokapitalizaciju i povećaju svoje učešće u vlasništvu sa 65 odsto na 82,32 odsto", kazao je izvor "Nezavisnih".

On ističe da je kasnije provjeravano i da je jedna od tih linija koja je dovezena u Italiji koštala svega 180.000 evra, dok je druga linija iz matične firme izbačena kao staro gvožđe i danas vrijedi onoliko koliko je teška, što znači da može biti prodata samo na otpad.

Zbog svega ovoga nedavno su Fabriku cijevi "Alpos" iz Prnjavora posjetili i inspektori Policijske stanice iz Prnjavora, koji su sastavili krivičnu prijavu i proslijedili je Okružnom tužilaštvu u Banjaluci.

"Predmet je u radu i provjeravaju se navodi iz krivične prijave. Prijava se odnosi na krivično djelo prouzrokovanje stečaja nesavjesnim radom", potvrdili su u Okružnom tužilaštvu u Banjaluci.

Ranije smo objavili da je iz fabrike cijevi iz Prnjavora slovenački partner preko povezanih firmi iznio milione maraka, po scenariju sličnom kao Litvanci iz Fabrike glinice "Birač" iz Zvornika.

Prnjavorski "Alpos", kojeg je 2004. godine kupila slovenačka firma "Alpos" iz Šentjura, danas je u stečaju i bez posla je krajem prošle godine ostalo oko 100 radnika, a već tri licitacije za prodaju imovine ove firme nisu uspjele.

Matična firma od svoje kćerke firme iz Prnjavora danas ima potraživanja od 4,9 miliona KM, a namjernim i bespotrebnim hipotekarnim zaduživanjem i manipulacijom cijenama milionski profit završio je u Sloveniji.

Samo jedan od primjera na koji način je novac iznošen jeste kredit od četiri miliona KM koji je "Alpos" iz Prnjavora uzeo u NLB Razvojnoj banci za koji je založena imovina preduzeća.

Nakon dobijanja kredita 3,1 milion KM prebačen je u matičnu firmu u Sloveniju kao avans za repromaterijal, koji nikada nije stigao u Prnjavor, a nedugo zatim direktor "Alposa" iz Prnjavora Miroslav Ignjatić zatražio je stečaj.

Najveći povjerioci "Alposa" iz Prnjavora danas su slovenačke banke i matična firma iako prije privatizacije 2004. godine tadašnji "Unis TC" iz Prnjavora nije imao nikakvih dugova, zapošljavao je 64 radnika i imao oko četiri miliona obrtnih sredstava.

Znam da nas ne vole al..

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 17:50 

Dane je napisao/la:
Ajde ljudi oladite malo :) Nije bitno tko je tko već da ne rade jedni protiv drugih. U tome je čitava poanta jer neće stranci donijet mir niti dobar život tamo, samo domaći to mogu. I to ne jedni protiv drugih nego ako ne može više onda barem u toleranciji

sad bi da se miriš? pa da li ti kao učen čovek (ako jesi uopšte učena duša) čitaš biltene mitropolita Amfilohija? u zadnjem biltenu za april/maj Srećan Vaskrs, Hristos Voskrese mitropolit piše o ugroženom srpstvu u Balučistanu. gde su sad ti belosvetski satrapi da sačuvaju Srbe i srpsku nejač? je li to ta demokratiju koju nam nude? gde je Republika Srpska Balučistan da spasi naš narod od progona šijita i sunita? ali ni ti šijiti nisu šijiti, to su pošijiti, još su im dedovi slavili krsne slave, Nikoljdan, Mitrovdan, Aranđelovdan itd., a sad kanibali bre! i ti ćeš da pričaš da nije bitno ko je ko?! pa koji domaći da donesu mir u Balučistan, to su zveri u ljudskom obliku!

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 18:01 

Dane je napisao/la:

Tako je, gospodine Dane.
Međutim, problem je što osim postojeće Srpske, federalnu jedinicu traže i srbokatolici tako da trenutno imate jedan muslimanski protiv dva srpska bloka što stanje u zemlji dodatno usložnjava :D

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 20:10 

Dane je napisao/la:

Žifko Bubimir glavom i bradom :D

Jel ti se sviđa pozitivčev avatar?

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 20:52 

Dane je napisao/la:
MRSHO je napisao/la:

Čime se plaća ta ljubav i savezništvo? Prodajom obale? :D

Kada, veliki strategu?

:smijeh

Pretpostavljam da si trol jer nijedan pravi Hrvat ne bi govorio na taj način o Njemačkoj i prodaji obale

Tribaš još proučavati Hrvate. :biceovodobro

1367 of 2558 - 53.44%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 21:00 

U Dani još živi duh Jugoslavenstva, problem je što on to ne zna

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 21:03 

divljak je napisao/la:

Dobar dan, ja sam Dane i Hrvat sam iz Hrvatske. =))

1367 of 2558 - 53.44%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 21:05 

Jebo mater ako lik neće ić googlat "Balučistan" :D

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 21:16 

ča je ovo ..... a munjena hiža?

:wacko

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 21:53 

Otjeraste čovjeka

Vrh

PostPostano: 14 tra 2013, 10:02 

dudu je napisao/la:

sad bi da se miriš?

Pa naravno. Na početku je trebalo malo oštro jer tako se najbrže vidi ko kako razmišlja :)

Ne treba ovim prostorima više kofrontacija, zamjeranja, osporavanja drugih. Niko dosad nikakve koristi nije izvukao od toga. Osobno me čude ta osporavanja te nema Bošnjaka, Srbi ne valjaju Hrvati ovo ono. Ima svugdje ljudi i onih loših. Problem je što nikako da taj običan narod dodje do izražaja nego puštaju ove mangupe da rade gluposti.

Nije narod navikao da se izbori za sebe nego uvijek trpi nekakvu vlast koja ga jaše. Ja osobno bi najradije da BiH bude gradjanska jer tako bi svako bio dobrodošao u bilo kojem dijelu BiH. Ali ako već mora da se razdvaja to ne treba da bude konačno jer kako ćeš živjeti jedan pored drugog sa ovim granicama gdje jedni moraju da prelaze preko teritorija 'onih drugih' a kao mrze se i ne mogu zajedno. Da ne govorimo da jedni moraju ekonomski da surađuju sa drugima. Neće valjda trgovati sa Indijom.

Švicarsko uređenje bilo bi najbolje za sve ali to sada mnogima još zvuči heretički. Kao ne možemo mi sa njima. Ali doć će sve na svoje

Vrh

PostPostano: 14 tra 2013, 10:14 

divljak je napisao/la:

Ovo je zanimljivo pitanje. Ka Hrvat devedesetih sam naravno bio za samostalnu Hrvatsku. Ali kako vrijeme prolazi i kako zbrajam sve dosad svatko ko pogleda onako pošteno vidjet će da je Jugoslavija mogla biti vrlo dobra zajednica za život ljudi na Balkanu. Naravno uz uvjet da se pošteno pozabavi nacionalnim pitanjem pojedinih naroda. Druga stvar što je Juga od mnogih bila zloupotrebljavana za svoje ciljeve. No problem je u ljudima a ne u ideji

Ima li nešto loše da živiš sa drugima u barem toleranciji i uvažavanju, da putuješ kamo želiš bez da ti razbiju auto. konačno i da se družiš sa ljudima bez obzira na porijeklo.

Uvjet za to je ostvareno nacionalno pitanje naroda i sa time povezano potvrđeno nacionalno samopouzdanje koje ne daje mjesta frustracijama. No to nacionalno ostvarenje je najveći problem kod nas jer postoji ruku na srce dosta naslijeđenih nerealnih opcija. Jer ako Srbin kaže da su Hrvati pokatoličeni Srbi ili ako Hrvat kaže da su svi Srbi četnici ili ako oboje osporavaju Bošnjake muslimane, tada imamo problem. Problem je nažalost nastao u intelektualnoj eliti tih naroda, ali to je problem koji je ipak rješiv uz malo dobre volje i tolerancije. I ko za inat neka 'viša sila' ne da nam nikome naprijed dok se međusobno ne izmirimo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34005 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 1361  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: alh84001, Ceha, EroLogija, iprodano, Naša Kvačica, ReadOnly555, Tomba17 i 48 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: