|
|
Stranica: 1099/1357.
|
[ 33903 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
3AJE6
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 08 srp 2022, 12:49 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Ja kako sam shvatio radi se o mjestima gdje nama vode dvadeset ili više godina, tj. taj problem je davno prije nego je Draško došao. Loše shvataš. Evo ti kao demanti jedan krasni ćirilićni link https://tinyurl.com/yxbkak6f****, jel vam blokiran gugl ?
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 08 srp 2022, 12:51 |
|
|
Mariooo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: I? Vode ima 00-24. Ima ako se Muja samo malo podapere. Na ivici je, pitanje je dana kad će biti suva slavina.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
JAS
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 08 srp 2022, 12:53 |
|
|
Mariooo je napisao/la: 3AJE6 je napisao/la: Kakav si ti trolerski prolupander Znači poćinjete sa hapšenjima kada mi prvo uhapsimo nekog od vaših, iako smo taj Zakon donijeli kao reakciju na Inckov ferman kojim ste htjeli da nam začepite usta pod prijetnjom procesuiranja. OK Inače u ovoj centralnoj gradskoj zoni nije bilo vode Treba jebat mater tim ljudima što se bune, čuj nemaju vode, nema ni vodovoda, puta, nema čega nema...jel ima hljeba?? Onda tišina tamo! Kad Stričići nemaju vodu to i nije neka bruka ,bruka je kad poljinaši nemaju vodu ili kad piju vodu sa aromom fekalija.
|
|
Vrh |
|
|
3AJE6
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 08 srp 2022, 12:54 |
|
|
Mariooo je napisao/la: 3AJE6 je napisao/la: Kakav si ti trolerski prolupander Znači poćinjete sa hapšenjima kada mi prvo uhapsimo nekog od vaših, iako smo taj Zakon donijeli kao reakciju na Inckov ferman kojim ste htjeli da nam začepite usta pod prijetnjom procesuiranja. OK Inače u ovoj centralnoj gradskoj zoni nije bilo vode Treba jebat mater tim ljudima što se bune, čuj nemaju vode, nema ni vodovoda, puta, nema čega nema...j TakoE, stvoreni su svi uslovi za piromanluke po Arhivu i Vijećnici, second edition
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
Vrh |
|
|
Altomanović
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 08 srp 2022, 13:34 |
|
|
Velika sramota da vitalno selo pored Banja Luke nema vode vec mjesecima , taj isti problem traje vec godinama gore.
Neki bi rekli da jos postoji komunjarska zavjera protiv Manjace.
Cetnik Drasko ima sad dobru priliku.
_________________ S vjerom u Boga
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 08 srp 2022, 13:41 |
|
|
JAS je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Treba jebat mater tim ljudima što se bune, čuj nemaju vode, nema ni vodovoda, puta, nema čega nema...jel ima hljeba?? Onda tišina tamo!
Kad Stričići nemaju vodu to i nije neka bruka ,bruka je kad poljinaši nemaju vodu ili kad piju vodu sa aromom fekalija. Pa Poljinaši imaju kao elitno naselje posebno napajanje vodom. Sa aromom fekalija niko ne pije vodu. Ili ti iz Paraćina možda bolje znaš od mene koji sam u Sarajevu?
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 08 srp 2022, 14:20 |
|
|
Mariooo je napisao/la: JAS je napisao/la: Kad Stričići nemaju vodu to i nije neka bruka ,bruka je kad poljinaši nemaju vodu ili kad piju vodu sa aromom fekalija. Pa Poljinaši imaju kao elitno naselje posebno napajanje vodom. Sa aromom fekalija niko ne pije vodu. Ili ti iz Paraćina možda bolje znaš od mene koji sam u Sarajevu? Pijete pijete. I to srpskih fekalija. Sva *** iz Pala proteknu kroz Sarajevo.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 08 srp 2022, 14:22 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Pa Poljinaši imaju kao elitno naselje posebno napajanje vodom. Sa aromom fekalija niko ne pije vodu. Ili ti iz Paraćina možda bolje znaš od mene koji sam u Sarajevu?
Pijete pijete. I to srpskih fekalija. Sva *** iz Pala proteknu kroz Sarajevo. Prvo Draško da ti u selo provede vodovodne cijevi pa ćemo pričati. Dotad je ovo za tebe nuklearna fizika.
|
|
Vrh |
|
|
JAS
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 08 srp 2022, 15:05 |
|
|
Pa jel stvarno FPO glasao za rezoluciju o đenosajdu ?.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 08 srp 2022, 15:12 |
|
|
Eto ih na Manjaču Citat: Njemački vojnici dolaze u BiH, Bundestag odobrio slanje misije u okviru EUFOR-a O K U P A C I J A !
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 08 srp 2022, 15:17 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Eto ih na Manjaču Citat: Njemački vojnici dolaze u BiH, Bundestag odobrio slanje misije u okviru EUFOR-a O K U P A C I J A ! I šta će sad biti? Čemu se nadaš?
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 08 srp 2022, 15:17 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Eto ih na Manjaču O K U P A C I J A ! I šta će sad biti? Čemu se nadaš? Pa ništa samo konstatujem. Piša vas ko stigne.
|
|
Vrh |
|
|
JAS
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 08 srp 2022, 15:23 |
|
|
Eto vas svi vole . Hubiše se da vam naprave hunitarnu . Vi ste njima samo kusur . Druga je stvar što vi imate kompleks više vrednosti .
|
|
Vrh |
|
|
JAS
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 08 srp 2022, 15:23 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Eto ih na Manjaču O K U P A C I J A ! I šta će sad biti? Čemu se nadaš? Nada se da će Heufor da hokupira Srpsku .
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 08 srp 2022, 15:26 |
|
|
Mariooo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: I šta će sad biti? Čemu se nadaš? Pa ništa samo konstatujem. Piša vas ko stigne. Ja i? Nama kad su padale bombe iznad glave ja sam znao da neće biti Bosne. Samo će nas dodatno motivisati da je uništimo. Ja bih se zabrinuo da nas trapšaju po leđima, da vi prihatite 3 entiteta i da budete manji od makovog zrna. To bi bio problem.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 08 srp 2022, 15:36 |
|
|
JAS je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: I šta će sad biti? Čemu se nadaš? Nada se da će Heufor da hokupira Srpsku . Pa već britanski i njemački okupatori nadgledaju sa Manjače. I šta će da urade ova tvoja prekodrinska braća? Ništa. Gavrilo se u grobu okreće ko propeler od sramote.
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 08 srp 2022, 15:49 |
|
|
Mariooo je napisao/la: JAS je napisao/la: Kad Stričići nemaju vodu to i nije neka bruka ,bruka je kad poljinaši nemaju vodu ili kad piju vodu sa aromom fekalija. Pa Poljinaši imaju kao elitno naselje posebno napajanje vodom. Sa aromom fekalija niko ne pije vodu. Ili ti iz Paraćina možda bolje znaš od mene koji sam u Sarajevu? Kvalitet vode nije isti sa Vrela Bosne kao nekad prije. Kanalizacione cijevi koje sa Bjelašnice vode do Hadžića ili negdje Sarajevskog polja popucale su na nekim mjestima te se povremeno izlivaju fekalije. Zemlja može da upije fekalije do određene količine a ostatak povuku podzemne vode. Da ne govorim i sječa šume što stvara eroziju tla i zamućenje vode. Isti problem ima i opština Pale gdje je kvalitet vode gori nego u Semberiji,a do juče je bilo totalno drugačije.
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 08 srp 2022, 17:25 |
|
|
Dolaze vam Germani
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 08 srp 2022, 17:38 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20758 Lokacija: među zvijezdama
|
Lutorčina je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Pa Poljinaši imaju kao elitno naselje posebno napajanje vodom. Sa aromom fekalija niko ne pije vodu. Ili ti iz Paraćina možda bolje znaš od mene koji sam u Sarajevu?
Kvalitet vode nije isti sa Vrela Bosne kao nekad prije. Kanalizacione cijevi koje sa Bjelašnice vode do Hadžića ili negdje Sarajevskog polja popucale su na nekim mjestima te se povremeno izlivaju fekalije. Zemlja može da upije fekalije do određene količine a ostatak povuku podzemne vode. Da ne govorim i sječa šume što stvara eroziju tla i zamućenje vode. Isti problem ima i opština Pale gdje je kvalitet vode gori nego u Semberiji,a do juče je bilo totalno drugačije. A kakav je kvalitet vode gdje su masovne grobnice nesrba po Šumskoj? Recimo Tomašica je otkrivena upravo tako, kad su podzemne vode nadošle. A dotad se pila voda na tom lokalitetu normalno. I ćutalo se kolektivno. Da se ne pronadju kosti pobijenih. I sad vi četalji nekom docirate o kanalizacijama i kvalitetu. Pa zbilja imate hrabrosti. Zivite i hranite djecu na temeljima i kostima mrtvih. I tebi nije ofirno prosere valjati. A ni ostatku čopora.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 08 srp 2022, 17:45 |
|
|
Ahmetović: Koncept konsitutivnosti naroda je propao
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 08 srp 2022, 17:50 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Kvalitet vode nije isti sa Vrela Bosne kao nekad prije. Kanalizacione cijevi koje sa Bjelašnice vode do Hadžića ili negdje Sarajevskog polja popucale su na nekim mjestima te se povremeno izlivaju fekalije. Zemlja može da upije fekalije do određene količine a ostatak povuku podzemne vode. Da ne govorim i sječa šume što stvara eroziju tla i zamućenje vode. Isti problem ima i opština Pale gdje je kvalitet vode gori nego u Semberiji,a do juče je bilo totalno drugačije. A kakav je kvalitet vode gdje su masovne grobnice nesrba po Šumskoj? Recimo Tomašica je otkrivena upravo tako, kad su podzemne vode nadošle. A dotad se pila voda na tom lokalitetu normalno. I ćutalo se kolektivno. Da se ne pronadju kosti pobijenih. I sad vi četalji nekom docirate o kanalizacijama i kvalitetu. Pa zbilja imate hrabrosti. Zivite i hranite djecu na temeljima i kostima mrtvih. I tebi nije ofirno prosere valjati. A ni ostatku čopora. Taj kraj oko Prijedora nisam nikad obilazio ni ti znam kakva je voda oko Tomašice. Prije 5 godina bio sam u Srebrenici i tamo je voda odličnog kvaliteta(hladna planinska). U Bratuncu je voda onako,bistra ali mlakasta jer se grad napaja iz rijeke Drine. Kupio sam dvije gajbe malina,jednu u Potočarima a drugu u Glogovi...i mogu da kažem da je malina iz Potočara preukusna i vrhunskog kvaliteta.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 08 srp 2022, 17:54 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20758 Lokacija: među zvijezdama
|
Lutorčina je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
A kakav je kvalitet vode gdje su masovne grobnice nesrba po Šumskoj? Recimo Tomašica je otkrivena upravo tako, kad su podzemne vode nadošle. A dotad se pila voda na tom lokalitetu normalno. I ćutalo se kolektivno. Da se ne pronadju kosti pobijenih. I sad vi četalji nekom docirate o kanalizacijama i kvalitetu. Pa zbilja imate hrabrosti. Zivite i hranite djecu na temeljima i kostima mrtvih. I tebi nije ofirno prosere valjati. A ni ostatku čopora.
Taj kraj oko Prijedora nisam nikad obilazio ni ti znam kakva je voda oko Tomašice. Prije 5 godina bio sam u Srebrenici i tamo je voda odličnog kvaliteta(hladna planinska). U Bratuncu je voda onako,bistra ali mlakasta jer se grad napaja iz rijeke Drine. Kupio sam dvije gajbe malina,jednu u Potočarima a drugu u Glogovi...i mogu da kažem da je malina iz Potočara preukusna i vrhunskog kvaliteta. Hoces reci dobro ste „nadjubrili“. Nema potrebe da pišeš trakat. Kratko i jasno. U produzetcima nema ljutnje kad bude obratna priča.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 08 srp 2022, 18:04 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Ahmetović: Koncept konsitutivnosti naroda je propao Da ga brišemo iz Ustava RS?
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 08 srp 2022, 18:08 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Kvalitet vode nije isti sa Vrela Bosne kao nekad prije. Kanalizacione cijevi koje sa Bjelašnice vode do Hadžića ili negdje Sarajevskog polja popucale su na nekim mjestima te se povremeno izlivaju fekalije. Zemlja može da upije fekalije do određene količine a ostatak povuku podzemne vode. Da ne govorim i sječa šume što stvara eroziju tla i zamućenje vode. Isti problem ima i opština Pale gdje je kvalitet vode gori nego u Semberiji,a do juče je bilo totalno drugačije. A kakav je kvalitet vode gdje su masovne grobnice nesrba po Šumskoj? Recimo Tomašica je otkrivena upravo tako, kad su podzemne vode nadošle. A dotad se pila voda na tom lokalitetu normalno. I ćutalo se kolektivno. Da se ne pronadju kosti pobijenih. I sad vi četalji nekom docirate o kanalizacijama i kvalitetu. Pa zbilja imate hrabrosti. Zivite i hranite djecu na temeljima i kostima mrtvih. I tebi nije ofirno prosere valjati. A ni ostatku čopora. Bulćak ko ti je prićao te prićice za djecu? Hodža te slagao? Tjelo u zemlji se raspada za par mjeseci. A što se vi ljutite na nas zbog toga što su vojnici časne i svete VRS sahranjivali poginule Muslimane? Jel trebalo da ostavljaju tjela na zemlji?
|
|
Vrh |
|
|
3AJE6
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 08 srp 2022, 18:48 |
|
|
Počeo predizborni ortakluk PDP i klixa Ne bih rekao da je ovaj potez britanaca koristan za PDP. https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodikov-sarajevski-izlet-provocirao-je-zaradio-nove-sankcije-i-ojacao-ulogu-ohr-a/220707071"Dodiku se politika koju je vodio u Sarajevu vratila kao bumerang. Težište politike iz RS-a je tamo gdje je ovaj lider SNSD-a. Za vrijeme svog mandata Dodik je na sve načine pokušavao obesmisliti instituciju u kojoj je sjedio. Počeo je nizom provokacija od insistiranja na zastavi RS-a u državnom predsjedništvu, do dovođenja harmonikaša i derneka u zgradi u kojoj radi.
Ivanić vs Dodik
Ako se osvrnemo na ostavštinu njegovog prethodnika u Predsjedništvu BiH Mladena Ivanića vidjet ćemo da je zaustavljena revizija presude protiv Srbije jer je Ivanić blokirao donošenje nove odluke o agentu. Za vrijeme njegovog rada u Predsjedništvu BiH mandat OHR-a je bio gotovo pred gašenjem sa vrlo malo ili nimalo uplitanja u politiku BiH, a ni EUFOR nije ništa bolje stajao.
Onda je na prošlim općim izborima pobijedio Dodik i krenuo sa podrivanjem države i destrukcijom. Nametanje izmjena Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje svako negiranje genocida i slavljenje ratnih zločinaca Dodik je iskoristio za početak svog destruktivnog pohoda. Započeo je bojkot državnih institucija gdje kadrovi iz RS-a koje Dodik kontroliše nisu željeli učestvovati u radu, a potom je uslijedilo podrivanje države preko NSRS-a.
Stranka koju vodi Dodik i vlada RS-a su inicirali nekoliko zakona i zaključaka koje su trebale rezultirati rušenjem državnih institucija i pravljenjem paralelnog sistema. Zbog svega toga Dodik je početkom ove godine dobio nove sankcije SAD-a, ali i Velike Britanije. Sankcionisani su i Dodikovi najbliži saradnici.
Rezultat destrukcije
Nije se smirio ni nakon ruske agresije na Ukrajinu već je otvoreno stao na stranu Rusije. Zbog svega navedenog reagovao je novi visoki predstavnik Christian Schmidt koji je do sada dva puta posezao za Bonskim ovlastima. Prvi put zbog državne imovine, a drugi put zbog blokade finansiranja izbora".
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|