|
|
Stranica: 1161/1357.
|
[ 33903 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Amiđa
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 13:03 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7751 Lokacija: Сарај Чадор
|
novovrijeme više i nije bosanski srbin. On je sada francuz. :)
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 13:05 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Pa ne čudi me od takvih Srba. Ne smeta vašoj politici npr Bosanski Petrovac ali je vašoj politici u procesu kulturocida odgovaralo posrbljavanje svega, od gradova do šuma, voda i livada.
Bosanski Petrovac nije u RS. To je muslimanski grad. Ni geografiju ne znaš. Logično da znam ali niste mogli promijeniti naziv kao što ste u RS iako nikakvog razloga nije bilo osim gore spomenutih. Koja je razlika između Bosanskog Petrovca i Bosanskog novog, zašto jedan smije postojati a drugi ne smije, zašto to kome smeta uopšte, zašto je Foča bila Srbinje... Jeste li imali u svoj toj histeriji kakav Srbograd, Srbovo, Srpsko, Srbrenik, Srbenicu, Srpsko polje?
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 13:08 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Ja na odmoru nedavno u sklopu jedne turističke grupe upoznah predivne ljude iz Banja Luke i Ist. Sarajeva. Dok se nisu predstavili mislio sam da su iz Sarajeva ili Zenice.
Hoću reći da je smiješno ovo vještačko distanciranje od Bosne i bosanskog. Nije moguće i ne odgovara realnosti. Lažu te. Isti takvi su ti se ukopali oko Sarajave a tvoj babo mislijo da idu u vrganje. Opet si naivan, ništa nisi naučijo.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 13:10 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Polako bosanski Srbine. Gdje si se zaletio. Ima vremena, vrijeđaćemo se, nosićeš ti još dugo breme svojih riječi.
Čovjek ti je gore objasnio Šešelja. Al ti si to po svom običaju preskočio i nastavio se ponavljati ko pokvarena ploča. Ne znam šta misiš da ćeš postići ponavljanjem 3 iste rečenice na 10 strana. Ajde malo vidi šta ti lapo bula radi.
Nije mi covek objasnio za Seselja. Tumacio mi je Seseljeve namere, umesto da udje u sustinu Seseljeve argumentacije. Ti si naravno glup da uocis suptilnu razliku izmedju jednog i drugog. Je l postoji geografski toponim koji se zove Bosna koji pokriva obe politicke celine i RS i FBiH? Je l tu zive neki Srbi? Ako oces specificno njih da naglasis, kako bi ih nazvao? "Srpski Srbi"? Ne postoji. Gdje si našao te granice? U ustavu BiH? Neki zakon? Gdje? Bosna je rijeka i prva riječ u nazvu tzv. BiH. Bosna više ne postoji ni kao geografska odrednica
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 13:15 |
|
|
Lebowski je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Bosanski Petrovac nije u RS. To je muslimanski grad. Ni geografiju ne znaš. Logično da znam ali niste mogli promijeniti naziv kao što ste u RS iako nikakvog razloga nije bilo osim gore spomenutih. Koja je razlika između Bosanskog Petrovca i Bosanskog novog, zašto jedan smije postojati a drugi ne smije, zašto to kome smeta uopšte, zašto je Foča bila Srbinje... Jeste li imali u svoj toj histeriji kakav Srbograd, Srbovo, Srpsko, Srbrenik, Srbenicu, Srpsko polje? Pa razlika je u tome što je Bosanski Petrovac muslimanski grad i ima prefiks bosanski. A Novi Grad je srpski grad i više nema preiks bosanski. Sve bosansko mi smo izbrisali. Još 1992. kad smo odbacili ZAVNOBIH. Samo srpsko, Srpska i Srbija. Foča je bila Srbinje al su nam Liberalni nacisti izbrisali naziv. Vratićemo ga kao i Srpsko Sarajevo.
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 13:16 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7751 Lokacija: Сарај Чадор
|
Bosanski je pridjev kako bi se razlikovao od prije svega hrvatskih ekvivalenata.
Privremeno preimenovani Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Bosanska Dubica, Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica itd ću ja i većina Bošnjaka (a i dobar dio bosanskih hrvata) nastaviti nazivati po izvornom imenu.
Šta možete osim pjeniti i prijetiti mi zatvorskom kaznom?
Nazivati ću i dalje "rs" takozvanom i genocidnom jer to i jeste.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 13:19 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Nije mi covek objasnio za Seselja. Tumacio mi je Seseljeve namere, umesto da udje u sustinu Seseljeve argumentacije. Ti si naravno glup da uocis suptilnu razliku izmedju jednog i drugog. Je l postoji geografski toponim koji se zove Bosna koji pokriva obe politicke celine i RS i FBiH? Je l tu zive neki Srbi? Ako oces specificno njih da naglasis, kako bi ih nazvao? "Srpski Srbi"? Ne postoji. Gdje si našao te granice? U ustavu BiH? Neki zakon? Gdje? Bosna je rijeka i prva riječ u nazvu tzv. BiH. Bosna više ne postoji ni kao geografska odrednica Kakav idiot, sunce ti zarko... Postoji li u Ustavu "rijeka Bosna" da se spominje? U nekom zakonu? Je l nekim zakonom odredjen njen tok? Ne postoji, a ti je ipak spominjes. Sad je jasno da ne shvatas sta je geografski pojam... Ne mora nuzno da bude u nekom pravnom aktu da bi postojao.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 13:26 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ne postoji. Gdje si našao te granice? U ustavu BiH? Neki zakon? Gdje?
Bosna je rijeka i prva riječ u nazvu tzv. BiH. Bosna više ne postoji ni kao geografska odrednica Kakav idiot, sunce ti zarko... Postoji li u Ustavu "rijeka Bosna" da se spominje? U nekom zakonu? Je l nekim zakonom odredjen njen tok? Ne postoji, a ti je ipak spominjes. Sad je jasno da ne shvatas sta je geografski pojam... Ne mora nuzno da bude u nekom pravnom aktu da bi postojao. Kako ne mora? Svaki georadfski pojam ima svoje granice. Tačno se zna dje je koja planina, polje, rijeka. Postoji zakon o rijekama, zaštitinom pojasu rijeka, u metar se sve zna. Gdje je zakon o Bosni? Gdje je Bosna? Koje su granice te Bosne? Takvih mapa ima na stotine po internetu a niko ne zna gdje završava a dje počinje izmišljena Bosna. Znam ja. Tamo gjde su bosanske zastave. Nećeš ih naći u RS bosanski Srbine. Stavi bosansku zastavu kao avatar kad voliiš zločinačku Bosnu.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 13:32 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Amiđa je napisao/la: Bosanski je pridjev kako bi se razlikovao od prije svega hrvatskih ekvivalenata.
Privremeno preimenovani Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Bosanska Dubica, Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica itd ću ja i većina Bošnjaka (a i dobar dio bosanskih hrvata) nastaviti nazivati po izvornom imenu.
Šta možete osim pjeniti i prijetiti mi zatvorskom kaznom?
Nazivati ću i dalje "rs" takozvanom i genocidnom jer to i jeste. Deluzija. Možete zamišljati i maštati šta vam je volja. Ne bi bilo zgoreg ni o posjeti psihijatru razmisliti. Danas ne postoje "Bosanski Brod", "Bosanska Gradiška", itd. Nijedan dokument ih tako ne lista.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 13:38 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Kakav idiot, sunce ti zarko... Postoji li u Ustavu "rijeka Bosna" da se spominje? U nekom zakonu? Je l nekim zakonom odredjen njen tok? Ne postoji, a ti je ipak spominjes. Sad je jasno da ne shvatas sta je geografski pojam... Ne mora nuzno da bude u nekom pravnom aktu da bi postojao. Kako ne mora? Svaki georadfski pojam ima svoje granice. Tačno se zna dje je koja planina, polje, rijeka. Postoji zakon o rijekama, zaštitinom pojasu rijeka, u metar se sve zna. Gdje je zakon o Bosni? Gdje je Bosna? Koje su granice te Bosne? Takvih mapa ima na stotine po internetu a niko ne zna gdje završava a dje počinje izmišljena Bosna. Znam ja. Tamo gjde su bosanske zastave. Nećeš ih naći u RS bosanski Srbine. Stavi bosansku zastavu kao avatar kad voliiš zločinačku Bosnu. A gde je Balkan? Tamo gde su balkanske zastave? Indijski okean? Tamo gde su indijskookeanske zastave? Ili to uopste ne postoji kao geografski pojmovi, ni kao realnosti, jer ne zadovoljavaju tvoje kriterijume. Bosanski vole, ne ulazi u to sta ja volim a sta ne. Ni ja se ne bavim tvojim emocijama, iako se vidi da ti je bosanska glupost iz viceva na srcu.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 13:40 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Kako ne mora? Svaki georadfski pojam ima svoje granice. Tačno se zna dje je koja planina, polje, rijeka. Postoji zakon o rijekama, zaštitinom pojasu rijeka, u metar se sve zna. Gdje je zakon o Bosni? Gdje je Bosna? Koje su granice te Bosne? Takvih mapa ima na stotine po internetu a niko ne zna gdje završava a dje počinje izmišljena Bosna. Znam ja. Tamo gjde su bosanske zastave. Nećeš ih naći u RS bosanski Srbine. Stavi bosansku zastavu kao avatar kad voliiš zločinačku Bosnu.
A gde je Balkan? Tamo gde su balkanske zastave? Indijski okean? Tamo gde su indijskookeanske zastave? Ili to uopste ne postoji kao geografski pojmovi, ni kao realnosti, jer ne zadovoljavaju tvoje kriterijume. Bosanski vole, ne ulazi u to sta ja volim a sta ne. Ni ja se ne bavim tvojim emocijama, iako se vidi da ti je bosanska glupost iz viceva na srcu. Znači ne znaš gdje je Bosna. Ok. Ne zna niko. Jer je izbrisana, nema je. Muslimani održavaju sjećanje. Ti si sam za sebe rekao da si bosanski Srbin. Stavi bosansku zastavu kad voliš Bosnu. Navijaj za Đeku.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 13:40 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
Dobro mi i postojimo kad imamo ovakvu "desnicu ".
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 13:53 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Kako ne mora? Svaki georadfski pojam ima svoje granice. Tačno se zna dje je koja planina, polje, rijeka. Postoji zakon o rijekama, zaštitinom pojasu rijeka, u metar se sve zna. Gdje je zakon o Bosni? Gdje je Bosna? Koje su granice te Bosne? Takvih mapa ima na stotine po internetu a niko ne zna gdje završava a dje počinje izmišljena Bosna. Znam ja. Tamo gjde su bosanske zastave. Nećeš ih naći u RS bosanski Srbine. Stavi bosansku zastavu kao avatar kad voliiš zločinačku Bosnu.
A gde je Balkan? Tamo gde su balkanske zastave? Indijski okean? Tamo gde su indijskookeanske zastave? Ili to uopste ne postoji kao geografski pojmovi, ni kao realnosti, jer ne zadovoljavaju tvoje kriterijume. Bosanski vole, ne ulazi u to sta ja volim a sta ne. Ni ja se ne bavim tvojim emocijama, iako se vidi da ti je bosanska glupost iz viceva na srcu. nema ti pomoći aleksa sad si prešao u probosanski tim
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 13:54 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: A gde je Balkan? Tamo gde su balkanske zastave? Indijski okean? Tamo gde su indijskookeanske zastave? Ili to uopste ne postoji kao geografski pojmovi, ni kao realnosti, jer ne zadovoljavaju tvoje kriterijume. Bosanski vole, ne ulazi u to sta ja volim a sta ne. Ni ja se ne bavim tvojim emocijama, iako se vidi da ti je bosanska glupost iz viceva na srcu. Znači ne znaš gdje je Bosna. Ok. Ne zna niko. Jer je izbrisana, nema je. Muslimani održavaju sjećanje. Ti si sam za sebe rekao da si bosanski Srbin. Stavi bosansku zastavu kad voliš Bosnu. Navijaj za Đeku. Ako si glup, nisi slep. Pokazao sam ti kartu. Seselj je za sebe rekao da je Bosnjak. Idi reci njemu dve reci. Neka stavi zastavu sa ljiljanima. A ti stavi medenicu oko vrata.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 13:56 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Šešelj je to rekao da posprda naziv Bošnjak.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 13:56 |
|
|
weasel je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: A gde je Balkan? Tamo gde su balkanske zastave? Indijski okean? Tamo gde su indijskookeanske zastave? Ili to uopste ne postoji kao geografski pojmovi, ni kao realnosti, jer ne zadovoljavaju tvoje kriterijume. Bosanski vole, ne ulazi u to sta ja volim a sta ne. Ni ja se ne bavim tvojim emocijama, iako se vidi da ti je bosanska glupost iz viceva na srcu. nema ti pomoći aleksa sad si prešao u probosanski tim Ne stavljaj me u istu druzinu sa bosanskim volom, novimremenom.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 13:57 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Šešelj je to rekao da posprda naziv Bošnjak. Ne, nego da mu da drugacije znacenje od onog kojeg mu muslimani daju.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 14:04 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Šešelj je to rekao da posprda naziv Bošnjak. Ne, nego da mu da drugacije znacenje od onog kojeg mu muslimani daju. Pa, da, ali to nije u kontradikciji s ovim što sam ja rekao.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 14:06 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Znači ne znaš gdje je Bosna. Ok. Ne zna niko. Jer je izbrisana, nema je. Muslimani održavaju sjećanje. Ti si sam za sebe rekao da si bosanski Srbin. Stavi bosansku zastavu kad voliš Bosnu. Navijaj za Đeku.
Ako si glup, nisi slep. Pokazao sam ti kartu. Seselj je za sebe rekao da je Bosnjak. Idi reci njemu dve reci. Neka stavi zastavu sa ljiljanima. A ti stavi medenicu oko vrata. Tu kartu je nacrtao neki Probosanac poput tebe. Nije relevantna. U Republici Srpskoj definitivno nema nikakve Bosne. Samo rijeka.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 14:09 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: weasel je napisao/la: nema ti pomoći aleksa sad si prešao u probosanski tim Ne stavljaj me u istu druzinu sa bosanskim volom, novimremenom. Sam si sebe okarakterisao bosanskim. politika/dogadjanja-u-republici-srpskoj-t7191-31650.htmlNema nazad. Mujo, Fata, Naser Orić i Aleksije. Sram te bilo šta si postao.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 14:13 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
weasel je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: A gde je Balkan? Tamo gde su balkanske zastave? Indijski okean? Tamo gde su indijskookeanske zastave? Ili to uopste ne postoji kao geografski pojmovi, ni kao realnosti, jer ne zadovoljavaju tvoje kriterijume. Bosanski vole, ne ulazi u to sta ja volim a sta ne. Ni ja se ne bavim tvojim emocijama, iako se vidi da ti je bosanska glupost iz viceva na srcu. nema ti pomoći aleksa sad si prešao u probosanski tim I ranije je naginjao tom timu . Teži istorijskom pomirenjz sa zelenim kadrom ,. Valjda zbog brada .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 14:14 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Ne stavljaj me u istu druzinu sa bosanskim volom, novimremenom.
Sam si sebe okarakterisao bosanskim. politika/dogadjanja-u-republici-srpskoj-t7191-31650.htmlNema nazad. Mujo, Fata, Naser Orić i Aleksije. Sram te bilo šta si postao. Ako konstatujem da postoji Japan, mogu li da budem ninja? Verovatno mogu, ako je po tvojoj "kompleksnoj" logici.
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 14:43 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7144 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
mirusvijetu je napisao/la: Bezveze se žestite. Bosanci ste i tačka.
Nacionalno, regionalno, uzmite kako hoćete.
Možete nasilu trpat ekavicu ali džaba. Da i naša će biti cijela Bosna s izuzetkom teritorije HRHB. .
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 15:06 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7144 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Lebowski je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: E jbg filter... Bilo kako bilo, zamisli neki najgori naziv za ljudsko biće... što ne bi rekao ni psu... E tako vas zovemo. Pa ne čudi me od takvih Srba. Ne smeta vašoj politici npr Bosanski Petrovac ali je vašoj politici u procesu kulturocida odgovaralo posrbljavanje svega, od gradova do šuma, voda i livada. Zemlja se zove Srpska pa slijedom logike i javna preduzeca na republičkom nivou treba da n ose imena sa prisvojnim pridjevom imenice kojom se ta zemlje zove. Dakle.dakle nema ništa fašističko u imenima srpska elektroprivreda.srpske šume,srpske vođe.srpske vode i sl.pogresno je što se odustalo od nekih imena sa prisvojnim i pridjevom i što je zamikenjena sa rogobatnom konstrukcija sa genitiivom.
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 25 ruj 2022, 16:00 |
|
|
Novovrijeme, ocemo li srpsku patriotskku organizaciju s pocetka 20. veka "Mlada Bosna", od sada zvati "Mlada Republika Srpska"?
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Li Zongren i 66 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|