|
|
Stranica: 1160/1361.
|
[ 34004 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
storarare
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 11:45 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8641 Lokacija: Tu negde
|
Legionnaire je napisao/la: Aleksije, tačno je da Dodik nekad se predstavlja da govori u ime svih Srba, kad ne govori. Ali ovdje nisi upravu.
Nama svako korišćenje “bosanski” izaziva gađenje. Mi tu riječ izbjegavamo, a namučimo se ako moramo da je izgovorimo. Jedino ako je nešto posprdno, onda lako prođe.
“Bosna” takođe, ili “Bosna i Hercegovina”, možda za nijansu manje. Najlakše je izgovoriti skraćeno “BiH”. Tako je ,. Da su Srbi hteli prefiks bosanski ne bi isti pomerali iz gradova . Moala je distinkcija od tog pojma da se uradi . Jer se s tim pojmom ide direkt u asimilaciju .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 11:52 |
|
|
Ljudi, zdravom razumu je neprihvatljivo da mu se diktira kako da se oseca po nekom pitanju koje cak nije toliko bitno u necijem zivotu. Ili zivotu kolektiva. Cak je sramota podleci toj vrsti diktata. To treba da je u domenu teoretiziranja, u kojem neko misli ovako, neko onako. Bez ikakvih emocija zbog razlicitog misljenja. Potcenjivanje je naroda verovati da mu to moze naneti neku stetu. Propascemo zbog jedne reci, kao. Evo ovaj balvan sigurno nije imao nameru ikog da vredja, pogotovo ne Srbe. A otisao je korak dalje od "bosanstva". Citat: Šešelj: Ja sam Bošnjak "Ja sam Bošnjak, to mi je zavičajna pripadnost. Rođen sam u Bosni, u Sarajevu, u opštini Centar", rekao je lider srspkih radikala u emisiji „Ćirilica“ kod Milomira Marića, tokom polemike sa narodnim poslanikom i predsjednikom Bošnjačke demokratske zajednice Sanadžaka Muamerom Zukorlićem. https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu ... jak/505402
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
 |
Legionnaire
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 11:58 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
storarare je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Aleksije, tačno je da Dodik nekad se predstavlja da govori u ime svih Srba, kad ne govori. Ali ovdje nisi upravu.
Nama svako korišćenje “bosanski” izaziva gađenje. Mi tu riječ izbjegavamo, a namučimo se ako moramo da je izgovorimo. Jedino ako je nešto posprdno, onda lako prođe.
“Bosna” takođe, ili “Bosna i Hercegovina”, možda za nijansu manje. Najlakše je izgovoriti skraćeno “BiH”. Tako je ,. Da su Srbi hteli prefiks bosanski ne bi isti pomerali iz gradova . Moala je distinkcija od tog pojma da se uradi . Jer se s tim pojmom ide direkt u asimilaciju . Obrisali smo prefiks “bosanski” ispred Dubice, Gradiške, Broda itd, mnogo prije Dodika.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
 |
Legionnaire
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 12:02 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
aleksije radicevic je napisao/la: Ljudi, zdravom razumu je neprihvatljivo da mu se diktira kako da se oseca po nekom pitanju koje cak nije toliko bitno u necijem zivotu. Ili zivotu kolektiva. Cak je sramota podleci toj vrsti diktata. To treba da je u domenu teoretiziranja, u kojem neko misli ovako, neko onako. Bez ikakvih emocija zbog razlicitog misljenja. Potcenjivanje je naroda verovati da mu to moze naneti neku stetu. Propascemo zbog jedne reci, kao. Evo ovaj balvan sigurno nije imao nameru ikog da vredja, pogotovo ne Srbe. A otisao je korak dalje od "bosanstva". Citat: Šešelj: Ja sam Bošnjak "Ja sam Bošnjak, to mi je zavičajna pripadnost. Rođen sam u Bosni, u Sarajevu, u opštini Centar", rekao je lider srspkih radikala u emisiji „Ćirilica“ kod Milomira Marića, tokom polemike sa narodnim poslanikom i predsjednikom Bošnjačke demokratske zajednice Sanadžaka Muamerom Zukorlićem. https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu ... jak/505402Niko nije nametnuo, već se srpskom narodu zgadilo svo “bosantsvo”. Jasno nam je da nije uvijek bilo tako, ta čitali smo Ivu Andrića. To je sada dio (djelić) kolektivnog identiteta - odboj prema “bosanstvu”. Šešelj ovdje priča, jer hoće da ismije novo ime za BiH muslimane. Nekad je “Bošnjak” imalo drugu konotaciju od ove danas.
|
|
Vrh |
|
 |
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 12:07 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7398 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
novovrijeme je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Pa "Bosanac" je i pre rata bilo uvredljivo za sve, ako se dovodi u vezu sa gluposcu koja se pripisivala Bosancima. Sad je uvredljivo za sve koji se ne osecaju tako u nacionalnom smislu. Ali kao geografski pojam, dakle nepoliticki, ne moze biti uvredljiv. Pogotovo ako ide kao pridev uz imenicu "Srbin".
takvim prostaklucima pokazujes d Pa dobro i ja kad bi tebi opsovao staru to ti ne bi trebalo biti uvredljivo jer dobro jebem. Svaka uvreda se može loično obrazložiti ako se želi vrijeđati. Ali ja to ne bih uradio jer nisam nekulturan kao ti. Sa takvim prostaklucima potvrdjujes da jesi Bosanac.
_________________ Bošnjaci su dejtonska kategorija
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 12:10 |
|
|
Projakt "bosanski Srbin" je daleko kompleksniji i zlokobniji nego što glupi Bosanac Aleksije može da shvati. To je projekt zatiranja Srba sa ove strane Drine. Srbi sa Kosova nisu kosovski Srbi ni Kosovari, nego Srbi sa Kosova. Srbi iz HR nisu hrvatski Srbi ni Hrvati. Ni Bošnjaci nisu bosanski Bošnjaci. Nema ni herceovačkih Bošnjaka a ni srpskih Bošnjaka. Hrvati je svudje Hrvat. Samo se Srbe iz tzv. Bosne želi uništiti i odroditi. Zašto? Pa zato što nas je najviše.
Nema šta se nije pokušalo samo da nas se ne zove Srbima. Vijekovima. Al nije uspjelo. I neće ikad. Aleksije ako hoće da bude bosanski Srbin neka bude. Ko ga jebe, neka nosi breme svojihh riječi. On će umrijeti za per decenija a doći će nove generacije koje će iz dana u dan učiti o zlokobnom projektu odrođivanja Srba od matice.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 12:26 |
|
|
Bezveze se žestite. Bosanci ste i tačka.
Nacionalno, regionalno, uzmite kako hoćete.
Možete nasilu trpat ekavicu ali džaba.
|
|
Vrh |
|
 |
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 12:30 |
|
|
Priznaj da ih vi u srbiji zovete Bosancima
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 12:32 |
|
|
Sve što ima zločinački prefiks "bosanski" je izbrisano u RS još 1992. Liberalni nacisti su ga pokušali vratiti nakon rata. Smjenjivali su srpske političari koji bi nešto ružno rekli o Bosni, pokušali je negirati ili ne daj bože reći da ne navijaju za istu. I to smo preživili.
Nikad se Bosna neće vratiti u narod sa ove strane Drine. Ni milom ni silom. Komunjare koje ništa ne shvataju će umirjeti. Srpska djeca i omladina, čak ljudi od 30-40 godina, koji ne pamte Titu. Dobro znaju kakvo zlo je ta Bosna i dobro znaju za koga je vežu. Zločinački Bosanski identitet su uzeli oni koji identiteta nemaju, Gradžani, Probosanci, Bošnjaci. Samim tim mržanja prema svemu bosanskom ne da će splašnjavati nego će rasti i rasti...
Muslimani mogu da seire kad čuju da neki Srbin naziva drugoh Srbina Bosancem al slaba im vajda od toga. Samo će mržnju presmjeriti na sebe. Bosna je mrtva svuda izvan 24%.
|
|
Vrh |
|
 |
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 12:32 |
|
|
Ne seri, nisu samo Beograđani.
|
|
Vrh |
|
 |
storarare
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 12:37 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Kakav totalitarizam, bre bre...
Jesam li za odvajanje RS i ujedinjenje sa Srbijom? Jesam! Jesam li za to da Milorad pobedi na izborima? Jesam!
Valjda nema dileme oko toga.
I sad ako se bas i ne slazem da se svi moraju misliti da je reci "bosanski Srbin" nesto lose i uvredljivo, sve ono gore sto sam rekao pada u vodu. Odmah sam najgori covek na svetu, izdajnik, i prodajem deci drogu... Ali si u isto vreme za saradnju sa zelenim kadrom .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
 |
storarare
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 12:39 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Projakt "bosanski Srbin" je daleko kompleksniji i zlokobniji nego što glupi Bosanac Aleksije može da shvati. To je projekt zatiranja Srba sa ove strane Drine. Srbi sa Kosova nisu kosovski Srbi ni Kosovari, nego Srbi sa Kosova. Srbi iz HR nisu hrvatski Srbi ni Hrvati. Ni Bošnjaci nisu bosanski Bošnjaci. Nema ni herceovačkih Bošnjaka a ni srpskih Bošnjaka. Hrvati je svudje Hrvat. Samo se Srbe iz tzv. Bosne želi uništiti i odroditi. Zašto? Pa zato što nas je najviše.
Nema šta se nije pokušalo samo da nas se ne zove Srbima. Vijekovima. Al nije uspjelo. I neće ikad. Aleksije ako hoće da bude bosanski Srbin neka bude. Ko ga jebe, neka nosi breme svojihh riječi. On će umrijeti za per decenija a doći će nove generacije koje će iz dana u dan učiti o zlokobnom projektu odrođivanja Srba od matice. To je to . Ima za cilj da Srbima više matica ne bude u Beogradu već u Sarajevu . Starui je to projekat . Jop od AU monarhije -
|
|
Vrh |
|
 |
storarare
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 12:41 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: storarare je napisao/la: Tako je ,. Da su Srbi hteli prefiks bosanski ne bi isti pomerali iz gradova . Moala je distinkcija od tog pojma da se uradi . Jer se s tim pojmom ide direkt u asimilaciju . Obrisali smo prefiks “bosanski” ispred Dubice, Gradiške, Broda itd, mnogo prije Dodika. Po0novo treb a da se vaspostavi prefiks srpski .
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 12:41 |
|
|
Mi ovdje Srbe iz RS zovemo veseli Bosanci.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 12:45 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Mi ovdje Srbe iz RS zovemo veseli Bosanci. Nema veze. Vi nas možete zvati kako hoćete. Vi ste naši neprijatelji. Mi vas zovemo *****. *****. *****. *****. *****. *****. *****. *****. *****. *****. *****. *****. *****. *****. *****. *****. *****. *****. *****. *****. *****. *****. *****. *****.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 12:46 |
|
|
E jbg filter...  Bilo kako bilo, zamisli neki najgori naziv za ljudsko biće... što ne bi rekao ni psu... E tako vas zovemo. 
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 12:48 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Sve što ima zločinački prefiks "bosanski" je izbrisano u RS još 1992. Liberalni nacisti su ga pokušali vratiti nakon rata. Smjenjivali su srpske političari koji bi nešto ružno rekli o Bosni, pokušali je negirati ili ne daj bože reći da ne navijaju za istu. I to smo preživili.
Nikad se Bosna neće vratiti u narod sa ove strane Drine. Ni milom ni silom. Komunjare koje ništa ne shvataju će umirjeti. Srpska djeca i omladina, čak ljudi od 30-40 godina, koji ne pamte Titu. Dobro znaju kakvo zlo je ta Bosna i dobro znaju za koga je vežu. Zločinački Bosanski identitet su uzeli oni koji identiteta nemaju, Gradžani, Probosanci, Bošnjaci. Samim tim mržanja prema svemu bosanskom ne da će splašnjavati nego će rasti i rasti...
Muslimani mogu da seire kad čuju da neki Srbin naziva drugoh Srbina Bosancem al slaba im vajda od toga. Samo će mržnju presmjeriti na sebe. Bosna je mrtva svuda izvan 24%. Ajde vole jedan BOSANSKI glupi, ti ces da pricas od kompleksnosti, a nisi u stanju nista vise od najbanalnije jednostavnosti da prozboris. Povrsan debil, preispoljni lazov a misli da je kao patrijarh pa odredjuje ovo ili ono. Osvrni se, idiote, na ono sto je rekao Vojislav Seselj. pokusaj takav "kompleksan" da razlikujes geografski toponim od politike.
|
|
Vrh |
|
 |
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 12:49 |
|
|
Ja na odmoru nedavno u sklopu jedne turističke grupe upoznah predivne ljude iz Banja Luke i Ist. Sarajeva. Dok se nisu predstavili mislio sam da su iz Sarajeva ili Zenice.
Hoću reći da je smiješno ovo vještačko distanciranje od Bosne i bosanskog. Nije moguće i ne odgovara realnosti.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 12:51 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: E jbg filter...  Bilo kako bilo, zamisli neki najgori naziv za ljudsko biće... što ne bi rekao ni psu... E tako vas zovemo.  Pa ne čudi me od takvih Srba. Ne smeta vašoj politici npr Bosanski Petrovac ali je vašoj politici u procesu kulturocida odgovaralo posrbljavanje svega, od gradova do šuma, voda i livada.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 12:55 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Sve što ima zločinački prefiks "bosanski" je izbrisano u RS još 1992. Liberalni nacisti su ga pokušali vratiti nakon rata. Smjenjivali su srpske političari koji bi nešto ružno rekli o Bosni, pokušali je negirati ili ne daj bože reći da ne navijaju za istu. I to smo preživili.
Muslimani mogu da seire kad čuju da neki Srbin naziva drugoh Srbina Bosancem al slaba im vajda od toga. Samo će mržnju presmjeriti na sebe. Bosna je mrtva svuda izvan 24%. Ajde vole jedan BOSANSKI glupi, ti ces da pricas od kompleksnosti, a nisi u stanju nista vise od najbanalnije jednostavnosti da prozboris. Povrsan debil, preispoljni lazov a misli da je kao patrijarh pa odredjuje ovo ili ono. Osvrni se, idiote, na ono sto je rekao Vojislav Seselj. pokusaj takav "kompleksan" da razlikujes geografski toponim od politike. Polako bosanski Srbine. Gdje si se zaletio. Ima vremena, vrijeđaćemo se, nosićeš ti još dugo breme svojih riječi. Čovjek ti je gore objasnio Šešelja. Al ti si to po svom običaju preskočio i nastavio se ponavljati ko pokvarena ploča. Ne znam šta misiš da ćeš postići ponavljanjem 3 iste rečenice na 10 strana. Ajde malo vidi šta ti lapo bula radi.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 12:56 |
|
|
Lebowski je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: E jbg filter...  Bilo kako bilo, zamisli neki najgori naziv za ljudsko biće... što ne bi rekao ni psu... E tako vas zovemo.  Pa ne čudi me od takvih Srba. Ne smeta vašoj politici npr Bosanski Petrovac ali je vašoj politici u procesu kulturocida odgovaralo posrbljavanje svega, od gradova do šuma, voda i livada. Bosanski Petrovac nije u RS. To je muslimanski grad. Ni geografiju ne znaš. 
|
|
Vrh |
|
 |
Legionnaire
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 13:00 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Ja na odmoru nedavno u sklopu jedne turističke grupe upoznah predivne ljude iz Banja Luke i Ist. Sarajeva. Dok se nisu predstavili mislio sam da su iz Sarajeva ili Zenice.
Hoću reći da je smiješno ovo vještačko distanciranje od Bosne i bosanskog. Nije moguće i ne odgovara realnosti. To što su oni fini ljudi ne znači da bi htjeli da im se ukine Republika Srpska i da vole BiH. Poznavao sam i ja dobrih Muslimana. Jedan mi je čak učinio jednu uslugu, uštedio mi je mnogo vremena s tim. Ja sam mu na kraju platio, iako on nije htio pare. S druge strane ne pričam s komšijom Srbinom, jer je gad. Nema to nikakve veze o shvatanjima kako bi htjeli politički urediti BiH. Nemoguće je da u 2022 to neko iznosi kao argument. Upoznao sam i neke Japance, divni ljudi, pa ne smatram da bi trebali da se priključimo Japanu.
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 13:02 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Ajde vole jedan BOSANSKI glupi, ti ces da pricas od kompleksnosti, a nisi u stanju nista vise od najbanalnije jednostavnosti da prozboris. Povrsan debil, preispoljni lazov a misli da je kao patrijarh pa odredjuje ovo ili ono.
Osvrni se, idiote, na ono sto je rekao Vojislav Seselj. pokusaj takav "kompleksan" da razlikujes geografski toponim od politike.
Polako bosanski Srbine. Gdje si se zaletio. Ima vremena, vrijeđaćemo se, nosićeš ti još dugo breme svojih riječi. Čovjek ti je gore objasnio Šešelja. Al ti si to po svom običaju preskočio i nastavio se ponavljati ko pokvarena ploča. Ne znam šta misiš da ćeš postići ponavljanjem 3 iste rečenice na 10 strana. Ajde malo vidi šta ti lapo bula radi. Nije mi covek objasnio za Seselja. Tumacio mi je Seseljeve namere, umesto da udje u sustinu Seseljeve argumentacije. Ti si naravno glup da uocis suptilnu razliku izmedju jednog i drugog.  Je l postoji geografski toponim koji se zove Bosna koji pokriva obe politicke celine i RS i FBiH? Je l tu zive neki Srbi? Ako oces specificno njih da naglasis, kako bi ih nazvao? "Srpski Srbi"?
|
|
Vrh |
|
 |
storarare
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 13:02 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: E jbg filter...  Bilo kako bilo, zamisli neki najgori naziv za ljudsko biće... što ne bi rekao ni psu... E tako vas zovemo.  Kozoyebi.
|
|
Vrh |
|
 |
Amiđa
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 13:03 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7726 Lokacija: Сарај Чадор
|
novovrijeme više i nije bosanski srbin. On je sada francuz. :)
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|